Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Att besöka världens mest populära vattenfall är ett utmärkt sätt att komma bort från ljusen och kaoset i New York. Här är en lista över de bästa organiserade turerna och om det är värt ett besök eller inte.

Alex Grande

Alex Grande

12 minsta läsning

Niagarafallen - Dagsresor från NYC

Panoramautsikt över Niagarafallen | ©Edward Koorey

Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och består av tre hisnande vattenfall som kommer att göra ditt besök till en oförglömlig resa. Att se detta fantastiska naturunderverk minst en gång i livet är helt klart värt det, och det är definitivt en av de aktiviteter du måste göra under en resa till New York, ännu mer om det bara kräver en dag eller två av din tid. Här är de bästa turerna för att besöka Niagarafallen från New York:

Den mest bekväma

Dagstur till Niagarafallen från New York City

Det bästa alternativet för att upptäcka de mäktiga vattenfallen under en all-inclusive-dag.

Perfekt om du letar efter det snabbaste, bekvämaste och mest kompletta alternativet för att uppleva vattenfallen till det mest överkomliga priset. Inkluderar kryssningen Maid of the Mist.

Längd: 19 timmar

Detta är det snabbaste sättet att besöka Niagarafallen och ta dig till och från centrala New York på en dag. Turen till Niagarafallen från New York går med buss, så det blir en hektisk dag men det är verkligen värt det.

Under dagen besöker ni Niagara Falls State Park, där inträdet ingår i priset. Du kan också ta en båttur över Niagarafallen på den legendariska Maid of the Mist, vilket kommer att vara dagens höjdpunkt.

Motivering: På bara en dag hinner du se alla de viktigaste sevärdheterna i parken och har inget kvar på din lista över saker att se och göra i Niagarafallen.

Rekommenderas om... du inte vill missa detta unika naturområde utan att behöva tillbringa flera dagar i New York.


Det mest kompletta alternativet

2-dagarstur till Niagarafallen från New York City

Ett tvådagarsbesök, mer avslappnat, för att njuta mer av denna naturpark (hotell ingår).

Ni besöker hela naturparken och har gott om tid att vandra och se vattenfallen som är upplysta på natten. På vägen tillbaka stannar ni till för att shoppa i en outletbutik.

Längd: 2 dagar

Om du har tillräckligt med tid är det ett bra alternativ att ta en tvådagarstur till Niagarafallen istället för en endagstur. Denna tur är mycket ekonomisk eftersom den också inkluderar boende.

Denna tur tar dig med buss till Niagarafallen, besöker flera vattenfall på vägen, passerar den fantastiska Watkins Glen State Park och besöker She Qua Ga Falls, ett känt vattenfall i byn Montour Falls.

Du anländer före solnedgången och besöker den amerikanska sidan av Niagarafallen via Goat Island och Luna Island medan solen går ner över fallen. På kvällen kan du se fallen lysa upp, och nästa morgon kan du njuta av soluppgången över fallen och ta Maid of the Mist-turen.

Varför jag gillar den här turen: Den är mycket omfattande och låter dig se Niagarafallen vid tre olika tidpunkter på dagen: morgon, eftermiddag och kväll.

Rekommenderas om... du har tillräckligt med tid för att njuta av landskapet och vill ha en mer autentisk upplevelse.


Den utökade versionen

Niagara Falls, Toronto och 1000 Islands 3-dagar tur från NYC

Om ett besök vid Niagarafallen är en av prioriteringarna på din resa, kommer denna resa att låta dig njuta av det under 3 hela dagar.

Förutom att besöka naturparken på djupet, både på den amerikanska och kanadensiska sidan, tar denna resa dig också till 1000 Islands Park, som ligger mellan USA och Kanada. .

Längd: 3 dagar

Om du vill uppleva detta naturliga underverk i all sin prakt är 3-dagarsturen till Niagarafallen något för dig. Du reser med skåpbil från New York tillsammans med 15 andra resenärer och njuter av två nätters hotellboende inklusive frukost. Du kommer också att åtföljas av en kunnig guide under hela resan.

Ditt besök i Niagarafallen kommer att täcka både den amerikanska och den amerikanska sidan och kommer också att inkludera Maid of the Mist båtkryssning, tillgänglig mellan maj och oktober. Förutom Niagara Falls National Park kommer du också att kryssa 1000 Islands, en nationalpark som ligger mellan USA och Kanada.

Varför jag gillar den här turen: Eftersom den fördjupar dig i naturen i tre dagar, så att du kan uppleva fallens miljö såväl som själva parken och komma bort från tempot i New York.

Rekommenderas om... du älskar naturen och har tillräckligt med tid att tillbringa tre dagar på den här turen.


Sammanfattningsvis jämför vi de tre alternativen


Men är det verkligen värt att åka till Niagarafallen från New York?

Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw
Utsikt över Niagarafallen| ©Tim Gouw

Det här är förstås en mycket personlig fråga, men jag ska försöka svara så ärligt jag kan och ge dig de tips, för- och nackdelar som jag tycker är viktiga för att du ska kunna fatta det beslut som bäst passar din resestil.

Beroende på längden på din resa

Om du kommer att vara i New York i 5 dagar eller mer, har du tillräckligt med tid för att överväga att ta en av de bästa turerna från New York. Att tillbringa dagen utanför Manhattans kaos och ljus och i en mycket unik naturmiljö kommer att få dig att återvända till New York med mer energi för att fortsätta njuta av staden.

Å andra sidan, om du har ont om tid under din resa och till exempel kommer att vara i New York i 3 dagar eller mindre, kan en dag från din resa göra att du inte ser eller njuter av några av de viktigaste kvarteren eller attraktionerna. I så fall skulle det inte vara värt att besöka Falls.

Första gången i New York?

Om det är första gången du är i New York och du vill få ut så mycket som möjligt av staden kommer du förmodligen att vilja stanna i Big Apple så länge som möjligt, eftersom det finns så mycket att upptäcka. I så fall kanske det inte är värt att lämna New York för en heldagsutflykt, särskilt om du, som jag nämnde ovan, inte har så mycket tid i staden.

Blir det för krångligt att ta sig tur och retur till fallen på en dag?

En av de stora frågorna för alla oss som har varit i New York och har övervägt möjligheten att åka till Niagarafallen från New York är denna: Är det värt den långa resan för att se fallen på bara en dag? För mig är svaret tydligt: ja.

Landskapet du kommer att se vid Ni agarafallen är spektakulärt (jag hade faktiskt redan varit vid Iguazufallen och jag tyckte att Niagararesan var lika spektakulär). Vägen blir inte tröttsam, eftersom du kommer att se en hel del landskap längs vägen. I mitt fall gjorde dessutom jetlagen sitt och jag sov nästan hela vägen tillbaka, så jag kan säga att jag nästan inte ens märkte det!

Hur som helst kan du göra resan från New York till Niagarafallen under dagen, åka tidigt på morgonen och ta in landskapet längs vägen.

Vill du kontrastera ditt besök i staden med ett naturlandskap?

Om du är en resenär som gillar att njuta av naturen på din semester och upptäcka unika naturplatser som inte är byggda eller designade av människan, är detta ett utmärkt sätt att ge din resa till New York den perfekta kontrasten. Efter några dagars vandring genom stadens trafik, ljus och buller blir en dag i naturen (och vilken natur!) det perfekta avbrottet från semestern.

Är det värt att åka om jag reser med barn?

Om du tvivlar på att de små kommer att gilla utflykten kan jag svara direkt: de kommer att bli förbluffade. Landskapet, ljudet av vattnet, vattenfallen, båtturen... Om vi vuxna är imponerade kan ett besök vid Niagarafallen med barn bokstavligen vara ett äventyr för livet.

Tänk dock på att bussresan inte är kort, så beslutet beror mer på om de tenderar att somna på vägen, bli åksjuka etc.

Boka din resa till Niagarafallen

Vad du inte får missa på resor till Niagarafallen

Maid of the Mist-kryssning| ©Chris Mcintosh
Maid of the Mist-kryssning| ©Chris Mcintosh

När du besöker fallen från New York, se till att inkludera höjdpunkterna i Niagarafallen på din rutt för att få ut det mesta av den underbara naturliga omgivningen och inte missa någon av attraktionerna i Niagarafallen:

 • Niagara Falls State Park: detta är ett perfekt läge med utsikt över de tre fallen. Från utsiktsplatsen kan du se vattenfallet på den kanadensiska sidan på långt håll medan du går mycket nära Bridal Veil-vattenfallet.
 • Maid of the Mist: på denna ikoniska båttur till Niagarafallen får du se de tre fallen på nära håll, och det är en upplevelse som du definitivt bör uppleva eftersom det är huvudattraktionen i Niagarafallen.
 • NiagaraGorge Trail: Längs Niagara Gorge finns ett antal stigar och leder där du kan ta en promenad och njuta av den hisnande utsikten. Det finns stigar av varierande längd, och när det gäller tid rekommenderar vi Great Gorge Railway Trail, som är 1,8 km (enkel väg) och en lätt promenad.
 • Goat Island: På denna ö mitt i Niagarafloden finns den berömda utsiktspunkten Terrapin Point och en staty tillägnad uppfinnaren Nikola Tesla i en naturskön miljö. På Goat Island ligger också Cave of the Winds, en populär attraktion i Niagarafallen.
 • Cave of the Winds: Efter en hissfärd nedåt blir du praktiskt taget en del av vattenfallet om du besöker Cave of the Winds i Niagarafallen. Denna tillgång till den nedre delen av floden är en av de platser som erbjuder den bästa utsikten över vattenfallet och också en av de platser där du kommer att bli våtast.
 • Luna Island: den andra av Niagarafallens små öar ligger mellan American Falls och Bridal Veil Falls, och om du promenerar längs dess kant är du bara några meter från fallen. Ursprunget till namnet ger dig säkert en idé att prova under ditt besök: det sägs att på fullmånenätter är det möjligt att se regnbågar i fallen med reflektion av månljuset.
 • Slutligen, missa inte den hisnande utsikten över Horseshoe Falls från Table Rock Welcome Center.

Boka din rundtur vid Niagarafallen

Planera din Niagarafallstur från New York City

Runt fallen på hösten| ©Alexis Gethin
Runt fallen på hösten| ©Alexis Gethin

Foton

Att besöka Niagarafallen är nästan ett måste om du är en naturälskare, eftersom du förutom det hisnande skådespelet med fallen hittar den perfekta naturliga miljön för en vandring. Och om fotografering är din grej kan jag försäkra dig om att det finns få platser där du har möjlighet att fånga vatten i rörelse som i Niagarafallen. Och naturligtvis: du kommer att kunna ta några fantastiska bilder för din Instagram.

Niagarafallen med barn

Om du besöker Niagarafallen med barn kommer de att ha jättekul: området är perfekt att besöka som familj och har massor av attraktioner och platser som är utformade för de små. När det gäller barnens sov- och mattider bör ni tänka på att ni kommer att åka buss till Niagarafallen tidigt på morgonen och att det tar ca 10 timmar att ta sig dit från New York, inklusive alla stopp längs vägen.

Gruppresor

Gruppresor till Niagarafallen är vanligtvis runt 50 personer och inkluderar inträde till den enda upplevelsen du vill uppleva - Maid of the Mist.

Måltider

Måltider ingår inte på dessa turer, så du kommer att ha lite ledig tid att utforska på egen hand. För några tips om var du kan äta i Niagarafallen, läs nedan.

Boka din rundtur i Niagarafallen

Bästa dagen i veckan för att besöka Niagarafallen från New York City

Niagarafallen upplysta på natten| ©James Wheeler
Niagarafallen upplysta på natten| ©James Wheeler

Som med många andra turistattraktioner kommer det att vara mindre trångt om du besöker fallen på en vardag. Med det sagt rekommenderar jag att du kontrollerar fyrverkerikalendern på den officiella webbplatsen för Niagarafallen för att försöka sammanfalla ditt besök med en show som kommer att ge din resa en speciell touch.

Boka din resa till Niagarafallen

Bästa tiden på året att ta en rundtur i Niagarafallen från New York City

Fallen från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise
Fallen från Maid of the Mist| ©Caitlin Louise

Den typiska temperaturen runt Niagarafallen varierar kraftigt under året. Vintertid kan det vara kallt vid Niagarafallen, men sommartid är det oftast ganska skönt med soliga och varma dagar. Om du besöker fallen på våren är det troligt att det regnar, och på hösten kan du förvänta dig mycket trevligt väder, så länge du besöker före november.

Om du kan, rekommenderar jag att du besöker i mitten till slutet av maj och september till oktober. Det är verkligen den bästa tiden att åka till Niagarafallen, du får bättre väder och du slipper de flesta turisterna som kommer på sommaren.

Om vädret inte hjälper eller inte passar dig rekommenderar vi att du gör Washington-turen från New York eller Philadelphia-turen från New York, där vädret kommer att vara mindre av ett problem när det gäller att njuta av turerna.

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Snö
 • Högsta 11°C (52°F)
 • Minsta 0ºC
 • Vår
 • Mars - juni
 • Klimat: Tempererat
 • Högsta 27ºC
 • Lägsta temperatur 2ºC
 • Sommar
 • juni - augusti
 • Klimat: Varmt och fuktigt
 • Högsta temperatur 29ºC
 • Minsta temperatur 18ºC
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Tempererat
 • Högsta 25ºC
 • Lägsta temperatur 6ºC

Typisk mat i Niagara Falls

Äta och dricka i Niagara Falls| ©HammyCri
Äta och dricka i Niagara Falls| ©HammyCri

Om du ska äta i Niagara Falls bör du veta att du i det omgivande området hittar typisk amerikansk mat, men också kanadensisk mat med starka franska influenser. Det finns grillbarer och restauranger för alla smaker, där du kan prova de typiska rätterna: poutine (friterad potatis med ost och gravy, en köttfärssås) och kanadensiskt bacon (fläskstekar marinerade i lönnsirapssås).

Även om du ska vara ärlig, kommer du inte att hitta spektakulär mat i parken. Ett av mina tips för att besöka Niagarafallen, och detta brukar gälla för alla turer du går på som inte inkluderar mat, är att packa lite mat i din ryggsäck (och en bra flaska vatten att fylla på!).

Rekommenderade restauranger:

 • FlipBurger - Om du letar efter något prisvärt med en typiskt amerikansk smak, har Flip Burger bra recensioner och ligger också bredvid Maid of the Mist-turens avgångsplats.
 • Mother Cluckers Inc - en intressant blandning av portugisiska och amerikanska rätter och ligger ganska bra till bredvid besöksinformationspunkten.
 • Smoke's Poutinerie - Om du inte har något emot att gå en bit kan du korsa Rainbow Bridge och prova Smoke's Poutineries populära poutine.
 • Savor - Det bästa alternativet om du föredrar att inte gå för långt från det mer turistiga Niagara Falls-området.

Boka din rundtur i Niagara Falls

Vad ska jag ta med mig på en resa till Niagarafallen?

Regnbågsvy av Niagarafallen| ©Jason NG
Regnbågsvy av Niagarafallen| ©Jason NG

Det bästa råd jag kan ge dig är att ta på dig de bekvämaste kläderna du har. Du kommer att upptäcka att de flesta som besöker fallen gör detsamma. Om du besöker fallen på vintern är det bäst att ha flera lager kläder för att anpassa sig till det skiftande vädret.

När det gäller skor rekommenderar jag starkt att du har gymnastikskor eller vattentäta skor, eftersom du kommer att bli blöt vid Maid of the Mist. Av samma anledning är en regnjacka och en kamera av GoPro-typ bra tillägg till din ryggsäck (även om en poncho och flip-flops tillhandahålls).

Boka din resa till Niagarafallen

Senaste tips

Utsikt över Niagarafallen från ett observationsdäck| ©Cameron Venti
Utsikt över Niagarafallen från ett observationsdäck| ©Cameron Venti
 • Mycket viktigt! Glöm inte att ta med de handlingar som krävs för Niagarafallen, eftersom du regelbundet kommer att korsa gränsen mellan USA och Kanada.
 • Om du besöker Niagarafallen på hösten får du inte missa Niagara Falls Park- lövfärgerna är vackra!
 • Oroa dig inte för barn eftersom det är en mycket säker plats.
 • Om du har råd kan du överväga att ta en helikoptertur över Niagarafallen; det blir kort men intensivt och jag lovar dig att det är värt det.
 • Slutligen, ett av tipsen att tänka på när man besöker Niagarafallen från New York är att den kanadensiska sidan av fallen faktiskt är mycket mer välskött och snyggare än den amerikanska sidan, så försök att spendera så mycket tid som möjligt på den andra sidan av Regnbågsbron.

Niagarafallen är en unik upplevelse - du kommer att minnas den för resten av ditt liv!

Boka din resa till Niagarafallen