Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Att besöka planetens mest populära vattenfall är ett utmärkt sätt att komma bort från New Yorks ljus och kaos. Här är en lista över de bästa organiserade turerna och om det är värt ett besök eller inte.

Alex Grande

Alex Grande

12 minsta läsning

Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Panoramautsikt över Niagarafallen | ©Edward Koorey

Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och består av tre hisnande vattenfall som gör ditt besök till en oförglömlig resa. Att se detta fantastiska naturunder minst en gång i livet är helt värt det, och det är definitivt en av de aktiviteter som måste göras under en resa till New York, ännu mer om det bara kräver en dag eller två av din tid. Här är de bästa turerna för att besöka Niagarafallen från New York:

Den mest bekväma

Niagara Falls Över natten dagtur från New York City

Det bästa alternativet för att upptäcka de mäktiga vattenfallen på en enda heldag med all-inclusive-arrangemang.

Perfekt om du letar efter det snabbaste, bekvämaste och mest kompletta alternativet för att uppleva Falls till det mest överkomliga priset. Inkluderar kryssningen Maid of the Mist.

Längd: 22 timmar

Detta är det snabbaste sättet att besöka Niagarafallen, eftersom du kommer till och från centrala New York på en dag. Niagara Falls-turen från New York sker med buss, så det blir en hektisk dag, men helt värt det.

Under dagen besöker du Niagara Falls State Park, vars inträde ingår i priset. Du kan också ta en båttur över Niagarafallen med den legendariska Maid of the Mist, vilket kommer att bli dagens höjdpunkt.

Varför jag gillar det här alternativet: På bara en dag får du se alla de sevärdheter som du måste se i parken, och du lämnar inget på din lista över saker att se och göra i Niagarafallen.

Rekommenderas om... du inte vill gå miste om detta unika naturliga underland utan att behöva tillbringa flera dagar i New York.


Det mest kompletta alternativet

2-dagarstur till Niagarafallen från New York City

Ett två dagars besök, mer avslappnat, för att njuta mer av denna naturpark (hotell ingår).

Du kommer att besöka hela naturparken, med gott om tid för att vandra och se vattenfallen belysta på natten. På vägen tillbaka stannar ni för att shoppa i en outletbutik.

Längd: 2 dygn

Om du har tillräckligt med tid är det ett bra alternativ att ta en tvådagars tur till Niagarafallen i stället för en endagstur. Den här turen är mycket ekonomisk eftersom den också inkluderar boende.

Den här turen tar dig med buss till Niagarafallen, du besöker flera vattenfall på vägen, passerar den fantastiska Watkins Glen State Park och besöker She Qua Ga Falls, ett berömt vattenfall i byn Montour Falls.

Du anländer före solnedgången och besöker den amerikanska sidan av Niagarafallen via Goat Island och Luna Island medan solen går ner över fallen. På kvällen kan du se fallen lysa upp, och nästa morgon kan du njuta av soluppgången över fallen och ta en tur med Maid of the Mist.

Varför jag gillar den här turen: Den är mycket omfattande och ger dig möjlighet att se Niagarafallen vid tre olika tidpunkter på dagen: morgon, eftermiddag och kväll.

Rekommenderas om... du har tillräckligt med tid för att njuta av landskapet och vill ha en mer autentisk upplevelse.


Den förlängda versionen

Niagara Falls, Toronto och 1000 Islands 3-dagar tur från NYC

Om ett besök vid Niagarafallen är en av prioriteringarna på din resa, kan du njuta av det under tre hela dagar på den här resan.

Förutom att besöka naturparken på djupet, både på den amerikanska och den kanadensiska sidan, tar den här turen dig också till 1000 Islands Park, som ligger mellan USA och Kanada. .

Längd: 3 dygn

Om du vill uppleva detta naturunderverk i all sin prakt är Niagara Falls 3-dagars tur något för dig. Du reser med skåpbil från New York tillsammans med 15 andra resenärer och får två hotellnätter inklusive frukost. Du kommer också att få sällskap av en kunnig guide under hela resan.

Ditt besök vid Niagarafallen omfattar både den amerikanska och den amerikanska sidan och inkluderar även båtkryssningen Maid of the Mist, som är tillgänglig mellan maj och oktober. Förutom Falls National Park kommer du också att kryssa på 1000 Islands, en nationalpark som ligger mellan USA och Kanada.

Varför jag gillar den här resan: För att du fördjupar dig i naturen under tre dagar, vilket ger dig möjlighet att uppleva Falls miljö samt själva parken och komma bort från New Yorks tempo.

Rekommenderas om... du älskar naturen och har tillräckligt med tid för att tillbringa tre dagar på den här resan.


Sammanfattningsvis jämför vi de tre alternativen


Men är det verkligen värt att åka till Niagarafallen från New York?

Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw
Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw

Det här är naturligtvis en mycket personlig fråga, men jag ska försöka svara så ärligt som möjligt och ge dig de tips, för- och nackdelar som jag tror är viktiga för att du ska kunna fatta det beslut som passar din resestil bäst.

Beroende på längden på din resa

Om du kommer att vara i New York i 5 dagar eller mer har du tillräckligt med tid för att överväga att ta en av de bästa turerna från New York. Att tillbringa en dag bort från Manhattans kaos och ljus och in i en mycket unik naturmiljö kommer att få dig att återvända till New York med mer energi för att fortsätta att njuta av staden.

Å andra sidan, om du har ont om tid under din resa och till exempel kommer att vara i New York i 3 dagar eller mindre, kan det hända att du om du drar bort en dag från din resa inte får se eller njuta av några av de kvarter eller attraktioner som måste ses. I så fall skulle det inte vara värt att besöka vattenfallen.

Är det första gången du är i New York?

Om det är första gången du är i New York och du vill få ut så mycket som möjligt av staden vill du förmodligen stanna i Big Apple så länge som möjligt, eftersom det finns så mycket att upptäcka. I det fallet kanske det inte är värt att lämna New York för att ge sig ut på en heldagsutflykt, särskilt om du, som jag nämnde ovan, inte har så mycket tid i staden.

Kommer det att bli för jobbigt att göra rundresan till fallen på en dag?

En av de stora frågor som ställs inför alla oss som har varit i New York och som har övervägt möjligheten att åka till Niagarafallen från New York är denna: Är det värt den långa bilresan för att se fallen på bara en dag? Svaret för mig är tydligt: ja.

Landskapet du kommer att se vid Niagarafallen är spektakulärt (jag hade faktiskt redan varit vid Iguazufallen och jag tyckte att Niagara-resan var lika spektakulär). Vägen blir inte tröttsam eftersom du kommer att se mycket landskap längs vägen. Dessutom, i mitt fall, fungerade jetlag sin magi och jag sov praktiskt taget hela vägen tillbaka, så jag kan säga att jag nästan inte ens märkte det!

I vilket fall som helst kan du välja att besöka fallen från New York som reser på natten och sova längs vägen eller göra resan från New York till Niagarafallen på dagen, åka tidigt på morgonen och ta del av landskapet längs vägen.

Är du sugen på att kontrastera ditt besök i staden med ett naturlandskap?

Om du är en resenär som gillar att njuta av naturen på semestern och upptäcka unika naturplatser som inte är byggda eller utformade av människan, är detta ett utmärkt sätt att ge din resa till New York den perfekta kontrapunkten. Efter några dagars vandring i stadens trafik, ljus och buller blir en dag i naturen (och vilken natur!) det perfekta avbrottet från din semester.

Är det värt att åka om jag åker med barn?

Om du tvivlar på att de små skulle gilla utflykten ska jag svara på frågan direkt: de kommer att bli förvånade. Landskapet, ljudet av vattnet, vattenfallen, båtutflykten... Om vi vuxna är imponerade kan ett besök vid Niagarafallen med barn bokstavligen bli ett livs äventyr.

Tänk dock på att bussresan inte är kort, så beslutet beror mer på om de har en tendens att somna på vägen, få åksjuka osv.

Boka din Niagara Falls-tur

Vad du inte får missa på turer till Niagarafallen

Kryssning med Maid of the Mist| ©Chris Mcintosh
Kryssning med Maid of the Mist| ©Chris Mcintosh

När du besöker fallen från New York bör du se till att inkludera höjdpunkterna i Niagarafallen på din rutt för att få ut det mesta av den underbara naturen och inte missa någon av Niagarafallens attraktioner:

 • Niagara Falls State Park: Detta är en perfekt plats med utsikt över de tre fallen. Från utsiktsplatsen kan du se vattenfallet på den kanadensiska sidan på långt håll samtidigt som du går mycket nära Bridal Veil vattenfallet.
 • Maid of the Mist: På denna ikoniska båttur till Niagarafallen kan du njuta av de tre fallen från nära håll, och det är en upplevelse som du definitivt bör uppleva eftersom det är huvudattraktionen i Niagarafallen.
 • Niagara Gorge Trail: Längs Niagara Gorge finns ett antal stigar och leder som du kan ta en promenad längs för att njuta av den hisnande utsikten. Det finns stigar av olika längd, och när det gäller tid rekommenderar vi Great Gorge Railway Trail, som är 1,8 km (enkel väg) och en lätt promenad.
 • Goat Island: På denna ö mitt i Niagarafloden finns den berömda utsiktspunkten Terrapin Point och en staty tillägnad uppfinnaren Nikola Tesla i en naturskön miljö. Goat Island är också hemvist för Cave of the Winds, en populär attraktion i Niagarafallen.
 • Cave of the Winds: Efter en liftresa neråt blir du praktiskt taget en del av vattenfallet om du besöker Cave of the Winds i Niagarafallen. Denna tillgång till den nedre delen av floden är en av de platser som erbjuder den bästa utsikten över vattenfallet och även en av de platser där du blir mest blöt.
 • Luna Island: Den andra av Niagarafallens små öar ligger mellan American Falls och Bridal Veil Falls, och om du går längs dess kant är du bara några meter från fallen. Ursprunget till dess namn ger dig säkert en idé att prova under ditt besök: det sägs att det under fullmånenätter är möjligt att se regnbågar i fallen med månljusets reflektion.
 • Slutligen får du inte missa den hisnande utsikten över Horseshoe Falls från Table Rock Welcome Center.

Boka din Niagara Falls-tur

Planera din Niagara Falls-tur från New York City

Runt vattenfallen på hösten| ©Alexis Gethin
Runt vattenfallen på hösten| ©Alexis Gethin

Bilder

Att besöka Niagarafallen är nästan ett måste om du är naturälskare, eftersom du förutom det hisnande spektaklet av fallen hittar den perfekta naturliga miljön för en vandring. Och om fotografering är din grej kan jag försäkra dig om att du på få platser har möjlighet att fånga vatten i rörelse som vid Niagarafallen. Och naturligtvis: du kommer att kunna ta några fantastiska bilder för din Instagram.

Niagarafallen med barn

Om du besöker Niagarafallen med barn kommer de att ha en fantastisk tid: området är perfekt att besöka som familj och har många attraktioner och platser som är utformade för de små. När det gäller deras sömn- och matscheman bör du tänka på att du för att komma till Niagarafallen tar en buss tidigt på morgonen och att det tar cirka 10 timmar att ta sig dit från New York, inklusive alla stopp längs vägen.

Grupper

Gruppresor till Niagarafallen är vanligen runt 50 personer och inkluderar inträde till den enda upplevelse du vill uppleva - Maid of the Mist.

Måltider

Måltider ingår inte på dessa turer, så du får lite fritid att utforska på egen hand. För några tips på var du kan äta i Niagarafallen kan du läsa nedan.

Boka din Niagara Falls-tur

Bästa veckodagen att åka runt till Niagarafallen från New York City

Niagarafallen upplysta på natten| ©James Wheeler
Niagarafallen upplysta på natten| ©James Wheeler

Precis som med många andra turistattraktioner kommer du att uppleva att det är mindre trångt om du besöker fallen på en vardag. Med det sagt rekommenderar jag att du kollar fyrverkerikalendern på den officiella webbplatsen för Niagarafallen för att försöka få ditt besök att sammanfalla med en show som ger din resa en speciell touch.

Boka din resa till Niagarafallen

Bästa tiden på året att ta en Niagara Falls-tur från New York City

Fallet från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise
Fallet från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise

Den typiska temperaturen runt Niagarafallen varierar kraftigt under året. Medan vinterbesök vid Niagarafallen kan vara iskalla, är sommaren vanligtvis ganska trevlig, med soliga och varma dagar. Om du besöker fallen på våren är det troligt att det regnar, och på hösten kan du förvänta dig mycket behagligt väder, så länge du besöker före november.

Om du har möjlighet rekommenderar jag att du besöker fallen i mitten till slutet av maj och i september till oktober. Det är verkligen den bästa tiden att åka till Niagarafallen, du får bättre väder och du undviker de flesta turisterna, som kommer på sommaren.

Om vädret inte hjälper eller inte passar dig rekommenderar vi att du gör Washington-turen från New York eller Philadelphia-turen från New York, där vädret är mindre problematiskt när det gäller att njuta av turerna.

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Snö
 • Högsta 11 °C (52 °F)
 • Minsta 0ºC
 • Våren
 • Mars - juni
 • Klimat: Tempererat
 • Maximalt 27ºC
 • Minsta 2ºC
 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Klimat: Varmt och fuktigt
 • Maximalt 29ºC
 • Minsta 18ºC
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Tempererat
 • Maximalt 25ºC
 • Minsta 6ºC

Typisk mat i Niagara Falls

Om du ska äta i Niagara Falls bör du veta att du i närområdet hittar typisk amerikansk mat, men också kanadensisk mat med ett starkt franskt inflytande. Det finns grillbarer och restauranger för alla smaker, där du kan prova de typiska rätterna: poutine (stekt potatis med ost och sås, en köttsås) och kanadensiskt bacon (fläskbiffar marinerade i lönnsirapssås).

Även om du ärligt talat inte kommer att hitta spektakulär mat i parken. Ett av mina tips när du besöker Niagarafallen, och det brukar gälla alla turer du åker på som inte inkluderar mat, är att packa med lite mat i ryggsäcken (och en bra flaska vatten att fylla på!).

Rekommenderade restauranger:

 • Flip Burger - Om du letar efter något prisvärt med en typiskt amerikansk smak har Flip Burger bra recensioner och ligger också bredvid Maid of the Mist-turens utgångspunkt.
 • Mother Cluckers Inc - en intressant blandning av portugisiska och amerikanska rätter och ligger ganska bra beläget bredvid besöksinformationspunkten.
 • Smoke's Poutinerie - Om du inte har något emot en liten promenad kan du korsa Rainbow Bridge och prova Smoke's Poutineries populära poutine.
 • Savor - Det bästa alternativet om du föredrar att inte gå för långt från det mer turistiska Niagara Falls-området.

Boka din Niagara Falls-tur

Vad ska jag ta med mig på en resa till Niagarafallen?

Regnbågsutsikt över Niagarafallen| ©Jason NG
Regnbågsutsikt över Niagarafallen| ©Jason NG

Det bästa rådet jag kan ge dig är att bära de mest bekväma kläderna du har. Du kommer att märka att de flesta som besöker fallen gör detsamma. Om du besöker på vintern är det bäst att bära flera lager för att anpassa dig till det skiftande vädret.

När det gäller skor rekommenderar jag starkt att du bär gymnastikskor eller vattentäta skor, eftersom du garanterat kommer att bli blöt vid Maid of the Mist. Av samma anledning är en regnjacka och en kamera av GoPro-typ bra tillägg till din ryggsäck (även om en poncho och flip-flops tillhandahålls).

Boka din Niagara Falls-tur

Senaste tipsen

Utsikt över Niagarafallen från en utsiktsplats| ©Cameron Venti
Utsikt över Niagarafallen från en utsiktsplats| ©Cameron Venti
 • Mycket viktigt! Glöm inte att ta med dig de nödvändiga dokumenten för Niagarafallen, eftersom du kommer att korsa gränsen mellan USA och Kanada regelbundet.
 • Om du besöker Niagarafallen på hösten får du inte missa Niagara Falls Park- lövets färger är vackra!
 • Oroa dig inte för barn eftersom det är en mycket säker plats.
 • Om du har budgeten, överväg att ta en helikoptertur över Niagarafallen; det blir kort men intensivt och jag försäkrar dig att det är värt det.
 • Slutligen är ett tips att tänka på när du besöker Niagarafallen från New York att den kanadensiska sidan av fallen faktiskt är mycket mer välskött och snyggare än den amerikanska sidan, så försök att tillbringa så mycket tid som möjligt på andra sidan av Rainbow Bridge.

Niagara Falls-turen är en unik upplevelse - du kommer att minnas den resten av ditt liv!

Boka din Niagara Falls-tur