Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Top of the Rock-Biljetter

Bland de många utsiktspunkterna i New York är Rockefeller Center utan tvekan en av de mest besökta. Här får du veta hur du får tag på biljetter för att gå upp till Top of the Rock och njuta av den bästa utsikten över Manhattan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minsta läsning

Top of the Rock-Biljetter

Utsikt från toppen av klippan | ©Hellotickets

New Yorks själ ligger i de skyskrapor som utgör New Yorks skyline. Att se den ovanifrån ger en unik och spännande bild av staden. Det är verkligen hisnande att befinna sig där uppe och få känslan av att tiden står stilla framför dina ögon.

Top of the Rock är en av de mest besökta turistattraktionerna i Big Apple, så jag råder dig att köpa dina biljetter i förväg för att undvika långa köer vid biljettkontoret. Ett annat alternativ är att köpa ett New York Pass som inkluderar Top of the Rock.

Det bästa alternativet

New York Top of the Rock Observation Deck biljetter

Klättra upp på utsiktsplatsen Top of the Rock för det bästa priset

Perfekt om du vill njuta av Manhattans skyline från toppen av Rockefeller Center. Köp din biljett i förväg och på nätet för att slippa köa vid biljettkassan.

Den mest kända skyskrapan av alla är utan tvekan Top of the Rock vid Rockefeller Center. För mig är det den med den bästa utsikten och den som rekommenderas mest av resenärer. Du får inte bara den bästa panoramavyn över New York, utan du kan också se Central Park och Manhattan i all sin prakt. Med denna biljett till Top of the Rock kan du besöka dess tre observationsdäck på 67:e, 69:e och 70:e våningen för att se New Yorks fantastiska skyline.

Varför jag gillar det här alternativet: Enligt min åsikt är den stora fördelen med den här biljetten att den erbjuder ett flexibelt schema, dvs. besökstiden är inte begränsad till det datum som ursprungligen valts utan du kan planera den efter dagens väderförhållanden. Om aktiviteten av väderleksskäl inte kan genomföras på det valda datumet kommer ett annat datum och en annan tid att erbjudas.

Rekommenderas om... du vill säkra din biljett i förväg men utan att ge avkall på flexibiliteten att kunna åka upp och göra besöket vid den tidpunkt på dagen som passar dig bäst.


Biljettpriser för Top of the Rock-turen

Utsikt från Top of the Rock över nedre Manhattan| ©Hellotickets
Utsikt från Top of the Rock över nedre Manhattan| ©Hellotickets

Du kan få en biljett till Top of the Rock för drygt 35 euro (standardbiljett för vuxna) om du bokar i förväg online på Hellotickets. Med denna biljett får du tillgång till de fantastiska observatorierna på Top of the Rock och framför allt kan du hoppa över de ändlösa köerna vid biljettluckorna. Om du organiserar budgeten för din resa kan du kolla alla typer och priser på biljetter för att gå upp till Top of the Rock.

Biljettpriser per typ av biljett

 • Vuxna 38 dollar
 • Seniorer (62+) 36 dollar
 • Barn (6-12 år) 32 dollar
 • Barn under 6 år är gratis

Boka biljetter till Top of the Rock

Var hittar du Top of the Rock och hur du tar dig dit?

Placering av Top of the Rock på kartan över Manhattan
Placering av Top of the Rock på kartan över Manhattan

Top of the Rock ligger på 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112. Den kan nås med tunnelbana med närmaste station 47th-50th Street Rockefeller Center (B, D, F och M). Ingången till Top of the Rock ligger på 50th Street, mellan 5th och 6th Avenue. Men tack vare det centrala läget kan du även ta dig dit till fots eller med buss. Så här tar du dig till Top of the Rock var du än befinner dig.

Boka biljetter till Top of the Rock

Öppettider för Top of the Rock

Utsikt över Central Park från utsiktsplattformen Top of the Rock.| ©Hellotickets
Utsikt över Central Park från utsiktsplattformen Top of the Rock.| ©Hellotickets

Öppet från 11 till 19 varje dag i veckan. Den första hissen går upp klockan 11 och den sista hissen går upp klockan 18.10. Öppettiderna kan ändras på helgdagar, så jag rekommenderar att du tar en titt på den här artikeln om Top of the Rocks öppettider för att försäkra dig om att observationsdäcket är öppet den dag och tid du vill besöka.

Boka biljetter till Top of the Rock

Hur tar man sig in i byggnaden för att gå upp till Top of the Rock?

Ingång till Top of the Rock| ©Hellotickets
Ingång till Top of the Rock| ©Hellotickets

Huvudentrén till Top of the Rock i Rockefeller Center ligger på 50th Street mellan 5th och 6th Avenue, märkt Top of the Rock - Observation Deck med en stor matta som visas som visar ingången.

Oavsett om du har köpt din biljett eller ett turistkort som inkluderar inträde till observationsdäcket online, gå till biljettluckorna och be personalen byta ut den mot en originalbiljett. Väl där ser du att det finns två köer, en för besökare som inte har köpt biljetter i förväg och som inte har ett New York Pass och en snabbare kö för dem som har det.

Top of The Rock observationsdäck reser sig till en höjd av 260 meter högst upp på 30 Rockefeller Plaza, mellan den 67:e och 70:e våningen. Förutom observatoriet rymmer det också kontor och huvudkontoret för tv-nätverket NBC, vars butik ligger på bottenvåningen. Ett besök till Top of the Rock är inte begränsat till att ta hissen till observationsdäcket för att se New Yorks skyline, utan är en mycket mer komplett och hisnande upplevelse.

Lobbyn

Det börjar i Grand Atrium Lobby där du kan se den fantastiska Joie Chandelier, en kristallkrona i Swarovski-kristall gjord av Michael Hammers för återöppnandet av "Top of the Rock" 2005 efter att ha varit stängd i decennier.

Boka biljetter till Top of the Rock

Vilken är den bästa tiden att åka upp till Top of the Rock?

En av glasterrasserna på Top of the Rock.| ©Hellotickets
En av glasterrasserna på Top of the Rock.| ©Hellotickets

Utsikten är sensationell när som helst på dagen. Många föredrar att besöka den vid solnedgången för att se solen gå ner medan staden gradvis fylls med ljus - det är en magisk känsla!

Men det är också den mest trafikerade tiden på dagen och det kostar ytterligare 10 dollar per biljett, så om du vill njuta av denna upplevelse på ett mer intimt sätt och spara pengar är det bäst att gå upp tidigt på morgonen fram till lunch. Att ha Top of the Rock nästan för sig själv är en riktig upplevelse. Om du fortfarande är tveksam kan du läsa mer här om bästa tiden att bestiga Top of the Rock.

Boka biljetter till Top of the Rock

Hur lång tid tar det att se Top of the Rock?

Detalj av Central Park från observatoriet| ©Hellotickets
Detalj av Central Park från observatoriet| ©Hellotickets

Normalt tar besöket cirka 2 timmar, men när du väl är uppe på toppen finns det ingen tidsbegränsning så du kan stanna kvar och ta så många foton du vill.

Boka biljetter till Top of the Rock

Utställningarna på insidan

Interaktiv utställning i Rockefeller Building| ©Hellotickets
Interaktiv utställning i Rockefeller Building| ©Hellotickets

Förutom den fantastiska utsikten över New York har Top of the Rock mycket att erbjuda, från första stund du sätter din fot i byggnaden. Hissarna, lobbyn, de inre utställningarna... Missa inte allt du kan se och göra på Top of the Rock.

I Mezzanine Exhibit väntar till exempel en intressant utställning om familjen Rockefeller, Rockefeller Center och själva observationsdäcket. All information som visas är mycket intressant, men visste du att det ikoniska fotografiet "Lunch atop a skyscraper" togs här? Titeln kanske inte ringer någon klocka, men du minns säkert bilden som föreställer en grupp arbetare som äter lunch på en stålbalk som hänger 260 meter över marken, på 69:e våningen på 30 Rock.

När du går upp till Top of the Rock kan du också efterlikna detta fotografi, eftersom de vid ingången tar ett foto med vilket de lyckas efterlikna originalfotot digitalt, men detta ingår inte i biljettpriset.

Boka biljetter till Top of the Rock

Byggnadens hissar

Top of the Rocks hissar| ©Hellotickets
Top of the Rocks hissar| ©Hellotickets

Nu är det dags att gå upp till Top of the Rock. För att göra det måste du gå in i en av de fyra Sky Shuttles, toppmoderna hissar som tar dig de 200 metrarna till den 67:e våningen på mindre än en minut. När hissdörrarna stängs släcks dessutom ljuset och en kort men underhållande video projiceras i taket.

Observatoriet på 67:e våningen

Utsikt från Top of the Rock-observatoriet.| ©Hellotickets
Utsikt från Top of the Rock-observatoriet.| ©Hellotickets

Den här våningen är nästan helt sluten, men från dess fönster och öppna terrasser har du en bra utsikt. Här finns också en presentbutik och ett par märkliga förströelser som Breezeway-rummet med LED-lampor som rör sig när du går förbi och Radiance Wall, ett annat verk av konstnären Michael Hammers.

Passa på att ta några bilder, men spara på batterierna, för de fina sakerna finns lite högre upp. Håll utkik efter rulltrapporna som leder till den översta våningen.

Observatoriet på 69:e våningen

Fotografering av skyline från Top of the Rock| ©Hellotickets
Fotografering av skyline från Top of the Rock| ©Hellotickets

På den här våningen finns ett observationsdäck utomhus där du kan njuta av New Yorks skyline genom 360-graders glas. Härifrån kan du få en uppfattning om hur otroligt höga dessa skyskrapor är och du kan se norrut (Harlem, Central Park etc.) och söderut i staden (Midtown, Financial District etc.).

Men det finns mer! Sista stoppet på Top of the Rock är en våning högre upp efter att ha klättrat upp för den sista trappan.

Observatoriet på 70:e våningen

Top of the Rock New Yorks obelagda observatorium.| ©Hellotickets
Top of the Rock New Yorks obelagda observatorium.| ©Hellotickets

Den här våningen är pricken över i: et. Utan mer glas eller andra hinder för utsikten har du på den här plattformen känslan av att befinna dig på toppen av världen, allt verkar enormt och litet på samma gång. Helt fantastiskt.

Var man kan äta nära Top of the Rock

Om klättringen till den bästa utsiktspunkten i New York ger dig aptit behöver du inte oroa dig: oavsett tid hittar du ett bra ställe att äta nära Top of the Rock. Det ligger i hjärtat av Manhattan och det är lätt att hitta sofistikerade restauranger, snabbmatsstånd, hälsosamma menyer och snacks.

Utnyttja det faktum att du är i området för att ladda batterierna och fortsätta din promenad i Midtown med full mage.

Boka biljetter till Top of the Rock

Lär känna Rockefeller Center: lite historia

Utställningar inne i Rockefeller Building för att lära dig om dess ursprung.| ©Hellotickets
Utställningar inne i Rockefeller Building för att lära dig om dess ursprung.| ©Hellotickets

Top of the Rock ligger i Rockefeller Center, ett enormt komplex i hjärtat av Midtown som består av 19 byggnader och som upptar flera kvarter mellan 5th Ave och 6th Ave. Byggandet går tillbaka till den stora depressionen, då John D. Rockefeller Junior ville återuppliva Midtown genom att skapa det största torget i New York. Hans ursprungliga planer sammanföll dock med kraschen 1929, som fick många investerare att dra sig ur.

Rockefellers lämnades ensamma med projektet och trots denna motgång styrde de om det till att bygga ett enormt shopping- och kontorskomplex i art deco-stil i hjärtat av Manhattan som sysselsatte mer än 40 000 arbetare mellan 1930 och 1937, en mycket svår tid. I dag har det blivit en symbol i New York och dess faciliteter omfattar bland annat restauranger, barer, butiker, kontor, teatrar, tv-studior och utsiktsplattformen Top of the Rock.

Rockefeller Center vid jul

Om det finns en tid på året då det här besöket är särskilt intressant så är det vid jul. Om du har turen att resa till New York under julen kommer Rockefeller Center att vara ett måste att se. Varför? För sin underbara gran, sin skridskobana, sina otroliga dekorationer och om du har tur, utsikten över det snöiga Manhattan. Men det här är bara ett smakprov på vad som väntar dig och vad du kan göra på Rockefeller Center under julen.

Boka biljetter till Top of the Rock

New York City Sightseeing Cards som inkluderar en resa till Top of the Rock

Utsikt över Rockefeller Center före klättringen| ©Hellotickets
Utsikt över Rockefeller Center före klättringen| ©Hellotickets

För att få ut det mesta av din resa till New York kan du köpa ett turistkort som ger dig tillgång till de viktigaste museerna, monumenten och sevärdheterna i skyskrapornas stad. Att köpa ett av dessa kort har flera fördelar, men den viktigaste är att om du utnyttjar det på bästa sätt sparar du pengar och tid genom att slippa köpa enskilda biljetter för varje plats du besöker. De New York City Sightseeing Passes som inkluderar tillträde till Top of the Rock är:

Men vilken ska du välja?

Det kan tyckas vara miljonfrågan, men det viktigaste att komma ihåg är att det finns två typer av New York-pass: efter antal sevärdheter och efter antal dagar. Att hitta det perfekta passet beror på vilken typ av resa du ska göra i New York och din budget. I min praktiska guide till turistpass för New York hjälper jag dig att välja det pass som passar dig bäst. Kolla in den!

Andra intressanta skyskrapor i New York

Biljetter till Top of the Rock| ©Hellotickets
Biljetter till Top of the Rock| ©Hellotickets

Om du är sugen på att se staden från ovan har du tur, för New York erbjuder massor av alternativ för både besökare och lokalbefolkningen. Se till att läsa mina artiklar om Klättring på Empire State Building, NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv., The Edge New York Biljetter: alternativ, hur man köper dem, öppettider osv. y The Vessel New York-biljetter: alternativ och hur man köper dem för att testa din svindel.

Jag har förstått att en av de vanligaste tveksamheterna när det gäller att organisera en klättring uppför en av Manhattans skyskrapor är att bestämma sig för vilken som är bäst, om man ska klättra på Top of the Rock eller på den mytomspunna Empire State Building. Ingen kan avgöra det åt dig, men vi kan hjälpa dig: med denna jämförelse mellan att klättra på Empire State och Top of the Rock hoppas jag kunna lösa några av dina tvivel.

Och om du letar efter något mer innovativt kan du ta en titt på det senaste tillskottet till Manhattans skyline: den otroliga utsiktsplattformen SUMMIT, som öppnade i oktober 2021.

 • Empire State Building
 • Från 470 kr
 • Observatoriet: utomhus
 • Våning: 86
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Boka nu
 • Top of the Rock
 • Från 459 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Golv: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Boka nu
 • One World Observatory
 • Från 459 kr
 • Observatorium: Inomhus
 • Våning: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och på avstånd Empire State Building.
 • Plats: Södra Manhattan
 • Boka nu
 • The Edge
 • Från 436 kr
 • Observatorium: utomhus och glasgolv
 • Golv: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown och på avstånd One World Building
 • Plats: Manhattan West
 • Boka nu