Washington - Dagsresor från NYC

Washington DC är utan tvekan en av USA:s största städer och kan besökas på bara en dag från New York.

Alex Grande

Alex Grande

9 minsta läsning

Washington - Dagsresor från NYC

En av Washington DC:s huvudgator | ©Jorge Alcala

Den berömda staden Washington förkroppsligar USA:s anda med sina gator och museer som domineras av Capitol. På en resa till Washington kan du bland annat se Vita huset och Pentagon.

En resa till Washington från New York är en av de bästa resorna du kan göra från Big Apple, och faktum är att det finns flera olika typer av turer som passar alla budgetar och reslängder.

Det bästa alternativet

Dagstur till Washington DC från NYC

Det bästa av Washington, på en dag, till bästa pris.

Perfekt om du vill lämna New York en dag för att se Washington DC och dess mest populära sevärdheter, som Vita huset, Capitolium och Lincoln Memorial.

Längd: 15 timmar

Här är de som jag tycker är bäst: Det bästa sättet att besöka Washington från New York på en dag och lära sig om historien bakom varje monument i staden med enprofessionell guide är med en organiserad rundtur.

W ashingtonrundturen är en heldagstur med busstransport tur och retur och tar cirka 4 timmar. Under stadsrundturen får du se Washingtons höjdpunkter, som bland annatVita huset, US Capitol, Arlington National Cemetery, Pentagon och Lincoln Memorial. Alla inträdesavgifter till monumenten ingår och du har fri tid att utforska på egen hand och äta där du vill.Två dagar

2-dagarstur från New York till Philadelphia och Washington

Den mest kompletta resan till Washington

Om du ser fram emot att få se Washington DC men är rädd att en dag är för kort, kan du följa med på den här resan som även stannar i Philadelphia. Boende ingår.

Längd: 2 dagar

Varför jag gillar den här turen: Förutom att den ger bra valuta för pengarna rekommenderar jag den här aktiviteten eftersom den innehåller en mycket komplett rundtur i Washington och du får ut det mesta av turen.Rekommenderas om... du vill besöka Washington DC och se de viktigaste attraktionerna men inte vill spendera för mycket tid eller budget. Om du föredrar att få ut det mesta av din tid och kombinera två rundturer i en rekommenderar jag att dubokar tvådagarsrundturen i Washington med ett besök i Philadelphia. I Washington kommer du att upptäcka alla viktiga sevärdheter som Vita huset, Capitolium, Pentagon och Vietnam- och Koreaveteranernas minnesmärken.

På turer till Philadelphia från New York får du också se en viktig del av den amerikanska historien genom att besöka Liberty Bell.

Du får också se den legendariska "Rocky"-statyn och dess berömda trappa samt besöka ett traditionellt Amish-samhälle.Varför jag gillar den här turen: Den här turen är mer omfattande och tar dig till de viktigaste sevärdheterna, inte bara i Washington utan även i Philadelphia.


Det högkvalitativa alternativet

Fyradagarstur i Amerika från New York City (Niagarafallen, Washington och Philadelphia)

Det bästa av östkusten på fyra dagar

USA är mycket mer än New York, och den här resan till Washington, Philadelphia och Niagarafallen tar dig till östkustens höjdpunkter. Boende ingår.

Längd: 4 dagar

Det är ett utmärkt sätt att få ut det mesta av din resa och lära känna de stora städerna på östkusten.Rekommenderas om... du är sugen på ett par dagars avbrott under din resa till New York och inte vill behöva oroa dig för organisation, transport eller boende. Om du har tid över för en rundtur på USA:s östkust är den här resan något för dig.

På fyra dagar kan du från New York besöka Washington, Philadelphia och Niagarafallen och se höjdpunkterna på varje plats. I Washington får du en rundtur i staden med en guide som bland annat tar dig till Vita huset, Capitolium, Arlington National Cemetery,Pentagon och Lincoln Memorial. I Philadelphia besöker du Liberty Bell och Rocky Statue samt ett traditionellt amish-samhälle för att se hur medlemmarna i amish-kolonierna fortfarande lever.

Slutligen, i Niagara, östkustens vildaste och mest naturliga juvel, besöker du nationalparken, Watkins Glen State Park och She-Qua-Ga Falls.

Rekommenderas om... du har extra dagar på din resa till New York, eftersom den här turen kommer att erbjuda dig fyra dagar av kontrast till vad du kommer att ha sett i Big Apple. Fallens natur, Philadelphias historia och Washingtons ståtliga anda kommer att kännas som en annan värld.

Varför jag gillar den här turen: Om du skulle göra den här turen på egen hand skulle det vara omöjligt att få plats med den på så kort tid, så det här verkar vara det mest effektiva sättet att få ut det mesta av din tid.


Låt oss jämföra de tre alternativen

Vad du kan se i Washington

Vita huset| ©Rene Deanda
Vita huset| ©Rene Deanda

Det är lätt att se Washingtons stora monument eftersom de flesta av dem ligger på National Mall. Som du kanske kan föreställa dig är huvudintresset för dessa monument relaterat till USA:s politiska historia och dess presidenter. De flesta dagsutflykter till Washington och tvådagarsutflykter följer en liknande resväg:

National Mall

National Mall (även kallad National Mall) är den utbredning som innehåller Capitolium, den berömda Obelisken, Lincoln Memorial, Smithsonian Institution-byggnaden och andra sevärdheter.

Capitol Hill och kongressbiblioteket

Börja dagen med ett besök på det ikoniska Capitol, hemvist för USA:s kongress, och Library of Congress, som du kan gå in i i lugn och ro och förundras över dess spektakulära interiör.

Minnesmärke för marinkåren i USA:s krigsminnesmärke

Du känner igen den här minnesstatyn när du ser den. Den föreställer amerikanska soldater som hissar flaggan på Iwo Jima, och om du har tur kan du se en militärparad passera framför den.

Lincoln Memorial

Minnesmärket som är tillägnat president Abraham Lincoln ligger i västra änden av National Mall och har varit platsen för många historiskt viktiga tal, bland annat Martin Luther Kings berömda tal 1963.

Minnesmärke för veteraner från Koreakriget

Sydost om Lincoln Memorial hittar du en serie stålstatyer som föreställer en grupp soldater, arrangerade i form av en triangel framför en vägg med bilder från Koreakriget.

Vita huset

Ett måste om du gör en resa till Washington. Även om du inte tar en rundtur i interiören kan du fortfarande se den distinkta byggnaden från staketet utanför (utom vid vissa tillfällen, till exempel vid officiella evenemang).

Martin Luther King Jr

Monumentet, som avtäcktes 2011, består av en granitstaty av ledaren för medborgarrättsrörelsen som är huggen ur ett stenblock på ryggen och som bär en rad inskriptioner med anknytning till Martin Luther King Jr.

Arlington National Cemetery

Denna militärkyrkogård är hemvist för kvarlevorna av mer än 14 000 veteraner från så gamla krig som det amerikanska inbördeskriget. Arlington National Cemetery är ganska unik, med gravstenar som reser sig från marken längs en träddunge.

Boka din resa till Washington från New York

Planera din resa till Washington från New York

Solnedgång över Washington DC| ©Casey Horner
Solnedgång över Washington DC| ©Casey Horner

Först och främst är det värt att tänka på att rundresan kommer att ta dig ungefär sju timmar. Om du läser det här vet du att det alltid är värt att upptäcka nya platser, och Washington är en tillräckligt intressant stad i allmänhet för att motivera den långa resan från New York.

Dessutom behöver du med en organiserad tur inte oroa dig för hur du ska ta dig till Washington från New York. Med det sagt räcker en dag för att se de sevärdheter och byggnader som är intressanta i Washington, så vissa turer kombinerar ett besök i Washington med enrundtur i Philadelphia.

Boka din resa till Washington från New York

Bästa veckodagen för en Washington-resa från New York

Amerikansk flagga vid handelsdepartementet| ©Brandon Mowinkel
Amerikansk flagga vid handelsdepartementet| ©Brandon Mowinkel

Som du kanske förstår är det bäst att besöka Washington under veckan och undvika lördagar och söndagar. I synnerhet är de bästa dagarna att göra den här rundturen måndagar och onsdagar, och sevärdheterna tenderar att vara mindre trånga efter kl. 14.00. Många av museerna och monumenten är stängda på helgdagar, så försök att undvika helgdagar för att se så mycket som möjligt.

Boka din resa till Washington från New York

Bästa tiden på året att besöka Washington från New York City

Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson
Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson

Om du råkar besöka New York på våren eller hösten har du tur om du kan göra en resa till Washington vid den bästa tiden på året. Vintern i Washington är ganska kall, och problemet med sommaren är att det oftast regnar minst en gång i veckan och är ganska varmt. Den bästa tiden att besöka Washington är på våren, då du har möjlighet att njuta av mandelblommorna i full blom.

 • Vinter
 • December - mars
 • Väder: Ibland förekommer snöstormar
 • Högsta temperatur 7ºC
 • Låg -7ºC
 • Våren
 • Mars - juni
 • Klimat: Föränderligt
 • Maximalt 25ºC
 • Minsta -2ºC
 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Klimat: Varmt
 • Maximalt 28ºC
 • Minsta 13ºC
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Soligt
 • Högsta temperatur 23ºC
 • Minsta 1ºC

Var kan du äta på din resa till Washington från New York City?

Gourmetburgare| ©Peter Dawn
Gourmetburgare| ©Peter Dawn

Akta dig för restauranger i de mer turistiska områdena! En måltid för två personer kan lätt kosta upp till 50 US-dollar. Om du har en liten budget är det bäst att packa med mat i ryggsäcken eller leta efter billigare matställen, eftersom de flesta turer till Washington från New York inte inkluderar mat.

Här är några av mina rekommendationer:

 • Pho 75 - i närheten av Arlington National Cemetery hittar du den här vietnamesiska restaurangen, som rankas 7 av 712 på TripAdvisor.
 • Five Guys, Swizzler Burger Truck eller Proper 21 - Washington är känt för sin helamerikanska mat och särskilt sina hamburgare, så något av dessa alternativ kommer att glädja alla köttälskare.
 • Lincoln's Waffle Shop - ett annat alternativ är att äta en rejäl frukost i amerikansk stil. Om kombinationen av pannkakor, bacon och äggröra får munnen att vattnas är det här stället för dig.
 • Astro Doughnuts & Fried Chicken - om munkar är din grej, åk hit och ta med dig en (eller flera) av dessa godsaker att ta med dig.

Boka din resa till Washington från New York

Vad ska jag ta med mig till Washington?

Ett annat stopp i Washington DC| ©Zetong Li
Ett annat stopp i Washington DC| ©Zetong Li

Som en allmän tumregel rekommenderar jag att du bär bekväma kläder och skor som är lämpliga för en hel dags vandring, för även om du tar kollektivtrafiken måste du fortfarande gå lite för att besöka varje monument. Washington DC är en elegant stad och lokalbefolkningen återspeglar detta: klädstilen tenderar att vara smart snarare än avslappnad. Du kommer inte att hitta särskilt många människor som bär flip-flops, shorts eller T-shirts, så om du inte vill se ut som en turist är det bäst att undvika den här typen av klädsel.

Kontrollera vädret innan du reser

Med detta i åtanke är det vettigt om du besöker staden på sommaren att klä dig så svalt som möjligt eftersom temperaturen är ganska hög. Som du vet tenderar det att regna, så det är en bra idé att packa en mackintosh eller ett paraply för säkerhets skull.

Vintrarna är kalla och temperaturen går sällan över nollan, så var beredd på ganska extrema temperaturer. Alex resetips Om du besöker Washington under de varmare månaderna kommer Arlington Cemetery att vara full av myggor - ta med repellent om du inte vill bli massakrerad!

Senaste tipsen

Minnesmärke för vietnamkrigsveteraner| ©Ian Hutchinson
Minnesmärke för vietnamkrigsveteraner| ©Ian Hutchinson

Du kommer att älska Washington om du är intresserad av amerikansk politik och historia, om du tycker om att strosa genom städer fulla av monument, parker och imponerande torg, och om du är intresserad av arkitektur och stadsplanering eftersom Washington har en ganska unik planlösning. Om detta inte är din stil, eftersom du är i New York, kan du prova någon av de hundratals rundturer i New York som finns.

Washington med barn

Och om du besöker staden med barn behöver du inte oroa dig: det är lätt att ta sig runt i staden med hjälp av kollektivtrafiken, som dessutom är säker och av god kvalitet. Du behöver inte gå alltför långt och tack vare de många parkerna och esplanaderna kan du ta en paus från sightseeing när du behöver det.

Glöm inte

Några tips som vi kan ge dig före din resa är att inte ha med dig för mycket kontanter för att undvika att de blir stulna eller borttappade, men var medveten om att vissa restauranger och lokala affärer inte tar emot kreditkort (på Pho 75 kan du till exempel bara betala med kontanter).

Av samma anledning bör du undvika att bära värdesaker och lämna det du inte behöver på ditt hotell eller i din lägenhet. Kom ihåg att ha med dig ditt pass och var beredd att gå igenom enstaka säkerhetskontroller, särskilt vid monument och sevärdheter som Arlington Cemetery.

Washington DC tar säkerheten på stort allvar, inte minst på grund av stadens politiska betydelse.

Boka din resa till Washington från New York