Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Att besöka planetens mest populära vattenfall är ett perfekt sätt att koppla bort ljuset och kaoset i New York. Här är en lista över de bästa organiserade turerna och om de är värda resan eller inte.

Alex Grande

Alex Grande

12 minsta läsning

Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Panoramautsikt över Niagarafallen | ©Edward Koorey

Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och består av tre hisnande vattenfall som kommer att göra ditt besök oförglömligt. Det är absolut värt att se detta fantastiska naturunder minst en gång i livet, och det är definitivt en av de aktiviteter som måste göras under en resa till New York, särskilt om det bara tar en dag eller två av din tid. Här är de bästa turerna för att besöka Niagarafallen från New York:

Min favorit

Niagara Falls Över natten dagtur från New York City

Det mest bekväma alternativet för att upptäcka de hisnande vattenfallen på en enda heldag.

Perfekt om du letar efter det snabbaste, bekvämaste och mest kompletta alternativet för att uppleva Falls till det mest överkomliga priset. Inkluderar kryssningen Maid of the Mist.

Längd: 22 timmar

Detta är det snabbaste sättet att besöka Niagarafallen, eftersom det tar dig till och från centrala New York på en dag. Niagara Falls-turen från New York går med buss, så det blir en hektisk dag, men den är absolut värd det.

Under dagen besöker du Niagara Falls State Park, där inträdet ingår i priset. Du kan också ta en båttur över Niagarafallen med den legendariska Maid of the Mist, som är dagens höjdpunkt.

Varför jag gillar det här alternativet: På bara en dag får du se alla de viktigaste sevärdheterna i parken, och inget kan strykas från listan över saker att se och göra i Niagarafallen.

Rekommenderas om... du inte vill missa detta unika naturlandskap i världen utan att behöva tillbringa flera dagar i New York.


Det mest kompletta alternativet

2-dagarstur till Niagarafallen från New York City

Ett två dagars besök, mer avslappnat, för att njuta mer av denna naturpark (hotell ingår).

Du kommer att besöka hela naturparken, med gott om tid för att vandra och se vattenfallen belysta på natten. På vägen tillbaka stannar du för att shoppa i en outletbutik.

Längd: 2 dygn

Om du har tillräckligt med tid är det ett bra alternativ att ta en tvådagars tur till Niagarafallen i stället för en endagstur. Den här resan är mycket prisvärd eftersom den även inkluderar boende.

Den här turen tar dig med buss till Niagarafallen och du besöker flera vattenfall på vägen: du passerar genom det fantastiska naturreservatet Watkins Glen State Park och besöker She Qua Ga Falls, ett berömt vattenfall i byn Montour Falls.

När du anländer före solnedgången får du en rundtur på den amerikanska sidan av Niagarafallen via Goat Island och Luna Island medan solen går ner över fallen. På kvällen kan du se fallen lysa upp, och nästa morgon kan du njuta av soluppgången över fallen och ta en tur med Maid of the Mist.

Varför jag gillar den här turen: Den är mycket omfattande och ger dig möjlighet att se Niagarafallen vid tre olika tidpunkter på dagen: morgon, eftermiddag och kväll.

Rekommenderas om... du har tillräckligt med tid för att njuta av landskapet och vill ha en mer autentisk upplevelse.


Den förlängda versionen

Niagara Falls, Toronto och 1000 Islands 3-dagar tur från NYC

Om ett besök vid Niagarafallen är en av prioriteringarna på din resa, kan du njuta av det under tre hela dagar på den här resan.

Förutom att besöka naturparken på djupet, både på den amerikanska och den kanadensiska sidan, tar den här turen dig också till 1000 Islands Park, som ligger mellan USA och Kanada. .

Längd: 3 dygn

Om du vill njuta av detta naturunder i all sin prakt är tredagarsresan till Niagarafallen något för dig. Du reser med skåpbil från New York tillsammans med 15 andra resenärer och får två hotellnätter med frukost. Dessutom får du sällskap av en specialiserad guide under hela resan.

Ditt besök till Niagarafallen omfattar både den amerikanska och den amerikanska sidan och inkluderar även båtkryssningen Maid of the Mist, som är tillgänglig mellan maj och oktober. Förutom Niagara Falls National Park kommer du också att kryssa i 1000 Islands, en nationalpark som ligger mellan USA och Kanada.

Varför jag gillar den här resan: för att du fördjupar dig i naturen i tre dagar, vilket gör att du kan uppleva vattenfallens omgivningar och parken i sig och koppla bort New Yorks tempo.

Rekommenderas om... du älskar naturen och har tillräckligt med tid för att ägna tre dagar åt den här turen.


Sammanfattningsvis jämför vi de tre alternativen


Men är det verkligen värt att åka till Niagarafallen från New York?

Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw
Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw

Det här är naturligtvis en mycket personlig fråga, men jag ska försöka svara så ärligt som möjligt och ge dig de tips, för- och nackdelar som jag tror är viktiga för att du ska kunna fatta det beslut som passar bäst för din resestil.

Beroende på resans längd

Om du kommer att vara i New York i fem dagar eller mer har du gott om tid att överväga att göra en av de bästa dagsutflykterna från New York. Att tillbringa en dag bort från Manhattans kaos och ljus och in i en mycket unik naturmiljö kommer att få dig att återvända till New York med mer energi för att fortsätta att njuta av staden.

Om du däremot har ont om tid under resan och till exempel är i New York i tre dagar eller mindre, kan det hända att du om du drar av en dag från resan inte får se eller njuta av några av de kvarter eller sevärdheter som du måste se. I så fall är det inte värt att besöka fallen.

Är det första gången du är i New York?

Om det är första gången du är i New York och du vill få ut så mycket som möjligt av staden vill du förmodligen stanna i Big Apple så länge som möjligt eftersom det finns så mycket att upptäcka. I så fall kanske det inte är värt att lämna New York för att göra en heldagsutflykt, särskilt om du, som nämnts ovan, inte har så mycket tid på dig i staden.

Blir det för jobbigt att åka till vattenfallen och tillbaka på en dag?

En av de stora frågorna för alla oss som har varit i New York och övervägt att åka till Niagarafallen från New York är: Är det värt den långa bilresan för att se fallen på en dag? För mig är svaret tydligt: ja.

Landskapet vid Niagarafallen är spektakulärt (jag hade faktiskt redan varit vid Iguazufallen och tyckte att Niagarautflykten var lika spektakulär). Vägen blir inte tröttsam eftersom du får se mycket landskap längs vägen. I mitt fall fungerade dessutom jetlaggen och jag sov praktiskt taget hela vägen tillbaka, så jag kan säga att jag nästan inte ens märkte det!

I vilket fall som helst kan du välja att besöka fallen från New York genom att resa på natten och sova längs vägen eller göra resan från New York till Niagarafallen på dagen, åka iväg först på morgonen och njuta av landskapet längs vägen.

Vill du kontrastera ditt besök i staden med en naturskön plats?

Om du är en resenär som gillar att njuta av naturen på din semester och upptäcka unika naturområden som inte är byggda eller designade av människan, är detta ett utmärkt sätt att ge din resa till New York en perfekt motvikt. Efter några dagar i stadens trafik, ljus och buller är en dag i naturen (och vilken natur!) det perfekta avbrottet från semestern.

Är det värt det om jag reser med barn?

Om du tvivlar på att de små kommer att gilla den här utflykten ska jag lösa frågan med en gång: de kommer att bli förvånade. Landskapet, ljudet av vattnet, vattenfallen, båtresan.... Om vi vuxna är imponerade kan ett besök vid Niagarafallen med barn bokstavligen bli ett äventyr för livet.

Tänk dock på att bussresan inte är kort, så beslutet beror mer på om de tenderar att somna på vägen, bli trafiksjuka och så vidare.

Boka din Niagara Falls-tur

Vad finns att se i Niagarafallen?

Kryssning med jungfrun i dimman| ©Chris Mcintosh
Kryssning med jungfrun i dimman| ©Chris Mcintosh

När du besöker fallen från New York bör du se till att ta med höjdpunkterna i Niagara Falls på din rutt så att du får ut det mesta av den underbara naturen och inte missar allt som finns att se i Niagara Falls:

Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Park är en perfekt plats med utsikt över de tre fallen. Från utsiktsplatsen kan du se vattenfallet på den kanadensiska sidan på långt håll samtidigt som du går mycket nära Bridal Veil-vattenfallet.

Tystnadens jungfru

På denna ikoniska båttur till Niagarafallen får du se de tre fallen på nära håll, och det är en upplevelse du definitivt bör uppleva eftersom det är Niagarafallens huvudattraktion. En av de bästa sakerna med de turer som jag rekommenderar är att alla inkluderar biljetter till Maid of the Mist.

Båten avgår från den amerikanska sidan dagligen (med några få undantag) och tar dig med på en rundtur som startar nära Rainbow Bridge och tar dig nerför Niagarafloden till American Falls, sedan till Bridal Veil Falls och slutligen till Horsehoe Falls, vars täta dimma du kanske har sett på mer än ett foto.

Niagara Gorge Trail

Längs Niagara Gorge finns ett antal stigar och leder där du kan ta en promenad och njuta av den hisnande utsikten. Det finns vandringsleder av olika längd, och när det gäller tid rekommenderar vi Great Gorge Railway Trail, som är en lätt vandringsled på 1,8 km (enkel väg).

Goat Island

På denna ö mitt i Niagarafloden finns den berömda utsiktsplatsen Terrapin Point och en staty tillägnad uppfinnaren Nikola Tesla i en naturskön miljö. På Goat Island ligger också Cave of the Winds, en populär attraktion vid Niagarafallen.

Vindarnas grotta

Efter en liftresa neråt blir du praktiskt taget en del av vattenfallet om du besöker Cave of the Winds i Niagarafallen. Den här ingången till den nedre delen av floden är en av de platser som ger den bästa utsikten över vattenfallet och också en av de platser där du blir mest blöt. Du kan köpa biljetter för att gå ner till Cave of the Winds när du är i parken, men det finns också organiserade turer till fallen som inkluderar detta stopp.

Luna Island

Den andra av Niagarafallens små öar ligger mellan American Falls och Bridal Veil Falls, och när du går längs dess kant är du bara några meter från fallen. Namnet på fallet kommer säkert att ge dig en idé att prova under ditt besök: det sägs att det är möjligt att se regnbågar i fallen när månen är full, tack vare månens reflektion.

Även om du kan göra denna tur till Luna Island på egen hand rekommenderar jag att du åker med på en organiserad tur, eftersom du då inte bara får lära dig mer om det du ser, utan också slipper stressen med att planera allting in i minsta detalj för den resplan som du ser ovan. Och när du ändå håller på, behöver du inte oroa dig för att ta dig fram och tillbaka, eftersom allt ingår.

Alex resetips

Missa inte den hisnande utsikten över Horseshoe Falls från Table Rock Welcome Center!

Planera din Niagara Falls-tur från New York City

Runt vattenfallen på hösten| ©Alexis Gethin
Runt vattenfallen på hösten| ©Alexis Gethin

Bilder

Att besöka Niagarafallen är nästan ett måste om du är naturälskare, eftersom du förutom det hisnande spektaklet av fallen också hittar en perfekt naturlig miljö för en vandring. Och om du gillar att fotografera kan jag försäkra dig om att det finns få platser där du har möjlighet att fånga vatten i rörelse som vid Niagarafallen. Och naturligtvis: du kommer att kunna ta fantastiska bilder för din Instagram.

Niagarafallen med barn

Om du besöker Niagarafallen med barn kommer de att ha roligt: området är perfekt för familjer och har många attraktioner och platser för de små. När det gäller dina sömn- och mattider bör du tänka på att du tar en buss tidigt på morgonen för att ta dig till Niagarafallen och att det tar cirka 10 timmar att ta dig dit från New York, inklusive alla stopp på vägen.

Grupper

Gruppresor till Niagarafallen är vanligtvis på cirka 50 personer och inkluderar inträde till den upplevelse du vill uppleva - Maid of the Mist.

Måltider

Måltider ingår inte på dessa turer, så du har lite fritid att utforska på egen hand. Du hittar några tips om var du kan äta i Niagara Falls nedan.

Boka din Niagara Falls-tur

Bästa veckodagen att besöka Niagarafallen från New York City

Vattenfallen belysta på natten| ©James Wheeler
Vattenfallen belysta på natten| ©James Wheeler

Precis som med många andra turistattraktioner är det mindre trångt om du besöker Falls under veckan. Med det sagt rekommenderar jag att du kollar fyrverkerikalendern på den officiella webbplatsen för Niagarafallen för att försöka få ditt besök att sammanfalla med en show som kommer att ge din resa en speciell prägel.

Bästa tiden på året att besöka Niagarafallen från New York City

Vattenfallen från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise
Vattenfallen från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise

Den typiska temperaturen i Niagara Falls varierar kraftigt under året. Du kan frysa om du besöker Niagarafallen på vintern, men sommaren är vanligtvis ganska trevlig med soliga och varma dagar. Om du besöker Falls på våren kan du räkna med regn, men på hösten kan du förvänta dig behagligt väder, så länge du besöker Falls före november.

Om du har möjlighet rekommenderar jag att du besöker området i mitten och slutet av maj och mellan september och oktober. Det är definitivt den bästa tiden att åka till Niagarafallen, du får bättre väder och slipper de flesta turisterna som kommer på sommaren.

Om vädret inte hjälper dig eller inte passar dig rekommenderar vi Washington-turen från New York eller Philadelphia-turen från New York, där vädret inte är lika problematiskt för dig.

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Snö
 • Högsta 11ºC
 • Minsta 0ºC
 • Våren
 • Mars - juni
 • Klimat: Tempererat
 • Maximalt 27ºC
 • Minst 2ºC
 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Klimat: Varmt och fuktigt
 • Maximalt 29ºC
 • Minst 18ºC
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Tempererat
 • Maximalt 25ºC
 • Minst 6ºC

Typisk mat i Niagara Falls

Om du ska äta i Niagara Falls bör du veta att du i närområdet hittar typisk amerikansk mat, men också kanadensisk mat med ett starkt franskt inflytande. Det finns grillbarer och restauranger för alla smaker, där du kan prova de typiska rätterna: poutine (stekt potatis med ost och sås, en köttsås) och kanadensiskt bacon (fläskbiffar marinerade i lönnsirapssås).

Men om jag ska vara ärlig så hittar du ingen spektakulär mat i parken. Ett av mina tips när du besöker Niagarafallen, och det gäller för alla turer du åker på som inte inkluderar mat, är att packa med lite mat i ryggsäcken (och en bra flaska vatten att fylla på!).

Rekommenderade restauranger:

 • Flip Burger - Om du letar efter något prisvärt med en typisk amerikansk smak har Flip Burger mycket goda recensioner och ligger också bredvid utgångspunkten för Maid of the Mist-turen.
 • Mother Cluckers Inc - en intressant blandning av portugisiska och amerikanska rätter och ligger ganska bra beläget bredvid turistinformationen.
 • Smoke's Poutinerie - Om du inte har något emot en liten promenad kan du korsa Rainbow Bridge och prova Smoke's Poutineries populära poutine.
 • Savor - Det bästa alternativet om du föredrar att inte gå för långt från det mer turistiska Niagara Falls-området.

Vad ska jag ta med mig till Niagarafallen?

Utsikt över Niagarafallen med regnbåge| ©Jason NG
Utsikt över Niagarafallen med regnbåge| ©Jason NG

Det bästa rådet jag kan ge dig är att bära de mest bekväma kläderna du har. Du kommer att märka att de flesta som besöker fallen gör detsamma. Om du besöker landet på vintern är det bäst att ha flera lager på sig för att anpassa sig till det skiftande vädret.

När det gäller skor rekommenderar jag starkt att du bär gymnastikskor eller vattentäta skor, eftersom du garanterat kommer att bli blöt vid Maid of the Mist. Av samma anledning är en regnjacka och en GoPro-kamera bra tillägg till din packning (även om du får en poncho och flip-flops).

Senaste tipsen

Utsikt över Niagarafallen från en utsiktsplats.| ©Cameron Venti
Utsikt över Niagarafallen från en utsiktsplats.| ©Cameron Venti
 • Mycket viktigt! Glöm inte att ta med dig de nödvändiga dokumenten för Niagarafallen, eftersom du regelbundet kommer att korsa gränsen mellan USA och Kanada.
 • Om du besöker Niagara Falls på hösten får du inte missa Niagara Falls Park- lövfärgerna är vackra!
 • Oroa dig inte för barn, det är en mycket säker plats.
 • Om du har råd med det kan du överväga att ta en helikoptertur över Niagarafallen, det blir kort men intensivt och jag försäkrar dig att det är värt det.
 • Slutligen är ett tips att tänka på när du besöker Niagarafallen från New York att den kanadensiska sidan av fallen faktiskt är mycket mer välskött och snyggare än den amerikanska sidan, så försök att tillbringa så mycket tid som möjligt på andra sidan Rainbow Bridge.

En resa till Niagarafallen är en unik upplevelse som du kommer att minnas resten av ditt liv!

Vanliga frågor

 • Behöver jag ett pass för att besöka Niagarafallen från New York?

  Du kommer att bli ombedd att visa upp ett pass när du återvänder till USA från Niagara Falls, så det är obligatoriskt att du tar med dig det på resan.

 • Är det verkligen värt att åka till Niagarafallen?

  Svaret är ja, absolut. Du får se ett mycket unikt naturlandskap och resan blir inte alltför tröttsam. Höjdpunkten på upplevelsen är båtturen med Maid of the Mist.

 • Hur långt är Niagarafallen från New York?

  Niagarafallen ligger cirka 643 kilometer från New York, vilket innebär att det tar cirka 6-7 timmar att ta sig dit. De flesta turer till de berömda vattenfallen som startar i New York går tidigt på morgonen (runt 04:00).