Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

New York-turer

Det bästa sättet att ta sig runt i staden utan att missa något är med en professionell guide som följer med dig på rundturen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

15 minsta läsning

New York-turer

Lyssna på guidens anvisningar | ©Hellotickets

New York är mycket mer än Times Square, Frihetsgudinnan och Central Park. Det är dess torg, avenyer och kvarter. Lär känna Big Apples historia och New Yorks livsstil på det mest autentiska sättet med ett urval av de bästa New York-resorna på engelska.

1. Den absoluta favoriten: New York contrasts tour

Övergång från Manhattan till Brooklyn| ©Hellotickets
Övergång från Manhattan till Brooklyn| ©Hellotickets

Med New York Contrasts Tour undviker du att göra det misstag som många resenärer gör när de besöker Big Apple för första gången: att inte lämna Manhattan. För att få en fullständig bild av New York rekommenderar jag den här turen som tar dig på upptäcktsfärd i stadens fem stadsdelar (Manhattan, Harlem, Bronx, Queens och Brooklyn) med en engelsktalande guide.

Som namnet antyder får du lära känna den varierande kulturella identiteten i New Yorks stadsdelar, där kontrasterna i husfasaderna, butikerna, gatorna och människorna är fantastiska inom några kvarter i varje stadsdel.

Med den här rundturen upptäcker du den sanna essensen av varje stadsdel och får en mer komplett bild av staden tack vare den lokala guidens kommentarer och anekdoter.

Den är också lämplig för vem som helst, eftersom en del av rundturen sker med transportmedel, för att förflytta sig mellan de olika stadsdelarna du kommer att besöka, och den andra delen sker till fots. På denna Tour of Contrasts kan du välja var du vill avsluta: i Chinatown eller under Brooklyn Bridge, i DUMBO, för att fortsätta med nästa plan på agendan för din resa.

Vad du kommer att se

 • Harlem: Det första stoppet är detta kvarter på Manhattan för att lära sig lite om dess historia och ta en paus för att fotografera Brownstones. Du kommer också att se Apollo Theatre och Cotton Club, två institutioner för jazzmusiken i New York på 1920-talet, en tid av stor kulturell sprudlande aktivitet i Harlem.
 • Bronx: Detta stopp tar dig med på en rundtur till ikoniska landmärken i Bronx som Yankees Stadium, inklusive filmplatser och några av New Yorks mest kända gatukonstverk. Du kommer faktiskt att besöka ett helt utomhuskonstgalleri, känt som Graffiti Universe.
 • Queens: New Yorks största och mest mångkulturella stadsdel. På den här delen av turen kommer gruppen in i det exklusiva stadsdelen Malba och fortsätter till Flushing Meadows Park där du kan se stadion för Mets, Yankees rivaliserande lag. Även arenan för US OPEN och globen från filmen Men in Black. Bland andra sevärdheter kommer du också att utforska stadsdelen Little India.
 • Brooklyn: Den stadsdel som har mest identitet i New York. Du kan utforska den judiska stadsdelen Williamsburg, den industriella charmen i DUMBO under Brooklyn Bridge och avsluta på Manhattan, i Chinatown och Little Italy med sin rika gastronomi.

Varför jag gillar det

Om du gör Contrasts Tour behöver du bara en förmiddag för att se många olika delar av New York som det skulle ta dig en dag eller två att se på egen hand, så du sparar tid.

Boka Contrasts Tour

2. Helikoptertur med fågelperspektiv över New York

Utsikt över staden från helikoptern| ©Hellotickets
Utsikt över staden från helikoptern| ©Hellotickets

En helikoptertur över New York är en upplevelse du inte får missa på din resa, särskilt inte en solig dag. Att se staden från fågelperspektiv gör ett stort intryck och du kommer att ha ett oförglömligt minne att berätta när du kommer hem.

Från höjden kan du njuta av den bästa utsikten över Manhattans mest ikoniska landmärken, som till exempel Frihetsgudinnan, Ellis Island, One World Observatory, Chrysler Building, Empire State Building, George Washington Bridge och Central Parks enorma naturområde, bland annat.

Gör dig redo att beundra de höga skyskraporna från sin absoluta höjd och flyg över Big Apple på en spännande 15-minuters helikoptertur. Om du vill ha mer information om den här upplevelsen kan du läsa den här artikeln om de bästa helikopterturerna i New York.

Vad du kommer att se

 • Helikopterflygplatsen i centrum
 • Ellis Island
 • Frihetsgudinnan
 • Governors Island
 • Ground Zero och One World Observatory
 • Brooklyn Bridge
 • Empire State Building
 • Madison Square Garden
 • Chrysler Building och Rockefeller Building
 • Times Square och MetLife Building
 • Intrepid Sea, Air & Space Museum (museum för hav, luft och rymd)
 • Central Park
 • Washington Bridge

Varför jag gillar det

Oavsett om det är första gången du är i staden eller om du är en vana, kommer denna tur i fågelperspektiv att ge dig den bästa utsikten över staden och en rejäl dos adrenalin - du kommer aldrig att glömma det!

Boka en helikoptertur

3. Gör en rundtur i Bronx, Queens och Brooklyn med buss

Rundturer i New York| ©Hellotickets
Rundturer i New York| ©Hellotickets

Liksom den föregående ger denna kontrasttur i Bronx, Queens och Brooklyn dig möjlighet att lära känna andra stadsdelar och kvarter än det turistiska Manhattan i stadens centrum, där många resenärer lockas att stanna.

Även denna tur ger dig möjlighet att lära känna stadens mångkultur och kontraster, de olika stadsdelarnas arkitektur, människorna... Kort sagt, en komplett rundtur som enligt min mening är perfekt för att sparka igång vår resa.

Det jag skulle vilja lyfta fram med denna busstur i Bronx, Queens och Brooklyn är att den tar dig bort från stadens centrum för att visa dig scener från det dagliga livet i andra stadsdelar i New York som Queens, Brooklyn eller Bronx under en bekväm 4 timmars sightseeingtur ombord på en buss. Du utforskar de områden som är mindre besökta av turister och lär känna den autentiska sidan av New York.

Vad du kommer att se

 • Bronx: Det här stoppet tar dig runt Bronx för att se utsidan av världens mest kända basebollstadion, Yankees Stadium. Du kommer också att passera genom Little Italy där du kan insupa New Yorks italienska arv och ta en kopp kaffe.
 • Queens: New Yorks mest mångkulturella och utspridda stadsdel. I den här delen av turen åker gruppen till Flushing Meadows Park där stadion för Yankees rivaliserande lag, New York Mets, ligger. Här finns också US OPEN och det populära Men In Black's Unisphere.
 • Brooklyn: Den stadsdel som har mest identitet i New York. Du kan promenera in i den judiska stadsdelen Williamsburg och beundra panoramautsikten över Manhattan och Brooklyn Bridge i den charmiga bohemiska stadsdelen DUMBO.

Varför jag gillar det

Jag tycker att det är ett bra tillfälle att lära känna staden och de bästa kvarteren i New York om du vill njuta av den som en New Yorkare, med fördelen att du får sällskap av en professionell guide som berättar om kuriosa i varje kvarter på spanska, vilket är bra om du inte talar engelska så bra. Och med en bonus: han visar dig delar av New York som många turister aldrig utforskar.

Om du besöker Big Apple för första gången är det en bra första kontakt. Medan du lyssnar på guidens förklaringar kan du betrakta staden genom bussfönstret, kliva av vid hållplatserna och gå runt i varje stadsdel för att upptäcka några av de platser som har format New Yorks historia. Allt på några timmar.

Boka en guidad sightseeingtur med buss

4. Upptäck New Yorks själ med en rundtur i Harlem och en gospelmässa

Harlems gator| ©Philippe Delberghe
Harlems gator| ©Philippe Delberghe

Det bästa sättet att uppleva den kulturella mångfalden i New York och upptäcka rötterna till det afroamerikanska samhället är att fördjupa sig i Harlems kultur med en hel Harlem-tur med gospelmässa.

Vad du kommer att se

På en av de många Harlem-turerna upptäcker du ikoniska platser i stadsdelen som Morris-Jumel Mansion (Manhattans äldsta hus från 1700-talet), Sylvan Terrace (en märklig kullerstensgata med identiska hus), Cotton Club (en berömd nattklubb som öppnades under förbudstiden) och den legendariska Apollo Theatre (där musikstjärnor som Ella Fitzgerald, James Brown, Diana Ross och The Jackson 5 blev kända), bland andra.

Om du avslutar ditt besök med en gospelmässa i Harlem-kyrkorna slutar du för en stund att vara turist och blir en granne i kvarteret.

Rundturen i Harlem avslutas med ett besök i Malcolm X-moskén och en titt på områdets iögonfallande graffiti som hyllar den afroamerikanska kulturen - du kommer inte att sluta ta bilder! Du kommer också att upptäcka de bästa ställena att lyssna på jazz i Harlem.

Varför jag gillar det

Ett område med så mycket kultur och kontraster är värt att upptäcka tillsammans med en guide som ger dig en inblick i lokalbefolkningens seder och bruk och levnadssätt. Han tar dig med på upptäcktsfärd till de mest emblematiska platserna i området och ger dig de bästa rekommendationerna om du vill fortsätta utforska på egen hand.

Boka en Harlem Gospel Mass Tour

5. Säg hej till Frihetsgudinnan och besök Ellis Island

Frihetsgudinnan i solnedgången| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan i solnedgången| ©Hellotickets

Det finns många sätt att se New York: på gatunivå, gå bland skyskraporna, flyga över staden i en helikopter eller ombord på en färja, titta på Manhattans skyline och åka till Frihetsgudinnan och Ellis Island.

För att besöka Frihetsgudinnan kan du köpa biljetter och ta färjan till statyn på egen hand eller ta en tur som tar dig till Frihetsgudinnan för att lära dig om historien bakom USA:s stora ikon, Frihetsgudinnan, tillsammans med Liberty Island Museum och en guidad rundtur på Liberty Islands område.

Vad du kommer att se

Turen åtföljs av en professionell guide med vilken du går ombord i Battery Park, på Manhattans södra spets för att undvika folkmassorna. Eftersom Frihetsgudinnan är en av New Yorks främsta turistattraktioner tenderar den att vara överfull så mitt råd är att ta den första färjan på morgonen om du vill undvika dem, eftersom väntetiden för de följande färjorna vanligtvis är mycket längre och kan vara upp till en timme.

Under resan berättar guiden historien om Lady Liberty och hur hon kom till USA från Frankrike för att bli den frihetssymbol hon är idag.

Vissa turer inkluderar ett besök på Ellis Island och invandrarmuseet, där fotografier, brev och personliga föremål från tiden visas upp. Att läsa de sanna berättelserna om dessa invandrare i jakt på ett bättre liv är respektingivande.

Varför jag gillar det

Förutom att du kommer nära stadens symbol kan du se den otroliga utsikten från Frihetsgudinnan under ditt besök:

 • One World Observatory
 • Brooklyn Bridge
 • Manhattan Bridge
 • Empire State Building
 • Hudson Yards skyskrapor

Boka en tur till Frihetsgudinnan

6. Upptäck filmplatser på en "filmtur"

Vännernas lägenhet på Manhattan| ©Wikimedia
Vännernas lägenhet på Manhattan| ©Wikimedia

Om du letar efter en rolig utflykt under din vistelse i New York kan du ta en rundtur till de bästa film- och serielokalerna. Hur många gånger har du inte sett Big Apple som en fantastisk tv-uppsättning? Nu kan du gå på dess gator och känna dig som om du har klivit in i en film under den nästan tre timmar långa rundturen genom de platser som har förekommit i serier som "Friends", "Seinfeld", "Girls" eller "Glee", bland många andra.

Om du är en filmfantast kommer du verkligen att gilla den eftersom guiden vet mycket om underhållningsindustrin och berättar fantastiska anekdoter om "Ghostbusters", "I Am Legend", "How I Met Your Mother" eller "Spiderman" för att nämna några titlar. För detta kan du ta en guidad tur eller ge dig ut på egen hand för att leta efter uppsättningarna.

Vad du kommer att se

 • Central Park
 • Wollman Rink
 • Lincoln Center for the Performing Arts
 • Fifth Avenue
 • GhostBusters brandstation
 • Macy's Herald Square
 • Friends Building

Varför jag gillar den

En av de viktigaste faktorerna som gör New York till New York är dess attraktionskraft som miljö för tusentals filmer. Om du går ut och letar efter de mest ikoniska platserna i staden kommer du att tvingas vandra runt på gatorna och upptäcka New Yorks hemliga platser.

Boka en rundtur på en filmplats

7. Cykla genom Central Park

Cykla genom Central Park| ©Hellotickets
Cykla genom Central Park| ©Hellotickets

Om det finns en berömd park i New York är det Central Park, den mest besökta stadsparken i världen och en sann grön lunga för staden. Den anses vara en av de bästa parkerna i New York och är idealisk att besöka när som helst på året.

Vad du kommer att se

Med tanke på dess storlek kommer en promenad genom Central Park att ta flera besök eftersom det finns så mycket att se och den är enorm. Den skapades 1857 mitt på Manhattan för att New Yorks elit skulle kunna njuta av naturen i en stad som ständigt expanderade.

Genom att hyra en cykel eller cykla genom parken på egen hand kan du upptäcka området på ett roligt sätt och se några av de filmplatser som har spelats in här, liksom flera av kändisarnas hem.

Varför jag gillar det

Under hösten i New York är det en av de bästa sakerna att cykla genom Central Park när solen fortfarande är varm på morgonen. Landskapet är färgat med nyanser av ockra, rött, brunt, orange... Det är en explosion av färger att beundra! Ta din kamera och gör dig redo att ta de vackraste bilderna på din resa.

Hyr en cykel i Central Park

8. Hudson River Cruises: den bästa rundturen i New York med båt

Njut av en lyxkryssning på Hudsonfloden.| ©Tony Fischer
Njut av en lyxkryssning på Hudsonfloden.| ©Tony Fischer

Kvällen faller och du känner för att koppla av, men du vill inte missa något i New York City. Lösningen? Fortsätt att njuta av den upplysta skyline när du tar en avkopplande båttur på Hudson runt ön Manhattan. Kan du tänka dig att äta middag ombord på en lyxig yacht? Eller föredrar du att titta på solnedgångens sista strålar från en romantisk segelbåt?

Vad du kommer att se

New York erbjuder flera kryssningar på Hudsonfloden som passar alla smaker och (viktigast av allt) alla budgetar, så oavsett vilken tid du har till förfogande eller vilken budget du vill investera i den här turen är det värt att ta en titt på alternativen och välja din egen.

Om du vill korsa Brooklyn Bridge från vattnet och se Manhattan upplyst vill du välja en av de bästa middagskryssningarna på Hudson. Damma av dina bästa kläder och sätt segel!

Varför jag gillar det

Det är en av de mest avkopplande attraktionerna i staden och tro mig, du kommer att behöva det efter några dagar där. Du kommer att njuta av magnifika vyer medan du festar under stjärnorna.

Boka en kryssning på Hudson River

9. Det mest bekväma: sightseeingbussrundturen i staden

Sightseeingbuss genom Times Square| ©Hellotickets
Sightseeingbuss genom Times Square| ©Hellotickets

Som vanligt med den här typen av turer ger sightseeingbussen i New York dig möjlighet att utforska Big Apple i total komfort och frihet: du korsar staden ombord på en dubbeldäckarbuss med en levande guide som berättar alla dess hemligheter och anekdoter. Du kan välja 1, 2 eller 3 dagars sightseeingbussbiljetter.

Turen har mer än 40 stopp och låter dig utforska staden i din egen takt.

Tur i centrum

Rundturen i centrum tar 3 timmar och går mellan kl. 8 och 18 var 15-20:e minut. Den här guidade rundturen i centrala New York City kan börja vid vilken som helst av de 18 hållplatserna längs rutten. Sightseeingattraktioner på Downtown Tour är bl.a. följande:

 • Frihetsgudinnan
 • Flatiron Building
 • Empire State Building
 • Ellis Island
 • Rockefeller Center
 • Museet för modern konst (MoMA)
 • Whitney-museet för amerikansk konst
 • Hamndistriktet i New York
 • Fifth Avenue
 • Times Square
 • Radio City Music Hall
 • St Patrick's Cathedral
 • Intrepid Sea, Air & Space Museum (museum för hav, luft och rymd)
 • SoHo
 • Greenwich Village
 • Lilla Italien
 • Chinatown
 • Madame Tussauds New York
 • Madison Square Garden
 • Observatoriet Top of the Rock
 • Nedre Manhattan
 • Ripley's Believe It or Not! Times Square
 • Minnesmärke över 9/11
 • 42:a gatan
 • Observatoriet One World

Rundtur i Uptown

Denna rundtur i Uptown New York går mellan kl. 9.00 och 16.00 var 20-30:e minut. Turen tar 2 timmar och kan påbörjas vid vilket som helst av de 20 hållplatserna. Bland de sevärdheter som ingår i Uptown Tour finns följande:

 • Strawberry Fields, John Lennon Memorial.
 • Amerikanska naturhistoriska museet
 • New-York Historical Society Museum & Library
 • Cathedral Church of Saint John the Divine (katedralkyrkan)
 • Malcolm Shabazz Harlem Market
 • Museum of the City of New York
 • Det judiska museet
 • Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum
 • Solomon R. Guggenheim-museet
 • Metropolitan Museum of Art
 • Central Park
 • Central Park Zoo
 • Frick-samlingen
 • Rockefeller Center
 • Radio City Music Hall

Buss för nattlig sightseeing

New York City Night Sightseeing Bus har också sina fördelar. Du får en rundtur i staden samtidigt som du njuter av den otroliga belysningen och tar en paus efter en lång dag med sightseeing. De är tillgängliga i cirka 2 timmar och går vanligtvis mellan 18 och 21 på kvällen.

Dessa nattturer är inte hop-on hop-off, vilket innebär att du inte har möjlighet att kliva av och på igen vid någon del av turen. Du har 2 stopp och den här turen kan bara göras en gång. Det bästa av allt är att du får en överblick över staden:

 • Times Square
 • Empire State Building
 • Flatiron Building
 • Greenwich Village
 • SoHo
 • TriBeCa
 • Chinatown
 • Lilla Italien
 • Manhattan Bridge
 • DUMBO
 • Promenaden i Brooklyn Heights
 • Lower East Side

Upplevelsen av åkturen

Om du vill komma bort från de mer traditionella bussturerna och få en annan syn på staden rekommenderar jag att du köper dessa biljetter till The Ride experience, en interaktiv rundtur på Manhattans bästa gator.

Guiden kommer att ge dig ett nytt perspektiv på staden som du inte kände till tidigare och du kommer att tillbringa en annorlunda kväll. I New York är allt möjligt!

Varför jag gillar den

Det är ett utmärkt sätt att besöka staden från toppen till botten utan att behöva oroa dig för kollektivtrafiken: du kommer att förflytta dig snabbt och bekvämt mellan stadens viktigaste sevärdheter samtidigt som du kan njuta av sevärdheterna och ta de bästa bilderna.

Boka sightseeingbussen

10. Den mest uppskattade souveniren från din resa: Brooklyns jultur

Brooklyn Bridge på natten| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge på natten| ©Jörg Schubert

Om du besöker New York i juletid känner du säkert till stadsdelen Dyker Heights: det är Brooklyn-kvarteret där lokalbefolkningen varje år tävlar om de bästa juldekorationerna och julbelysningen. När du besöker dem får du se några av de mest otroliga dekorationerna och belysningen i New York, bortom allt du någonsin sett tidigare.

Vad du kommer att se

På Brooklyns julutflykter kommer du att promenera genom stadsdelarna Dyker Heights och Bay Ridge, se alla sorters juldekorationer, jultomten, renar, julnissar, nötknäpparsoldater och andra stjärnor i den amerikanska julens fantasi.

Naturligtvis är detta en nattlig rundtur för att njuta av ljusen i all sin prakt, och med dig kommer du att ha en lokal guide som kommer att berätta de fantastiska historierna bakom dekorationerna i varje hus, och det finns några som ärligt talat kommer att få ditt hjärta att smälta.

Om du reser till New York med barn kommer detta att vara en rundtur som de kommer att minnas för alltid, eftersom det kommer att vara som att bli förflyttad till en sagovärld. Ett utmärkt sätt att upptäcka Brooklyn vid denna speciella tid på året. Om du vill fortsätta att upptäcka det bästa av staden under julen får du inte missa de bästa julgranarna och Rockefeller Center under julen, en drömplats.

Varför jag gillar det

Det är inte alltid lätt att besegra vinterkylan i New York, men de här julturerna får dig att känna värmen från ljusen och den unika atmosfären som kännetecknar New York vid den här magiska tiden på året. Det är verkligen en filmupplevelse.

Boka en jultur i Brooklyn

11. Gay Pride-tur

Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling
Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling

Känner du till Stonewall-upproret och det kosmopolitiska New Yorks förhållande till hbtq-rörelsen? På den här rundturen får du upptäcka varför New York är en av världens största städer, och inte bara när det gäller storleken på dess skyskrapor.

Vad du kommer att se

Stadens mytomspunna platser, men från en annan synvinkel: den av en guide som berättar hur Stonewall-upproret som ägde rum i New York lade grunden för hela hbtq-rörelsen. På turen ingår Stonewall Inn, Axis Theatre Center och Gay Liberation Monument.

Varför jag gillar det

För att det är en nödvändig rundtur, även idag, för att hålla i minnet vad som var fröet till de rättigheter vi har idag och även för att komma ihåg hur mycket vi fortfarande har att göra på platser som inte är New York.

Boka en Gay Pride-tur i New York City

12. Tur genom slaveriets historia

Utsikter från Central Park| ©Steve Lange
Utsikter från Central Park| ©Steve Lange

Att ta den här turen är ett nytt sätt att se på staden, alla viktiga platser i New York finns inte i guideböckerna och det här är en möjlighet att upptäcka en annan sida av skyskrapornas stad.

Vad du kommer att se

De platser i New York som historiskt sett är kopplade till slaveriet, till exempel den afrikanska kyrkogården eller den underjordiska järnvägen. Naturligtvis kommer du också att upptäcka hur befrielsen av slavarna ägde rum på 1800-talet.

Varför jag gillar det

För att den behandlar en del av New Yorks historia som ofta ignoreras när vi klättrar upp på Empire State Building eller går genom Central Park. Städer är också de människor som har levt, lidit och kämpat i dem och det är därför ett besök i New York inte skulle vara komplett utan den här rundturen.

Boka en slaveriturné i New York

13. New York Pub Crawl

Pub Night| ©Ed Schipul
Pub Night| ©Ed Schipul

Är du fortfarande sugen på att festa efter en hektisk dag med sightseeing? Det här är den pubrunda du har letat efter, och om du vill träffa folk är det här också din chans! Den klassiska pubcrawlen har också sin New York-version.

Vad du kommer att se

Fyra historiska tavernor i New Yorks centrum där du får smaka öl och cider av bästa kvalitet. Det här är inte bara en pubrunda, utan en expertguide kommer också att berätta om historien om New Yorks legendariska Stone Street och ta dig tillbaka till kolonialtiden.

Varför jag gillar det

Eftersom av alla turer är detta den tur där du har störst chans att träffa andra resenärer som du kan utbyta erfarenheter med. Dessutom är det inte lätt att lära känna nattlivet i en okänd stad; om de visar dig runt lär du känna en del av New York som du inte kan upptäcka på egen hand så lätt.

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa rundturen i New York?

  Det finns ingen tur som är bättre än alla andra i New York, men den guidade dagsrundturen i New York ligger närmast definitionen, eftersom den är en av de mest populära och högt värderade upplevelserna i staden. På den får du se ikoniska landmärken som Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial, Wall Street och Central Park.

 • Hur lång tid brukar en rundtur i New York ta?

  Den genomsnittliga längden på en stadsvandring är mellan 4 och 5 timmar, med några undantag på upp till 7 timmar. Det finns också korta turer på mellan 1 och 2 timmar som vanligtvis fokuserar på ett besök i en specifik del av New York.

 • Hur kan jag se New York från ett annat perspektiv?

  Vandring i Chelsea och High Line High Line tar dig till en gammal järnvägslinje som omvandlats till en park som korsar en del av staden. Medan du njuter av en trevlig promenad har du en fin utsikt över staden i bakgrunden, och sedan besöker du kvarteret Chelsea, som är känt för sina biografförbindelser.