Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2023]

Den definitiva guiden till världens mest spektakulära stad, med den senaste maten, kulturen och underhållningen som erbjuds i Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

51 minsta läsning

76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2023]

Times Square | ©Hellotickets

Big Apple är en plats där stora konstnärer har drömt om framgång, där många europeiska invandrare hittade ett sätt att förändra sitt öde och där varje besökare har funnit en anledning att inte åka härifrån.

Vi talar naturligtvis om New York, en stad där det är praktiskt taget omöjligt att blunda. Det finns så mycket att se och göra att det är viktigt att veta vad som är värt att se och vad som inte är värt att se så att du inte blir överväldigad. Här är de mest fantastiska upplevelserna för din resa till New York.

1. Flyg över New York City på en helikoptertur

Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets

En helikoptertur över New York visar dig staden som få andra ser den. Med fågelperspektivet kan du se New York som om du hade det i din handflata, och det är en upplevelse som du definitivt kommer att vilja prata om när du kommer tillbaka från din resa.

Stadens skyline är ett skådespel i sig självt, och det är ännu mer imponerande från en helikopterflygning över New York. De flesta flygningar tar cirka 15 minuter och tar dig med på en resa som kombinerar den underbara utsikten med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Jämför de bästa helikopterturerna

2. Världens bästa basket live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Oavsett om du är ett basketfan eller inte är det något du inte kommer att uppleva någon annanstans än på en NBA-match. Den ikoniska Madison Square Garden är hemvist för New York Knicks, hemmalaget, och det är i denna arena som du får se NBA-stjärnorna spela sina hjärtan ut på planen. Det är definitivt en upplevelse som kommer att ge mycket till din resa och ett måste om du brinner för basket. Om du redan vet att du inte kommer att missa det, köp dina NBA-biljetter här.

Om du vill läsa lite mer om upplevelsen, förstå vad du hittar där eller upptäcka varför det är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, låt mig övertyga dig i min artikel om NBA. Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York.

Se det legendariska Madison Square Garden

Du kanske inte är ett NBA-fan i sig, men du kan inte vänta på att upptäcka denna plats där så många artister och idrottslag har skrivit historia. Det finns guidade rundturer i arenan, du kan gå på konserter och du kan naturligtvis se Knicks spela hemma. Så här köper du biljetter till Madison Square Garden.

Missa inte Brooklyn Nets hemmaarena

Brooklyn Nets hemmaarena är kanske inte lika känd som Madison Square Garden, men Barclays Center är inte mindre intressant. Här arrangeras konserter och evenemang utöver NBA-matcher och är väl värt ett besök under din rundtur i Brooklyn. Här är allt du behöver veta om Brooklyn Nets arena.

Boka dina NBA-biljetter

3. Njut av en Broadway-show

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue.| ©Hellotickets
Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue.| ©Hellotickets

New York är en stad som är helt och hållet inriktad på underhållning. Det är ingen slump att Broadway-musikaler och pjäser är världsberömda och lockar många besökare, så om du vill njuta av en verkligt unik upplevelse rekommenderar jag att du köper dina biljetter i förväg och ger ditt besök i New York en speciell touch.

Både Lejonkungen och Aladdin är utan tvekan två av de mest populära musikalerna, så försök att skaffa biljetter så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att du får den bästa platsen till det bästa priset. Men om du fortfarande inte vet vilken du vill se, har vi här en lista över de bästa Broadway-musikalerna.

Andra Broadway-musikaler

Hamilton

Jämför de bästa Broadway-musikalerna

4. Utforska New Yorks mångkultur på populära guidade turer

Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets
Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets

En rundtur med kontraster

New York är utan tvekan en stad där kontrasterna är så snabba att det är svårt att hänga med. Contrasts Tour tar dig till fyra mycket olika delar av staden: Queens, Harlem, Bronx och Brooklyn.

Du får se den industriella delen av staden, de judiska kvarteren, de historiska gatorna i Harlem, stadens ikoniska byggnader, och på en dag har du fått en rundtur i staden och verkligen lärt känna den som en lokal invånare.

Rundtur på övre och nedre Manhattan

Om kontrastturen är ett måste för att lära känna New Yorks olika områden och bättre förstå hur de olika kulturerna passar ihop, kommer Upper and Lower Manhattan-turen att ge dig en djupare inblick i kontrasterna och de hörn av ön Manhattan som du inte får missa. Oavsett om det är första gången du är i New York eller om du redan är van vid att besöka staden, kommer förklaringarna i den här expertguiden att avslöja många viktiga platser i staden som du säkert inte kände till.

Om du vill bli överraskad av ett annat av Lower Manhattans kvarter kan du besöka Greenwich Village. Du hittar de bästa turerna i detta fantastiska område och kan andas in den bohemiska luften i de borgerliga husen från 1900-talet, allt under ledning av guider som berättar de mest intressanta historierna om de berömda personerna som bodde där.

Andra turer

På gott och ont är New York ett turistmecka för miljontals resenärer som varje år vallfärdar till staden som aldrig sover. Därför finns det dussintals alternativ för att besöka staden (till fots, med buss, mer eller mindre ingående, etc.) och ibland kan det kännas överväldigande att välja det som passar bäst för vår resplan. Det är därför jag har gjort detta urval av New York-turer så att du kan välja den som passar dig bäst.

En av de turer som kan intressera dig mycket för att lära känna finansvärldens alla detaljer är de bästa turerna på Wall Street. Här berättar specialiserade guider de mest saftiga historierna om de senaste finanskriserna.

Och om du är intresserad av mystik rekommenderar jag att du tar reda på hur du kan besöka New Yorks katakomber.

Upptäck stadens hemligheter

Om du inte gillar guidade turer och föredrar att utforska staden i din egen takt och utan förklaringar från en guide, rekommenderar jag att du gör din egen resplan för att se till att du inte missar något. Om det inte är första gången du är i staden och du vill upptäcka alternativa eller dolda platser som är mindre besökta av turister, missa inte min guide till stadens hemliga platser.

Jämför de bästa turerna i New York

5. Besök Harlem och delta i en gospelmässa

Harlems gator| ©Nicole Y. C.
Harlems gator| ©Nicole Y. C.

Attutforska Harlem med en guide är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, eftersom du hittar allt som många turister missar genom att bara se Manhattan under sin resa. Du kan också delta i en äkta evangeliemässa och uppleva andligheten i kvarterets kyrkor, där gudstjänsterna är så intensiva att de är ett skådespel att beskåda.

Om du vill utforska detta område på egen hand rekommenderar jag att du tar del av de viktigaste sakerna att se och göra i Harlem för att se till att du inte missar något, och att du också tar del av denna lista över de bästa ställena att äta i Harlem och denna lista över de bästa ställena att lyssna på musik i Harlem.

Boka din biljett till en evangeliemässa

6. Gör en resa till Niagarafallen

Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw
Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw

Även om det inte är något man kan göra i New York är det ett utmärkt sätt att använda din resa till USA:s östkust till att stryka ett av världens mest imponerande naturunderverk från din lista.

Turer vid Niagarafallen är ett utmärkt sätt att avsluta din resa till Big Apple med en stor dos natur i dess renaste form. De är det bästa alternativet för att besöka en av de mest spektakulära nationalparkerna i USA, och de åtföljs av en expertguide och transport till och från Manhattan ingår.

Men är det värt det? Om du reser till New York i två eller tre dagar är det bäst att tillbringa dem i Big Apple och inte lämna det, men om du reser till New York i tio dagar eller ska vara i New York i 15 dagar eller mer är det ett alternativ som du bör överväga.

Jämför de bästa turerna till Niagarafallen

7. Ta en promenad i Central Park

Promenera i Central Park| ©Hellotickets
Promenera i Central Park| ©Hellotickets

Du planerar säkert att besöka Central Park, men vet du vad du inte får missa när du kommer dit? Promenera genom Conservatory Gardens, en trädgård i europeisk stil med vackra fontäner och statyer, Belvedere Castle, ett litet slott som ligger på parkens högsta punkt med vacker utsikt, och Bethesda Terrace och dess fontän, ett arkitektoniskt underverk där du kan ta spektakulära bilder.

Parken är enorm, så för att hjälpa dig att hitta rätt har jag sammanställt den här guiden till parken. Cykelturer och uthyrning. Det finns många alternativ för att besöka denna underbara park, men ett mycket speciellt alternativ är till exempel att åka vagn genom Central Park.

Generellt sett rekommenderar jag att du hyr en cykel (om snön tillåter det) och tillbringar några timmar med att gå vilse i Manhattans lungor. Let's roll!

Men om du reser med barn får du inte heller missa Central Park Zoo, en plats där du kan se de mest exotiska arterna, både djur och vilda. Med biljetterna till Central Park Zoo får du tillgång till huvudparken, en annan djurpark som är speciellt utformad för barn och även till 4-D-teatern.

Hyr en cykel i Central Park

8. SUMMIT One Vanderbilt observationsdäck öppnar: Midtowns nyaste observatorium

Ett Vanderbilt| ©SUMMIT
Ett Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, du läste rätt. Bara några månader efter att New York öppnade den glasade utsiktsplattformen The Edge är det dags för en häpnadsväckande öppning: SUMMIT är en spektakulär utsiktsplattform som man inte får missa, både för utsikten över Manhattan och för den otroliga arkitekturen i själva byggnaden.

Allt här är utformat för att besökaren ska trivas: perspektiv med speglar och glas för att du ska kunna ta de bästa bilderna, glasade observationsdäck för att du ska kunna känna svindeln på nära håll, ultramoderna hissar för att du ska kunna känna adrenalinet i din kropp? Jag berättar inte mer. Om du vill organisera ditt besök kan du läsa den här artikeln om hur du tar dig upp till den nya utsiktsplattformen SUMMIT One Vanderbilt.

Klättra upp till SUMMIT One Vanderbilt Observation Deck

9. Picknick i en annan av Mahattans parker: Bryant Park

Bryant Park på sommaren| ©Istock
Bryant Park på sommaren| ©Istock

Om du trodde att det inte fanns några grönområden i New York utöver Central Park hade du fel. Längs de långa gatorna och avenyerna hittar du små torg och parker där du kan se mängder av New York-bor som promenerar, sportar eller har picknick när de har en paus från jobbet. Om jag skulle välja min favorit bland de bästa parkerna i New York (efter det obligatoriska besöket i Central Park) skulle det vara Bryant Park.

Jag rekommenderar att du köper ett av deras små bord (de tar fram dem när vädret är fint) för en picknick med utsikt, men jag berättar mer om det i min artikel om 10 saker att göra i Bryant Park.

10. Besök den flytande parken High Line

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

Denna linjära park, som byggts på gamla järnvägsspår, går genom Chelseakvarteret med en gångväg som flankeras av blomsterarrangemang och utsikt över de omgivande byggnaderna och Hudsonfloden i söder. En promenad längs den är ett annorlunda sätt att ta sig runt i New York och jag rekommenderar att du tar med den i en promenad i Chelsea.

I denna artikel om Guide till Hög linje New York City Jag ger dig några tips om hur du tar dig runt, var du kan stanna för lunch eller för att se de bästa vyerna, och jag ger dig ett förslag till resväg så att du inte missar de viktigaste sevärdheterna.

11. Stirra med öppen mun på Times Square

Poserar framför den tända flaggan på Times Square.| ©Hellotickets
Poserar framför den tända flaggan på Times Square.| ©Hellotickets

Times Square behöver ingen introduktion: neonljus, gigantiska skärmar och massor av människor. Den kan vara överväldigande och underbar i lika delar, men den kommer definitivt inte att lämna dig likgiltig. Det är definitivt en plats att gå vilse i under ditt besök i New York, och ännu mer på natten när byggnaderna lyser klart och New Yorks magi börjar lysa igenom.

Annat att se och göra på Manhattan

Även om det kan verka som en klyscha är Times Square utan tvekan ett av stadens landmärken. Men som tur är finns det många andra platser på Manhattan (en del av dem är överraskande, andra har vi sett tusen gånger på film) som kommer att få oss att häpna. Om du inte vet var du ska börja finns här en praktisk guide till de bästa sakerna att göra och se på Manhattan så att du kan organisera ditt besök.

12. Gå och shoppa

Shopping på Macy's| ©Hellotickets
Shopping på Macy's| ©Hellotickets

I SoHo

SoHo ("South of Houston Street") var tidigare ett industriområde med många fabriker, och långt innan begreppet gentrifiering existerade lockade kvarterets charm till sig rikedomar som gjorde att dess byggnader och gator blev födelseplatsen för "industriell chic". I dag är det ett område fullt av barer, restauranger och affärer på platsen för tidigare fabriker: besök det om du gillar utsatta tegelväggar, utsatta rör och järnarkitektur.

Kolla in de bästa Soho-turerna för att få en förstahandsblick på glamouren i detta unika område.

Längs Fifth Avenue

Fifth Avenue är New Yorks lyxgata, där du kan se stadens mest överdådiga bostadshus, huvudkontoren för några av världens mest prestigefyllda smyckes- och modemärken och ett batteri av museer, däribland Guggenheim och Metropolitan Museum of Art.

Besök det bästa outletcentret i New York

Om du älskar att shoppa men letar efter de bästa fynden har du tur i New York, för du kan besöka Premium Outlets, där du hittar dussintals butiker med lyxmärken till kraftigt rabatterade priser. Eftersom det är lite långt från Manhattan finns det organiserade turer så att du kan shoppa utan att behöva oroa dig för logistiken kring hur du tar dig dit. Jag berättar hur jag gjorde och ger dig några tips om hur du kan organisera din shoppingdag här: Premium Outlet - Dagsresor från NYC.

Vad du ska köpa

Du åker antagligen till New York med ett fynd i åtanke. Och du har inte fel: amerikanska märken (både kläder och elektronik) är utan tvekan de som lönar sig mest. I New York kan du hitta vissa produkter till mycket bra priser, men du måste veta hur du ska leta efter dem. Därför har jag skrivit en praktisk guide som hjälper dig att hitta rätt när du ska shoppa: 10 saker att köpa i New York Kom ihåg att lämna tillräckligt med utrymme i resväskan!

Besök New Yorks butiker

13. Upptäck New Yorks fantastiska attraktioner som många turister förbiser

New Yorks botaniska trädgård

New York Botanical Garden är en grönskande park på 100 hektar där mer än en miljon arter odlas i 50 olika utrymmen och miljöer. En av de främsta attraktionerna är att det finns en del av den gamla skogen som täckte New York innan det koloniserades på 1600-talet, där du kan hitta vackra exemplar av vit ask, björk, tulpan, körsbär och bok. Jag rekommenderar starkt ett besök, särskilt om du reser till New York på våren.

Akvariet i New York

Det är en av de roligaste upplevelserna om du besöker New York med din familj. På strandpromenaden på Coney Island hittar du mer än 500 marina arter i New York-avtalet. Besöket organiseras på ett underhållande sätt med hjälp av utställningar och lekar som är utformade för att lära barnen värderingar om naturen. Den här guiden till New York Aquarium ger dig all information du behöver.

Zoo i Bronx

En av New Yorks stora attraktioner som tyvärr (eller lyckligtvis för dig) går obemärkt förbi av de miljontals turister som besöker staden är Bronx Zoo. Hundratals arter lever i denna gigantiska djurpark i halvfri frihet, vilket gör den till en perfekt plats att besöka. Särskilt om du reser med barn är ett besök hos djuren på Bronx Zoo väl värt det. Här är några artiklar med allt du behöver veta om hur du får biljetter till Bronx Zoo, öppettider och priser på Bronx Zoo.

Boka biljetter till Bronx Zoo

14. Rundtur i Chinatown

Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets
Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets

Manhattans Chinatown, som omges av TriBeCa, det gamla Little Italy och Lower East Side, är en plats där man lätt kan föreställa sig att man befinner sig på det asiatiska fastlandet med sina kantonesiska fraser och skyltar och den ständiga marknadsatmosfären med fiskhandlare, slaktare och grönsakshandlare i ständig aktivitet. Chinatown är inte det vackraste området i hela landet, men det är definitivt ett av de mest autentiska och väl värt ett besök om du råkar vara i närheten.

För att du inte bara ska vandra planlöst genom dess gator (även om det alltid rekommenderas att vandra på gatorna), får du här en praktisk guide till följande 10 saker att göra i Chinatown med tips och en lista över saker du inte får missa att se och göra där. Och missa inte chansen att prova några av de mest autentiska kinesiska rätterna i staden: här är en guide till de bästa ställena att äta i Chinatown.

15. Promenera på Hudson Yards

The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner| ©Hellotickets
The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner| ©Hellotickets

Det är New Yorks hetaste nya stadsdel. På bara några få år har det gått från att vara ett helt förfallet område till den nya gyllene milen för lyxiga bostäder, ultramoderna skyskrapor på Manhattan och trendiga restauranger och butiker. Här finns inte bara The Vessel och The Edge (jag berättar mer om dem senare, men du får inte missa dem), utan också den berömda High Line, stadens nya park som jag redan har berättat om.

Här kan du äta lyxigt, beundra New Yorks nya arkitektoniska underverk och shoppa i det nya lyxiga shoppingcentret. Här är en praktisk guide till grannskapet: Saker att göra på Hudson Yards.

16. Säg hej till frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan i solnedgången, från färjan| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången, från färjan| ©Hellotickets

Om du bara skulle välja en ikon som representerar staden som aldrig sover, skulle det vara frihetsgudinnan. Den berömda "Lady Liberty" ligger på Liberty Island, en färjetur från pirarna söder om Manhattan, och att besöka henne är en av de aktiviteter som måste göras på en resa till New York.

Om du tar färjan till Frihetsgudinnan i Battery Park får du förresten inte missa allt som finns att se och göra i Battery Park innan du går ombord eller när du kommer tillbaka efter att ha besökt statyn.

När du kommer fram till Frihetsgudinnan har du möjlighet att gå in och besöka statyns piedestal eller till och med klättra upp på kronan. Du kan också besöka museet och njuta av utsikten från Frihetsgudinnans utsiktsplats med vacker panoramautsikt över Manhattan. Om du också väljer en guidad tur bör du veta att det finns vissa som kompletterar upplevelsen med ett besök på Ellis Island och invandrarmuseet.

Boka biljetter till Frihetsgudinnan

17. Gå på jakt efter filmkulisser

Vänners lägenhet| ©Hellotickets
Vänners lägenhet| ©Hellotickets

Det är uppenbart att staden på sina gator och torg gömmer tusentals scener från mytiska filmer och serier. Om du vill veta exakt var lägenheten ligger där Monica och Rachel hade Chandler och Joey som grannar i Vänner eller om du vill upptäcka den mytomspunna brandstationen i Ghostbusters, kan du läsa den här artikeln på TV och Film-turer hjälper dig. Oavsett om du följer med på en av de guidade turerna eller utforskar platserna på egen hand, se till att du kollar upp dem!

Boka en filmvisning i New York

18. Besök minnesmärket och museet 9/11

Hyllning till offren för den 11 september på Ground Zero| ©Hellotickets
Hyllning till offren för den 11 september på Ground Zero| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum ligger på platsen för det som nu skulle vara tvillingtornen, även känt som Ground Zero. I stället hittar du fontäner med offrens namn och ett minnesmuseum som berättar om attackerna och hur New York långsamt byggde upp sig självt under de följande dagarna.

Även om det är en känslomässigt överväldigande upplevelse att besöka 9/11-museets utställning rekommenderar jag det starkt, eftersom det ger dig ett alternativt sammanhang för din resa och du kommer att se New York med andra ögon efter ditt besök.

Om du vill utvärdera de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september, kan du läsa det här inlägget om de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september. Bästa 9/11-turer i New York.

Boka ditt besök på 9/11-museet

19. One World Observatory: en hyllning till framtiden

Observatoriet One World| ©Hellotickets
Observatoriet One World| ©Hellotickets

Om du är i området och har bestämt dig för att besöka 9/11 Memorial eller 9/11 Museum kanske du vill gå upp och beundra New York från höjden vid One World Observatory. På toppen av One World Trade Center, den skyskrapa som byggdes vid Ground Zero efter attackerna den 11 september 2001, finns en utsiktsplats i glas med fri sikt över södra Manhattan, Hudson och Brooklyn.

Om du har lite svindel behöver du inte missa utsikten från One World Observatory eftersom det är den bästa utsiktsplattformen i staden, eftersom den är inglasad och ger en känsla av skydd som andra öppna observatorier inte har. Du kan läsa alla detaljer här: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv. och ta del av hur du tar dig till One World Observatory i denna andra artikel.

Boka din biljett till One World Observatory

20. Upptäck allt som Rockefeller Center har att erbjuda

Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets

Klättra upp på toppen av klippan

Och när du ändå är där, hur kan du låta bli att gå upp till ett av stadens mest populära observatorier? Missa inte New Yorks skyline och utsikten från Top of the Rock, högst upp i Rockefeller Center, inklusive nattutsikten... Här finns information som hjälper dig att organisera din klättring: Top of the Rock-Biljetter och för dig att avgöra om det är bättre för dig att klättra på Top of the Rock eller Empire State Building. Tänk dock på att det finns gott om matställen vid Rockefeller Center, så det kan vara ett rekommenderat besök även om du inte går upp på utsiktsplattformen.

Till jul

Om du besöker staden i juletid är Rockefeller Center ett måste, både för den berömda granen (en av de bästa julgranarna i New York ) och för skridskobanan. Staden skulle inte vara densamma på julen utan detta lilla hörn, där du kan ta ett foto och till och med ta på dig skridskorna och hoppa på isbanan. På det hela taget kan jag inte förneka att Christmas in New York förtjänar ett särskilt omnämnande.

Därför har jag sammanställt den här guiden om hur du kan 15 juliga saker att göra i New York City Och om du har turen att besöka New York i juletid får du inte missa de spektakulära dekorationer som Brooklynborna sätter upp varje år i sina hem i Dyker Heights. Och om du gillar belysning får du inte missa chansen att se julbelysningen i Bronx Zoo. Julälskare, det här är ditt paradis!

Ett annat alternativ är att ta en av de guidade turerna för att upptäcka stadens ljus- det är en otrolig upplevelse att upptäcka Big Apple i julgransutseende!

Boka din biljett till Top of the Rock

21. Kulturell aktivitet på New Yorks bästa museer

Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas
Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas

Vare sig du vill njuta av hela stadens utbud av museer eller om du föredrar att välja ut ett eller två museer att besöka under din resa, har jag förberett denna lista över De 12 bästa museerna i New York. Här kan du läsa de viktigaste sakerna om var och en av dem så att du kan se alla alternativ som finns tillgängliga, vad du kommer att se i var och en av dem och hur du får biljetter till bästa pris.

MoMA

Det är omöjligt att inte nämna MoMa (Museum of Modern Art ) bland New Yorks måste-see-platser. Bland de bästa verken på MoMa finns "The Starry Night" av Van Gogh, "The Persistence of Memory" av Dalí, "Les Demoiselles d'Avignon" av Picasso, "Cambell Soup Cans" av Andy Warhol och många andra moderna konstverk som är värda att se minst en gång i livet.

Notera MoMas priser och öppettider så att du inte missar chansen att besöka detta fantastiska museum.

Marknadsekonomisk status

Det majestätiska museet på Fifth Avenue, MET (vars trappor du omedelbart känner igen om du har sett Gossip Girl), rymmer konstverk och artefakter som kinesiska kalligrafiböcker, kilskriftstavlor, egyptiska mumier, rustningar från europeiska kungar, musikinstrument och en häpnadsväckande samling målningar, med verk av Van Gogh, Rembrandt och Rafael bland höjdpunkterna.

Madame Tussauds

Om du är nyfiken på att besöka ett vaxmuseum för att på nära håll se hur dina idoler eller de mest populära personerna från nutid och historia ser ut, är Madame Tussauds och dess vaxfigurer ett utmärkt alternativ. Det är inte bara ett roligt besök, utan du kommer också att få med dig otaliga foton och anekdoter som är väl värda ansträngningen. Om du åker till New York med barn eller vänner är det ett utmärkt alternativ. Här hittar du all information om Madame Tussauds New York Biljetter: vaxMuseum- allt du behöver veta.

En dag på museet i "En natt på museet"

Även om det var filmen "A Night at the Museum" som gjorde det känt, har naturhistoriska museet i årtionden legat nära Central Park, ett av de museer som imponerar mest på besökarna med det stora antalet kuriosa och föremål som man kan se (och lära sig om) där inne: naturhistoriska museet.

Idag är det fortfarande ett av de viktigaste vetenskapliga och forskningscentren i staden och samlingen innehåller tusentals fossiler, meteoriter och mineraler som du inte kan se någon annanstans. Om du också besöker New York med barn, tveka inte att göra detta fantastiska besök.

Guggenheim i New York

Det här otroliga museet kommer att stjäla ditt hjärta, inte bara för de otroliga konstverken som finns där, utan också för dess unika design och struktur. Stig upp på den majestätiska trappan och känn dig som om du tappat bort tiden i hjärtat av Manhattan på Guggenheim New York. Du kommer inte att ångra dig!

Andra intressanta museer i staden

Precis som med nästan allt annat i New York har staden ett större kulturutbud än någon annan stad i världen. Det är svårt att beräkna hur mycket tid du behöver för att besöka alla dessa otroliga museer, men om du har tid eller är intresserad av konst och kultur kan du kolla in dessa andra museer som inte kommer att lämna dig oberörd:

Läs mer om Fotografiska New York, besök Brooklyn Museum, upptäck stadens historia på Museum of the City of New York, fördjupa dig i Whitney Museum of American Art, utforska flygplansfartyget Intrepid på Sea, Air and Space Museum eller känn dig som en spion på KGB:s spionmuseum.

Jämför de bästa museerna i New York

22. Tappa svindeln från toppen av Empire State Building

Empire State Building på natten| ©Hellotickets
Empire State Building på natten| ©Hellotickets

Empire State Building är New Yorks mest ikoniska landmärke, och från dess utsiktsplats kan du njuta av en fantastisk utsikt över Big Apple. Du kan gå upp i gryningen, strax före solnedgången eller till och med på natten: oavsett vad du väljer är det en upplevelse som du säkert kommer att se tillbaka på med nostalgi i många år framöver.

Därför rekommenderar jag starkt att du köper dina biljetter till Empire State på nätet i förväg för att undvika köerna vid biljettluckorna, för att välja den bästa tiden för att bestiga Empire State och för att undvika de stora skarorna av turister som givetvis har detta besök bland sina prioriteringar när de besöker New York.

Boka din biljett till Empire State Building

23. För de modigaste, The Edge

Kanten underifrån| ©Hellotickets
Kanten underifrån| ©Hellotickets

Ett av världens mest fantastiska observationsdäck har nyligen öppnat sina dörrar i New York: The Edge. Med sitt glasgolv (ja, ja, du läste rätt) kan du flyga över New Yorks skyline med dina egna två fötter. Byggnadens struktur (det är bokstavligen en "kant", som namnet antyder) är utformad så att du ska känna vinden (och svindeln) på din hud när du lutar dig ut från toppen. Är du redo att testa ditt adrenalin med utsikten från The Edge?

Boka din biljett till The Edge

24. Besök Harvard University i Boston från New York City

Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe

Som du läser det: Det är möjligt att besöka Harvard och du behöver inte vara en bildad person (eller en alumn) för att göra det. Ett av världens mest kända universitet öppnar sina dörrar för resenärer som vill delta i en guidad tur. Med en resa till Boston från New York kan du också utforska Bostons historiska stadskärna, där en av de viktigaste händelserna i den amerikanska historien utspelade sig: det amerikanska frihetskriget.

Du får också se MIT och lära dig allt du behöver veta om staden och dess seder och bruk, som står i kontrast till New Yorks liv och rörelse. Och det bästa? På kvällen är du tillbaka på ditt hotell i Big Apple och redo att fortsätta din resa.

Boka din rundtur i Boston

25. Stadens ljus, som bäst ses från turistbussen

En nattlig rundtur med sightseeingbuss| ©Hellotickets
En nattlig rundtur med sightseeingbuss| ©Hellotickets

Vare sig du besöker New York på vintern, när kylan är som värst, eller på kort varsel, kommer sightseeingbussen att lindra de kalla temperaturerna och göra det möjligt för dig att ta dig runt i staden på enklast möjliga sätt. Även om det kan verka som en oäkta upplevelse vid första anblicken är sanningen den att New Yorks busslinjer är utformade för att ta dig från en attraktion till en annan så snabbt som möjligt (och utan att du behöver kämpa med kartan i tunnelbanan!).

Det jag gillar mest med den här upplevelsen är att du kan göra den både på dagen och ta New York Citys nattbuss när du har avslutat din maratondag med sightseeing och bara vill koppla av medan du fortsätter att njuta av panoramavyn.

Boka din bussbiljett

26. Vad är nytt, New York: The Vessel

Strukturen för The Vessel| ©Hellotickets
Strukturen för The Vessel| ©Hellotickets

Även om det inte är första gången du är i staden är det här området helt okänt: efter att ha varit ett halvt övergivet industriområde i årtionden har Hudson Yards vuxit upp i Midtown Manhattan under de senaste åren (och är fortfarande under uppbyggnad) för att hysa köpcentrum och lyxbostäder. Och en stor del av rampljuset i detta futuristiska nya område på Manhattan går till The Vessel (eller Hive, som många kallar det).

Denna byggnad, som ligger halvvägs mellan arkitektonisk juvel och turistattraktion eller utsiktsplats, utmärker sig för sitt yttre utseende men också för de optiska spel och vyer som den erbjuder dem som besöker den. Jag uppmuntrar er att gå in, gå upp för de fyra trapporna och dra era egna slutsatser.

27. Sipa på en cocktail på stadens bästa takåsar

Harriet Rooftop| ©Time Out
Harriet Rooftop| ©Time Out

Om utsikten från ett av stadens observatorier inte räcker till kan du fortsätta att betrakta den från ett av Manhattans fantastiska hustak eller terrasser. Även om utsikten inte är lika imponerande (nästan ingen av dem erbjuder 360-talsutsikt över staden, eftersom andra skyskrapor framför dem kan blockera utsikten), har de vanligtvis livemusik och en mycket New York-aktig atmosfär som jag alltid tycker är ett bra sätt att avsluta en hektisk dag med sightseeing i staden.

Ibland kan det vara svårt att hitta dessa små barer eller takrestauranger, så jag har sammanställt en lista över de bästa takrestaurangerna i New York.

28. Ta dig ut från Manhattan och utforska resten av New Yorks stadsdelar.

Att korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Att korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Jag är ledsen, men... New York är så mycket mer än Manhattan, och även om det är frestande att hålla sig till att utforska öns mest ikoniska platser finns det så mycket mer än så i New York. Staden består faktiskt av fem stadsdelar (Boroughs) där New York-borna bor, äter, shoppar, dansar och... Låt inte latheten ta överhanden och utforska vad Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island har att erbjuda utöver Manhattan. Här är vad du inte får missa när du besöker staden: De bästa stadsdelarna i New York.

Vad du kan se och göra i Brooklyn

Jag kan inte dölja eller förneka att Brooklyn är ett av mina favoritområden i staden, så jag uppmuntrar dig (eftersom jag inte kan tvinga dig) att gå ut på gatorna och lämna inget hörn av detta område orört. Du kommer att älska dess kaféer, vintagemarknader, alternativa butiker och gastronomiska marknader. Ta också reda på de bästa ställena att äta i Brooklyn, eftersom du kan prova mycket autentiska rätter till ett lägre pris än på Manhattan. Här är mina rekommendationer: Aktiviteter och Turer i Brooklyn.

Besök Williamsburg

I Brooklyn kan du också besöka Williamsburg och New Yorks judiska kvarter, en verklig värld för sig själv som jag blev överväldigad av första gången jag besökte den. Jag ger dig några tips om hur du kan organisera ditt besök i den här praktiska guiden om Saker att göra i Williamsburg, Brooklyn.

Boka en rundtur i New York

29. Americanize på en fotbolls- eller baseballmatch

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Om det finns något som får dig att känna dig som om du verkligen befinner dig i hjärtat av Amerika är det att njuta av dess mest populära sporter. När du är i New York har du chansen att se de legendariska New York Yankees på en baseballmatch, vilket för mig var en verklig upplevelse (jag kunde inte ens spelreglerna, men upplevelsen kring dessa händelser var spektakulär).

Om du inte kan resa till New York under MLB-säsongen kan du alltid ta en rundtur på stadion eller besöka det omgivande området. Det är trots allt en mytomspunnen plats som sätter kultur-, sport- och fritidsagendan för New York-borna. Här är en artikel som hjälper dig att upptäcka hur du besöker Yankee Stadium.

Om du däremot föredrar att se en NFL-match (National Football League) spelar New York Giants på MetLife Stadium och det är ett riktigt spektakel att se dem live.

Boka NFL-biljetter

30. Koppla av från turistlivet på en kryssning på Hudsonfloden

Se Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets
Se Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets

Att segla på Hudsonfloden ger dig en paus från långa promenader medan du njuter av utsikten över Manhattans silhuett, korsar Brooklyn Bridge under den och kommer nära och personligt med Frihetsgudinnan.

Det bästa av allt är att det finns turer och resvägar som passar alla budgetar (från en kort tur på en timme till en lyxkryssning med middag och livemusik) och till och med kryssningar på Hudson för barn. Prova det, och även om det är kallt, ta på dig en varm klänning och gå ut på däck för att ta de bästa bilderna. Här är en artikel som jag skrev om Manhattankryssning med mina favoritalternativ, men jag kan säga dig med en gång att en middagskryssning på Hudson kan vara den mest fantastiska upplevelsen på din resa.

För mer information finns en artikel om bästa tiden för en kryssning på Hudson River, en annan om vad kryssningar på Hudson River kostar och den här artikeln om tips för att njuta av en kryssning på Manhattan.

Ta dig runt med färjan

Hudson är en av stadens främsta attraktioner och om du vill ta dig ut från Manhattan måste du korsa den med tunnelbana, tåg eller färja. Jag tycker att färjan är ett bra sätt att ta sig runt i staden och samtidigt njuta av utsikten över Skyline, så även om båten inte är lika bekväm som kryssningsfartygen, tveka inte att använda färjan under din resa. Här hittar du all information du behöver om New York-färjan.

Boka en kryssning på Hudson River

31. Njut av det bästa internationella köket

En ljusskylt vid ett av Manhattans kaféer| ©Hellotickets
En ljusskylt vid ett av Manhattans kaféer| ©Hellotickets

Ja, jag vet, hamburgare är inte precis vad man tänker på när man tänker på "haute cuisine", men det fina med New York är att man bokstavligen kan äta allt. Från den billigaste snabbmaten till den bästa pastan, fisken, sushin och pizzan du kan tänka dig.

Naturligtvis är din resa inte komplett utan korv, de legendariska hamburgarna och ostkakor. Du vill ha en picknick i någon av parkerna, spara pengar på snabbmatskedjorna och äta middag på en av de mysiga restaurangerna med levande ljus i West Village eller SoHo. Jag berättar allt om det här: 10 ställen att äta på i New York City.

Besök Chelsea Market

Om du planerar en promenad längs High Line är det ett bra alternativ att äta på Chelsea Market före eller efter promenaden. På den här gastronomiska marknaden hittar du butiker där du kan köpa mat av god kvalitet, men också flera stånd där du kan stanna för att äta en bit mat. Om du letar efter efterrätter, frukostar eller snacks har du också tur: det finns bagerier, cupcakebutiker, konditorier...

32. Passa på att besöka andra städer som Washington och Philadelphia

Capitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York i sig är en värld för sig, men USA har så mycket att se att det skulle vara synd att glömma bort att göra en resa till andra närliggande städer som Washington eller Philadelphia från New York. Om du tar en guidad tur till den amerikanska historiens vagga kan du lära dig mycket mer om landets kultur och egenheter. Särskilt Washington var en otrolig plats, mycket monumental och med så många hörn, monument och landmärken att upptäcka.

Dessutom kontrasterar dess ordning, renlighet och majestät mot kaoset i Big Apple, så du kan komplettera din resa med denna kontrapunkt som inte kommer att lämna dig likgiltig. Det bästa av allt är att det finns flera alternativ för att upptäcka Washington och dess omgivningar, särskilt om du tar en tvådagarsresa till Washington, så jag har sammanställt de mest intressanta här: Washington - Dagsresor från NYC.

Andra turer

Om du känner för att utforska området runt New York, men fortfarande inte är säker på vilket resmål du föredrar, har jag skrivit en guide till de bästa platserna att besöka i New York. 5 dagsturer från New York där jag har sammanställt de bästa platserna att upptäcka och hur du kan delta i en guidad tur så att du inte behöver oroa dig för logistiken med att ta dig dit med kollektivtrafik eller hyra en bil.

Boka en rundtur i Washington

33. Njut av utsikten från Roosevelt Island Cable Car

Utsikt från Roosevelt Island Cable Car| ©Dan Gold
Utsikt från Roosevelt Island Cable Car| ©Dan Gold

Du kanske inte ens har hört talas om den här lilla ön strax öster om Manhattan, men om du har tid och känner för att upptäcka något annorlunda är det ett utmärkt ställe att tillbringa en eftermiddag på. Det bästa sättet att ta sig dit är att ta linbanan (den går från Second Avenue och 60th) och njuta av utsikten längs vägen.

Du får se några av Manhattans mest ikoniska byggnader och landar på andra sidan, på Roosevelt Island, för att njuta av en promenad längs piren. Om du funderar på att ta dig över floden med denna linbana kan du läsa mer om upplevelsen i min artikel om Roosevelt Island Spårväg.

Andra unika upplevelser i New York

Om du förutom linbanan vill veta mer om andra unika aktiviteter i staden har jag sammanställt en lista över de bästa upplevelserna att göra i New York så att din resa inte blir som alla andras. Jag rekommenderar det särskilt om det inte är första gången du är i staden eller om du vill gå utanför de upptrampade vägarna och ta med dig en unik souvenir från din vistelse i New York.

34. Upplev spänningen i en amerikansk hockeymatch

Madison Square Garden är inte bara hem för de bästa NBA-trepoängarna eller fantastiska shower och konserter, utan du kan också uppleva atmosfären hos New York Rangers, New Yorks ishockeylag.

Att se en NHL-match är en mycket rekommenderad upplevelse. Det snabba tempot och "striderna" mellan spelarna när de glider med pucken gör att adrenalinnivån blir alldeles extra hög. Om du vill veta mer om den fjärde nationalsporten kan du läsa vårt inlägg om hur man köper hockeybiljetter i New York och få tag på en.

Boka hockeybiljetter i New York

35. Ta en rundtur i Radio City Music Hall

I Rockefeller Center har du en träff med vad som anses vara USA:s viktigaste teater, Radio City Music Hall. I årtionden har landets mest spektakulära föreställningar genomförts i dess lokaler, och nu kan du besöka dem på en guidad tur där du får veta de bästa hemligheterna bakom kulisserna. Du kan också prata med en Rockette-dansare, som är en institution på den här scenen.

Om du också besöker New York under julen får du inte missa Radio City Christmas Spectacular, en julklassiker som har spelats på denna teater sedan 1930-talet och som kan avnjutas med hela familjen.

Boka en rundtur i Radio City Music Hall

36. Cykla över den ikoniska Brooklyn Bridge

Det finns många sätt att ta sig runt i Brooklyn, men du får inte missa den symboliska bron som förbinder stadsdelen med ön Manhattan. Du kan över bron till fots, vilket kan ta cirka 45 minuter, men ett bra sätt att ta sig runt är på en cykeltur. Det finns guidade turer där du kan lära dig mer om broens historia samtidigt som du kan njuta av den spektakulära utsikten från bron.

När du cyklar längs vägen ser du andra turistattraktioner som Brooklyn Heights, Wall Street och Dumbo. Guiden kommer att berätta alla intressanta detaljer om var och en av dem.

Boka en cykeltur till Brooklyn Bridge

37. Utöva yoga i Central Park

Om du är en yogi och inte kan låta fler dagar gå utan meditation, gå med i en yogaklass i den fantastiska Central Park. Det finns mycket att se i den här gigantiska parken, bland annat kan du promenera genom den nästan tre och en halv kilometer långa naturen. Men om du vill lägga till lite extra till ditt besök kan du ta del av en yoga- och meditationstur.

Koppla av från det hektiska livet på New Yorksgator och unna dig en stund av avkoppling och välbefinnande för kropp och själ. Tack vare de yogaövningar som lärs ut av en specialiserad instruktör kan du ta en paus och träna i New Yorks gröna lunga.

Boka en cykeltur till Brooklyn Bridge

38. Gå ner i djupet av St. Patrick's Cathedral

Under New York City, närmare bestämt i de underjordiska våningarna i den före detta St Patrick's Basilica, finns katakomberna där kvarlevorna av biskopar och andra berömda personer från stadens katolska värld är gömda.

Längs katedralens korridorer finns många kryptor som du kan se i stearinljus. Det finns rundturer som tar dig genom templets kyrkogårdar och berättar om dess största hemligheter. Om du är intresserad av mystik rekommenderar jag att du tar reda på hur du kan besöka katakomberna i New York.

Boka en rundtur i New Yorks katakomber

39. För den som är sugen på sött kan du besöka glassmuseet

Vill du prova de saftigaste och mest otänkbara glassarna? Ha en rolig och välsmakande tid på New York Museum of Ice Cream. Om du gillar glass, oavsett årstid, får du inte missa detta interaktiva museum där du kan låta fantasin flöda och experimentera med unika smaker och färger.

Där kan du naturligtvis smaka på godis, åka ner för en snigelformad rutschkana, simma i en pool med chokladspån och mycket annat. Gör dig redo för Instagram, för här kommer du att ta massor av foton som du vill ska synas på alla dina nätverk.

Boka biljetter till New York's Museum of Ice Cream

40. Återskapa de bästa scenerna från Sex and the City-serien

Att besöka de platser i Big Apple där scenerna från den legendariska serien Sex and the City spelades in är ett bra alternativ till att göra i staden. Du kan återuppleva de bästa ögonblicken med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte genom att ta en busstur till mer än 40 platser.

Meatpacking District där de brukade handla, Plaza Hotel, Buddakan-restaurangen eller Scout baren där de brukade dricka sina cosmopolitans är några av de platser som du kan besöka under cirka 3,5 timmar med en professionell guide som berättar alla hemligheter om serien.

Boka en Sex and the City-turné

41. Ha kul på Stone Street Pubs

Om du vill ha roligt i New York är det bara att anmäla dig till en av de turer som tar dig till Stone Street, där du får lära känna den riktiga amerikanska festen medan du dricker några öl och hör de bästa historierna om kolonialtidens Amerika.

Medan din lokala guide berättar om striderna under den amerikanska revolutionstiden kan du också njuta av några öl från kranen eller cider på en av stadens bästa tavernor. Träffa människor och dela en eftermiddag med roliga saker, men också med att lära dig mer om den amerikanska kulturen.

Boka en Stone Street Pub Crawl i New York City

42. Spendera en kuslig eftermiddag med spökena i Greenwich

Om du älskar skräck och vill höra de mest kusliga historierna i ett av New Yorks mest ikoniska kvarter bör du ta Greenwich Village Ghost Tour. En rutt genom platser fulla av legender och kusliga historier.

Besök hemsökta byggnader som New York University, Washington Square Park och Jefferson Market Library, alla med historier om andar och spöken som kommer att få dig att minnas den här dagen för alltid. Bara de mest gnälliga kommer att ångra det!

Boka Greenwich Village Ghost Tour

43. Lär känna New Yorks legendariska stadsdelar

Queens, Bronx, Brooklyn... Känner du till de mest autentiska stadsdelarna i New York? Besök några av dem och umgås med deras folk och kultur. Du kommer att känna igen New Yorks karakteristiska mångfald så fort du sätter din fot i staden, men det finns inget som är bättre än att promenera på gatorna i de stadsdelar som omger Big Apple.

Det finns bussturer med en lokal guide som visar dig de mest märkliga platserna i stadsdelar som Coney Island, en plats där du kan fly från de livliga gatorna i stadens centrum. Du kan också lära känna hiphopens födelseplats och den verkliga gatukonsten i Bronx. Eller kolla in New York Mets stadion Citi Field. Gå djupt in i Amerika och bekanta dig med New Yorks stadsdelar.

Boka en rundtur i Boroughs från Manhattan

44. Njut av föreställningen på resande fot med The Ride

The Ride är en unik föreställning som du kan uppleva från en aldrig tidigare skådad scen, en buss. Denna upplevelse av att uppleva en Broadway-stilshow på en buss är definitivt en av de mest rekommenderade aktiviteterna i New York.

Från bussen kan du njuta av en magnifik föreställning från läktarplatserna. Du får se artisterna sjunga och dansa när bussen tar sig runt i staden. Med familj eller vänner kommer The Ride att lämna dig i häpnad.

Boka biljetter till The Ride

45. Njut av en amerikansk meny på det autentiska Hard Rock Cafe

Är du sugen på en god cheeseburgare, revbensspjäll eller en texansk smörgås? Ta det säkra före det osäkra genom att boka en trerätters måltid, drink och dessert i stil med Hard Rock Cafe, den legendariska restaurangen på Times Square.

Njut av det amerikanska köket på denna franchise bar som föddes i London för mer än 50 år sedan och som nu har spridit sig till mer än 63 länder. Luta dig tillbaka och ta en paus från din resa till New York och titta på Hard Rock Cafe New Yorks största utställning av musikmemorabilia. Det svåra är att välja bland de många olika rätterna på menyn.

Boka en meny på Hard Rock Cafe i New York City

46. Upptäck slaveriets historia på den underjordiska järnvägen

Det finns två viktiga landmärken i New York som du kan besöka för att lära dig mer om slaveriets historia. Å ena sidan African Cemetery National Monument, som innehåller kvarlevorna av afroamerikanska slavar från 1600- och 1700-talen, och å andra sidan Underground Railroad, där du kan resa tillbaka i tiden genom det nätverk som tusentals slavar skapade för att fly från landet, med hjälp av några av den tidens amerikaner.

Tack vare vissa turer som tar dig till dessa och andra platser som är representativa för denna mörka period i den amerikanska historien kan du lära dig mer om slavarnas dagliga liv och deras befrielse.

Boka en rundtur i slaveriets historia

47. Bli graffitikonstnär i Brooklyn

Om du alltid har velat vara en del av gatukonsten genom att göra din egen graffiti, men aldrig vågat, finns det inget bättre tillfälle än en resa till New York för att lära dig hur man använder sprayfärg på riktigt.

Anmäl dig till en workshop med en erfaren graffitikonstnär och lär dig att spraymåla väggmålningar i en viktig del av New Yorks konstscen, Bushwick i Brooklyn. Du har möjlighet att skapa din egen skapelse och ta med den hem som en souvenir. Perfekt för alla åldrar och nivåer.

Boka en graffitiworkshop i New York City

48. Ta fram din spionsida på Spyscape Museum i New York City

Spyscape Museum är en plats där man kan experimentera och ge fritt spelrum åt de mest orädda. Det är ett interaktivt äventyr som du kan utforska för att utmana din intelligens och upptäcka vilken sorts spion du skulle vara.

Utformad av en före detta chef för den hemliga underrättelsetjänsten, kommer utmaningarna i det här uppslukande museet att göra det till en rolig eftermiddag med kodbrytning och utforskning av dolda världar. Testa dina färdigheter på Spyscape Museum och känn dig som en riktig CIA-agent för en dag.

Boka biljetter till Spyscape Museum

49. Fira mångfalden med Gay Pride Tour

HBTQ-samhället är stort i USA och en rundvandring på New York Citys historiska platser kan hjälpa dig att känna igen och lära dig om deras kamp genom åren. En del av intäkterna från turnén kommer att gå till Heritage of Pride, en organisation som främjar Pride-marscher i staden.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center och Stonewall Inn är några av de byggnader som du kan besöka längs den här rutten där en guide berättar om de historiska detaljerna på varje plats. Stonewall Inn är till exempel den bar där upploppen den 28 juni 1969, som ledde till att HBTQ-samhället i landet gjorde uppror, ägde rum.

Boka New York Gay Pride-turen

50. Besök Central Park och dess sevärdheter med elektrisk skoter

Det finns många sätt att lära känna den fantastiska Central Park, men om du vill ha ett bekvämt och roligt sätt kan du välja en elektrisk skoter. Med den här skotern kan du utforska många av parkens hörn och vrår utan att tröttna ut dig själv.

Det finns guidade turer i hela parken som också ger dig information om varje monument. Och jag försäkrar dig om att en guide som följer med dig längs vägen kommer att vara mycket användbar, annars kan du gå vilse i tusentals vinklar och vrår. Dessutom kan du med en elektrisk skoter ta dig till många fler platser i denna stora stadspark som är mer än 4 km lång.

Boka en tur med elektrisk skoter i Central Park

51. Ta en fotografering i Brooklyn

Om du älskar fotografering kommer den här planen att intressera dig. Tack vare en session med en professionell fotograf i Brooklyn kan du ta med dig en fantastisk souvenir från New York hem. Den här upplevelsen tar dig till symboliska platser som är perfekta för spektakulära bilder, till exempel Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough och Times Square.

Du kan välja rutt och hur länge sessionen ska pågå och efter några dagar har du dina bilder redo att laddas ner. Hur vill du ha planen? Det svåra är att välja vilka du vill dela med dig av på dina sociala nätverk...

Boka en fotografering i Brooklyn

52. Gå på en jazzkonsert i Harlem

Harlem är en av de mest kulturellt levande stadsdelarna i New York och det märks på nattlivet. De bästa jazzklubbarna finns där och om du upplever en livekonsert på en av dem, oavsett om du är intresserad av denna musikstil eller inte, kommer du att känna dig som en riktig amerikan.

Vissa turer i detta legendariska område kan ge dig en inblick i konstscenen i Harlem, som av vissa anses vara jazzens födelseplats. Du kan också vandra runt på gatorna, besöka gospelkyrkorna och kolla in de mest berömda ställena för att gå ut på kvällen.

Boka en rundtur till jazzlokaler i Harlem

53. Koppla av i New Yorks arabiska bad

Behöver du en paus från din resa till USA:s huvudstad? Om du är trött på rundturer, skyskrapor och sightseeing rekommenderar jag denna upplevelse där du kan koppla av i några timmar i autentiska arabiska bad. AIRE Ancient Baths i New York ligger i en gammal renoverad byggnad från 1883.

Där kan du njuta av avkopplande bad i olika temperaturer eller få massage i en unik atmosfär som förflyttar dig tillbaka till romersk och grekisk tid.

54. Ta med dig en Bang Bang-tatuering hem som en souvenir

Bang Bang är New Yorks tatueringsstudio som kändisar väljer. I spetsen står Keith McCordy, en prestigefylld person i bläckvärlden, som ägnar praktiskt taget allt sitt arbete åt att tatuera kändisar. Men oroa dig inte, han har ett helt team av proffs bakom sig som kan se till att du får med dig den bästa souveniren från din resa till USA.

Välj en hyperrealistisk tatuering, en minitatuering eller en symbol som du alltid har velat tatuera och som betyder så mycket för dig. Om du är osäker på vad du vill ha för design, oroa dig inte, tatuerarna kommer att ge dig goda idéer. Boka en tid hos Bang Bang och överraska alla med din tatuering i New York.

55. Spendera en rolig eftermiddag på en flipperspelare

Pinballspel är ett bra sätt att tillbringa en eftermiddag med barnen i New York. De har förmodligen aldrig sett en flipperspelare förut, men de kommer garanterat att älska den. Modern Pinball NYC har ett brett utbud av arkad- och temamaskiner som du kan prova och njuta av.

Här finns också Modern Pinball Museum, där du kan se en utställning med gamla maskiner och den senaste tekniken, titta på en live-demonstration av experter och delta i det pedagogiska spelprogrammet för barn och vuxna.

56. Utmana gravitationen genom att hoppa fallskärm inomhus

Om du någonsin har drömt om att hoppa fallskärm men vill prova inomhus på ett säkrare sätt kan du anmäla dig till ett inomhushopp på iFLY. Undvik alla faror med vindtunnlar där du kan återskapa den verkliga känslan av att flyga.

De har upplevelser för alla åldrar och nivåer. Instruktörerna kommer att lära dig alla tekniker för att du ska kunna lära dig denna unika upplevelse av säker fallskärmshoppning. Våga och spendera en annan dag.

57. Res in i framtiden med Artechouse-museet

Konst och teknik möts i ett futuristiskt museum i New York, Artechouse. Vi talar om vetenskap och innovation som tillämpas på konstscenen, där du kan se unika utställningar med ljus och ljud. En uppslukande upplevelse av avantgardistisk konst för dem som redan har besökt de mer traditionella museerna och vill se något nytt i New York.

Det finns flera sensoriska utställningar, en del tillfälliga och en del permanenta, som alla rekommenderas starkt - missa inte det!

58. Klättra ombord på odjuret

Få adrenalinet att pumpa med en tur på en motorbåt på Hudson, vars namn, "The Beast", är representativt för den energirus som den ger dig. Det är en fartfylld resa nedför floden med rockmusik och två komiker som kommer att ge dig en oförglömlig tid med sina roliga kommentarer.

Det finns 30 minuter långa turer som tar dig till Frihetsgudinnan, där du kan ta en selfie och sedan åka tillbaka.

59. Gå på en konsert med New York Philharmonic

New York Philharmonic Orchestra är en av de äldsta symfoniorkestrarna i världen och grundades 1842. De uppträder i David Geffen Hall och på Broadway på Manhattans Upper West Side.

Om du inte vill missa stora klassiska kompositörer rekommenderar jag att du köper biljetter till några av deras konserter. Här är deras officiella webbplats så att du kan ta en titt på hela programmet.

60. Kör en Tesla genom New York Citys gator

Har du någonsin funderat på att provköra en riktig lyxig elbil? Boka en Tesla och åk runt på New Yorks gator med framtidens fordon. Från lyxbilar till bilar som är superenkla att köra.

Elon Musks företag har som mål att respektera miljön och satsa på hållbar energi, och kan du tänka dig en bättre plan än att provköra en av dessa fantastiska bilar runt om i Big Apple?

61. Utforska "Inside Out"-världen med Stranger Things Experience

För fans av serien Stranger Things finns det en interaktiv upplevelse som för dig närmare Hawkins labb. Åk tillbaka till 80-talet och hjälp till att rädda staden från Demogorgon, bli en hjälte och upptäck mysterierna som omger den berömda Netflix-serien medan du utforskar världen av "Stranger Things".

I den här utställningen kan du gå in i Family Video-videobutiken, smaka på mat och cocktails inspirerade av serien, ta tusentals foton med dina favoritkaraktärer, spela i arkadmaskinerna eller köpa några av de exklusiva produkterna från butikerna som är baserade på den populära serien.

62. Hitta din våffelbil och njut av den

Våfflorna på Wafels & Dinges är inte vilka som helst. Därför uppmanar jag dig att hitta en av deras lastbilar som stannar i New York och prova en av deras utsökta belgiska våfflor. Från klassisk choklad och andra toppings till mandel, mini, glutenfritt och veganskt.

Leta efter den gula lastbilen och ta en låda våfflor och njut av denna utsökta bakade deg som förflyttar dig till Belgien. Här finns en länk till Wafels & Dinges-buden och deras öppettider.

63. Gå till Museum of the Moving Image

Om du är filmälskare får du inte missa detta museum för scenkonst, där du kan se utställningar, filmvisningar och utbildningsprogram om sjunde konsten och den digitala världen.

Museum of the Moving Image ligger i den historiska Astoria Studio i stadsdelen Queens och erbjuder film- och seriematerial från alla genrer, från science fiction till dramatik och animation.

64. Skratta på Comedy Cellar, den ultimata komediklubben

Om det finns en rolig aktivitet i New York är det att köpa biljetter till en föreställning på Comedy Cellar, som anses vara den bästa komediklubben i staden och där du kan få dig några skratt. Det handlar om att gå på små shower där de stora amerikanska komikerna ger dig en oförglömlig stund.

Comedy Cellar ligger i Greenwich Village, så du kan utnyttja möjligheten att gå på en av stadsdelens rundturer efteråt, till exempel matrundturen. Båda aktiviteterna ger dig en fantastisk dag med kulinariska nöjen i Greenwich Village.

65. Smaka på den utsökta pastramin på Katz's

Pastrami är en typisk produkt från den judiska gastronomin och består av rött kalvkött som har genomgått en torknings- och saltningsprocess. Om du aldrig har provat den är det bästa stället att göra det, utan tvekan, genom att ta en smörgås från Katz's Delicatessem.

Var försiktig, de är beroendeframkallande och det är inte konstigt att denna hundraåriga butik som specialiserat sig på judisk mat säljer tusentals smörgåsar varje dag. Kom förbi deras butik på 205 East Houston Street och du kommer att tacka mig och njuta!

66. Festa hårt på Brooklyn Mirage

Letar du efter en utekväll i staden som aldrig sover? Åk till en av New Yorks mest imponerande hot spots, Brooklyn Mirage, ett friluftstempel för musik, ljud och skådespel som du aldrig kommer att glömma.

Det speciella ljudsystemet, rummets form, catwalken och väggarna som är helt täckta av växter och LED-lampor, bland mycket annat, får dig att tro att du befinner dig i en dröm. Gå med dina vänner och tillbringa en oförglömlig natt på denna fantastiska sommarklubb, ett paradis för festälskare.

67. Rädda ett konstverk i Escape Game

Scape-rum är alltid ett bra sätt att tillbringa en kväll med vänner eller familj. Här är en som kommer att få fram din detektivsida. I "The Heist" måste du återskapa en värdefull Monet-målning som har stulits från museet. Du har 60 minuter på dig att hitta den, vågar du?

The Escape Game är ett rymningsrum i New York med fem spel av varierande svårighetsgrad. Det mest komplicerade är det där du måste försöka fly från fängelset, men det finns också enklare spel som "Playground", där du får tillbringa en skoldag med att arbeta i ett team.

68. Ta en resa till jordens centrum med Arcadia Earth

Arcadia Earth är en fängslande resa som blandar vetenskap och teknik så att du och dina barn kan lära känna planetens djup. På den här plattformen för virtuell verklighet kan du interagera med undervattensvärlden, se jorden inifrån och känna hur varje naturelement kommer till liv.

Missa inte den här multisensoriska rundturen på 705 Broadway, du kommer att älska den!

69. Njut av en burlesk kväll på The Rose Room

Nattlivet i New York är oändligt och det finns tusentals planer. Men om du är på humör för något annat kan du titta förbi för en burlesk-, cirkus- eller trollerishow på The Rose Room.

Denna varierande lokal i Midtown är en magisk kväll. Du kan dricka cocktails i en avslappnad atmosfär medan du tittar på en kabaréföreställning. Missa inte en av New Yorks mest hyllade nattklubbar.

70. Ät en god amerikansk hamburgare på JG Melons

Ska du lämna USA utan att ha provat en riktig amerikansk hamburgare? Om du vill ha ett förslag på en av de bästa i New York kan du åka till Upper East Side och be om ett bord på JG Melons. Ett unikt ställe som omsluter dig i en atmosfär i yankee-stil och där du kan äta saftiga hamburgare tillsammans med en bloody mary.

Om du inte är nöjd med det, rekommenderar jag rostbiffsmörgåsarna eller den äkta stektartar, får du inte vatten i munnen?

71. Minns din favoritserie med Friends Experience

Världen i den legendariska serien Friends väntar på dig i den här oförglömliga upplevelsen där du kommer att känna dig som en av karaktärerna. Gå in i Monica och Rachels lägenhet och sätt dig i deras orangefärgade soffa eller gå på Ross och Rachels bröllop.

Friends Experiencie återskapar de bästa scenerna i en uppslukande resa som perfekt utspelar sig i denna grupp Manhattan-vänner som fick oss att ha så många trevliga stunder på 90-talet.

72. Lär känna Museum of Sex i New York

Gör ett stopp på din väg genom New York och gå in på Museum of Sex. Där finns olika konstutställningar, hemliga fotografier, gallerier med föremål och verk om sexualitet och erotik.

Lär dig mer om människans vetenskap, historia och sexuella kultur i detta museum. En annorlunda plats som du inte får missa på din resa till USA:s huvudstad.

73. Följ med på en jakt på New York Citys gator

Den stora metropolen New York gömmer många dolda skatter. Det är därför jag föreslår denna superroliga plan där du kan upptäcka dolda hörn, skulpturer och gömda platser när du utforskar staden.

Utforska den stora Central Park och leta efter dess dolda monument, ta en promenad i Greenwich Village och hitta de kvarlevor som legendariska kändisar som Jimmy Hendrix lämnat efter sig eller upptäck de dolda hemligheterna på Times Square och Rockefeller Center. Det finns många utforsknings- och äventyrsspel för en rolig dag i New York, prova några av dem.

74. Ta en tur i luftballong

Om du vill ha ett annorlunda äventyr kan du boka en flygning med luftballong och beundra New Yorks skyline. Flyg över Hudsonfloden och få den bästa utsikten över New Jersey. Det är en avkopplande tur genom molnen vid soluppgång eller solnedgång i 45-60 minuter som ger dig en god smak i munnen.

Vissa av dessa flygningar inkluderar champagne om du vill fira en speciell händelse med din partner, men barn över 10 år är också tillåtna ombord om ni reser som familj. Se bara till att du väljer en klar dag för att få ut det mesta av detta fascinerande äventyr i New Yorks himmel.

75. Få ut det mesta av sommaren i Big Apple

Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Om det finns en tid på året då du kan njuta av mer dagsljus för att utforska staden utomhus, så är det sommaren i New York. Det är sant att temperaturen är mycket hög (ibland för hög) och du kommer att uppskatta luftkonditioneringen i butiker och byggnader, men de svala kvällarna på terrasserna och de oändliga promenaderna på Manhattan, längs Hudsons strand och cykelturerna i Central Park kompenserar för allt.

Jag rekommenderar att du kollar in de bästa cykelturerna i New York i sommar för att upptäcka staden på ett hälsosammare och mer hållbart sätt.

Med början i fyrverkerierna den 4 juli och med tanke på att baseballligan äger rum på sommaren föreslår jag en mängd aktiviteter som gör att du inte vill lämna staden trots värmen: vad man kan göra och vad man kan se i New York på sommaren.

76. Och möta kylan på vintern

Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets
Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets

Om du däremot bestämmer dig för att besöka staden på vintern kan jag försäkra dig om att kylan inte kommer att hindra dig från att njuta av staden, eftersom den är mer än väl förberedd på låga temperaturer. Om du har tur kan det till och med snöa och du kommer att få några perfekta julbilder.

Förutom att njuta av NBA-matcherna kommer du att uppskatta en varm drink på ett av stadens mysiga kaféer. Mitt råd är att kombinera inomhusaktiviteter på kvällarna (t.ex. besöka utsiktsplattformarna, se en Broadway-musikal eller shoppa) med utomhusaktiviteter (promenader i staden, en kryssning på Hudson eller en tur i Central Park) mitt på dagen när solen värmer upp temperaturen en aning.

Om du fryser, oroa dig inte, för jag har sammanställt en guide om allt du kan se och göra i New York på vintern och vad du ska ta med dig, vad du ska ha på dig osv. för att göra din vistelse där mer än trevlig: vad du ska göra och se på vintern i New York.

När du reser till New York hittar du i alla fall tusen saker att göra. Men om du inte har bokat dina biljetter än kan du ta en titt på den här artikeln med all information om den bästa tiden att resa till New York.


Tips för att organisera din resa till New York

I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets
I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets

Kanske mindre romantiskt, men lika praktiskt som alla andra råd jag kan ge dig om din resa till New York, ska jag ge dig några tips om hur du undviker att förstöra din resebudget så fort du anländer (om du reser med en obegränsad budget kanske den här delen är mindre intressant för dig, men låt mig vända mig till resten av oss).

Skaffa ett sightseeingkort

Om du planerar att besöka ett antal sevärdheter eller göra en rundtur (sightseeing, museer, rundturer med buss, kryssningar osv.) är det möjligt att den summa pengar du spenderar på inträdesavgifter kommer att vara mer än relevant. För detta finns det turistkort som ger dig tillgång till de mest kända platserna till ett fast, reducerat pris.

Det finns fyra huvudalternativ: New York-Pass, New York-CityPASS, New York-UItforskarpass y New York-Sightseeingpass. Jag vet att det kan verka omöjligt att välja ett av dessa fyra, så förutom den detaljerade förklaringen av var och en av dem rekommenderar jag att du läser den här jämförelsen av sightseeingpass för New York så att du kan vara säker på vilket pass du ska välja innan du gör investeringen.

Boka en transfer mellan flygplatsen och ditt hotell på Manhattan

Om du letar efter ett bekvämt sätt att ta dig till ditt hotell från flygplatsen utan att spendera en massa pengar rekommenderar jag att du hyr en buss (som du kan använda enbart eller dela med andra resenärer) till dörren till ditt boende. Jag berättar hur du gör det i den här artikeln om Avgångstransfer till flygplatser i New York och här är en annan om hur du tar dig från JFK-flygplatsen till Manhattan, där du har fler alternativ.

Använda kollektivtrafiken

Förutom att New Yorks tunnelbana är en attraktion i sig (om du gillar att ta foton finns det några ikoniska stationer där du kommer att njuta av att gå under jorden) är det det snabbaste sättet att ta sig från en del av staden till en annan. Låt dig inte förlamas av det enorma antalet linjer och hållplatser som du ser på kartorna: hoppa på tunnelbanan och ta dig runt som en lokal invånare. Här är en praktisk guide för hur du tar dig fram med New Yorks tunnelbana.

Följ de här grundläggande tipsen

Om det är första gången du är i New York behöver du inte oroa dig. Det finns hundratals tvivel som kommer att plåga dig nu, precis som de plågade oss resenärer när vi var där för första gången. På samma sätt har vi alla fallit i de turistfällor som staden har förberett för sina besökare. Därför har jag bestämt mig för att sammanställa de bästa av dem. 10 restips för New York i denna artikel. Jag är säker på att du kommer att finna dem användbara när du börjar organisera din resa.

Planera din resväg

För att undvika att slösa mycket tid (och pengar) på onödiga sightseeingturer rekommenderar jag att du organiserar en resplan - i stort sett - efter dagar eller saker du vill se. Här är några praktiska riktlinjer som jag tror kommer att hjälpa dig att organisera din tid så effektivt som möjligt: Saker att göra i New York City på hösten y 7-dagars resplan för New York.

Teckna en reseförsäkring

Även om det först kan verka som en extra kostnad kan jag försäkra dig om att det är viktigt att ha en reseförsäkring när du reser till New York (eller någon annanstans i USA). Sjukvårdskostnaderna där är extremt höga och det skadar aldrig att ha en bra försäkring för att täcka oförutsedda händelser. Om du inte vet vilken du ska ta, vad du behöver ta med och hur du ska göra det, kan du läsa en artikel med alla detaljer om det här. Sjukförsäkring för att resa till New York.

Kom ihåg att ha din visering redo

För att resa in i New York som turist behöver du troligen ett ESTA-visum. Du kan fylla i den online och betala avgiften online, vilket gör processen mycket enklare. Om du är osäker på hur du ska göra eftersom du aldrig har gjort det förut kan du läsa min artikel om hur du får ett ESTA-visum för att resa till New York.

Följ de här guiderna för att se till att du inte missar datumen, var du än är

 • New York i januari: låt inte kylan stoppa dig. Året har precis börjat och det är en bra tid att njuta av julbelysningen.
 • New York i februari: Utnyttja de fantastiska priserna som lågsäsongen har att erbjuda - de bästa hotellen är mycket billigare! Att fira Alla hjärtans dag i Big Apple är dessutom en amerikansk upplevelse som du inte får missa.
 • New York i mars: välkomna våren när dagarna börjar bli längre, temperaturen sjunker och det är ett nöje att gå längs Manhattans ändlösa avenyer.
 • New York i april: Påsken och påskhelgen kommer sannolikt att inleda New Yorks högsäsong med tusentals turister. Boka biljetter och aktiviteter i förväg för att försäkra dig om att du får ta del av de mest efterfrågade aktiviteterna.
 • New York i maj: Stadens parker står nu i full blom: utforska dem alla till fots eller på cykel och lämna inte ett grönområde orört - vad sägs om en picknick i Bryant Park eller en solig morgon vid Central Park Lake?
 • New York i juni: det börjar bli varmt, men dagarna är långa och du hinner med allt. Det är förmodligen den bästa tiden på året för att njuta av utsikten över Manhattan från toppen av en av skyskraporna.
 • New York i juli: Detta är en viktig månad för amerikanerna. Om du är där under firandet av självständighetsdagen den 4 juli får du inte missa fyrverkerierna.
 • New York i augusti: det är varmt, men det är en utmärkt tid att upptäcka staden på kvällen, när solen ger en paus och Manhattans parker ställer upp fantastiska sommarbiografer utomhus. Passa på att besöka stränderna i Brooklyn eller Coney Island och även Luna Park, där du kan roa dig som ett barn.
 • New York i september: Skolstarten är en mycket speciell tid i New York. Kontoren är livliga igen och New York-borna är tillbaka i stan och vill njuta av restauranger, takåsar och teatrar, så ta tillfället i akt att njuta av stadens nattliv som en av lokalbefolkningen!
 • New York i oktober: I oktober blir New York orange som en pumpa. Halloween-dekorationerna på husen, butiksfasaderna och gatorna är otroliga (förmodligen några av de bästa i världen) så missa inte denna tid på året i staden.
 • New York i november: Thanksgiving, Black Friday och Macy's-paraden. Vem är mer? Om du besöker staden under årets sista kvartal är julförberedelserna i full gång.
 • New York i december: Du kommer att känna dig som om du är med i den berömda filmen Home Alone: skridskobanor över hela staden, skyltfönster med julbelysning och jättelika julgranar som pryder staden. Missa inte Manhattans ceremoniella tändning av ljusen eller den fantastiska stadsdelen Dyker Heights med dussintals hus som visar upp sina dekorationer och ljus - och gott nytt år!