Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Klättring på Empire State Building

Empire State Building är en av de mest ikoniska byggnaderna i New Yorks skyline. Om du vill köpa biljetter för att klättra upp på Empire State Building och få en vy över staden i fågelperspektiv, läs vidare!

Alex Grande

Alex Grande

11 minsta läsning

Klättring på Empire State Building

Utsikt från Empire State Building | ©Hellotickets

Att besöka den ikoniska Empire State Building är en upplevelse som du måste ha med på din resa till New York. Det är en pärla av Art Deco, både inifrån och ut, och utställningarna och utsikten över staden kommer inte att lämna dig likgiltig.

Mitt första tips är att skaffa biljetter i förväg- då slipper du köa för biljetter, även om du måste köa vid säkerhetskontrollen.

Det bästa alternativet

Biljett till Empire State Building

Tillträde till den mytomspunna Empire State Building till bästa pris

Det här är det mest bekväma alternativet för att ta sig upp till stadens topp, med ett urval av tider och lägsta möjliga pris. Slösa inte tid på biljettkontoret utan skaffa biljetter online!

Empire State Building har två observationsdäck, ett på 86:e våningen och ett på 102:a våningen. Med denna allmänna inträdesbiljett till Empire State Building får du tillträde till 86:e våningen och mitt råd är att inte betala den extra avgiften för att komma upp till det översta däcket, det är inte värt det.

En sak som du bör tänka på är att priset på inträdet stiger under högsäsong, och därför kommer du att hitta ett större antal turister vid observatoriet. Kom ihåg att barn under 6 år är gratis.

När du får din bekräftelse ska du kontrollera om du måste ta med dig dina utskrivna biljetter (åtminstone när jag senast åkte dit tog de inte emot elektroniska biljetter). Om så är fallet och du av någon anledning inte kan skriva ut dem, oroa dig inte, du kan skriva ut dem i biljettautomaterna vid ingången, men du måste ställa dig i kö.

Varför jag gillar det här alternativet: Detta är det billigaste alternativet för att gå upp på Empire State Building och du kan göra det när du vill, så du kan planera ditt besök i förväg (se nedan för tips om bästa tid på dagen att gå upp).

Rekommenderas om... du vill njuta av Manhattans skyline från en av dess mest legendariska byggnader.


Hur mycket det kostar att klättra upp på Empire State Building

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Om du bokar dina Empire State-biljetter online i förväg kostar det cirka 39 euro på Hellotickets. Men om du reser med barn, i en grupp eller har tillgång till ett specialpris kan du kanske få bättre priser. Om du är orolig för din budget när det gäller att organisera ditt besök till denna mytomspunna skyskrapa kan du kolla in min guide över priserna på biljetter till Empire State så att du kan se vilket pris du har rätt till och bestämma hur du ska köpa dina biljetter.

Biljettpriser

Du kan också köpa biljetter vid biljettkontoret och priset är detsamma, men som nämnts ovan kan köerna vara långa (och du kanske inte hinner gå upp vid den tidpunkt du vill).

Var ligger Empire State Building och hur man tar sig dit

Karta över Empire State Building
Karta över Empire State Building

Empire State Building ligger på 20 W 34th St, New York, NY 10001 och det bästa sättet att ta sig dit är antingen att om du är i centrum eller att åka tunnelbana till 34 St - Herald Sq och nerför gatan. Du kan inte missa den! Var du än befinner dig har jag en plan för dig. Kolla in den här artikeln om hur du tar dig till Empire State Building där jag föreslår olika rutter eller resvägar beroende på hur mycket tid du har, vad din budget är eller hur mycket du vill besöka stadsdelar och andra sevärdheter runtomkring.

I närheten av den ikoniska byggnaden, som ligger i hjärtat av Midtown, hittar du till exempel allt från Central Park och Times Square till andra viktiga platser i staden som Flatiron Building. I närheten ligger också det område som kallas Koreatown, som är fullt av bagerier, kaféer, koreanska grillrestauranger och karaokebarer samt kosmetikabutiker med produkter som importeras direkt från Sydkorea.

Bästa tiden att bestiga Empire State Building

Om du försöker välja den bästa tiden för att bestiga Empire State Building för att undvika köer och trängsel bör du besöka Empire State Building på morgonen. Klockan 8:00 behöver du knappt stå i kö och du kan njuta av en nästan privat upplevelse vilken dag som helst i veckan. Det andra bästa alternativet är att besöka byggnaden vid 00.30-tiden, även om du på lördagar och söndagar säkert kommer att stöta på andra turister.

När du köper din biljett måste du välja en dag då du kan gå in i Empire State Building när du vill. Jag är en romantiker och tycker att det är en fantasi att gå upp först på morgonen eller vid midnatt, men du kan välja när du vill, eftersom det är öppet varje dag på året från 8.00 till 02.00, och den sista hissen är klockan 01.15. Här är allt du behöver veta om upplevelsen av Empire State Building på natten.

Alex resetips

Visste du att Empire State är öppet till klockan 2 på natten? Klättra upp på Empire State sent på kvällen för att vara helt ensam inför New Yorks enorma storlek - det är värt det!

Hur lång tid tar det att besöka Empire State Building?

Empire State Building nattvy
Empire State Building nattvy

Det finns ingen tidsgräns för ditt besök på Empire State Building. De flesta människor brukar tillbringa ungefär en timme på utsiktsplattformen, men du kan stanna till stängningsdags om du känner för det.

Om du vill gå upp till Empire State Building vid solnedgången rekommenderar jag att du kollar när solen går ner och går upp till observatoriet en timme tidigare för att få en bra plats och njuta av besöket innan det börjar fyllas med turister.

En sak som skiljer Empire State Building från resten av New Yorks skyskrapor är att den är öppen till klockan 02.00, så du kan gå dit nästan när du vill. Jag ska avslöja en hemlighet för dig: att klättra upp till toppen av byggnaden efter en fest och en kvällspromenad i New York står högst upp på min lista.

Bestiga Empire State med New York Pass och andra turistkort

Ingången till Empire State Building| @Hellotickets
Ingången till Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building är utan tvekan en av de mest populära sevärdheterna i Big Apple och därför ingår dess entré i de flesta turistkort som finns för att besöka staden. Vet du fortfarande inte vad ett turistkort är eller hur det fungerar?

Kort sagt är det ett kort som du bokar i förväg för ett fast pris och som ger dig tillgång till olika attraktioner i staden, vilket gör att du kan spara tid (genom att slippa köerna vid biljettkassan) och pengar.

Som jag nämnde ingår inträde till Empire State Building i de flesta av dessa kort. Här är en lista över dessa kort och länkar till min praktiska guide för varje kort. Men om du funderar på att köpa ett kort rekommenderar jag att du läser den här artikeln om jämförelsen av turistkort i New York.

Förteckning över pass som inkluderar Empire State

 • New York-CityPASSNew York CityPASS ger dig möjlighet att bestiga Empire State Building vid upp till två olika tillfällen, så att du kan njuta av utsikten både dag och natt.
 • New York-PassNew York CityPASS kan bokas per dag och ger dig tillgång till över 100 attraktioner, inklusive Empire State Building.
 • New York-SightseeingpassSightseeingpasset kan också bokas dagligen (och är det enda som även inkluderar One World Observatory).
 • New York-UItforskarpassPriset för detta pass beror på hur många attraktioner du vill boka, Empire State är en av dem.

Mitt personliga råd

Om du inte kan bestämma dig för vilken tid du ska gå upp på den ikoniska skyskrapan rekommenderar jag att du köper New York CityPASS och går upp på morgonen för att få en lugn och lugn upplevelse och återvänder vid solnedgången för att njuta av utsikten.

Om du vill besöka Empire State Building med ditt New York City Pass går du helt enkelt till byggnaden och går in genom den dörr som är speciellt avsedd för besökare med New York City Pass.

Hur observatoriet ser ut

Times Square från Empire State Building| @Hellotickets
Times Square från Empire State Building| @Hellotickets

Från Empire State Observatory kan du titta genom den berömda kikaren och se livet i New York passera, med utsikt över Bryant Park, Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center och naturligtvis beundra Manhattans majestätiska byggnader i sin helhet.

Vad du kan se från Empire State

Utsikt från Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt från Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building öppnades 1931 och blev en stjärna i New Yorks skyline och en stor attraktion för turister som klättrade upp på utsiktsplattformen. Här är vad du kan se från toppen av Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-byggnaden
 • Femte avenyn
 • Rockefeller Center
 • Chrysler-byggnaden
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Frihetsgudinnan
 • Brooklyn Bridge

Var du kan äta runt Empire State Building

Promenera runt Empire State Building| @Hellotickets
Promenera runt Empire State Building| @Hellotickets

Om höjden gör dig hungrig och du vill veta i förväg var du ska äta finns det några restauranger nära Empire State Building som du vill prova. Du kan till exempel åka till Koreatown och prova Turntable Chicken Jazz eller BCD Tofu House där du hittar vegetariska alternativ.

Min personliga rekommendation är att gå en bit mot Chrysler Building och gå till Urbanspace Vanderbilt, en lagerlokal som förvandlats till en marknad med stånd som säljer alla sorters mat. Men om du är på humör för att organisera din matdag kan du kolla in den här listan över matställen nära Empire State Building.

Besök Empire State med barnen

Utställningar i Empire State Building| @Hellotickets
Utställningar i Empire State Building| @Hellotickets

Om du besöker Empire State med barn är det bäst att åka så tidigt som möjligt på morgonen. De släpper in dig med ryggsäckar, så länge de är av samma storlek som en vanlig ryggsäck med handtag, och om du har en barnvagn måste du troligen fälla ihop den för att kunna gå upp till observationsdäcket.

När du kommer till Empire State Building kan du ta ett foto och sedan köpa det som en souvenir. Det kostar ungefär 20 dollar och jag tycker inte att det är värt det, men om du vet att dina barn kommer att bli glada, se till att du inte har gröna kläder på dig eftersom det förstör fotot (de tar det framför en kromatograf).

Praktisk information om hur man bestiger Empire State Building

Utsikt från Empire State Building| @Hellotickets
Utsikt från Empire State Building| @Hellotickets

Många undrar hur många våningar Empire State Building har. Det exakta antalet är 102, även om observationsdäcket ligger på 86:e våningen och inte på översta våningen. Du kan använda en av de 73 hissarna i byggnaden för att besöka dem, så att den pinsamma stunden av väntan på hissen hålls till ett minimum, men inte hissresan. Det finns toaletter på 2:a och 86:e våningen i Empire State Building, så oroa dig inte, om du hamnar i en nödsituation på hög höjd behöver du inte springa ner till marken.

Kamerastativ och överdimensionerade resväskor eller ryggsäckar är inte tillåtna i Empire State Building, och det finns inga skåp där du kan lämna dina tillhörigheter. LuggageHero ligger ganska nära skyskrapan och är det billigaste alternativet för att lämna dina tillhörigheter medan du klättrar upp på Empire State Building.

Arkitektur och utformning av Empire State Building

Utställning om Empire State Buildings interiör| @Hellotickets
Utställning om Empire State Buildings interiör| @Hellotickets

Där inne kan du också se utställningen "Dare to Dream", som handlar om byggandet av Empire State Building och berättar om dess byggare med hjälp av arkitektoniska planer, ritningar och fotografier. Du hittar också en utställning som förklarar byggnadens hållbara energianvändning.

En liten bit av dess historia

Något som inte många känner till är att spiradspetsen på sin högsta punkt samma år som den invigdes fungerade som förankringspunkt för en zeppelin, eftersom detta enligt byggnadens arkitekter skulle vara framtidens transportmedel. Det är bra att de designade en av världens största arkitektoniska pärlor, för som spåmän var de inte bra för mycket...

En symbol för Art Deco

Det som gör Empire State Building till ett måste på dina New York-äventyr är inte bara den hisnande utsikten från observatoriet, utan också den fantastiska art déco-inredningen, som är ett underverk. Det är en väl avrundad upplevelse som du säkert kommer att se tillbaka på med nostalgi många år efter din resa.

Andra populära observatorier, skyskrapor och byggnader i New York City

Utsikt från One World Observatory| @Hellotickets
Utsikt från One World Observatory| @Hellotickets

New York är en stad som är gjord för att beundras underifrån men också ovanifrån, och därför finns det en mängd skyskrapor som ger en fantastisk utsikt över New York.

Observatoriet One World

One World kommer kanske inte så snabbt i åtanke på grund av sin relativt unga ålder, men det erbjuder dig en fantastisk utsikt över finansdistriktet, med butiker, en fin restaurang och interaktiva aktiviteter som barnen kommer att ha roligt på. Om du är sugen på ett besök kan du läsa min praktiska guide för alla detaljer: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv..

Rockefeller Center, toppen av klippan

Och av alla skyskrapor i New York rekommenderar jag Rockefeller Center. Från utsiktsplattformen Top of the Rock får du den bästa utsikten över staden, inklusive en spektakulär närbild av Empire State Building. Faktum är att många besökare står inför ett dilemma när de ska bestämma sig för att bestiga en av de två. Om det hjälper kan du göra en jämförelse mellan Top of the Rock och Empire State Building.

Andra ikoniska byggnader

Om du är en av dem som drar dig för de etablerade turistkretsarna finns det många fler byggnader i New York som du kan besöka, även om de inte har något observatorium. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building och många andra kommer att glädja alla med en passion för arkitektur.

Jämförelsetabell över New Yorks bästa skyskrapor

 • Empire State Building
 • Från 523 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Våning: 86
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Bokning
 • Top of the Rock
 • Från 477 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Golv: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Boka nu
 • Observatoriet One World
 • Från 523 kr
 • Observatorium: Inomhus
 • Våning: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och på avstånd Empire State Building.
 • Plats: Södra Manhattan
 • Boka nu
 • Kanten
 • Från 523 kr
 • Observatoriet: utomhus och glasgolv
 • Våning: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown och på avstånd One World Building
 • Plats: Manhattan West
 • Boka nu

Andra intressanta aktiviteter i New York

Om du inte gillar att klättra upp i en skyskrapa men vill njuta av utsikten över New York från toppen finns det andra alternativ, till exempel en helikoptertur över Manhattan eller ett besök på en av stadens många takbarer. Men enligt min åsikt är det en fantastisk upplevelse att klättra upp i en skyskrapa som man inte får missa, särskilt inte när man är i New York för första gången!

Nu behöver du bara välja en skyskrapa och göra dig redo att se en av världens vackraste städer som den förtjänar att ses. Ha en trevlig resa till höjden!

Vanliga frågor

 • Vilket är bäst, Top of the Rock eller Empire State Building?

  Empire State Building Observatory ligger högre och erbjuder bättre utsikt över finansdistriktet och One World Trade Center, medan Top of the Rock är det bästa alternativet för att se Times Square, Central Park och Empire State Building från ovan.

 • Hur lång tid tar det att ta sig till toppen av Empire State Building?

  För att undvika köer är det bäst att komma tidigt på morgonen eller på kvällen (runt kl. 22.00).

 • Kan jag gå in i Empire State Building med en ryggsäck?

  Ja, du kan ta med dig din resväska, ryggsäck, handväska och nästan alla typer av bagage inomhus. Kameror är också tillåtna inne i Empire State Building.

 • Vad kan du se från Empire State Building?

  Du kan bland annat se alla höjdpunkter i Midtown: Times Square, den legendariska Chrysler Building, Flatiron Building och Madison Square Park, Union Square, Financial District och Hudson som flyter runt Manhattan. På avstånd kan du också se finansdistriktet och Hudsonfloden som omger Manhattan. Spektakulärt!