Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

New York-UItforskarpass

Om du funderar på att köpa Explorer Pass berättar jag hur du använder det, hur mycket det kostar och om det är värt det eller inte. Läs vidare!

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

New York-UItforskarpass

Utsikt över Manhattan från The Edge | ©Hellotickets

Om du planerar en resa till New York är New York Explorer Pass ett alternativ som du definitivt bör överväga för att spara mycket på ditt besök så att du kan göra mer. Läs vidare så ska jag berätta varför!

Turistkort

New York City Explorer Pass

Välj mellan över 100 aktiviteter och attraktioner

Om du ska vara i New York i flera veckor kan du med det här passet välja hur många attraktioner du vill besöka och du har möjlighet att göra det i 30 dagar. Det är det längsta passet i staden.

Explorer Pass, från 745 kr, är ett sightseeingkort som ger dig tillgång till ett antal attraktioner som du väljer till ett reducerat pris. Förutom att spara pengar sparar du också tid under resan, eftersom du inte behöver köpa biljetter på biljettkontoret för varje plats du besöker.

Explorer Pass är ett pass som du betalar för baserat på det antal attraktioner du vill besöka. Det betyder att det är perfekt för att anpassa din New York-upplevelse eftersom du kan välja 3, 4, 5, 7 eller 10 attraktioner och betala enligt det belopp du väljer. När du aktiverar passet har du en hel månad på dig att besöka de attraktioner du har valt, så du kan göra din resa i lugn och ro.

Du kan välja att få den via e-post eller direkt på din smartphone (det är det smidigaste sättet), få den levererad till ditt hem eller hämta den på ett av utlämningsställena runt om i New York. Med ditt New York Explorer Pass får du dessutom en New York City-guide som visar dig hur du bäst besöker de attraktioner du valt.

När du använder det för första gången börjar passet räknas och är giltigt i 30 dagar, vilket är en fördel jämfört med andra pass som vanligtvis är giltiga i mycket kortare tid. Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt New York Explorer Pass rekommenderar jag att du väljer de dyraste attraktionerna för att maximera dina besparingar (undvik attraktioner under 20 euro). Gör en lista över de platser du vill besöka och jämför om det är bättre att köpa biljetter separat.

Varför jag gillar det här alternativet: Förutom att du bara betalar för det antal sevärdheter du vill besöka har du upp till 30 dagar på dig att göra det, vilket gör det till det perfekta passet om du ska göra en lång resa.


Vad ingår i Explorer Pass

Utsikt över frihetsgudinnan från färjan| ©Hellotickets
Utsikt över frihetsgudinnan från färjan| ©Hellotickets
 • Fritt val av 3, 4, 5, 5, 5, 7 eller 10 produkter från över 100 aktiviteter och sevärdheter.
 • Giltig i 30 dagar
 • Snabbt inträde till utvalda attraktioner
 • New York Travel Guide till dina utvalda sevärdheter
 • Rabatter i affärer, på restauranger och på utställningar

Rekommenderade aktiviteter

Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets

New York Explorer Pass är perfekt för en omfattande rundtur i New York, eftersom du kan spara så mycket som möjligt på de dyraste attraktionerna så att du kan göra resten på egen hand. Så jag har räknat för dig och hittat de två bästa kombinationerna av attraktioner för Explorer Pass för att göra det så kostnadseffektivt som möjligt. En allmän tumregel är att om du kan få passet att kosta 25 euro per biljett är du på rätt väg.

Den bästa kombinationen om du vill ha 3 aktiviteter

 • Top of the Rock - enkelbiljett kostar 38 euro
 • Ripley's Believe or Not - enkelbiljett kostar 30 euro
 • NYC TV & Movie Sites - en enkelbiljett kostar 43 euro

Den bästa kombinationen om du vill ha 7 aktiviteter

 • Hop On Hop Off Big Bus Tour: Classic New York Tour - enkelbiljett kostar 45 euro
 • Big Bus Night Tour - enkelbiljett kostar 47 euro
 • Top of the Rock - enkelbiljett kostar 38 euro
 • Empire State Building - enkelbiljett kostar 35 euro
 • NYC TV & Movie Bus Tour - enkelbiljett kostar 50 euro
 • Luna Park 24 Ride Pass - enkelbiljett kostar 58 euro
 • Clipper City Sailing Cruise - enkelbiljett kostar 43 euro

Boka New York Explorer Pass

Inkluderade sevärdheter

Turistbussen som passerar Times Square.| ©Hellotickets
Turistbussen som passerar Times Square.| ©Hellotickets

Klassisk sightseeingbuss

Big Bus Classic Hop On Hop Off-turen tar en dag och är ett perfekt sätt att utforska hela Manhattan. Med hållplatser från Battery Park (söder om ön) till Central Park kan du hoppa på bussen och använda den som transportmedel för att besöka New Yorks främsta sevärdheter, eller hoppa på bussen i slutet av din resa för att se allt en sista gång.

Buss för sightseeing på natten

Att utforska staden som aldrig sover på natten är en upplevelse som man inte får missa. Det som gör den här turen så speciell är att du kan gå genom Times Square när alla skärmar är upplysta, samt se Empire State Building och One World Observatory upplysta.

Top of the Rock

Top of the Rock har för mig den bästa utsikten över New York: du ser inte bara Manhattans mest berömda skyskrapor, utan från höjden har du också en underbar utsikt över Central Park som skyddas av de nya skyskraporna som byggs i Big Apple.

 • Pris vid separat köp: Inträdet till Top of the Rock kostar 35 euro (vuxna) och 30 euro (barn). Barn under 6 år har gratis inträde.
 • Så här fungerar passet: Du kan använda ditt pass för att få en tidsbestämd onlinebiljett eller visa upp ditt pass i biljettkontoret för att få din biljett validerad.
 • Om attraktionen: Öppettiderna är från 8:00 till midnatt (sista hissen är klockan 23:00). Besöket tar i genomsnitt en timme, men hur länge du vill stanna på utsiktsplattformen är upp till dig.

Empire State Building

Empire State Building är en av ikonerna i New Yorks skyline och en riktig tidskapsel, med sin imponerande art deco-inredning och ett museum om byggnadens konstruktion som förflyttar dig tillbaka till 1930-talet. Den främsta anledningen till att alla New York-besökare åker till Empire State är dock för utsikten från observatoriet, som utan tvekan är ett av de mest imponerande sätten att se staden på. Sätt det här besöket högst upp på listan över saker att se i Big Apple!

 • Pris att köpa separat: Det finns två typer av biljetter, en som ger dig dubbelt tillträde dag och natt och ett besök på museet på första våningen (57 euro för vuxna och 48 euro för barn), och en enkelbiljett med tillträde till utsiktsplattformen och museet på första våningen (39 euro för vuxna och 33 euro för barn).
 • Så här fungerar passet: Hoppa över köerna för att köpa biljetter och gå direkt till säkerhetskontrollen där du kan visa upp ditt pass så släpper de igenom dig. Observera att CityPasset innehåller två biljetter till Empire State Building vid olika tidpunkter.
 • Om sevärdheten: Öppet från 8:00 till 2:00, och ett typiskt besök tar 2 timmar.

NYC TV- och filmtur med buss

Det är inte konstigt att New York har varit skådeplats för en miljon filmer och serier, och på den här turen får du besöka över 60 platser som har tjänat som bakgrund för dem. För att nämna några, du kommer att se lägenheten från "Friends", Washington Square Park (bekant om du är ett fan av "Girls"), hotellen från "Home Alone 2" och "Ocean's 8", och inspelningsplatser från "Avengers: Endgame", "Mr. Robot" och "Modern Family".

Luna Park 24 Ride Pass

Luna Park är en nöjespark vid vattnet i Coney Island, söder om Brooklyn, med en dekadent, vintage känsla av tivoli. Med det här passet får du tillgång till 24 olika åkattraktioner, till exempel berg- och dalbanor och karuseller. Enligt min mening är åkattraktionerna inte alls imponerande, så ett besök på Luna Park är mer värt för dess retroatmosfär.

Clipper City seglingskryssning

Det här är en Manhattan-kryssning... men på en segelbåt! Det är ett bra sätt att göra en aktivitet som jag rekommenderar starkt att du utnyttjar ditt New York Explorer Pass. Låt dig inte luras av hur smaklöst det kan verka att åka segelbåt när du kan göra en vanlig kryssning, för det har en stor fördel: du får en mycket lugnare, obefolkad upplevelse och undviker de flesta turisterna.

Ripley's Tro det eller ej

Detta berömda museum med platser över hela världen är ett måste om du besöker New York med barn. Här finns sällsynta artefakter, apparater och kuriositeter samt interaktiva upplevelser som en medeltida tortyrkammare och en simulering av ett svart hål.

Innan du köper

Empire State Building| ©Hellotickets
Empire State Building| ©Hellotickets

Efter all denna information är du säkert lite förvirrad. Det är inte lätt att välja det perfekta sightseeingpasset för din resa till New York, men här är vad du bör tänka på. New York Explorer Pass är för dig som:

 • Planera dina resor i förväg
 • Du vill besöka New Yorks främsta sevärdheter
 • Du har inget emot att se många saker på en dag.
 • Du har en stram budget för din resa
 • Du ska göra en lång resa till New York.

Utforskarbarn

Barn mellan 3 och 12 år har ett eget Explorer Pass till reducerat pris. Normalt är prisskillnaden mellan 20 och 50 euro mindre än för vuxenpasset.

Vad händer om jag inte vill välja?

Empire State Observatory| ©Hellotickets
Empire State Observatory| ©Hellotickets

Du kanske redan vet att New York är en av de mest populära städerna i världen för turister, och därför finns det många olika typer av pass som passar alla smaker. Om du föredrar obegränsad tillgång till så många attraktioner som möjligt (en öppen bar av attraktioner) rekommenderar jag New York Pass (du kan läsa min praktiska guide till kortet här: New York-Pass).

New York Pass bokas (och betalas) baserat på det antal dagar du vill använda det, och så länge kortet är aktivt kan du besöka så många attraktioner du vill från listan med 100 tillgängliga attraktioner.

Senaste tipsen

Utsikt över Manhattan från Hudson| ©Hellotickets
Utsikt över Manhattan från Hudson| ©Hellotickets

Det som är bra med New York Explorer Pass är att det är giltigt i 30 dagar från första användningen, så om du ska göra en lång resa till New York kan du ta det lugnt... så länge du inte väljer 10 sevärdheter och du ska vara i staden i 3 dagar, i så fall måste du springa!

Sist men inte minst, min viktigaste rekommendation: njut av ditt besök i New York! Även om New York Explorer Pass kräver att du besöker så många sevärdheter som möjligt för att maximera dina besparingar, kom ihåg att lämna lite tid varje dag på resan för att vandra runt på gatorna i Big Apple och se vad du upptäcker på egen hand.

Solnedgång i New York
Solnedgång i New York

Andra turistkort tillgängliga

Fartyget| ©Hellotickets
Fartyget| ©Hellotickets

Om New York Explorer Pass inte riktigt övertygar dig behöver du inte oroa dig, för det finns andra pass för New York och ett av dem kanske passar bättre för den resa du planerar. För att göra det lättare för dig att välja finns här de praktiska guider som jag har skrivit om de andra pass som finns tillgängliga och en jämförelse av dem alla: