Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Sjukförsäkring för att resa till New York

Om du planerar en resa till New York är det viktigt att du har en bra sjukförsäkring med dig för att slippa alla bekymmer. Här är hur du väljer det bästa i den här artikeln.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Sjukförsäkring för att resa till New York

Medicinsk service i New York | ©Bermix Studio

När du planerar allt du vill göra och se i New York får du inte glömma bort att det finns några saker som gör ditt liv där enklare. Att skaffa ett ESTA-visum eller teckna en bra sjukförsäkring är en av dem.

I USA är sjukvården privat och det kan bli mycket dyrt för resenärerna om de råkar ut för ett olycksfall under resan och inte har något sjukförsäkringsskydd. Det är därför bäst att vidta försiktighetsåtgärder och teckna en sjukförsäkring innan du reser till New York.

1. Behöver jag en sjukförsäkring för att resa till New York?

Karta över USA| ©Joey Csunyo
Karta över USA| ©Joey Csunyo

USA har inga hälsovårdsavtal med andra länder, så även om du reser till New York med ditt europeiska sjukvårdskort eller ditt lands sjukvårdskort är de inte giltiga om du råkar ut för ett hälsoproblem under din semester.

Det är därför du måste teckna en sjukförsäkring i New York för att täcka kostnaderna för sjukvård om du någonsin behöver den. Det är inte obligatoriskt, eftersom du inte kommer att bli tillfrågad om du har det i säkerhetskontrollen på flygplatsen, men sjukvården i det här landet är privat och, tro mig, den kan vara mycket dyr för en turist. Att ha det kommer att spara dig mycket krångel!

2. Vilka är sjukvårdskostnaderna i USA?

Medicinska instrument| ©Unsplash
Medicinska instrument| ©Unsplash

Min rekommendation är att innan du åker över Atlanten bör du ta reda på hur hälso- och sjukvårdssystemet fungerar i USA och hur reseförsäkringar fungerar. Det är en extra kostnad, men om du av någon anledning skulle behöva medicinsk hjälp under din resa till New York kan du vara säker på att du kommer att bli omhändertagen och återvända hem skuldfri. Annars får du bära de mycket höga kostnaderna för att inte vara försäkrad. Här är några referenspriser:

 • Minimiavgiften för en konsultation är 300 dollar.
 • Ett besök för ett recept kan kosta 350 dollar.
 • Behandling av ett brutet ben kan kosta 7 500 dollar.
 • Den genomsnittliga kostnaden för en tredagars sjukhusvistelse är cirka 30 000 dollar.

Om du inte är försäkrad har vården på de olika sjukhusen i staden olika priser, vilket kan innebära att du inte vet säkert hur mycket en behandling kommer att kosta dig. Därför kommer jag inte att tröttna på att upprepa det: för att undvika obehagliga överraskningar på ditt bankkonto är det bästa att teckna en sjukförsäkring i New York innan du reser.

3. När ska du teckna en sjukvårdsförsäkring i New York?

Besök medicinsk online| ©Unsplash
Besök medicinsk online| ©Unsplash

De flesta sjukförsäkringar kan inte tecknas när du är på resmålet, utan måste tecknas innan du reser. Mitt råd är att köpa den så snart som möjligt. Du kan också lägga till ett skydd vid inställd resa. I det här fallet omfattar den alla sjukvårdstjänster och ersättning för avbokning av resan. Vad ingår i sjukförsäkringen? Sjukvårdskostnader, hemresa, tidig återresa, bagage och många andra försäkringar.

4. Vilken reseförsäkring ska du välja?

Fyller i försäkringen på nätet| ©Jeshoots.com
Fyller i försäkringen på nätet| ©Jeshoots.com

New York är en av de städer som har de högsta sjukvårdskostnaderna i USA. Det vanligaste försäkringsskyddet för resor till andra länder brukar vara omkring 50 000 euro, men här kanske det inte räcker.

För resor till Big Apple rekommenderar jag att du tecknar en försäkring för sjukvård och avbeställning med ett skydd på minst 200 000 euro (högre är bättre). Ju högre täckningsgrad desto dyrare blir försäkringen, men jag skulle inte resa till USA med mindre än så.

5. Hur väljer man den bästa sjukförsäkringen i New York?

Förberedelser för din resa| ©Annie Spratt
Förberedelser för din resa| ©Annie Spratt

Om du redan har forskat i ämnet har du märkt att det finns ett stort utbud på marknaden och att det ofta är svårt att jämföra försäkringar eftersom varje försäkringsbolag har olika villkor och skydd.

Dessutom använder försäkringsbolagen en mycket specifik terminologi som kan låta som grekiska för dig om du inte är bekant med den. Så hur väljer du den bästa försäkringen för dig? För att hjälpa dig att välja den lämpligaste försäkringen, följer här vad jag tycker är viktigt i en försäkring när du tecknar den med ett företag.

6. Vad är viktigt i en sjukvårdsförsäkring för New York?

Förenta staternas flagga| ©Joshua Hoehne
Förenta staternas flagga| ©Joshua Hoehne
 • Sjukförsäkring upp till minst 200 000 euro för olycksfall och sjukdom (mer är bättre). Se till att en del av försäkringen också är öronmärkt för tandvårdskris (behandlingskostnader för infektion, trauma eller smärta) om en tand skulle göra dig besvärlig under semestern.

 • Försäkringen omfattar vanligtvis transport av läkemedel som finns i Spanien till ett annat land, även om detta inte är så viktigt i New York, där du kan hitta alla läkemedel du behöver.

 • Du behöver inte betala i förväg: Sjukvården är mycket dyr i USA, så det är viktigt att din sjukförsäkring för New York inte kräver att du betalar i förväg, utan att försäkringsgivaren ordnar betalningen direkt med sjukhuset. Vissa kräver att resenären gör betalningen först och att de sedan ersätter dig, men om du betalar en så stor summa på en gång kan ditt bankkonto bli osäkert och du kan också förlora pengar i valutaväxlingen.

 • Repatriering: Det är mycket viktigt att försäkringen omfattar den försäkrades medicinska överföring eller repatriering i händelse av sjukdom eller dödsfall.

 • Juridisk hjälp och skadeståndsansvar: Försäkringen du väljer bör omfatta ett skadeståndsansvar för skador som du kan orsaka tredje part om du till exempel råkar ut för en bilolycka, samt juridisk hjälp så att du kan få råd av en advokat om du behöver det.

 • Tidig återgång: Se till att försäkringen du väljer omfattar tidig återgång i händelse av att en direkt anhörig avlider eller läggs in på sjukhus eller om en allvarlig händelse inträffar i din bostad eller affärslokal, t.ex. inbrott, brand, översvämning eller explosion. I alla dessa fall måste du tillhandahålla styrkande dokument och bevis för dessa händelser.

 • Återupptagande av resan: Du bör kontrollera om din försäkring täcker återupptagande av resan om du måste återvända till din bostadsort i förtid. I så fall täcker försäkringen kostnaderna för att återvända till den plats där du befann dig innan händelsen inträffade.

 • Bagage: Det ser till att ditt bagage är skyddat mot alla problem som uppstår när du reser. Till exempel vid stöld på utresan. Även om din väska inte dyker upp på bagageutlämningsbandet eller om flygbolaget tappar bort den och du blir utan bagage under din resa till New York.

 • Försening av resan: Resor till New York är dyra och kräver mycket planering, så som resenär vill du förmodligen ha en viss kompensation om ditt flyg blir försenat eller inställt. Det lönar sig att läsa det finstilta i ditt försäkringsbrev, eftersom försäkringsbolagen vanligtvis inte betalar ut någon ersättning om det är flygbolagets fel, om förseningen inte har varit minst 4-6 timmar eller om den beror på en strejk.

 • Förlängning av resan: Om du behöver förlänga din vistelse i New York på grund av konvalescens eller om du behöver en anhörig som reser dit för att följa med dig, har försäkringarna en gräns för boende per dag och per person. Kontrollera att beloppet inte är för lågt eftersom hotell i denna stad är ganska dyra, särskilt om du måste boka i sista minuten.

Isabels resetips

Behåll fakturor, rapporter och annan dokumentation som du måste skicka till försäkringsbolaget.

7. Hur fungerar försäkringen om du behöver den?

Arbete| ©Annie Spratt
Arbete| ©Annie Spratt

När du har tecknat din sjukförsäkring i New York skickar de dig all dokumentation och ger dig ett telefonnummer där du kan kontakta försäkringsbolaget om du behöver använda försäkringen. De informerar dig om vilket sjukhus du ska gå till. På så sätt behöver du inte betala några pengar i förväg och ditt försäkringsbolag täcker kostnaderna.

När du befinner dig utomlands och en oförutsedd händelse inträffar som kan orsaka dig bekymmer är det viktigt att kunna kommunicera enkelt och snabbt med försäkringsgivaren för att lösa problemet så snart som möjligt. Alla erbjuder sina kunder en 24-timmars hjälplinje, men det faktum att de har en chatt är ett plus som du bör värdesätta eftersom du kommer att ha en öppen kommunikationskanal med företaget och du kommer inte att behöva upprepa allt som har hänt och detaljerna varje gång du ringer till dem.

8. Räcker det med en kreditkortsförsäkring om jag är försäkrad i USA?

Förberedd dokumentation| ©Kelly Sikkema
Förberedd dokumentation| ©Kelly Sikkema

Många resenärer anser att det försäkringsskydd som kreditkorten erbjuder vid betalning av flygbiljetter är tillräckligt för att resa till New York. Det är dock värt att kontrollera kreditkortens villkor, eftersom beloppet kanske inte täcker allt du behöver.

Även om det är en extra kostnad att teckna en sjukförsäkring för New York som du kanske föredrar att undvika eftersom du är vid god hälsa, är mitt råd att inte snåla på utgifterna, för om en olycka skulle inträffa under semestern kommer en försäkring att bespara dig en hel del huvudvärk.

9. Täcker försäkringen kostnaderna för coronavirus?

Masker| ©Unsplash
Masker| ©Unsplash

Med tanke på de rådande omständigheterna är det viktigt att den försäkring som du tecknar för din resa till New York även täcker sjukvård i händelse av infektion med coronavirus, inklusive testning och förlängning av din vistelse i ditt boende om du behöver sitta i karantän.

10. Hur får jag, förutom sjukförsäkring, ett ESTA-visum för att resa till New York?

Resa| ©Gabrielle Henderson
Resa| ©Gabrielle Henderson

Om du organiserar din resa till New York behöver du förutom en sjukförsäkring även ett ESTA-visum för att resa in i USA som turist. Det är mycket enkelt och snabbt att få det! I den här artikeln berättar jag hur du gör det online