Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa middagskryssningarna i New York City

En kryssning runt Manhattan ger dig en oförglömlig romantisk kväll, men om du gör det ombord på en lyxbåt med middag inkluderad kommer du att uppleva en natt som i en film. Notera vad som väntar dig!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minsta läsning

Bästa middagskryssningarna i New York City

Frihetsgudinnan i skymningen | ©Phil Dolby

Du kommer förmodligen aldrig att tröttna på att se Manhattans skyline: dess skyskrapor, dess dynamik, dess ljus.... Allt ser magiskt ut, och ännu mer så när man ser det från vattnet. Lyckligtvis finns det dussintals kryssningar på Hudsonfloden varje dag, men vilka är de middagskryssningar som får dig att leva dig in i en filmscen?

Det finns massor att välja mellan, men jag har valt ut de bästa så att du inte ska behöva tvivla på vilken som passar din smak bäst. Då kör vi:


Premiumalternativet

New York Buffé Middag Kryssning

Lyxkryssning med middagsbuffé

Ombord på denna otroliga båt får du den bästa utsikten över Manhattan samtidigt som du njuter av en buffémeny och den bästa livemusiken för att liva upp kvällen.

Längd: 2 timmar 30 minuter

Runt kl. 18.30 börjar äventyret på denna spektakulära båt som tar dig längs Hudsonflodens vatten och visar dig New Yorks bästa skyskrapor medan du njuter av en utsökt buffémiddag och den bästa livemusiken.

Detta är utan tvekan den mest exklusiva upplevelse du kan välja för att säga adjö till din resa till New York: den helglasade båten ger dig alltid den mest spektakulära panoramautsikten över Manhattan.

Denna middagskryssning med buffé på New Yorks Hudson River ger dig oförglömlig utsikt från Hudson över Empire State Building, Financial District, Brooklyn Bridge och till och med Frihetsgudinnan under nästan tre timmar.

Varför jag rekommenderar detta alternativ: om du letar efter en premium och exklusiv upplevelse för att njuta av en kväll ute med din partner, är detta alternativet för dig.


Hur mycket kostar det att ta en middagskryssning i New York?

Nattkryssning| ©Tony Fischer
Nattkryssning| ©Tony Fischer

Priserna för en middagskryssning runt Hudson ligger runt 225 euro på Hellotickets, beroende på vilken typ av meny du vill bli serverad ombord. Det mest exklusiva alternativet har en exceptionell trerättersmeny som serveras vid bordet till alla gäster.

Jämfört med priserna på de mer standardiserade New York-kryssningarna som inte inkluderar middag och är begränsade till en rutt runt Hudson, är det tydligt att de som inkluderar middag är dyrare, men också mycket mer exklusiva. Antalet platser är begränsat, de avgår inte varje dag, och kvaliteten och uppmärksamheten är i linje med en helt lyxig tjänst.

Båtens komfort och storlek är också helt annorlunda: middagskryssningar hålls på lyxfartyg, på yachter eller glaspråmar som är utformade för att ge maximal njutning för alla sinnen.

Boka din middagskryssning

Längd på middagskryssningar i New York

Tabell över kryssningar| ©Siniz Kim
Tabell över kryssningar| ©Siniz Kim

Alla middagskryssningar i New York varar mellan två och tre timmar. Tänk på att detta är en avslappnad upplevelse som är utformad för att passageraren ska njuta av upplevelsen: utsikten över staden, den utsökta middagen, lyxfartyget...

Det positiva med den avsevärda längden är att de täcker en bra rutt runt ön Manhattan och även går så nära som Frihetsgudinnan så att du kan se den på nära håll. Hastigheten är ganska lugn, så du har tid att njuta av middagen och utsikten samtidigt.

Om du är orolig för eventuell sjösjuka är det ingen fara: de är alla mycket stora, stabila båtar och floden är vanligtvis fri från problem med svallvågor. Var beredd på att njuta av en lugn kväll med den bästa utsikten över Manhattan. Här är en rangordning av längden på New York-kryssningar.

Boka din middagskryssning

Vad du kan se på en middagskryssning på kvällen

Utsikt över Manhattan på kvällen| ©John Cunniff
Utsikt över Manhattan på kvällen| ©John Cunniff

Under den nästan tre timmar långa kryssningen har du möjlighet att se hela södra spetsen av Manhattan Island och kryssa uppför floden till Midtown. Bryggorna ligger vanligtvis på södra sidan av Manhattan Island, så du får en fantastisk utsikt över Brooklyn Bridge och de stora skyskraporna i finansdistriktet, inklusive One World Trade Center.

Vissa resplaner går så långt som till Liberty Island för en närbild av den upplysta Frihetsgudinnan och återvänder till Manhattan för att börja klättringen upp till Midtown, där du bland annat kan se den legendariska Empire State Building och Rockefeller Center.

I allmänhet är utsikten över Manhattans skyline från vattnet något som inte lämnar någon oberörd och du kommer att njuta av varje minut ombord på denna kryssning. Här är en lista över de viktigaste attraktionerna du kommer att se under en kryssning på Hudson

Boka din middagskryssning

Varför det är värt att välja en middagskryssning

Middagskryssning| ©vtravelled.com
Middagskryssning| ©vtravelled.com

Det är sant att jämfört med andra dagskryssningar som inte inkluderar middag kan du tycka att det är lite dyrare, men skillnaden är värd det eftersom upplevelsen är helt annorlunda. Båten är helt lyxig, den är mycket bekvämare, att resa runt i staden på natten är oförglömligt och resvägen är också längre.

Dessa kryssningar ser inte ut att vara så turistiska, utan tvärtom: det är vanligt att se amerikaner och särskilt New York-bor fira en kväll med sina arbetskollegor eller en dejt med sina partners här. Känslan av att vara ombord på dessa fartyg är nästan densamma som att bo på ett riktigt femstjärnigt hotell på Manhattan.

Om du också letar efter en oförglömlig upplevelse för att fira en speciell händelse (födelsedag, jubileum, överraska din partner etc.) kommer denna kväll inte bara att uppfylla dina förväntningar utan förmodligen bli det bästa minne du kommer att ta med dig från denna resa till New York.

Boka din middagskryssning

När är den bästa tiden för en middagskryssning på Hudsonfloden?

Utsikt över New York från kryssningen| ©Ana Paula Hirama
Utsikt över New York från kryssningen| ©Ana Paula Hirama

Alla middagskryssningar äger naturligtvis rum på sen eftermiddag/kväll, när solen håller på att gå ner och de första ljusen på broar och skyskrapor börjar vakna. Ärligt talat är detta den bästa tiden att ta en middagskryssning och kryssa på Hudsonfloden.

Om du undrar när på veckan det är bäst att boka så brukar dessa kryssningar avgå på helger eller mot slutet av veckan (torsdag till lördag) men mitt råd är att kontrollera datum och boka tidigt - platserna är begränsade och efterfrågan stor.

Om du däremot är orolig för att det ska bli för varmt eller för kallt så behöver du inte oroa dig. Middagen äger rum i fartygets inomhuslounger, som är perfekt acklimatiserade så att värmen eller kylan utanför inte är något problem. Men om du gör kryssningen på vintern bör du ta med en varm jacka så att du kan gå ut på däck en stund och njuta av utsikten utan att glaset kommer i vägen för din utsikt över staden.

Boka din middagskryssning

Ta en middagskryssning i New York med barn

Njut av kryssningen som ett par| ©Mark Hardie
Njut av kryssningen som ett par| ©Mark Hardie

Innan du bokar bör du kontrollera att barn är tillåtna ombord på kryssningen. I det mest VIP-betonade alternativet som erbjuds av Hellotickets är barn upp till 6 år till exempel inte tillåtna ombord. Detta är en VIP-upplevelse där tystnad råder, det kommer att finnas levande jazz eller klassisk musik och de har velat behålla en "adults-only" atmosfär.

För äldre barn, var medveten om att inga prisreduktioner eller specialpriser erbjuds, så det kanske inte är ekonomiskt värt att ta dem eller göra dessa kryssningar med dem (eftersom de också är sent på kvällen, kan de somna). Hur som helst, tänk på allt detta innan du bokar en kryssning med dina små barn. Jag har beskrivit allt du behöver tänka på i den här artikeln om kryssning i New York med barn.

Boka din middagskryssning

Andra alternativ för middagskryssning

Om du är intresserad av att njuta av utsikten över Hudsonfloden vid solnedgången men vill spara lite på middagen finns det andra kryssningsalternativ som kanske intresserar dig mer. För cirka 100 euro kan du njuta av en middag ombord på en båt med levande musik.

Denna båttur varar i två till tre timmar och erbjuder en trerätters middag, kaffe, te och liveunderhållning. Allt utan att förlora New Yorks skyline ur sikte.

Tips för att få ut det mesta av en middagskryssning på Manhattan

Slappna av och njut av stunden| ©vtravelled.com
Slappna av och njut av stunden| ©vtravelled.com

Sanningen är att det inte alls är svårt att njuta ombord på dessa lyxfartyg. Så fort du sätter foten på fartyget kommer du att känna dig som i en gammal film och du kommer att tappa tidsuppfattningen. Låt mig ändå ge dig några tips om hur du får ut det mesta av en kryssning på Hudson.

  • Boka tidigt för att se till att du kan ta kryssningen den dag som passar dig bäst under din resa.
  • Var itid: kom ihåg att båten inte väntar på någon och du vill vara där i tid för att undvika överraskningar eller att anlända i bråttom.
  • Håll ett öga på klädkoden: även om du inte behöver klä upp dig vill du undvika den "turistlook" som du har på dig när du besöker New York under dagen. Undvik om möjligt träningsskor, flip-flops eller shorts och tveka inte att klä upp dig lite mer än vanligt - det här är trots allt en speciell kväll som du inte får njuta av varje dag, eller hur?
  • Glöm kameran: även om du kommer att frestas att ta bilder hela tiden är mitt råd att ta några bilder längs vägen, men bli inte besatt av det. Ingen bild kan beskriva känslan av att segla runt Manhattan under stjärnljuset.
  • Stängav din telefon. Detsamma gäller mobiltelefoner. Du kommer att ha tid att berätta för dina vänner och familj om den unika upplevelse du just har haft, men just då vill du njuta av allt omkring dig med alla dina sinnen (och om du inte vill stänga av den, kom ihåg att sätta den på ljudlös så att du inte avbryter musikerna!)

Boka din middagskryssning