Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Avgångstransfer till flygplatser i New York

Efter en lång resa vill vi alla komma till hotellet så snabbt och bekvämt som möjligt. Och om det är billigt är det ännu bättre. Så här går det till

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Avgångstransfer till flygplatser i New York

Landning av flygplan | © Gary Lopater

New Yorks största flygplatser är JFK (John F. Kennedy), La Guardia i Queens och Newark i New Jersey. Big Apple är en av de viktigaste inkörsportarna till USA, med resenärer från hela världen.

När du väl har landat på amerikansk mark måste du välja det bästa sättet att ta dig till centrala New York från flygplatsen. Jag berättar om de olika alternativen som du kan välja mellan, men för mig är det bästa alternativet för pengarna en delad transfer.

1. Delad transfer från flygplatsen till ditt hotell på Manhattan

Delad transfer| ©Kyle Cesmat
Delad transfer| ©Kyle Cesmat

Efter en lång flygresa där du är utmattad och lastad med bagage är det sista du vill göra att vandra runt i terminalen och leta efter en taxi och betala ett orimligt högt pris eller vänta i evigheter på kollektivtrafiken för att komma till ditt hotell. Därför är det bekvämaste alternativet att boka en delad transfer till ditt hotell på Manhattan där du åker i moderna, fullt utrustade minibussar.

Om du landar på JFK kan du läsa mer detaljerad information om hur du tar dig från JFK till Manhattan här.

Deras fordonsflotta har en maximal kapacitet på elva passagerare. De har gott om bagageutrymme (varje resenär får ta med sig högst en resväska och en handväska), hämtar dig vid ankomsten till flygplatsen tillsammans med andra resenärer och släpper av dig vid dörren till ditt hotell efter en smidig och bekväm resa med ett team av professionella chaufförer som känner New York utan och innan.

Hur fungerar det?

Transfererna fungerar dygnet runt, 7 dagar i veckan. När du har bokat får du en bekräftelse via e-post och de väntar på dig! När ditt flyg landar på JFK-, Newark- eller La Guardia-flygplatserna går du helt enkelt till marktransportdisken i terminalen och visar upp din utskrivna kupong för en av agenterna för instruktioner.

Vad händer om flyget är försenat?

Vid bokningstillfället kommer du att bli ombedd att ange din flyginformation så att företaget hela tiden kan övervaka ditt flyg och veta om ditt flyg är försenat. Flygförseningar påverkar inte bokningen av överföringen.

Är priserna slutgiltiga?

Priset du betalar vid bokningstillfället är ett fast belopp och beror inte på trafiken vid ankomsten till New York. Däremot ingår inte dricks och avgifter för överviktigt bagage (i förekommande fall).

Boka en transfer mellan flygplatsen och Manhattan

2. Delad transfer från ditt hotell på Manhattan till valfri flygplats i New York (Go Airlink)

New York Bus Lane| ©Tetiana Shyshkina
New York Bus Lane| ©Tetiana Shyshkina

I slutet av vår vistelse i New York är vår främsta önskan att komma till flygplatsen i tid för att ta vårt flyg hem i lugn och ro, utan att behöva leta efter en taxi eller göra flera byten med stadens kollektivtrafik.

Precis som vid ankomsten är det bekvämaste alternativet att boka en transfer från hotellet till flygplatsen som tar dig från dörr till dörr.

Hur fungerar det?

Transfererna sker varje dag med oavbrutna tidtabeller. Vid bokningstillfället måste du ange uppgifter om ditt returflyg och hotelladress så att föraren för den delade transporten vet var och när han/hon ska hämta dig. För att underlätta servicen rekommenderar vi att du meddelar hotellets portvakt eller concierge att du väntar på att en chaufför ska hämta dig från flygplatsen.

Är priserna slutgiltiga?

Precis som för transfern från flygplatsen till ditt hotell är priserna slutgiltiga och varken antalet körda kilometer eller trafiken kan ändra priset, det är ett fast pris. Dricks ingår dock inte.

Isabels resetips

När du bekräftar tiden för hämtning på hotellet, räkna med tillräckligt med tid för att hinna till flygplatsen i tid trots trafiken (särskilt under rusningstid).

Boka en transfer mellan flygplatsen och Manhattan

3. Privat transfer från valfri flygplats i New York till ditt hotell på Manhattan

Privat transfer| ©Hanners Egler
Privat transfer| ©Hanners Egler

Oavsett om du är trött efter en lång flygresa och inte vill gå runt och leta efter en gratis taxi, om du inte känner till kollektivtrafiken och föredrar att inte åka över, eller om du inte talar så mycket engelska och är rädd för att gå vilse, är det bekvämaste och snabbaste sättet att ta dig till ditt hotell en privat transfer från flygplatsen till ditt hotell i New York.

Den största skillnaden mellan en delad transfer och en privat transfer är att fordonet och föraren står till ditt förfogande och fordonet är bara för dig och din grupp, du behöver inte vänta på andra passagerare.

Hur det fungerar

Denna transfertjänst är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Beroende på hur många personer du ska använda tjänsten kan du vid bokningstillfället välja mellan en privat transfer i en lyxig sedan för tre personer, en VIP SUV som kan ta upp till sex passagerare eller en skåpbil som kan ta upp till nio passagerare.

Du måste sedan ange dina ankomstuppgifter för flyget och den fullständiga adressen till ditt hotell, din lägenhet eller ditt hem på Manhattan. Din transfer bekräftas omedelbart och du får en kupong som du kan visa upp för föraren. När du väl är på flygplatsen behöver du bara sätta dig i bilen och sätta dig i bilen för en snabb och smidig resa. Så enkelt är det!

Ditt bagage

Interiören i alla fordon är elegant och rymlig och har tillräckligt med utrymme för alla passagerares bagage (varje passagerare får ta med sig högst 1 resväska och 1 handväska).

Hur mycket kostar den privata överföringen?

Priset är per person baserat på tre passagerare per bil, sex passagerare per SUV eller nio passagerare per skåpbil. Priset motsvarar en all-inclusive hämtning och lämning, plus lokala skatter och vägtullar. Priset som du betalar vid bokningstillfället är ett fast belopp och beror inte på trafiken vid ankomsten till New York.

4. Privat transfer från ditt hotell på Manhattan till valfri flygplats i New York

Bokning av transfer online| ©Priscilla du Preez
Bokning av transfer online| ©Priscilla du Preez

Att förboka en privat transfer från ditt hotell till New Yorks flygplats är det bästa sättet att hinna med flyget hem utan att behöva oroa dig för att hitta en taxi i sista minuten på avresedagen eller att göra oändliga resor med kollektivtrafiken med resväskor och all den stress som följer med det.

Med denna privata transfer från ditt hotell på Manhattan till en flygplats i New York hämtar en erfaren chaufför som känner till stadens gator dig vid dörren till ditt hotell i god tid för att köra dig till terminalen för ditt returflyg. Ingen väntan och ingen stress, och du kan känna dig lugn och säker på att du kommer att komma i tid för att gå ombord på planet och att du inte kommer att betala ett orimligt högt pris för det.

Om du landar på en flygplats och måste byta till en annan kan du också räkna med denna tjänst. Glöm stressen att missa ett flyg tack vare denna privata transfer.

Hur fungerar det?

Den privata transfertjänsten tillbaka till flygplatsen fungerar på samma sätt som ankomsttransporten, men den här gången måste du ange hotellets adress och uppgifter om flygets avgång. Din transfer kommer att bekräftas och du får en kupong som du kan visa upp för föraren.

Beroende på tid på dygnet kan trafiken vara mer överbelastad. Normalt rekommenderas att du är på flygplatsen 2 timmar innan flyget avgår, men 3 timmar i förväg är det bästa alternativet. Vi råder dig därför att ge dig extra tid för att bestämma din upphämtningstid på hotellet. Under rusningstid bör du räkna med minst 45 minuter för den närmaste flygplatsen (LaGuardia) och 75 minuter för de längst bort belägna flygplatserna (JFK och Newark).

Om bagaget

På dagen för din transfer väntar chauffören på dig vid dörren till ditt hotell eller din bostad på Manhattan för att ta dig till flygplatsen i tid. Kom ihåg att om du har särskilda behov eller bagage kan du kontakta företaget när du har gjort din bokning så att de kan svara på eventuella frågor.

Om priset

Denna privata transfer från hotellet till flygplatsen är mycket prisvärd, om du betänker att tjänsten är mycket lik en taxi, men att du är säker på att du betalar ett fast belopp i förväg och att priset inte beror på trafiken när du anländer till New York.

Boka en transfer mellan flygplatsen och Manhattan

5. Andra alternativ för att ta sig runt i New York

Taxi i New York| ©Luke Stackpoole
Taxi i New York| ©Luke Stackpoole

New York är en stad med goda transportmöjligheter. Kollektivtrafiken är ganska effektiv och gör att du snabbt kan ta dig från ett ställe till ett annat och utforska varje hörn av Big Apple.

Underjordisk

Det är en av de största i världen med över 1 000 kilometer banor. Tågen går dygnet runt och består av 26 linjer som kan ha namn som siffror eller bokstäver. Den öppnades i början av 1900-talet och stationerna ser lite daterade och inte särskilt rena ut. Här är vår guide till New Yorks tunnelbana.

Bussar

Om du inte vill använda tunnelbanan i New York är bussar ett bekvämt alternativ, även om du får lida av den tunga trafiken. Det finns hundratals linjer, men för att undvika förvirring är det bäst att titta på linjekartorna vid varje hållplats. Busslinjerna består av ett nummer och en bokstav. Bokstaven anger den stadsdel där bussen går: Manhattan (M), Brooklyn (B), Queens (Q), Bronx (Bx) och Staten Island (S).

Taxibilar

Taxi är ett annat sätt att ta sig runt i New York. Tack vare deras ikoniska gula färg kan du se dem på avstånd och anropa dem genom att höja handen. Priserna är ofta mycket dyra, och små tillägg och dricks bidrar till kostnaden för resan. Om du vill spara pengar och tid kan du försöka anropa en taxi i samma riktning som du är på väg.

Uber

Taxibilar har blivit ett populärt transportmedel i New York. Du kan boka dem bekvämt via appen. Generellt sett är de billigare än taxibilar, men om efterfrågan är mycket stor och det finns få förare kan priserna skjuta i höjden. Om du inte talar engelska är det ett bra alternativ eftersom du bara anger adressen du vill åka till i appen och du behöver inte ge föraren anvisningar.

6. Så vad ska du göra när du är där?

Att organisera logistiken för din resa behöver inte vara tråkigt. Om du funderar på ett originellt och ekonomiskt sätt att ta dig runt i staden, glöm inte bort att du kan ta dig runt till de viktigaste sevärdheterna med stadens bästa turistbussar.

Och naturligtvis finns här alla de tips du behöver för att få ut det mesta av din resa: vad du kan se och göra i New York.

Vanliga frågor

 • Vad händer om mitt flyg är försenat?

  Chauffören tar hänsyn till eventuella flygförseningar, eftersom du tidigare har meddelat vilket flyg du kommer att anlända med så att de kan övervaka det.

 • Hur lång tid tar det från JFK till Manhattan?

  JFK ligger 32 km från Manhattan, så det bör inte ta mer än en timme. I rusningstid kan trafiken sakta ner dig och förlänga resan, men priset för transfern förblir detsamma så länge det tar.

 • Är det värt att ta en flygplatstransfer till Manhattan?

  Ja, särskilt om du reser som ett par eller i en grupp och vill slippa tröttheten och oron för att åka kollektivtrafik. Dessutom är det billigare än Uber eller taxi.

 • Hur många bagage kan jag ta med mig på transfern?

  En resväska och ett handbagage per person. Om du har mer bagage eller specialbagage (musikinstrument, sportutrustning etc.) rekommenderar jag att du informerar företaget i förväg så att de kan ta hänsyn till det utrymme du behöver.