Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2023]

Den definitiva guiden till världens mest spektakulära stad, med den senaste maten, kulturen och underhållningen som erbjuds i Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

51 minsta läsning

76 bästa sakerna att göra i New York [uppdaterad 2023]

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple är en plats där stora konstnärer har drömt om framgång, där många europeiska invandrare hittade ett sätt att förändra sitt öde och där varje besökare har hittat en anledning att inte åka härifrån.

Vi talar naturligtvis om New York, en stad där det är praktiskt taget omöjligt att blunda. Det finns så mycket att se och göra att det är viktigt att veta vad som är värt att se och vad som inte är värt att se så att du inte blir överväldigad. Så här är de mest fantastiska upplevelserna för din resa till New York.

1. Flyg över New York på en helikoptertur

Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från helikoptern| ©Hellotickets

Om du tar en helikoptertur över New York City får du se staden som få andra ser den. Fågelperspektivet gör att du kan se New York som om det vore i din handflata, och det är en upplevelse som du definitivt kommer att vilja prata om när du återvänder från din resa.

Stadens skyline är ett skådespel i sig självt, ännu mer från en helikopterflygning över New York. De flesta flygningar varar cirka 15 minuter och tar dig med på en tur där den underbara utsikten kombineras med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Jämför de bästa helikopterturerna

2. Världens bästa basketboll live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Oavsett om du är ett basketfan eller inte är det något du inte kommer att uppleva någon annanstans att gå på en NBA-match. Den ikoniska Madison Square Garden är hemvist för New York Knicks, hemmalaget, och det är i denna arena som du får se NBA-stjärnorna spela ut sina hjärtan på planen. Det är definitivt en upplevelse som kommer att ge mycket till din resa och ett måste om du brinner för basket. Om du redan vet att du inte får missa det, köp dina NBA-biljetter här.

Om du vill läsa lite mer om upplevelsen, förstå vad du kommer att hitta där eller upptäcka varför det är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, låt mig övertyga dig i min artikel om NBA. Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York.

Lär känna det legendariska Madison Square Garden

Du kanske inte är ett fan av NBA i sig, men du kan inte vänta på att upptäcka denna plats där så många artister och idrottslag har skrivit historia. Det finns guidade rundturer i arenan, du kan gå på konserter och du kan förstås se Knicks spela hemma. Så här köper du biljetter till Madison Square Garden.

Missa inte stadion för Brooklyn Nets

Brooklyn Nets arena är kanske inte lika känd som Madison Square Garden, men det betyder inte att Barclays Center inte är intressant. Arenan är värd för konserter och evenemang utöver NBA-matcher och är väl värd ett besök under din rundtur i Brooklyn. Här är allt du behöver veta om Brooklyn Nets arena.

Boka dina NBA-biljetter

3. Njut av en Broadwayföreställning

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue| ©Hellotickets
Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue| ©Hellotickets

New York är en stad helt och hållet inriktad på underhållning. Det är ingen slump att Broadway-musikaler och pjäser är världsberömda och en magnet för besökare, så om du vill njuta av en verkligt unik upplevelse rekommenderar jag att du köper dina biljetter i förväg och ger ditt besök i New York en speciell touch.

Både Lejonkungen och Aladdin är utan tvekan två av de mest populära musikalerna, så försök att skaffa biljetter så snart som möjligt för att vara säker på att du får den bästa platsen till det bästa priset. Men om du fortfarande är osäker på vilken du vill se, så har vi här en lista över vad jag tycker är de bästa Broadway-musikalerna.

Andra Broadway-musikaler

Jämför de bästa Broadway-musikalerna

4. Utforska New Yorks mångkultur på populära guidade turer

Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets
Under en av de guidade turerna| ©Hellotickets

Kontrasternas rundtur

New York är utan tvekan en stad där kontrasterna är så snabba att det är svårt att hänga med. Kontrastturen tar dig till fyra mycket olika delar av staden: Queens, Harlem, Bronx och Brooklyn.

Du får se den industriella delen av staden, de judiska kvarteren, de historiska gatorna i Harlem, stadens ikoniska byggnader och på bara en dag har du turnerat runt i staden och upplevt den som en lokal invånare.

Rundtur på övre och nedre Manhattan

Om kontrastturen är ett måste för att lära känna New Yorks olika områden och förstå mycket bättre hur de olika kulturerna passar ihop, kommer Upper and Lower Manhattan-turen att fördjupa sig mycket djupare i dessa kontraster och hörn av ön Manhattan som du inte får missa. Oavsett om det är första gången du är i New York eller om du redan är van vid att besöka staden, kommer förklaringarna från denna expertguide att avslöja många viktiga platser i staden som du säkert inte kände till.

Om du vill bli överraskad av ett annat av nedre Manhattans stadsdelar, unna dig ett besök i Greenwich Village. Här hittar du de bästa turerna i detta fantastiska kvarter och du kommer att kunna andas den bohemiska luften från 1900-talets borgerliga hus, allt i händerna på guider som kommer att berätta de mest intressanta historierna om de berömda personer som bodde där.

Andra turer

På gott och ont är New York ett turistmecka för miljontals resenärer som varje år vallfärdar till staden som aldrig sover. Som sådan finns det dussintals alternativ för att besöka staden (till fots, med buss, mer eller mindre på djupet, etc.) och ibland kan det kännas överväldigande att välja det som bäst passar vår resplan. Det är därför jag har gjort detta urval av New York-turer så att du kan välja den som passar dig bäst.

En av de turer som kan intressera dig mycket för att få lära känna finansvärldens ins och outs på nära håll är de bästa turerna på Wall Street. Specialiserade guider kommer att berätta de mest saftiga historierna om de senaste finanskriserna.

Och om mystik är din grej rekommenderar jag att du tar reda på hur man besöker katakomberna i New York.

Upptäck stadens hemligheter

Om du inte är ett fan av guidade turer och föredrar att utforska staden i din egen takt och utan förklaringar från en guide, rekommenderar jag att du gör din egen resplan för att se till att du inte missar något. Om det inte är första gången du är i staden och du är sugen på att upptäcka alternativa eller dolda platser som är mindre besökta av turister, missa inte min guide till stadens hemliga platser.

Jämför de bästa turerna i New York

5. Besök Harlem och delta i en gospelmässa

Harlems gator| ©Nicole Y. C.
Harlems gator| ©Nicole Y. C.

Attutforska Harlem med en guide är en av de bästa upplevelserna du kan få i New York, eftersom du hittar allt som många turister missar genom att bara se Manhattan under sin resa. Du kommer också att kunna delta i en autentisk gospelmässa och känna den enorma andlighet som äger rum i kvarterets kyrkor, med gudstjänster som är så intensiva att de är ett skådespel.

Om du vill utforska detta kvarter på egen hand rekommenderar jag att du noterar de viktigaste sakerna att se och göra i Harlem för att vara säker på att du inte missar något. Åh, och dra också nytta av den här listan med de bästa ställena att äta i Harlem och den här listan med de bästa ställena att lyssna på musik i Harlem.

Boka din biljett till en gospelmässa

6. Gör en resa till Niagarafallen

Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw
Under en av de guidade turerna| ©Tim Gouw

Även om det inte är något man gör i New York är det ett utmärkt sätt att få ut det mesta av din resa till östkusten och stryka av listan över ett av världens mest imponerande naturunderverk.

Turer vid Niagarafallen är ett utmärkt sätt att avrunda din resa till Big Apple med en dos natur i sin renaste form. Tillsammans med en expertguide och med transport till och från Manhattan är de det bästa alternativet för att besöka en av de mest spektakulära nationalparkerna i USA.

Men är besöket värt det? Om du reser till New York i två eller tre dagar är det bäst att tillbringa dem i Big Apple och inte åka härifrån, men om du reser till New York i 10 dagar eller 15 dagar eller mer är det ett alternativ som du bör överväga.

Jämför de bästa turerna till vattenfallen

7. Ta en promenad i Central Park

Promenera genom Central Park| ©Hellotickets
Promenera genom Central Park| ©Hellotickets

Du kommer säkert att inkludera Central Park i dina planer för New York City, men vet du vad du inte får missa när du väl är där? Promenera genom Conservatory Gardens, en trädgård i europeisk stil med vackra fontäner och statyer, Belvedere Castle, ett litet slott på parkens högsta punkt med en vacker utsikt, och Bethesda Terrace och dess fontän, ett arkitektoniskt underverk där du kan ta spektakulära foton.

Det är en enorm park, så för att hjälpa dig att hitta rätt har jag sammanställt den här guiden på Cykelturer och uthyrning. Du har många alternativ för att besöka denna underbara park, men ett mycket speciellt alternativ är till exempel att ta en vagnstur genom Central Park.

I allmänhet rekommenderar jag att du hyr en cykel (om det är snö tillåtet) och tillbringar några timmar med att gå vilse i Manhattans lungor. Let's roll!

Men om du reser med barn får du inte missa Central Parks zoo, en plats där du kan se de mest exotiska arterna, både djur och vilda. Med dina biljetter till Central Park Zoo får du tillgång till huvudparken, en annan som är speciellt utformad för barn och även 4-D-teatern.

Hyr en cykel i Central Park

8. SUMMIT One Vanderbilt observationsdäck öppnar: Midtowns nyaste observatorium

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, du läste rätt. Bara några månader efter att New York öppnade det glasomslutna observationsdäcket the Edge står vi återigen inför en öppning som har lämnat alla med öppna munnar: SUMMIT är ett spektakulärt observationsdäck som du inte får missa, både för den utsikt som det erbjuder över Manhattan och för den otroliga arkitekturen i själva byggnaden.

Allt här är utformat för att besökaren ska trivas: perspektiv med speglar och glas för att du ska kunna ta de bästa bilderna, glasade observationsdäck för att du ska kunna känna svindel på nära håll, ultramoderna hissar för att du ska kunna känna adrenalinet i din kropp... Jag ska inte berätta mer. Om du vill organisera ditt besök kan du läsa den här artikeln om hur du tar dig upp till det nya observationsdäcket SUMMIT One Vanderbilt.

Gå upp till observationsdäcket SUMMIT One Vanderbilt

9. Ta en picknick i en annan av Mahattans parker: Bryant Park

Bryant Park på sommaren| ©Istock
Bryant Park på sommaren| ©Istock

Om du trodde att det inte fanns några grönområden i New York utöver Central Park hade du fel. Längs dess långa gator och avenyer hittar du små torg och parker där du kan se mängder av New York-bor som promenerar, idrottar eller har picknick under en paus från jobbet. Om jag var tvungen att välja min favorit bland de bästa parkerna i New York (efter det obligatoriska besöket i Central Park förstås) skulle det vara Bryant Park.

Jag rekommenderar att du skaffar ett av deras små bord (de tar fram dem när det är fint väder) för en picknick med utsikt, men jag ska berätta mer om det i min artikel om 10 saker att göra i Bryant Park.

10. Ta en tur i High Lines flytande park

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

Denna linjära park, som byggts på gamla järnvägsspår, korsar kvarteret Chelsea med en gångväg flankerad av blomsterarrangemang och utsikt över de omgivande byggnaderna och Hudsonfloden i söder. En promenad längs den är ett annorlunda sätt att ta sig runt i New York och jag rekommenderar att man inkluderar den i en promenad i Chelsea.

I den här artikeln om Guide till Hög linje New York City ger jag dig några tips om hur du tar dig runt, var du kan stanna för att äta lunch eller för att se de bästa vyerna och jag ger dig ett förslag till resväg så att du inte missar de viktigaste sevärdheterna.

Boka en rundtur i High Line och Chelsea

11. Få din käftsmällar nedfällda på Times Square

Posera framför den självlysande flaggan på Times Square.| ©Hellotickets
Posera framför den självlysande flaggan på Times Square.| ©Hellotickets

Times Square behöver ingen introduktion: neonljus, gigantiska skärmar och massor av människor. Det kan vara lika delar överväldigande och förunderligt, men det lämnar dig verkligen inte likgiltig. Det är definitivt en plats att gå vilse i under ditt besök i New York, och ännu mer på natten när byggnaderna lyser starkt och New Yorks magi börjar lysa igenom.

Vad mer kan du se och göra på Manhattan?

Även om det kan verka som en klyscha är Times Square utan tvekan ett av stadens mest ikoniska landmärken. Men som tur är har Manhattan många andra platser (en del av dem är överraskande, andra har vi sett tusen gånger på film) som kommer att få dig att häpna. Om du inte vet var du ska börja, får du här en praktisk guide till de bästa sakerna att göra och se på Manhattan så att du kan organisera ditt besök.

12. Shoppa

Shoppa på Macy's| ©Hellotickets
Shoppa på Macy's| ©Hellotickets

Runt SoHo

SoHo ("South of Houston Street") var tidigare ett industriområde fullt av fabriker, och långt före gentrifieringen lockade kvarterets charm till sig rikedomar som gjorde att dess byggnader och gator blev födelseplatsen för "industriell chic". I dag är det ett område fullt av barer, restauranger och butiker på platsen för tidigare fabriker: besök det om du älskar synliga tegelväggar, synliga rör och järnarkitektur.

Kolla in de bästa Soho-turerna för att få en förstahandsblick på glamouren i detta unika område.

Längs Fifth Avenue

Fifth Avenue är New Yorks lyxgata, där du ser stadens mest överdådiga bostadshus, högkvarteren för några av världens mest prestigefyllda smyckes- och modemärken och ett batteri av museer, inklusive Guggenheim och Metropolitan Museum of Art.

Besök New Yorks bästa outletcenter

Om du älskar att shoppa men letar efter de bästa fynden har du tur i New York, för du kan besöka Premium Outlets, där du hittar dussintals butiker med lyxmärken till kraftigt rabatterade priser. Eftersom det ligger lite långt från Manhattan finns det organiserade turer så att du kan shoppa utan att behöva oroa dig för logistiken kring hur du ska ta dig dit. Jag berättar hur jag gjorde och ger dig några tips om hur du kan organisera din shoppingdag här: Premium Outlet - Dagsresor från NYC.

Vad du ska köpa

Du åker förmodligen till New York med ett fynd i åtanke. Och du har inte fel: amerikanska märken (både kläder och elektronik) är utan tvekan de som lönar sig mest. I New York kan du hitta vissa produkter till mycket bra priser, men du måste veta hur du ska leta efter dem. Därför har jag skrivit en praktisk guide som hjälper dig att hitta rätt när det gäller shopping: 10 saker att köpa i New York Kom ihåg att lämna gott om plats i resväskan!

Besök New York Outlets

13. Upptäck New Yorks fantastiska attraktioner som många turister förbiser

New Yorks botaniska trädgård

New York Botanical Garden är en grönskande park på 100 hektar där mer än en miljon arter odlas i 50 olika utrymmen och miljöer. En av dess främsta attraktioner är att den har en del av den gamla skogen som täckte New York innan det koloniserades på 1600-talet, där du kan hitta vackra exemplar av vit ask, björk, tulpan, körsbär och bok. Jag rekommenderar starkt ett besök, särskilt om du reser till New York på våren.

Akvarium i New York

Detta är en av de roligaste upplevelserna om du besöker New York med din familj. New York Aquarium ligger på strandpromenaden på Coney Island och är hem för mer än 500 marina arter. Besöket organiseras på ett underhållande sätt genom utställningar och lekar som är utformade för att lära barnen värden som har med naturen att göra. Den här guiden till New York Aquarium ger dig all information du behöver.

Zoo i Bronx

En av New Yorks stora attraktioner, som tyvärr (eller lyckligtvis för dig) går obemärkt förbi av de miljontals turister som besöker staden, är Bronx Zoo. Hundratals arter lever i denna gigantiska djurpark i halvfrihet, vilket gör den till en perfekt plats att besöka. Särskilt om du reser med barn är ett besök hos djuren på Bronx Zoo väl värt det. Här finns några artiklar med allt du behöver veta om hur du får biljetter till Bronx Zoo, djurparkens öppettider och priser på Bronx Zoo.

Boka biljetter till Bronx Zoo

14. Rundtur i Chinatown

Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets
Typiska gator i Chinatown| ©Hellotickets

Manhattans Chinatown, som omges av TriBeCa, det gamla Little Italy och Lower East Side, är en plats där du lätt kan tänka dig att befinna dig på det asiatiska fastlandet, med de kantonesiska fraserna och skyltarna som kommer och går och den ständiga marknadsatmosfären, med fiskhandlare, slaktare och grönsakshandlare som är livliga och aktiva. Chinatown är inte det vackraste kvarteret i hela landet, men det är definitivt ett av de mest autentiska och väl värt ett besök om du råkar vara i närheten.

För att du inte bara ska gå vilse på dess gator (även om det alltid rekommenderas att vandra på gatorna), kommer här en praktisk guide till Chinatown, med tips och en lista över saker att göra och se. 10 saker att göra i Chinatown Med tips och en lista över saker du inte får missa att se och göra där. Och missa inte chansen att prova några av de mest autentiska kinesiska rätterna i staden: här är en guide till de bästa ställena att äta i Chinatown.

Ta en rundtur i Chinatown

15. Promenera runt i Hudson Yards

The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner.| ©Hellotickets
The Vessel, en av Hudson Yards största attraktioner.| ©Hellotickets

Det är New Yorks hetaste nya stadsdel. På bara några få år har det gått från att vara ett helt övergivet område till den nya gyllene milen för lyxiga bostäder, Manhattans ultramoderna skyskrapor och trendiga restauranger och butiker. Förutom att det är hemvist för The Vessel och The Edge (jag berättar mer om dem senare, men du får inte missa dem) är det också hemvist för den berömda High Line, stadens nya park som jag redan har berättat om.

I detta kvarter kommer du att kunna äta i lyx, du kommer att kunna beundra New Yorks nya arkitekturunderverk och du kommer att kunna shoppa i det nya lyxiga shoppingcentret. Här är en praktisk guide till stadsdelen: Saker att göra på Hudson Yards.

Boka en rundtur i Hudson Yards och The High Line

16. Hälsa på frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan i solnedgången från färjan.| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången från färjan.| ©Hellotickets

Om du skulle behöva välja bara en ikon för att representera staden som aldrig sover skulle det vara frihetsgudinnan. Den berömda "Lady Liberty" ligger på Liberty Island, en färjetur från pirarna söder om Manhattan, och att besöka henne är en av de aktiviteter som måste göras på en resa till New York.

Om du tar färjan till Frihetsgudinnan i Battery Park får du förresten inte missa allt det som finns att se och göra i Battery Park innan du går ombord eller när du återvänder efter att ha besökt Frihetsgudinnan.

När du väl kommer fram till Frihetsgudinnan har du möjlighet att gå in och besöka Frihetsgudinnans piedestal eller till och med klättra upp på kronan. Du kan också besöka museet och njuta av utsikten från Frihetsgudinnans observationsdäck med en vacker panoramautsikt över Manhattan. Om du också väljer en guidad tur bör du veta att det finns några som kompletterar upplevelsen med ett besök på Ellis Island och Immigration Museum.

Boka biljetter till Frihetsgudinnan

17. Gå på jakt efter filmkulisser

Vänners lägenhet| ©Hellotickets
Vänners lägenhet| ©Hellotickets

Det är uppenbart att stadens gator och torg gömmer tusentals scener från legendariska filmer och serier. Om du vill veta exakt var lägenheten ligger där Monica och Rachel hade Chandler och Joey som grannar i Vänner eller om du vill upptäcka den mytiska brandstationen i Ghostbusters, kan du läsa den här artikeln på TV och Film-turer kommer att hjälpa dig. Oavsett om du går med på en av de guidade turerna eller utforskar platserna på egen hand, se till att slå upp dem!

Boka en filmvisning i New York

18. Besök minnesplatsen och museet för den 11 september 2001

Hyllning till offren för 9/11 vid Ground Zero| ©Hellotickets
Hyllning till offren för 9/11 vid Ground Zero| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum ligger på platsen för det som nu skulle vara tvillingtornen, även känd som Ground Zero. Istället hittar du fontäner som är graverade med offrens namn och ett minnesmuseum som berättar historien om attackerna och hur New York långsamt byggde upp sig självt under dagarna som följde.

Även om det är en känslomässigt överväldigande upplevelse att besöka 9/11-museets utställning rekommenderar jag det eftersom det ger dig ett alternativt sammanhang till din resa och du kommer att se New York med andra ögon efter ditt besök.

Om du vill utvärdera de olika alternativen för att lära dig om vad som hände den 11 september lämnar jag dig med det här inlägget med de olika alternativen för att lära sig om vad som hände den 11 september. Bästa 9/11-turer i New York.

Boka ditt besök på 9/11-museet

19. One World Observatory: en hyllning som blickar mot framtiden

Observatoriet One World| ©Hellotickets
Observatoriet One World| ©Hellotickets

Om du är i området och har tagit dig till 9/11 Memorial eller 9/11 Museum kanske du vill gå upp och beundra New York från ovan vid One World Observatory. På toppen av One World Trade Center, den skyskrapa som byggdes vid Ground Zero efter attackerna den 11 september, finns en utsiktsplats i glas med fri sikt över södra Manhattan, Hudson och Brooklyn.

Om du har lite svindel behöver du inte missa utsikten från One World Observatory eftersom detta är den bästa observationsdäcket i staden, eftersom det är inglasat och förmedlar en känsla av skydd som andra öppna observatorier inte har. Du kan läsa alla detaljer här: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv. och ta del av hur du tar dig till One World Observatory i denna andra artikel.

Boka din biljett till One World Observatory

20. Upptäck allt som Rockefeller Center har att erbjuda

Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets

Klättra upp på toppen av klippan

Och när du ändå är där, hur kan du låta bli att klättra upp på en av stadens mest populära observatorier? Missa inte New Yorks skyline och utsikten från Top of the Rock, högst upp i Rockefeller Center, inklusive nattutsikten... Här finns information som hjälper dig att organisera din klättring: Top of the Rock-Biljetter och för att du ska kunna avgöra om det är bättre för dig att bestiga Top of the Rock eller Empire State Building. Tänk dock på att det finns gott om matställen vid Rockefeller Center, så det kan vara ett rekommenderat besök även om du inte går upp på utsiktsplattformen.

Vid juletid

Om du besöker staden i juletid är Rockefeller Center vid jul också ett måste, både för sin berömda gran (en av de bästa julgranarna i New York ) och sin skridskobana. Staden skulle inte vara densamma på julen utan detta lilla hörn, där du kan få ditt foto taget och till och med ta på dig skridskorna och hoppa på rinken. På det hela taget tänker jag inte förneka att julen i New York förtjänar ett särskilt omnämnande.

Det är därför jag har sammanställt den här guiden till 15 juliga saker att göra i New York City Och om du har turen att besöka New York under julen får du inte missa de spektakulära dekorationer som Brooklynborna sätter upp varje år i sina hem i Dyker Heights. Och om belysning är din grej, missa inte chansen att se julbelysningen vid Bronx Zoo. Julälskare, detta kommer att bli ert paradis!

Ett annat alternativ är att ta en av de guidade turerna för att upptäcka stadens ljus- det kommer att vara en otrolig upplevelse att upptäcka Big Apple i julens tecken!

Boka din biljett till Top of the Rock

21. Bli kulturell på New Yorks bästa museer

Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas
Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas

Oavsett om du vill sluka hela stadens museiutbud eller välja ut ett eller två museer att besöka under din resa har jag sammanställt den här listan över de bästa museerna i New York. De 14 bästa museerna i New York. Här kan du läsa höjdpunkterna för vart och ett av dem så att du kan se alla alternativ som finns, vad du kommer att se i varje museum och hur du får biljetter till bästa pris.

MoMa

Det är omöjligt att inte nämna MoMa, eller Museum of Modern Art, bland New Yorks måsten. Bland de bästa verken på MoMa finns "The Starry Night" av Van Gogh, "The Persistence of Memory" av Dalí, "Les Demoiselles d'Avignon" av Picasso, "Cambell Soup Cans" av Andy Warhol och många andra moderna konstverk som är värda att se live minst en gång i livet.

Notera MoMa:s priser och MoMa:s öppettider så att du inte missar möjligheten att besöka detta fantastiska museum.

MET

Det majestätiska museet på Fifth Avenue, MET (vars trappor du omedelbart känner igen om du har sett Gossip Girl), rymmer konstverk och artefakter som kinesiska kalligrafiböcker, kilskriftstavlor, egyptiska mumier, rustningar från europeiska kungar, musikinstrument och en häpnadsväckande samling målningar, med verk av Van Gogh, Rembrandt och Rafael bland höjdpunkterna.

Madame Tussauds

Om du är nyfiken på att besöka ett vaxmuseum för att på nära håll se hur dina idoler eller dagens och historiens mest populära karaktärer ser ut är Madame Tussauds och dess vaxfigurer ett utmärkt alternativ. Förutom att det är ett roligt besök kommer det att lämna dig med otaliga foton och anekdoter som är väl värda besväret. Om du ska åka till New York med barn eller vänner är det ett utmärkt alternativ. Här har du all information om Madame Tussauds New York Biljetter: vaxMuseum- allt du behöver veta.

En dag på museet av "En natt på museet"

Även om det var filmen "En natt på museet" som gjorde det känt, finns det sedan flera decennier tillbaka nära Central Park ett av de museer som mest imponerar på sina besökare med det stora antalet kuriosa och föremål som man kan se (och lära sig om) där inne: Naturhistoriska museet.

I dag är det fortfarande ett av stadens viktigaste vetenskaps- och forskningscentra och dess samling innehåller tusentals fossiler, meteoriter och mineraler som du inte kan se någon annanstans. Om du också besöker New York med barn ska du inte tveka att ta den här käftsmällan på en rundtur.

Guggenheim-museet i New York

Det här otroliga museet kommer att stjäla ditt hjärta, inte bara för de otroliga verk det rymmer, utan också för sin design och struktur, unik i världen. Stig in i dess majestätiska trappor och känn hur du tappar bort tiden i hjärtat av Manhattan i Guggenheim i New York. Du kommer inte att ångra dig!

Andra intressanta museer i staden

Som med nästan allt i New York har staden mer kulturutbud än någon annan stad i världen. Det är svårt att beräkna hur mycket tid du skulle behöva för att besöka alla otroliga museer, men om du har tid eller en passion för konst och kultur ska du kolla in dessa andra museer som inte kommer att lämna dig likgiltig:

Läs mer om Fotografiska New York, bege dig till Brooklyn Museum, upptäck stadens historia på Museum of the City of New York, fördjupa dig i Whitney Museum of American Art, utforska hangarfartyget Intrepid med ditt besök på Sea, Air and Space Museum eller känn dig som en spion på KGB Spy Museum.

Jämför de bästa museerna i New York

22. Trotsa svindel från toppen av Empire State Building

Empire State Building på natten| ©Hellotickets
Empire State Building på natten| ©Hellotickets

Empire State Building är New Yorks mest ikoniska landmärke, och från dess observationsdäck kan du njuta av en fantastisk utsikt över Big Apple. Du kan gå upp i soluppgången, strax före solnedgången eller till och med på natten: vad du än väljer är det en upplevelse som du garanterat kommer att minnas med nostalgi i många år framöver.

För att göra detta rekommenderar jag starkt att du köper dina Empire State-biljetter på nätet i förväg för att slippa köerna vid biljettkassan, för att välja den bästa tiden för att gå upp på Empire State och för att undvika de stora turistmassorna som givetvis har detta besök bland sina prioriteringar när de besöker New York.

Boka biljetter till Empire State Building

23. För de modigaste, The Edge

The Edge underifrån| ©Hellotickets
The Edge underifrån| ©Hellotickets

Ett av världens mest fantastiska observationsdäck har nyligen öppnat sina dörrar i New York: The Edge. Med sitt glasgolv (ja, ja, du läste rätt) kan du flyga över New Yorks skyline med dina egna två fötter. Byggnadens struktur (det är bokstavligen en "kant", som namnet antyder) är utformad så att du känner vinden (och svindeln) på din hud när du lutar dig ut från toppen. Är du redo att testa ditt adrenalin med utsikten från The Edge?

Boka biljetter till The Edge

24. Besök Harvard University i Boston från New York City

Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe

Som du läser det: Att besöka Harvard är möjligt och du behöver inte vara en utbildad person (eller en alumnus) för att göra det. Ett av världens mest kända universitet öppnar sina dörrar för resenärer som kan besöka det på en guidad tur. Genom att ta en resa till Boston från New York kan du också utforska Bostons historiska stadskärna, där en av de viktigaste episoderna i den amerikanska historien smiddes: det amerikanska frihetskriget.

På den här rundturen får du också se MIT och lära dig allt du behöver veta om staden och dess seder och bruk, som står i kontrast till New Yorks livliga liv och rörelse. Det bästa med allt detta? På kvällen är du tillbaka på ditt hotell i Big Apple redo att fortsätta din resa.

Boka din resa till Boston

25. Stadens ljus, som bäst ses från turistbussen

En nattlig rundtur med sightseeingbussen.| ©Hellotickets
En nattlig rundtur med sightseeingbussen.| ©Hellotickets

Oavsett om du besöker New York på vintern, när kylan kommer att härja, eller med kort varsel, underlättar sightseeingbussen de kalla temperaturerna och gör det möjligt för dig att besöka staden på enklast möjliga sätt. Även om det vid första anblicken kan verka som en oäkta upplevelse är sanningen att New Yorks rundturbusslinjer är utformade för att ta dig från en attraktion till en annan så snabbt som möjligt (och utan att du behöver kämpa med den underjordiska kartan!).

Det jag gillar mest med den här upplevelsen är att du kan göra den både på dagen och ta New Yorks sightseeingbuss på kvällen, när du har avslutat din maratondag av sightseeing och bara vill koppla av medan du fortsätter att njuta av panoramautsikten.

Boka din bussbiljett

26. Vad är nytt i New York: The Vessel

Strukturen på The Vessel| ©Hellotickets
Strukturen på The Vessel| ©Hellotickets

Även om det inte är första gången du är i staden kommer det här området att vara helt främmande för dig: efter att ha varit ett halvt övergivet industriområde i årtionden har Hudson Yards dykt upp i Midtown Manhattan under de senaste åren (och är fortfarande under uppbyggnad) för att inrymma köpcentrum och lyxbostäder. Och mycket av rampljuset i detta futuristiska nya område på Manhattan går till The Vessel (eller The Hive, som många kallar det).

Halvvägs mellan arkitektonisk juvel och turistattraktion eller utsiktsplats utmärker sig denna byggnad genom sitt yttre utseende men också genom de optiska spel och utsikter som den erbjuder dem som besöker den. Jag uppmuntrar er att gå in i byggnaden, klättra upp för de fyra trapporna och dra era egna slutsatser.

27. Ta en god cocktail på stadens bästa takterrasser

Harriet Rooftop| ©Time Out
Harriet Rooftop| ©Time Out

Om utsikten från ett av stadens observatorier inte räcker till för dig kan du fortfarande njuta av den från ett av de underbara tak eller terrasser som Manhattan har att erbjuda. Även om utsikten inte kommer att vara lika imponerande (nästan ingen av dem erbjuder 360-talsutsikt över staden, eftersom andra skyskrapor på andra sidan gatan kan blockera utsikten), har de vanligtvis livemusik och en mycket New York-aktig atmosfär som jag alltid tycker är ett bra sätt att avsluta en hektisk dag med sightseeing i staden.

Ibland kan det verka knepigt att hitta dessa rooftops, så jag har sammanställt en lista över vad jag tycker är de bästa rooftops i New York.

28. Ta dig ut från Manhattan och utforska resten av New Yorks stadsdelar.

Att korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Att korsa Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Jag är ledsen men... New York är så mycket mer än Manhattan och även om det är frestande att hålla sig till att utforska öns mest ikoniska landmärken finns det så mycket mer än så i New York. Faktum är att staden består av fem stadsdelar (eller "Boroughs") där New York-borna bor, äter, shoppar, dansar och... Låt inte latheten ta överhanden och utforska vad Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island har att erbjuda utöver Manhattan. Här är vad du inte får missa under ditt besök i staden: De bästa stadsdelarna i New York.

Vad man kan göra och se i Brooklyn

Jag kommer inte att dölja eller förneka att Brooklyn är ett av mina favoritområden i staden, så jag uppmuntrar dig (för jag kan inte tvinga dig) att ge dig ut på gatorna och lämna inget hörn av detta område orört. Du kommer att älska dess kaféer, vintagemarknader, alternativa butiker och gastronomiska marknader. Lägg också märke till de bästa ställena att äta i Brooklyn eftersom du kan prova mycket autentiska rätter till ett lägre pris än på Manhattan. Här är mina rekommendationer: Aktiviteter och Turer i Brooklyn.

Besök Williamsburg

Inne i Brooklyn kan du också besöka Williamsburg och New Yorks judiska kvarter, en riktig värld för sig som blåste mig omkull första gången jag besökte den. Jag ger dig några tips om hur du organiserar ditt besök i den här praktiska guiden till de judiska kvarteren. Saker att göra i Williamsburg, Brooklyn.

Boka en rundtur i New York

29. Amerikanisera dig själv på en fotbolls- eller baseballmatch.

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Om det finns något som får dig att verkligen känna dig i hjärtat av Amerika är det att njuta av dess mest populära sporter. När du är i New York har du chansen att se de legendariska New York Yankees på en basebollmatch, vilket för mig var en verklig upplevelse (jag kunde inte ens spelreglerna, men upplevelsen kring dessa evenemang var spektakulär).

Om du inte reser till New York under MLB-säsongen kan du alltid ta en rundtur på stadion eller besöka omgivningarna. Det är trots allt en mytomspunnen plats som sätter kultur-, sport- och fritidsagendan för New York-borna. Här är en artikel som hjälper dig att upptäcka hur du besöker Yankee Stadium.

Om du föredrar att se en NFL-match (National Football League) spelar New York Giants på MetLife Stadium och att se dem live är ett riktigt spektakel.

Boka NFL-biljetter

30. Koppla av från turistlivet på en kryssning på Hudson River

Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets
Manhattans skyline från båten| ©Hellotickets

En kryssning på Hudsonfloden ger dig en paus från långa promenader när du tar in utsikten över Manhattans skyline, korsar Brooklyn Bridge nedanför och kommer nära och personligt med Frihetsgudinnan.

Det bästa av allt är att det finns turer och resvägar som passar alla budgetar (från en kort rundtur på en timme till en lyxkryssning med middag och livemusik) och till och med kryssningar på Hudson för barn. Prova det och även om det är kallt, svep in dig varmt och gå ut på däck för att ta de bästa bilderna. Här är en artikel som jag skrev om Manhattankryssning med mina favoritalternativ, men jag ska säga dig med en gång att en middagskryssning på Hudson kan vara den mest fantastiska upplevelsen på din resa.

För mer information har du en artikel om bästa tiden för en kryssning på Hudson, en annan om hur mycket kryssningar på Hudson kostar och den här sista artikeln om tips för att njuta av en kryssning på Manhattan.

Ta dig runt med hjälp av färjan

Hudson är en av stadens huvudattraktioner och om du vill ta dig ut från Manhattan måste du korsa den med tunnelbana, tåg eller färja. Jag tycker att färjan är ett bra sätt att ta sig runt i staden samtidigt som man njuter av utsikten över Skyline, så även om båten inte är lika bekväm som kryssningsfartygen, tveka inte att använda färjan under din resa. Här finns all information du behöver om färjan i New York.

Boka en kryssning på Hudson River

31. Njut av det bästa internationella köket

En starkt upplyst skylt på ett av Manhattans kaféer.| ©Hellotickets
En starkt upplyst skylt på ett av Manhattans kaféer.| ©Hellotickets

Ja, jag vet, hamburgare är inte precis vad man tänker på när man tänker på "haute cuisine", men det fantastiska med New York är att du bokstavligen kan äta allt. Från den billigaste snabbmaten på gatan till den bästa pastan, fisken, sushin och pizzan du kan tänka dig.

Naturligtvis är din resa inte komplett utan hot dogs, de legendariska hamburgarna och cheesecakes. Du kommer att vilja ha en picknick i någon av dess parker, spara pengar på dess snabbmatskedjor och sätta dig ner för att äta middag på någon av dess mysiga restauranger med levande ljus i West Village eller SoHo. Jag ska berätta allt om det här: 10 ställen att äta på i New York City.

Besök Chelsea Market

Om du planerar en promenad längs High Line är det ett utmärkt alternativ att äta på Chelsea Market före eller efter promenaden. På denna gastronomiska marknad hittar du butiker där du kan köpa mat av god kvalitet, men också flera stånd där du kan stanna för att äta en bit mat. Om du letar efter desserter, frukostar eller snacks har du också tur: det finns bagerier, cupcakebutiker, konditorier...

32. Passa på att besöka andra städer, till exempel Washington eller Philadelphia

Capitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitolium, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York i sig är en värld för sig, men USA har så mycket att se att det vore synd att glömma bort att ta en tur till andra närliggande städer som Washington eller Philadelphia från New York. Om du tar en guidad tur till den amerikanska historiens vagga kan du lära dig mycket mer om landets kultur och egenheter. Jag tyckte att särskilt Washington var en otrolig plats, mycket monumental och med så många vinklar, vrår, monument och landmärken att upptäcka.

Dessutom står dess ordning, renlighet och majestät i kontrast till kaoset i Big Apple, så du kommer att komplettera din resa genom att lägga till denna kontrapunkt som inte kommer att lämna dig likgiltig. Det bästa av allt är att det finns flera alternativ för att upptäcka Washington och dess omgivningar, särskilt om du tar en tvådagarsresa till Washington, så jag har sammanställt de mest intressanta här: Washington - Dagsresor från NYC.

Andra turer

Om du känner för att utforska området runt New York men fortfarande inte är säker på vilket som är ditt favoritresmål har jag skrivit en guide till de bästa platserna att besöka i New York här: . 5 dagsturer från New York där jag har sammanställt de bästa platserna att upptäcka och hur du kan gå med på en guidad tur så att du inte behöver oroa dig för logistiken med att ta dig dit med kollektivtrafik eller hyra en bil.

Boka en rundtur i Washington

33. Njut av utsikten från linbanan på Roosevelt Island

Utsikt från linbanan| ©Dan Gold
Utsikt från linbanan| ©Dan Gold

Du kanske inte ens har hört talas om den här lilla ön strax öster om Manhattan, men om du har tid och känner för att upptäcka något annorlunda är det en utmärkt plats att tillbringa en eftermiddag på. För att ta sig dit är det bästa sättet att ta linbanan (den avgår från Second Avenue och 60th) och njuta av vyerna längs vägen.

Du ser några av Manhattans mest ikoniska byggnader och landar på andra sidan, på Roosevelt Island, för att njuta av en promenad längs piren. Om du funderar på att korsa floden med denna linbana kan du läsa mer om upplevelsen i min artikel på Roosevelt Island Spårväg.

Andra unika upplevelser i New York

Om du förutom linbanan vill veta mer om andra unika aktiviteter att göra i staden har jag förberett en lista över de bästa upplevelserna att göra i New York så att din resa inte blir som alla andras. Jag rekommenderar den särskilt om du inte vet vad du ska göra i New York. Jag rekommenderar den särskilt om det inte är första gången du är i staden eller om du vill gå utanför de upptrampade vägarna och ta med dig en unik souvenir från din vistelse i New York hem.

34. Titta på en amerikansk hockeymatch

Madison Square Garden är inte bara hem för NBA:s bästa trepoängare eller fantastiska shower och konserter, utan du kan också uppleva atmosfären hos New York Rangers, New Yorks ishockeylag.

Att se en NHL-match är en upplevelse som rekommenderas varmt. Dess snabba tempo och "striderna" mellan spelarna när de glider med pucken kommer att sätta dina adrenalinnivåer på en all-time high. Om du vill veta mer om den fjärde nationalsporten kan du läsa vårt inlägg om hur du får tag på hockeybiljetter i New York och få tag på en.

Boka hockeybiljetter i New York

35. Besök Radio City Music Hall

I Rockefeller Center har du en träff med vad som anses vara USA:s viktigaste teater, Radio City Music Hall. Dess lokaler har i årtionden varit vittne till de mest spektakulära showerna i landet och nu kan du besöka den med en guidad tur där du får höra de bästa hemligheterna bakom scenen. Du kan också prata med en Rockette-dansare, som är en institution på denna scen.

Om du också besöker New York under julen får du inte missa Radio City Christmas Spectacular, en julklassiker som har spelats på denna teater sedan 1930-talet och som kan avnjutas med hela familjen.

Boka ett besök till Radio City Music Hall

36. Cykla över den ikoniska Brooklyn Bridge

Det finns många sätt att ta sig runt i Brooklyn, men du får inte missa den ikoniska bron som förbinder stadsdelen med Manhattan Island. Du kan över den till fots, vilket kan ta cirka 45 minuter, men ett utmärkt sätt att ta sig runt är på en cykeltur. Det finns guidade turer där du kan lära dig om broens historia samtidigt som du njuter av spektakulära vyer från bron.

Cykling längs vägen ser du andra turistattraktioner som Brooklyn Heights, Wall Street och Dumbo. Guiden kommer att berätta alla intressanta detaljer om var och en av dem.

Boka en cykeltur till Brooklyn Bridge

37. Utöva yoga i Central Park

Om du är en yogi och inte kan låta fler dagar gå utan meditation, gå med på en yogaklass i fantastiska Central Park. Det finns mycket att se och göra i denna gigantiska park, bland annat att promenera genom dess två och en halv mil natur. Men om du vill lägga till lite extra till ditt besök kan du ta del av en yoga- och meditationstur.

Koppla av från det hektiska livet på New Yorksgator och unna dig en stund av avkoppling och välbefinnande för kropp och själ. Tack vare de yogaövningar som lärs ut av en specialiserad instruktör kan du ta en paus och träna i New Yorks gröna lunga.

Boka en cykeltur över Brooklyn Bridge

38. Stig ner i djupet av St Patrick's Cathedral

Under New York City, närmare bestämt i de underjordiska våningarna i den före detta St Patrick's Basilica, ligger katakomberna där kvarlevorna av biskopar och andra illustra personer från stadens katolska värld är gömda.

Längs katedralens korridorer finns många kryptor som du kan se i stearinljus. Det finns turer som tar dig genom kyrkogårdarna i detta tempel och berättar om dess största hemligheter. Om mystik är din grej rekommenderar jag att du tar reda på hur du kan besöka katakomberna i New York.

Boka en rundtur i New Yorks katakomber

39. För dig som är sötsugen kan du besöka Museum of Ice Cream

Vill du prova de saftigaste och mest otänkbara glassarna? Ha en rolig och välsmakande tid på Museum of Ice Cream i New York. Om du är ett fan av glass, oavsett årstid, får du inte missa detta interaktiva museum där du kan låta fantasin flöda och experimentera med unika smaker och färger.

Självklart kan du där smaka på godis, åka ner för en snigelformad rutschkana, simma i en pool med chokladspån, bland mycket annat. Gör din Instagram redo för här kommer du att ta massor av bilder som du vill ska synas på alla dina nätverk.

Boka biljetter till Museum of Ice Cream i New York City

40. Återskapa de bästa scenerna från serien Sex and the City

En tur till de platser i Big Apple där scener från den legendariska serien Sex and the City spelades in är ett utmärkt sätt att tillbringa tid i staden. Du kan återuppleva de bästa stunderna med Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte genom att ta en busstur till mer än 40 platser.

Meatpacking District där de brukade handla, Plaza Hotel, Buddakan-restaurangen eller Scout baren, där de brukade dricka sina cosmopolitans, är bara några av de platser som du kan besöka under cirka 3,5 timmar tillsammans med en professionell guide som kommer att berätta alla hemligheter från serien.

Boka en tur till Sex and the City-platser

41. Ha kul på pubarna på Stone Street

För att ha roligt i New York behöver du bara anmäla dig till en av turerna som tar dig längs Stone Street, där du får lära känna den riktiga amerikanska festen med några öl medan de berättar de bästa historierna om koloniala Amerika.

Medan den lokala guiden berättar om striderna under den revolutionära eran i USA kan du ta några öl på kran eller cider på stadens bästa tavernor. Träffa människor för en rolig eftermiddag, men också för att lära dig mer om den amerikanska kulturen.

42. Spendera en skrämmande eftermiddag med Greenwichs spöken

Om du älskar skräck och vill höra de kusligaste historierna i ett av New Yorks mest ikoniska kvarter bör du ta Greenwich Village Ghost Tour. Det är en rutt genom platser fulla av legender och kusliga historier.

Besök hemsökta byggnader som New York University, Washington Square Park och Jefferson Market Library, alla med historier om andar och spöken som kommer att få dig att minnas den här dagen för alltid. Endast de mest gnälliga kommer att ångra det!

Boka Greenwich Village Ghost Tour

43. Lär känna New Yorks legendariska stadsdelar

Queens, Bronx, Brooklyn... Känner du till New Yorks mest autentiska stadsdelar? Besök några av dem och mingla med deras folk och kultur. Du kommer att känna igen New Yorks karakteristiska mångfald så fort du sätter din fot i staden, men det finns inget bättre än att utforska gatorna i de stadsdelar som omger Big Apple.

Det finns bussturer med en lokalguide som visar dig de mest märkliga platserna i stadsdelar som Coney Island, en plats att fly från de livliga gatorna i stadens centrum. Du kan också lära känna hiphopens födelseplats och den äkta gatukonsten graffiti i Bronx. Eller kolla in stadion Citi Field i New York Mets. Gå djupt in i Amerika och lär känna New Yorks stadsdelar.

Boka Boroughs Tour från Manhattan

44. Njut av föreställningen på resande fot med The Ride

The Ride är en unik show som du kan uppleva från en aldrig tidigare skådad scen, en buss. Denna showupplevelse i Broadwaystil på en buss är definitivt ett måste i New York City.

Från den bekväma bussen kan du njuta av en magnifik produktion i trappstegsformade sittplatser. Du får se artisterna sjunga och dansa medan bussen tar sig fram genom staden. Tillsammans med familj eller vänner kommer The Ride att lämna er med häpnad.

45. Njut av en amerikansk meny på det autentiska Hard Rock Cafe

Är du sugen på en god cheeseburgare, ribb-eye eller Texas-smörgås? Spela säkert genom att boka en reservation för en trerätters måltid, drink och dessert i Hard Rock Cafe-stil, den legendariska restaurangen på Times Square.

Njut av det amerikanska köket på denna franchisebar som föddes i London för mer än 50 år sedan och som nu har spridit sig till mer än 63 länder. Luta dig tillbaka och ta en paus från din resa till New York och ta del av Hard Rock Cafe New Yorks största utställning av musikmemorabilia. Det svåra blir att välja bland det stora utbudet av rätter på menyn.

Boka en meny på Hard Rock Cafe i New York City

46. Upptäck slaveriets historia på den underjordiska järnvägen

Det finns två viktiga landmärken i New York som du kan besöka för att lära dig om slaveriets historia. Det ena är African Burial Ground National Monument, som rymmer kvarlevorna av afroamerikanska slavar från 1600- och 1700-talen, och det andra är Underground Railroad, där du kan resa tillbaka i tiden när du färdas genom det nätverk som tusentals slavar skapade för att fly landet, med hjälp av några amerikaner från den tiden.

Tack vare vissa turer som tar dig till dessa och andra platser som är representativa för denna mörka period i den amerikanska historien får du lära dig mer om slavarnas dagliga liv och deras befrielse.

Boka en rundtur i slaveriets historia

47. Bli en graffitikonstnär i Brooklyn

Om du alltid har velat vara en del av gatukonstscenen genom att göra din egen graffiti men aldrig vågat, finns det inget bättre tillfälle än en resa till New York för att lära dig hur man gör på riktigt med sprayfärg.

Anmäl dig till en workshop med en erfaren graffitikonstnär och lär dig spraymåla väggmålningar i en viktig del av New Yorks konstscen, Bushwick-kvarteret i Brooklyn. Du får möjlighet att debutera din egen skapelse och ta med dig den hem som en souvenir. Perfekt för alla åldrar och nivåer.

Boka graffitiworkshop i New York City

48. Ta fram din spion-sida på Spyscape Museum i New York City

Spyscape Museum är en plats där du kan experimentera och ge fritt spelrum åt de mer orädda. Det är ett interaktivt äventyr där du kan vandra runt för att utmana din intelligens och ta reda på vilken sorts spion du skulle vara.

Utmaningarna i detta uppslukande museum har utformats av en före detta chef för den hemliga underrättelsetjänsten och kommer att ge dig en rolig eftermiddag med kodbrytning eller utforskning av dolda världar. Testa dina färdigheter på Spyscape Museum och känn dig som en riktig CIA-agent för en dag.

Boka biljetter till Spyscape Museum

49. Fira mångfalden med Gay Pride Tour

HBTQ-samhället är stort i USA och en vandringstur till New York Citys historiska platser kan hjälpa dig att känna igen och lära dig om deras kamp genom åren. En del av intäkterna från rundturen kommer att doneras för att stödja Heritage of Pride, en organisation som främjar Pride-marscher i staden.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center eller Stonewall Inn är några av de byggnader du kan besöka längs denna rutt där en guide berättar om de historiska detaljerna på varje plats. Stonewall Inn är till exempel baren där upploppen den 28 juni 1969 ägde rum som ledde till upproret för HBTQ-samhället i landet.

Boka en Gay Pride-tur i New York City

50. Besök Central Park och dess sevärdheter med elektrisk skoter

Det finns många sätt att se den fantastiska Central Park, men om du vill ha ett bekvämt och samtidigt roligt sätt ska du välja en elektrisk skoter. På den här skotern kan du utforska många av parkens sevärdheter och attraktioner utan att bli trött.

Det finns guidade turer i hela parken som också ger dig detaljer om varje monument. Och jag försäkrar dig om att en guide som följer med dig längs vägen kommer att vara mycket användbar, annars kan du gå vilse i de tusentals vinklar och vrår. Dessutom kommer du med en elektrisk skoter att ta dig till många fler platser i denna fantastiska stadspark som är mer än 4 km lång.

Boka en tur med elektrisk skoter i Central Park

51. Ta en fotografering i Brooklyn

Om du älskar fotograferingens värld kommer du att älska den här planen. En fotografering med en professionell fotograf i Brooklyn ger dig en fantastisk souvenir från New York. Den här upplevelsen tar dig till emblematiska platser som är perfekta för spektakulära foton, till exempel Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough eller Times Square.

Du kan välja rutt och längden på sessionen, och efter några dagar har du dina foton redo att ladda ner. Är du inte bara kär i den här planen? Det svåra blir att välja vilka du vill dela med dig av på dina sociala nätverk...

Boka en fotografering i Brooklyn

52. Gå på en jazzkonsert i Harlem

Harlem är ett av de mest kulturellt levande områdena i New York, och det kan du känna på nattlivet i området. De bästa jazzklubbarna finns där och att uppleva en livekonsert på en av dem, oavsett om du brinner för jazz eller inte, kommer att få dig att känna dig som en riktig amerikan.

Vissa turer i detta legendariska område kan ge dig en inblick i konstscenen i Harlem, som av vissa anses vara jazzens födelseplats. Du kan också vandra runt på gatorna, besöka gospelkyrkor och kolla in de mest kända spelställena för en fantastisk kväll.

Boka Harlem Jazz Venues Tour

53. Slappna av på New Yorks arabiska bad

Behöver du en paus från din resa till USA:s huvudstad? Om du är trött på turer, skyskrapor och sightseeing rekommenderar jag den här upplevelsen där du kan koppla av i några timmar i autentiska arabiska bad. AIRE Ancient Baths i New York ligger i en gammal renoverad byggnad från 1883.

Där kan du njuta av avkopplande bad i olika temperaturer eller få massage i en unik atmosfär som förflyttar dig tillbaka till romersk och grekisk tid.

54. Ta hem en souvenirtatuering från Bang Bang Bang

Bang Bang är New Yorks tatueringsstudio som kändisar väljer. Den drivs av Keith McCordy, en prestigefylld person i bläckvärlden, som ägnar praktiskt taget allt sitt arbete åt att tatuera kändisar. Men oroa dig inte, han har ett helt team av proffs bakom sig som kan se till att du tar hem den bästa souveniren från din resa till USA.

Satsa på en hyperrealistisk tatuering, en minitatuering eller låt dig tatuera den symbol som du alltid har velat tatuera och som betyder så mycket för dig. Om du är osäker på designen behöver du inte oroa dig, tatuerarna ger dig goda idéer. Så boka en tid hos Bang Bang och överraska alla med din tatuering i New York.

55. Ha en rolig eftermiddag på en flipperspelare

Pinballspel är ett bra sätt att tillbringa en eftermiddag med dina barn i New York. Om de är små har de förmodligen aldrig sett en flipperspelare förut, men du kan slå vad om att de kommer att älska det. Modern Pinball NYC har ett brett utbud av arkad- och temamaskiner som ni kan prova och njuta av.

Det finns också Modern Pinball Museum, där du kan se en utställning med vintage- och toppmoderna maskiner, titta på en expertdemonstration i direktsändning och delta i det pedagogiska spelprogrammet för barn och vuxna.

56. Utmana gravitationen med fallskärmshoppning inomhus

Om du någonsin har drömt om att hoppa från en fallskärm men vill prova det inomhus för ett säkrare sätt, anmäl dig till ett inomhusfallskärmshoppningspass på iFLY. Undvik alla faror med vindtunnlar där du återskapar den verkliga känslan av att flyga.

De har upplevelser för alla åldrar och nivåer. Instruktörerna kommer att lära dig alla tekniker som du kan lära dig med denna unika upplevelse av säker fallskärmshoppning. Våga och tillbringa en annorlunda dag.

57. Res till framtiden med Artechouse Museum

Konst och teknik möts i ett futuristiskt museum i New York City, Artechouse. Vi pratar om vetenskap och innovation tillämpad på konstscenen, där du kan se unika utställningar med ljus och ljud. En uppslukande upplevelse av avantgardistisk konst för dem som redan har besökt de mer traditionella museerna och vill se något nytt i New York.

Det finns multisensoriska utställningar, en del tillfälliga och en del permanenta, som alla rekommenderas starkt. Missa det inte!

58. Klättra ombord på The Beast

Låt adrenalinet pumpa med en tur på en motorbåt på Hudson, vars namn, "The Beast", är representativt för den energikick som den kommer att ge dig. Det är en tur i full fart nedför floden med rockmusik som skramlar och med två komiker som kaptener som kommer att ge dig en oförglömlig tid med sina roliga kommentarer.

Det finns 30-minutersturer som tar dig till Frihetsgudinnan, där du kan ta en selfie och sedan åka tillbaka.

59. Gå på en konsert med New York Philharmonic

New York Philharmonic Orchestra är en av de äldsta symfoniorkestrarna i världen, eftersom den grundades 1842. Den uppträder i David Geffen Hall och på Broadway på Manhattans Upper West Side.

Om du inte vill missa stora klassiska kompositörer rekommenderar jag att du skaffar biljetter till några av deras konserter. Här är deras officiella hemsida så att du kan ta en titt på hela programmet.

60. Kör en Tesla genom New York Citys gator

Har du någonsin tänkt på att provköra en riktig lyxig elbil? Boka en Tesla och kryssa genom New Yorks gator med framtidens fordon. Från lyxbilar till bilar som är superenkla att köra.

Respekt för miljön och ett engagemang för hållbar energi är uppdraget för Elon Musks företag, och kan du tänka dig en bättre plan än att provköra en av dessa fantastiska bilar runt Big Apple?

61. Utforska världen av "Inside Out" med Stranger Things Experience

För fans av serien Stranger Things finns det en interaktiv upplevelse som tar dig in i Hawkins labb. Åk tillbaka till 80-talet och hjälp till att rädda staden från Demogorgon, bli en hjälte och upptäck mysterierna kring den berömda Netflix-serien när du utforskar världen av Stranger Things.

I den här utställningen kan du gå till Family Video Store, smaka på mat och cocktails inspirerade av serien, ta tusentals foton med dina favoritkaraktärer, spela i arkaden eller köpa några av de exklusiva produkterna i butikerna som är baserade på den populära serien.

62. Hitta din våffelbil och unna dig själv!

Wafels & Dinges våfflor är inte vilka som helst. Därför uppmanar jag dig att hitta en av deras resande lastbilar som stannar i New York och prova en av deras läckra belgiska våfflor. Du har från den klassiska chokladen och andra toppings till mandel, mini, glutenfri eller vegansk.

Leta efter den gula lastbilen och ta en låda våfflor och njut av denna utsökta bakade deg som förflyttar dig till Belgien. Här är en länk till Wafels & Dinges-buden och deras öppettider.

63. Gå till Museum of the Moving Image

Om du är en filmälskare får du inte missa detta museum som är tillägnat scenkonsten och där du kan se utställningar, filmvisningar och utbildningsprogram som är tillägnade den sjunde konsten och den digitala världen.

Museum of the Moving Image ligger i den historiska Astoria Studio i Queens och erbjuder material från filmer och serier i alla genrer, från science fiction till drama och animation.

64. Skratta på Comedy Cellar, den bästa komediklubben i stan

Om det finns en rolig aktivitet i New York är det att köpa biljetter till en föreställning på Comedy Cellar, som anses vara den bästa komediklubben i staden och där du kan få dig några skratt.

Comedy Cellar ligger i Greenwich Village, så du kan passa på att gå på någon av stadsdelens rundturer, till exempel matrundturen, efteråt. Båda aktiviteterna kommer att ge dig en fantastisk dag med roliga och kulinariska nöjen i Greenwich Village.

65. Prova lite läcker pastrami på Katz's

Pastrami är en typisk produkt från det judiska köket och består av rött nötkött som har genomgått en härdnings- och saltningsprocess. Om du aldrig har provat det är det bästa stället att göra det utan tvekan genom att ta en smörgås från Katz's Delicatessem.

Var försiktig, de är beroendeframkallande och det är inte konstigt att denna hundraåriga butik som specialiserat sig på judisk mat säljer tusentals smörgåsar varje dag. Gå till 205 East Houston Street och du kommer att tacka mig - njut!

66. Fira stort i Brooklyn Mirage

Letar du efter en utekväll i staden som aldrig sover? Åk till en av New Yorks mest imponerande hot spots, Brooklyn Mirage, ett partytempel under bar himmel som är ägnat åt musik, ljud och skådespel som du aldrig kommer att glömma.

Det speciella ljudsystemet, rummets form, catwalken och dess väggar helt täckta med växter och LED-lampor, bland mycket annat, kommer att få dig att tro att du befinner dig i en dröm. Åk med dina vänner för att tillbringa en oförglömlig natt på denna otroliga sommarklubb, ett paradis för festälskare.

67. Rädda ett konstverk i The Escape Game

Scape rooms är alltid ett bra sätt att tillbringa en kväll med vänner eller familj. Här är ett som kommer att få fram din detektivsida. Närmare bestämt måste du i "The Heist" återskapa en värdefull Monet-målning som har stulits från museet. Du har 60 minuter på dig att hitta den, vågar du?

The Escape Game är ett scape room-center i New York med fem spel av varierande svårighetsgrad. Det mest komplicerade att lösa är det där du måste försöka fly från fängelset, men det finns också enklare spel som "Playground", där du ska tillbringa en dag i skolan och arbeta i ett team.

68. Gör en resa till jordens centrum med Arcadia Earth

Arcadia Earth är en uppslukande resa som blandar vetenskap och teknik så att du och dina barn kan lära känna planetens kärna. På denna plattform för virtuell verklighet kan du interagera med undervattensvärlden, se jorden inifrån och känna hur varje element i naturen kommer till liv.

Missa inte denna multisensoriska resa på 705 Broadway, du kommer att älska den!

69. Njut av en burlesk kväll på The Rose Room

Nattlivet i New York City är oändligt och det finns tusentals planer för nattlivet att välja mellan. Men om du är på humör för något annorlunda kan du stanna till för en liten burlesque-, cirkus- eller trollerishow på The Rose Room.

Denna varietélokal i Midtown kommer att ge dig en magisk utekväll. Du kan smutta på cocktails i en avslappnad atmosfär medan du tittar på en kabaréföreställning. Missa inte ett av New Yorks mest hyllade nattklubbar.

70. Ät en läcker amerikansk hamburgare på JG Melons

Ska du lämna USA utan att ha provat en riktig amerikansk hamburgare? Om du vill ha ett förslag på några av New Yorks bästa ska du bege dig till Upper East Side och be om ett bord på JG Melons. Ett unikt ställe som omsluter dig i en atmosfär i yankee-stil och där du kan äta saftiga burgare tillsammans med en bloody mary.

Om det inte räcker till rekommenderar jag rostbiffssmörgåsarna eller den autentiska stektartar, vattnas inte munnen?

71. Minns din favoritserie med Friends Experience

Världen i den legendariska serien Friends väntar på dig i denna oförglömliga upplevelse där du kommer att känna dig som en av karaktärerna. Gå in i Monicas och Rachels lägenhet och sätt dig i deras orangefärgade soffa eller delta i Ross och Rachels bröllop.

Friends Experiencie återskapar de bästa scenerna i en uppslukande resa som perfekt utspelar sig i denna grupp Manhattan-vänner som fick oss att ha så många trevliga stunder på 90-talet.

72. Besök Museum of Sex i New York

Gör ett stopp på din väg genom New York och gå in på Museum of Sex. Där hittar du olika konstutställningar, hemliga fotografier, gallerier med föremål och verk om sexualitet och erotik.

Lär dig mer om människans vetenskap, historia och sexuella kultur på det här museet. En plats med en skillnad som du inte får missa på din resa till USA:s huvudstad.

73. Ge dig ut på en snöjakt på New Yorks gator

Den stora metropolen New York gömmer många dolda skatter. Därför föreslår jag denna superroliga plan där du kan upptäcka dolda hörn, skulpturer och gömda platser när du utforskar staden.

Utforska den fantastiska Central Park och leta upp dess dolda monument, ta en promenad i Greenwich Village och hitta de lämningar som legendariska kändisar som Jimmy Hendrix lämnat efter sig eller upptäck de dolda hemligheterna på Times Square och Rockefeller Center. Det finns gott om utforsknings- och äventyrsspel för en rolig dag i New York, prova några av dem.

74. Ta en tur i en varmluftsballong

För ett annorlunda äventyr kan du boka en flygning med varmluftsballong och beundra New Yorks skyline. Flyg över Hudsonfloden och få den bästa utsikten över New Jersey. Det är en avkopplande 45-60 minuters tur genom molnen vid soluppgång eller solnedgång som kommer att lämna dig med en god smak i munnen.

En del av dessa flygningar inkluderar champagne om du vill fira en speciell händelse med din partner, men barn över 10 år är också tillåtna ombord om ni reser som familj. Se bara till att du väljer en klar dag för att få ut det mesta av detta fascinerande äventyr i New Yorks luftrum.

75. Få ut det mesta av sommaren i Big Apple

Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Ta en tupplur under Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Om det finns en tid på året då du kan njuta av fler dagsljustimmar för att utforska staden utomhus så är det på sommaren. Det är sant att temperaturerna är mycket höga (ibland för höga) och du kommer att uppskatta luftkonditioneringen i affärer och byggnader, men de svala kvällarna på terrasserna och de ändlösa promenaderna genom Manhattan, längs Hudsons stränder och cykelturerna i Central Park kompenserar för allt.

Jag rekommenderar att du kollar in de bästa cykelturerna i New York under sommarsäsongen och upptäcker staden på ett hälsosammare och mer hållbart sätt.

Med utgångspunkt i fyrverkerierna den 4 juli och med hänsyn till att baseballligan äger rum på sommaren föreslår jag en mängd aktiviteter som gör att du inte vill lämna staden trots värmen: vad man kan göra och vad man kan se i New York på sommaren.

76. Och möta kylan på vintern

Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets
Skridskoåkning i Central Park| ©Hellotickets

Om du däremot bestämmer dig för att besöka staden på vintern kan jag, förutom den stora attraktionen med julen, försäkra dig om att kylan inte kommer att hindra dig från att njuta av staden, eftersom den är mer än väl förberedd på de låga temperaturerna. Om du har tur kan det till och med snöa och du kommer att få några vykortsvänliga julbilder.

Förutom att njuta av NBA-matcherna kommer du att uppskatta en varm dryck på något av stadens mysiga kaféer. Mitt råd är att kombinera inomhusaktiviteter på kvällarna (t.ex. besöka observationsdäck, se en Broadwaymusikal eller shoppa) med utomhusaktiviteter (promenera runt i staden, ta en kryssning på Hudson eller gå igenom Central Park) mitt på dagen när solen värmer upp temperaturen lite.

Om du fryser behöver du inte oroa dig, för jag har sammanställt en guide till allt du kan se och göra i New York på vintern och vad du ska ta med dig, vad du ska ha på dig osv. för att göra din vistelse där mer än trevlig: what to do and see in winter in New York.

I vilket fall som helst kommer du att hitta tusen saker att göra när du reser till New York. Men om du inte har bokat dina biljetter än kan du ta en titt på den här artikeln med all information om bästa tiden att resa till New York.


Tips för att planera din resa till New York

På New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets
På New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets

Kanske mindre romantiskt men lika praktiskt som alla andra råd jag kan ge dig om din resa till New York, ska jag ge dig några tips så att du inte förstör din resebudget så fort du anländer (om du reser med en obegränsad budget kanske den här delen inte intresserar dig lika mycket, men låt mig vända mig till resten av de dödliga).

Skaffa ett turistkort

Om du planerar att besöka flera sevärdheter eller göra en rundtur (utsiktsplatser, museer, rundturer med sightseeingbussar, kryssningar osv.) är det möjligt att beloppet du kommer att spendera på inträdesavgifter kommer att vara mer än relevant. För detta finns det stadsturistkort, som ger dig tillgång till de mest emblematiska punkterna till ett fast, reducerat pris.

Det finns fyra huvudalternativ: New York-Pass, New York-CityPASS, New York-UItforskarpass y New York-Sightseeingpass. Jag vet att det kan verka omöjligt att välja ett av dessa fyra alternativ, så förutom den detaljerade förklaringen av vart och ett av dem rekommenderar jag att du läser den här jämförelsen av New York sightseeingpass så att du kan vara säker på vilket du ska välja innan du gör investeringen.

Boka en transfer mellan flygplatsen och ditt hotell på Manhattan

Om du letar efter ett bekvämt sätt att ta dig till ditt hotell från flygplatsen du landar på utan att spendera en massa pengar på att försöka, rekommenderar jag att du bokar en transfer (som du kan använda exklusivt eller dela med andra resenärer) till dörren till ditt boende. Jag berättar hur du gör det i den här artikeln om Avgångstransfer till flygplatser i New York och här finns en annan om hur du tar dig från JFK till Manhattan där du har fler alternativ.

Använd kollektivtrafiken

Förutom att New Yorks tunnelbana är en attraktion i sig (om du gillar att ta foton finns det några ikoniska stationer där du kommer att njuta av att gå under jorden) är det det snabbaste sättet att ta sig från en del av staden till en annan. Låt dig inte förlamas av det enorma antalet linjer och hållplatser som du ser på kartorna: hoppa på tunnelbanan och ta dig runt som en lokal. Här är en praktisk guide för att ta dig runt med New Yorks tunnelbana.

Följ de här grundläggande tipsen

Om det är första gången du är i New York behöver du inte oroa dig. Det finns hundratals tvivel som kommer att överfalla dig nu, precis som de överföll alla oss resenärer när vi var där för första gången. Likaså har vi alla fallit i de turistfällor som staden har förberett för sina besökare. Därför har jag bestämt mig för att sammanställa de bästa av dem. 15 restips för New York i den här artikeln. Jag är säker på att du kommer att finna dem användbara för att börja organisera din resa.

Planera din resplan

För att undvika att slösa mycket tid (och pengar) på onödiga turer rekommenderar jag att du organiserar - i grova drag - en resplan efter dagar eller efter saker du vill se. Här är några praktiska guider som jag tror kommer att hjälpa dig att organisera din tid så effektivt som möjligt: Saker att göra i New York City på hösten y 7-dagars resplan för New York.

Teckna en reseförsäkring

Även om det till en början kan verka som en extra kostnad försäkrar jag dig om att det är viktigt att ha en reseförsäkring när du reser till New York (eller någon annanstans i USA). Sjukvårdskostnaderna där är extremt höga och det skadar aldrig att ha en bra försäkring för att täcka alla oförutsedda händelser. Om du inte vet vilken du ska ta, vad du behöver täcka och hur du gör det, lämnar jag dig här en artikel med alla detaljer om Sjukförsäkring för att resa till New York.

Kom ihåg att ta med dig ditt visum

För att resa in i New York som turist måste du med största sannolikhet ta med dig ESTA-visumet. Du kan fylla i det online och betala avgiften online, vilket gör processen mycket enklare. Om du är osäker på hur du ska göra eftersom du aldrig har gjort det förut kan du läsa min artikel om hur du får ett ESTA-visum för att resa till New York.

Följ dessa guider för att se till att du inte missar datumen, när du än åker

 • New York i januari: låt inte det kalla vädret stoppa dig. Året har precis börjat och det är ett utmärkt tillfälle att avsluta med att njuta av julbelysningen.
 • New York i februari: Utnyttja de fantastiska priserna som lågsäsongen har att erbjuda - de bästa hotellen är mycket billigare! Dessutom är det en amerikansk upplevelse att fira Alla hjärtans dag i Big Apple som du inte får missa.
 • New York i mars: Välkomna våren när dagarna börjar förlängas, temperaturen sjunker och det är ett nöje att promenera på Manhattans ändlösa avenyer.
 • New York i april: Påsken och påskhelgen kommer sannolikt att inleda New Yorks högsäsong med tusentals turister. Boka dina biljetter och aktiviteter i förväg för att försäkra dig om att du får ta del av de mest efterfrågade aktiviteterna.
 • New York i maj: Stadens parker står nu i full blom: utforska dem alla till fots eller på cykel och lämna inte ett grönområde orört - hur låter en picknick i Bryant Park eller en solig morgon vid Central Park Lake?
 • New York i juni: Värmen börjar bli het, men dagarna är långa och du hinner med allt. Det är förmodligen den bästa tiden på året för att njuta av utsikten över Manhattan från toppen av en av skyskraporna.
 • New York i juli: Detta är en viktig månad för amerikaner. Om du är där för firandet av Independence Day den 4 juli får du inte missa fyrverkerierna.
 • New York i augusti: Värmen är på, men det är en utmärkt tid att upptäcka staden på kvällen, när solen ger en paus och Manhattans parker ställer upp fantastiska sommarbiografer utomhus. Passa på att besöka stränderna i Brooklyn eller Coney Island och även Luna Park, där du kommer att roa dig som ett barn.
 • New York i september: Tillbaka till skolan är en mycket speciell tid i New York. Kontoren är livliga igen och New York-borna är tillbaka i stan och vill gärna njuta av restaurangerna, hustaken och teatrarna, så passa på att njuta av stadens nattliv som en av lokalbefolkningen!
 • New York i oktober: I oktober blir New York pumpaorange. Halloweendekorationerna på husen, butiksfasaderna och gatorna är otroliga (förmodligen några av de bästa i världen) så missa inte denna tid på året i staden.
 • New York i november: Thanksgiving, Black Friday och Macy's parade, vem är mer? Om du besöker staden under årets sista kvartal kommer du att finna julförberedelser i full gång.
 • New York i december: Du kommer att känna dig som om du är med i den berömda Home Alone-filmen: skridskobanor över hela staden, skyltfönster med julbelysning och gigantiska julgranar som pryder staden. Missa inte Manhattans ceremoniella tändning av ljusen eller det fantastiska kvarteret Dyker Heights med dussintals hus som visar upp sina dekorationer och ljus - och gott nytt år!