Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Guide till Brooklyn Museum

Det är ett av USA:s största och äldsta kulturella tempel och döljer en överraskning: den bästa samlingen av egyptisk konst i landet. Du kommer att resa tillbaka i tiden som en riktig farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

9 minsta läsning

Guide till Brooklyn Museum

Entré till Brooklyn Museum | ©Alison Day

Brooklyn Museum i New York kommer att få dig att häpna så fort du ser det. Den imponerande byggnaden skulle mycket väl kunna vara president Joe Bidens officiella residens eller den amerikanska kongressen, men det är ett av de bästa museerna i New York, det näst viktigaste museet i staden efter Museum of Modern Art (MoMA) och ett av USA:s mest emblematiska. Vill du upptäcka de skatter som finns där inne?

Den permanenta samlingen är en världsberömd institution som samlar mer än en och en halv miljon föremål och dokument med fokus på amerikansk konst. Du kan också njuta av de samtida konstsamlingarna och tack vare kronjuvelen, den egyptiska konstsamlingen, kan du resa tillbaka i tiden och upptäcka faraonernas värld och känna dig som Kleopatra och Tutankhamun. Intressant, eller hur?

Det bästa alternativet

Brooklyn Museum biljetter

Slipp köerna och få direkt tillgång till Brooklyn Museum

Slösa inte en minut på biljettkassan för att ge dig tid att se ett av landets största konstcentrum.

I det här inlägget förklarar jag hur du får rabatterade biljetter, de bästa verken i museet (några av dem är mycket märkliga!) och alla små hemligheter som du behöver känna till för att få ut det mesta av ditt besök.

Det kan vara ett dilemma att bestämma om du ska köpa din biljett i förväg eller vid biljettkontoret. Personligen rekommenderar jag att du köper den i förväg om du kan. Här är anledningen till detta. Denna byggnad för konst är en av de största i landet och tar emot mer än 500 000 personer varje år. Så du kan föreställa dig de långa köerna och de stora folkmassorna som bildas vid dörren varje dag, så det är bäst att undvika det besväret!

Rekommenderas om... du vill få biljetten till bästa pris och du är överväldigad av köerna och folkmassorna vid biljettkontoret.


Hur mycket kostar det att komma in på Brooklyn Museum?

Brooklyn Museum Lobby| ©Daniel Kelly
Brooklyn Museum Lobby| ©Daniel Kelly

Som sagt, det smartaste är att köpa den prioriterade biljetten, som kostar 13 euro. Den goda nyheten är att det är ett av de billigaste museerna i Big Apple, till skillnad från de andra som vanligtvis kostar runt 20 euro.

I priset ingår dessutom en daglig guidad tur i museet med en professionell person. På så sätt blir upplevelsen mycket mer komplett och du kan fokusera på höjdpunkterna och lära dig mer om bland annat konstverkens historia, legenden om de egyptiska papyri och byggnadens arkitektur.

Vad ingår i denna biljett

 • Inträde till Brooklyn Museum
 • Dagliga guidade turer i den särskilda och permanenta samlingen
 • 10 % rabatt i presentbutiken, vilket aldrig är dåligt.
 • Gratis avbokning om dina reseplaner ändras

Nurias resetips

Om du ska gå över Brooklyn Bridge under ditt besök på museet är det bäst att göra det tidigt på morgonen så att du kan ta bilder utan alltför många turister. Njut av den 1,8 kilometer långa promenaden!

Hur du får Brooklyn Museum-biljetter vid biljettkontoret

Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana
Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana

Om du föredrar att köpa dina biljetter i biljettkassan kan du också göra det, men det kostar mer (cirka 14 euro) och du förlorar fördelarna med att köpa dina biljetter i förväg, till exempel rabatten, köfrihet och fri avbeställning.

Brooklyn Museum priser och rabatter

Jag rekommenderar bara att du går till disken om du tillhör en av följande rabattgrupper:

 • Vuxna - 14 € (allmän entré och utan rabatt)
 • Senior (över 65 år) - 8,70 €.
 • Studenter över 20 år (med ID-kort) - 8,70 €.
 • Handikappade besökare (medföljande vårdare gratis) - 8,70 €.
 • 19 år och yngre - gratis

Gratis inträde till Brooklyn Museum på lördagar från och med våren 2022

Den första lördagen i varje månad ger Brooklyn Museum fri entré och förbereder en dag som sträcker sig in på kvällen (från 17.00 till 23.00) med kulturprogram för att välkomna turister och New York-bor som kommer till konstcentret. Denna verksamhet har en mer än 20-årig tradition och kommer att återupptas våren 2022. Håll ögonen öppna!

Nurias resetips

Om du älskar loppmarknader och reser till New York på vintern kan du besöka Winter Flea, en loppmarknad för antikviteter, hantverk och mat som öppnar mellan november och mars. Det är mycket intressant!

Hur du tar dig till Brooklyn Museum

New York Citys tunnelbanestation
New York Citys tunnelbanestation "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Brooklyn Museum har mycket goda förbindelser och är lätt att nå med kollektivtrafik. Brooklyn Museum ligger i hjärtat av Brooklyn, bara30 minuter med tunnelbana från Manhattan och ligger vid Eastern Parkway. Den är en del av ett komplex av 1800-talsparker och trädgårdar, som även omfattar Prospect Park och Brooklyn Botanic Garden.

 • Var är den belägen? 200 Eastern Parkway i Brooklyn.
 • Hur man tar sig dit: Tunnelbanelinjerna B , D , Q , N , R. / Med buss på linjerna B41, B45 och B69. Du kan också ta dig dit med cykel och njuta av grönområdena längs vägen.

Ta dig till Brooklyn med tunnelbana

Om du undrar vilket som är det bästa sättet att ta sig runt i Big Apple och komma till museet är det enklaste sättet att ta tunnelbanan. Biljetten kostar cirka 2,60 euro. För att du inte ska svettas när du tar dig runt i den här underjordiska staden får du här några grundläggande tips om hur du använder New Yorks tunnelbana.

Öppettider för Brooklyn Museum

Inuti Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Inuti Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Måndag och tisdag, stängt
 • Onsdag och torsdag kl. 11-18.
 • Fredag och lördag kl. 11-20.
 • Söndag, 11-18.00.
 • Första lördagen varje månad, kl. 14-18.

Ta del av detta! Brooklyn Museum är stängt på måndagar och tisdagar och har inga långa öppettider. På vintern är det oftast öppet mellan 11 och 18.00 (utom på fredagar och lördagar, då det är öppet till 20.00). Liksom alla andra museer i New York är det stängt den 25 december, den 1 januari och Thanksgiving Day.

Mitt råd är att försöka besöka museet under veckan eftersom det är minst folk på vardagarna och att undvika lördagar och söndagar. Kom ihåg att museerna ofta ändrar sina öppettider beroende på säsong. Så det bästa är att kolla upp dem på deras officiella webbplats den dag du ska besöka dem.

Boka biljetter till Brooklyn Museum

Viktiga utställningar som du inte får missa på Brooklyn Museum

Affisch för utställningen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum of Art.| ©Katerina Jebb
Affisch för utställningen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum of Art.| ©Katerina Jebb

Visste du att egyptierna i gamla tider trodde att en avliden kvinna måste bli en man för att kunna återfödas? Detta och andra intressanta fakta kan du upptäcka i utställningen "Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt", som innehåller fascinerande föremål som en mumiemask och den imponerande sarkofagen från Lady of the House.

I utställningen om forntida egyptisk konst visas imponerande skatter som en förgylld trästatuett av Amunhotep III, en relief från en mans grav vid namn Akhty-hotep och en kvinnlig terrakottastatuett som skapades för mer än 5 000 år sedan. Ja, du läste rätt, fem tusen år!

Förteckning över permanenta utställningar

 • Konst i Asien
 • Amerikansk konst
 • Brooklyn Della Robbia
 • Antik egyptisk konst
 • Bortom en kvinna: könsövergång i det gamla Egypten
 • Assyrisk konst
 • Design: från 1880-talet till nutid
 • Judy Chicagos middagsbjudning

Brooklyn Museum Tillfälliga utställningar

Specialutställningarna är av hög kvalitet. Bland de tillfälliga utställningarna finns "Andy Warhol: Revelation", som fram till den 19 juni 2022 utforskar hans mest okända sida: konstnärens förhållande till religion och dess inflytande på hans konstverk. Och faktum är att popkonstens skapare var en trogen troende, vem skulle ha trott det!

En annan av de mest besökta och eleganta utställningarna är " Christian Dior: Designer of Dreams", som berättar om Diors banbrytande historia och innehåller mer än tvåhundra haute couture-plagg samt fotografier, skisser och gamla parfymflaskor. Elegans i sin renaste form!

Nurias resetips

En av museets egyptiska pärlor är en papyrus från De dödas bok, en av de viktigaste religiösa texterna från Nya riket - och min favoritdel! Mumiekammaren, en särskild avdelning som utforskar ritualerna vid mumifiering.

Brooklyn Museum Store och gatumarknad

Ostraca-samlingen i Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca-samlingen i Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

Brooklyn Museums butik är mycket färgglad och erbjuder allt från pussel för barn till skjortor och heminredning. De har också en avdelning "Made in Brooklyn" med produkter som tillverkats av lokala konstnärer från Brooklyn.

Det var dock inte min favoritbutik. En av de butiker som imponerade mest på mig i New York var Museum of the City of New York med sin fantastiska samling av Sesame Street-dockor - en ikonisk serie från min barndom!

I Brooklyn var min favorit definitivt Brooklyn Museums gatumarknad (The Market), som hålls varje söndag (från 10.30 till 17.30) utomhus framför museet. En liten loppmarknad som säljer handgjorda varor, där du kan hitta allt från smycken till handgjorda skor. Alla föremål har en intressant historia bakom sig. Kom och upptäck det, det är värt det!

Brooklyn Museum närliggande planer

Vintage Brooklyn loppmarknad| ©Ankur Verma
Vintage Brooklyn loppmarknad| ©Ankur Verma

Efter besöket på tallbiblioteket är en av de bästa sakerna att göra i Brooklyn att ta en promenad på Brooklyn Flea Market varje lördag mellan 10 och 17.00 från april till oktober. Det är en vintage loppmarknad med en mängd olika varor (kläder, möbler, böcker, smycken och hantverk) som kärleksfullt visas upp av över 150 lokala försäljare och hantverkare.

Du kan också dra nytta av ditt kulturella besök för att utforska Brooklyn, särskilt den berömda Brooklyn Bridge. Du har sett den tusen gånger i filmer och på TV, men att korsa den är en oförglömlig och magisk upplevelse. Du vet inte hur imponerande den är förrän du passerar den, en bild som kommer att stanna kvar i ditt minne som resenär för alltid! Här är de 10 bästa sakerna att göra och se i Brooklyn.

Är det lämpligt att gå till Brooklyn Museum med barn?

Första lördagen i månaden aktiviteter på Brooklyn Museum| ©Op204
Första lördagen i månaden aktiviteter på Brooklyn Museum| ©Op204

Om du reser till New York med barn bör du veta att Brooklyn Museum anordnar aktiviteter för barn den första lördagen varje månad. För de små finns det gratis halvtimmes konstsessioner som leds av undervisande konstnärer. I en av klasserna byggde de till exempel en berg- och dalbana i miniatyr. Är du redo för denna kreativa plan med din familj?

Men vi vet alla att museer kan vara utmattande. Och för dem är det ännu viktigare. Om du just nu föreställer dig ditt barn springa som en galning genom museets salar, oroa dig inte, för institutionen har förberett några enkla tips för att besöka museet som en familj.

Praktiska tips för att besöka ett museum med barn:

 • Välj en tid på dagen för utflykten som är bäst för dina barn och deras energinivåer.
 • Den viktigaste regeln att lära dem är att de inte får röra konsten eller vitrinerna.
 • Var flexibel. Om dina barn blir trötta eller rastlösa kan du ha en plan B, till exempel att gå till cafeterian eller butiken för att titta på barnens leksaker.
 • I gallerierna kan du ställa frågor till dem, till exempel "Hur skiljer sig den här målningen från den förra?" för att få dem att tänka, eller spela "Jag ser, jag ser".
 • Efter besöket kan du ställa frågor som "Vad tyckte du bäst om?" eller "Vad skulle du vilja besöka igen?".

Var du kan äta vid Brooklyn Museum

Gastronomi i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Gastronomi i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Om all konst har väckt din aptit och din mage börjar knorra kan du stanna till för en liten bit mat på restaurangen The Norm, vars arkitektur är inspirerad av museets hemliga och mystiska labyrinter.

Menyn, som skapats av Great Performances, innehåller lokala produkter och globala smaker som speglar Brooklyns olika kulturer och mångfald. Bland rätterna finns rökt lax med fänkål och tomat (19 euro), grillad kalvfilé med karamelliserad lök (25 euro) och för vegetarianer en sauterad svampsallad med varm citrusfrukt och husets vinaigrette (cirka 8 euro). Det är fingertoppskänsligt gott!

Om du däremot vill njuta av en annorlunda och urban gastronomisk plan föreslår jag, som den goda "tripita-rådgivare" jag är, att du går till Food Truck BkM, som erbjuder ett urval av färsk mat, snacks och drycker för att njuta av museets skulpturträdgård med lite skugga. Matbilen öppnar när det goda vädret kommer. Och om du blir hungrig, oroa dig inte, här är de bästa ställena att äta i Brooklyn.

Bon appétit!

Boka biljetter till Brooklyn Museum