Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

New York i april - reseguide: bästa saker att göra och se i staden

April är en av de mest efterlängtade månaderna i Big Apple: den efterlängtade våren och det goda vädret kommer. Jag berättar om de planer du kan göra för att få ut det mesta av din resa.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minsta läsning

New York i april - reseguide: bästa saker att göra och se i staden

Njut av New Yorks parker på våren | ©Jean Carlo Emer

April i New York är en av årets mest speciella månader. Parker som Botaniska trädgården och Central Park är täckta av blommor, solen är här för att stanna (eller försöker åtminstone!) och staden har pyntat upp för att fira påsken, med de berömda färgade äggen som huvudattraktion. Det låter inte illa, eller hur?

Våren i New York är en idealisk tid att resa eftersom dagarna är längre och temperaturen mildare, vilket gör att du kan utforska skyskrapornas stad och planera mer utomhus. Dessutom är det fortfarande lågsäsong och du kan fortfarande hitta billiga flyg. I den här artikeln berättar jag om de 10 bästa sakerna att göra i april i Big Apple.

1. Upplev galenskapen i en direktsänd baseballmatch

Baseballstadion| ©Pixabay
Baseballstadion| ©Pixabay

Om du besöker New York i april får du inte missa en av de viktigaste amerikanska sporterna: baseball. En av de mest fascinerande upplevelserna jag fick under min resa till Big Apple var att se en baseballmatch live. Vilken fantastisk atmosfär!

April är den bästa månaden att njuta av denna sport, eftersom det är då ligan börjar och stämningen på arenorna är helt galen. I den här artikeln förklarar jag i detalj hur basebollsäsongen fungerar och hur man får tag på biljetter till ett bra pris.

Om jag får ge dig ett tips är det bästa du kan göra att gå på en match med New York Yankees, New Yorks mest legendariska och mest långlivade lag. Ett besök på Yankee Stadium är en av stadens främsta attraktioner. Biljetterna säljs ut snabbt, så tänk inte för mycket på det!

Boka dina biljetter nu

2. Ha kul på påskhattparaden... Rena fantasin!

En del av Bonnet Festival| ©Michael Tapp
En del av Bonnet Festival| ©Michael Tapp

Bonnet Festival Easter Hat Parade är en tradition som började för över hundra år sedan, när de troende klädde sig i sina finaste kläder för att delta i påskmässan. Med tiden har denna märkliga händelse utvecklats till en av New Yorks mest originella, färgstarka och kreativa festivaler. Den hålls på påsksöndagen.

I den här processionen ger New York-borna fritt spelrum åt sin fantasi och bygger sina egna hattar med blommor eller originalmaterial och skapar galna former som är hämtade från filmer, inspirerade av djur, amerikansk kultur... Det finns allt, till och med hattar som är gjorda av morötter! Agatha Ruiz de la Prada är en nybörjare vid hennes sida.

Dekorera din egen hatt, ju mer originell desto bättre!

Glöm inte att packa med hatten! Du behöver dock ingen hatt för att delta i paraden på Fifth Avenue, men om du vill njuta av showen som en sann amerikan är det bäst att bära din mest originella hatt och göra den personlig. Men om du vill njuta av showen som en sann amerikan är det bästa att ta på dig din mest originella hatt och göra den personlig - du kommer att skapa en sensation!

Boka en rundtur i New York

3. Känn dig som en skotte på Tartan Day Parade

Män i den nationella paraden på Tartan-dagen| ©Jazz Guy
Män i den nationella paraden på Tartan-dagen| ©Jazz Guy

Om du vill se hundratals män klädda i rutiga kjolar och njuta av en bra konsert med säckpipor rekommenderar jag att du går på National Tartan Day parade, som firar skottarnas bidrag till USA och deras skotska arv. För en dag kommer det att kännas som om du har bytt land och är i Skottland!

Evenemanget, som föddes för bara 24 år sedan, äger vanligtvis rum den första lördagen i april. Det jag gillade mest var den festliga stämningen hela dagen på Sixth Avenue med tusentals demonstranter, korvstånd, dansare och ett stort antal vagnar tillägnade Skottland. Det låter kul, eller hur?

4. Utforska gatorna i Big Apple utan bil

Lejonkungen på Broadway| ©Marcos Rivera
Lejonkungen på Broadway| ©Marcos Rivera

Kan du tänka dig att resa runt i New York, en av världens största städer, utan bil? Om du reser i april är det möjligt. Varje år för att fira Earth Day stängs Broadway Avenue av från trafiken under en förmiddag (från 9.00 till 15.00 ) längs 30 gator, från Union Square till Times Square - ett unikt tillfälle att upptäcka centrum till fots!

Under denna bilfria dag erbjuder ideella organisationer informationsstånd längs vägen för att främja aktivism och utbildning om klimatförändringar, hållbarhet och andra miljöfrågor.

Upplev magin från Broadway

På kvällen kan du dra nytta av att du befinner dig på Broadway och njuta av musikalen The Lion King, som var en oförglömlig upplevelse för mig! Här är en lista över de 10 bästa Broadwayföreställningarna. Jag är säker på att du kommer att älska en av dem.

Nurias resetips

En av de trevligaste och mest rekommenderade restaurangerna på Broadway är Bubba Gump, som är inspirerad av filmen Forrest Gump, och rätterna är uppkallade efter huvudpersonerna i filmen!

5. Ta en varmkorv på Smorgasburgs loppmarknad

Hot Dogs i New York| ©Caleb Oquendo
Hot Dogs i New York| ©Caleb Oquendo

Om du älskar att smaka på andra länders kök när du reser har du tur! Smorgasburg, en av New Yorks mest populära matmarknader, öppnar sina dörrar i april och är USA:s största matmarknad under bar himmel! Det är nästan ingenting.

På denna hipstermarknad, som har över 100 stånd, kan du hitta allt från typisk amerikansk mat, som hamburgare och varmkorv, till mycket moderna och märkliga rätter. Jag blev överväldigad av spaghetti- och tomatdonutarna (ja, spaghetti!) och ramenburgaren, en burgare med.... nudelbröd!

Användbar information om Smorgasburg Market

  • Var: 90 Kent Avenue och N. 7th St.
  • När: Lördagar kl. 11-18 och söndagar i Prospect Park, från första lördagen i april till slutet av oktober.
  • Hur man tar sig dit: Närmaste tunnelbanestation till Smorgasburg Market är Bedford (L). Du kan också ta färjan, vilket rekommenderas starkt eftersom den går bara några minuter från mässan.

Nurias resetips

En oskriven lag i New York är att lämna dricks på restauranger, kaféer, hotell... Det är vanligt att lämna mellan 15 och 20 procent.

6. Hitta fynd på vintage- och loppmarknader

LIC Flea & Food på Long Island| ©taigatrommelchen
LIC Flea & Food på Long Island| ©taigatrommelchen

När du ser hur många gömda skatter som finns på New Yorks loppmarknader kommer du inte att vilja gå tillbaka till varuhusen. När det goda vädret kommer i april öppnar många av dem för säsongen. Här är mina favoriter:

Broooklyn loppmarknad

Det är en loppmarknad som öppnar på lördagar och söndagar i Brooklyn. Du hittar vintagekläder, samlarföremål och antikviteter. Du hittar också ett urval av smycken, konsthantverk och utsökt färsk mat. Personligen blev jag förälskad i samlingen av världskulor - jag skulle ha tagit dem alla! Synd att de inte fick plats i min resväska. Förresten rekommenderar jag att du går hit hungrig för att prova maten i de olika stånden.

LIC Flea & Food

Trots att den föddes nyligen, 2019, har den blivit en av de mest fashionabla loppmarknaderna på senare tid. Här hittar du märkliga föremål, internationell mat och hantverksöl. Det ligger i Long Island City, Queens, och är ett underbart ställe att köpa mat och njuta av den vid floden med Manhattans skyskrapor i bakgrunden. Det är en perfekt plan!

Queens internationella nattmarknad

Om du vill komma bort från turistmassorna är det bästa att gå och äta på denna marknad som öppnar på lördagskvällar (från slutet av april). Det är en stor nattmarknad utomhus med upp till 100 oberoende försäljare som säljer hantverk och (mestadels asiatisk) mat. Här kan du också njuta av en bra show och livekonserter.

Nurias resetips

Lämna lite utrymme i resväskan för shopping. I New York finns det massor av loppmarknader och outletbutiker som säljer stora märken till mycket, mycket rabatterade priser - du kan hitta riktiga fynd!

7. Välkomna våren med ett besök till en blomsterutställning

Dekoration inne i köpcentret| ©Lenny Spiro
Dekoration inne i köpcentret| ©Lenny Spiro

En av mina favoritaktiviteter (och mest färgstarka!) under min resa till New York var att besöka Macy's årliga Flower Show på Herald Square för att välkomna våren med stil. Det två veckor långa evenemanget omfattar en enorm blomsterutställning, livemusik, seminarier och barnaktiviteter.

Macy's Flower Show ägnas varje år åt ett tema - 2019 återskapades till exempel kosmos med blomsterfigurer som bildar planeter och stjärnor. Varje år ändras datumen, så jag rekommenderar att du besöker den officiella webbplatsen, de små kommer att älska det! Här är en guide till andra aktiviteter som du kan göra i New York med familjen.

8. Dekorera påskägg eller... fånga dem runt om i staden!

Barn som letar efter påskägg| ©Paige Behringer
Barn som letar efter påskägg| ©Paige Behringer

En annan aktivitet som kommer att glädja familjens yngsta medlemmar under er resa till New York är att måla påskägg och dekorera dem med originalteckningar. Den mest populära workshopen är den som anordnas av Ukrainska museet i New York, där man använder material som vax och speciella färgämnen. Konst i sin renaste form!

Typiskt för USA vid den här tiden på året är också "egg hunt", en aktivitet som går ut på att barnen ska hitta gömda påskägg runt om i staden, som en Pokémon-lek! Denna lek med att gömma sig anordnas av olika institutioner, bland annat Brooklyn Children's Museum och Children's Museum of Manhattan. För den som är sugen på sött kan du också njuta av chokladäggen som säljs i alla bagerier - de är utsökta!

Var: Ukrainian Museum of New York, 222 East 6th Street.
Hur du tar dig dit: Ta F-tåget till hållplatsen Lower East Side-Second Avenue.

9. Se New Yorks körsbärsträd och förundras över deras blomning

Körsbärsträd i Central Park| ©tanakawho
Körsbärsträd i Central Park| ©tanakawho

Du behöver inte resa till Japan för att se körsbärsblommorna. New York är en av de bästa destinationerna i världen för att njuta av dessa träd, som blommar i slutet av april.
Min favoritplats för att se den här artens skönhet är Brooklyn Botanic Garden och dess japanska damm, som är en av de äldsta japanska trädgårdarna utanför landet. Den är hisnande! Det känns som om du befinner dig i den stigande solens land.

Du kan också se de magiska körsbärsblommorna i New Yorks botaniska trädgård,Roosevelt Island och i Central Park. Här är en lista över de bästa parkerna i Big Apple där du kan njuta av våren.

10. Upptäck den japanska kulturen på Sakura Matsuri-festivalen

Sakura Matsuri-festivalen| ©Samitster
Sakura Matsuri-festivalen| ©Samitster

Sakura Matsuri-festivalen hålls också i Brooklyns botaniska trädgård i slutet av april och innehåller aktiviteter med anknytning till japansk kultur, t.ex. musikaliska föreställningar, teaterpjäser, kampsporter och utställningar med japanska dräkter, teceremonier och många andra evenemang. Tänk att få njuta av denna festival och körsbärsblommorna - det var en upplevelse utöver det vanliga!

Slutligen, så att "ingen stjäl din april" som Joaquín Sabina, ta papper och penna och... notera dessa tips för New York på våren: en praktisk guide, vad du ska se, resvägar..... Jag är säker på att du inte kommer att hitta en bättre tid att besöka staden!

Nurias resetips

April är den perfekta månaden för att njuta av en picknick utomhus i någon av parkerna eller på något av torgen - glöm inte handduken!