Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

34 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2022]

Den definitiva guiden till världens mest spektakulära stad, med den senaste maten, kulturen och underhållningen som erbjuds i Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

35 minsta läsning

34 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2022]

Times Square | ©Hellotickets

Big Apple är en plats där stora konstnärer har drömt om framgång, där många europeiska invandrare hittade ett sätt att förändra sitt öde och där varje besökare har funnit en anledning att inte åka härifrån.

Vi talar naturligtvis om New York, en stad där det är praktiskt taget omöjligt att blunda. Det finns så mycket att se och göra att det är viktigt att veta vad som är värt att se och vad som inte är värt att se så att du inte blir överväldigad. Här är de mest fantastiska upplevelserna för din resa till New York.

1. Flyg över New York City på en helikoptertur

Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets

En helikoptertur i New York City visar dig staden som få andra ser den. Med fågelperspektivet kan du se New York som om du hade det i din handflata, och det är en upplevelse som du definitivt kommer att vilja prata om när du kommer tillbaka från din resa.

Stadens skyline är ett skådespel i sig självt, och det är ännu mer imponerande från en helikopterflygning över New York. De flesta flygningar tar cirka 15 minuter och tar dig med på en resa där den underbara utsikten kombineras med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Jämför de bästa helikopterturerna

2. Världens bästa basket live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Oavsett om du är ett basketfan eller inte är det något du inte kommer att uppleva någon annanstans än på en NBA-match. Den ikoniska Madison Square Garden är hemvist för New York Knicks, hemmalaget, och det är i den här arenan som du får se NBA-stjärnorna spela sina hjärtan ut på planen. Det är definitivt en upplevelse som kommer att ge mycket till din resa och ett måste om du brinner för basket. Om du redan vet att du inte kommer att missa det, köp dina NBA-biljetter här.

Om du vill läsa lite mer om upplevelsen, förstå vad du hittar där eller upptäcka varför det är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, låt mig övertyga dig i min artikel om NBA. Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York.

Se det legendariska Madison Square Garden

Du kanske inte är ett NBA-fan i sig, men du kan inte vänta på att upptäcka denna plats där så många artister och idrottslag har skrivit historia. Det finns guidade rundturer i arenan, du kan gå på konserter och du kan naturligtvis se Knicks spela hemma. Så här köper du biljetter till Madison Square Garden.

Missa inte Brooklyn Nets hemmaarena

Brooklyn Nets hemmaarena är kanske inte lika känd som Madison Square Garden, men det betyder inte att Barclays Center är ointressant. Här arrangeras konserter och evenemang samt NBA-matcher och är väl värt ett besök under din rundtur i Brooklyn. Här är allt du behöver veta om Brooklyn Nets arena.

Boka dina NBA-biljetter

3. Njut av en Broadway-show

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue.| ©Hellotickets
Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue.| ©Hellotickets

New York är en stad som är helt och hållet inriktad på underhållning. Det är ingen slump att Broadway-musikaler och pjäser är världsberömda och lockar många besökare, så om du vill njuta av en verkligt unik upplevelse rekommenderar jag att du köper dina biljetter i förväg och ger ditt besök i New York en speciell touch.

Både Lejonkungen och Aladdin är utan tvekan två av de mest populära musikalfilmerna, så försök att skaffa biljetter så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att du får den bästa platsen till det bästa priset. Men om du fortfarande är osäker på vilken du vill se, har vi här en lista över de bästa Broadway-musikalerna.

Andra Broadway-musikaler

Jämför de bästa Broadway-musikalerna

4. Utforska New Yorks mångkultur på populära guidade turer

Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets
Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets

En rundtur med kontraster

New York är utan tvekan en stad där kontrasterna är så snabba att det är svårt att hänga med. Contrasts Tour tar dig till fyra mycket olika delar av staden: Queens, Harlem, Bronx och Brooklyn.

Du får se den industriella delen av staden, de judiska kvarteren, de historiska gatorna i Harlem, ikoniska byggnader och på bara en dag kommer du att ha rundvandrat i staden och verkligen lära känna den som en lokal invånare.

Rundtur på övre och nedre Manhattan

Om kontrastturen är ett måste för att lära känna New Yorks olika områden och bättre förstå hur de olika kulturerna passar ihop, kommer Upper and Lower Manhattan-turen att ge dig en djupare inblick i dessa kontraster och hörn av Manhattan Island som du inte får missa. Oavsett om det är första gången du är i New York eller om du redan är van vid att besöka staden, kommer förklaringarna i den här expertguiden att avslöja många viktiga platser i staden som du säkert inte kände till.

Om du vill bli överraskad av ett annat av Lower Manhattans kvarter kan du besöka Greenwich Village. Här hittar du de bästa turerna i detta fantastiska kvarter och du kan andas den bohemiska luften i de borgerliga husen från 1900-talet, allt med hjälp av guider som berättar de mest intressanta historierna om de berömda personerna som bodde där.

Andra turer

På gott och ont är New York ett turistmecka för miljontals resenärer som varje år vallfärdar till staden som aldrig sover. Därför finns det dussintals alternativ för att besöka staden (till fots, med buss, mer eller mindre ingående, etc.) och ibland kan det kännas överväldigande att välja det som passar bäst för vår resplan. Det är därför jag har gjort detta urval av New York-turer så att du kan välja den som passar dig bäst.

En av de turer som kan intressera dig mycket för att lära känna finansvärldens alla detaljer är de bästa turerna på Wall Street. Här berättar specialiserade guider de mest saftiga historierna om de senaste finanskriserna.

Och om du är intresserad av mystik rekommenderar jag att du tar reda på hur du kan besöka New Yorks katakomber.

Upptäck stadens hemligheter

Om du inte gillar guidade turer och föredrar att utforska staden i din egen takt och utan förklaringar från en guide, rekommenderar jag att du gör din egen resplan för att se till att du inte missar något. Om det inte är första gången du är i staden och du vill upptäcka alternativa eller dolda platser som är mindre besökta av turister, missa inte min guide till stadens hemliga platser.

Jämför de bästa turerna i New York

5. Besök Harlem och delta i en gospelmässa

Små gator i Harlem| ©Nicole Y. C.
Små gator i Harlem| ©Nicole Y. C.

Attutforska Harlem med en guide är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, eftersom du hittar allt som många turister missar när de bara ser Manhattan under sin resa. Du får också delta i en autentisk evangeliemässa och uppleva andligheten i kvarterets kyrkor, där gudstjänsterna är så intensiva att de är ett skådespel att beskåda.

Om du vill utforska detta område på egen hand rekommenderar jag att du tar del av de viktigaste sakerna att se och göra i Harlem för att se till att du inte missar något, och att du också tar del av denna lista över de bästa ställena att äta i Harlem och denna lista över de bästa ställena att lyssna på musik i Harlem.

Boka din biljett till en evangeliemässa

6. Gör en resa till Niagarafallen

Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw
Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw

Även om det inte är något man kan göra i New York är det ett utmärkt sätt att använda din resa till USA:s östkust till att stryka ett av världens mest imponerande naturunderverk från din lista.

Turer vid Niagarafallen är ett utmärkt sätt att avsluta din resa till Big Apple med en stor dos natur i dess renaste form. De är det bästa alternativet för att besöka en av de mest spektakulära nationalparkerna i USA, och de åtföljs av en expertguide och transport till och från Manhattan ingår.

Men är det värt det? Om du reser till New York i två eller tre dagar är det bäst att tillbringa dem i Big Apple och inte åka härifrån, men om du reser till New York i 10 eller 15 dagar eller mer är det ett alternativ som du bör överväga.

Jämför de bästa turerna till Niagarafallen

7. Ta en promenad i Central Park

Promenera i Central Park| ©Hellotickets
Promenera i Central Park| ©Hellotickets

Du har förmodligen planerat Central Park som en av dina planer för New York, men vet du vad du inte får missa när du väl är där? Promenera genom Conservatory Gardens, en trädgård i europeisk stil med vackra fontäner och statyer, Belvedere Castle, ett litet slott på parkens högsta punkt med en vacker utsikt, och Bethesda Terrace och dess fontän, ett arkitektoniskt underverk där du kan ta spektakulära bilder.

Parken är enorm, så för att hjälpa dig att hitta rätt har jag sammanställt den här guiden till parken. Cykelturer och uthyrning. Det finns många alternativ för att besöka denna fantastiska park, men ett mycket speciellt alternativ är till exempel en vagnstur genom Central Park.

Generellt sett rekommenderar jag att du hyr en cykel (om snön tillåter det) och tillbringar några timmar med att gå vilse i Manhattans lungor. Let's roll!

Hyr en cykel i Central Park

Men om du reser med barn får du inte heller missa Central Park Zoo, en plats där du kan se de mest exotiska arterna, både djur och vilda. Med biljetterna till Central Park Zoo får du tillgång till huvudparken, en annan djurpark som är speciellt utformad för barn och även 4-D-teatern.

8. SUMMIT One Vanderbilt Observatory öppnar: Midtowns nyaste observatorium

The One Vanderbilt| ©SUMMIT
The One Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, du läste rätt. Några månader efter att New York invigde den glasade utsiktsplattformen Edge står vi återigen inför en öppning som har fått alla att stå med öppna munnar: SUMMIT är en spektakulär utsiktsplats som du inte får missa, både för den utsikt som den erbjuder över Manhattan och för den otroliga arkitekturen i själva byggnaden.

Allt här är utformat för att besökaren ska trivas: perspektiv med speglar och glas för att du ska kunna ta de bästa bilderna, glasade observationsdäck för att du ska kunna känna svindeln på nära håll, ultramoderna hissar för att du ska kunna känna adrenalinet i din kropp? Jag berättar inte mer. Om du vill organisera ditt besök kan du läsa den här artikeln om hur du tar dig upp till den nya utsiktsplattformen SUMMIT One Vanderbilt.

Ta steget upp till SUMMIT One Vanderbilt Observatory

9. Ta en picknick i en annan av Mahattans parker: Bryant Park

Bryant Park på sommaren| ©Istock
Bryant Park på sommaren| ©Istock

Om du trodde att det inte fanns några grönområden i New York utöver Central Park hade du fel. Längs de långa gatorna och avenyerna hittar du små torg och parker där du kan se mängder av New York-bor som promenerar, sportar eller har picknick när de har en paus från jobbet. Om jag skulle välja min favorit bland de bästa parkerna i New York (efter det obligatoriska besöket i Central Park, förstås) skulle det vara Bryant Park.

Jag rekommenderar att du köper ett av deras små bord (de tar fram dem när vädret är fint) för en picknick med utsikt, men jag berättar mer om det i min artikel om 10 saker att göra i Bryant Park.

10. Besök den flytande parken High Line

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

Denna linjära park, som byggts på tidigare järnvägsspår, korsar Chelseakvarteret med en gångväg flankerad av blomsterarrangemang och utsikt över de omgivande byggnaderna och Hudsonfloden i söder. Det är ett annorlunda sätt att strosa runt i New York och jag rekommenderar att du tar med det på en promenad i Chelsea.

I denna artikel om Guide till Hög linje New York City Jag ger dig några tips om hur du tar dig runt, var du kan stanna för lunch eller för att se de bästa vyerna, och jag ger dig ett förslag till resväg så att du inte missar de viktigaste sevärdheterna.

11. Få din käftsmällar nedfällda på Times Square

Poserar framför den självlysande flaggan på Times Square.| ©Hellotickets
Poserar framför den självlysande flaggan på Times Square.| ©Hellotickets

Times Square behöver ingen introduktion: neonljus, gigantiska skärmar och massor av människor. Det kan vara överväldigande och underbart i lika delar, men det lämnar dig verkligen inte likgiltig. Det är definitivt en plats att gå vilse i under ditt besök i New York, och ännu mer på natten när byggnaderna lyser och New Yorks magi börjar lysa igenom.

Andra saker att se och göra på Manhattan

Även om det kan verka som en kliché är Times Square utan tvekan ett av stadens landmärken. Men som tur är finns det många andra platser på Manhattan (en del av dem är överraskande, andra har vi sett tusen gånger på film) som kommer att få oss att häpna. Om du inte vet var du ska börja finns här en praktisk guide till de bästa sakerna att göra och se på Manhattan så att du kan organisera ditt besök.

12. Gå och shoppa

Shopping på Macy's| ©Hellotickets
Shopping på Macy's| ©Hellotickets

I SoHo

SoHo ("South of Houston Street") var tidigare ett industriområde med många fabriker, och långt före gentrifieringen lockade kvarterets charm till sig rikedomar som gjorde att dess byggnader och gator blev födelseplatsen för "industriell chic". I dag är det ett område fullt av barer, restauranger och affärer på platsen för tidigare fabriker - besök det om du gillar utsatta tegelväggar, utsatta rör och järnarkitektur.

Kolla in de bästa Soho-turerna för att få en förstahandsblick på glamouren i detta unika område.

Längs Fifth Avenue

Fifth Avenue är New Yorks lyxgata, där du kan se stadens mest överdådiga bostadshus, huvudkontoren för några av världens mest prestigefyllda smyckes- och modemärken och ett batteri av museer, däribland Guggenheim och Metropolitan Museum of Art.

Besök det bästa outletcentret i New York

Om du älskar att shoppa men letar efter de bästa fynden har du tur i New York, för du kan besöka Premium Outlets, där du hittar dussintals butiker med lyxmärken till kraftigt rabatterade priser. Eftersom det är lite långt från Manhattan finns det organiserade turer så att du kan shoppa utan att behöva oroa dig för logistiken kring hur du tar dig dit. Jag berättar hur jag gjorde och ger dig några tips om hur du kan organisera din shoppingdag här: Premium Outlet - Dagsresor från NYC.

Vad du ska köpa

Du åker antagligen till New York med ett fynd i åtanke. Och du har inte fel: amerikanska märken (både kläder och elektronik) är utan tvekan de som lönar sig mest. I New York kan du hitta vissa produkter till mycket bra priser, men du måste veta hur du ska leta efter dem. Därför har jag skrivit en praktisk guide som hjälper dig att hitta rätt när du ska shoppa: 10 saker att köpa i New York Kom ihåg att lämna tillräckligt med utrymme i resväskan!

Besök New York Outlets

13. Upptäck New Yorks fantastiska attraktioner som många turister inte ser

New Yorks botaniska trädgård

New York Botanical Garden är en grönskande park på 100 hektar där mer än en miljon arter odlas i 50 olika utrymmen och miljöer. En av de främsta attraktionerna är att det finns en del av den gamla skogen som täckte New York innan det koloniserades på 1600-talet, där du kan hitta vackra exemplar av vit ask, björk, tulpan, körsbär och bok. Jag rekommenderar ett besök, särskilt om du reser till New York på våren.

Akvariet i New York

Det är en av de roligaste upplevelserna om du besöker New York med din familj. New York Aquarium ligger på strandpromenaden på Coney Island och är hemvist för mer än 500 marina arter. Besöket organiseras på ett underhållande sätt med hjälp av utställningar och lekar som är utformade för att lära barnen värderingar om naturen. Den här guiden till New York Aquarium ger dig all information du behöver.

Zoo i Bronx

En av New Yorks stora attraktioner som tyvärr (eller lyckligtvis för dig) går obemärkt förbi av de miljontals turister som besöker staden är Bronx Zoo. Hundratals arter lever i denna gigantiska djurpark i halvfri frihet, vilket gör den till en perfekt plats att besöka. Särskilt om du reser med barn är ett besök hos djuren på Bronx Zoo väl värt det. Här är några artiklar med allt du behöver veta om hur du får biljetter till Bronx Zoo, öppettider och priser på Bronx Zoo.

Boka biljetter till Bronx Zoo

14. Rundtur i Chinatown

Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets
Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets

Manhattans Chinatown, som omges av TriBeCa, det gamla Little Italy och Lower East Side, är en plats där man lätt kan tro att man befinner sig på den asiatiska kontinenten med sina kantonesiska fraser och skyltar och den ständiga marknadsatmosfären med fiskhandlare, slaktare och grönsakshandlare i ständig aktivitet. Chinatown är inte det vackraste området i hela landet, men det är definitivt ett av de mest autentiska och värt ett besök om du råkar vara i närheten.

För att du inte bara ska vandra planlöst genom dess gator (även om det alltid rekommenderas att vandra på gatorna), får du här en praktisk guide till följande 10 saker att göra i Chinatown med tips och en lista över saker du inte får missa att se och göra där. Och missa inte chansen att prova några av de mest autentiska kinesiska rätterna i staden: här är en guide till de bästa ställena att äta i Chinatown.

15. Promenera på Hudson Yards

The Vessel, en av Hudson Yards främsta attraktioner| ©Hellotickets
The Vessel, en av Hudson Yards främsta attraktioner| ©Hellotickets

Det är New Yorks hetaste nya stadsdel. På bara några år har det gått från att vara ett helt övergivet område till den nya gyllene milen för lyxiga bostäder, ultramoderna skyskrapor på Manhattan och trendiga restauranger och butiker. Förutom The Vessel och The Edge (jag berättar mer om dem senare, men du får inte missa dem) finns här också den berömda High Line, stadens nya park som jag redan har berättat om.

Här kan du äta lyxigt, beundra New Yorks nya arkitektoniska underverk och shoppa i det nya lyxiga shoppingcentret. Här är en praktisk guide till grannskapet: Saker att göra på Hudson Yards.

16. Säg hej till Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan i solnedgången, från färjan.| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången, från färjan.| ©Hellotickets

Om du bara skulle välja en ikon som representerar staden som aldrig sover, skulle det vara frihetsgudinnan. Den berömda "Lady Liberty" ligger på Liberty Island, en färjetur från pirarna söder om Manhattan, och att besöka henne är en av de viktigaste aktiviteterna på en resa till New York.

Om du tar färjan till Frihetsgudinnan i Battery Park får du förresten inte missa allt det som finns att se och göra i Battery Park innan du går ombord eller när du återvänder efter att ha besökt frihetsgudinnan.

När du kommer fram till Frihetsgudinnan har du möjlighet att gå in och besöka statyns piedestal eller till och med klättra upp på kronan. Du kan också besöka museet och njuta av utsikten från Frihetsgudinnans utsiktsplats med vacker panoramautsikt över Manhattan. Om du också väljer en guidad tur bör du veta att det finns vissa som kompletterar upplevelsen med ett besök på Ellis Island och invandrarmuseet.

Boka ditt besök till Frihetsgudinnan

17. Gå på jakt efter filmkulisser

Vännernas lägenhet| ©Hellotickets
Vännernas lägenhet| ©Hellotickets

Det är uppenbart att staden på sina gator och torg gömmer tusentals scener från mytiska filmer och serier. Om du vill veta exakt var lägenheten ligger där Monica och Rachel hade Chandler och Joey som grannar i Vänner eller om du vill upptäcka den mytomspunna brandstationen i Ghostbusters, kan du läsa den här artikeln på TV och Film-turer kommer att hjälpa dig. Oavsett om du följer med på en av de guidade turerna eller utforskar platserna på egen hand, se till att du kollar upp dem!

Boka en filmvisning i New York

16. Besök minnesmärket och museet 9/11

Hyllning till offren för den 11 september på Ground Zero| ©Hellotickets
Hyllning till offren för den 11 september på Ground Zero| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum ligger på den plats där tvillingtornen skulle stå idag, även känd som Ground Zero. I stället hittar du fontäner med offrens namn och ett minnesmuseum som berättar om attackerna och hur New York långsamt byggde upp sig självt under de följande dagarna.

Även om det är en känslomässigt överväldigande upplevelse att besöka 9/11-museets utställning rekommenderar jag det starkt, eftersom det ger dig ett alternativt sammanhang till din resa och du kommer att se New York med andra ögon efter ditt besök.

Om du vill utvärdera de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september, kan du läsa det här inlägget om de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september. Bästa 9/11-turer i New York.

Boka ditt besök på 9/11-museet

18. One World Observatory: en hyllning till framtiden

Observatoriet för en enda värld| ©Hellotickets
Observatoriet för en enda värld| ©Hellotickets

Om du är i området och har besökt 9/11 Memorial eller 9/11 Museum kanske du vill gå upp till One World Observatory för att beundra New York från ovan. På toppen av One World Trade Center, den skyskrapa som byggdes vid Ground Zero efter attackerna den 11 september 2001, finns en utsiktsplats i glas med fri sikt över södra Manhattan, Hudson och Brooklyn.

Om du har lite svindel behöver du inte missa utsikten från One World Observatory eftersom det är den bästa utsiktsplattformen i staden, eftersom den är inglasad och ger en känsla av skydd som andra öppna observatorier inte har. Du kan läsa alla detaljer här: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv. och ta del av hur du tar dig till One World Observatory i denna andra artikel.

Boka din biljett till One World Observatory

19. Upptäck allt som Rockefeller Center har att erbjuda

Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets

Klättra upp på toppen av klippan

Och när du ändå är där, hur kan du låta bli att gå upp till ett av de mest populära observatorierna i staden? Missa inte New Yorks skyline och utsikten från Top of the Rock, högst upp i Rockefeller Center, inklusive nattutsikten... Här finns information som hjälper dig att organisera din klättring: Top of the Rock-Biljetter och för dig att avgöra om det är bättre för dig att klättra på Top of the Rock eller Empire State Building. Tänk dock på att det finns gott om matställen vid Rockefeller Center, så det kan vara ett rekommenderat besök även om du inte går upp på utsiktsplattformen.

Till jul

Om du besöker staden i juletid är Rockefeller Center ett måste, både för den berömda granen (en av de bästa julgranarna i New York ) och för dess skridskobana. Staden skulle inte vara densamma på julen utan detta lilla hörn, där du kan få ett foto taget och till och med ta på dig skridskorna och hoppa på isbanan. På det hela taget kan jag inte förneka att Christmas in New York förtjänar ett särskilt omnämnande.

Därför har jag sammanställt den här guiden om hur du kan 15 juliga saker att göra i New York City Och om du har turen att besöka New York i juletid får du inte missa de spektakulära dekorationer som Brooklynborna sätter upp varje år i sina hem i Dyker Heights. Och om du gillar belysning får du inte missa chansen att se julbelysningen i Bronx Zoo. Julälskare, det här är ditt paradis!

Ett annat alternativ är att ta en av de guidade turerna för att upptäcka stadens ljus- det är en otrolig upplevelse att upptäcka Big Apple i julgransutseende!

Boka din biljett till Top of the Rock

20. Kulturell aktivitet på New Yorks bästa museer

Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas
Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas

Vare sig du vill ta del av hela stadens utbud av museer eller bara välja ut ett eller två museer att besöka under din resa har jag sammanställt en lista över de bästa museerna att besöka. De 12 bästa museerna i New York. Här kan du läsa höjdpunkterna för var och en av dem så att du kan se alla alternativ som finns tillgängliga, vad du kommer att se i var och en av dem och hur du får tag på biljetter till bästa pris.

MoMA

Det är omöjligt att inte nämna MoMa (Museum of Modern Art ) bland New Yorks måste-see-platser. Bland de bästa verken på MoMA finns Van Goghs "Stjärnornas natt", Dalis "Minnets fortbestånd", Picassos "Les Demoiselles d'Avignon", Andy Warhols "Cambell Soup Cans" och många andra moderna konstverk som är värda att se live minst en gång i livet.

Notera MoMas priser och öppettider så att du inte missar chansen att besöka detta fantastiska museum.

Boka din biljett till MoMa

Marknadsekonomisk status

Det majestätiska museet på Fifth Avenue, MET (vars trappor du säkert känner igen om du har sett Gossip Girl), rymmer konstverk och artefakter som kinesiska kalligrafiböcker, kilskriftstavlor, egyptiska mumier, rustningar från europeiska kungar, musikinstrument och en häpnadsväckande samling målningar, med verk av Van Gogh, Rembrandt och Rafael bland höjdpunkterna.

Boka din biljett till MET

Madame Tussauds

Om du är nyfiken på att besöka ett vaxmuseum för att på nära håll se hur dina idoler eller de mest populära karaktärerna ser ut idag och historiskt är Madame Tussauds och dess vaxfigurer ett utmärkt alternativ. Det är inte bara ett roligt besök, utan du kommer också att få med dig otaliga foton och anekdoter som är väl värda ansträngningen. Om du åker till New York med barn eller vänner är det ett utmärkt alternativ. Här hittar du all information om Madame Tussauds New York Biljetter: vaxMuseum- allt du behöver veta.

Boka din biljett till Madame Tussauds

En dag på museet i "En natt på museet"

Även om det var filmen "En natt på museet" som gjorde museet känt, har ett av de museer som i årtionden har imponerat mest på sina besökare på grund av det stora antalet kuriosa och föremål som man kan se (och lära sig) där inne: Naturhistoriska museet.

I dag är det fortfarande ett av de viktigaste vetenskapliga och forskningscentren i staden och samlingen innehåller tusentals fossiler, meteoriter och mineraler som du inte kan se någon annanstans. Om du också besöker New York med barn, tveka inte att ta med dem på detta häpnadsväckande besök.

Boka din biljett till Natural History Museum

Guggenheim i New York

Det här otroliga museet kommer att stjäla ditt hjärta, inte bara för de otroliga verk som finns där utan också för dess design och struktur, som är unik i världen. Stig in i den majestätiska trappan och känn hur du tappar bort tiden i hjärtat av Manhattan i Guggenheim New York- du kommer inte att ångra det!

Boka din biljett till Guggenheim New York

Andra intressanta museer i staden

Som med nästan allt annat i New York har staden ett större kulturutbud än någon annan stad i världen. Det är svårt att beräkna hur mycket tid du behöver för att besöka alla dess otroliga museer, men om du har tid eller är intresserad av konst och kultur kan du kolla in dessa andra museer som inte kommer att lämna dig oberörd:

Läs mer om Fotografiska New York, besök Brooklyn Museum, upptäck stadens historia på Museum of the City of New York, fördjupa dig i Whitney Museum of American Art, utforska hangarfartyget Intrepid på Sea, Air and Space Museum eller känn dig som en spion på KGB Spy Museum.

Jämför de bästa museerna i New York

21. Utmana svindel från toppen av Empire State Building

Utsikt från Empire State Building på natten| ©Hellotickets
Utsikt från Empire State Building på natten| ©Hellotickets

Empire State Building är New Yorks mest ikoniska landmärke, och från utsiktsplattformen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Big Apple. Du kan gå upp i soluppgången, strax före solnedgången eller till och med på natten- oavsett vad du väljer är det en upplevelse som du säkert kommer att se tillbaka på med nostalgi i många år framöver.

Därför rekommenderar jag starkt att du köper dina biljetter till Empire State på nätet i förväg för att undvika köerna vid biljettluckorna, för att kunna välja den bästa tiden för att bestiga Empire State och för att undvika de stora skarorna av turister som naturligtvis har detta besök bland sina prioriteringar när de besöker New York.

Boka din biljett till Empire State Building

22. För de modigaste, The Edge

Kanten underifrån| ©Hellotickets
Kanten underifrån| ©Hellotickets

Ett av världens mest fantastiska observationsdäck har nyligen öppnat sina dörrar i New York: The Edge. Med sitt glasgolv (ja, ja, du läste rätt) kan du flyga över New Yorks skyline med dina egna två fötter. Byggnadens struktur (det är bokstavligen en "kant", som namnet antyder) är utformad så att du ska känna vinden (och svindeln) på din hud när du lutar dig ut från toppen. Är du redo att testa ditt adrenalin med utsikten från The Edge?

Boka din biljett till The Edge

23. Besök Harvard University, Boston, från New York City

Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe

Som du läser det: Det är möjligt att besöka Harvard och du behöver inte vara utbildad (eller en alumnus) för att göra det. Ett av världens mest kända universitet öppnar sina dörrar för resenärer som vill delta i en guidad tur. Med en resa till Boston från New York kan du också utforska Bostons historiska stadskärna, där en av de viktigaste händelserna i den amerikanska historien utspelade sig: det amerikanska frihetskriget.

Du får också se MIT och lära dig allt du behöver veta om staden och dess seder och bruk, som står i kontrast till New Yorks liv och rörelse. Och det bästa? På kvällen är du tillbaka på ditt hotell i Big Apple och redo att fortsätta din resa.

Boka din resa till Boston

24. Stadens ljus, som bäst ses från turistbussen

En nattlig tur med turistbussen| ©Hellotickets
En nattlig tur med turistbussen| ©Hellotickets

Oavsett om du besöker New York på vintern, när kylan är enorm eller om du har ont om tid, kommer sightseeingbussen att lindra de kalla temperaturerna och göra det möjligt för dig att ta dig runt i staden på enklast möjliga sätt. Även om det kan verka som en oäkta upplevelse vid första anblicken är sanningen den att New Yorks busslinjer är utformade för att ta dig från en attraktion till en annan så snabbt som möjligt (och utan att du behöver kämpa med kartan i tunnelbanan!).

Det jag gillar mest med den här upplevelsen är att du kan göra den både på dagen och ta New York sightseeingbussen på natten, när du har avslutat din maratondag med sightseeing och bara vill koppla av medan du fortsätter att njuta av panoramavyn.

Boka din bussbiljett

25. Vad sägs om Nuevo, New York: The Vessel?

Strukturen för The Vessel| ©Hellotickets
Strukturen för The Vessel| ©Hellotickets

Även om det inte är första gången du är i staden kommer det här området att vara helt främmande för dig: efter att ha varit ett halvt övergivet industriområde i årtionden har Hudson Yards vuxit fram i Midtown Manhattan under de senaste åren (och är fortfarande under uppbyggnad) för att inrymma köpcentrum och lyxbostäder. Och mycket av rampljuset i detta futuristiska nya område på Manhattan går till The Vessel (eller Hive, som många kallar det).

Denna byggnad, som ligger halvvägs mellan arkitektonisk juvel och turistattraktion eller utsiktsplats, utmärker sig för sitt yttre utseende men också för de optiska spel och vyer som den erbjuder dem som besöker den. Jag uppmuntrar dig att gå in, gå upp för de fyra trapporna och dra dina egna slutsatser.

Boka din biljett till The Vessel

26. Sipa på en cocktail på stadens bästa takterrasser

Harriet Rooftop| ©Time Out
Harriet Rooftop| ©Time Out

Om utsikten från ett av stadens observatorier inte räcker till kan du njuta av den från ett av Manhattans underbara hustak eller terrasser. Även om utsikten inte är lika imponerande (nästan ingen av dem erbjuder 360-talsutsikt över staden, eftersom andra skyskrapor framför kan blockera utsikten), har de vanligtvis livemusik och en mycket New York-aktig atmosfär som jag alltid tycker är ett bra sätt att avsluta en hektisk dag med sightseeing i staden.

Ibland kan det vara svårt att hitta dessa små barer eller takrestauranger, så jag har sammanställt en lista över de bästa takrestaurangerna i New York.

27. Ta dig ut från Manhattan och utforska resten av New Yorks stadsdelar.

Över Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Över Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Jag är ledsen, men... New York är så mycket mer än Manhattan och även om det är frestande att bara utforska öns mest ikoniska landmärken finns det så mycket mer i New York än så. Staden består faktiskt av fem stadsdelar (Boroughs) där New York-borna bor, äter, shoppar, dansar och... Låt inte latheten ta överhanden och utforska vad Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island har att erbjuda utöver Manhattan. Här är vad du inte får missa när du besöker staden: De bästa stadsdelarna i New York.

Vad du kan se och göra i Brooklyn

Jag kan inte dölja eller förneka att Brooklyn är ett av mina favoritområden i staden, så jag uppmuntrar dig (eftersom jag inte kan tvinga dig) att gå ut på gatorna och lämna inget hörn av detta område orört. Du kommer att älska dess kaféer, vintagemarknader, alternativa butiker och gastronomiska marknader. Ta också reda på de bästa ställena att äta i Brooklyn, eftersom du kan prova mycket autentiska rätter till ett lägre pris än på Manhattan. Här är mina rekommendationer: Aktiviteter och Turer i Brooklyn.

Besök Williamsburg

I Brooklyn kan du också besöka Williamsburg och New Yorks judiska kvarter, en verklig värld för sig själv som jag blev överväldigad av första gången jag besökte den. Jag ger dig några tips om hur du kan organisera ditt besök i den här praktiska guiden om Saker att göra i Williamsburg, Brooklyn.

Boka en rundtur i New York

28. Americanize på en fotbolls- eller baseballmatch

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Om det finns något som får dig att känna dig som en del av USA:s hjärta, så är det att njuta av dess mest populära sporter. När du är i New York har du chansen att se de legendariska New York Yankees på en basebollmatch, vilket för mig var en verklig upplevelse (jag kunde inte ens spelreglerna, men upplevelsen kring dessa händelser var spektakulär).

Om du inte kan resa till New York under MLB-säsongen kan du alltid ta en rundtur på stadion eller besöka det omgivande området. Det är trots allt en mytomspunnen plats som sätter kultur-, sport- och fritidsagendan för New York-borna. Här är en artikel som hjälper dig att upptäcka hur du besöker Yankee Stadium.

Om du däremot föredrar att se en NFL-match (National Football League) spelar New York Giants på MetLife Stadium och det är ett riktigt spektakel att se dem live.

Boka NFL-biljetter

29. Koppla av från turistlivet på en kryssning på Hudson River

Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets
Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets

När du kryssar på Hudson ger det dig en paus från långa promenader när du tar in utsikten över Manhattans skyline, korsar Brooklyn Bridge nedanför och kommer nära och personligt med Frihetsgudinnan.

Det bästa av allt är att det finns turer och resvägar som passar alla budgetar (från en kort tur på en timme till en lyxkryssning med middag och livemusik) och till och med kryssningar på Hudson för barn. Prova det, och även om det är kallt, ta på dig en varm klädsel och gå ut på däck för att ta de bästa bilderna. Här är en artikel som jag skrev om Manhattankryssning med mina favoritalternativ, men jag kan säga dig att en middagskryssning på Hudson kan vara den mest fantastiska upplevelsen på din resa.

Om du vill ha mer information kan du läsa en artikel om bästa tiden för en kryssning på Hudson River, en annan om hur mycket en kryssning på Hudson River kostar och den sista om tips för att njuta av en kryssning på Manhattan.

Ta dig runt med färjan

Hudson är en av stadens främsta attraktioner och om du vill ta dig ut från Manhattan måste du korsa den med tunnelbana, tåg eller färja. Jag tycker att färjan är ett bra sätt att ta sig runt i staden och samtidigt njuta av utsikten över Skyline, så även om båten inte är lika bekväm som kryssningsfartygen, tveka inte att använda färjan under din resa. Här hittar du all information du behöver om New York-färjan.

Boka en kryssning på Hudson River

30. Njut av det bästa internationella köket

Ljusskylt i ett av Manhattans kaféer| ©Hellotickets
Ljusskylt i ett av Manhattans kaféer| ©Hellotickets

Ja, jag vet, hamburgare är inte precis vad man tänker på när man tänker på "haute cuisine", men det fina med New York är att man bokstavligen kan äta allt. Från den billigaste snabbmaten till den bästa pastan, fisken, sushin och pizzan du kan tänka dig.

Naturligtvis är din resa inte komplett utan korv, de legendariska hamburgarna och ostkakor. Du vill ha en picknick i någon av parkerna, spara pengar på snabbmatskedjorna och äta middag på en av de mysiga restaurangerna med levande ljus i West Village eller SoHo. Jag berättar allt om det här: 10 ställen att äta på i New York City.

Besök Chelsea Market

Om du planerar att promenera längs High Line är det ett bra alternativ att äta på Chelsea Market före eller efter promenaden. På den här gastronomiska marknaden hittar du butiker där du kan köpa mat av god kvalitet, men också flera stånd där du kan stanna för att äta en bit mat. Om du letar efter efterrätter, frukostar eller snacks har du också tur: det finns bagerier, cupcakebutiker, konditorier...

31. Passa på att besöka andra städer, till exempel Washington eller Philadelphia

Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York i sig är en värld för sig, men USA har så mycket att se att det vore synd att glömma bort att ta en tur till andra närliggande städer som Washington eller Philadelphia från New York. Om du tar en guidad tur till den amerikanska historiens vagga kan du lära dig mycket mer om landets kultur och egenheter. Särskilt Washington var en otrolig plats, mycket monumental och med så många hörn, monument och landmärken att upptäcka.

Dessutom kontrasterar dess ordning, renlighet och majestät mot kaoset i Big Apple, så du kan komplettera din resa med denna kontrapunkt som inte lämnar dig oberörd. Det bästa av allt är att det finns flera alternativ för att upptäcka Washington och dess omgivningar, särskilt om du tar en tvådagarsresa till Washington, så jag har sammanställt de mest intressanta här: Washington - Dagsresor från NYC.

Andra utflykter

Om du känner för att utforska området runt New York men fortfarande inte är säker på vilket som är ditt favoritresmål, har jag skrivit en guide till de bästa platserna att besöka i New York. 5 dagsturer från New York där jag har sammanställt de bästa platserna att upptäcka och hur du kan delta i en guidad tur, så att du inte behöver oroa dig för logistiken med att ta dig dit med kollektivtrafik eller hyra en bil.

Boka en resa till Washington

32. Njut av utsikten från Roosevelt Island Cable Car

Utsikt från linbanan| ©Dan Gold
Utsikt från linbanan| ©Dan Gold

Du kanske inte ens har hört talas om den här lilla ön öster om Manhattan, men om du har tid och känner för att upptäcka något annorlunda är det ett utmärkt ställe att tillbringa en eftermiddag på. För att ta sig dit är det bäst att ta linbanan (den går från Second Avenue och 60th) och njuta av utsikten längs vägen.

Du får se några av Manhattans mest ikoniska byggnader och landar på andra sidan, på Roosevelt Island, för att njuta av en promenad längs piren. Om du funderar på att ta dig över floden med denna linbana kan du läsa mer om upplevelsen i min artikel om Roosevelt Island Spårväg.

Andra unika upplevelser i New York

Om du förutom linbanan vill veta mer om andra unika aktiviteter att göra i staden har jag sammanställt en lista över de bästa upplevelserna att göra i New York så att din resa inte blir som alla andras. Jag rekommenderar den särskilt om det inte är första gången du är i staden eller om du vill gå utanför de upptrampade spåren. Jag rekommenderar det särskilt om det inte är första gången du är i staden eller om du vill gå utanför de upptrampade vägarna och ta med dig en unik souvenir från din vistelse i New York.

33. Få ut det mesta av sommaren i Big Apple

En tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
En tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Om det finns en tid på året då du kan njuta av mer dagsljus för att utforska staden utomhus är det på sommaren. Det är sant att temperaturen är mycket hög (ibland för hög) och du kommer att uppskatta luftkonditioneringen i butiker och byggnader, men de svala kvällarna på terrasserna och de oändliga promenaderna på Manhattan, längs Hudsons strand och cykelturerna i Central Park kompenserar för allt.

Jag rekommenderar att du kollar in de bästa cykelturerna i New York i sommar för att upptäcka staden på ett hälsosammare och mer hållbart sätt.

Med början i fyrverkerierna den 4 juli och med tanke på att baseballligan äger rum på sommaren föreslår jag en mängd aktiviteter som gör att du inte vill lämna staden trots värmen: vad man kan göra och vad man kan se på sommaren i New York.

34. Och möta kylan på vintern

Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets
Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets

Om du däremot bestämmer dig för att besöka staden på vintern, kan jag försäkra dig om att kylan inte kommer att hindra dig från att njuta av staden, eftersom den är mer än väl förberedd för låga temperaturer. Om du har tur kan det till och med snöa och du får några perfekta vykortsbilder.

Förutom att njuta av NBA-matcherna kommer du att uppskatta en varm drink på ett av stadens mysiga kaféer. Mitt råd är att kombinera inomhusaktiviteter på kvällarna (t.ex. besöka utsiktsplattformarna, se en Broadway-musikal eller shoppa) med utomhusaktiviteter (promenader i staden, en kryssning på Hudson eller en tur i Central Park) mitt på dagen när solen värmer upp temperaturen en aning.

Om du fryser, oroa dig inte, för jag har sammanställt en guide om allt du kan se och göra i New York på vintern och vad du ska ta med dig, vad du ska ha på dig osv. för att göra din vistelse där mer än trevlig: vad du kan göra och se i New York på vintern.

När du reser till New York hittar du i alla fall tusen saker att göra. Men om du inte har bokat dina biljetter än kan du ta en titt på den här artikeln med all information om bästa tiden att resa till New York.


Tips för att planera din resa till New York

I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets
I New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets

Kanske mindre romantiskt, men lika praktiskt som alla andra råd jag kan ge dig om din resa till New York, ska jag ge dig några tips om hur du undviker att förstöra din resebudget så fort du anländer (om du reser med en obegränsad budget kanske den här delen är mindre intressant för dig, men låt mig vända mig till resten av de dödliga).

Skaffa ett sightseeingkort

Om du planerar att besöka ett antal sevärdheter eller göra en rundtur (sightseeing, museer, rundturer med buss, kryssningar osv.) är det möjligt att den summa pengar du spenderar på inträdesavgifter kommer att vara mer än relevant. För detta finns det turistkort som ger dig tillgång till de mest symboliska platserna till ett fast, reducerat pris.

Det finns fyra huvudalternativ: New York-Pass, New York-CityPASS, New York-UItforskarpass y New York-Sightseeingpass. Jag vet att det kan verka omöjligt att välja ett av dessa fyra, så förutom den detaljerade förklaringen av var och en av dem rekommenderar jag att du läser den här jämförelsen av sightseeingpass för New York så att du kan vara säker på vilket pass du ska välja innan du gör investeringen.

Boka en transfer mellan flygplatsen och ditt hotell på Manhattan

Om du letar efter ett bekvämt sätt att ta dig till ditt hotell från flygplatsen utan att spendera en massa pengar rekommenderar jag att du hyr en buss (som du kan använda enbart eller dela med andra resenärer) till dörren till ditt boende. Jag berättar hur du gör det i den här artikeln om Avgångstransfer till flygplatser i New York och här är en annan om hur du tar dig från JFK till Manhattan, där du har fler alternativ.

Använda kollektivtrafiken

Förutom att New Yorks tunnelbana är en attraktion i sig (om du gillar att ta foton finns det några ikoniska stationer där du kommer att njuta av att gå under jorden) är det det snabbaste sättet att ta sig från en punkt till en annan i staden. Låt dig inte förlamas av det enorma antalet linjer och hållplatser som du ser på kartorna: hoppa på tunnelbanan och ta dig runt som en lokal invånare. Här är en praktisk guide för hur du tar dig fram med New Yorks tunnelbana.

Följ de här grundläggande tipsen

Om det är första gången du är i New York behöver du inte oroa dig. Det finns hundratals tvivel som kommer att plåga dig nu, precis som de plågade oss resenärer när vi var där för första gången. På samma sätt har vi alla fallit i de turistfällor som staden har förberett för sina besökare. Därför har jag bestämt mig för att sammanställa de bästa av dem. 10 restips för New York i denna artikel. Jag är säker på att du kommer att finna dem användbara när du börjar organisera din resa.

Planera din resväg

För att undvika att slösa bort en massa tid (och pengar) på onödiga sightseeingturer rekommenderar jag att du organiserar din resplan i stort sett efter de dagar eller saker du vill se. Här är några praktiska riktlinjer som jag tror kommer att hjälpa dig att organisera din tid så effektivt som möjligt: Saker att göra i New York City på hösten y 7-dagars resplan för New York.

Teckna en reseförsäkring

Även om det vid första anblicken kan tyckas vara en extra utgift kan jag försäkra dig om att det är viktigt att ha en reseförsäkring när du reser till New York (eller någon annanstans i USA). Sjukvårdskostnaderna där är extremt höga och det skadar aldrig att ha en bra försäkring för att täcka oförutsedda händelser. Om du inte vet vilken du ska ta, vad du behöver ta med och hur du ska göra det, kan du läsa en artikel med alla detaljer om det här. Sjukförsäkring för att resa till New York.

Kom ihåg att ha din visering redo

För att resa in i New York som turist behöver du troligen ett ESTA-visum. Du kan fylla i den online och betala avgiften online, vilket gör processen mycket enklare. Om du är osäker på hur du ska göra eftersom du aldrig har gjort det förut kan du läsa min artikel om hur du får ett ESTA-visum för att resa till New York.

Följ de här guiderna för att se till att du inte missar de stora datumen, var du än är

 • New York i januari: låt inte kylan stoppa dig. Året har precis börjat och det är en bra tid att njuta av julbelysningen.
 • New York i februari: Utnyttja de fantastiska priserna som lågsäsongen har att erbjuda - de bästa hotellen är mycket billigare! Att fira Alla hjärtans dag i Big Apple är dessutom en amerikansk upplevelse som du inte får missa.
 • New York i mars: välkomna våren när dagarna börjar bli längre, temperaturen sjunker och det är ett nöje att gå längs Manhattans ändlösa avenyer.
 • New York i april: Påsken och påskhelgen kommer sannolikt att inleda New Yorks högsäsong med tusentals turister. Boka biljetter och aktiviteter i förväg för att försäkra dig om att du får ta del av de mest efterfrågade aktiviteterna.
 • New York i maj: Stadens parker står nu i full blom: utforska dem alla till fots eller på cykel och lämna inte ett grönområde orört - vad sägs om en picknick i Bryant Park eller en solig morgon vid Central Park Lake?
 • New York i juni: det börjar bli varmt, men dagarna är långa och du hinner med allt. Det är förmodligen den bästa tiden på året för att njuta av utsikten över Manhattan från toppen av en av skyskraporna.
 • New York i juli: Detta är en viktig månad för amerikaner. Om du är där under firandet av självständighetsdagen den 4 juli får du inte missa fyrverkerierna.
 • New York i augusti: det är varmt, men det är en utmärkt tid att upptäcka staden på kvällen, när solen tar en paus och Manhattans parker har fantastiska sommarbiografer utomhus. Passa på att besöka stränderna i Brooklyn eller Coney Island och även Luna Park, där du kan roa dig som ett barn.
 • New York i september: Skolstarten är en mycket speciell tid i New York. Kontoren är livliga igen och New York-borna är tillbaka i stan och vill njuta av restauranger, takåsar och teatrar, så ta tillfället i akt att njuta av stadens nattliv som en av lokalbefolkningen!
 • New York i oktober: I oktober blir New York orange som en pumpa. Halloweendekorationerna på hus, skyltfönster och gator är otroliga (förmodligen några av de bästa i världen) så missa inte denna tid på året i staden.
 • New York i november: Thanksgiving, Black Friday och Macy's-paraden. Vem är mer? Om du besöker staden under årets sista kvartal är julförberedelserna i full gång.
 • New York i december: Du kommer att känna dig som om du är med i den berömda filmen Home Alone: skridskobanor över hela staden, skyltfönster med julbelysning och jättelika julgranar som pryder staden. Missa inte Manhattans ceremoniella tändning av ljusen eller den fantastiska stadsdelen Dyker Heights med dussintals hus som visar upp sina dekorationer och ljus - och gott nytt år!