Helikopterflygningar i New York

Att flyga över Manhattan och se byggnaderna ur fågelperspektiv är en upplevelse man bara får en gång i livet.

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

Helikopterflygningar i New York

Utsikt över Manhattan från helikoptern | ©Hellotickets

En helikoptertur över New York är definitivt en upplevelse som du kommer att prata om när du återvänder från din resa till New York. Gör dig redo att beundra stadens majestätiska skyskrapor från deras allra högsta höjd och flyg över Big Apple.

De flesta turerna varar i cirka 15 minuter, men det finns några skillnader mellan dem. Jag ska berätta allt om dem så att du lättare kan välja den som passar dig bäst.

Det billigaste flyget

Viktig helikoptertur

Fågelperspektiv över Manhattan, till bästa pris

Perfekt om du vill njuta av den exklusiva upplevelsen att flyga över Manhattan i en helikopter utan att göra avkall på pengarna. Du får se Brooklyn Bridge, New Yorks skyline och Frihetsgudinnan.

Längd: 15 minuter

Detta är det kortaste alternativet av New York City-helikopterturer, även om den inkluderar alla de viktigaste sevärdheterna på Manhattan. Flygningen avgår från Downtown Heliport och tar dig till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Du får en spektakulär utsikt över Ground Zero, One World Observatory och Manhattans mest populära skyskrapor, som Empire State Building.

Du får också se Brooklyn och Brooklyn Bridge på nära håll.

Varför jag gillar den här turen: På den här turen får du se det viktigaste av Manhattan och även om den kan verka lite kortare kommer du inte att missa någonting.

Rekommenderas om... du vill njuta av upplevelsen utan att behöva spendera för mycket.


Den kompletta flygningen

Utökad helikoptertur

Förläng din resa lite längre för att komma till Manhattan.

Det bästa alternativet är att njuta av en mer komplett rundtur där du flyger över Hudson upp till höjden av Times Square och den berömda Madison Square Garden.

Längd: 20 minuter

Om du inte har något emot att spendera lite mer, är detta den bästa resvägen för pengarna eftersom du kan njuta av New Yorks sevärdheter i en lugnare takt. På 20 minuter har du tid att göra en rundtur på Manhattan via Madison Square Garden. Du kommer upp i höjd med Times Square, vilket ger dig en bättre utsikt över Central Park, Chrysler Building och andra områden i Midtown.

Observera att helikoptern av säkerhetsskäl inte kan flyga mellan Manhattans byggnader, så rutten följer Hudsonfloden. Utsikten är ändå hisnande.

Varför jag gillar den här turen: 20 minuter ger dig mer tid att njuta av upplevelsen och gör att du kan komma närmare de viktigaste sevärdheterna i Midtown.

Rekommenderas om... du vill njuta av upplevelsen och inte har något emot att spendera lite mer.

Andra alternativ för helikopterflyg över New York City

Förutom de mer klassiska helikopterturerna över New York finns det mer sofistikerade alternativ som, om du har råd, kommer att bli oförglömliga:

Om det inte räcker med att flyga över Manhattan kan du välja en lång helikoptertur där du också flyger över de fem stadsdelarna: Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island. Flygtiden är ca 30 minuter och du får med dig en mycket mer komplett souvenir av New York hem från luften.

Och om du vill ha en exklusiv VIP-upplevelse kan du boka en privat helikoptertur i New York. Denna flygning är utformad för att du ska kunna dela den med din partner eller resesällskap (upp till 5 passagerare) och tillsammans med din pilotguide kan du tillbringa ca 30 minuter i luften medan du njuter av New Yorks landmärken och ett gratis glas champagne.

Vi jämför alternativen


Varför är det värt att ta en helikoptertur över New York?

Flyg över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Flyg över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Stadens skyline är ett skådespel i sig, ännu mer så från en helikopterflygning över New York. Det är också en unik upplevelse, där den fantastiska utsikten kombineras med adrenalinkicken av att flyga över New York i en helikopter i över 200 kilometer i timmen.

Boka din helikopterflygning över New York

Information om helikopterflygningar i New York City

Utsikt över Manhattan från Hudson River| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från Hudson River| ©Hellotickets

Helikoptermodell

Den helikopter som används av de flesta operatörer för helikopterturer i New York är Eurocopter/Airbus AS350B2, som känns igen på sin röda färg. Bell 206L4 och Bell 407GX används för längre flygningar och VIP-flygningar.

Operatörer

De flesta turerna genomförs med två operatörer: Liberty Helicopters och Zip Aviation. Båda företagen har genomgått strikta säkerhetscertifieringar och tillämpar dessa på alla sina upplevelser, som endast varierar i längd och rutt. Detta är slutna helikopterflygningar där du inte kommer att kunna luta dig ut genom fönstret eller lämna flygplanet när som helst.

Säkerhet

Alla helikopterresor som jag har rekommenderat är helt säkra, och jag har sett till att de anordnas av operatörer som har en rad säkerhetscertifikat.

Turer

Det är viktigt att notera att du inte kommer att flyga över byggnader på en helikopterflygning i New York. Alla rutter följer Hudsonfloden och vissa följer East River, vilket ger dig panoramautsikt över staden, men du kommer aldrig att se skyskraporna på nära håll.

Särskilt julflyg

Om du tillbringar julen i New York är en av de saker du vill se julbelysningen, så vad sägs om att göra det från luften? Den här tiden på året kan du boka en helikopterflygning för att se julbelysningen från New Jersey och få en unik upplevelse.

Boka din helikopterflygning över New York

Saker att veta innan du bokar

Utsikt över Empire State Building från luften| ©Hellotickets
Utsikt över Empire State Building från luften| ©Hellotickets

Hur fördelas sätena under flygningen?

Sätena fördelas efter passagerarnas vikt, som bör vara jämnt fördelad över hela helikoptern. De kommer inte att vara slutgiltiga förrän vid flygningen, eftersom varje persons tillhörigheter måste tas med i beräkningen. Av den anledningen kan du inte välja din plats under flygningen, men du kan meddela operatören vad du föredrar.

Hur många personer får plats i en helikopter?

5 till 6 personer, piloten ej inräknad. Researrangörer kan organisera grupper på upp till 9 personer och dela upp dem i två grupper vid tidpunkten för helikopterflygningen över New York.

Boka din helikopterflygning över New York

Hur fungerar bokningen?

Flygning över Manhattan| ©Hellotickets
Flygning över Manhattan| ©Hellotickets

När du bokar köper du en voucher som är giltig under hela din vistelse i New York och har ett vägledande datum och klockslag. När du är i New York måste du bekräfta med operatören genom att ringa deras amerikanska nummer (som finns på din voucher).

När du har köpt din voucher kommer du att få instruktioner om hur du ställer in datum och tid för din resa med arrangören. Om du har några problem eller inte talar språket kan Hellotickets kontakta operatören och bekräfta åt dig.

Hur kontaktar jag arrangören?

Du kan göra detta från hotellet eller kontakta Hellotickets för att göra det åt dig. Därför rekommenderar jag att du gör bokningen för den första dagen du anländer till New York, och sedan ställa in det datum som passar dig bäst med operatören. På så sätt har du en marginal för att göra turen i händelse av dåligt väder.

Kan jag välja min flygtid?

För de flesta flygningar gäller att när du har bokat bekräftar du en dag med arrangören och de kommer att föreslå en tid. Om det inte passar dig kan du prata med operatören om att ändra det om det finns andra alternativ.

Boka din helikopterflygning i New York

Vilken är den bästa tiden för en helikopterflygning i New York?

Utsikt över Central Park från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över Central Park från helikoptern| ©Hellotickets

Det beror på vilken vy du vill ha. Om du vill se New Yorks byggnader i all sin prakt och se staden expandera till horisonten ska du försöka få en tid runt middagstid. Om du vill se staden täckt av skymningens ljus och nattens första ljus ska du försöka välja en tid i slutet av dagen. Rundturer erbjuds normalt inte efter kl. 20.00.

Alex's Traveller Tip

För alla helikopterupplevelser, utan undantag, måste du betala en extra avgift på heliporten, som alltid är $ 40 per person.

Boka din helikopterflygning i New York City

Utsikt över Frihetsgudinnan från flygningen| ©Hellotickets
Utsikt över Frihetsgudinnan från flygningen| ©Hellotickets

Varifrån avgår helikopterflygningar i New York?

Helikopterturer avgår från heliporten som ligger i Downtown Manhattan, på Manhattans sydligaste punkt. Du känner igen platsen på det ständiga ljudet av helikoptrar som startar och landar, och de helikoptrar du ser flyga runt, plus att det är ganska väl skyltat.

Vilken tid ska jag anlända till helikopterplattan?

Det är bäst att vara där 15 minuter före din flygtid, för att få allt klart i förväg, och viktigast av allt för att känna nerverna innan du går på helikoptern!

Vad kan jag ta med mig på turen?

Alla väskor och ryggsäckar förvaras i skåp, så ta inte med något som är för stort eller värdefullt. Ta med ditt pass, helipadavgiften på 40 USD per person och ca 5 USD för skåpet. Du kan åka med i helikoptern med din telefon och kamera.

Vilken dokumentation behöver jag?

Du måste ta med ditt pass och visa upp det innan du går ombord på helikoptern. Detta är ett måste, så se till att du har det med dig!

Kan jag be om fotografier från min tur?

De flesta operatörer erbjuder en fototjänst med bilder av vad du kommer att se från helikoptern och ett foto på helikopterplattan.

Boka din helikopterflygning över New York

Var man kan äta efter flygningen

Manhattan kafeteria| ©Hellotickets
Manhattan kafeteria| ©Hellotickets

Eftersom ingen av turerna inkluderar mat och helikopterflygningen över Manhattan kan göra dig lite hungrig, finns här några rekommenderade restauranger nära helikopterflygplatsen:

  • Thunder Bun - en 5 minuters promenad från Downtown heliport, och om du letar efter snabbmat som hamburgare eller smörgåsar men i stil, är det här stället för dig.
  • Pranzo Pizza & Pasta - en kvarterskrog där du kan hitta den klassiska New York-pizzan, pasta och smörgåsar i italiensk stil.
  • Mad Dog & Beans - en mexikansk restaurang känd för sina vänliga servitörer, guacamole och generösa portioner, och ligger bara 7 minuter från heliporten.
  • Leo's Bagels - det perfekta valet om du ska flyga helikopter runt lunchtid, då du kan stanna till för en pastrami brunch, äggmacka eller New York bagel.

Senaste tips

Helikopterpilot| ©Hellotickets
Helikopterpilot| ©Hellotickets

Du tänker säkert ta bilder för att föreviga din helikoptertur, så för att få den perfekta bilden tänk på att du kommer att vara i ständig rörelse och helikoptern är inte helt stabil, så du behöver en snabb slutartid på din kamera (över 250/1).

Öka också bländaren så mycket som möjligt och höj ISO (från 400 till 3200) när dagen går. Du kommer att få lite brus i dina bilder, men i gengäld kommer du att fånga New Yorks byggnader tydligt.

Om du inte vill komplicera saker, använd sportläget på din kamera eller mobiltelefon för att undvika att ta suddiga bilder.

Du vet alla detaljer om hur man tar en helikoptertur i New York ... nu kan du njuta av upplevelsen!

Boka din helikopterflygning över New York