76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2024]

Den definitiva guiden till världens mest spektakulära stad, med det senaste inom mat, kultur och underhållning som erbjuds i Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

51 minsta läsning

76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2024]

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple är platsen där stora konstnärer har drömt om framgång, där många europeiska invandrare hittade ett sätt att förändra sitt öde och där varje besökare har hittat en anledning att inte lämna staden.

Vi talar naturligtvis om New York: en stad där det är praktiskt taget omöjligt att blunda. Det finns så mycket att se och göra att det är viktigt att veta vad som är värt att se och vad som inte är det, så att man inte blir överväldigad. Så här är de mest fantastiska upplevelserna för din resa till New York.

1. Flyg över New York på en helikoptertur

Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets

En helikoptertur över New York City visar dig staden som få andra ser den. Fågelperspektivet gör att du kan se New York som om det vore i din handflata, och det är en upplevelse du definitivt kommer att vilja prata om när du återvänder från din resa.

Stadens skyline är ett skådespel i sig, och ännu mer så från en helikopterflygning över New York. De flesta flygningar tar cirka 15 minuter och tar dig med på en tur där den underbara utsikten kombineras med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Jämför de bästa helikopterturerna

2. Världens bästa basket live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Oavsett om du är ett basketfan eller inte, att gå på en NBA-match är något du inte kommer att uppleva någon annanstans. Den ikoniska Madison Square Garden är hem för New York Knicks, hemmalaget, och det är i denna arena som du kommer att få se stjärnorna i NBA spela sina hjärtan ut på planen. Det är definitivt en upplevelse som kommer att tillföra mycket till din resa och ett måste om du brinner för basket. Om du redan vet att du inte kommer att missa det, köp dina NBA-biljetter här.

Om du vill läsa lite mer om upplevelsen, förstå vad du kommer att hitta där eller upptäcka varför det är en av de bästa upplevelserna du kan ha i New York, låt mig övertyga dig i min artikel om NBA. Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York.

Lär känna det legendariska Madison Square Garden

Du kanske inte är ett fan av NBA i sig, men du kan inte vänta med att upptäcka denna plats där så många artister och idrottslag har skrivit historia. Det finns guidade turer i arenan, du kan gå på konserter och du kan naturligtvis se Knicks spela på hemmaplan. Så här köper du biljetter till Madison Square Garden.

Missa inte Brooklyn Nets stadion

Brooklyn Nets arena är kanske inte lika välkänd som Madison Square Garden, men det betyder inte att Barclays Center inte är intressant. Arenan är värd för konserter och evenemang utöver NBA-matcher och är väl värt ett besök under din rundtur i Brooklyn. Här är allt du behöver veta om Brooklyn Nets arena.

Boka dina NBA-biljetter

3. Njut av en Broadway-show

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue| ©Hellotickets
Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue| ©Hellotickets

New York är en stad helt inriktad på underhållning. Det är ingen slump att Broadways musikaler och pjäser är världsberömda och en magnet för besökare, så om du vill ha en verkligt unik upplevelse rekommenderar jag att du köper dina biljetter i förväg och ger ditt besök i New York en speciell touch.

Både Lion King och Aladdin är utan tvekan två av de mest populära musikalerna, så försök att få dina biljetter så snart som möjligt för att se till att du får den bästa platsen till det bästa priset. Men om du fortfarande inte är säker på vilken du vill se, här är en lista över vad jag tycker är de bästa Broadway-musikalerna.

Andra Broadway-musikaler

Jämför de bästa Broadway-musikalerna

4. Utforska New Yorks mångkulturalism på populära guidade turer

Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets
Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets

En rundtur i kontrasternas tecken

New York är utan tvekan en stad där kontrasterna är så snabba att det är svårt att hålla jämna steg med dem. Kontrastturen tar dig till fyra mycket olika delar av staden: Queens, Harlem, Bronx och Brooklyn.

Du får se den industriella delen av staden, det judiska kvarteret, de historiska gatorna i Harlem, ikoniska byggnader i staden och på bara en dag kommer du att ha rest runt i staden och upplevt den som en lokalbo.

Rundtur på övre och nedre Manhattan

Om kontrastturen är ett måste för att lära känna de olika områdena i New York och förstå mycket bättre hur de olika kulturerna passar ihop, kommer Upper and Lower Manhattan -turen att gå mycket djupare in i dessa kontraster och hörn av ön Manhattan som du inte kan missa. Oavsett om det är första gången du är i New York eller om du redan är en van stadsbesökare kommer du med hjälp av denna expertguide att upptäcka många viktiga platser i staden som du säkert inte kände till.

Om du vill bli överraskad av en annan av nedre Manhattans stadsdelar kan du göra ett besök i Greenwich Village. Du hittar de bästa rundturerna i detta fantastiska område och du kommer att kunna andas den bohemiska luften i de borgerliga husen från 1900-talet, allt i händerna på guider som berättar de mest intressanta historierna om de berömda människor som bodde där.

Andra rundturer

På gott och ont är New York ett turistmecka för miljontals resenärer som varje år vallfärdar till staden som aldrig sover. Som sådan finns det dussintals alternativ för att besöka staden (till fots, med buss, mer eller mindre ingående, etc) och ibland kan det kännas överväldigande att välja den som bäst passar vår resplan. Det är därför jag har gjort detta urval av New York-turer så att du kan välja den som passar dig bäst.

En av de turer som kan intressera dig mycket för att lära känna finansvärldens ins och outs från första hand är de bästa turerna på Wall Street. Specialiserade guider kommer att berätta de mest saftiga historierna om de senaste finanskriserna.

Och om mysterier är din grej rekommenderar jag att du tar reda på hur man besöker New Yorks katakomber.

Upptäck stadens hemligheter

Om du inte gillar guidade turer och föredrar att utforska staden i din egen takt och utan förklaringar från en guide, rekommenderar jag att du gör din egen resplan för att se till att du inte missar något. Om det inte är första gången du är i staden och du vill upptäcka alternativa eller dolda platser som är mindre besökta av turister, missa inte min guide till stadens hemliga platser.

Jämför de bästa turerna i New York

5. Titta på Harlem och delta i en gospelmässa

Harlems gator| ©Nicole Y. C.
Harlems gator| ©Nicole Y. C.

Attutforska Harlem med en guide är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, eftersom du hittar allt som många turister missar genom att bara se Manhattan under sin resa. Du kommer också att kunna delta i en autentisk Gospel Mass och känna den enorma andlighet som äger rum i stadsdelens kyrkor, med gudstjänster så intensiva att de är ett spektakel.

Om du vill utforska denna stadsdel på egen hand rekommenderar jag att du noterar de viktigaste sakerna att se och göra i Har lem så att du inte missar något. Och dra också nytta av denna lista över de bästa ställena att äta i Har lem och denna lista över de bästa ställena att lyssna på musik i Harlem.

Boka din biljett till en gospelmässa

6. Ta en tur till Niagarafallen

Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw
Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw

Även om det inte är något man gör i New York är det ett utmärkt sätt att få ut det mesta av sin resa till östkusten och stryka ett av världens mest imponerande naturunderverk från listan.

Niagarafallsturer är ett utmärkt sätt att avrunda sin resa till Big Apple med en dos av naturen när den är som renast. Tillsammans med en expertguide och med transport till och från Manhattan är de det bästa alternativet för att besöka en av de mest spektakulära nationalparkerna i USA.

Men är detta besök värt det? Om du reser till New York i två dagar eller om din resa till New York är i tre dagar är det bäst att tillbringa dem i Big Apple och inte åka därifrån, men om du reser till New York i 10 dagar eller 15 dagar eller mer är det ett alternativ du bör överväga.

Jämför de bästa turerna till vattenfallen

7. Ta en promenad genom Central Park

Promenera genom Central Park| ©Hellotickets
Promenera genom Central Park| ©Hellotickets

Central Park ingår säkert i dina planer för New York City, men vet du vad du inte får missa när du väl är där? Strosa genom Conservatory Gardens, en trädgård i europeisk stil med vackra fontäner och statyer, Belvedere Castle, ett litet slott på parkens högsta punkt med en vacker utsikt, och Bethesda Terrace och dess fontän, ett arkitektoniskt underverk där du kan ta några spektakulära foton.

Det är enormt, så för att hjälpa dig att hitta rätt har jag sammanställt den här guiden på Cykelturer och uthyrning. Det finns många sätt att ta sig runt i denna underbara park, men ett mycket speciellt sätt är till exempel att åka vagn genom Central Park.

I allmänhet rekommenderar jag att du hyr en cykel (om snön tillåter) och tillbringar några timmar med att gå vilse i Manhattans lungor. Nu kör vi!

Men om du reser med barn får du inte missa Central Park Zoo, en plats där du kan se de mest exotiska arterna, både djur och vilda djur. Med dina biljetter till Central Park Zoo får du tillgång till huvudzoot, ett annat zoo som är speciellt utformat för barn och även 4-D-teatern.

Hyr en cykel i Central Park

8. SUMMIT One Vanderbilt observationsdäck öppnar: Midtowns nyaste observatorium

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, du läste rätt. Bara några månader efter att New York öppnade det inglasade observationsdäcket The Edge står vi återigen inför en öppning som har gjort alla mållösa: SUMMIT är ett spektakulärt observationsdäck som du inte får missa, både för den utsikt över Manhattan som det erbjuder och för byggnadens otroliga arkitektur.

Allt här är utformat för besökarens njutning: perspektiv med speglar och glas för att du ska kunna ta de bästa bilderna, inglasade observationsdäck för att du ska kunna känna svindel på nära håll, ultramoderna hissar för att du ska kunna känna adrenalinet i kroppen... Jag ska inte berätta mer. Om du vill organisera ditt besök kan du kolla in den här artikeln om hur du tar dig upp till det nya observationsdäcket på SUMMIT One Vanderbilt.

Gå upp till observationsdäcket på SUMMIT One Vanderbilt

9. Ha picknick i en annan av Mahattans parker: Bryant Park

Bryant Park på sommaren| ©Istock
Bryant Park på sommaren| ©Istock

Om du trodde att det inte fanns några grönområden i New York utöver Central Park så hade du fel. Längs de långa gatorna och avenyerna hittar du små torg och parker där du kan se massor av New York-bor som promenerar, idrottar eller har picknick på en paus från jobbet. Om jag måste välja min favorit bland de bästa parkerna i New York (efter det obligatoriska besöket i Central Park, förstås) så blir det Bryant Park.

Jag rekommenderar att du köper ett av deras små bord (de tar fram dem när det är fint väder) för en picknick med utsikt, men jag ska berätta mer om det i min artikel om 10 saker att göra i Bryant Park.

10. Rundtur i High Lines flytande park

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

Denna linjära park, byggd på gamla tågspår, korsar stadsdelen Chelsea med en gångväg flankerad av blomsterarrangemang och utsikt över de omgivande byggnaderna och Hudsonfloden i söder. En promenad längs High Line är ett annorlunda sätt att ta sig runt i New York och jag rekommenderar att du inkluderar den i din promenad runt Chelsea.

I den här artikeln om Guide till Hög linje New York City ger jag dig några tips på hur du tar dig runt, var du kan stanna för lunch eller för att se de bästa vyerna och jag ger dig en föreslagen resväg så att du inte missar de viktigaste sevärdheterna.

Boka en rundtur i High Line och Chelsea

11. Få din käke att tappa hakan på Times Square

Posera framför den lysande flaggan på Times Square| ©Hellotickets
Posera framför den lysande flaggan på Times Square| ©Hellotickets

Times Square behöver ingen närmare presentation: neonljus, jätteskärmar och massor av människor. Det kan vara lika delar överväldigande och förunderligt, men det lämnar dig inte likgiltig. Det är definitivt en plats att förlora sig i under ditt besök i New York, och ännu mer så på natten när byggnaderna lyser starkt och New Yorks magi börjar lysa igenom.

Vad mer kan man se och göra på Manhattan?

Även om det kan verka som en kliché är Times Square utan tvekan ett av stadens mest ikoniska landmärken. Men lyckligtvis har Manhattan många andra platser (några av dem överraskande, andra har vi sett tusen gånger på film) som kommer att få dig att häpna. Om du inte vet var du ska börja kommer här en praktisk guide till de bästa sakerna att göra och se på Manhattan så att du kan organisera ditt besök.

12. Gå och shoppa

Shopping på Macy's| ©Hellotickets
Shopping på Macy's| ©Hellotickets

Runt SoHo

SoHo ("South of Houston Street") var tidigare ett industriområde fullt av fabriker, och långt innan gentrifieringen lockade stadsdelens charm till sig de rika som gjorde dess byggnader och gator till födelseplatsen för "industrial chic". Idag är det ett område fullt av barer, restauranger och butiker på platsen för tidigare fabriker: besök om du älskar exponerade tegelväggar, exponerade rör och järnarkitektur.

Kolla in de bästa turerna i Soho för att få en förstahandsupplevelse av glamouren i denna unika stadsdel.

Längs femte avenyn

Fifth Avenue är New Yorks lyxgata, där du kan se stadens mest överdådiga bostadshus, huvudkontoren för några av världens mest prestigefyllda smyckes- och modemärken och ett batteri av museer, inklusive Guggenheim och Metropolitan Museum of Art.

Besök New Yorks bästa outletgalleria

Om du älskar shopping men letar efter de bästa fynden har du tur i New York, för här kan du besöka Premium Outlets, där du hittar dussintals butiker med lyxmärken till kraftigt rabatterade priser. Eftersom det ligger en bit från Manhattan finns det organiserade turer så att du kan shoppa utan att behöva oroa dig för logistiken kring hur du ska ta dig dit. Jag berättar hur jag gjorde och ger dig några tips på hur du kan organisera din shoppingdag här: Premium Outlet - Dagsresor från NYC.

Vad du ska köpa

Du åker förmodligen till New York för att fynda. Och du har inte fel: amerikanska märken (både kläder och elektronik) är utan tvekan de som lönar sig mest. I New York kommer du att kunna hitta vissa produkter till mycket bra priser, men du måste veta hur du ska leta efter dem. Därför har jag skrivit en praktisk guide som hjälper dig att hitta rätt när det gäller shopping: 10 saker att köpa i New York Kom ihåg att lämna gott om plats i resväskan!

Besök New York Outlets

13. Upptäck New Yorks fantastiska attraktioner som många turister förbiser

New Yorks botaniska trädgård

New Yorks botaniska trädgård är en frodig park på 100 hektar där mer än en miljon arter odlas i 50 olika utrymmen och miljöer. En av dess främsta attraktioner är att den har en del av den gamla skogen som täckte New York innan det koloniserades på 1600-talet, där du kan hitta vackra exemplar av vit ask, björk, tulpan, körsbär och bokträd. Jag rekommenderar varmt ett besök, särskilt om du reser till New York på våren.

Akvariet i New York

Detta är en av de trevligaste upplevelserna om du besöker New York med din familj. New York Aquarium ligger på strandpromenaden på Coney Island och är hem för mer än 500 marina arter. Besöket är organiserat på ett underhållande sätt genom utställningar och spel som är utformade för att lära barnen värderingar relaterade till naturen. Den här guiden till New York Aquarium ger dig all information du behöver.

Bronx Zoo

En av New Yorks stora attraktioner, som tyvärr (eller lyckligtvis för dig) går obemärkt förbi bland de miljontals turister som besöker staden, är Bronx Zoo. I detta gigantiska zoo lever hundratals arter i halv frihet, vilket gör det till en perfekt plats att besöka. Särskilt om du reser med barn är ett besök hos djuren på Bronx Zoo väl värt det. Här är några artiklar med allt du behöver veta om hur man får tag på biljetter till Bronx Zoo, zoo öppettider och priser på Bronx Zoo.

Boka biljetter till Bronx Zoo

14. Rundtur i Chinatown

Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets
Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets

Manhattans Chinatown, som omges av TriBeCa, det gamla Little Italy och Lower East Side, är en plats där man lätt kan föreställa sig att man befinner sig på det asiatiska fastlandet, med alla kantonesiska fraser och skyltar som kommer och går, och den ständiga marknadsstämningen med fiskhandlare, slaktare och grönsakshandlare som sjuder av aktivitet. Chinatown är inte det vackraste området i hela landet, men det är definitivt ett av de mest autentiska och väl värt ett besök om du råkar befinna dig i närheten.

För att du inte ska gå vilse på gatorna (även om det alltid rekommenderas) kommer här en praktisk guide till Chinatown, med tips och en lista över saker att göra och se. 10 saker att göra i Chinatown med tips och en lista över saker som du inte får missa att se och göra där. Och missa inte chansen att prova några av de mest autentiska kinesiska maträtterna i staden: här är en guide till de bästa ställena att äta i Chinatown.

Ta en rundtur i Chinatown

15. Strosa runt i Hudson Yards

The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner.| ©Hellotickets
The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner.| ©Hellotickets

Det är New Yorks hetaste nya stadsdel. På bara några år har det gått från att vara ett helt övergivet område till den nya gyllene milen för lyxbostäder, Manhattans ultramoderna skyskrapor och trendiga restauranger och butiker. Här finns inte bara The Vessel och The Edge (jag berättar mer om dem senare, men du får inte missa dem), här finns också den berömda High Line, stadens nya park som jag redan har berättat om.

I den här stadsdelen kan du äta lyxigt, beundra de nya underverken i New Yorks arkitektur och shoppa i det nya lyxiga shoppingcentret. Här är en praktisk guide till stadsdelen: Saker att göra på Hudson Yards.

Boka en rundtur i Hudson Yards & The High Line

16. Säg hej till Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan i solnedgången från färjan.| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången från färjan.| ©Hellotickets

Om du var tvungen att välja bara en ikon för att representera staden som aldrig sover, skulle det vara Frihetsgudinnan. Den berömda "Frihetsgudinnan" ligger på Liberty Island, en färjetur från piren söder om Manhattan, och att besöka henne är en av de aktiviteter man inte får missa under en resa till New York.

Om du tar färjan till Frihetsgudinnan i Battery Park får du förresten inte missa allt som finns att se och göra i Battery Park innan du går ombord eller när du kommer tillbaka efter att ha besökt statyn.

När du kommer fram till Frihetsgudinnan har du möjlighet att gå in och besöka statyns piedestal eller till och med klättra upp på kronan. Du kan också besöka museet och njuta av utsikten från Frihetsgudinnans observationsdäck med vacker panoramautsikt över Manhattan. Om du också väljer en guidad tur bör du veta att det finns några som kompletterar upplevelsen med ett besök på Ellis Island och Immigration Museum.

Boka biljetter till Frihetsgudinnan

17. Gå på jakt efter filmuppsättningar

Vännernas lägenhet| ©Hellotickets
Vännernas lägenhet| ©Hellotickets

Det är tydligt att stadens gator och torg döljer tusentals scener från legendariska filmer och serier. Om du vill veta exakt var lägenheten ligger där Monica och Rachel hade Chandler och Joey som grannar i Vänner eller om du vill upptäcka den mytomspunna brandstationen i Ghostbusters, kommer den här artikeln på TV och Film-turer kommer att hjälpa dig. Oavsett om du följer med på en av de guidade turer na eller utforskar platserna på egen hand, se till att kolla upp dem!

Boka en filmvisning i New York

18. Besök minnesmärket och museet 9/11

Hyllning till offren för 9/11 vid Ground Zero| ©Hellotickets
Hyllning till offren för 9/11 vid Ground Zero| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum ligger på platsen för det som nu skulle bli tvillingtornen, även känt som Ground Zero. Istället hittar du fontäner med offrens namn ingraverade och ett minnesmuseum som berättar historien om attackerna och hur New York långsamt byggde upp sig själv under dagarna som följde.

Även om det är en känslomässigt överväldigande upplevelse att besöka 9/11 Museum-utställningen rekommenderar jag det eftersom det ger dig ett alternativt sammanhang till din resa och du kommer att se New York genom andra ögon efter ditt besök.

Om du vill utvärdera de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september lämnar jag dig med detta inlägg med de olika alternativen för att lära sig om vad som hände den 11 september. Bästa 9/11-turer i New York.

Boka ditt besök på 9/11 Museum

19. One World Observatory: en hyllning som blickar mot framtiden

Observatoriet för en värld| ©Hellotickets
Observatoriet för en värld| ©Hellotickets

Om du befinner dig i området och har besökt 9/11 Memorial eller 9/11 Museum kanske du vill gå upp och beundra New York från ovan vid One World Observatory. Högst upp på One World Trade Center, skyskrapan som byggdes vid Ground Zero efter attackerna den 11 september 2001, finns ett observationsdäck i glas med fri utsikt över södra Manhattan, Hudsonfloden och Brooklyn.

Om du har lite höjdskräck behöver du inte missa utsikten från One World Observatory eftersom detta är det bästa observations däcket i staden, eftersom det är inglasat och förmedlar en känsla av skydd som andra öppna observatorier inte har. Du kan läsa alla detaljer här: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv. och notera hur du tar dig till One World Observatory i den här andra artikeln.

Boka din biljett till One World Observatory

20. Upptäck allt som Rockefeller Center har att erbjuda

Utsikt från toppen av berget| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av berget| ©Hellotickets

Klättra upp på toppen av berget

Och när du ändå är där, hur kan du låta bli att klättra upp i ett av stadens mest populära observatorier? Missa inte New Yorks skyline och utsikten från Top of the Rock, högst upp i Rockefeller Center, inklusive nattutsikten... Här är detaljerna som hjälper dig att organisera din klättring: Top of the Rock-Biljetter och för dig att avgöra om det är bättre för dig att klättra upp på Top of the Rock eller Empire State Building. Tänk dock på att det finns gott om matställen i Rockefeller Center, så det kan vara ett rekommenderat besök även om du inte går upp till observationsdäcket.

Vid juletid

Om du besöker staden i juletid är Rockefeller Center ett måste, både för den berömda granen (en av de bästa julgranarna i New York ) och för skridskobanan. Staden skulle inte vara sig lik på julen utan detta lilla hörn, där du kan låta dig fotograferas och till och med ta på dig skridskorna och hoppa på rinken. Allt som allt kan jag inte förneka att julen i New York förtjänar ett särskilt omnämnande.

Det är därför jag har sammanställt den här guiden 15 juliga saker att göra i New York City Och om du har turen att besöka New York under julen får du inte missa de spektakulära dekorationer som Brooklynborna varje år sätter upp i sina hem i Dyker Heights. Och om ljus är din grej får du inte missa chansen att se julbelysningen på Bronx Zoo. Julälskare, detta kommer att bli ert paradis!

Ett annat alternativ är att ta en av de guidade turerna för att upptäcka stadens ljus- du kommer att tycka att det är en otrolig upplevelse att upptäcka Big Apple utsmyckat för helgerna!

Boka din biljett till Top of the Rock

21. Ta del av kulturen på New Yorks bästa museer

Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas
Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas

Oavsett om du vill sluka hela stadens museiutbud eller välja ett eller två museer att besöka under din resa, har jag sammanställt denna lista över de bästa museerna i New York City. De 14 bästa museerna i New York. Här kan du läsa höjdpunkterna för vart och ett av dem så att du kan se alla tillgängliga alternativ, vad du kommer att se på vart och ett och hur du får biljetter till bästa pris.

MoMa

Det är omöjligt att inte nämna MoMa, eller Museum of Modern Art, bland New Yorks måste-se-platser. Bland de bästa verken på MoMa finns "The Starry Night" av Van Gogh, "The Persistence of Memory" av Dalí, "Les Demoiselles d'Avignon" av Picasso, "Cambell Soup Cans" av Andy Warhol och många andra moderna konstverk som är värda att se live minst en gång i livet.

Ta del av MoMas priser och öppettider så att du inte missar chansen att besöka detta fantastiska museum.

MET

Det majestätiska museet på Fifth Avenue, MET (vars trappor du omedelbart känner igen om du har sett Gossip Girl) rymmer konstverk och artefakter som kinesiska kalligrafiböcker, kilskriftstavlor, egyptiska mumier, rustningar från europeiska kungar, musikinstrument och en häpnadsväckande samling målningar, med verk av Van Gogh, Rembrandt och Raphael bland dess höjdpunkter.

Madame Tussauds

Om du är nyfiken på att besöka ett vaxmuseum för att på nära håll se hur dina idoler eller de mest populära personerna i nutid och historia ser ut, är Madame Tussauds och dess vaxfigurer ett utmärkt alternativ. Förutom att det är ett roligt besök kommer du att få med dig otaliga foton och anekdoter som är väl värda besväret. Om du ska åka till New York med barn eller vänner är det ett utmärkt alternativ. Här har du all information om Madame Tussauds New York Biljetter: vaxMuseum- allt du behöver veta.

En dag på museet av "En natt på museet"

Även om det var filmen "A Night at the Museum" som gjorde museet känt, ligger det sedan årtionden tillbaka nära Central Park ett av de museer som imponerar mest på sina besökare med det stora antalet kuriosa och föremål som man kan se (och lära sig om) inuti: Museum of Natural History.

Idag är det fortfarande ett av stadens viktigaste vetenskapliga och forskningscentra och dess samling innehåller tusentals fossil, meteoriter och mineraler som du inte kan se någon annanstans. Om du också besöker New York med barn, tveka inte att ta denna häpnadsväckande rundtur.

Guggenheim-museet i New York

Detta otroliga museum kommer att stjäla ditt hjärta, inte bara för de otroliga verk det rymmer utan också för dess design och struktur, unik i världen. Gå in i den majestätiska trappan och känn hur du förlorar tidsuppfattningen i hjärtat av Manhattan i Guggenheim i New York. Du kommer inte att ångra det!

Andra intressanta museer i staden

Som med nästan allt i New York har staden mer kulturutbud än någon annan stad i världen. Det är svårt att beräkna hur mycket tid du skulle behöva för att besöka alla de otroliga museerna, men om du har tid eller en passion för konst och kultur, kolla in dessa andra museer som inte kommer att lämna dig likgiltig:

Läs mer om Fotografiska New York, bege dig till Brooklyn Museum, upptäck stadens historia på Museum of the City of New York, fördjupa dig i Whitney Museum of American Art, utforska hangarfartyget Intrepid med ditt besök på Sea, Air and Space Museum eller känn dig som en spion på KGB Spy Museum.

Jämför de bästa museerna i New York

22. Trotsa svindel från toppen av Empire State Building

Empire State Building på natten| ©Hellotickets
Empire State Building på natten| ©Hellotickets

Empire State Building är New Yorks mest ikoniska landmärke, och från dess observationsdäck kan du njuta av en fantastisk utsikt över Big Apple. Du kan gå upp vid soluppgången, strax före solnedgången eller till och med på natten: vad du än väljer är det en upplevelse som du säkert kommer att minnas med nostalgi i många år framöver.

För att göra detta rekommenderar jag starkt att du köper dina Empire State-biljetter online i förväg för att undvika kön vid biljettkontoret, välja den bästa tiden att gå upp i Empire State och undvika de stora folkmassorna av turister som naturligtvis har detta besök bland sina prioriteringar när de besöker New York.

Boka biljetter till Empire State Building

23. För de modigaste, The Edge

The Edge underifrån| ©Hellotickets
The Edge underifrån| ©Hellotickets

Ett av världens mest fantastiska observationsdäck har nyligen öppnat sina dörrar i New York: The Edge. Med sitt glasgolv (ja, ja, du läste rätt) kan du flyga över New Yorks skyline med dina egna två fötter. Byggnadens struktur (det är bokstavligen en "kant", som namnet antyder) är utformad för att du ska känna vinden (och svindel) på huden när du lutar dig ut från toppen. Är du redo att testa ditt adrenalin med utsikten från The Edge?

Boka biljetter till The Edge

24. Besök Harvard University i Boston från New York City

Harvarduniversitetets campus| ©Benjamin Rascoe
Harvarduniversitetets campus| ©Benjamin Rascoe

Som du läste det: att besöka Harvard är möjligt och du behöver inte vara en utbildad person (eller en alumn) för att göra det. Ett av världens mest kända universitet öppnar sina dörrar för resenärer som vill följa med på en guidad tur. Om du tar en resa till Boston från New York kan du också utforska Bostons historiska stadskärna, där en av de viktigaste händelserna i den amerikanska historien utspelade sig: det amerikanska frihetskriget.

På den här turen får du också se MIT och lära dig allt du behöver veta om staden och dess seder, som står i kontrast till New Yorks liv och rörelse. Det bästa med allt detta är att du på kvällen är tillbaka i Boston. På kvällen är du tillbaka på ditt hotell i Big Apple redo att fortsätta din resa.

Boka din resa till Boston

25. Stadens ljus, bäst sett från turistbussen

En nattlig tur med sightseeingbussen| ©Hellotickets
En nattlig tur med sightseeingbussen| ©Hellotickets

Oavsett om du besöker New York på vintern, när kylan härjar, eller med kort varsel, kommer sightseeingbussen att lindra de kalla temperaturerna och göra det möjligt för dig att besöka staden på enklast möjliga sätt. Det kan verka som en oäkta upplevelse vid första anblicken, men sanningen är att New Yorks turistbusslinjer är utformade för att ta dig från en attraktion till en annan så snabbt som möjligt (och utan att kämpa med den underjordiska kartan!).

Det jag gillar mest med den här upplevelsen är att du kan göra den både på dagen och ta New York-sightseeingbussen på natten, när du har avslutat din maratondag med sightseeing och bara vill koppla av medan du fortsätter att njuta av panoramautsikten.

Boka din bussbiljett

26. Vad är nytt, New York: Fartyget

Strukturen på The Vessel| ©Hellotickets
Strukturen på The Vessel| ©Hellotickets

Även om det inte är första gången du är i staden kommer det här området att vara helt främmande för dig: efter att ha varit ett halvt övergivet industriområde i årtionden har Hudson Yards vuxit fram i Midtown Manhattan under de senaste åren (och är fortfarande under uppbyggnad) för att rymma shoppinggallerior och lyxbostäder. Och mycket av rampljuset i detta futuristiska nya område på Manhattan går till The Vessel (eller The Hive, som många kallar det).

Byggnaden, som är ett mellanting mellan en arkitektonisk juvel och en turistattraktion eller utsiktsplats, utmärker sig genom sitt yttre utseende men också genom de optiska spel och vyer som den erbjuder dem som besöker den. Jag uppmuntrar dig att gå in, klättra uppför de fyra trapporna och dra dina egna slutsatser.

27. Ta en god cocktail på de bästa takterrasserna i staden

Taket på Harriet| ©Time Out
Taket på Harriet| ©Time Out

Om utsikten från ett av stadens observatorier inte räcker för dig, kan du fortfarande njuta av den från ett av de underbara tak eller terrasser som Manhattan har att erbjuda. Även om utsikten inte är lika imponerande (nästan ingen av dem erbjuder 360-graders utsikt över staden, eftersom andra skyskrapor på andra sidan gatan kan blockera utsikten), har de vanligtvis livemusik och en mycket New York-atmosfär som jag alltid tycker är ett bra sätt att avsluta en hektisk dag med sightseeing i staden.

Ibland kan det vara svårt att hitta dessa takterrasser, så jag har sammanställt en lista över vad jag tycker är de bästa takterrasserna i New York.

28. Lämna Manhattan och utforska resten av New Yorks stadsdelar.

Korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Jag är ledsen, men... New York är så mycket mer än Manhattan och även om det är frestande att hålla sig till att utforska öns mest ikoniska landmärken, så är New York så mycket mer än så. Faktum är att staden består av fem stadsdelar (eller "Boroughs") där New York-borna bor, äter ute, shoppar, dansar... Låt inte latheten ta överhanden och utforska vad Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island har att erbjuda utöver Manhattan. Här är vad du inte får missa under ditt besök i staden: De bästa stadsdelarna i New York.

Vad du kan göra och se i Brooklyn

Jag ska inte sticka under stol med att Brooklyn är ett av mina favoritområden i staden, så jag uppmuntrar dig (eftersom jag inte kan tvinga dig) att ge dig ut på gatorna och lämna inget hörn av detta område orört. Du kommer att älska kaféerna, vintagemarknaderna, de alternativa butikerna och de gastronomiska marknaderna. Notera också de bästa ställena att äta på i Brooklyn eftersom du kan prova mycket autentiska rätter till ett lägre pris än på Manhattan. Här är mina rekommendationer: Aktiviteter och Turer i Brooklyn.

Besök Williamsburg

I Brooklyn kan du också besöka Williamsburg och det judiska kvarteret i New York, en verklig värld för sig som slog mig med häpnad första gången jag besökte det. Jag ger dig några tips om hur du organiserar ditt besök i denna praktiska guide till det judiska kvarteret. Saker att göra i Williamsburg, Brooklyn.

Boka en rundtur i New York

29. Amerikanisera dig själv på en fotbolls- eller baseballmatch.

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Om det är något som verkligen får dig att känna dig i hjärtat av Amerika så är det att njuta av dess mest populära sporter. I New York har du chansen att se de legendariska New York Yankees på en basebollmatch, vilket för mig var en riktig upplevelse (jag kunde inte ens spelreglerna, men upplevelsen kring dessa evenemang var spektakulär).

Om du inte reser till New York under MLB-säsongen kan du alltid ta en rundtur på stadion eller besöka det omgivande området. Det är trots allt en mytomspunnen plats som sätter kultur-, sport- och fritidsagendan för New York-borna. Här är en artikel som hjälper dig att upptäcka hur man besöker Yankee Stadium.

Om du föredrar att titta på en NFL-match (National Football League) spelar New York Giants på MetLife Stadium och att se dem live är ett riktigt skådespel.

Boka NFL-biljetter

30. Koppla bort turistlivet på en kryssning på Hudsonfloden

Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets
Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets

En kryssning på Hudsonflodens vatten ger dig en paus från långa promenader medan du njuter av utsikten över Manhattans skyline, korsar Brooklyn Bridge nedanför och kommer nära och personligt med Frihetsgudinnan.

Det bästa av allt är att det finns turer och resvägar som passar alla budgetar (från en kort entimmestur till en lyxkryssning med middag och livemusik) och till och med kryssningar på Hudson för barn. Testa det och även om det är kallt, ta på dig något varmt och gå ut på däck för att ta de bästa bilderna. Här är en artikel jag skrev om Manhattankryssning med mina favoritalternativ, men jag säger dig redan nu att en middagskryssning på Hudson kan vara den mest fantastiska upplevelsen på din resa.

För mer information har du en artikel om den bästa tiden att ta en Hudson-kryssning, en annan om hur mycket Hudson-kryssningar kostar och den sista om tips för att njuta av en kryssning på Manhattan.

Ta dig runt med hjälp av färjan

Hudsonfloden är en av stadens huvudattraktioner och om du vill ta dig ut från Manhattan måste du korsa den med tunnelbana, tåg eller färja. Jag tycker att färjan är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden samtidigt som man njuter av utsikten över Skyline, så även om båten inte är lika bekväm som kryssningsfartygen, tveka inte att använda färjan under din resa. Här är all information du behöver om New York-färjan.

Boka en kryssning på Hudson River

31. Njut av det bästa internationella köket

En starkt lysande skylt på ett av Manhattans kaféer.| ©Hellotickets
En starkt lysande skylt på ett av Manhattans kaféer.| ©Hellotickets

Ja, jag vet, hamburgare är inte precis vad man tänker på när man tänker på "haute cuisine", men det fantastiska med New York är att du bokstavligen kan äta allt. Från den billigaste snabbmaten på gatan till den bästa pastan, fisken, sushin och pizzan du kan tänka dig.

Naturligtvis är din resa inte komplett utan varmkorv, de legendariska hamburgarna och cheesecakes. Du kommer att vilja ha en picknick i någon av parkerna, spara pengar på snabbmatskedjorna och äta middag på någon av de mysiga restaurangerna med levande ljus i West Village eller SoHo. Jag kommer att berätta allt om det här: 10 ställen att äta på i New York City.

Besök Chelsea Market

Om du planerar en promenad längs High Line är det ett utmärkt alternativ att äta på Chelsea Market före eller efter promenaden. På denna gastronomiska marknad hittar du butiker där du kan köpa mat av god kvalitet, men också flera stånd där du kan stanna till för en bit mat. Om du är ute efter desserter, frukost eller snacks har du också tur: det finns bagerier, cupcake-butiker, konditorier...

32. Passa på att besöka andra städer som Washington eller Philadelphia

Kapitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez
Kapitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York i sig är en värld för sig, men USA har så mycket att se att det vore synd att glömma bort att ta en tur till andra närliggande städer som Washington eller Philadelphia från New York. Om du tar en guidad tur till den amerikanska historiens vagga kan du lära dig mycket mer om landets kultur och idiosynkrasier. Särskilt Washington tyckte jag var en otrolig plats, mycket monumental och med så många hörn, monument och landmärken att upptäcka.

Dessutom kontrasterar dess ordning, renlighet och majestät mot kaoset i Big Apple, så du kommer att slutföra din resa genom att lägga till denna kontrapunkt som inte kommer att lämna dig likgiltig. Det bästa av allt är att det finns flera alternativ för att upptäcka Washington och dess omgivningar, särskilt om du tar en tvådagarsresa till Washington, så jag har sammanställt de mest intressanta här: Washington - Dagsresor från NYC.

Andra turer

Om du känner för att utforska området runt New York men fortfarande inte är säker på vilket som är ditt favoritresmål har jag skrivit en guide till de bästa platserna att besöka i New York här: . 5 dagsturer från New York där jag har sammanställt de bästa platserna att upptäcka och hur man går med på en guidad tur så att du inte behöver oroa dig för logistiken för att ta dig dit med kollektivtrafik eller hyra en bil. Sätt igång att resa!

Boka en rundtur i Washington

33. Njut av utsikten från linbanan på Roosevelt Island

Utsikt från linbanan| ©Dan Gold
Utsikt från linbanan| ©Dan Gold

Du kanske inte ens har hört talas om denna lilla ö strax öster om Manhattan, men om du har tid och känner för att upptäcka något annorlunda är det ett utmärkt ställe att tillbringa en eftermiddag på. Det bästa sättet att ta sig dit är att åka linbana (den avgår från Second Avenue och 60th) och njuta av utsikten längs vägen.

Du kommer att se några av Manhattans mest ikoniska byggnader och landa på andra sidan, på Roosevelt Island, för att njuta av en promenad längs piren. Om du funderar på att korsa floden ombord på denna linbana kan du läsa mer om upplevelsen i min artikel på Roosevelt Island Spårväg.

Andra unika upplevelser i New York

Om du förutom linbanan vill veta mer om andra unika aktiviteter att göra i staden, har jag förberett en lista över de bästa upplevelserna att göra i New York så att din resa inte blir som alla andras. Jag rekommenderar det särskilt om du inte vet vad du ska göra i New York. Jag rekommenderar det särskilt om det inte är din första gång i staden eller om du vill gå utanför allfarvägarna och ta hem en unik souvenir från din vistelse i New York.

34. Titta på en amerikansk hockeymatch

Madison Square Garden är inte bara hem för NBA:s bästa trepoängare eller fantastiska shower och konserter, utan du kan också uppleva atmosfären hos New York Rangers, New Yorks ishockeylag.

Att titta på en NHL-match är en upplevelse som varmt rekommenderas. Det snabba tempot och "striderna" mellan spelarna när de glider med pucken kommer att få adrenalinnivåerna att skjuta i höjden. Om du vill veta mer om den fjärde nationalsporten kan du läsa vårt inlägg om hur du får tag på hockeybiljetter i New York och lägga vantarna på en.

Boka biljetter till hockey i New York

35. Gör ett besök på Radio City Music Hall

I Rockefeller Center har du en dejt med vad som anses vara den viktigaste teatern i USA, Radio City Music Hall. I dess lokaler har de mest spektakulära showerna i landet ägt rum i årtionden och nu kan du besöka den med en guidad tur där du får höra de bästa hemligheterna bakom kulisserna. Du kan också prata med en Rockette-dansare, en institution på den här scenen.

Om du också besöker New York under julen får du inte missa Radio City Christmas Spectacular, en julklassiker som har framförts på den här teatern sedan 1930-talet och som kan avnjutas med hela familjen.

Boka ett besök på Radio City Music Hall

36. Cykla över den ikoniska Brooklyn Bridge

Det finns många sätt att ta sig runt i Brooklyn, men du får inte missa den ikoniska bron som förbinder stadsdelen med Manhattan Island. Du kan över den, vilket kan ta cirka 45 minuter, men ett bra sätt att ta sig runt är på en cykeltur. Det finns guidade turer där du kan lära dig om brons historia samtidigt som du njuter av den spektakulära utsikten från bron.

Cykling längs vägen kommer du att se andra turistattraktioner som Brooklyn Heights, Wall Street och Dumbo. Guiden kommer att berätta alla intressanta detaljer om var och en av dem.

Boka en cykeltur på Brooklyn Bridge

37. Utöva yoga i Central Park

Om du är en yogi och inte kan låta fler dagar passera utan meditation, gå med i en yogaklass i fantastiska Central Park. Det finns mycket att se och göra i denna gigantiska park, inklusive att promenera genom dess två och en halv mil av natur. Men om du vill lägga till lite extra till ditt besök kan du dra nytta av en yoga- och meditationstur.

Koppla bort hetsen på New Yorksgator och unna dig en stunds avkoppling och välbefinnande för kropp och själ. Tack vare yogaövningarna som leds av en specialiserad instruktör kan du ta en paus och träna i New Yorks gröna lunga.

Boka en cykeltur över Brooklyn Bridge

38. Gå ner i djupet av St Patrick's Cathedral

Under New York City, närmare bestämt i de underjordiska våningarna i den tidigare St Patrick's Basilica, ligger katakomberna där kvarlevorna av biskopar och andra berömda personer från stadens katolska värld är gömda.

Längs katedralens korridorer finns många kryptor som du kan se i skenet av levande ljus. Det finns turer som tar dig genom kyrkogårdarna i detta tempel och berättar dess största hemligheter. Om mysterium är din grej rekommenderar jag att du tar reda på hur du besöker katakomberna i New York.

Boka en rundtur i New Yorks katakomber

39. För dem med en söt tand, Museum of Ice Cream

Vill du prova de saftigaste och mest otänkbara glassarna? Ha en rolig och smakrik stund på Museum of Ice Cream i New York. Om du gillar glass, oavsett årstid, får du inte missa detta interaktiva museum där du kan låta fantasin flöda och experimentera med unika smaker och färger.

Naturligtvis kan du smaka på sötsaker, åka nedför en snigelformad rutschkana, simma i en pool med chokladspån och mycket annat. Gör din Instagram redo för här kommer du att ta massor av bilder som du vill ska synas på alla dina nätverk.

Boka biljetter till Museum of Ice Cream i New York City

40. Återskapa de bästa scenerna från serien Sex and the City

Ett besök på de platser i Big Apple där scener från den legendariska serien Sex and the City spelades in är ett utmärkt sätt att tillbringa tid i staden. Du kan återuppleva de bästa ögonblicken med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte genom att ta en busstur till mer än 40 platser.

Meatpacking District där de brukade shoppa, Plaza Hotel, Buddakan restaurang eller Scout bar, där de brukade dricka sina cosmopolitans, är bara några av de platser du kan besöka under cirka 3 och en halv timme med en professionell guide som berättar alla hemligheter i serien.

Boka en rundtur på Sex and the City-platserna

41. Ha kul på pubarna på Stone Street

För att ha kul i New York behöver du bara anmäla dig till en av turerna som tar dig längs Stone Street, där du får lära känna den riktiga amerikanska festen med några öl medan de berättar de bästa historierna om det koloniala Amerika.

Medan den lokala guiden berättar om striderna under den revolutionära eran i USA kan du ta några öl på fat eller cider på stadens bästa tavernor. Träffa människor för en rolig eftermiddag men också för att lära dig mer om amerikansk kultur.

42. Tillbringa en läskig eftermiddag med Greenwichs spöken

Om du älskar skräck och vill höra de kusligaste historierna i en av New Yorks mest ikoniska stadsdelar ska du ta Greenwich Village Ghost Tour. Det är en rutt genom platser som är fulla av legender och kusliga historier.

Besök hemsökta byggnader som New York University, Washington Square Park och Jefferson Market Library, alla med historier om andar och spöken som kommer att få dig att minnas denna dag för alltid. Endast de mest kladdiga kommer att ångra det!

Boka Greenwich Village Ghost Tour

43. Lär känna New Yorks legendariska stadsdelar

Queens, Bronx, Brooklyn... Känner du till New Yorks mest autentiska stadsdelar? Besök några av dem och umgås med deras människor och kultur. Du kommer att känna igen New Yorks karakteristiska mångfald så snart du sätter din fot i staden, men det finns inget som går upp mot att utforska gatorna i de stadsdelar som omger Big Apple.

Det finns bussturer med en lokal guide som visar dig de mest märkliga platserna i stadsdelar som Coney Island, en plats att fly från de livliga gatorna i stadens centrum. Du kan också lära känna hiphopens födelseplats och den verkliga gatukonsten graffiti i Bronx. Eller kolla in New York Mets stadion Citi Field. Gå på djupet i Amerika och lär känna New Yorks stadsdelar.

Boka Boroughs-turen från Manhattan

44. Njut av showen på resande fot med The Ride

The Ride är en unik show som du kan uppleva i en aldrig tidigare skådad miljö - en buss. Denna showupplevelse i Broadway-stil på en buss är definitivt ett måste i New York City.

Från den bekväma bussen kan du njuta av en magnifik produktion i sittplatser i olika nivåer. Du får se artisterna sjunga och dansa medan bussen tar sig runt i staden. Med familj eller vänner kommer The Ride att få er att häpna.

45. Prova en amerikansk meny på det autentiska Hard Rock Cafe

Sugen på en god cheeseburgare, rib-eye eller Texas-macka? Ta det säkra före det osäkra och boka en trerätters middag, drink och dessert i Hard Rock Cafe-stil, den legendariska restaurangen på Times Square.

Njut av det amerikanska köket på denna franchise-bar som föddes i London för mer än 50 år sedan och nu har spridit sig till mer än 63 länder. Luta dig tillbaka och ta en paus från din resa till New York och se Hard Rock Cafe New Yorks största utställning av musikmemorabilia. Det svåra blir att välja bland det stora utbudet av rätter på menyn.

Boka en meny på Hard Rock Cafe i New York City

46. Upptäck slaveriets historia på den underjordiska järnvägen

Det finns två viktiga landmärken i New York som du kan besöka för att lära dig mer om slaveriets historia. Det ena är African Burial Ground National Monument, som rymmer kvarlevorna av afroamerikanska slavar från 1600- och 1700-talet, och det andra är Underground Railroad, där du kan resa tillbaka i tiden när du reser genom det nätverk som tusentals slavar skapade för att fly landet, med hjälp av några amerikaner från den tiden.

Tack vare några turer som tar dig genom dessa och andra platser som är representativa för denna mörka period i amerikansk historia, kommer du att lära dig mer om slavarnas dagliga liv och deras befrielse.

Boka rundturen om slaveriets historia

47. Bli en graffitikonstnär i Brooklyn

Om du alltid har velat vara en del av gatukonstscenen genom att göra din egen graffiti men aldrig vågat, finns det inget bättre tillfälle än din resa till New York för att lära dig den riktiga grejen med sprayfärg.

Anmäl dig till en workshop med en erfaren graffitikonstnär och lär dig spraymåla väggmålningar i en viktig del av New Yorks konstscen, stadsdelen Bushwick i Brooklyn. Du får möjlighet att debutera med din egen skapelse och ta med den hem som en souvenir. Perfekt för alla åldrar och nivåer.

Boka graffiti-workshopen i New York City

48. Ta fram din spionsida på Spyscape Museum i New York

Spyscape Museum är en plats där man kan experimentera och ge fritt spelrum åt de mer orädda. Det är ett interaktivt äventyr där du kan vandra runt för att utmana dina sinnen och ta reda på vilken typ av spion du skulle vara.

Utformad av en tidigare chef för Secret Intelligence Service, utmaningarna i detta uppslukande museum kommer att göra för en rolig eftermiddag med kodknäckning eller utforska dolda världar. Testa dina färdigheter på Spyscape Museum och känn dig som en riktig CIA-agent för en dag.

Boka biljetter till Spyscape Museum

49. Fira mångfalden med Gay Pride Tour

HBTQ-samhället är stort i USA och en vandringstur till New York Citys historiska platser kan hjälpa dig att känna igen och lära dig om deras kamp genom åren. En del av intäkterna från turen kommer att doneras för att stödja Heritage of Pride, en organisation som främjar Pride-marscher i staden.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center eller Stonewall Inn är några av de byggnader som du kan besöka längs denna rutt där en guide berättar de historiska detaljerna om varje plats. Stonewall Inn är till exempel den bar där upploppen den 28 juni 1969 som ledde till upproret av HBTQ-samhället i landet ägde rum.

Boka en Gay Pride-tur i New York City

50. Besök Central Park och dess monument med elektrisk skoter

Det finns många sätt att se den fantastiska Central Park, men om du vill ha ett bekvämt men ändå roligt sätt, välj en elektrisk skoter. På denna scooter kommer du att kunna utforska många av parkens sevärdheter och attraktioner utan att bli trött.

Det finns guidade turer i hela parken som också ger dig detaljerna om varje monument. Och jag kan försäkra dig om att en guide som följer med dig längs vägen kommer att vara mycket användbar, annars kan du gå vilse i de tusentals skrymslena och vrårna. Dessutom kommer elscootern att ta dig till många fler platser i denna fantastiska stadspark som är mer än 4 km lång.

Boka en tur med elscooter i Central Park

51. Ta en fotosession i Brooklyn

Om du älskar fotografering kommer du att älska den här planen. En fotografering med en professionell fotograf i Brooklyn kommer att ge dig en fantastisk souvenir från New York. Denna upplevelse tar dig genom symboliska platser, perfekta för spektakulära bilder, som Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough eller Times Square.

Du kan välja din rutt och sessionens varaktighet och efter några dagar har du dina bilder redo att ladda ner. Älskar du inte bara denna plan? Det svåra blir att välja vilka du vill dela med dig av på dina sociala nätverk...

Boka en fotosession i Brooklyn

52. Gå på jazzkonsert i Harlem

Harlem är en av de mest kulturellt levande stadsdelarna i New York och det märks på nattlivet i området. Här finns de bästa jazzklubbarna och att uppleva en livekonsert på någon av dem, oavsett om du gillar jazz eller inte, kommer att få dig att känna dig som en riktig amerikan.

Vissa turer i detta legendariska område kan ge dig en inblick i konstscenen i Harlem, som av vissa anses vara jazzens födelseplats. Du kan också vandra på gatorna, besöka gospelkyrkor och kolla in de mest berömda platserna för en fantastisk utekväll.

Boka rundturen Harlem Jazz Venues

53. Koppla av på New Yorks arabiska bad

Behöver du en paus från din resa till USA:s huvudstad? Om du är trött på rundturer, skyskrapor och sightseeing rekommenderar jag denna upplevelse där du kan koppla av i några timmar i autentiska arabiska bad. AIRE Ancient Baths i New York ligger i en gammal renoverad byggnad från 1883.

Där kan du njuta av avkopplande bad i olika temperaturer eller få massage i en unik atmosfär som förflyttar dig tillbaka till romerska och grekiska tider.

54. Ta med dig en souvenir-tatuering hem från Bang Bang

Bang Bang är kändisarnas favorit tatueringsstudio i New York. Den drivs av Keith McCordy, en prestigefylld figur i bläckvärlden, som ägnar praktiskt taget allt sitt arbete åt att tatuera kändisar. Men oroa dig inte, han har ett helt team av proffs bakom sig som kan se till att du får med dig den bästa souveniren från din resa till USA.

Välj en hyperrealistisk tatuering, en minitatuering eller få den symbol som du alltid har velat få tatuerad och som betyder så mycket för dig. Om du inte är säker på designen, oroa dig inte, tatuerarna kommer att ge dig bra idéer. Så boka en tid hos Bang Bang och överraska alla med din New York-tatuering.

55. Ha en rolig eftermiddag på ett flipperspel

Flipperspel är ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag med dina barn i New York. Om de är små har de förmodligen aldrig sett ett flipperspel förut, men du kan vara säker på att de kommer att älska det. Modern Pinball NYC har ett brett utbud av arkad- och temamaskiner som du kan prova och njuta av.

Det finns också Modern Pinball Museum, där du kan se en utställning av vintage och toppmoderna maskiner, titta på en live expertdemonstration och delta i det pedagogiska spelprogrammet för barn och vuxna.

56. Trotsa gravitationen med fallskärmshoppning inomhus

Om du någonsin har drömt om att hoppa från en fallskärm men vill prova det inomhus på ett säkrare sätt kan du anmäla dig till ett fallskärmshoppningspass inomhus på iFLY. Undvik alla faror med vindtunnlar där du återskapar den verkliga känslan av att flyga.

De har upplevelser för alla åldrar och nivåer. Instruktörerna lär dig alla tekniker som du behöver för att lära dig denna unika upplevelse av säker fallskärmshoppning. Våga och upplev en annorlunda dag.

57. Res till framtiden med Artechouse Museum

Konst och teknik möts i ett futuristiskt museum i New York City, Artechouse. Vi talar om vetenskap och innovation som tillämpas på konstscenen, där du kan se unika utställningar med ljus och ljud. En uppslukande upplevelse av avantgardekonst för dem som redan har besökt de mer traditionella museerna och vill se något nytt i New York.

Det finns multisensoriska utställningar, vissa tillfälliga och vissa permanenta, som alla rekommenderas starkt. Missa inte det!

58. Klättra ombord på The Beast

Låt adrenalinet pumpa med en tur på en motorbåt på Hudsonfloden, vars namn, "The Beast", är representativt för den energikick den kommer att ge dig. Det är en full fart nerför floden med rockmusik och kaptenen är två komiker som kommer att ge dig en oförglömlig tid med sina roliga kommentarer.

Det finns 30-minuters turer som tar dig till Frihetsgudinnan, där du kan ta en selfie innan du åker tillbaka.

59. Gå på en konsert med New York Philharmonic

New York Philharmonic Orchestra är en av de äldsta symfoniorkestrarna i världen och grundades 1842. De uppträder i David Geffen Hall och på Broadway på Manhattans Upper West Side.

Om du inte vill missa fantastiska klassiska kompositörer rekommenderar jag att du skaffar biljetter till några av deras konserter. Här är deras officiella webbplats så att du kan ta en titt på hela programmet.

60. Kör en Tesla på gatorna i New York City

Har du någonsin funderat på att provköra en riktig lyxig elbil? Boka en Tesla och kryssa på New Yorks gator med framtidens fordon. Från lyxbilar till bilar som är superenkla att köra.

Respekt för miljön och ett engagemang för hållbar energi är uppdraget för Elon Musks företag och kan du tänka dig en bättre plan än att provköra en av dessa fantastiska bilar runt Big Apple?

61. Utforska världen i "Insidan ut" med Stranger Things Experience

För fans av serien Stranger Things finns det en interaktiv upplevelse som tar dig in i Hawkins labb. Åk tillbaka till 80-talet och hjälp till att rädda staden från Demogorgon, bli hjälte och upptäck mysterierna kring den berömda Netflix-serien när du utforskar Stranger Things värld.

I den här utställningen kan du besöka Family Video-butiken, smaka på mat och cocktails inspirerade av serien, ta tusentals foton med dina favoritkaraktärer, spela i arkaden eller köpa några av de exklusiva produkterna i butikerna som är baserade på den populära serien.

62. Hitta din våffeltruck och unna dig något gott!

Wafels & Dinges våfflor är inte vilka våfflor som helst. Därför uppmuntrar jag dig att hitta en av deras resande lastbilar som stannar till i New York och prova en av deras läckra belgiska våfflor. Du har från den klassiska choklad och andra toppings till mandel, mini, glutenfri eller vegan.

Leta efter den gula lastbil en och ta en låda våfflor och njut av denna utsökta bakade deg som kommer att transportera dig till Belgien. Här är en länk till Wafels & Dinges-stånden och deras öppettider.

63. Gå till Museum of the Moving Image

Om du älskar film får du inte missa detta museum för scenkonst där du kan se utställningar, filmvisningar och utbildningsprogram om den sjunde kon sten och den digitala världen.

Museum of the Moving Image ligger i den historiska Astoria Studio i Queens och visar bilder från filmer och serier i alla genrer, från science fiction till drama och animation.

64. Skratta på Comedy Cellar, den bästa komediklubben i stan

Om det finns en rolig aktivitet i New York så är det att köpa biljetter till en show på Comedy Cellar, som anses vara den bästa komediklubben i staden och där du kan få dig några skratt.

Comedy Cellar ligger i Greenwich Village, så du kan passa på att gå på någon av stadsdelsturerna, t.ex. matturen, efteråt. Båda aktiviteterna ger dig en fantastisk dag med roliga och kulinariska nöjen i Greenwich Village.

65. Prova lite utsökt pastrami på Katz's

Pastrami är en typisk produkt från det judiska köket och består av rött nötkött som har genomgått en saltningsprocess. Om du aldrig har provat är det bästa stället att göra det, utan tvekan, genom att ta en smörgås från Katz's Delicatessem.

Varning, de är beroendeframkallande och det är inte konstigt att denna hundra år gamla butik som specialiserat sig på judisk mat säljer tusentals smörgåsar varje dag. Gå till 205 East Houston Street och du kommer att tacka mig - njut!

66. Festa stort i Brooklyn Mirage

Vill du ha en utekväll i staden som aldrig sover? Då ska du bege dig till en av New Yorks mest imponerande hot spots, Brooklyn Mirage, ett partystempel under bar himmel som är dedikerat till musik, ljud och spektakel som du aldrig kommer att glömma.

Det speciella ljudsystemet, rummets form, catwalken och väggarna som är helt täckta av växter och LED-lampor, bland mycket annat, kommer att få dig att tro att du befinner dig i en dröm. Gå dit med dina vänner och tillbringa en oförglömlig natt på denna otroliga sommarklubb, ett paradis för partyälskare.

67. Rädda ett konstverk i The Escape Game

Escape-rum är alltid ett bra sätt att tillbringa en kväll med vänner eller familj. Här är ett som kommer att locka fram din detektivsida. I "The Heist" måste du återfinna en värdefull Monet-målning som har stulits från museet. Du har 60 minuter på dig att hitta den, vågar du?

The Escape Game är ett scape room-center i New York med fem spel av varierande svårighetsgrad. Det svåraste är det där ni måste försöka fly från fängelset, men det finns också enklare spel som "Playground", där ni tillbringar en dag i skolan och arbetar i ett team.

68. Ta en resa till jordens medelpunkt med Arcadia Earth

Arcadia Earth är en uppslukande resa som blandar vetenskap och teknik så att du och dina barn kan lära känna planetens kärna. På denna virtual reality-plattform kan du interagera med undervattensvärlden, se jorden från insidan och känna hur varje element i naturen kommer till liv.

Missa inte denna multisensoriska åktur på 705 Broadway, du kommer att älska den!

69. Njut av en kväll med burlesk på The Rose Room

Nattlivet i New York City är oändligt och det finns tusentals planer att välja mellan. Men om du är sugen på något annorlunda kan du titta förbi för en liten burlesk, cirkus- eller magisk show på The Rose Room.

Den här varietélokalen i Midtown kommer att bjuda på en magisk utekväll. Du kan smutta på cocktails i en avslappnad atmosfär medan du tittar på en kabaréföreställning. Missa inte ett av New Yorks mest hyllade uteställen.

70. Ät en god amerikansk hamburgare på JG Melons

Tänker du lämna USA utan att prova en riktig amerikansk hamburgare? Om du vill ha ett förslag på några av New Yorks bästa, bege dig till Upper East Side och be om ett bord på JG Melons. Ett unikt ställe som omsluter dig med en atmosfär i Yankee-stil och där du kan äta saftiga burgare tillsammans med en bloody mary.

Om det inte räcker rekommenderar jag rostbiffsmackorna eller den äkta steak tartar, vattnas det inte i munnen?

71. Minns din favoritserie med Friends Experience

Världen från den legendariska serien Friends väntar på dig i denna omistliga upplevelse där du kommer att känna dig som en av karaktärerna. Gå in i Monica och Rachels lägenhet och sitt i deras orange soffa eller gå på Ross och Rachels bröllop.

Friends Experiencie återskapar de bästa scenerna i en uppslukande resa perfekt placerad i denna grupp av Manhattan-vänner som fick oss att ha så många bra tider på 90-talet.

72. Besök Museum of Sex i New York

Gör ett stopp på din väg genom New York och gå in på Museum of Sex. Här finns olika konstutställningar, hemliga fotografier, gallerier med föremål och verk om sexualitet och erotik.

På detta museum kan du lära dig mer om vetenskap, historia och människans sexuella kultur. En annorlunda plats som du inte får missa på din resa till USA:s huvudstad.

73. Gå på skattjakt på gatorna i New York City

Den stora metropolen New York döljer många dolda skatter. Det är därför jag föreslår denna superroliga plan där du kan upptäcka dolda hörn, skulpturer och dolda platser när du utforskar staden.

Utforska den fantastiska Central Park och hitta dess dolda monument, ta en promenad genom Greenwich Village och hitta lämningarna efter legendariska kändisar som Jimmy Hendrix eller upptäck de dolda hemligheterna på Times Square och Rockefeller Center. Det finns massor av utforsknings- och äventyrslekar för en rolig dag ute i New York, prova några av dem.

74. Ta en tur med varmluftsballong

För ett annorlunda äventyr, boka en luftballongsfärd och beundra New Yorks skyline. Flyg över Hudsonfloden och få den bästa utsikten över New Jersey. Det är en avkopplande 45-60 minuters tur genom molnen vid soluppgång eller solnedgång som lämnar dig med en god smak i munnen.

Vissa av dessa flygningar inkluderar champagne om du vill fira en speciell händelse med din partner, men barn över 10 år är också tillåtna ombord om du reser som en familj. Se bara till att välja en klar dag för att få ut det mesta av detta fascinerande äventyr i New Yorks himmel.

75. Få ut det mesta av sommaren i Big Apple

Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Om det finns en tid på året då du kan njuta av mer dagsljus och utforska staden utomhus, så är det på sommaren. Det är sant att temperaturen är mycket hög (ibland för hög) och du kommer att uppskatta luftkonditioneringen i butiker och byggnader, men de svala kvällarna på terrasserna och de ändlösa promenaderna genom Manhattan, längs Hudsonflodens stränder och cykelturerna i Central Park kompenserar för allt detta.

Jag rekommenderar att du kollar in de bästa cykelturerna i New York för denna sommarsäsong och upptäcker staden på ett hälsosammare och mer hållbart sätt.

Med början med fyrverkerierna den 4 juli och med hänsyn till att basebollligan äger rum på sommaren, föreslår jag en mängd aktiviteter som gör att du inte vill lämna staden trots värmen: vad man ska göra och vad man ska se i New York på sommaren.

76. Och möta kylan på vintern

Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets
Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets

Om du däremot bestämmer dig för att besöka staden på vintern kan jag, förutom julens stora attraktion, försäkra dig om att kylan inte kommer att hindra dig från att njuta av staden, eftersom den är mer än förberedd för de låga temperaturerna. Om du har tur kan det till och med snöa och du kommer att få några vykortsvackra julfoton.

Förutom att njuta av NBA-matcherna kommer du att uppskatta en varm dryck på något av stadens mysiga kaféer. Mitt råd är att kombinera inomhusaktiviteter på kvällarna (som att besöka utsiktsplattformarna, se en Broadway-musikal eller shoppa) med utomhusaktiviteter (promenera runt i staden, ta en kryssning på Hudsonfloden eller korsa Central Park) mitt på dagen när solen värmer upp temperaturerna lite.

Om du fryser behöver du inte oroa dig eftersom jag har sammanställt en guide till allt du kan se och göra i New York på vintern och vad du ska ta med, vad du ska ha på dig osv. för att göra din vistelse där mer än trevlig: vad man kan göra och se på vintern i New York.

Hur som helst, när du reser till New York kommer du att hitta tusen saker att göra. Men om du inte har bokat dina biljetter ännu kan du ta en titt på den här artikeln med all information om den bästa tiden att resa till New York.


Tips för att planera din resa till New York

I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets
I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets

Kanske mindre romantiskt men lika praktiskt som alla andra råd jag kan ge dig om din resa till New York, ska jag ge dig några tips så att du inte förstör din resebudget så snart du anländer (om du reser med en obegränsad budget kanske denna del inte intresserar dig lika mycket, men tillåt mig att rikta mig till resten av de dödliga).

Skaffa ett turistkort

Om du planerar att besöka flera sevärdheter eller göra en rundtur (utsiktsplatser, museer, sightseeingturer med buss, kryssningar etc) är det möjligt att det belopp du kommer att spendera på inträdesavgifter kommer att vara mer än relevant. För detta finns det turistkort för städer, som ger dig tillgång till de mest emblematiska punkterna till ett fast, reducerat pris.

Det finns fyra huvudalternativ: New York-Pass, Turistkort New York CityPASS®, New York-UItforskarpass y New York-Sightseeingpass. Jag vet: att välja ett av dessa fyra kan verka som ett omöjligt uppdrag, så förutom den detaljerade förklaringen av vart och ett av dem rekommenderar jag att du läser denna jämförelse av New York-sightseeingpass så att du kan vara säker på vilket du ska välja innan du gör investeringen.

Boka transfer mellan flygplatsen och ditt hotell på Manhattan

Om du letar efter ett bekvämt sätt att ta dig till ditt hotell från flygplatsen du landar på utan att spendera en massa pengar på att försöka, rekommenderar jag att du bokar en transfer (som du kan använda exklusivt eller dela med andra resenärer) till dörren till ditt boende. Jag berättar hur du gör i den här artikeln på Avgångstransfer till flygplatser i New York och här är en annan om hur man tar sig från JFK till Manhattan där du har fler alternativ.

Använd kollektivtrafiken

Förutom att New Yorks tunnelbana är en sevärdhet i sig (om du gillar att ta bilder finns det några ikoniska stationer där du kommer att njuta av att åka under jord), är det det snabbaste sättet att ta sig från en del av staden till en annan. Låt dig inte förlamas av det stora antalet linjer och hållplatser som du ser på kartorna: hoppa på tunnelbanan och ta dig runt som en lokalinvånare. Här är en praktisk guide till hur du tar dig runt i New Yorks tunnelbana.

Följ dessa grundläggande tips

Om det är första gången du är i New York behöver du inte oroa dig. Det finns hundratals tvivel som kommer att drabba dig nu, precis som de drabbade alla oss resenärer när vi var där för första gången. På samma sätt har vi alla fallit i de turistfällor som staden har förberett för sina besökare. Det är därför jag har bestämt mig för att sammanställa de bästa 15 restips för New York i den här artikeln. Jag är säker på att du kommer att tycka att de är användbara för att börja organisera din resa.

Planera din resväg

För att undvika att slösa en massa tid (och pengar) på onödiga turer rekommenderar jag att du organiserar - grovt sett - en resväg efter dagar eller efter saker du vill se. Här är några praktiska guider som jag tror kommer att hjälpa dig att organisera din tid så effektivt som möjligt: Saker att göra i New York City på hösten y 7-dagars resplan för New York.

Teckna en reseförsäkring

Även om det först kan verka som en extra utgift kan jag försäkra dig om att en reseförsäkring är nödvändig när du reser till New York (eller någon annanstans i USA). Sjukvårdskostnaderna där är extremt höga och det skadar aldrig att ha en bra försäkring som täcker oförutsedda händelser. Om du inte vet vilken du ska ta, vad du behöver täcka och hur du gör det, lämnar jag dig här en artikel med alla detaljer om Sjukförsäkring för att resa till New York.

Kom ihåg att ta med dig ditt visum

För att resa in i New York som turist behöver du troligen ta med dig ESTA-visumet. Du kan fylla i det online och betala avgiften online, vilket gör processen mycket enklare. Om du är osäker på hur du ska göra eftersom du aldrig har gjort det förut kan du läsa min artikel om hur du får ett ESTA-visum för att resa till New York.

Följ dessa guider för att se till att du inte missar datumen när du än reser

 • New York i januari: låt inte det kalla vädret stoppa dig. Året har precis börjat och det är en bra tid att avsluta med att njuta av julbelysningen.
 • New York i februari: Dra nytta av de fantastiska priserna som lågsäsongen har att erbjuda - de bästa hotellen är mycket billigare! Att fira Alla hjärtans dag i Big Apple är dessutom en amerikansk upplevelse som du inte får missa.
 • New York i mars: Välkomna våren när dagarna börjar bli längre, temperaturen stiger och det är ett nöje att promenera längs Manhattans oändliga avenyer.
 • New York i april: Påsken och påsklovet kommer sannolikt att inleda New Yorks högsäsong med tusentals turister. Boka dina biljetter och aktiviteter i förväg för att vara säker på att du kommer med på de mest efterfrågade.
 • New York i maj: Stadens parker står nu i full blom: utforska dem alla till fots eller med cykel och lämna inte ett grönområde orört - vad sägs om en picknick i Bryant Park eller en solig morgon vid Central Park Lake?
 • New York i juni: det börjar bli varmt, men dagarna är långa och du hinner med allt. Det är förmodligen den bästa tiden på året att njuta av utsikten över Manhattan från toppen av en av skyskraporna.
 • New York i juli: Detta är en viktig månad för amerikaner. Om du är där för firandet av självständighetsdagen den 4 juli får du inte missa fyrverkerierna.
 • New York i augusti: Det är varmt, men det är en utmärkt tid att upptäcka staden på kvällen, när solen ger en paus och Manhattans parker skapar otroliga sommarbiografer utomhus. Passa på att besöka stränderna i Brooklyn eller Coney Island och till och med Luna Park, där du kommer att roa dig som ett barn.
 • New York i september: Skolstarten är en mycket speciell tid i New York. Kontoren är igång igen och New York-borna är tillbaka i stan, ivriga att njuta av restauranger, takterrasser och teatrar, så ta tillfället i akt att njuta av stadens nattliv som en av lokalbefolkningen!
 • New York i oktober: I oktober färgas New York i pumpaorange. Halloween-dekorationerna på hus, skyltfönster och gator är otroliga (förmodligen några av de bästa i världen) så missa inte denna tid på året i staden.
 • New York i november: Thanksgiving, Black Friday och Macy's-paraden - vem har mer? Om du besöker staden under årets sista kvartal är julförberedelserna i full gång.
 • New York i december: Du kommer att känna dig som i den berömda filmen Ensam hemma: skridskobanor över hela staden, skyltfönster prydda med julbelysning och gigantiska julgranar som dekorerar hela staden. Missa inte Manhattans ceremoniella julbelysning eller det fantastiska området Dyker Heights med dussintals hus som visar upp sina dekorationer och lampor - oh, och gott nytt år!