Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Washington - Dagsresor från NYC

Washington DC är utan tvekan en av USA:s största städer och kan besökas på bara en dag från New York.

Alex Grande

Alex Grande

10 minsta läsning

Washington - Dagsresor från NYC

En av Washington DC:s huvudgator | ©Jorge Alcala

Den berömda staden Washington representerar USA:s anda med sina gator och museer med Capitolium i spetsen. På en resa till Washington kan du bland annat se Vita huset och Pentagon.

En resa till Washington från New York är en av de bästa resorna du kan göra från Big Apple, och det finns faktiskt flera olika typer av turer som passar alla budgetar och reslängder. Här är de som jag tycker är bäst:

Det bästa alternativet

Dagstur till Washington DC från NYC

Det bästa av Washington, på en dag, till bästa pris.

Perfekt om du vill lämna New York en dag för att se Washington DC och dess mest populära sevärdheter, som Vita huset, Capitolium och Lincoln Memorial.

Längd: 11 till 13 timmar

Det bästa sättet att besöka Washington från New York på en dag, utan att missa något av staden och lära sig mer om varje monument med hjälp av en professionell guides spanska förklaringar är att åka på en organiserad tur. Washington-resan är en heldag (12-15 timmar) med tur och returtransport med luftkonditionerad buss med WiFi. Det tar cirka 4 timmar att ta sig till Washington från New York, och din grupp kommer att bestå av högst 50 personer.

Alla inträdesavgifter ingår i den här turen, och du har fri tid vid lunchtid (som inte ingår i turen) för att utforska på egen hand och äta där du vill. Om du vill ha några rekommendationer om var du kan äta i Washington, lämnar jag några i slutet!

Under stadsrundturen får du se Washingtons höjdpunkter, inklusive Vita huset, Capitolium, Arlington National Cemetery, Pentagon, National Air and Space Museum, Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial och Korean Memorial.

Varför jag gillar den här turen: Förutom att den är prisvärd rekommenderar jag den här turen eftersom den innehåller en mycket omfattande rundtur i Washington så att du får ut det mesta av turen.

Rekommenderas om... du vill besöka Washington DC och se de viktigaste sevärdheterna men inte vill spendera för mycket tid eller budget på det.


Två dagar

2-dagarstur från New York till Philadelphia och Washington

Den mest kompletta resan till Washington

Om du ser fram emot att se Washington DC men är rädd att en dag är för kort, kan du följa med på den här resan som även stannar i Philadelphia. Boende ingår.

Längd: 2 dygn

Om du föredrar att få ut så mycket som möjligt av din tid och kombinera två turer i en, är tvådagarsresan till Washington ett bra alternativ, eftersom den inkluderar ett besök i Philadelphia. I Washington hittar du alla viktiga sevärdheter som Vita huset, Capitolium, Arlington National Cemetery, Pentagon, National Air and Space Museum, Lincoln Memorial och Vietnam- och Korea Veterans Memorials.

På turer till Philadelphia från New York får du också se en viktig del av den amerikanska historien genom att besöka Liberty Bell. Du får också se den legendariska Rocky-statyn och dess berömda trappa och besöka ett traditionellt Amish-samhälle.

Varför jag gillar den här turen: Den här turen är mer omfattande och tar dig till de viktigaste sevärdheterna, inte bara i Washington utan även i Philadelphia. Du kan se Liberty Bell och Philadelphia Museum of Art, där den berömda Rocky-scenen spelades in på trappan. Detta är ett bra sätt att få ut det mesta av din resa till Washington och lära känna en annan av östkustens största städer.

Rekommenderas om... du vill ha ett par dagars avbrott under din resa till New York och inte vill oroa dig för organisation, transport eller boende.


Det mest kompletta alternativet

Fyradagarstur i Amerika från New York City (Niagarafallen, Washington och Philadelphia)

Det bästa av östkusten på fyra dagar

USA är mycket mer än New York, och den här resan till Washington, Philadelphia och Niagarafallen tar dig till östkustens höjdpunkter. Boende ingår.

Längd: 4 dygn

Om du har gott om tid för en rundtur till olika sevärdheter på USA:s östkust är den här resan något för dig. På fyra dagar kan du resa till Washington, Philadelphia och Niagarafallen från New York och se höjdpunkterna på varje plats. Om du bara är intresserad av den här delen av resan kan du läsa om alla alternativ i vår artikel om turer till Niagarafallen från New York.

I Washington får du en rundtur i staden med en guide som bland annat tar dig till Vita huset, Capitolium, den symboliska Arlington National Cemetery, Pentagon, National Air and Space Museum och Lincoln Memorial.

På vägen genom Philadelphia kommer du att besöka Liberty Bell och Rocky-statyn samt den berömda trappan där den legendariska scenen från filmen spelades in. Du kommer också att besöka ett traditionellt amishsamhälle för att se hur medlemmarna i dessa traditionella kolonier fortfarande lever.

I Niagara, östkustens vildaste och mest naturliga juvel, besöker du nationalparken, Watkins Glen State Park och She-Qua-Ga Falls. Din guide ser till att du inte missar några av de bästa sevärdheterna. På vägen tillbaka till New York stannar du för att shoppa lite på Crossings Premium Outlets.

Rekommenderat om... du har fyra extra dagar på din resa till New York, är detta definitivt det bästa sättet att utnyttja dem. För det första för att jag tror att den här fyradagarsresan kommer att ge dig en stor kontrast till vad du har sett i Big Apple. Falls natur, Philadelphias historia och Washingtons ståtliga anda kommer att kännas som en annan värld.

Varför jag gillar den här turen: Om du skulle göra den här turen på egen hand skulle det vara omöjligt att hinna med den på så kort tid, så det här är det mest effektiva sättet att få ut så mycket som möjligt av din tid.


Sammanfattningsvis jämför vi de tre alternativen

Att se i Washington

Vita huset| ©Rene Deanda
Vita huset| ©Rene Deanda

Det är lätt att se Washingtons stora monument eftersom de flesta av dem ligger på National Mall. Som du kanske kan föreställa dig är det huvudsakliga intresset för dessa monument relaterat till USA:s politiska historia och dess presidenter. De flesta dagsutflykter till Washington och tvådagarsutflykter följer ett liknande schema:

National Mall

National Mall (även känd som National Mall) är den yta som innehåller Capitolium, den berömda Obelisken, Lincoln Memorial, Smithsonian Institution-byggnaden och andra sevärdheter.

Capitolium och kongressbiblioteket

Börja dagen med ett besök på det ikoniska Capitolium, hemvist för USA:s kongress, och Library of Congress, som du kan gå in i på egen hand och beundra den spektakulära interiören.

Minnesmärke för marinkåren i USA

Du känner igen denna minnesstaty när du ser den. Den föreställer amerikanska soldater som hissar flaggan på Iwo Jima, och om du har tur kan du se en militärparad passera framför den.

Lincoln Memorial

Minnesmärket tillägnat president Abraham Lincoln ligger i västra änden av National Mall och har varit platsen för många historiskt viktiga tal, bland annat Martin Luther Kings berömda tal 1963.

Minnesmärke för veteraner från Koreakriget

Sydost om Lincoln Memorial finns en serie stålstatyer som föreställer en grupp soldater, placerade i en triangelform framför en vägg med bilder från Koreakriget.

Vita huset

Ett måste om du reser till Washington. Även om du inte tar en rundtur i det inre kan du fortfarande se den omisskännliga byggnaden från staketet utanför (utom vid vissa tillfällen, t.ex. vid officiella evenemang).

Minnesmärke för Martin Luther King Jr

Monumentet invigdes 2011 och består av en granitstaty av ledaren för medborgarrättsrörelsen som är huggen ur en klippa bakom honom, där du hittar en rad inskriptioner om Martin Luther King Jr.

Arlington National Cemetery

På den här militärkyrkogården ligger kvarlevorna av mer än 14 000 veteraner från så gamla krig som det amerikanska inbördeskriget. Arlington National Cemetery är ganska unik, med gravstenar som sticker upp ur marken längs en träddunge.

Planera din resa till Washington från New York City

Solnedgång över Washington DC| ©Casey Horner
Solnedgång över Washington DC| ©Casey Horner

Först och främst är det värt att notera att det tar ungefär sju timmar att åka tur och retur. Om du läser detta vet du att det alltid är värt att upptäcka nya platser, och Washington är en tillräckligt intressant stad för att motivera den långa resan från New York. Med en organiserad tur behöver du inte heller oroa dig för hur du ska ta dig till Washington från New York.

En dag räcker dock för att se de intressanta sevärdheterna och byggnaderna i Washington, så vissa turer kombinerar ett besök i Washington med en rundtur i Philadelphia.

Bästa veckodagen att resa till Washington från New York

Amerikansk flagga vid handelsdepartementet| ©Brandon Mowinkel
Amerikansk flagga vid handelsdepartementet| ©Brandon Mowinkel

Som du kanske förstår är det bäst att besöka Washington under veckan och undvika lördagar och söndagar. De bästa dagarna att göra denna tur är måndagar och onsdagar, och det brukar inte vara så mycket folk på plats efter kl. 14.00. Många av museerna och monumenten är stängda på helgdagar, så försök att undvika helgdagar för att kunna se allt.

Bästa tiden på året att resa till Washington från New York

Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson
Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson

Om du råkar besöka New York på våren eller hösten har du tur om du kan resa till Washington under den bästa tiden på året. Vintern i Washington är ganska kall, och problemet med sommaren är att det brukar regna minst en gång i veckan och det är också ganska varmt. Den bästa tiden att besöka Washington är på våren, då du har möjlighet att se staden full av mandelblommor.

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Ibland snöstormar
 • Högsta temperatur 7ºC
 • Lägsta temperatur -7ºC
 • Vår
 • Mars - juni
 • Väder: Föränderligt
 • Hög 25ºC
 • Låg -2ºC
 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Väder: Snöstorm
 • Hög 28ºC
 • Låg 13ºC
 • Höst
 • September - november
 • Väder: Soligt
 • Hög 23ºC
 • Låg 1ºC

Var kan du äta på din resa till Washington från New York City?

Gourmetburgare| ©Peter Dawn
Gourmetburgare| ©Peter Dawn

Akta dig för restauranger i de mer turistiska områdena! En måltid för två personer kan lätt kosta upp till 50 US-dollar. Om du har en liten budget är det bäst att packa med mat i ryggsäcken eller leta efter billigare matställen, eftersom de flesta turer till Washington från New York inte inkluderar mat.

Några av mina rekommendationer:

 • Pho 75 - nära Arlington National Cemetery hittar du denna vietnamesiska restaurang, rankad som nummer 7 av 712 på TripAdvisor.
 • Five Guys, Swizzler Burger Truck eller Proper 21 - Washington är känt för sin amerikanska mat och särskilt för sina hamburgare, så alla dessa alternativ kommer att glädja alla köttälskare.
 • Lincoln's Waffle Shop - ett annat alternativ är att äta en rejäl amerikansk frukost. Om kombinationen av pannkakor, bacon och äggröra får dig att vattnas i munnen är det här stället för dig.
 • Astro Doughnuts & Fried Chicken - om du gillar munkar kan du åka hit och ta med dig en (eller flera) av dessa godbitar.

Vad ska jag ta med mig till Washington?

Ytterligare ett stopp i Washington DC| ©Zetong Li
Ytterligare ett stopp i Washington DC| ©Zetong Li

En allmän tumregel är att ha bekväma kläder och skor som är lämpliga för en hel dags vandring, för även om du tar kollektivtrafiken måste du gå en bit för att besöka varje monument. Washington DC är en elegant stad och lokalbefolkningen återspeglar detta: klädstilen är snarare elegant än avslappnad. Det är inte många som bär flip-flops, shorts eller T-shirts, så om du inte vill se ut som en turist är det bäst att undvika den typen av kläder.

Kontrollera vädret innan du reser

Om du besöker staden på sommaren är det därför klokt att klä dig så svalt som möjligt eftersom temperaturen är ganska hög. Som du vet kan det regna, så det är en bra idé att ta med sig en mackintosh eller ett paraply för säkerhets skull. Vintrarna är kalla och temperaturen går sällan över nollan, så var beredd på ganska extrema temperaturer.

Alex restips

Om du besöker Washington under den varma årstiden kommer Arlington Cemetery att svämma över av myggor - ta med insektsmedel om du inte vill bli massakrerad!

Slutgiltiga tips

Minnesmärke för Vietnamveteraner| ©Ian Hutchinson
Minnesmärke för Vietnamveteraner| ©Ian Hutchinson

Du kommer att älska Washington om du är intresserad av amerikansk politik och historia, om du tycker om att promenera genom städer fulla av monument, parker och imponerande torg, och om du är intresserad av arkitektur och stadsplanering eftersom Washington har en ganska unik planlösning. Om detta inte är din stil, eftersom du är i New York, kan du prova någon av de hundratals rundturer i New York som finns.

Washington med barn

Och om du besöker staden med barn behöver du inte oroa dig: det är lätt att ta sig runt i staden med hjälp av kollektivtrafiken, som också är säker och av god kvalitet. Du behöver inte gå alltför långt och tack vare de många parkerna och esplanaderna kan du ta en paus från sightseeing när du behöver det.

Glöm inte att

Några tips som vi kan ge dig före resan är att inte ha med dig för mycket kontanter för att undvika att de blir stulna eller förlorade, men tänk på att vissa restauranger och lokala butiker inte tar emot kreditkort (på Pho 75 kan du till exempel bara betala med kontanter). Av samma skäl bör du undvika att bära värdesaker och lämna det som inte är nödvändigt på hotellet eller i lägenheten.

Kom ihåg att ha med dig ditt pass och var beredd på att gå igenom enstaka säkerhetskontroller, särskilt vid monument och landmärken som Arlington Cemetery. Washington DC tar säkerheten på stort allvar, inte minst på grund av stadens politiska betydelse.

Resa!

Vanliga frågor

 • Vilka platser kan jag besöka på en dag i Washington DC?

  Du besöker Arlington Cemetery, National Air and Space Museum, National Mall och passerar genom centrala Washington DC.

 • Kommer det att bli ett besök i Vita huset?

  Av säkerhetsskäl kommer du inte in i Vita huset, men du får se utsidan. Beroende på vilken dag det är, kan du kanske ta ett foto från utsidan av staketet.

 • Vilken är den bästa tiden på året att besöka Washington DC?

  Ett besök i Washington DC är värt att göra när som helst på året, men du kanske vill åka till staden under körsbärsblomsfestivalen (mellan mars och april) för att se några av stadens mest unika sevärdheter.

 • Hur långt är det från Washington till New York?

  Cirka 360 km, mindre än 4 timmar med bil.