Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Guide till Brooklyn Museum

Det är ett av de största och äldsta kulturtemplen i USA och döljer en överraskning: den bästa samlingen av egyptisk konst i landet. Du kommer att resa tillbaka i tiden som en riktig farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minsta läsning

Guide till Brooklyn Museum

Inträde till Brooklyn Museum | ©Alison Day

Brooklyn Museum i New York kommer att göra dig mållös så fort du ser det. Den imponerande byggnaden skulle mycket väl kunna vara president Joe Bidens officiella residens eller den amerikanska kongressen, men det är ett av de bästa museerna i New York, det näst viktigaste museet i staden efter Museum of Modern Art (MoMA) och ett av de mest symboliska i USA. Skulle du vilja upptäcka de skatter som finns där inne?

Som en världsberömd institution samlar den permanenta samlingen mer än en och en halv miljon föremål och dokument med fokus på amerikansk konst. Du kan också njuta av dess samling av modern konst, och tack vare juvelen i kronan, dess egyptiska konstsamling, kommer du att resa tillbaka i tiden för att upptäcka faraonernas värld och känna dig som Cleopatra och Tutankhamun. Visst är det intressant?

Hur mycket kostar det att komma in på Brooklyn Museum?

Lobbyn på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly
Lobbyn på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly

Som jag sa är det smartaste att köpa den prioriterade biljetten som kostar 13 €. Den goda nyheten är att det är ett av de billigaste museerna i Big Apple, till skillnad från resten vars entréavgift vanligtvis ligger runt 20 €.

Dessutom inkluderar detta pris den guidade turen som äger rum dagligen i museet med en professionell. På så sätt blir upplevelsen mycket mer komplett och du kan fokusera på höjdpunkterna och bland annat lära dig mer om konstverkens historia, legenden om de egyptiska papyrusarna och byggnadens arkitektur.

Vad ingår i denna biljett

 • Inträde till Brooklyn Museum
 • Dagliga guidade turer av den speciella och permanenta samlingen
 • 10% rabatt i presentbutiken, vilket aldrig skadar!
 • Gratis avbokning om dina resplaner ändras

Nurias tips

Om du ska korsa Brooklyn Bridge under ditt besök på museet är det bäst att göra det tidigt på morgonen så att du kan ta dina foton utan för många turister. Njut av den 1,8 kilometer långa promenaden!

Hur man köper biljetter till Brooklyn Museum i biljettkassan

Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana
Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana

Om du är en av dem som föredrar att köpa biljetter i biljettkontoret kan du också göra det även om det kostar dig mer (cirka 14 €) och du kommer att förlora fördelarna med att köpa biljetter i förväg, till exempel rabatten, hoppa över linjen och gratis avbokning.

Brooklyn Museum priser och rabatter

Jag rekommenderar dig bara att gå igenom biljettfönstret om du är en av de rabatterade grupperna nedan:

 • Vuxna - 14 € (allmän entré och ingen rabatt).
 • Seniorer (över 65 år) - 8,70
 • Studenter över 20 år (med ID-kort) - 8,70 €.
 • Funktionshindrade besökare (medföljande vårdare gratis) - 8,70
 • 19 år och yngre - gratis

Gratis inträde till Brooklyn Museum på lördagar från och med våren 2022

Den första lördagen i varje månad bjuder Brooklyn Museum på gratis inträde och en dag med kulturprogram som sträcker sig in på kvällen (kl. 17-23) för att välkomna turister och New York-bor till konstcentret. Denna aktivitet har en tradition på mer än 20 år och kommer att återupptas under våren 2022. Håll ögonen öppna!

Nurias restips

Om du älskar loppmarknader och reser till New York på vintern ska du besöka Winter Flea, en loppmarknad med antikviteter, hantverk och mat som är öppen mellan november och mars. Det är mycket intressant!

Hur man tar sig till Brooklyn Museum

New York City tunnelbanestation
New York City tunnelbanestation "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Brooklyn Museum har mycket bra förbindelser och är lättillgängligt med kollektivtrafik. Brooklyn Museum ligger i hjärtat av stadsdelen Brooklyn, bara30 minuter med tunnelbana från Manhattan och ligger på Eastern Parkway. Det är en del av ett komplex av 1800-talsparker och trädgårdar, som också inkluderar Prospect Park och Brooklyn Botanic Garden.

 • Var ligger den? 200 Eastern Parkway i Brooklyn.
 • Hur man kommer dit: Tunnelbanelinjerna B , D , Q , N , R. / Med buss på linjerna B41, B45 och B69. Du kan också ta dig dit med cykel och njuta av grönområdena längs vägen.

Ta dig till Brooklyn med tunnelbana

Om du undrar vilket som är det bästa sättet att ta sig runt i Big Apple och ta sig till museet är det enklaste sättet att ta tunnelbanan. Biljetten kostar cirka 2,60 euro. För att du inte ska bli svettig när du tar dig runt i denna andra underjordiska stad kommer här några grundläggande tips för att använda New Yorks tunnelbana.

Brooklyn Museum öppettider

Inne på Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Inne på Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Måndag och tisdag, stängt
 • Onsdag och torsdag, kl. 11.00-18.00
 • Fredag och lördag, kl. 11.00-20.00
 • Söndag, kl. 11.00-18.00
 • Första lördagen i varje månad, kl. 14.00-18.00

Observera! Brooklyn Museum är stängt på måndagar och tisdagar och har inga långa öppettider. På vintern är det oftast bara öppet mellan 11.00 och 18.00 (utom fredagar och lördagar, då det är öppet till 20.00). Liksom resten av museerna i New York är det stängt den 25 december, 1 januari och Thanksgiving Day.

Mitt råd är att försöka besöka museet under veckan eftersom vardagarna är minst fulla och undvika lördagar och söndagar. Och kom ihåg att museer vanligtvis ändrar sina öppettider beroende på säsong. Så det bästa du kan göra är att kolla upp dem på deras officiella webbplats den dag du ska besöka dem.

Huvudutställningar du inte får missa på Brooklyn Museum

Affisch för utställningen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum| ©Katerina Jebb
Affisch för utställningen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum| ©Katerina Jebb

Visste du att egyptierna förr i tiden trodde att en avliden kvinna var tvungen att bli en man under en kort period för att kunna återfödas? Du kommer att upptäcka detta och andra intressanta fakta i utställningen "Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt", som innehåller fascinerande föremål som en mumie mask och den imponerande sarkofagen av Lady of the House.

I utställningen Ancient Egyptian Art visas imponerande skatter som en förgylld trästatyett av Amunhotep III, en relief från en grav tillhörande en man vid namn Akhty-hotep och en kvinnlig terrakottastatyett som skapades för mer än 5 000 år sedan. Ja, du läste rätt, fem tusen år!

Lista över permanenta utställningar

 • Konst från Asien
 • Amerikansk konst
 • Brooklyn Della Robbia
 • Forntida egyptisk konst
 • Bortom en kvinna: Könsförvandling i det forntida Egypten
 • Assyrisk konst
 • Design: 1880-talet till nutid
 • Judy Chicagos middagsbjudning

Tillfälliga utställningar på Brooklyn Museum

Specialutställningarna här håller hög standard. Bland de tillfälliga utställningarna finns "Andy Warhol: Revelation", som fram till den 19 juni 2022 utforskar hans mest okända sida: konstnärens förhållande till religion och dess inflytande på hans konstverk. Och faktum är att popkonstens skapare var troende, vem visste!

En annan av de mest besökta och eleganta utställningarna är "Christian Dior: Designer of Dreams", som skildrar Dior-husets banbrytande historia och innehåller mer än tvåhundra haute couture-plagg, liksom fotografier, skisser och behållare med gamla parfymer. Ren elegans!

Nurias restips

En av museets egyptiska pärlor är en papyrus från De dödas bok, en av de viktigaste religiösa texterna från Nya riket. Och min favoritdel! "Mumiekammaren", en särskild avdelning som utforskar ritualerna i samband med mumifiering.

Brooklynmuseets butik och gatumarknad

Ostraca-samlingen inne på Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca-samlingen inne på Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

Brooklyn Museums butik är mycket färgglad och erbjuder allt från pussel för barn till skjortor och heminredning. De har också en "Made in Brooklyn"-avdelning med produkter som tillverkats av lokala konstnärer i Brooklyn.

Det var dock inte min favoritbutik. En av de butiker som imponerade mest på mig i New York var Museum of the City of New York med sin fantastiska samling av dockor från Sesame Street, en ikonisk serie från min barndom!

I Brooklyn var det Brooklyn Museums gatumarknad (The Market), som hålls varje söndag (från 10:30 till 17:30) utomhus framför museet, som jag gillade mest. Det är en liten loppmarknad med handgjorda varor, där du kan hitta allt från smycken till handgjorda skor. Alla föremål har en intressant historia bakom sig. Kom och upptäck den, det är det värt!

Planer nära Brooklyn Museum

Vintage Brooklyns loppmarknad| ©Ankur Verma
Vintage Brooklyns loppmarknad| ©Ankur Verma

Efter ditt besök på Pine Library är en av de bästa sakerna att göra i Brooklyn att besöka Brooklyn Flea Market varje lördag från 10:00 till 17:00 från april till oktober. Det är en vintage-loppmarknad med en mängd olika varor (kläder, möbler, böcker, smycken och hantverk) som kärleksfullt visas av över 150 lokala försäljare och hantverkare.

Du kan också dra nytta av ditt kulturbesök för att åka runt i stadsdelen Brooklyn, särskilt den berömda Brooklyn Bridge. Du har sett den tusen gånger i filmer och på TV, men att korsa den är en oförglömlig och magisk upplevelse. Du vet inte hur imponerande den är förrän du korsar den, en bild som kommer att fastna i ditt minne som resenär för alltid! Här är de 10 bästa sakerna att göra och se i Brooklyn.

Är det lämpligt att åka till Brooklyn Museum med barn?

Aktiviteter första lördagen i månaden på Brooklyn Museum| ©Op204
Aktiviteter första lördagen i månaden på Brooklyn Museum| ©Op204

Om du reser till New York med barn bör du veta att Brooklyn Museum anordnar aktiviteter den första lördagen i varje månad även för barn. Det finns gratis halvtimmes konstsessioner som leds av undervisande konstnärer för de små. I en av klasserna byggde de till exempel en berg- och dalbana i miniatyr. Är du redo för denna kreativa plan med din familj?

Men vi vet alla att museer kan vara utmattande. Och för dem är det ännu jobbigare. Om du just nu föreställer dig att ditt barn springer som en galning genom museets korridorer, oroa dig inte, för institutionen har tagit fram några enkla tips för att besöka museet som en familj.

Praktiska tips för att besöka ett museum med barn:

 • Välj en tid på dagen för utflykten som är bäst för dina barn och deras energinivåer.
 • Den viktigaste regeln att lära dem är att inte röra konsten eller montrarna.
 • Var flexibel. Om dina barn blir trötta eller rastlösa, var beredd på en plan B, som att gå till kafeterian eller butiken för att titta på barnleksakerna.
 • I gallerierna kan du ställa frågor, t.ex. "Hur skiljer sig den här målningen från den förra?" för att få dem att tänka, eller leka "Jag ser, jag ser".
 • Efter besöket kan du ställa frågor som "vad tyckte du bäst om?" eller "vad skulle du vilja besöka igen?"

Var man kan äta på Brooklyn Museum

Att äta i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Att äta i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Om all konst har väckt din aptit och din mage börjar kurra kan du stanna till för en lättare måltid på restaurangen The Norm, vars arkitektur är inspirerad av museets hemliga och mystiska labyrinter.

Menyn, som skapats av Great Performances, innehåller lokala råvaror och globala smaker som återspeglar Brooklyns olika kulturer och mångfald. Bland rätterna finns rökt lax med fänkål och tomat (19 €), grillad kalvfilé med karamelliserad lök (25 €) och för vegetarianer en sauterad svampsallad med varm citrus och husets vinägrett (ca 8 €). Fingerklickande gott!

Om du däremot vill njuta av en annorlunda och urban gastronomisk plan föreslår jag, som den goda "tripita-rådgivare" jag är, att du går till Food Truck BkM, som erbjuder ett urval av färsk mat, snacks och drycker att avnjuta i museets skulpturträdgård med lite skugga. Foodtrucken öppnar i samband med att det fina vädret anländer. Och om du blir hungrig, oroa dig inte, här är de bästa ställena att äta i Brooklyn.

Bon appétit!