Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

De 12 bästa museerna i New York

I New York finns några av de viktigaste museerna i världen. Om du vill veta vilka som är bäst och varför, läs vidare.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

21 minsta läsning

De 12 bästa museerna i New York

Njuta av MoMa | ©Ostap Senyuk

New York är en fantastisk stad med ett stort utbud av underhållning oavsett vilken tid på året du reser till staden.

New York har blivit ett av planetens stora kulturcentra tack vare sina museer av alla slag och för alla smaker, och det råder ingen tvekan om att en rundtur på de bästa museerna i New York är en av de viktigaste sakerna att göra där, men vilka av dem får man inte missa?

1. 9/11-museet

Inuti 9/11-museet| ©LA Times
Inuti 9/11-museet| ©LA Times

För de av oss som på ett eller annat sätt bevittnade händelserna den 11 september 2001 är ett besök på National September 11 Memorial & Museum ett känslomässigt ögonblick under en resa till New York. Världen stod stilla efter terroristattackerna mot tvillingtornen och Manhattans skyline förändrades för alltid den morgonen.

Med den här biljetten till 9/11-museet får du direkt tillgång till själva museet och 9/11 Memorial där du kan lära dig mer om denna episod i den amerikanska historien och New Yorks heroiska svar på den fruktansvärda händelsen.

Ett besök att minnas, hur ser 9/11-museet ut?

Detta museum dokumenterar historien och betydelsen av attackerna mot World Trade Center i New York genom en omfattande samling av mer än 10 000 föremål som vittnar om detta tragiska datum.

På dagen för mitt besök började jag vid Memorial Plaza, två enorma vattenfontäner med kaskader av vattenfall som ligger på exakt den plats där tornen en gång stod. Synen är helt hisnande i sin känslomässiga betydelse. I kanten av fontänerna kan du läsa namnen på de personer som omkom i attackerna på bronsskyltar.

Besök den levande historien om 9/11

Museet ligger under Memorial Plaza, i resterna av den ursprungliga World Trade Center-byggnaden. Efter att ha passerat säkerhetsbågen finns det inget som kan förbereda dig på vad du kommer att se i 9/11-museet, eftersom det väcker många känslor och det är omöjligt att inte ha en klump i halsen under hela rundturen.

Resterna av de ursprungliga pelarna i tvillingtornen, de trappor som hundratals människor försökte fly för sina liv, samt offrens föremål som återfanns i spillrorna och vittnesmålen från de överlevande är alla mycket imponerande att se.

Många människor offrade sina liv den dagen för att rädda andras liv, och tack vare dessa okända hjältar överlevde hundratals människor.

Praktisk information

 • Var finns 9/11-museet? 180 Greenwich Street i World Trade Center, söder om Manhattan.
 • Hur lång tid tar det att se den? På grund av museets betydelse är det en plats som du bör se i din egen takt. Mitt råd är att avsätta minst två timmar för att besöka den.
 • Öppettider: 9/11-museet är öppet måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar från 9.00 till 20.00 och fredagar och lördagar från 9.00 till 21.00.
 • Hur man tar sig dit Busslinjerna M5, M20, M22 / Metro Chambers Street (linjerna A, C, 1, 2 och 3), Park Place (linjerna 2 och 3), World Trade Center (linje E) och Fulton Street (linjerna A, C, J, Z, 2, 3, 4 och 5).
 • Mer information: se vår artikel om 9/11 Memorial biljetter och turer i NYC.

Boka biljetter till 9/11 Memorial and Museum

2. Naturhistoriska museet

Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas
Naturhistoriska museet| ©Aditya Vyas

Ett annat av de bästa museerna i New York är Museum of Natural History. Många känner till den från Ben Stillers film Night at the Museum, särskilt de yngre. Men även om samlingen inte blir levande i verkligheten är den värd ett besök på grund av samlingarnas betydelse och hur välstrukturerade de är i en underhållande och spännande rundvandring.

Det är faktiskt ett av stadens mest besökta museer och ett av de mest besökta, så om du vill slippa köerna vid biljettkontoret och gå direkt till det du är intresserad av är det bäst att köpa denna biljett till New York Museum of Natural History.

Vad du kan se på Natural History Museum

Det skapades 1869 för att studera universum, jorden, mänskligheten och vetenskapens spridning tack vare naturforskaren Albert S. Bickmores insatser, så du kan se många intressanta saker här: från fossiler och dinosaurieben till meteoriter och mänsklighetens ursprung.

Med tanke på storleken på Natural History Museum och det stora antalet utställningar som visas kan ett besök vara överväldigande, särskilt om det är första gången. Biljetten ger dig tillgång till nästan 50 permanenta och särskilda utställningar, inklusive Rose Centre for Earth and Space.

Hur du planerar ditt besök

Natural History Museum består av 28 sammanhängande byggnader som rymmer det populära biblioteket, forskningslaboratorier och dussintals permanenta utställningslokaler.

Några av de mest kända är Biodiversity and Environmental Halls (där en 28 meter lång blåval visas), Earth and Planetary Sciences Halls (där Ahnighito meteoriten som kraschade på Grönland visas) och min personliga favorit, Fossil Halls, rummet med den största samlingen av dinosauriefossil och reproduktioner i naturlig storlek.

Mitt råd är att planera väl och avsätta minst tre timmar för att utforska museet i lugn och ro, antingen för att upptäcka de viktigaste rummen eller för att gå i din egen takt och se vad du tycker bäst om.

Besök med barn

Om du besöker New York History Museum med barn rekommenderar jag att du avsätter lite tid för att gå till Discovery Room, ett rum där barn mellan 5 och 12 år kan lära sig om natur och vetenskap genom att experimentera på ett interaktivt sätt med pussel och vetenskapliga utmaningar tillsammans med sina föräldrar. De kommer att älska det!

Praktisk information

 • Var ligger Naturhistoriska museet? Det ligger på 79th Street väster om Central Park.
 • Hur lång tid tar det att se den? Samlingen anses vara den största i världen med mer än 35 miljoner föremål av alla slag. Om du inte har så mycket tid är det bäst att vara selektiv och gå direkt till de rum du vill se.
 • Hur man tar sig dit Buss (linjerna M7, M10, M11, M79, M86 och M104) / tunnelbana (81st St. Museum of Natural History Station, linjerna B och C).
 • Öppettider: Öppet onsdag till söndag kl. 10-17.30.
 • Extra info: Du kan läsa mer detaljer i min artikel om Naturhistoriska museet. Museum of Natural History New York Biljetter: hur man köper dem, alternativ och organisation av ditt besök.

Boka biljetter till Natural History Museum

3. MoMA

Njuta av MoMa| ©Den
Njuta av MoMa| ©Den

När det gäller modern och samtida konst är MoMA världens viktigaste museum och ett av de viktigaste besöken i New York.

Dess popularitet beror inte bara på samlingarnas oöverskådliga värde utan också på att den erbjuder en helhetsupplevelse som passar alla åldrar, vilket är anledningen till att det ofta är långa köer vid ingången.

Men med :::link|text=denna biljett|element=pa-3r-33001::: får du direkt tillgång till MoMA-museet och dess enorma samling med 200 000 verk av kända konstnärer som Dalí, Picasso, Andy Warhol och Van Gogh, bland många andra. Du kommer att älska det så mycket att du inte kommer att vilja lämna det!

Vad du ska se på MoMA

Det är överraskande att upptäcka att MoMA:s repertoar från de åtta dukar och en teckning som började 1929 nu omfattar hundratusentals verk, inklusive målningar, skulpturer, teckningar, grafik, design, fotografier, filmer, arkitektur och grafik, allt fördelat på sex våningar!

Om du gillar konst lika mycket som jag är säker på att du inte har något emot att vandra runt i timmar och njuta av varje detalj, men om du bara vill göra ett kort besök på MoMA rekommenderar jag dig att fokusera på våning 4 och 5, där du hittar verk av de mest kända konstnärerna som Warhol, Pollock, Matisse och Cézanne.

Men dess stimulerande repertoar går längre än så. Det fina med denna MoMA-biljett är att du också kan utforska MoMA PS1, Long Island Citys centrum för samtida konst, i 14 dagar efter ditt besök på Manhattan för att njuta av ännu mer konst. I detta kulturella utrymme visas utställningar med både konstnärsretrospektiva och platsspecifika utställningar.

Innan du lämnar MoMA

Innan du går ut på New Yorks gator föreslår jag att du tar en paus i MoMA:s skulpturträdgård, en oas mitt i staden där du kan njuta av en kopp kaffe i en mycket unik miljö som utformades av Philip Johnson på 1950-talet.

Praktisk information

 • Var ligger MoMA? Det ligger på 53rd Street mellan 5th och 6th Avenue.
 • Hur lång tid tar det att se den? Det beror på hur mycket du gillar modern och samtida konst. Om du vill göra ett snabbt besök bör du tillbringa minst 90 minuter där.
 • Hur tar man sig dit? Busslinjerna M1, M2, M3, M4 och M5 / Tunnelbana 5th Avenue - 53rd Street (E och V).
 • Öppettider: lördag till torsdag från 10.30 till 17.30 och fredagar från 10.30 till 20.00.
 • Extra information: Jag berättar mer detaljer om mitt besök på MoMA i artikeln om MoMa. MoMA New York Biljetter: hur mycket kostar de, vad man ska se i Museum, osv.....

Isabels resenärstips

Klättra upp till sjätte våningen för att få en fantastisk utsikt över Midtown Manhattan från MoMA:s stora fönster. Du kommer att se Rockefeller Center, St Patrick's Cathedral och Grand Central Station.

Boka biljetter till MoMA utan köer

4. MET-museet

Vid grindarna till den marknadsekonomiska statusen| ©Hellotickets
Vid grindarna till den marknadsekonomiska statusen| ©Hellotickets

Metropolitan Museum of Art, populärt kallat MET, är stadens största museum och ett av de bästa museerna i New York. Samlingen samlar konstverk från hela världen med mer än 5 000 års historia och är ett tempel för resenärer med en själ som Indiana Jones!

Eftersom det är ett av de mest besökta museerna kan köerna för att komma in på MET ibland vara mycket långa. Denna biljett till MET är dock giltig i tre dagar i följd och du kan gå direkt in på de tre platser som utgör MET.
MET Museum (The Met Fifth Avenue, The Met Breuer och The Met Cloisters) för att njuta av all konst.

Vad du kan se på MET

Man kan nästan fråga sig vad man inte får se på MET-museet. Allt här är helt fascinerande. Om du brinner för historia och konst kommer du att njuta av varje hörn och skrymsle i museet som ett barn och bör inte missa det under din resa till New York. Biljetten inkluderar alla utställningar och gratis offentliga guidade turer, som är tillgängliga på 10 språk.

Sedan MET öppnades i februari 1872 när Robert Lee Jenkins donerade sin privata samling har museet fortsatt att växa och locka besökare. Varje år besöker mer än 6 miljoner människor dess salar fyllda med skatter från det gamla Egypten, det gamla Grekland och Rom, medeltiden, islamisk konst, konst från Amerika, Afrika, Oceanien och mycket mer.

För att ge amerikanerna tillgång till konst och konstutbildning organiserar MET årligen dussintals utställningar samt evenemang och program som filmer, föreläsningar, föreställningar, guidade turer och familjeaktiviteter.

På tal om familjer, visste du att barn under 12 år är gratis när de åtföljs av en vuxen?

Hur du planerar ditt besök

En bra början är att ta en titt på kartan över MET för att hitta de permanenta samlingarna och utesluta de områden som inte intresserar dig. Jag vet att när du väl är där är det svårt att göra detta eftersom du vill se så mycket som möjligt, vilket har hänt mig, men tro mig, för att undvika att bli galen är det bästa att välja ut de områden som fångar din uppmärksamhet mest och lämna resten till en annan gång.

Det jag gillar mest med denna biljett till MET som gäller tre dagar i rad är att du kan återvända till någon av museets lokaler och fortsätta besöket där du slutade dagen innan. Så ta det lugnt!

Alla verk som finns på MET är fascinerande, men enligt min åsikt är de egyptiska, grekiska, romerska och medeltida konstgallerierna en skattkammare som du måste se tillsammans med de europeiska målningarna.

Om du har tid över, glöm inte att besöka MET-museets andra lokaler: The Met Breuer (som ägnar sig åt modern och samtida konst) och The Met Cloisters (som ägnar sig åt medeltida konst och arkitektur).

Praktisk information

 • Var finns Met? Det ligger på 82nd Street och 5th Avenue.
 • Hur lång tid tar det att se den? Du behöver minst 3 timmar för ett kort besök och vet i förväg vad du vill se. Helst bör du ha en hel förmiddag eller eftermiddag på dig för att besöka museet, men eftersom detta är en tredagarsbiljett kan du ta dig tid att organisera ditt besök som du vill.
 • Hur man tar sig dit Busslinjerna M1, M2, M3 och M4 / 86th Street Subway (linjerna 4, 5 och 6).
 • Öppettider: Öppet tisdag till söndag från 9:30 till 17:30. Fredagar och lördagar öppet till 21.00. Stängt varje måndag, Thanksgiving, jul och nyår.

Boka biljetter till MET

5. Whitney Museum of American Art

Whitney-museet| ©NYC Arts
Whitney-museet| ©NYC Arts

Efter en trevlig promenad i High Line Park kan du fortsätta din sightseeingtur till Whitney Museum, ett museum som specialiserar sig på amerikansk 1900-talskonst.

Med den här entrén till Whitney Museum of American Art har du direkt tillgång till det bästa av modern och samtida amerikansk konst på ett och samma ställe med en fantastisk utsikt från museets terrasser utomhus. Dessutom erbjuds gratis dagliga rundturer för att få en inblick i alla dess hemligheter.

Vad ska du se på Whitney Museum of American Art?

Det finns många intressanta museer i New York, men det märkliga med det här museet är att det föddes ur ett misslyckande. Dess grundare, skulptören Gertrude Vandelbilt Whitney, skapade det 1930 efter att MET vägrat att ställa ut hennes samling.

I dag består museet av konstverk av amerikanska 1900-talskonstnärer som Jackson Pollock, Edward Hopper, Georgia O'Keeffe och Andy Warhol och, vilket jag tycker är mest intressant, av nu levande samtida konstnärer som i detta museum för första gången kan presentera sina verk offentligt.

Hur planerar du ditt besök?

Whitney Museum består av flera våningar mellan vilka de tillfälliga utställningarna och den permanenta samlingen är fördelade på olika historiska perioder. Den består av 21 000 verk som skapats av mer än 3 000 konstnärer och grundaren Gertrude Vanderbilt Whitneys egen samling.

Atmosfären på Whitney Museum är avslappnad och verkar vara utformad för att tilltala en ung publik.

Om du inte har så mycket tid för ett besök är mitt råd att leta efter de verk och konstnärer som du tycker bäst om och ta tillfället i akt att se resten av museet från ovan. Interiören är lika intressant (med stadens största kolonnfria galleri) som uteserveringarna på våningarna 5, 6, 7 och 8, som fungerar som konstgallerier och utsiktsplatser över staden på samma gång.

Varför jag gillar den

Förutom ämnet, samtidskonst, älskar jag Whitney Museum för att det inte är trångt som på andra museer och för byggnadens arkitektur, som har en spektakulär fasad. Från terrasserna har du en fantastisk utsikt över Hudsonfloden, Meatpacking District och till och med New Jersey och södra Manhattan.

Praktisk information

 • Var ligger Whitney Museum? Det ligger på 99 Gansevoort St, New York.
 • Hur lång tid tar det att se den? Boka minst ett par timmar, eftersom det är ett mycket stort museum med hundratals permanenta verk fördelade på nio våningar.
 • Öppettider: Whitney Museum är öppet söndag till torsdag från 10.30 till 18.00 och fredagar och lördagar till 22.00. Stängt på tisdagar, Thanksgiving Day, 25 december och 1 januari.
 • Hur man tar sig dit Busslinjerna M1, M2, M3 och M4 / 77th Street Subway (linje 6).

Boka biljetter till Whitney Museum

6. Madame Tussauds

Madame Tussauds New York| ©Hellotickets
Madame Tussauds New York| ©Hellotickets

Är vaxfigurerna på Madame Tussauds så spektakulära som de säger att de är? Ja! Sanningen är att detta New York-museum har ett välförtjänt rykte, inte bara på grund av att vaxskulpturerna liknar människorna de föreställer, vilket är viktigt, utan också för att du kan interagera med dem i olika miljöer och ta med dig ett souveniralbum hem från ditt besök.

Med den här biljetten till Madame Tussauds Museum i New York får du full tillgång till mer än fem våningar med utställningar i alla möjliga miljöer där du kan ta bilder med dina favoritskådespelare, musiker och idrottsmän. Tänk dig till exempel att ställa dig i Oprah Winfreys intervjusoffa eller i Ovala rummet med USA:s president. Det låter kul, eller hur?

Vad kan du se på Madame Tussauds?

Madame Tussauds Museum välkomnar dig med Opening Night Party-rummet, som är inrett som en stor fest där du kan umgås med olika kändisar. Besöket fortsätter med andra temarum, t.ex. Sports Zone eller Pop Culture, där du kan träffa idrottsmän, musiker och andra kända personligheter.

Ett av de områden som jag var mest entusiastisk över var Star On Broadway-utställningen, en interaktiv upplevelse där du får gå in i rollen som en riktig Broadway-stjärna. Det var väldigt roligt att spela en melodi på ett gigantiskt golvpiano, precis som i filmerna! Och sjunga en av låtarna från "Phantom of the Opera" tillsammans med stjärnorna.

Marvel 4-D Cinema Experience rekommenderas också om du gillar superhjältar. Det är en 4-D-film med 3D-teknik och specialeffekter som inkluderar vind, vatten och till och med lukt. Det är som om filmen placerar dig mitt i kampen mellan gott och ont. Det var verkligen en fantastisk upplevelse.

Perfekt för barn

Om du reser med barn eller tonåringar är detta ett av de bästa museerna i New York att besöka som familj, för de kommer att ha roligt.

De kommer att kunna besöka Madame Tussauds från topp till tå, ta bilder utan att behöva vara rädda för att förstöra vaxfigurerna (de är ju alla kändisar som är vana vid blixtlampor) och posera med E.T. eller Ghostbusters, bland många andra figurer.

Praktisk information

 • Var finns den? Det ligger på 232 West 42nd Street (på Times Square).
 • Hur lång tid tar det att se den? 90 minuter räcker för att se höjdpunkterna i Madame Tussauds, även om det beror på hur mycket tid du vill ägna åt att ta bilder.
 • Öppettider: Madame Tussauds är öppet söndag till torsdag från 10 till 20 på morgonen och på fredagar och lördagar från 10 till 22 på morgonen.
 • Hur man tar sig dit Busslinjerna M6, M7, M10, M20, M27, M42 och M104. / Tunnelbana 42nd Street & 8th Avenue (linjerna A, C och E), 42nd Street & 6th Avenue (linjerna B, D, F och V) eller 42nd Street-Times Square (linjerna 1, 2, 3, 7, N, Q, R, W och S).

7. Guggenheim-museet

Guggenheim i New York| ©Reno Laithienne
Guggenheim i New York| ©Reno Laithienne

Under din rundtur på Upper East Side måste du se Guggenheim-museet, ett av de bästa museerna i New York.

Inte bara för den magnifika samlingen av modern konst som finns där, med verk av Marc Chagall, Vasily Kandinsky, Edouard Manet och Vincent van Gogh, utan också för dess spektakulära arkitektur. En modernistisk byggnad ritad av Frank Lloyd Wright som har blivit en ikon för 1900-talet.

Därför gör Guggenheim-museet ingen besvikelse. Jag kan försäkra dig om att du inte kommer att tröttna på att gå genom korridorerna, med en spiralformad inredning som leder besökaren naturligt från ett utrymme till ett annat eller, som Wright själv kallade det, en "oavbruten symfoni".

Det är inte konstigt att det är ett av stadens mest populära museer med långa köer vid dörrarna. Denna biljett till Guggenheim-museet ger dig direkt tillgång till en av världens finaste samlingar av modern och samtida konst för att spara tid som du annars skulle kunna spendera på ditt besök.

Vad finns att se på Guggenheim-museet?

Så snart du anländer blir du överraskad av den imponerande byggnaden som Frank Lloyd Wright ritade och som var hans sista stora projekt innan han dog. Exteriören är utformad som en stor vit cylindrisk struktur som verkar snurra som en virvelvind mot himlen.

Det första du märker när du går in genom entrén är en stor känsla av rymd och tomhet. På båda sidor av den finns en mycket lång ramp som löper över sex våningar och stiger upp till en glaskupol genom vilken det naturliga ljuset strömmar in. Denna sluttning skapar en illusion av att uppleva konsten som visas när du stiger uppåt på ett mycket naturligt och organiskt sätt.

Bland kritiken mot byggnaden fanns det en del människor som trodde att dess design skulle överskugga konstverken på väggarna, men inget kunde vara längre från sanningen. Arkitektur och måleri har smält samman till ett landmärke i New York.

När det gäller måleri är samlingen spektakulär: Kandinsky, Toulouse-Lautrec, Magritte, Chagall, Picasso och Miró, bland andra. Allt detta tillsammans med mycket intressanta tillfälliga utställningar och en samling fotografier av Robert Mapplethorpe, känd för sina stora svartvita bilder.

Varför jag gillar den

Det fina med denna biljett är att du kan utforska museet gratis med en guide varje dag klockan 14.00, vilket ger dig en mycket komplett och annorlunda bild av Guggenheim.

Praktisk information

 • Var är den belägen? 89th Street och 5th Avenue.
 • Hur lång tid tar det att se Guggenheim-museet? För ett snabbt besök för att njuta av arkitekturen och samlingen i byggnaden krävs minst 2 timmar.
 • Öppettider: Guggenheimmuseet är öppet fredag till onsdag från 10.00 till 17.45. På lördagar är det öppet till 19:45.
 • Hur man tar sig dit Tunnelbana 86th Street (linjerna 4, 5 och 6). / Busslinjerna M1, M2, M3 och M4.

8. Museet för staden New York

Utanför museet i New York| ©Filip Wolak
Utanför museet i New York| ©Filip Wolak

Om du ska tillbringa flera dagar i Big Apple för att ta del av stadens historia, hur livet såg ut för New York-borna och hur det blev en av de viktigaste städerna på planeten, måste du besöka Museum of the City of New York, som ligger strax söder om East Harlem.

Vad finns att se på Museum of the City of New York?

Museum of the City of New York ligger i en vacker byggnad i kolonial- och georgiansk stil och på fyra våningar visas föremål, målningar, fotografier och återskapande av New Yorks historia från dess ursprung till dess framtid.

Dessutom får du med denna biljett tillgång till Timescapes-dokumentären, en halvtimmes multimediaberättelse som tar dig med på en resa genom 400 år av stadens historia. Mycket rekommenderat!

Varför jag gillar den Museet i New York

Förutom dokumentären älskade jag utställningen av antika leksaker och modeller i naturlig storlek i detta museum.

Praktisk information

 • Var finns den? Museum of the City of New York ligger på 1220 Fifth Avenue och 103rd Street.
 • Hur lång tid tar det att se den? Det tar högst 2 timmar att se hela museet.
 • Öppettider: Öppet dagligen mellan 10 och 18.00.
 • Hur tar man sig dit? Tunnelbana: 103rd Street (linje 6) eller 110th Street (linjerna 2 och 3) / Busslinjerna M1, M2, M3 och M4.

9. KGB:s spionmuseum

Utställning på KGB:s spionmuseum| ©NYTimes
Utställning på KGB:s spionmuseum| ©NYTimes

Gillar du berättelser om spioner under kalla kriget? Då bör du ta med det här museet på listan över de bästa museerna att besöka i New York. Det är en fantastisk utställning med föremål som sovjetiska agenter använde i sina uppdrag mot USA för att försöka få tag på deras hemligheter.

Det lustiga är att KGB:s spionmuseum är ett verk av en enda person, Julius Urbatis, en litauisk historiker som har tillbringat årtionden med att samla in originalföremål som Lenins och Stalins ikonografier, kameror och mikrofoner gömda i böcker, ringar eller bälten, gasmasker, pistoler i form av läppstift... vissa föremål har nästan ett sekel på nacken!

Varför besöka detta museum

Om du gillar historia och spionäventyr får du med denna biljett till KGB:s spionmuseum direkt tillgång till världens största samling av KGB-prylar, varav en del aldrig tidigare har setts!

Du kommer också att upptäcka de hemliga aktiviteter, strategier och metoder som använts i många av historiens viktigaste topphemliga spionageoperationer.

Praktisk information

 • Var är den belägen? Museet ligger på 245 West 14th Street.
 • Hur lång tid tar det att se den? Det räcker med cirka 90 minuter för ett snabbt besök.
 • Öppettider: Öppet måndag till söndag kl. 10-20.

10. Brooklyn-museet

Brooklyn Museum| ©New York Business
Brooklyn Museum| ©New York Business

Vid ett besök i Brooklyn bör du besöka Brooklyn Museum, ett av landets största museer och ett av de bästa museerna i New York.

Det grundades 1895 med tanken att bli världens största museum och även om det inte lyckades uppnå sitt syfte är samlingarna av antikviteter och amerikansk konst av stort värde och väl värda att se om du är intresserad av historia och konst.

Varför besöka Brooklyn Museum

Jag älskade upplevelsen eftersom jag med denna biljett hade tillgång till museets permanenta samling, som innehåller konst från alla delar av världen från det gamla Egypten till nutid, och till den kostnadsfria guidade visningen.

En av mina favoritutställningar var den spanska koloniala konsten och den indianska konsten, även om samlingen med afrikansk, stillahavsöarnas och islamisk konst också förtjänar ett särskilt omnämnande eftersom den är helt enkelt spektakulär, liksom den amerikanska konstsamlingen med verk av Edward Hopper, Norman Rockwell och Winslow Homer.

Dessutom får du med denna biljett till Brooklyn Museum 10 % rabatt i presentbutiken, vilket aldrig skadar. Utnyttja ditt besök på museet till att utforska Brooklyn-området, en av mina favoriter i staden. Jag berättar mer detaljer i min artikel om Aktiviteter och Turer i Brooklyn.

Praktisk information

 • Var är den belägen? Brooklyn Museum ligger på 200 Eastern Parkway i Brooklyn.
 • Hur lång tid tar det att se museet? Mitt råd är att planera ditt besök på Brooklyn Museum väl och avsätta minst två timmar för att utforska museet i lugn och ro. Om du inte har så mycket tid är det bäst att vara selektiv och gå direkt till de rum du vill se.
 • Öppettider: Öppet onsdag till söndag kl. 11-18. Stängt på måndagar och tisdagar.
 • Hur tar man sig dit? Tunnelbanelinjerna B, D, Q, N, R. / Busslinjerna B41, B45 och B69.

11. Fotografiska New York

Fotografiska New York| ©Wikimedia
Fotografiska New York| ©Wikimedia

Fotografiska museet i New York är allt annat än ett museum. Byggnadens utsida är ett underverk, men insidan upphör aldrig att förvåna eftersom det inte finns någon permanent samling - varje utställning är unik! Det är en blandning av fotografi, konst, musik och nattliv.

Ett levande, ständigt föränderligt konstutrymme som kan anpassa sig till och visa upp de senaste rörelserna och sociala frågorna för nya och etablerade konstnärer genom ett livligt kulturprogram.

Varför jag gillar den Fotografiska New York

Just därför att det inte är ett museum som är ett vanligt museum med en traditionell museiatmosfär.

Den stämningsfulla belysningen i rummen, den eleganta inredningen och den avslappnande musiken är en ny inställning till fotografi som tillsammans med den tillfälliga samlingen ger en helt annorlunda upplevelse varje gång och en anledning att besöka Fotografiska New York på varje resa till staden.

Praktisk information

 • Var är den belägen? Det ligger på 281 Park Avenue South.
 • Hur lång tid tar det att se Fotografiska New York? Minst 2 timmar för att njuta av atmosfären och samlingen.
 • Öppettider: Fotografiska New York är öppet onsdag till söndag från 11 till 21.00. Måndagar och tisdagar stängt.
 • Hur tar man sig dit? Buss M1, M2, M3.

Isabels resenärstips

Fotografiska New York anordnar ofta evenemang med livemusik och specialutställningar - det är värt att komma förbi under New York-kvällar!

12. Spyscape-museum och -upplevelse

Inuti Spyscape-museet| ©AIA New York
Inuti Spyscape-museet| ©AIA New York

Har du någonsin tänkt dig att vara spion på ett hemligt uppdrag? Tror du att du skulle klara ett lögndetektortest? Sätt då på dig en hatt och en trenchcoat, för på Spyscape Museum and Experience i New York får du lära dig att tänka som en spion och använda dina knep i praktiken.

Med den här biljetten får du uppleva de mystiska spionhistorierna och i en uppslukande miljö får du delta i en riktig spionutmaning för att testa dina egna färdigheter.

I slutet får du se din egen profil för att ta reda på vilken typ av spion du skulle vara: skulle du vara 007, Mata Hari, Alan Turing eller Joan Clarke?

Varför jag gillar den Spyscape-museum och -upplevelse

Eftersom det inte bara är ännu ett museum om spionage är det en blandning av museum och interaktiv upplevelse där jag hade roligt.

Spyscape Museum är indelat i sju avdelningar som är tillägnade olika aspekter av spionage, t.ex. underrättelseverksamhet, bedrägeri och cyberattacker.

Innan äventyret börjar visas en video som förklarar de uppdrag som ska utföras och varje deltagare får ett armband som skannas i varje sektion för att läsa in detaljerna om nästa uppdrag.

I "Deception" måste du till exempel avgöra vilken person som ljuger eller talar sanning efter att ha tittat på olika intervjuer, medan du i "Surveillance" kan testa din talang för att hitta misstänkta personer på övervakningskameror. Testerna är så välgjorda att man verkligen går in i rollen och tiden i museet flyger iväg.

Den bästa delen kommer dock i slutet, när alla tester har slutförts analyseras resultaten för att avgöra vilken typ av spion du är och vilken gren av den militära underrättelsetjänsten du skulle kunna bidra till att göra uppdraget framgångsrikt.

När du lämnar Spyscape Museum and Experience känner du dig redo att ta dig an alla uppdrag under täckmantel, som en riktig spion.

Praktisk information

 • Var är den belägen? Det ligger på 928 8th Ave mellan 54th-55th Street.
 • Hur lång tid tar det att ta sig runt på Spyscape Museum? Det kommer att ta cirka 90 minuter.
 • Är den lämplig för barn? Spyscape Museum and Experience passar bäst för barn från 10 eller 12 år eftersom vissa av utställningsföremålen kan vara knepiga.
 • Hur tar man sig dit? Tunnelbana: 50th Street (linjerna C, E), 59th Street Columbus Circle (linjerna A, B, C, D), 57th Street (linjerna N, Q, R, o, W) / buss M7, M20, M104.

Turistpass som inkluderar några av New Yorks bästa museer

Har du funderat på att köpa ett New York Pass för att få ut det mesta av din resa till New York? Detta är ett turistkort som ger dig tillgång till de viktigaste museerna, monumenten och sevärdheterna i staden. Detta är de turistpass som finns i New York:

Att skaffa ett av dessa pass har flera fördelar, men den viktigaste är att du sparar pengar och tid genom att inte behöva köpa enskilda biljetter för varje plats du besöker. Med ett New York Pass slipper du även i vissa fall stå i de tråkiga köerna vid ingången, och det är en stor fördel att ha alla dina biljetter på ett ställe.

Turistpasset omfattar de flesta av museerna på den här listan, men även andra mindre kända men roliga museer. Har du till exempel funderat på att köpa biljetter till glassmuseet? Se om det ingår i det pass du väljer!

Vilket pass ska jag köpa?

Den stora frågan som alla resenärer ställer sig! Det viktigaste att tänka på är att det finns två typer av New York Pass: antal dagar och antal sevärdheter.

Att hitta det perfekta passet beror på vilken typ av resa du ska göra i New York och på din budget. I vårt inlägg om turistpass för New York hjälper vi dig att välja det pass som passar dig - ta en titt!

Vanliga frågor

 • Finns det något sätt att besöka alla museer i New York med en kombinerad biljett?

  Det finns ett antal sightseeingpass som ger dig möjlighet att besöka många av New Yorks museer, attraktioner och sevärdheter.

 • Vilka är de bästa museerna och konstgallerierna i New York?

  Guggenheim är inte bara ett arkitektoniskt underverk utan rymmer också många av världens viktigaste konstverk, bland annat verk av Monet, Van Gogh och Picasso. Det finns också MET, där El Grecos Utsikt över Toledo, Monets Sjökarpsdamm och Rembrandts Självporträtt finns, bland många andra verk.

 • Vilka är några av New Yorks mest unika museer?

  New York har ett antal unika platser som är värda att besöka. Bland dessa finns American Gangster Museum, ett museum som ägnar sig åt den organiserade brottslighetens historia i USA, Mmuseumm, ett ovanligt museum som ställer ut en mängd "samtida artefakter", och slutligen Museum of Food and Drink, ett museum som vill bli det största storskaliga matmuseet.