Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Helikopterflygningar i New York

Att flyga över Manhattan och njuta av en fågelperspektiv på dess byggnader är en upplevelse som man bara får uppleva en gång i livet.

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

Helikopterflygningar i New York

Utsikt över Manhattan från helikoptern | ©Hellotickets

Att ta en helikoptertur över New York är definitivt en upplevelse som du måste prata om när du återvänder från din resa till New York. Gör dig redo att beundra stadens majestätiska skyskrapor från sin allra högsta höjd och flyga över Big Apple.

De flesta turer varar ungefär 15 minuter, men det finns vissa skillnader mellan dem. Jag ska berätta allt om dem för att göra det lättare för dig att välja den som passar dig.

Det billigaste flyget

Viktig helikoptertur

Fågelperspektiv över Manhattan till bästa pris

Perfekt om du vill njuta av den exklusiva upplevelsen att flyga över Manhattan i en helikopter utan att behöva betala för mycket. Du får se Brooklyn Bridge, New Yorks skyline och Frihetsgudinnan.

Längd: 15 minuter

Det här är det korta alternativet av New York Citys helikoptertur, även om den omfattar alla de viktigaste sevärdheterna på Manhattan. Flygningen avgår från Downtown Heliport och tar dig till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Du får spektakulära vyer över Ground Zero, One World Observatory och Manhattans mest populära skyskrapor, till exempel Empire State Building.

Du får också en närbild av Brooklyn och Brooklyn Bridge.

Varför jag gillar den här turen: På den här turen får du se det viktigaste av Manhattan och även om den kan verka lite kortare kommer du inte att missa något.

Rekommenderas om... du vill njuta av upplevelsen utan att behöva spendera för mycket.


Den fullständiga flygningen

Utökad helikoptertur

Förläng resan lite längre för att komma till Manhattan.

Det bästa alternativet för att få en mer komplett rundtur där du flyger över Hudson upp till Times Square och den berömda Madison Square Garden.

Längd: 20 minuter

Om du inte har något emot att spendera lite mer är detta den bästa resan med mest valuta för pengarna eftersom du kan njuta av New Yorks sevärdheter i en lugnare takt. På 20 minuter hinner du göra rundturen runt Manhattan via Madison Square Garden. Du når höjden av Times Square, vilket ger dig en bättre utsikt över Central Park, Chrysler Building och andra områden i Midtown.

Observera att helikoptern av säkerhetsskäl inte kan flyga mellan Manhattans byggnader, så rutten följer Hudsonfloden. Utsikten är ändå hisnande.

Varför jag gillar den här turen: 20 minuter ger dig mer tid att njuta av upplevelsen och låter dig komma närmare de viktigaste sevärdheterna i Midtown.

Rekommenderas om... du vill njuta av upplevelsen och inte har något emot att spendera lite mer.

Andra alternativ för helikopterflygningar över New York City

Förutom de mer klassiska helikopterturerna över New York finns det mer sofistikerade alternativ som, om du har råd med dem, kommer att bli oförglömliga:

Om det inte räcker med att flyga över Manhattan kan du välja en lång helikoptertur där du också flyger över de fem stadsdelarna: Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Du får cirka 30 minuters flygtid och du får med dig en mycket mer komplett souvenir av New York från luften.

Och om du vill ha en exklusiv och VIP-upplevelse kan du boka en privat helikoptertur i New York. Den här flygningen är utformad för att du ska kunna dela den med din partner eller dina reskamrater (upp till 5 passagerare) och tillsammans med din pilotguide kan ni tillbringa cirka 30 minuter i luften medan ni njuter av New Yorks landmärken och av ett gratis glas champagne.

Vi jämför alternativen


Varför är det värt att ta en helikoptertur över New York?

Flyg över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Flyg över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Stadens skyline är ett skådespel i sig självt, ännu mer från en helikopterflygning över New York. Det är också en unik upplevelse, där den fantastiska utsikten kombineras med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Boka din helikopterflygning över New York

Information om helikopterflygningar i New York City

Utsikt över Manhattan över Hudsonfloden| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan över Hudsonfloden| ©Hellotickets

Helikoptermodell

Den helikopter som används av de flesta operatörer för helikopterturer i New York är Eurocopter/Airbus AS350B2, som känns igen på sin röda färg. Vid längre flygningar och VIP-flygningar används Bell 206L4 och Bell 407GX.

Operatörer

De flesta turer samarbetar med två operatörer: Liberty Helicopters och Zip Aviation. Båda företagen har genomgått stränga säkerhetscertifieringar och tillämpar dessa på alla sina upplevelser, som endast varierar i längd och rutt. Det är slutna helikopterflygningar där du inte kan luta dig ut genom fönstret eller lämna flygplanet vid något tillfälle.

Säkerhet

Alla helikopterturer som jag har rekommenderat är helt säkra, och jag har sett till att de anordnas av operatörer som har en rad säkerhetscertifikat.

Turer

Det är viktigt att notera att du under en helikopterflygning i New York inte kommer att flyga över byggnader. Alla rutter följer Hudsonfloden och vissa följer East River, vilket ger dig panoramautsikt över staden, men du kommer aldrig att se skyskraporna på nära håll.

Särskild julflygning

Om du tillbringar julen i New York är en av de saker du vill göra att se julbelysningen, så vad sägs om att göra det från luften? Den här tiden på året kan du boka en helikopterflygning för att se julbelysningen från New Jersey för en unik upplevelse.

Boka din helikopterflygning över New York

Saker att veta innan du bokar

Utsikt över Empire State Building från luften| ©Hellotickets
Utsikt över Empire State Building från luften| ©Hellotickets

Hur fördelas platserna på flyget?

Platserna fördelas enligt passagerarnas vikt, som ska vara jämnt fördelad i helikoptern. De blir inte slutgiltiga förrän i flygningens ögonblick, eftersom hänsyn måste tas till varje persons tillhörigheter. Av denna anledning kan du inte välja plats under flygningen, även om du kan meddela operatören dina önskemål.

Hur många personer får plats i en helikopter?

Fem till sex personer, exklusive piloten. Researrangörerna kan organisera grupper på upp till 9 personer, och dela upp dem i två grupper vid helikopterflygningen över New York.

Boka din helikopterflygning över New York

Hur fungerar bokningen?

Flygning över Manhattan| ©Hellotickets
Flygning över Manhattan| ©Hellotickets

När du bokar köper du en kupong som är giltig under hela din vistelse i New York och som har ett preliminärt datum och klockslag. När du väl är i New York måste du bekräfta det med operatören genom att ringa det amerikanska numret (som står på kupongen).

När du har köpt din kupong kommer du att få instruktioner om hur du kan bestämma datum och tid för din tur med operatören. Om du har några problem eller inte talar språket kan Hellotickets kontakta operatören och bekräfta åt dig.

Hur kontaktar jag operatören?

Du kan göra detta från hotellet eller kontakta Hellotickets som gör det åt dig. Därför rekommenderar jag att du gör bokningen för den första dagen du anländer till New York och sedan fastställer det datum som passar dig bäst med operatören. På så sätt har du en marginal för att kunna genomföra turen om det skulle bli dåligt väder.

Kan jag välja min flygtid?

För de flesta flygningar gäller att när du har bokat bekräftar du en dag med operatören och de kommer att föreslå en tid. Om den inte passar dig kan du prata med operatören om att ändra den om det finns andra alternativ.

Boka din helikopterflygning i New York

Vilken är den bästa tiden för en helikopterflygning i New York?

Utsikt över Central Park från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Central Park från helikoptern| ©Hellotickets

Det beror på vilken utsikt du vill ha. Om du vill se New Yorks byggnader i all sin prakt och se staden breda ut sig mot horisonten, försök att få en tid runt middagstid. Om du vill se staden täckt av skymningens ljus och nattens första ljus, försök att välja en tid i slutet av dagen. Turer erbjuds normalt inte efter kl. 20.00.

Alex' restips

För alla helikopterupplevelser, utan undantag, måste du betala en extra avgift vid helikopterflygplatsen, som alltid är 40 dollar per person.

Ordna din helikopterflygning i New York City

Utsikt över Frihetsgudinnan från flygningen| ©Hellotickets
Utsikt över Frihetsgudinnan från flygningen| ©Hellotickets

Var avgår helikopterflygningarna från i New York?

Helikopterturer avgår från helikopterflygplatsen som ligger i Downtown Manhattan, på Manhattans sydligaste punkt. Du känner igen platsen på det ständiga ljudet av helikoptrar som startar och landar och de helikoptrar du ser flyga runt, plus att den är ganska väl skyltad.

Vilken tid ska jag anlända till helikopterflygplatsen?

Det är bäst att vara där 15 minuter före flygtiden, för att få allting klart i förväg och framför allt för att känna nerverna innan du går ombord på helikoptern!

Vad kan jag ta med mig på turen?

Alla väskor och ryggsäckar förvaras i skåp, så ta inte med dig något för stort eller värdefullt. Ta med dig ditt pass, helikopterplatsavgiften på 40 dollar per person och cirka 5 dollar för skåpet. Du kan åka med i helikoptern med din telefon och kamera.

Vilka handlingar behöver jag?

Du måste ta med dig ditt pass och visa upp det innan du går ombord på helikoptern. Detta är ett måste, så se till att du har det med dig!

Kan jag be om fotografier av min tur?

De flesta operatörer erbjuder en fototjänst med foton av det du kommer att se från helikoptern och ett foto vid helikopterplattan.

Boka din helikopterflygning över New York

Var kan du äta efter flygningen?

Manhattans cafeteria| ©Hellotickets
Manhattans cafeteria| ©Hellotickets

Eftersom ingen av turerna inkluderar mat och helikopterflygningen på Manhattan kan göra dig lite hungrig, finns här några rekommenderade restauranger i närheten av helikopterflygplatsen:

  • Thunder Bun - 5 minuters promenad från helikopterflygplatsen i Downtown, och om du är ute efter snabbmat som hamburgare eller smörgåsar men med stil är detta stället för dig.
  • Pranzo Pizza & Pasta - en kvartersrestaurang där du kan hitta den klassiska New York-skivan med pizza, pasta och smörgåsar i italiensk stil.
  • Mad Dog & Beans - en mexikansk restaurang som är känd för sina vänliga servitörer, guacamole och generösa portioner och ligger bara 7 minuter från helikopterflygplatsen.
  • Leo's Bagels - det perfekta valet om du flyger helikopter runt middagstid, eftersom du kan stanna till för en pastramibrunch, äggmacka eller New York-bagel.

Senaste tipsen

Helikopterpilot| ©Hellotickets
Helikopterpilot| ©Hellotickets

Du tänker förmodligen ta bilder för att föreviga din helikoptertur, så för att få den perfekta bilden ska du komma ihåg att du kommer att vara i ständig rörelse och att helikoptern inte är helt stabil, så du behöver en snabb slutartid på din kamera (över 250/1).

Öka också bländaröppningen så mycket du kan och höj ISO-värdet (från 400 till 3200) när dagen går. Du kommer att få lite brus i dina bilder, men i gengäld kommer du att fånga New Yorks byggnader tydligt.

Om du inte vill göra det hela komplicerat kan du använda sportläget på din kamera eller mobiltelefon för att undvika att ta suddiga bilder.

Du vet alla detaljer om hur du tar en helikoptertur i New York... nu kan du njuta av upplevelsen!

Boka din helikopterflygning över New York