Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Om du köper en biljett till en NBA-match i Madison Square Garden eller Barclays Center kan du se Knicks och Nets live. Är du med?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Inifrån Madison Square Garden | ©Christian Reimer

En av de mest fascinerande tillställningar du kan uppleva i USA är en NBA-match. Oavsett om det är för att basket är din passion eller för att du vill uppleva den galna atmosfären i New York, är det en unik känsla som du måste uppleva minst en gång i ditt liv.

Det finns två NBA-lag i New York, New York Knicks och Brooklyn Nets. Båda tävlar från oktober till april under den ordinarie säsongen och från april till juni i slutspelet om de kvalificerar sig.

New York Knicks-biljetter: de mest populära

New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

New York Kn icks spelar på den legendariska Madison Square Garden, som ligger i centrala Manhattan. Laget grundades 1946 och är det lag som funnits längst. Även om de bara har vunnit två titlar (den senaste i ... 1972!), är de det mest kända laget i NBA. Och de är äntligen en fröjd att titta på: förra säsongen gick de till slutspel och har superstjärnor som power forward Julius Randle och point guard Jalen Brunson.

Visa New York Knicks biljetter

Brooklyn Nets biljetter: alternativet

Inuti Barclays Center| ©LunchboxLarry
Inuti Barclays Center| ©LunchboxLarry

Brooklyn Nets flyttade nyligen till en ny hemmaplan och spelar nu på det moderna Barclays Center i Brooklyn. De har utan tvekan den bästa defensiven i NBA med Mikal Bridges och Cam Johnson som säsongens bästa spelare. Även om de inte startar som favoriter är showen fortfarande garanterad.

Se Brooklyn Nets biljetter

Var köper man biljetter för att se NBA i New York?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Biljetter till NBA kan endast köpas online, eftersom alla biljetter är digitala. Hellotickets har ett avtal med New York Knicks och Brooklyn Nets om att sälja deras biljetter i Spanien.

Efter COVID är det inte längre möjligt att köpa biljetter i biljettkassan, även om de fortfarande arbetar för att samla in vissa företagsbiljetter eller säsongsbiljettinnehavare som har säsongsbiljetter.

Se NBA-biljetter

Hur mycket kostar det att se en NBA-match i New York?

Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh

Priset varierar beroende på vilka lag som spelar mot varandra, men genomsnittspriset ligger på ca 150 € per biljett för både New York Kn icks och Brooklyn Nets. Minimipriset är vanligtvis 50 € för en liten match och en plats en bit från planen. Maxpriset är långt över 1 000 euro för en plats vid sidan av planen.

Det är viktigt att notera att biljettpriserna ändras dagligen, precis som priset på en flygbiljett. Om efterfrågan är större och det finns få biljetter kvar blir priset dyrare, medan priset sjunker om efterfrågan inte tillgodoses.

Priset varierar också under säsongen. Knicks julmatcher är de dyraste på året, eftersom staden fylls med internationella och amerikanska turister som vill gå på Madison. Mot slutet av den ordinarie säsongen (april) tenderar de dock att bli billigare eftersom fansen i båda lagen föredrar att vänta på slutspelet.

Se NBA-biljetter

Hur sparar man pengar när man köper NBA-biljetter i New York?

Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske
Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske

För att spara pengar när du köper N BA-biljetter när du reser till New York är det viktigt att komma ihåg att biljettpriserna ständigt förändras. Det vill säga, varje dag går priserna upp eller ner beroende på efterfrågan precis som en flygbiljett.

Problemet är att Knicks och Nets har sålt ut större delen av arenan till sina säsongsbiljettinnehavare innan säsongen börjar. Därför är det inte ovanligt att biljetter säljs ut, så efterfrågan är alltid hög. Med detta i åtanke finns det några saker du kan göra för att spara pengar.

Köp biljetter i förväg

Det viktigaste för att spara på NBA-biljettpriserna är att köpa biljetter så långt i förväg som möjligt. Knicks och Nets biljetter börjar säljas i mitten av augusti och det är då deras priser är lägst för alla matcher under säsongen. Om möjligt är detta den bästa tiden att köpa dem. Det är ungefär som att boka flyg eller hotell.

Om det fortfarande är mer än två månader kvar till matchen kommer biljettpriserna att ha förändrats, men ännu inte stigit kraftigt.

Det största problemet är om det är mindre än två veckor kvar: då har du inget annat val än att betala ett högre pris, eftersom det kommer att vara stor efterfrågan och få biljetter tillgängliga.

Att välja en mindre attraktiv motståndare

En annan viktig faktor för att bestämma priset på matchen är Knicks eller Nets motståndare. En match mot ett av de bästa lagen i ligan eller ett av de mest kända lagen (som Lakers) kan vara upp till 3 gånger dyrare än en match mot ett sämre lag. Självklart är de stora matcherna de mest eftertraktade, men om du bryr dig om upplevelsen och har lite flexibilitet med datumen kan du spara pengar genom att gå på en mindre attraktiv match.

Välj platsen bakom korgen

Det sista spartipset är att välja en plats som ger en bra upplevelse men som inte är för dyr. Priset på platserna bakom korgen (oavsett om du är nära eller långt från planen) är alltid billigare än platserna vid sidan av Madison Square Garden eller Barclays Center.

De bästa platserna när det gäller valuta för pengarna är dock de som ligger i hörnen. Dessa biljetter har en anständig betraktningsvinkel och priset är betydligt billigare än en biljett i mitten av sidan.

Visa NBA-biljetter

Hur mycket kostar en biljett till New York Knicks?

Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton
Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton

En New York Knicks-biljett kostar i genomsnitt €148 per biljett. Lägsta pris är 52 € om det är en liten match mot slutet av säsongen.

Den dyraste tiden under grundserien (före slutspelet) att gå och se Knicks är vid jul, eftersom det är då efterfrågan är som störst. Om de kvalificerar sig till slutspelet varierar genomsnittspriset från 200 € för den första omgången till uppskattningsvis 1 000 € om de tar sig till NBA-finalen.

Visa Knicks biljetter

Hur mycket kostar Brooklyn Nets-biljetter?

Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton

En Brooklyn N ets-biljett har ett genomsnittspris på 172 € per biljett. Lägsta pris är 55 € om motståndaren är oattraktiv och det inte står något på spel i slutet av grundserien, precis innan slutspelet.

Genomsnittskostnaden för en slutspelsbiljett till Nets är 225 € i första omgången och beräknas kosta cirka 850 € om de går hela vägen till NBA-finalen.

Visa Nets-biljetter

Hur undviker man falska NBA-biljetter i New York?

Halvtid av matchen| ©Daniel Torres Bonatto
Halvtid av matchen| ©Daniel Torres Bonatto

Det enda sättet att undvika falska biljetter är att köpa från officiella webbplatser, till exempel Hellotickets. Det finns webbplatser för företag som säljer obehöriga återförsäljningsbiljetter. Alla deras biljetter är inte ett problem, men det finns en chans att de kommer att dupliceras och, även om de senare återbetalar pengarna, kommer du inte att kunna komma in på arenan.

Det finns också människor utanför arenan som erbjuder biljetter. De gör det inte öppet, utan går förbi fansen och frågar diskret om någon letar efter biljetter. Dessa biljetter är alltid falska. Deras metod är att ta dig till en avskild plats för att samla in biljetterna i kontanter. När de har blockerat dig när du försöker ta dig in har försäljaren försvunnit med dina pengar.

Se NBA-biljetter

Vilka är de bästa platserna på varje stadion?

Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Upplevelsen av en NBA-match beror till stor del på vilken sittplats du väljer när du köper din biljett. Även om basketarenor har mindre kapacitet än en fotbollsarena är de enorma arenor med tanke på hur liten planen är och en biljett på de bakre raderna är verkligen långt borta från spelarna.

Vilka är de bästa platserna på Madison Square Garden?

De bästa platserna på Madison Square Garden finns i sektionerna 1 till 12. I hörnen eller bakom korgen (sektionerna 1, 2, 3, 7, 8 och 9) kan du uppleva spelet på nära håll och även om du inte kan se spelet så bra är upplevelsen fantastisk. 100-sektionerna är också högt värderade eftersom det är där du bäst kan njuta av basket och de är fortfarande nära planen.

Vilka är de bästa platserna på Barclays Center?

De bästa platserna på Barclays Center finns mellan sektionerna 1 och 31. Hörnsektionerna, som erbjuder ett bra pris/tittarförhållande, är 3, 13, 19 och 29. Det är bättre att vara en av de sista raderna i dessa sektioner än en av de första raderna i 200 sektionerna.

När du bokar biljetter på Hellotickets webbplats kan du se en interaktiv karta och välja de platser du är mest intresserad av beroende på hur nära du vill vara till planen. Du kommer att kunna kontrollera de olika priserna och du kommer att se en bild för att få en uppfattning om avståndet till planen.

Se NBA-biljetter

Hur många NBA-matcher spelas i New York?

Barclays Centers entré| ©Reading Tom
Barclays Centers entré| ©Reading Tom

82 N BA-matcher spelas i New York från oktober till april: 41 New York Knicks-matcher och 41 Brooklyn Nets-matcher. Om något av lagen kvalificerar sig för slutspelet kommer antalet att vara högre.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på julafton?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, det är verkligen en av de mest populära tiderna på säsongen och atmosfären är spektakulär. NBA ser till att alla lag, inklusive New York Knicks och Brooklyn Nets, spelar flera matcher i din stad under julen, så det är nästan garanterat att det kommer att finnas minst en match under din resa.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på sommaren?

Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch

Tyvärr inte, eftersom NBA:s ordinarie säsong börjar i oktober och slutar i april, och slutspelet slutar i juni.

Om du reser till New York på sommaren och vill ha ett alternativ till NBA för att uppleva amerikansk sport kan du gå och se New York Yankees eller New York Mets, två basebollag som har mellansäsong på sommaren. Basebollagen i NYC spelar många matcher, så det är lätt att hinna med en av dem. Du kanske inte ens gillar baseboll, men du kommer garanterat att få den typiska keps-, hymn- och varmkorvslooken.

Du kan köpa New York Yankees-biljetter här och New York Mets-biljetter här.

Om du reser i slutet av augusti eller september har fotbollssäsongen redan börjat. I New York spelar New York Giants och New York Jets. Det är bara ett fåtal matcher men du kan kolla om ett datum passar dig på denna länk för Giants-biljetter och på denna länk för Jets-biljetter.

Hur lång är NBA-säsongen?

Inne i Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland
Inne i Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland

Försäsongen (början av oktober)

NBA-lagen spelar vanligtvis fem till åtta matcher under försäsongen, som vanligtvis varar i drygt tre veckor, för att mäta sin styrka inför ligastarten. Att köpa NBA-biljetter för att se dessa matcher är vanligtvis billigare, även om det är sant att kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ännu inte är i fullt träningsläger och ofta reserverar sina stjärnor.

NBA:s ordinarie säsong (mitten av oktober - början av april)

Under dessa månader spelar varje lag 82 matcher, en varannan dag. Under den ordinarie säsongen finns det flera datum som du måste markera i din kalender eftersom det är avgörande matcher:

  • 25 december (jul). En mycket speciell dag då NBA vanligtvis planerar de bästa matcherna.
  • Den första matchen på året. Årets första match på både Madison Square Garden och Barclays Center brukar vara en fest. Många New York-bor och turister passar på att se denna match.
  • Knicks VS. Nets. En klassisk match i New York som brukar locka en stor publik är "derbyt" mellan stadens två lag. Om du har tur och råkar vara där får du inte missa det.
  • Februari (NBA All-Star). All-Star-matchen där de bästa spelarna från varje lag i ligan samlas för att spela en uppvisningsmatch.

NBA-slutspelet (mitten av april - början av juni)

När grundserien är över inleder de 16 bästa lagen i NBA slutspelet om titeln: 8 lag från Eastern Conference och 8 lag från Western Conference möter varandra.

Slutspelet spelas bäst av 7 matcher och innan man når NBA-finalen finns det tre omgångar: kvartsfinaler, semifinaler och konferensfinaler. Slutspelet pågår vanligtvis i nästan två månader och i slutet är det bara de två konferensvinnarna som återstår för att kämpa om NBA-titeln i finalen.

Förra säsongen kvalificerade sig både New York Knicks och Brooklyn Nets till slutspelet.

NBA-finalen (juni)

Det kan bara finnas en vinnare. Med 2 lag kvar av de 16 som tog sig till slutspelet inleds NBA-finalen, som återigen spelas som en serie med bäst av sju matcher. Dessa matcher är utan tvekan de mest efterlängtade och de bästa under året eftersom huvudpersonerna är de två bästa lagen i USA.

Men föga förvånande är biljetterna till dessa NBA-matcher de dyraste under hela säsongen. Ändå säljer de slut snabbt eftersom det, vid sidan av Superbowl, är årets sportevenemang i USA.

Se NBA-biljetter

När ska man resa till New York för att njuta av NBA?

Knicks T-shirts| ©NBA.com
Knicks T-shirts| ©NBA.com

Om du reser till staden innan den ordinarie säsongen börjar, dvs. under försäsongen, rekommenderar jag att du tar en titt på lagens försäsongsschema eftersom de vanligtvis spelar vänskapsmatcher i början av oktober.

Men de NBA-matcher som kommer att äga rum i New York garanteras endast mellan månaderna oktober och april. Därefter beror allt på om New York Knicks eller Brooklyn Nets har kvalificerat sig för slutspelet och i slutändan NBA-finalen.

Betalar barn inträde till NBA?

NBA-fans| ©Seth Hoffman
NBA-fans| ©Seth Hoffman

NBA är ett mycket familjevänligt spektakel, men när det gäller frågan om barn betalar inträde är sanningen den att det beror på laget. När det gäller New York Knicks säger Madison Square Gardens policy att barn som har fyllt två år måste ha en biljett.

När det gäller Brooklyn Nets, enligt Barclays Center-stadion för alla sportevenemang, kan barn upp till 34" inches långa, eller 86,36 centimeter, komma in gratis på Barclays Center men måste dela en plats med en vuxen som har biljett och som följer med dem. Alla barn som inte uppfyller detta längdkrav behöver en biljett för att komma in på arenan och måste endast sitta på sin biljettplats.

Om du besöker arenan med barn under två år, vänligen ta med dig bevis på barnens ålder om du blir ombedd att göra det vid porten. Giltig legitimation är födelseattest eller pass.

Visa NBA-biljetter

På matchdagen

I biljettkön inne på arenan| ©David Jones
I biljettkön inne på arenan| ©David Jones

När ska man gå till arenan?

NBA-dagar i New York är speciella. Det känns på atmosfären och det är mer liv och rörelse på gatorna än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt. Inne på arenan finns det snabbmat, snacks och souvenirbutiker som du kan besöka medan du tar dig tid och inte vill missa hymnögonblicket.

Madison Square Garden ligger i hjärtat av Manhattan så du kan gå dit om du promenerar runt i området efter att ha sett en annan närliggande turistattraktion. För att komma till Barclays Center behöver du dock lite mer tid om du tar kollektivtrafiken, så var medveten om trafik eller rusningstid så att du kan komma till arenan utan att rusa. Här är New Yorks tunnelbaneguide.

På matchdagen råder jag dig att gå minst en timme i förväg så att du kan ta det lugnt, gå igenom säkerhetsbågen, hitta dina platser, uppleva atmosfären före matchen med cheerleadernas musik och dans, lyssna på den amerikanska hymnen innan matchen börjar och se spelarna gå in på arenan. Det är som en film!

Är ryggsäckar och kameror tillåtna?

Enligt Madison Square Gardens policy är ryggsäckar och onödiga väskor inte tillåtna på arenan. Alla kommer att genomgå en strikt säkerhetskontroll som kan fördröja tillträdet till arenan. Dessutom tillåts inga videokameror, ljudinspelningsenheter, professionella kameror (inklusive tele- eller zoomobjektiv), selfiepinnar eller stativ.

Enligt Barclays Centers tillträdespolicy är ryggsäckar eller väskor som är större än 14"x14"x6" eller har hårda sidor inte tillåtna. Inte heller professionell kamerautrustning, ljud- och/eller videoinspelningsenheter eller selfiepinnar och stativ.

Var kan man äta före eller efter matchen?

Inne på arenan finns det många mat- och dryckesstånd men priserna är betydligt dyrare än utanför. Till exempel kan en flaska vatten kosta cirka 5 USD, en varmkorv cirka 7 USD och en läsk cirka 6 USD.5.

Eftersom du inte får ta med egen mat eller dryck till arenan är mitt råd att du före matchen, om du är hungrig, köper något att äta på en av restaurangerna runt Madison Square Garden och Barclays Center som till exempel Shake Sack eller Five Guys. Eller vänta tills matchen är över för att gå dit, fira ditt lags seger och unna dig något gott.

Visa NBA-biljetter

Användbar information för att titta på NBA

Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Även om NBA är en av de mest populära sporterna i världen kan det alltid dyka upp frågor i sista minuten.

Hur lång är en NBA-match?

Officiellt varar den 48 minuter (4 quarters à 12 minuter), men mellan timeouts och halvtid brukar de flesta matcher vara 2 timmar eller mer. Efter de två första kvartarna är det en 15 minuters paus där du kan passa på att äta något eller gå på toaletten.

Jag har ingen internetuppkoppling i New York! Hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda ditt hotells internetuppkoppling och öppna dina biljetter där så att de är redo på din mobiltelefon när du anländer till arenan. Du kan också gå till någon offentlig inrättning som ett kafé eller en restaurang nära arenan, eftersom de har gratis WiFi.

Se NBA-biljetter