Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

5 dagsturer från New York

New York har mycket att erbjuda besökarna, men det finns också många intressanta platser som kompletterar din bild av USA med en resa från Big Apple.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minsta läsning

5 dagsturer från New York

Detalj av den amerikanska flaggan i Washington DC | ©Caleb Fisher

New York är fascinerande, men om du vill komplettera din resa med en resa i närområdet finns det flera att välja mellan. Oavsett vilken destination du väljer ska du komma ihåg att avstånden i USA sällan är korta, så en organiserad tur-och-retur-resa gör att du slipper besväret med kollektivtrafik, transfer och onödig väntan.

Beroende på om du är intresserad av natur, konst, historia eller till och med shopping har du flera alternativ. För att det inte ska bli något problem att välja vilken som passar bäst för din resa, bör du ta del av de mest rekommenderade.

1. Besök Niagarafallen från New York City

Niagarafallen| ©Tim Gouw
Niagarafallen| ©Tim Gouw

Om du vill besöka Niagarafallen (något som jag tycker att du borde göra minst en gång i ditt liv), rekommenderar jag att du tar en organiserad tur på en eller två dagar (inklusive boende). Du kan passa på att besöka Watkins Glen State Park och dess magiska vattenfall och se Niagarafallen vid solnedgång, solnedgång och soluppgång.

Det fina med att åka till Niagarafallen från New York på en organiserad tur är att du inte behöver oroa dig för hur du ska ta dig dit, vilket kan vara en riktig odyssé. Och när du väl är vid fallen får du inte missa ett enda hörn av fallen med din professionella, engelsktalande guide.

Du kan göra allt från att gå ombord på ett kryssningsfartyg ( Maid of the Mist) för att känna hur vattnet faller nerför fallen (förbered dig med en mackintosh!) till att vandra på de frodiga stigarna som omger Falls National Park.

Du kan se dem i dagsljus, i all sin prakt, eller på natten, med en otrolig belysning. Detta är definitivt en av de bästa resorna du kan göra från New York och här är några tips om hur du kan besöka Niagarafallen från New York och få ut det mesta av upplevelsen.

Varför jag gillar den

Vad jag särskilt gillar med den här turen är att den är ganska omfattande och att du kan se Niagarafallen vid olika tider på dagen. De flesta som besöker denna fantastiska plats tenderar att göra det i några timmar och sedan åka därifrån, eftersom det tar så lång tid att ta sig dit och tillbaka, och enligt min åsikt är det värt att njuta av det lite långsammare.

Rekommenderad

Om du ska vara i New York i mer än en vecka och är naturälskare ska jag berätta allt om dina alternativ i den här artikeln. Jag berättar om alla alternativ i den här artikeln om Niagarafallen - Dagsresor från NYC.

Varaktighet

Mellan 1 och 2 dagar, beroende på vilken utflykt du väljer.

Boka en tur till vattenfallen

2. Upptäck charmen i Washington

Capitolium| ©Caleb Pérez
Capitolium| ©Caleb Pérez

Varför jag gillar den

Förutom att den är prisvärd rekommenderar jag den här aktiviteten eftersom den innehåller en mycket komplett rundtur i Washington som gör att du kan få ut det mesta av utflykten.

Du får se Vita huset, Capitolium, Arlington National Cemetery, Pentagon och Washingtons många minnesmärken över krigsveteraner och presidenter. Detta är en heldagstur (12-15 timmar) med transport tur och retur med luftkonditionerad buss med WiFi.

Det tar cirka 4 timmar att ta sig till Washington från New York, och din grupp kan bestå av högst 50 personer. Alla inträdesavgifter ingår i den här turen, och du har fri tid vid lunchtid (som inte ingår i aktiviteten) för att utforska på egen hand och äta där du vill.

Rekommenderad

Om du alltid har velat se Vita huset på nära håll eller om du är på väg till New York på våren, eftersom det sammanfaller med Washington Cherry Blossom Festival. Om du funderar på att resa till Washington kan du hitta mer information i min praktiska guide till Washington DC. Washington - Dagsresor från NYC.

Varaktighet

Mellan 12 och 15 timmar. Om du väljer det kombinerade alternativet med besöket i Philadelphia kan du välja mellan en endagstur och en tvådagstur.

Boka en resa till Washington

3. Upplev kulturen i Boston

Boston upplyst på natten| ©Lance Anderson
Boston upplyst på natten| ©Lance Anderson

Med tanke på de stora avstånden mellan de amerikanska storstäderna är Boston ganska nära New York och du kommer garanterat att älska din resa till Boston. Du kommer att besöka en stad som har spelat en viktig roll i den moderna amerikanska historien och du kommer att upptäcka en helt annan atmosfär än New Yorks liv och rörelse.

På denna heldagstur får du se Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Copley Square och Trinity Church, och du får en rundtur på Freedom Trail där du får se alla stadens landmärken, som är kända för att ha spelat en viktig roll i USA:s politiska historia. Du kan läsa mer här: Boston - Dagsresor från NYC.

Rekommenderad

Om du älskar amerikansk historia och inte vill komma för långt från New York.

Varaktighet

Mellan 11 och 13 timmar.

Boka en resa till Boston

4. Besök Philadelphia

Byggnader i Philadelphia| ©Jacqueline Day
Byggnader i Philadelphia| ©Jacqueline Day

Förutom det historiska intresset för staden är den stora fördelen med att åka på en Philadelphia-resa från New York att det är en enkel och ganska kort resa. Du kan klättra uppför trapporna till Philadelphia Museum of Art som Rocky, prova den berömda Philly Steak-smörgåsen eller lära dig mer om Amish-livsstilen.

Många turer till Philadelphia kombineras ofta med ett besök i Washington, men enligt min mening är det värt att besöka USA:s huvudstad separat för att utforska den fullt ut. Fördelen med en rundtur i Philadelphia är också att du hinner besöka ett amishsamhälle och se hur de lever utan teknikens framsteg, vilket är väl värt resan till USA.

Rekommenderad

Om du vill lära känna staden Rocky och upptäcka en typiskt amerikansk stad med några speciella inslag, är det här platsen för dig.

Varaktighet

Mellan 11 och 13 timmar, beroende på vilken tur du väljer. De turer som går genom Philadelphia besöker också Washington. Du kan ta en endagstur för att få ut så mycket som möjligt av din resa om du har ont om tid, eller ta en tvådagstur för att se mer av vad båda städerna har att erbjuda.

Boka en resa till Philadelphia

5. Shoppa i New York Outlets

Shopping| ©Jordan Nix
Shopping| ©Jordan Nix

Woodbury Common är ett av de bästa utflyktsmålen i New York som du kan ta dig till på en dagsutflykt. Det är i själva verket en utomhusbutik: som en by, fast varje hus är en butik. Och det finns hundratals butiker längs dess avenyer, boulevarder och torg. Det ligger ungefär en timme från New York och du kan vanligtvis ta dig dit med buss.

Om du vill ta dig till Woodbury Common från New York är det bäst att boka den här resan, som gör att du slipper organisera en rundresa och dessutom får rabatt för en dags shopping.

Förutom de rabatter på 50 % och 70 % som du hittar på New York-butiken får du på rundturen ett kort med ytterligare rabatter som du kan använda i många lyxvarumärken som Prada, Saint Laurent, Burberry, Armani, Balenciaga, Dior...totalt finns det 220 butiker, fördelade på restauranger och kaféer i en shoppingcenterliknande miljö.

På resan till Woodbury Common tar du bussen till outlet och återvänder till New York i slutet av ditt besök.

Rekommenderad

Om du älskar förstklassiga klädmärken och kommer att vara i New York i flera dagar.

Varaktighet

Mellan 5 och 8 timmar.

Boka en rundtur i Outlets


Tips för en dagsutflykt från New York

Washington DC| ©Jacob Creswick
Washington DC| ©Jacob Creswick
  • Oavsett vilken resa du tar från New York rekommenderar jag att du tar med dig kameran, en regnjacka, ditt pass, småpengar och ett par extra strumpor. Vädret i Washington, Boston eller Philadelphia är mycket likt New York, men i Niagarafallen är det lite mer extremt mellan sommar och vinter.
  • Kom ihåg att ha bekväma skor, för även om du kör mellan de olika sevärdheterna i städerna måste du gå en del och efter några timmar kommer du att vara glad att du inte har ont i fötterna.
  • Observera att en del av turerna inte inkluderar mat, så om du har en liten budget kan du packa med lite mat i ryggsäcken från New York eller planera i förväg var du ska äta på platsen du besöker.

Alex tips

En sak som hjälper dig att välja en tur från New York är längden på din resa: jag rekommenderar längre turer om du kommer att vara i staden i mer än en vecka.

Andra intressanta aktiviteter i New York

Posering på Times Square| ©Hellotickets
Posering på Times Square| ©Hellotickets

Om du tvekar att lämna storstaden för att du tror att du fortfarande har mycket att upptäcka har du förmodligen inte fel: New York är tidlöst och det finns alltid något nytt att utforska. Därför rekommenderar jag att du tar en guidad tur i staden, så att du kan ta del av de viktigaste områdena utan att glömma något. Här är de länkade artiklarna som jag skrev om mina favoriter: New York-Kontrastturer y Hur man går till en evangeliemässa i Harlem, New York City.