9/11 Memorial biljetter och turer i NYC

Den 11 september 2001 var en vändpunkt i USA:s historia och dess minnesmärke och museum är den bästa hyllningen till dess offer och hjältar.

Alex Grande

Alex Grande

7 minsta läsning

9/11 Memorial biljetter och turer i NYC

Hyllning till offren för den 11 september vid Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero och 9/11 Memorial är imponerande, men ger dig också en inblick i New Yorks nyare historia som kommer att förändra din syn på den händelse som chockade världen. 9/11 Museum utforskar också djupare dess sociala och politiska konsekvenser.

Till minne av 9/11-attackerna kan du idag besöka museet, minnesmärket, Ground Zero och World Trade Center. Så här besöker du 9/11 Memorial och 9/11 Museum.

Köfri inmatning

Biljetter till New York 9/11 Memorial och National Museum

Hoppa över köerna på 9/11-museet

Det bekvämaste och mest ekonomiska sättet att få tillgång till 9/11 Museum är att köpa dessa biljetter online och i förväg.

En sak du bör veta innan du beger dig till Ground Zero är att 9/11 Memorial och 9/11 Museum är två olika saker. 9/11 Memorial är ett minnesmärke som ligger på grunden till det som tidigare var tvillingtornen, och 9/11 Museum är en underjordisk anläggning under Ground Zero som rymmer en utställning om 9/11-attackerna och deras efterverkningar.

För att besöka 9/11 Museum behöver du bara köpa den här biljetten. När du bokar dina biljetter måste du välja en tid då du vill besöka museet, vilket vanligtvis är cirka två och en halv timme från öppningstiden.

Med museets APP kan du, förutom att få tillgång till interaktiva delar av utställningen som du inte kan se på annat sätt, lyssna på en komplett ljudguide på spanska så att du inte missar något.

Rekommenderas om... du vill lära dig mer på djupet om händelserna den 11 september som präglade USA:s och världens historia, med denna kombinerade biljett behöver du inte oroa dig för någonting utan kan bara fokusera på upplevelsen.


Vad ingår i din biljett till 9/11 Memorial & Museum

St Pauls Chapel, som överlevde attackerna.| ©Hellotickets
St Pauls Chapel, som överlevde attackerna.| ©Hellotickets

Med denna biljett kommer du att kunna besöka både det som nu är minnesmärket och 9/11-museet.

Det som tidigare var World Trade Center är nu en park med ekar i vars mitt de två fontänerna som utgör 9/11 Memorial ligger. För att hedra offren för terroristattackerna den 11 september 2001 har namnen på dem som miste livet den dagen graverats in i fontänernas ytterkanter.

Fontänerna och namnen på offren är upplysta på natten, vilket ger platsen en speciell atmosfär. Om du bokar biljetter till 9/11 Museum and Memorial kan du få en djupgående inblick i vad som hände den där dagen.

Du kan sedan avsluta din rundtur med att besöka National 9/11 Museum på egen hand och spendera så mycket tid som du vill. Om du istället föredrar att göra det med en expertguide som hjälper dig att sätta allt du ser i sitt sammanhang, rekommenderar jag denna 9/11 Memorial and Ground Zero Tour

Köp dina biljetter till 9/11 Memorial och National 9/11 Museum

Var 9/11 Memorial och 9/11 Museum ligger och hur man tar sig dit

Karta över nedre Manhattan som visar 9/11 Memorial and Museum
Karta över nedre Manhattan som visar 9/11 Memorial and Museum

För att ta dig till Ground Zero, som ligger på 180 Greenwich Street, rekommenderar jag att du tar tunnelbanan till World Trade Center tågstation, eller går till Chambers Street station.

Köp dina biljetter till National 9/11 Memorial and Museum

Hur du får tillgång till 9/11 Museum med New York Pass och andra pass

Tillgång till One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets
Tillgång till One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets

Kom ihåg att inträde till 9/11 Museum ingår i alla större turistpass i staden: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Om du köper ett av dessa pass kommer du att kunna besöka museet, men du kommer inte att få det djup som en lokal guides kommentarer ger ditt besök.

Du kan också köpa denna kombinationstur till National Museum och 9/11 Memorial med inträde till One World Observatory, vilket gör att du kan gå upp till det bästa observatoriet i området för den mest hisnande utsikten över finansdistriktet och nedre Manhattan.

Boka ett New York City Pass

Hur ett besök på 9/11 Museum är

Minnesmärke över 9/11
Minnesmärke över 9/11

Du kommer till 9/11 Museum via en paviljong som ligger i minnesmärket. Du kommer ner i den underjordiska anläggningen där det första du ser är Vergilius citat "Ingen dag ska radera dig från tidens minne" i det rum som kallas Memorial Hall.

När du rör dig genom utrymmet under World Trade Center kommer du in i Foundation Hall, museets huvudrum, vars mest framträdande inslag är "Last Column" (den sista pelaren). Detta var den sista delen av byggnaden som togs bort under arbetet med att avlägsna spillrorna från tvillingtornen, och den är täckt med inskriptioner och signaturer från dem som deltagit i återställningsarbetet vid Ground Zero.

Köp biljetter till National 9/11 Memorial and Museum

Så här ser museets utställningar ut

Segment med TV- och radioantenner
Segment med TV- och radioantenner

Museets två huvudutställningar är In Memoriam, som hyllar offren för terroristattackerna 2001 och bombningen av World Trade Center 1993, och 11 september 2001, en minut-för-minut-kronologi över vad som hände den dagen och en reflektion över hur den värld vi lever i idag har formats av attackerna mot World Trade Center.

I hela museet hittar du en samling av 60 000 föremål som räddats från rasmassorna av tvillingtornen och som berättar historien om 9/11 genom olika perspektiv, inklusive berättelser från första person, dokument och tillhörigheter.

Köp dina biljetter till National 9/11 Memorial and Museum

Öppettider för 9/11 Memorial and Museum

9/11 Museum på natten| ©onas mer
9/11 Museum på natten| ©onas mer

Både 9/11 Memorial och 9/11 Museum är öppna alla dagar i veckan (utom den 11 september, då de är stängda för allmänheten för en minnesstund). 9/11 Memorial och 9/11 Museum är öppna fredag och lördag från kl. 09.00 till 21.00 (sista inträde kl. 19.00), medan de torsdag till söndag är öppna från kl. 09.00 till 20.00 (sista inträde kl. 18.00).

När ska man gå?

Jag rekommenderar att du besöker museet under öppningstiden för att uppleva utställningens högtidlighet och intimitet. Om man ska kritisera museet för något så är det att dess minimalism och den atmosfär man försöker skapa inte är helt kompatibla med turistströmmar.

Praktisk information inför ditt besök

Minnesmärke för 11 september
Minnesmärke för 11 september
  • Försök att komma så tidigt som möjligt till Ground Zero för att undvika folkmassorna och få en mer personlig och fridfull upplevelse. Platsen förtjänar det. Alternativt kan du besöka minnesplatsen på kvällen för att uppleva en mer avskild atmosfär.
  • Det är alltid gratis att besöka minnesplatsen, men du kan också gå in gratis på museet på torsdagar från kl. 17.00.
  • Du kan ta foton både vid minnesmärket och i museet.

Alex's Traveller Tip

Du kan fördjupa ditt besök på 9/11 Museum ännu mer med augmented reality-appen "Explore 9/11".

Lite historia: 11 september 2011

Hyllning till offren| ©Hellotickets
Hyllning till offren| ©Hellotickets

Jag kan knappast glömma den där tisdagen i september när jag och min bror precis hade kommit hem från skolan och vi som vanligt slog på tv:n för att spela på tv-spelskonsolen, men aldrig hann byta kanal: vi var helt uppslukade av att se bilderna på tvillingtornen som rasade samman i ett moln av svart rök, om och om igen upprepade på nyheterna.

Vi hade nyligen återvänt till Madrid efter att ha bott i New York i nästan sju år, så bilderna kom från den plats som vi fortfarande betraktade som vårt hem.

Om du läser detta har du säkert också en historia att berätta om den 11 september. Om du inte befann dig i New York satt du troligen hemma och tittade på nyheterna i fullständig chock, precis som jag. Om du bodde i New York kommer din historia att vara helt annorlunda, och det är just denna historia som berättas på 9/11 Memorial and Museum i New York.

Köp dina biljetter till National 9/11 Memorial and Museum

Var man kan äta i området kring 9/11 Memorial and Museum

Delmonico's| ©Mark Susina
Delmonico's| ©Mark Susina

Eftersom området ligger mitt i finansdistriktet finns det inte så många restauranger i 9/11 Memorial and Museum-området, men det finns ett par ställen som är värda att kolla in:

  • Delmonico's - Ett relativt dyrt steakhouse men ett som får ganska höga poäng på TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Ett ställe där du hittar den typiska New York Bagel som jag rekommenderar till alla jag känner som reser till New York.
  • Om du letar efter något snabbt har The Oculus gott om restauranger och snabbmatskedjor (som alla köpcentrum i USA): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

The Oculus

Inuti Oculus| ©Hellotickets
Inuti Oculus| ©Hellotickets

På tal om The Oculus så rekommenderar jag att du stannar till när du besöker World Observatory. Det är en byggnad med en mycket speciell design, som rymmer World Trade Centers tågstation och ett shoppingcenter där du hittar butiker, restauranger och kaféer.

Om du älskar fotografering eller letar efter de bästa bilderna för din Instagram, är det den perfekta platsen att lägga till på din lista över New York-måsten. Oculus är öppet från 10:00 till 20:00 måndag till lördag och från 11:00 till 19:00 på söndagar.

Andra intressanta rundturer i New York

Lär känna Manhattan| ©incognito7nyc
Lär känna Manhattan| ©incognito7nyc

Om du vill lära dig mer om New Yorks historia, kultur och mest intressanta platser rekommenderar jag att du följer med på tre av de mest enastående turerna: Harlem, Contrasts och Upper and Lower Manhattan.

Här är de praktiska guider som jag har skrivit för var och en av dem, om du vill ta en titt på dem innan du organiserar ditt besök: New York-Kontrastturer, Rundtur på övre och nedre Manhattan y Hur man går till en evangeliemässa i Harlem, New York City.