Guide till Whitney Museum of American Art

Konstgalleriet ligger i en privilegierad enklav vid Hudsonfloden och erbjuder världens största samling av amerikansk konst och en spektakulär utsikt över New York.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minsta läsning

Guide till Whitney Museum of American Art

Detalj av fasaden på Whitney Museum i New York. | ©Julia Juncadella

Om du älskar modern konst är Whitney Museum, med världens finaste samling av amerikansk 1900-talskonst, ett måste på din resa till New York. Men vad är det som är så speciellt med det? Här hittar du många av de ikoniska målningarna av den stora realistiska målaren Edward Hopper (1882-1968). Så om du inte redan har gjort det föreslår jag att du noterar denna kulturella pärla på din resa.

Detta museum, som har lyckats fängsla till och med Michelle Obama själv, som deltog i invigningen av den nya byggnaden 2015, kommer att överraska dig. I den här artikeln förklarar jag hur du får biljetter till ett mycket överkomligt pris, de bästa dagarna i veckan att besöka, vilka verk du inte får missa inuti och allt du behöver veta för att få ut det mesta av ditt besök. Fortsätt läsa!

Det bästa och snabbaste alternativet

Inträde till Whitney Museum of American Art i NYC

Undvik köerna och få en prioriterad entré till Whitney Museum

Perfekt om du vill besöka detta museum utan att behöva slösa tid vid biljettkontoret och njuta av den guidade turen som ingår i priset.

Med detta alternativ att besöka Whitney Museum så billigt, där du bara betalar lite extra för att ha din förmånliga tillgång, kommer du att se unika konstverk utan att behöva vänta i de mycket långa köerna som bildas varje dag. Tro mig, detta kan vara utmattande. Dessutom vet vi alla att "tid är pengar och ännu mer så på en resa!"

Med prioriterad tillgång får du möjlighet och tid att upptäcka den mest kompletta samlingen av amerikansk konst någonsin. Ett faktum: detta museum lägger särskild tonvikt på verk av levande konstnärer, vilket bevisar att förutsättningen att "någon gång i det förflutna var en bättre tid" inte alltid är sant.

Vad ingår i prioriterad entré?

 • Direkt tillgång till utställningarna, utan onödiga köer eller väntetider.
 • En daglig guidad tur för att lära känna museets alla hemligheter på djupet och inte lämna några frågor obesvarade.
 • Gratis avbokning om din resa ändras i sista minuten.

Rekommenderas om... du vill undvika trängseln och köerna som bildas varje dag vid Whitney Museums biljettkontor.


Hur mycket kostar biljetter till Whitney Museum?

Öppning av Whitney Museum| ©Lili Xia
Öppning av Whitney Museum| ©Lili Xia

Om du köper dina biljetter till Whitney Museum i New York online i förväg betalar du bara 32 ¤ på Hellotickets webbplats. Men om du reser med barn, en familj eller har tillgång till en särskild rabatt kan du kanske få bättre priser.

Biljettpriser i biljettkassan

Det är också ett mycket bra alternativ att köpa biljetter i biljettkassan och priset du får kommer att vara mycket liknande, men som jag sa tidigare kommer du att förlora fördelarna med att köpa en prioriterad biljett (förmånlig tillgång, gratis avbokning och guidad tur).

Glöm inte att köerna kan vara mycket långa, så jag rekommenderar inte att du köper biljetter på besöksdagen (särskilt om du vill komma in i sista minuten, eftersom biljetterna säljs ut veckor i förväg).

Dra nytta av rabatter för specialgrupper

Men om du är en fri själ, en av dem som gillar att improvisera och inte har något emot att gå till biljettkontoret (även om det tar längre tid), kontrollera om du kan dra nytta av ett reducerat pris för att tillhöra följande grupper:

 • Över 65 år,
 • Funktionshindrade besökare,
 • Studenter, som måste visa upp sitt ID-kort.

Hur man får gratis inträde till Whitney Museum

Å andra sidan kan barn under 18 år komma in gratis. Ja, gratis. Kom också ihåg att New Yorks museer har implementerat möjligheten att komma in med en donation, den berömda "betala vad du vill ". Visste du inte?

Varje fredag, från kl. 19.00 till 22.00, tillåter Whitney Museum besökare att komma in med detta alternativ. Du måste dock ansöka om inträde i förväg eftersom det finns en stor efterfrågan. Om du åker på mycket specifika datum är det bäst att vara försiktig och boka i god tid på deras officiella webbplats.

Boka din biljett till Whitney Museum här

Whitney Museum öppettider

Insidan av Whitney Museum i New York| ©Jim Culp
Insidan av Whitney Museum i New York| ©Jim Culp
 • Måndag, onsdag och torsdag, kl. 10.30-18.00.
 • Tisdag (stängt).
 • Fredag: 10:30 till 22:00
 • Lördag: kl. 11.00-18.00
 • Söndag: kl. 11.00-18.00

Bästa tiden att besöka Whitney

Mitt råd är att boka din biljett till Whitney Museum i New York i förväg och att försöka besöka Whitney Museum under veckan och undvika lördagar och söndagar. I synnerhet måndagar och onsdagar är de bästa dagarna att utforska Whitney Museum eftersom de tenderar att vara de minst trånga vardagarna.

De flesta av New Yorks museer och monument är stängda på helgdagar och Whitney är inget undantag: den 25 december, 1 januari och Thanksgiving Day är Whitney stängt.

Boka i förväg

Som museet förklarar på sin officiella webbplats kan det vara svårt att köpa biljetter till samma dag. För att inte förstöra dina planer rekommenderar jag att du köper din biljett i förväg.

Viktigt faktum: du måste ta hänsyn till att den sista entrén till museet är 45 minuter före stängning. Och om du är som jag, älskar solnedgångar och inte vet var du kan njuta av de bästa solnedgångarna i New York, är terrassen på Whitney Museum rätt plats för dig. Ta mitt ord för det!

Boka din biljett till Whitney Museum här

Var ligger Whitney Museum och hur tar man sig dit?

New Yorks tunnelbana| ©Norbert Stening
New Yorks tunnelbana| ©Norbert Stening

När du har bokat din biljett till Whitney Museum ska du veta att det ligger på 99 Gansevoort Street i Meatpacking District på Manhattan, bara några steg från Hudson River och West Side Highway.

Whitney Museum är lättillgängligt med cykel, tunnelbana, buss och taxi... För de flesta är det enklaste sättet att ta sig till Whitney Museum (som ligger på 99 Gansevoort Street) att använda New Yorks tunnelbana.

Du kan ta linjerna A, C, E och L (gå av vid hållplatsen 14th St). Priset för en enkelbiljett är ca 2,60 euro. Här är en tunnelbanekarta som hjälper dig att ta dig runt i Big Apple.

New Yorks metrokort

Ett litet tips! Om du planerar att använda kollektivtrafiken flera gånger under din resa är det bästa alternativet att köpa MetroCard, som är giltigt för tunnelbanan och bussarna. Till skillnad från i spanska storstäder som Madrid eller Barcelona går både tunnelbanan och bussarna i New York 24 timmar om dygnet. Här är en praktisk guide till New Yorks tunnelbana.

Citi Bike-systemet i New York City

Om du däremot är en av dem som lätt blir överväldigad av tunnelbanan rekommenderar jag att du tar dig till Whitney Museum med cykel, det mest hållbara och ekologiska transportmedlet i skyskrapornas stad. Dessutom kommer du att kunna parkera precis utanför museet.

Det bästa alternativet för att hyra detta fordon är att använda Citi Bike-appen, New Yorks offentliga cykeluthyrningssystem, ett billigt och roligt sätt att njuta av varje hörn av Big Apple på två hjul; även om du också kan hyra en cykel per timme i New York.

Boka din biljett till Whitney Museum

De bästa verken du inte får missa på Whitney Museum

Edward Hoppers
Edward Hoppers "Tidig söndagsmorgon".| ©Daniel Kelly

När du bokar din biljett till Whitney Museum bör du ha i åtanke att museet består av över 21 000 verk skapade av mer än 3 000 konstnärer och är särskilt utformat för att tilltala en ung och pigg publik. Museet har flera våningar som rymmer tillfälliga utställningar och den permanenta samlingen, samt grundaren Gertrude Vanderbilt Whitneys egen samling.

Museet har den finaste samlingen av målningar av Edward Hopper, känd för sina porträtt av ensamhet i det amerikanska livet, vars arv donerades till museet efter hans död. Här finns också verk av Andy Warhol, Peggy Bacon, Jackson Pollock, Basquiat, George Bellows och Stuart Davis, bland många andra.

Museets måsten

Missa inte galleriets bästa verk:

 • Musik, rosa och blått, av Georgia O'Keeffe (1918).
 • Tidig söndagsmorgon, av Edward Hopper (1930).
 • Brooklyn Bridge, av George Stella (1939).
 • Tre flaggor av Jasper Johns (1958).
 • En kvinna i solen, av Edward Hopper (1961).

Missa inte den traditionella Whitney-biennalen

Å andra sidan anordnar museet vartannat år Whitneybiennalen, den längsta utställningen i landet, som har hållits sedan 1932 och visar allmänheten de senaste framstegen inom amerikansk konst. Den är framför allt tillägnad framväxande konstnärer och nya förslag.

Denna utställning, som lockar tusentals åskådare och besökare, har etablerat sig som en av de viktigaste utställningarna i världen av samtida konst, så mycket att den tenderar att leda trenderna inom sektorn. Skulle du vilja delta? Då har du tur, för 2021 års biennal har skjutits upp och nästa kommer att hållas mellan april och augusti 2022.

Oroa dig inte om du inte talar engelska, för under biennalen erbjuder museet vanligtvis resurser och program på spanska, till exempel en mobilguide, guidade turer och gratis visningar av utställningen. Skyltningen till utställningen är också på spanska.

Boka din biljett till Whitney Museum

Hur mycket tid behöver du för att besöka Whitney Museum?

Verk på Whitney Museum of American Art| ©Vld0363
Verk på Whitney Museum of American Art| ©Vld0363

När du har bokat din biljett till Whitney Museum, vänligen notera att du måste avsätta två timmar för ditt besök. Tänk på att om du besöker museet med en specialiserad guide får du mer tid på dig än om du besöker det på egen hand. Som Instituto Cervantes ordspråk säger: "lo bueno, si breve, dos veces bueno".

Mitt råd är att ta en kort promenad ut från museet och in i Meatpacking District, ett kvarter med tjugo kvarter med en livlig gemenskap av konstnärer, gallerier, restauranger och nattliv. Du kan också passa på att besöka High Line, en ny stadsträdgård som byggts på en gammal järnvägslinje. Här är min praktiska guide till 10 saker att göra och se på New Yorks High Line

Du kan sedan tillbringa eftermiddagen på en två och en halv timmes kryssning på Hudson River, ta in Manhattans skyline och upptäcka den andra sidan av Big Apple från vattnet. Kolla in de bästa kryssningarna på Hudson River. Och om du gillar gatukonst föreslår jag att du går av High Line vid ingången till 23rd Street för att se den brasilianska konstnären Eduardo Kobras färgglada graffiti.

Boka din biljett till Whitney Museum här

Var man kan äta på Whitney Museum

Utsikt från terrassen på Whitney Museum i New York| ©Daniel Kelly
Utsikt från terrassen på Whitney Museum i New York| ©Daniel Kelly

Om du vill ta ett mellanmål eller njuta av solnedgången med en cocktail behöver du inte lämna byggnaden, det är bara att ta hissen upp till åttonde våningen. I museet ligger restaurangen Studio Bar som serverar amerikanska rätter med en modern twist. Jag rekommenderar att du kommer tidigt för att få en plats på den fantastiska terrassen med utsikt.

 • Vatten (2,60 €).
 • Öl (7,80 €).
 • Ett glas vin (12 €).
 • Cappuccino (4,30 €).
 • Alkoholhaltiga cocktails (13 €).
 • Aperitif (18 €).

Om du bara vill stanna till under ditt besök i galleriet och under tiden titta på förbipasserande som lever sina liv i New York kan du besöka Andrea and James Gordons restaurang på bottenvåningen, som är tillgänglig för både museets gäster och allmänheten.

Väggarna består av stora fönster som gör att du kan njuta av den livliga staden i lugn och ro med en kopp kaffe i handen. Om du inte är övertygad om något av dessa alternativ, ta en titt på vår guide till de bästa ställena att äta på i New York och välj var du ska stilla din aptit! Och om du vill njuta av utsikten från Studio Bars terrass, men inte vill sitta ner och äta, föreslår jag att du beställer en cappuccino - den är utsökt och kommer att värma dig!

Boka din biljett till Whitney Museum här

Rekommendationer för att besöka Whitney Museum

Inne på Whitney Museum of American Art i New York City| ©philanto1
Inne på Whitney Museum of American Art i New York City| ©philanto1

Mitt råd är att även om du inte gillar konst, boka din biljett till Whitney Museum och gå upp till utomhusterrasserna på 5:e, 6:e, 7:e och 8:e våningen som fungerar som konstgallerier och spektakulära utsiktspunkter. Som sagt, översta våningen är perfekt för en romantisk aperitif med utsikt!

Whitney Museum beskrevs en gång i tiden som "den fulaste byggnaden i New York", men är inte längre den fula ankungen utan har förvandlats till en svan tack vare arkitekten Renzo Piano, som designade den nya byggnaden med en modern, industriell estetik och en av de mest imponerande utsikterna i Big Apple.

Nu behöver du bara köpa dina biljetter, omsätta dessa rekommendationer i praktiken och göra dig redo att se en av de vackraste utsiktsplatserna i New York. Ha en bra resa till höjderna!

Boka din biljett till Whitney Museum här

Vanliga frågor och svar

Utsikt över staden från Whitney Museum| © AllainG
Utsikt över staden från Whitney Museum| © AllainG

Är Whitney Museum tillgängligt för rullstolsburna?

Om du bokar din biljett till Whitney Museum och har problem med tillgängligheten kan du vara säker på att alla nivåer i museet är tillgängliga med hiss. Dessutom är ingångarna till utomhusterrasserna utrustade med automatiska dörröppnare för enkel åtkomst.

Finns det parkeringsplatser nära Whitney Museum?

Ja, det finns tre parkeringsgarage i närheten, på 99 Jane Street, 134-36 Jane Street och 385 West 15th Street.

Kan jag parkera min cykel nära Whitney Museum?

Ja, det finns cykelparkering direkt framför museet. Alternativt finns parkering för Citi Bike System (New Yorks offentliga cykelsystem) i det sydvästra hörnet av Gansevoort och Washington Streets.

Boka din biljett till Whitney Museum här

Ingår biljetter till Whitney Museum i något av stadens sightseeingpass?

Utsikt över Empire State Building| ©Alina Grubnyak
Utsikt över Empire State Building| ©Alina Grubnyak

Manhattan har en oändlig lista över saker att se och göra, och det bästa sättet att se till att du inte missar något som Whitney är att boka New York Explorer Pass från €72, som ger dig möjlighet att besöka upp till tio attraktioner på 60 dagar. Bland annat kommer du att kunna gå in i galleriet, besöka Empire State Building, Frihetsgudinnan eller åka runt i staden med buss. Om du har tid över är detta definitivt det bästa alternativet för dig.

Tänk på att om du skulle se alla sevärdheter på egen hand skulle det vara omöjligt att hinna med allt på så kort tid, så detta är det mest effektiva sättet att få ut det mesta av din vistelse utan trängsel eller köer.

Varför jag gillar det här alternativet: förutom att det ger bra valuta för pengarna rekommenderar jag turistkortet eftersom det inkluderar en mycket komplett rundtur i New York med vilken du kommer att få ut det mesta av dina dagar i denna stad.

Praktisk information om New York Explorer Pass

 • Rekommenderas: om du ska vara i New York i minst två veckor.
 • Antal sevärdheter att välja mellan: 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 10
 • Pris: från 72 euro
 • Fördelar: sparar tid och pengar (kortet ger dig tillträde till huvudattraktionerna till ett reducerat pris)

Även perfekt för barnfamiljer som vill koppla av och njuta av sightseeingbussarna

Boka det bästa New York City Sightseeing-kortet