Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man besöker Dyker Heights julbelysning

Om du har turen att besöka New York under julen får du inte missa det vackraste grannskapet i hela staden - det är som en film!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Hur man besöker Dyker Heights julbelysning

Lampor i ett av husen i Dyker Heights | ©Hellotickets

New York i juletid erbjuder många saker att göra: upplysta skyltfönster, dekorerade gator och avenyer, skridskobanor? Men om det är något du inte får missa är det dekorationerna i Dyker Heights.

Med mycket fantasi och kreativitet har invånarna i Dyker Heights i Brooklyn förvandlat sitt kvarter till en juldestination i New York som man inte får missa. Du har aldrig sett något liknande utom på film, så gör dig redo för en färgprakt och julbelysning och ge dig ut för att upptäcka ett av New Yorks bästa kvarter!

Hur är Dyker Heights?

Belysning av ett av husen i området.| ©Hellotickets
Belysning av ett av husen i området.| ©Hellotickets

Dyker Heights är faktiskt ett bostadsområde i Brooklyn som inte skulle vara något speciellt om det inte vore för att invånarna varje jul kommer in i julstämningen och förvandlar sina privata hem till en plats som ser ut som något från en amerikansk film, tack vare den enorma dekorations- och belysningsuppvisning som är så typisk för den här tiden på året.

Vissa väljer diskreta och sofistikerade ljus för att dekorera sina hem, medan andra går över gränsen och fyller dem till brädden med alla slags girlander, julgranskulor, uppblåsbara föremål och figurer som sjunger julsånger.

Boka en rundtur i Dyker Heights

Varför åka till Dyker Heights på julen?

Typisk dekoration i Dyker Heights| ©Hellotickets
Typisk dekoration i Dyker Heights| ©Hellotickets

Om du gillar juldekorationer och julbelysning kan jag rekommendera det, för det är en upplevelse att se en stadsdel med "amerikanskt" tema i samband med julen. Lokalbefolkningen gör allt för att imponera på besökarna varje år, och det är ett nöje att ta bilder av jultomten, renar, snögubbar, alver och mycket mer - det är svårt att hitta ett mörkt hus i skymningen!

Boka en rundtur i Dyker Heights

Hur tar man sig till Dyker Heights?

Dekorationsdetaljer i Dyker Heights| ©Hellotickets
Dekorationsdetaljer i Dyker Heights| ©Hellotickets

Dyker Heights ligger i sydvästra Brooklyn, mellan stadsdelarna Bensonhurst och Bay Ridge. Du kan åka på egen hand med kollektivtrafiken eller ta en jultur i Brooklyn i ett bekvämt fordon som tar dig på en rundtur från centrala Manhattan.

Med allmänna kommunikationer

Dyker Heights ligger ungefär en timmes tunnelbaneresa från Manhattan. Det finns ingen tunnelbanestation, men de omgivande stadsdelarna har det. Det finns flera alternativ för att ta sig dit med kollektivtrafik (se här för en guide till New Yorks tunnelbana).

  • Ta tunnelbanelinjen R och gå av vid hållplatsen 86th St. i stadsdelen Bay Ridge. Det finns kaféer och butiker runt denna hållplats, så om du behöver gå på toaletten eller vill köpa något att värma dig med måste du göra det här. Kom ihåg att Dyker Heights är ett bostadsområde och att det knappt finns några affärer. Det är bara 15-20 minuters promenad från tunnelbanan för att komma dit.

  • Ta tunnelbanelinjen D och gå av vid hållplatsen Bensonhurst vid 79th St. Även om det finns en del shopping i det här området är atmosfären inte som i Bay Ridge. 20 minuters promenad från tunnelbanestationen tar dig till Dyker Heights.

  • Du kan också ta bussen från Wall Street på linje X28, ett alternativ som släpper av dig vid 86th St. och 12th Ave, fem minuters promenad från de dekorerade husen. För att återvända med buss till Manhattan kan du ta B1-bussen.

Tur med julbelysning i Dyker Heights

Juldekoration| ©Hellotickets
Juldekoration| ©Hellotickets

Julen är en magisk tid på året i New York och det finns många sätt att njuta av den. Om du älskar juldekorationer rekommenderar jag att du följer med på rundturen Christmas Lights in Dyker Heights så att du inte missar något av denna tradition, eftersom det finns detaljer som du kanske missar om du gör det på egen hand. Det här är definitivt en av de bästa turerna för att se ljusen i New York City i juletid.

Du kommer inte bara att få se ljusen i detta pittoreska område, utan du kommer också att få utforska det genom att lyssna på guidens anekdoter om denna roliga händelse på spanska och du kanske till och med får träffa några av ägarna till de helt nya husen. Dessutom sparar du tid på vägen och slipper frysa mitt i vintern i New York eftersom du åker bekvämt i ett fordon med gruppen i stället för att åka kollektivtrafik.

På vägen tillbaka till Midtown stannar du vid Brooklyn Bridge för att njuta av Manhattans spektakulära skyline. På det hela taget är det en mycket komplett rundtur för att njuta av New Yorks julstämning och du kommer att lämna Dyker Heights med ett leende på läpparna. Om du också är en julälskare får du inte missa de bästa julgranarna i New York.

Boka en rundtur i Dyker Heights

Vilka är de mest kända husen i Dyker Heights?

Ett av de mest kända husen i Dyker Heights| ©Hellotickets
Ett av de mest kända husen i Dyker Heights| ©Hellotickets

De mest spektakulära dekorationerna i Dyker Heights finns mellan 83rd och 86th Streets och 10th och 12th Avenues. Eftersom det är ett grannskapsinitiativ är det inte samma hus i området som dekoreras varje år, men det finns alltid överraskningar. Dessa är de mest populära:

Lucy Spata-huset

Huset som tillhör föregångaren till denna tradition lockar mängder av turister. Det är som juvelen i kronan i Dyker Heights. Du känner igen den på armén av bländande figurer i hennes trädgård med snögubbar, leksakssoldater och dussintals änglar som hon placerat för att hedra sin mor som dog 1986. Det ligger på 1152 84th Street.

Familjehemmet Polizzoto

På samma gata, men på 1145, ligger familjen Polizzotos hus med en gigantisk jultomte vid ingången till huset, en spektakulär karusell i trädgården och leksakssoldater som är nästan nio meter höga.

James Bonavito-huset

Juldekorationerna i hans hem anses vara de mest eleganta i Dyker Heights, och James Bonavito vet en hel del om juldekorationer eftersom han äger företaget B&R Christmas Decoration Company.
Guld, vitt, grönt och rött ljus pryder fasaden och trädgården tillsammans med figurer i naturlig storlek.

Sam the Greek's House

Det trevåningshus som ligger på 71st St. & 14th Avenue är dekorerat från topp till tå med 260 000 ljus och är dekorerat i minsta detalj. Sam själv tänder dem när det är jul.

Blått julhus

Utomhusdekorationerna är alla blå. Inne i huset är halva huset dekorerat för jul och den andra halvan för Hanukkah, eftersom familjen som bor där är hälften kristen och hälften judisk.

När tänds ljuset i Dyker Heights?

Detalj av ljusen vid Dyker Heights| ©Hellotickets
Detalj av ljusen vid Dyker Heights| ©Hellotickets

Det finnsinget exakt datum för när julbelysningen i Dyker Heights tänds, även om vissa lokalbor gör det under Thanksgivinghelgen. Det bästa sättet att se till att alla dekorationer är uppsatta är dock från mitten av december till juldagen. Flera grannar låter dem till och med stå kvar efter nyårsafton.

Vilken är den bästa tiden att besöka området?

Fler dekorerade hus i Dyker Heights| ©Hellotickets
Fler dekorerade hus i Dyker Heights| ©Hellotickets

I december går solen ner runt 16.30 i New York. Jag rekommenderar att du åker till Dyker Heights lite innan det blir mörkt så att du kan vara med när lamporna tänds, men om du inte kan det, gå inte för sent eftersom många hus släcker sina lampor vid 21.00.

Semesterdekorationerna är oftast på under helgen, men det är också då som de flesta besökarna är i grannskapet och vissa hus blir väldigt trånga.

Roliga fakta om Dyker Heights julbelysning

Inredning i Dyker Heights| ©Hellotickets
Inredning i Dyker Heights| ©Hellotickets

När började traditionen med julbelysning i Dyker Heights?

Allt började på 1980-talet när grannen Lucy Sparta bestämde sig för att dekorera sitt hus med juldekorationer för att hedra sin avlidna mor. Så småningom anslöt sig andra grannar och det har nu blivit en årlig händelse och en odeklarerad grannskapstävling om det bäst dekorerade huset i jul. Vissa familjer betalar till och med professionella dekoratörer för att göra en personlig och annorlunda design åt dem.

Denna tradition lockar tusentals människor till Dyker Heights varje år och är så populär att guidade turer har startats för att ta del av varje liten detalj i området.

Var förvarar grannarna dekorationerna resten av året?

Många invånare förvarar smyckena i sina egna hem, antingen i förrådsrum eller garage. Dessa bostäder är ganska stora, så med lite organisation är det inte förvånande att de har ett särskilt utrymme för att förvara dem.

Andra invånare hålls av dekorationsföretag eftersom det är de som tillhandahåller ljus och dekorationer när familjerna anlitar deras tjänster.

Hur mycket kostar dekorationerna?

Det beror på dekorationerna och husets storlek, men vi talar om belopp på mellan 5 000 och 20 000 dollar mellan elräkningar och tjänster från specialiserade dekorationsföretag. Mycket pengar!

Hur kommer grannarna in i sina hem?

Om invånarna fyller sina hem med dekorationer och ljus så att det inte finns en enda lucka i trädgården, hur kommer de då in utan att snubbla över dem? Som tur är har de flesta hus en andra dörr utöver huvudentrén, så grannarna behöver inte springa en hinderbana varje gång de vill komma in i huset.

Boka en rundtur i Dyker Heights

Vad finns det mer att göra i New York under julen?

Dekorering av shoppingcentret The Shops i juletid| ©Hellotickets
Dekorering av shoppingcentret The Shops i juletid| ©Hellotickets

Julen är en av de mest magiska tiderna i New York. Staden är fylld av julgranar, ljus, julsångare, dekorerade avenyer och butiker... Det är definitivt rätt tid att resa till staden eftersom den är vacker och det finns så mycket att se. Som Andy Williams sa i sin populära sång: It's the Most Wonderful Time of the Year!

I hjärtat av Midtown Manhattan får du inte missa Rockefeller Center i juletid, där du kan se den historiska granen och åka skridskor på isbanan. Och om du känner för att utforska staden bortom Manhattan, kommer Bronx Zoo's julbelysning att få dig att häpna.

Och när du ändå är i Brooklyn rekommenderar jag att du besöker stadsdelen (om möjligt, bekanta dig med den i dagsljus, innan du når Dyker Heights för att njuta av marknaderna, arkitekturen, parkerna...). Om du är sugen på det, har jag sammanställt en guide om vad du kan se och göra i Brooklyn och vad du kan se och göra i Williamsburg, New Yorks judiska stadsdel.