Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

New York-turer

Det bästa sättet att ta sig runt i staden utan att missa något är med en professionell guide som följer med dig på turen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minsta läsning

New York-turer

Lyssna på guidens indikationer | ©Hellotickets

New York är mycket mer än Times Square, Frihetsgudinnan och Central Park. Det är dess torg, avenyer och kvarter. Lär känna Big Apples historia och New Yorks livsstil på det mest autentiska sättet med ett urval av de bästa rundturerna i New York på engelska.

1. Den absoluta favoriten: New York Contrasts Tour

Från Manhattan till Brooklyn| ©Hellotickets
Från Manhattan till Brooklyn| ©Hellotickets

Med New York Contrasts Tour får du en komplett översikt över New York City och upptäcker stadens fem stadsdelar (Manhattan, Harlem, Bronx, Queens och Brooklyn) med en engelsktalande guide.

Som namnet antyder kommer du att introduceras till den mångsidiga kulturella identiteten i New Yorks stadsdelar. Du kommer att upptäcka varje stadsdels sanna väsen och du får en mer komplett bild av staden tack vare den lokala guidens kommentarer och anekdoter.

Det är också lämpligt för alla, eftersom en del av turen sker med kollektivtrafik. På denna Contrasts Tour kan du välja var du vill avsluta: i Chinatown eller under Brooklyn Bridge i DUMBO, för att fortsätta med din nästa plan på din reseagenda.

Vad ni kommer att få se

 • Harlem: Första stoppet är denna stadsdel på Manhattan där du får lära dig lite om dess historia och ta en paus för att fotografera Brownstones. Du får också se Apollo Theatre och Cotton Club, två institutioner för New Yorks jazzmusik på 1920-talet, en tid av stor kulturell spänning i Harlem.
 • Bronx: Detta stopp tar dig med på en rundtur bland ikoniska landmärken i Bronx som Yankees Stadium, inklusive filminspelningsplatser och några av New Yorks mest berömda gatukonstverk. Faktum är att du kommer att besöka ett helt konstgalleri utomhus, känt som Graffiti Universe.
 • Queens: New Yorks största och mest mångkulturella stadsdel. På den här delen av turen kommer gruppen till det exklusiva Malba-området och fortsätter till Flushing Meadows Park där man kan se stadion för Mets, Yankees rivaliserande lag. Här finns också US OPEN-arenan och globen från filmen Men In Black. Bland andra sevärdheter kan du också utforska stadsdelen Little India.
 • Brooklyn: Stadsdelen med mest identitet i New York. Du kan utforska det judiska kvarteret Williamsburg, den industriella charmen i DUMBO under Brooklyn Bridge och avsluta på Manhattan, i Chinatown och Little Italy med sin rika gastronomi.

Varför jag gillar det

Om du gör Contrasts Tour får du bara en förmiddag på dig att se många olika delar av New York som skulle ta dig en dag eller två att se på egen hand, så du sparar tid.

Boka Contrasts-turen

2. New York ur ett fågelperspektiv: helikoptertur

Utsikt över staden från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över staden från helikoptern| ©Hellotickets

En helikoptertur över New York är en upplevelse du inte får missa på din resa, särskilt inte på en solig dag. Att se staden ur fågelperspektiv gör ett enormt intryck och du kommer att ha ett oförglömligt minne att berätta om när du återvänder hem.

Från höjderna har du den bästa utsikten över Manhattans mest ikoniska landmärken som Frihetsgudinnan, Ellis Island, One World Observatory, Chrysler Building, Empire State Building, George Washington Bridge och den stora naturvidden Central Park, bland andra.

Gör dig redo att beundra de höga skyskraporna från deras allra högsta höjd och flyg över Big Apple på en spännande 15-minuters helikoptertur. För mer information om denna upplevelse, kolla in den här artikeln om de bästa helikopterresorna i New York.

Vad du kommer att få se

 • Helikopterflygplats i centrum
 • Ellis Island
 • Frihetsgudinnan
 • Governors Island
 • Ground Zero och observatoriet One World
 • Brooklyn-bron
 • Empire State Building
 • Madison Square Garden
 • Chrysler Building och Rockefeller Building
 • Times Square och MetLife-byggnaden
 • Intrepid Sea, Air & Space Museum
 • Central Park
 • Washingtonbron

Varför jag gillar det

Oavsett om det är första gången du är i staden eller om du är van, kommer denna fågelperspektivtur att ge dig de bästa vyerna över staden samt en bra dos adrenalin - du kommer aldrig att glömma det!

Boka en helikoptertur:

3. Ta bussen till Bronx, Queens och Brooklyn

Rundtur i New York| ©Hellotickets
Rundtur i New York| ©Hellotickets

Precis som på den föregående turen får du på Bronx, Queens and Brooklyn Contrasts Tour lära känna andra stadsdelar och kvarter än det turistiga Manhattan i stadens centrum, där många resenärer lockas att stanna.

På den här turen får du återigen lära känna stadens mångkulturalism och kontraster, stadsdelarnas olika arkitektur, dess människor? Kort sagt, en komplett rundtur som enligt min mening är perfekt för att sparka igång vår resa.

Det jag vill lyfta fram med denna bussrundtur i Bronx, Queens och Brooklyn är att den tar dig bort från stadens centrum för att visa dig scener från det dagliga livet i andra stadsdelar i New York som Queens, Brooklyn eller Bronx under en bekväm 4-timmars sightseeingtur ombord på en buss. Du kommer att utforska de områden som är mindre bes ökta av turister och lära känna den autentiska sidan av New York.

Vad ni kommer att få se

 • Bronx: Detta stopp tar dig runt Bronx för att se utsidan av världens mest berömda basebollstadion, Yankees Stadium. Du kommer också att passera genom Little Italy där du kan njuta av New Yorks italienska arv och ta en kaffe.
 • Queens: New Yorks mest mångkulturella och vidsträckta stadsdel. Under denna del av resan åker gruppen till Flushing Meadows Park där arenan för Yankees rivaliserande lag, New York Mets, ligger. Här finns också US OPEN och den populära Men In Black's Unisphere.
 • Brooklyn: Stadsdelen med mest identitet i New York. Du kan promenera i det judiska kvarteret Williamsburg och beundra panoramautsikten över Manhattan och Brooklyn Bridge i det charmiga bohemiska kvarteret DUMBO.

Varför jag gillar det

Jag tycker att det är ett bra tillfälle att lära känna staden och de bästa kvarteren i New York om du vill njuta av den som en New York-bo, med fördelen att du åtföljs av en professionell guide som berättar om kuriositeterna i varje kvarter på spanska, vilket är bra om du inte talar engelska så bra. Och med en bonus: han kommer att visa dig delar av New York som många turister aldrig utforskar.

Om du besöker Big Apple för första gången är det en bra första kontakt. Medan du lyssnar på guidens förklaringar kan du betrakta staden genom bussfönstret, stiga av vid hållplatserna och gå runt i varje kvarter för att upptäcka några av de platser som har format New Yorks historia. Allt på bara några timmar.

Boka en guidad sightseeingtur med buss:

4. Upptäck New Yorks själ med en rundtur i Harlem och en gospelmässa

Gatorna i Harlem| ©Philippe Delberghe
Gatorna i Harlem| ©Philippe Delberghe

Det bästa sättet att uppleva den kulturella mångfalden i New York och upptäcka rötterna till den afroamerikanska gemenskapen är att fördjupa sig i Harlems kultur med en hel Harlem-tur med gospelmässa.

Vad ni kommer att få se

På en av de många Harlem-turerna kommer ni att upptäcka ikoniska platser i området som Morris-Jumel Mansion (det äldsta huset på Manhattan med anor från 1700-talet), Sylvan Terrace (en märklig kullerstensgata med identiska hus), Cotton Club (en känd nattklubb som öppnade under förbudstiden) och den legendariska Apollo Theatre (där musikstjärnor som Ella Fitzgerald, James Brown, Diana Ross och The Jackson 5 var kända), bland andra.

Om du avslutar ditt besök med en gospelmässa i Harlems kyrkor slutar du för ett ögonblick att vara turist och blir en granne i området.

Rundturen i Harlem avslutas med ett besök i Malcolm X-moskén och en titt på områdets iögonfallande graffiti som hyllar den afroamerikanska kulturen - du kommer inte att kunna sluta ta bilder! Du kommer också att upptäcka de bästa ställena att lyssna på jazz i Harlem.

Varför jag gillar det

Ett område med så mycket kultur och kontraster är värt att upptäcka tillsammans med en guide som ger dig en inblick i lokalbefolkningens seder och levnadssätt. Han tar med dig till de mest symboliska platserna i området och ger dig de bästa rekommendationerna om du vill fortsätta utforska på egen hand.

Boka en rundtur i Harlem Gospel Mass

5. Säg hej till Frihetsgudinnan och besök Ellis Island

Frihetsgudinnan i solnedgången| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången| ©Hellotickets

Det finns många sätt att se New York: på gatunivå, promenera bland skyskraporna, flyga över staden i en helikopter eller ombord på en färja, titta på Manhattans skyline och bege sig till Frihetsgudinnan och Ellis Island.

För att besöka Frihetsgudinnan kan du köpa biljetter och ta färjan till stat yn på egen hand eller ta en rundtur som tar dig till Frihetsgudinnan för att lära dig om historien bakom Amerikas stora ikon, Frihetsgudinnan, tillsammans med Liberty Island Museum och en guidad rundtur på Liberty Island.

Vad ni kommer att få se

Turen leds av en professionell guide som du går ombord på i Battery Park, vid Manhattans södra spets för att undvika folkmassorna. Eftersom Frihetsgudinnan är en av New Yorks största turistattraktioner brukar det vara mycket folk här, så mitt råd är att ta den första färjan på morgonen om du vill undvika dem, eftersom väntetiden för de följande färjorna vanligtvis är mycket längre och kan vara upp till en timme.

Under resan berättar guiden historien om Frihetsgudinnan och hur hon kom till USA från Frankrike för att bli den frihetssymbol hon är idag.

Vissa turer inkluderar ett besök på Ellis Island och Immigration Museum, där fotografier, brev och personliga föremål från den tiden visas upp. Att läsa de sanna berättelserna om de invandrare som sökte efter ett bättre liv är respektingivande.

Varför jag gillar det

Förutom att komma nära och personligt med stadens symbol, håll utkik efter den otroliga utsikten från Frihetsgudinnan under ditt besök:

 • Observatoriet One World
 • Brooklynbron
 • Manhattan-bron
 • Empire State Building
 • Skyskraporna i Hudson Yards

Boka en rundtur i Frihetsgudinnan

6. Upptäck filminspelningsplatser på en "film"-tur

Vännernas lägenhet på Manhattan| ©Wikimedia
Vännernas lägenhet på Manhattan| ©Wikimedia

Om du letar efter en rolig utflykt under din vistelse i New York, ta en tur till de bästa film- och serieplatserna. Hur många gånger har du inte sett Big Apple som en fantastisk TV-uppsättning? Nu kan du gå på dess gator och känna att du har klivit in i en film under den nästan 3 timmar långa turen genom de platser som har förekommit i serier som "Friends", "Seinfeld", "Girls" eller "Glee", bland många andra.

Om du är en filmfantast kommer du verkligen att njuta av det eftersom guiden vet mycket om underhållningsindustrin och berättar några fantastiska anekdoter om "Ghostbusters", "I Am Legend", "How I Met Your Mother" eller "Spiderman" för att nämna några titlar. För detta kan du ta en guidad tur eller ge dig ut på jakt efter uppsättningarna på egen hand.

Vad du kommer att få se

 • Central Park
 • Wollman Rink
 • Lincoln Center för scenkonst
 • Femte avenyn
 • GhostBusters brandstation
 • Macy's Herald Square
 • Friends-byggnaden

Varför jag gillar det

En av de viktigaste faktorerna som gör New York till New York är dess dragningskraft som inspelningsplats för tusentals filmer. Att ge sig ut i staden på jakt efter dess mest ikoniska platser kommer att tvinga dig att vandra på gatorna och upptäcka New Yorks hemliga platser.

Boka en rundtur på en inspelningsplats

7. Cykla genom Central Park

Cykla genom Central Park| ©Hellotickets
Cykla genom Central Park| ©Hellotickets

Om det finns en berömd park i New York så är det Central Park, den mest besökta stadsparken i världen och en riktig grön lunga för staden. Den anses vara en av de bästa parkerna i New York och är perfekt att besöka när som helst på året.

Vad du kommer att få se

En promenad genom Central Park kan ta flera besök eftersom det finns så mycket att se och parken är enorm. Den anlades 1857 mitt på Manhattan för att New Yorks elit skulle kunna njuta av naturen i den ständigt expanderande staden.

Genom att hyra en cykel eller cykla genom parken på egen hand kan du upptäcka området på ett roligt sätt och se några av de filminspelningar som har gjorts här, liksom flera av kändisarnas hem.

Varför jag gillar det

Under hösten i New York är cykling genom Central Park en av de bästa sakerna att göra när solen fortfarande är varm på morgonen. Landskapet färgas av nyanser av ockra, rött, brunt, orange... Det är en explosion av färger att beundra! Ta med kameran och gör dig redo att ta de vackraste bilderna på din resa.

Hyr en cykel i Central Park

8. Hudson River Cruises: den bästa rundturen i New York, med båt

Njut av en lyxkryssning på Hudson River| ©Tony Fischer
Njut av en lyxkryssning på Hudson River| ©Tony Fischer

Kvällen faller på och du känner för att koppla av, men du vill inte missa något i New York City. Lösningen? Fortsätt att njuta av den upplysta skyline medan du tar en avkopplande båttur på Hudson runt ön Manhattan. Kan du tänka dig att äta middag ombord på en lyxjakt? Eller skulle du föredra att se de sista solstrålarna i solnedgången från en romantisk segelbåt?

Vad du kan se

New York erbjuder flera kryssningar på Hudsonfloden som passar alla smaker och (viktigast av allt) alla budgetar, så oavsett vilken tid du har till förfogande eller budget du vill investera i denna tur är det värt att ta en titt på alternativen och välja din egen.

Om du vill korsa Brooklyn Bridge från vattnet och se Manhattan upplyst, ska du välja en av de bästa middagskryssningarna på Hudsonfloden. Damma av dina bästa kläder och sätt segel!

Varför jag gillar det

Det är en av de mest avkopplande attraktionerna i staden och tro mig, du kommer att behöva det efter några dagar där. Du kommer att njuta av magnifika vyer medan du festar under stjärnorna.

Boka en kryssning på Hudson River

9. Det mest bekväma: en sightseeingtur med buss genom staden

Sightseeingbuss genom Times Square| ©Hellotickets
Sightseeingbuss genom Times Square| ©Hellotickets

Med sightseeingbussen i New York får du möjlighet att utforska Big Apple i total komfort och frihet: du åker genom staden ombord på en dubbeldäckad buss med en levande guide som berättar alla stadens hemligheter och anekdoter. Du kan välja 1, 2 eller 3 dagars sightseeingbussbiljetter.

Turen har mer än 40 stopp och låter dig utforska staden i din egen takt.

Rundtur i centrum

Downtown Tour varar i 3 timmar och körs mellan kl. 8.00 och 18.00 var 15:e - 20:e minut. Denna guidade rundtur i centrala New York City kan starta vid vilken som helst av de 18 hållplatserna på denna rutt. Några av sevärdheterna på rundturen i centrum inkluderar:

 • Frihetsgudinnan
 • Empire State Building
 • Rockefeller Center
 • Museet för modern konst (MoMA)
 • Femte avenyn
 • Times Square
 • Radio City Music Hall
 • SoHo
 • Chinatown
 • Madison Square Garden
 • Observatoriet Top of the Rock
 • Nedre Manhattan
 • Minnesmärke för 11 september
 • Observatoriet One World

Uptown rundtur

Denna rundtur i Uptown New York körs mellan kl. 9.00 och 16.00 var 20-30:e minut. Den varar i 2 timmar och kan påbörjas vid vilken som helst av de 20 hållplatserna. Några av de sevärdheter som ingår i Uptown Tour är

 • Strawberry Fields, John Lennon Memorial
 • Amerikanska museet för naturhistoria
 • New-York historiska sällskapets museum och bibliotek
 • Museum för staden New York
 • Judiska museet
 • Solomon R. Guggenheim-museet
 • Metropolitan Museum för konst
 • Central Park
 • Central Park Zoo
 • Rockefeller Center
 • Radio City Musikhall

Sightseeingbuss nattetid

New York City Night Sightseeing Bus har också sina fördelar. Du åker runt i staden samtidigt som du njuter av den otroliga belysningen och tar en paus efter en lång dag med sightseeing. De är tillgängliga i ca 2 timmar och körs vanligtvis mellan kl. 18.00 och 21.00.

Dessa natturer är inte hop-on hop-off, vilket innebär att du inte har möjlighet att gå av och gå tillbaka på någon del av turnén. Du har 2 stopp och denna turné kan bara tas en gång. Det bästa av allt är att du får en helhetsbild av staden:

 • Times Square
 • Empire State Building
 • Greenwich Village
 • SoHo
 • TriBeCa
 • Chinatown
 • Manhattan-bron
 • Brooklyn Heights Promenad
 • Nedre östra sidan

The Ride-upplevelsen

Om du vill komma bort från de mer traditionella bussturerna och få en annorlunda vy av staden rekommenderar jag att du köper dessa biljetter till The Ride Experience, en interaktiv åktur genom de bästa gatorna på Manhattan.

Guiden kommer att ge dig ett nytt perspektiv på staden som du inte kände till tidigare och du kommer att tillbringa en annorlunda natt. I New York är allt möjligt!

Varför jag gillar det

Det är ett utmärkt sätt att se staden från topp till tå utan att behöva oroa sig för kollektivtrafiken: du tar dig snabbt och bekvämt mellan stadens viktigaste sevärdheter samtidigt som du njuter av sevärdheterna och tar de bästa bilderna.

Boka sightseeingbussen

10. Den mest uppskattade souveniren från din resa: Brooklyns jultur

Brooklyn Bridge på kvällen| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge på kvällen| ©Jörg Schubert

Om du besöker New York i juletid känner du förmodligen till stadsdelen Dyker Heights: det är den stadsdel i Brooklyn där lokalbefolkningen varje år tävlar om de bästa juldekorationerna och julbelysningen. När du besöker området kommer du att få se några av de mest otroliga dekorationerna och belysningen i New York, bortom allt du någonsin har sett tidigare.

Vad du kommer att få se

På Brooklyn Christmas Tours promenerar du genom stadsdelarna Dyker Heights och Bay Ridge, ser alla typer av juldekorationer, jultomten, renar, tomtar, nötknäpparsoldater och andra stjärnor i den amerikanska julfantasin.

Naturligtvis är detta en nattvandring för att njuta av ljusen i all sin prakt, och med dig kommer en lokal guide som berättar de fantastiska historierna bakom dekorationerna i varje hus, och det finns några som verkligen kommer att smälta ditt hjärta.

Om du reser till New York med barn kommer detta att vara den tur de kommer att komma ihåg för alltid, eftersom det är som att förflyttas till en sagovärld. Ett utmärkt sätt att upptäcka Brooklyn under denna speciella tid på året. Om du vill fortsätta att upptäcka det bästa av staden under julen får du inte missa de bästa julgranarna och Rockefeller Center under julen, en drömplats.

Varför jag gillar det

Det är inte alltid lätt att slå vinterkylan i New York, men de här julturerna får dig att känna värmen från ljusen och den unika atmosfär som kännetecknar New York under denna magiska tid på året. Det är verkligen en filmupplevelse.

Boka en julrundtur i Brooklyn

11. Gay Pride-tur

Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling
Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling

Känner du till Stonewall-upproret och det kosmopolitiska New Yorks relation till HBT-rörelsen? På den här turen kommer du att upptäcka varför New York är en av världens största städer, och inte bara när det gäller storleken på skyskraporna.

Vad ni kommer att få se

Mytomspunna platser i staden, men ur en annan synvinkel: från en guide som berättar hur Stonewall-upproret i New York lade grunden för hela HBT-rörelsen. På rundturen ingår Stonewall Inn, Axis Theatre Center och Gay Liberation Monument.

Varför jag gillar den

För att det är en nödvändig tur, även idag, för att komma ihåg vad som var fröet till de rättigheter vi har idag och också för att komma ihåg hur mycket vi fortfarande har att göra på platser som inte är New York.

Boka en Gay Pride-rundtur i New York City

12. Rundtur om slaveriets historia

Utsikt från Central Park| ©Steve Lange
Utsikt från Central Park| ©Steve Lange

Att ta den här turen är ett nytt sätt att se på staden, inte alla viktiga platser i New York finns i guideböckerna och detta är ett tillfälle att upptäcka en annan sida av staden med skyskrapor.

Vad ni kommer att få se

De platser i New York som har en historisk koppling till slaveriet, t.ex. den afrikanska kyrkogården eller den underjordiska järnvägen. Naturligtvis kommer du också att upptäcka hur frigörelsen av slavar ägde rum på 1800-talet.

Varför jag gillar den

För att det handlar om en del av New Yorks historia som ofta ignoreras när vi klättrar upp för Empire State Building eller promenerar genom Central Park. Städer handlar också om de människor som har levt, lidit och kämpat i dem och det är därför ett besök i New York inte skulle vara komplett utan denna rundtur.

Boka en rundtur om slaveriet i New York City

13. Pubrunda i New York

Pubkväll| ©Ed Schipul
Pubkväll| ©Ed Schipul

Känner du fortfarande för att festa efter en hektisk dag med sightseeing? Det här är pubrundan du har letat efter, och om du vill träffa folk är det här din chans också! Den klassiska pubrundan har också sin New York-version.

Vad ni kommer att få se

Fyra historiska tavernor i centrala New York där du får smaka på öl och cider av bästa kvalitet. Detta är inte bara en pubrunda, utan en expertguide kommer också att berätta om historien om New Yorks legendariska Stone Street och ta dig tillbaka till kolonialtiden.

Varför jag gillar det

Av alla turer är det här den där du har störst chans att träffa andra resenärer som du kan utbyta erfarenheter med. Dessutom är det inte lätt att lära känna nattlivet i en främmande stad; om de visar dig runt kommer du att lära känna en del av New York som du inte kommer att kunna upptäcka på egen hand så lätt.