Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

New York i juni - reseguide: praktisk guide om vad man kan göra och se i staden

I den sjätte månaden av året börjar sommaren att börja i New York, så förhållandena är idealiska för utomhusvistelse. Med evenemang som fokuserar på konst, musik, sport och mycket mer, se till att kolla in andra saker att göra i New York i juni!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

11 minsta läsning

New York i juni - reseguide: praktisk guide om vad man kan göra och se i staden

Manhattans skyline | ©Patrick Tomasso

Vintern är underbar i New York, men det betyder inte att New York-borna inte gör det mesta av sommaren. Det är faktiskt så att invånarna i Big Apple är mycket aktiva under den här tiden på året. Det är därför det finns massor av saker att göra i New York i juni, eftersom det är den månad då sommaren börjar.

Juni är inte bara en av New York-bornas favoritmånader, utan många turister bestämmer sig för att besöka staden vid den här tiden på året. Är du en del av den här gruppen? Glöm inte att ta reda på vilka evenemang som äger rum och vilka du har möjlighet att delta i. Jag kommer att börja tala om dem i detalj nedan.

1. Möt de bästa restaurangerna i New York på Taste of Times Square

En vanlig dag på Time Square| ©Arpan Parikh
En vanlig dag på Time Square| ©Arpan Parikh

Vill du göra en gastronomisk sightseeing i New York? Då har jag den perfekta aktiviteten för dig som är i New York i juni. The Taste of Times Square väljer en av månadens första veckor för att vara värd för en av stadens mest populära matfestivaler.

Ett av målen med matfestivalen är att visa upp vad som gör varje restaurang speciell. Genom att provsmaka rätterna känner sig gästerna tryggare och är mer benägna att föredra ett företag.

Det finns många överraskningar på festivalen, varav den viktigaste är livemusik för att göra atmosfären roligare för deltagarna. Smaka på Times Square har en webbplats med information om de datum då den hålls.

Deltagande restauranger

De bästa restaurangerna på Times Square erbjuder sina specialmenyer till fasta och överkomliga priser för medborgare och turister. **Bland de deltagande företagen finns följande:
**

 • Barbetta
 • Becco
 • Le Rivage
 • Sake Bar Hagi
 • Toloache

Boka en matresa på Manhattan

2. Gå in på ett museum gratis med Museum Mile Festival

Dra nytta av Museum Mile Festival| ©annulla
Dra nytta av Museum Mile Festival| ©annulla

Visste du att en del av Fifth Avenue i New York är känd som Museum Mile? I området från 104th Street till 82nd Street finns några av New Yorks mest kända museer.

Förutom museibesök erbjuder festivalen utomhusaktiviteter med allt från mat till livemusik.

Denna festival är en av de mest efterlängtade av New York-borna, så om du besöker staden när den äger rum är det en bra idé att delta. Den hålls varje år i juni, men datumet är inte alltid detsamma, vanligtvis på en tisdag.

De deltagande museerna kan besökas från och med klockan 18.00. Detta är utan tvekan ett utmärkt tillfälle att besöka de mest kända museerna i staden. Festivalen förtjänar att vara en av de bästa sakerna att göra i New York i juni.

Deltagande museer

Nio museer deltar i Museum Mile Festival:

 • Cooper - Hewitt National Design Museum.
 • Museum of the City of New York.
 • El Museo del Barrio.
 • Metropolitan Museum of Art (MET).
 • Museet för afrikansk konst.
 • National Academy Museum and School of Fine Arts.
 • Neue Galerie New York.
 • Solomon R. Guggenheim-museet.
 • Det judiska museet.

Köp biljetter till museer i New York

3. Se kreativa kostymer i sjöjungfruparaden

Besök på Coney Island| ©Tony Hisgett
Besök på Coney Island| ©Tony Hisgett

Sommarens början är en speciell händelse för många människor och i New York firar man den på olika sätt. En av dem är sjöjungfruparaden som tusentals människor deltar i. Finns det någon klädkod? Ja, de som vill delta måste klä ut sig till sjöjungfrur, oavsett om de är kvinnor eller män.

Deflesta kostymer som du ser på detta evenemang är handgjorda, vilket är fantastiskt. Paraden är så spännande att de ägnar tid åt att göra sina egna kostymer, så du kommer garanterat att se flera av dem se fantastiska ut.

Om du föredrar en annan dräkt finns det andra accepterade alternativ: sjömän, bläckfiskar, pirater och andra som har med havet att göra.

Hur kan jag delta i sjöjungfruparaden?

Paraden äger rum på dagen för sommarsolståndet, så vad kan du göra om du vill delta? Om du besöker Big Apple i juni kan du ta reda på när solståndet infaller och se om det sammanfaller med de dagar du är i stan.

Paraden hålls på Coney Island, en halvö som ligger i södra New York, exakt i Brooklyn. Eftersom det finns en fantastisk strand är det den perfekta platsen för ett evenemang med sjöjungfru-tema. Något annat som jag skulle vilja tillägga är att Coney Island är ett utmärkt ställe att besöka, det är fullt av attraktioner.

Boka en tur till Coney Island från Manhattan

4. En av de mest färgstarka paraderna under Gay Pride-veckan

Människor i Pride-paraden| ©David Huisken
Människor i Pride-paraden| ©David Huisken

Gay Pride-veckan börjar under de sista dagarna i juni och många New Yorkare firar den stort. I genomsnitt 500 000 personer deltar i den planerade paraden varje år, inklusive turister i staden.

Många byggnader är dekorerade för att visa sitt stöd för samhället och gatan är full av färg. Prideparaden är flera kilometer lång och när den är slut firar deltagarna stort.

Förutom Pride Parade äger många andra aktiviteter rum i New York under Gay Pride-veckan. På webbplatsen kan du läsa mer om dem och se datum.

Boka en Gay Pride-resa i New York City

5. Njut av musik på SummerStage Festival i Central Park

SummerStage-festivalen i Central Park| ©CP Thornton
SummerStage-festivalen i Central Park| ©CP Thornton

En av de bästa sakerna att göra i Central Park är denna mångsidiga musikfestival som startar i juni på Rumsey Playfield vid 72nd Street och Fifth Avenue. Det här stället är perfekt om du vill se musikaliska evenemang, danser och till och med recitaler.

Många av föreställningarna är gratis, vilket är en av anledningarna till att det är en av de mest efterlängtade festivalerna. Olika musikgenrer presenteras, från elektronisk till klassisk musik. Du kan också äta vid de närliggande stånden medan du njuter av föreställningen.

Boka en rundtur i Central Park

6. Filmer utomhus med Bryant Park Film Festival

Bryant Park Film Festival på en sommarkväll| ©NYC again
Bryant Park Film Festival på en sommarkväll| ©NYC again

Hittills har vi sett flera evenemang som äger rum i New York under juni och det finns fler att komma med (jag menade allvar när jag sa att New York-borna är mycket aktiva på sommaren). En annan aktivitet som är unik för årets sjätte månad är Bryant Park Film Festival.

Ja, det är samma park som Scooper Bowl hålls i, så folk utnyttjar sommaren för att tillbringa lite rolig tid utomhus. Några av de saker som du kan göra på festivalen är:

 • Ta med dig drycker och mat.
 • Glöm inte en filt eller en bärbar stol för att se filmen i lugn och ro.

Och om du fortfarande är sugen på mer rekommenderar jag den här rundturen för att se de bästa film- och serielokalerna i New York.

Schema för filmfestivalen

Filmerna börjar runt 20.00, ibland så tidigt som 21.00. Bryant Park ligger bara 5 minuter från det berömda Times Square, om du går till fots.

Vill du få en bra plats för att få ut det mesta av showen? I så fall rekommenderar jag att du anländer mellan kl. 17 och 18. Medan filmen börjar kan du strosa runt och upptäcka andra attraktioner i parken.

Filmfestivalen hålls varje måndag i juni och på deras webbplats kan du se vilka filmer som visas.

Boka en TV- och filmvisning i New York City

7. Visa din spansktalande stolthet i paraden på Puerto Ricas nationaldag

Paraden på den puertoricanska nationaldagen| ©Benjamin Kanter
Paraden på den puertoricanska nationaldagen| ©Benjamin Kanter

Många puertoricaner bor i New York och de är mycket stolta över sitt ursprung och sin kultur. För att hedra dessa miljontals medborgare har Puerto Ricas nationaldagsparad skapats. Den äger rum den andra söndagen i månaden. Den börjar kl. 11.00 och kan sluta kl. 17.00 eller lite senare.

Fifth Avenue välkomnar puertoricaner och andra som vill delta i denna stora händelse. Människor av alla nationaliteter deltar och det är ett utmärkt tillfälle att visa sin spansktalande stolthet. Du kan förvänta dig puertoricanska kostymer, musik, skoj och mycket mer.

Miljoner människor deltar i paraden och många fler ser den hemma på TV. Många kändisar med puertoricanskt ursprung deltar, till exempel Ricky Martin, Marc Anthony, Jennifer Lopez med flera.

8. Njut av all den glass du vill ha på Scooper Bowl

Att njuta av en glass| ©Maria Orlova
Att njuta av en glass| ©Maria Orlova

De första dagarna i juni är det Scooper Bowl i New York, vad handlar det om? Det är bokstavligen en festival som lämnar en god smak i munnen, eftersom allt handlar om glass. Du kan äta så mycket du vill vid de många stånd där dessa efterrätter tillagas.

Festivalen äger rum i Bryant Park, som ligger i hjärtat av ett stort affärsdistrikt: Midtown. I parken ligger New York Public Library.

Evenemanget i juni är perfekt för familjer, vänner eller par. Det bästa med Scooper Bowl är att intäkterna går till Jimmy Fund. Den är tillägnad cancerforskning för barn och vuxna.

Deltagande glassbarer

Demest kända glassbutikerna i New York deltar i festivalen, och för att få smaka på deras glass måste besökarna betala en inträdesavgift. I euro är det ungefärliga priset nästan 20 euro. Några av de glassbarer som är med i Scooper Bowl är:

 • Baskin - Robbins.
 • Ben & Jerry's.
 • Brooklyn Ice Cream Factory.
 • Waffels & Dinges.

9. Opera i parken för dem som föredrar klassisk musik

I väntan på operafunktionen| ©Joe Shlabotnik
I väntan på operafunktionen| ©Joe Shlabotnik

Till skillnad från andra musikfestivaler som äger rum i New York i juni har Opera in the Park ingen fast plats. Du kan njuta av klassisk musik, blues, jazz med mera i ** Bryant Park**, Central Park eller på andra platser.

Evenemanget börjar i mitten av juni, det finns inget fast datum, utan ändras varje år. Till föreställningarna kan du ta med dig drycker och mat och ha en trevlig stund som kommer att bidra till din semesterupplevelse.

Och om du är musikälskare men inte gillar klassisk musik rekommenderar jag att du kollar in de bästa ställena för att lyssna på musik i Harlem.

10. Delta i gratis teaterföreställningar med Shakespeare in the Park

Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat

Ett av de mest efterlängtade evenemangen i New York i juni är Shakespeare in the Park. Under evenemanget spelas pjäser av Shakespeare. Att se Romeo och Julia eller Hamlet under Big Apples natthimmel är en unik upplevelse.

Ett av skälen till att evenemanget är så känt är att biljetterna är gratis. Föreställningarna hålls på Delacorte Theatre, som ligger utomhus i Central Park. Bakom den finns en damm och slottet Belvedere. Den här bakgrunden ger upphov till fantastiska föreställningar.

När är föreställningarna?

Föreställningarna börjar i slutet av maj, pågår under hela juni och avslutas i början av augusti. De som vill köpa biljetter till pjäserna bör leta efter dem i kassan på Delacorte Theatre på föreställningsdagen. Om du har en ledig morgon under semestern kan du ställa in dig med följande i åtanke:

Även om biljettkassan öppnar klockan tolv, går folk till teatern tidigt. De första veckorna i juni är en bra tid att gå på Shakespeare in the Park. Eftersom det är de första föreställningarna är det inte många som deltar.

Hur du tar dig till Delacorte Theatre

Du kan ta linjerna B, C eller 6 i New Yorks tunnelbana. Entrén på 81st Street är den som ligger närmast teatern. Andra alternativ är Fifth Avenue eller 79th Street. Om du ännu inte känner till detta transportmedel kan du läsa vår guide om New Yorks tunnelbana.

New York väder i juni

En picknick på sommaren i New York| ©Mason Dahl
En picknick på sommaren i New York| ©Mason Dahl

Nu när jag har berättat om händelserna i New York i juni ska vi titta på några andra viktiga punkter, varav den första är vädret i staden under den månaden. I allmänhet är vädret behagligt, eftersom sommaren precis har börjat. De första dagarna är omväxlande varma och kalla, och det regnar ungefär 8 dagar i månaden.

Ibörjan av juni är genomsnittet 22-24 °C, men tidigt på morgonen kan det sjunka ner till 15 °C. Med dagarna som går kommer vädret att värmas upp, vilket gör det idealiskt för utomhusaktiviteter. Dessa är också gynnade av det faktum att solen går upp före kl. 6 på morgonen och går ner efter kl. 20 på kvällen.

För att komplettera det hela finns här ett diagram som jämför vädret i New York under de olika årstiderna:

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Regn, fukt och snö
 • Maximalt 2ºC
 • Minsta -5ºC
 • Våren
 • Mars - juni
 • Klimat: Varmt med viss nederbörd
 • Hög 26ºC
 • Låg 5ºC
 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Klimat: Varmt och hög luftfuktighet
 • Maximalt 28ºC
 • Minst 15ºC
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Svalt och torrt
 • Maximalt 24ºC
 • Minst 5ºC

Hur många turister kommer till New York i juni?

Njuta av sommaren i Central Park| ©Harry Gillen
Njuta av sommaren i Central Park| ©Harry Gillen

Varje år väljer mer än 50 miljoner människor från många länder New York som turistmål. Sommaren (inklusive juni) är den mest populära tiden för turister att semestra, särskilt de som klarar värmen bra.

Även om antalet turister är stort har staden resurser för att ta emot alla. Du kan vara säker på att det finns mycket att göra.

Priser i New York på sommaren

Att göra matematiken| ©Karolina Grabowska
Att göra matematiken| ©Karolina Grabowska

En av de dyraste perioderna i Big Apple är sommaren, särskilt juli och augusti. I juni har inte alla priser stigit ännu, men det är troligt att du hittar vissa produkter, hotell och till och med flyg till högre priser än under våren.

De priser som är vanliga på sommaren börjar sjunka i slutet av september och stiger igen vid jul. Julen är också en årstid då staden tar emot många turister.

Packa resväskan till New York i juni!

Redo att resa| ©Alexandr Podvalny
Redo att resa| ©Alexandr Podvalny

Eftersom det är sommar rekommenderar jag att du packar lätta, andningsbara och ljusa kläder som är svalare. Om du packar med långbyxor, se till att de är gjorda av tunt tyg.

Shorts, kortbyxor, klänningar och kjolar går också bra. Andra saker som du måste ha med dig på din resa till New York är följande:

Lätta och bekväma skor: Jag rekommenderar tjocka sulor, tunna sulor är obekväma om du går mycket.
Hatt eller keps, solkräm och solglasögon.

 • Tröja eller tunn kofta om det finns luftkonditionering där du går in. Perfekt även för tidiga morgnar i juni.
 • Filt att sitta på i parken.

Sommaren kan också medföra regniga dagar, så det är en bra idé att packa några kläder om det skulle regna under besöket. Ta med ett paraply, en vattentät jacka och skor som är lämpliga för dessa väderförhållanden.

Alternativa planer för regniga dagar i New York City

Naturhistoriska museet| ©6sqft
Naturhistoriska museet| ©6sqft

Om det skulle regna, har vi här några alternativa planer som är lika roliga:

 • Besök ett museum.
 • Njut av Big Apple i regnet, promenera i närheten av ditt boende.
 • Gå på en Broadway-musikal
 • Besök historiska byggnader, som Grand Central Terminal eller New York Public Library.
 • Gå till en katedral eller kyrka och förundras över dess utformning.
 • Times Square och Herald Square är fulla av butiker, så varför inte utnyttja New Yorks regniga dagar för att shoppa?

Den här guiden hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av ditt besök i New York i juni - ha en trevlig resa!