Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa middagskryssningarna i New York City

En kryssning runt Manhattan ger dig en oförglömlig romantisk kväll, men om du gör det ombord på en lyxbåt med middag inkluderad, kommer du att uppleva en kväll som en film.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minsta läsning

Bästa middagskryssningarna i New York City

Utsikt över Frihetsgudinnan i solnedgången | ©Phil Dolby

Du kommer förmodligen aldrig att tröttna på att se Manhattans skyskrapor, dess dynamik, dess ljus... Allt ser magiskt ut och ännu mer magiskt när man ser det från vattnet. Lyckligtvis går dussintals kryssningar på Hudson varje dag, men vilka är de middagskryssningar som får dig att uppleva en scen från en film?

Det finns många att välja mellan, men jag har valt ut de bästa så att du inte behöver tveka när du ska välja vilken som passar dig bäst. Nu är det dags:


Premiumalternativet

New York Gourmet Dinner Cruise med 3 rätter

Lyxkryssning med gourmetmiddag

Ombord på den här otroliga glasade båten får du den bästa utsikten över Manhattan medan du njuter av en trerätters premiummeny och den bästa livemusiken för att liva upp kvällen.

Längd: 3 hours

Runt 19.00 börjar äventyret på denna spektakulära glasade båt som tar dig längs Hudson och låter dig se New Yorks finaste skyskrapor medan du njuter av en utsökt trerättersmiddag och den bästa livemusiken.

Det här är utan tvekan den bästa upplevelsen du kan välja för att ta farväl av din resa till New York: med den helglasade båten kan du alltid se den mest spektakulära panoramautsikten över Manhattan.

Denna tre-rätters gourmetmiddagskryssning på Hudsonfloden i New York ger dig oförglömliga vyer från Hudsonfloden över Empire State Building, finansdistriktet, Brooklyn Bridge och till och med Frihetsgudinnan i tre timmar.

Varför jag rekommenderar det här alternativet: Om du letar efter en exklusiv och exklusiv upplevelse för att njuta av en kväll med din partner är det här alternativet för dig.


Hur mycket kostar en middagskryssning i New York?

Nattkryssning| ©Tony Fischer
Nattkryssning| ©Tony Fischer

Priserna för en middagskryssning runt Hudson är cirka 225 euro hos Hellotickets, beroende på vilken typ av meny du vill ha ombord. Det mest premiumalternativet innehåller en exceptionell trerättersmeny som serveras till alla gäster vid bordet.

Jämfört med priserna på de mer vanliga New York-kryssningarna som inte inkluderar middag och bara går längs Hudson, är det tydligt att de som inkluderar middag är dyrare, men också mycket mer exklusiva. Antalet platser är begränsat, de avgår inte varje dag och kvaliteten och uppmärksamheten är i linje med en lyxig service.

Det finns också helt olika komfort och storlek på fartygen: middagskryssningar hålls på lyxfartyg, yachter eller glaspråmar som är utformade för att ge alla sinnen en ultimat njutning.

Boka din middagskryssning

Varaktighet för New York Dinner Cruises

Kryssarens bord| ©Siniz Kim
Kryssarens bord| ©Siniz Kim

Middagskryssningarna i New York varar mellan två och tre timmar. Tänk på att detta är en avslappnad upplevelse som är utformad för att passageraren ska kunna njuta av upplevelsen: utsikten över staden, den utsökta maten, den lyxiga båten...

Det som är bra med de långa turerna är att de täcker en stor sträcka runt ön Manhattan och till och med går så långt som till Frihetsgudinnan så att du kan se den på nära håll. De går i en ganska lugn takt, så du hinner njuta av middagen och utsikten samtidigt.

Om du är orolig för eventuell sjösjuka finns det ingen fara: alla båtarna är mycket stora och stabila och floden brukar inte ha några problem med svallvågor. Gör dig redo att njuta av en lugn kväll medan du njuter av den bästa utsikten över Manhattan. Så här länge varar New York-kryssningar.

Boka din middagskryssning

Vad får jag se på en middagskryssning?

Utsikt över Manhattan på natten| ©John Cunniff
Utsikt över Manhattan på natten| ©John Cunniff

Under den nästan tre timmar långa kryssningen har du möjlighet att kamma igenom hela Manhattans södra spets och kryssa uppför floden till Midtown. Bryggorna ligger vanligtvis på Manhattans södra sida, så du har en fantastisk utsikt över Brooklyn Bridge och de stora skyskraporna i finansdistriktet, inklusive One World Trade Center.

Vissa turer går så långt som till Liberty Island för en närbild av den upplysta Frihetsgudinnan och återvänder till Manhattan för att börja klättra upp till Midtown, där du bland annat kan se den legendariska Empire State Building och Rockefeller Center.

Utsikten över Manhattans skyline från vattnet är något som inte lämnar någon oberörd och du kommer att njuta av varje minut på den här kryssningen. Här är en lista över de viktigaste sevärdheterna du kan se under en kryssning på Hudsonfloden.

Boka din middagskryssning

Varför det är värt att välja en middagskryssning

Middagskryssning| ©vtravelled.com
Middagskryssning| ©vtravelled.com

Det är sant att jämfört med andra kryssningar som avgår under dagen och inte inkluderar middag kan det vara lite dyrare, men skillnaden är värd det eftersom upplevelsen är helt annorlunda. Båten är helt lyxig, den är mycket bekvämare, det är oförglömligt att se staden på natten och resplanen är också längre.

Dessa kryssningar ser inte ut att vara så turistiga, tvärtom: det är vanligt att se amerikaner och särskilt New York-bor som firar en kväll med sina arbetskamrater eller en dejt med sin partner. Känslan av att vara ombord på dessa fartyg är nästan densamma som att bo på ett riktigt femstjärnigt hotell på Manhattan.

Om du också letar efter en oförglömlig upplevelse för att fira en speciell händelse (födelsedag, årsdag, överraskning för din partner osv.) kommer den här kvällen inte bara att leva upp till förväntningarna utan förmodligen bli det bästa minnet du tar med dig från din resa till New York.

Boka din middagskryssning

När är den bästa tiden för en middagskryssning på Hudson?

Utsikt över New York från kryssningsfartyget| ©Ana Paula Hirama
Utsikt över New York från kryssningsfartyget| ©Ana Paula Hirama

Alla middagskryssningar äger naturligtvis rum sent på eftermiddagen/kvällen, när solen går ner och de första ljusen på broar och skyskrapor börjar vakna. Detta är den bästa tiden för en middagskryssning och en kryssning på Hudson.

Om du undrar när på veckan det är bäst att boka, så avgår dessa kryssningar vanligtvis på helgerna eller i slutet av veckan (torsdag till lördag), men mitt råd är att kontrollera datum och boka tidigt - platserna är begränsade och efterfrågan är stor.

Om du däremot är orolig för att det ska vara för varmt eller för kallt behöver du inte oroa dig. Middagen äger rum i fartygets salonger inomhus, som är perfekt anpassade så att värmen eller kylan utanför inte är något problem. Om du åker på kryssning på vintern bör du dock ta med en varm jacka så att du kan gå ut på däck en stund och njuta av utsikten utan att glaset hindrar dig från att se staden.

Boka din middagskryssning

Ta en middagskryssning i New York med barn

Njut av kryssningen som ett par| ©Mark Hardie
Njut av kryssningen som ett par| ©Mark Hardie

Innan du bokar bör du försäkra dig om att barn får gå ombord på kryssningen. I Hellotickets mest exklusiva VIP-alternativ får barn upp till 6 år inte följa med ombord. Detta är en VIP-upplevelse där tystnad råder, det kommer att finnas levande jazz eller klassisk musik och de ville behålla en atmosfär för vuxna bara.

För äldre barn bör du vara medveten om att det inte finns några prisnedsättningar eller specialpriser, så det kanske inte är ekonomiskt värt att ta med dem eller göra dessa kryssningar med dem (eftersom de också är sena på kvällen kan de sluta somna). Tänk i alla fall på allt detta innan du bokar en kryssning med dina små barn. Jag har beskrivit allt du behöver tänka på i den här artikeln om kryssning i New York med barn.

Boka din middagskryssning

Andra alternativ för middagskryssning

Om du är intresserad av att njuta av utsikten över Hudsonfloden vid solnedgången men vill spara på middagen finns det andra kryssningsalternativ som kanske intresserar dig mer. För cirka 100 euro kan du njuta av en middag ombord på en båt med levande musik.

Båtresan tar två till tre timmar och bjuder på en trerätters middag, kaffe, te och levande underhållning. Allt utan att förlora synen av New Yorks skyline ur sikte.

Tips för att få ut det mesta av en middagskryssning på Manhattan

Slappna av och njut av ögonblicket| ©vtravelled.com
Slappna av och njut av ögonblicket| ©vtravelled.com

Sanningen är att det inte alls är svårt att ha det trevligt ombord på dessa lyxbåtar. Så snart du kliver ombord kommer du att känna dig som om du är med i en tidstypisk film och du kommer att förlora tidsuppfattningen. Låt mig ändå ge dig några tips om hur du får ut det mesta av en kryssning på Hudson.

  • Boka i god tid för att vara säker på att du kan åka på kryssningen den dag som passar dig bäst under resan.
  • Kom i tid: Kom ihåg att båten inte väntar på någon och att du vill vara där i tid för att undvika överraskningar eller att du har bråttom.
  • Håll ett öga på klädkoden: även om du inte behöver klä upp dig, bör du undvika de "turistlooks" som du har burit för att ta dig runt i New York under dagen. Om möjligt, undvik sportskor, flip-flops eller shorts och tveka inte att klä upp dig lite mer än vanligt - det här är trots allt en speciell kväll som du inte får njuta av varje dag, eller hur?
  • Glöm kameran: Även om du kommer att frestas att ta bilder hela tiden är mitt råd att ta några bilder längs vägen, men bli inte besatt av det. Ingen bild kan beskriva känslan av att segla runt Manhattan i stjärnljuset.
  • Stäng av telefonen. Samma sak gäller för mobiltelefoner. Du kommer att ha tid att berätta för dina vänner och din familj om den unika upplevelse du just har haft, men just nu vill du njuta av allt runt omkring dig till fullo och med alla dina sinnen (och om du inte vill stänga av den, kom ihåg att sätta den på ljudlös så att du inte stör musikerna!).

Boka din middagskryssning