Bronx Zoo Biljetter: hur du får dem, vilka alternativ du har och mer

Om du reser till New York som familj och vill besöka Bronx Zoo, får du här allt du behöver veta om det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minsta läsning

Bronx Zoo Biljetter: hur du får dem, vilka alternativ du har och mer

Besök på djurparken | ©Daiga Ellaby

Bronx Zoo öppnades 1899 och är den största stadsdjursgården i USA. Här finns hundratals djurarter från hela världen, även om många av dem är inhemska i Nordamerika.

Många av dessa varelser är utrotningshotade, så ett besök på Bronx Zoo är ett utmärkt sätt att komma nära dem och lära sig hur viktigt det är att ta hand om naturen.

Det är därför en perfekt plan att göra i New York och särskilt om du reser till New York med din familj för att njuta av en dag utomhus och fly några timmar från New Yorks asfaltsdjungel. Jag berättar hur du får tag på biljetter och mycket mer!

1. Hur får jag tag på biljetter till Bronx Zoo? Vilka typer av biljetter finns tillgängliga?

Bronx Zoo Arter| ©Shinya Suzuki
Bronx Zoo Arter| ©Shinya Suzuki

Om du vill besöka Bronx Zoo måste du köpa biljetter online och i förväg eftersom parken kräver att besökarna väljer datum och tid för besöket. Detta steg är viktigt eftersom om du dyker upp i djurparken utan att ha bokat datum och tid i förväg när du köper dina biljetter online, kommer du troligen inte att få komma in.

Det finns dock olika typer av biljetter för att besöka Bronx Zoo:

 • Å ena sidan är biljetten Limited Admission den billigaste, men ger bara tillträde till parken och vissa specifika utställningar. Den utesluter dock populära utställningar som "JungleWorld", "Congo Gorilla Forest", "Butterfly Garden" och "Wild Asia Monorail".
 • Biljetten Bronx Zoo Admission kostar däremot lite mer än den föregående, men ger all-inclusive och obegränsad tillgång till alla attraktioner som finns tillgängliga under besöksdagen. Den här typen av biljett är väl värd det eftersom den ger dig möjlighet att se de häftigaste attraktionerna i djurparken, inklusive några av djurparkens mest prisbelönta attraktioner.
 • Biljetter till enskilda attraktioner finns tillgängliga från 5 dollar per person, men om du vill se alla attraktioner är det mer värt att köpa en biljett till Bronx Zoo, eftersom den ger obegränsad tillgång till alla attraktioner.

Om du vill veta mer om biljettpriserna till Bronx Zoo, om det finns rabatterade priser eller om du kan gå in gratis, rekommenderar jag att du läser inlägget Biljettpriser för Bronx Zoo... Jag är säker på att det kommer att vara användbart för dig att planera budgeten för besöket!

Köp biljetter till Bronx Zoo

2. Vad sägs om Bronx Zoo's Holiday Lights Festival?

Entré till djurparken| ©Shinya Suzuki
Entré till djurparken| ©Shinya Suzuki

Varje år från den 19 november till den 9 januari anordnar Bronx Zoo Holiday Lights Festival, ett vackert utomhusevenemang för hela familjen, fullt av ljus och färg, med enorma djurformade lampor som är placerade i hela parken.

Om du är i New York vid den här tiden på året får du inte missa det, särskilt inte om du reser med familjen, för det är något speciellt att se och barnen kommer att älska det.

För att få ta del av den här roliga showen måste du skaffa dina Holiday Lights Festival-biljetter online i förväg, eftersom du inte kan få tillgång till detta evenemang med någon annan biljett till djurparken.

Om du vill veta mer om denna förtjusande ljusfestival som har blivit en tradition i New York under julen får du inte missa inlägget Här är julbelysningen på Bronx Zoo i New York där vi berättar i detalj om denna roliga attraktion.

3. Ingår biljetter till Bronx Zoo i turistkortet?

Turistkort för New York Sightseeing Flex Pass| ©Hellotickets
Turistkort för New York Sightseeing Flex Pass| ©Hellotickets

Du kanske funderar på att köpa ett av New York Sightseeing Flex Passes för att få ut det mesta av din resa. Med New York Sightseeing Flex Pass (från 60 euro på Hellotickets) får du ett besök på Bronx Zoo med begränsad entré och du kan välja upp till 12 sevärdheter som du kan besöka i din egen takt inom 30 dagar efter aktivering.

Jag rekommenderar särskilt att du skaffar detta turistpass om du åker till New York med familjen och planerar att göra aktiviteter för barnen, så att de också kan njuta av staden på sitt eget sätt och göra planer som är mer anpassade till deras ålder och smak.

Med New York Sightseeing Flex Pass kan du besöka platser som New York Aquarium, Central Park Zoo, New York Botanical Garden, Brooklyn Botanic Garden och Bronx Zoo, bland annat.

Dessutom ingår rabatter på ett stort antal restauranger, nöjes- och fritidsställen för att du ska få ut så mycket som möjligt av staden, vilket aldrig skadar!

Med turistkortet kan du förutom parken även se några mycket häftiga utställningar, till exempel World of Birds, Sea Lion Pool och Reptile House, bland många andra. Det kan dock hända att du måste betala extra för att få se några av de speciella attraktionerna i djurparken...

Boka New York Sightseeing Flex Pass

4. Är det lämpligt att gå till Bronx Zoo med barn?

Barn i fiskavdelningen på Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez
Barn i fiskavdelningen på Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez

Det råder ingen tvekan om det! Detta är en av de häftigaste aktiviteterna du kan göra som familj under din vistelse i New York. De kommer att ha kul att se så många djur på nära håll och det kommer att bli ett barndomsminnen de aldrig glömmer.

Bronx Zoo har faktiskt ett område som kallas Children's Zoo där de små kan komma nära och uppleva många vilda djur för första gången, till exempel piggsvinet, sengångaren och den stora myrsloken, och det bästa av allt är att mata och klappa de söta små djuren i hägnet! Det är en upplevelse som du kommer att minnas resten av ditt liv.

Så tveka inte, att åka till Bronx Zoo är ett unikt tillfälle för barnen att njuta av New York på ett annorlunda sätt, komma nära naturen, se många vackra djur och lära sig om vikten av att ta hand om miljön, eftersom många av de djur som de kommer att träffa på här är utrotningshotade eller hotade i naturen.

5. Hur mycket tid behöver du för att besöka Bronx Zoo?

Turister på Zoo promenaden| ©Shinya Suzuki
Turister på Zoo promenaden| ©Shinya Suzuki

Besöken i Bronx Zoo tar vanligtvis 2-3 timmar, men om du vill se hela djurparken behöver du minst en halv dag. Det är trots allt USA:s största stadsdjurs zoo!

Det finns mycket att se här och det fina är att det inte finns någon tidsgräns för hur länge du kan stanna. Du kan tillbringa lång tid med att titta på de olika utställningarna, sitta och sola på en bänk och till och med ha en liten picknick inne i djurparken eller äta på någon av restaurangerna - vad du än vill!

6. När är djurparken öppen?

En grupp flamingos| ©Terry Ballard
En grupp flamingos| ©Terry Ballard

Bronx Zoo öppnar måndag till söndag klockan 10.00 och stänger beroende på säsong klockan 16.30 (under den kalla säsongen) eller 17.30 (under den varma säsongen).

De enda kalenderdagar som djurparken är stängd är Thanksgiving, jul, nyårsdagen och Martin Luther King-dagen. Tänk på detta när du organiserar denna aktivitet, så att inte grindarna blir låsta!

Jag föreslår att du tar en titt på inlägget Bronx Zoo Hours för att hjälpa dig att planera ditt besök innan du åker - jag är säker på att det kommer att hjälpa dig!

7. Vad får du inte missa på Bronx Zoo?

Noshörningar på Bronx Zoo| ©Shinya Suzuki
Noshörningar på Bronx Zoo| ©Shinya Suzuki

Det viktigaste du inte får missa på Bronx Zoo är djurutställningarna- det finns över 700 olika arter från alla delar av världen! Att se dem interagera och leka med varandra är en mycket spännande del av besöket.

Ett annat sensationellt ögonblick att uppleva i djurparken är när djurskötarna matar djuren, till exempel pingvinerna och sjölejonen. Jag rekommenderar att du tar en titt på parkens webbplats för att se vilka aktiviteter som planeras för dagen för ditt besök så att du inte missar dem - de är mycket intressanta!

I "Barnens zoo" kan de små barnen mata sig själva och klappa olika gårdsdjur som åsnor, alpackor, får, getter och präriehundar. Det kommer att bli en upplevelse som de aldrig kommer att glömma.

Och för att avrunda en rolig dag kan barnen också åka på insektskarusellen eller leka på Nature Trek-bryggorna och -gångvägarna.

8. Några användbara tips för att besöka Bronx Zoo

Sjölejon på Bronx Zoo| ©Michael Gray
Sjölejon på Bronx Zoo| ©Michael Gray
 • Kom ihåg att boka dina biljetter online i förväg till Bronx Zoo. Alla besökare måste ha en biljett med ett visst datum och en viss tid för besöket.
 • Ladda ner kartan till din mobiltelefon eller skriv ut den för att hitta rätt i djurparken.
 • När du anländer till Bronx Zoo kan du kontrollera parkens webbplats i din mobiltelefon för att se alla utställningar och tjänster som är tillgängliga den dag du besöker parken.
 • Det är inte tillåtet att mata djuren i djurparken - det kan vara farligt både för dem och för dig!
 • Du får inte heller röra djurparkens växter, blommor eller träd.
 • Klä dig bekvämt och lämpligt för den temperatur som råder när du besöker djurparken. Klä dig varmt på vintern och skydda dig mot solen på sommaren.
 • Ta på dig bekväma skor för att besöka Bronx Zoo. Detta är USA:s största stadsdjursområde och omfattar 107 hektar - du vill inte att dina fötter ska göra ont i slutet av ditt besök!
 • Du kan packa med dig ett mellanmål i ryggsäcken och äta i djurparken eller ha picknick i picknickområdena.
 • Det finns vattenfontäner i djurparken, men glöm inte att ta med en egen flaska i ryggsäcken för säkerhets skull.

9. Hur man tar sig till Bronx Zoo

New Yorks tunnelbana| ©Malvina Battiston
New Yorks tunnelbana| ©Malvina Battiston

Bronx Zoo ligger inte centralt, så det bästa sättet att ta sig dit är med kollektivtrafik.

Jag rekommenderar att du tar tunnelbanelinjerna 2 eller 5 till E. 180th St. eller att du tar expressbussen BxM11 från Manhattan och kliver av vid ingången till djurparken vid Bronx River. Här är en praktisk guide för att hjälpa dig att hitta rätt i New Yorks tunnelbana.

Andra alternativ att överväga, särskilt om du reser med små barn, är taxi eller Uber. För dörr-till-dörr service är det super bekvämt, särskilt om du reser med en barnvagn.

10. Var kan man äta vid Bronx Zoo?

Inträde till Dancing Crane Café| ©Shinya Suzuki
Inträde till Dancing Crane Café| ©Shinya Suzuki

Ett besök på Bronx Zoo kan ta flera timmar, så någon gång på vägen kanske du börjar få aptit - dags att ta en paus och äta en bit mat!

Du kan packa med lite snacks i ryggsäcken för att ha en picknick och dämpa din aptit. Det finns picknickplatser vid Bronx Zoo där du kan äta ett mellanmål och vila en stund.

Men djurparken är också full av restauranger där du kan stanna för att äta en bit mat under ditt besök. Om du glömmer dina snacks är de ett bra alternativ så att du inte behöver rusa ut ur djurparken tidigt för att hitta någonstans att äta. Särskilt om du har med dig barn som inte kan hoppa över sina måltider.

Några av de restauranger och matstånd vid Bronx Zoo där du kan äta lunch är:

 • Dancing Crane Café
 • Uteplatsen
 • Hackordning
 • Asia Cafe
 • Somba Village
 • Bitar från djurparken
 • Zoo Brews