Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Om du köper en biljett till en NBA-match på Madison Square Garden eller Barclays Center kan du se Knicks och Nets live. Är du med?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Inifrån Madison Square Garden | ©Christian Reimer

Ett av de mest fascinerande spektakel du kan gå på i USA är en NBA-match. Oavsett om det är för att basket är din passion eller för att du vill uppleva galenskapen och atmosfären i sporten i New York, är det en unik känsla som du måste uppleva minst en gång i ditt liv.

Det finns två NBA-lag i New York, New York Knicks och Brooklyn Nets. Båda tävlar från oktober till april under den ordinarie säsongen och från april till juni i slutspelet om de kvalificerar sig.

 • New York Knicks
 • Biljetter från 50 €.
 • Känn Madison Square Garden mullra med en Knicks-match.
 • Köp dina biljetter
 • Brooklyn Nets
 • Biljetter från €50
 • En annan New York NBA-klassiker väntar på dig i den ikoniska stadsdelen Brooklyn.
 • Köp dina biljetter

New York Knicks biljetter: de mest populära

New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

New York Kn icks spelar på den legendariska Madison Square Garden, som ligger i centrala Manhattan. Laget grundades 1946 och är det äldsta laget. Även om de bara har vunnit två titlar (den senaste 1972!) är de det mest kända laget i NBA. Och de är äntligen en fröjd att titta på: förra säsongen gick de till slutspel och har superstjärnor som power forward Julius Randle och point guard Jalen Brunson.

Visa New York Knicks biljetter

Brooklyn Nets biljetter: alternativet

Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry
Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry

Brooklyn Nets flyttade nyligen till en ny hemmaplan och spelar nu på det moderna Barclays Center i Brooklyn. De har utan tvekan den bästa defensiva truppen i NBA med Mikal Bridges och Cam Johnson som säsongens bästa spelare. Även om de inte startar som favoriter är showen ändå garanterad.

Se Brooklyn Nets biljetter

Var kan man köpa biljetter för att se NBA i New York?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Biljetter till NBA kan endast köpas online, eftersom alla biljetter är digitala. Hellotickets har ett avtal med New York Knicks och Brooklyn Nets om att sälja sina biljetter i Spanien.

Efter COVID är det inte längre möjligt att köpa biljetter i biljettkontoret, även om de fortfarande arbetar för att samla in några företagsbiljetter eller säsongsbiljettinnehavare som har säsongsbiljetter.

Se NBA-biljetter

Hur mycket kostar det att se en NBA-match i New York?

Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh

Priset varierar beroende på vilka lag som spelar mot varandra, men genomsnittspriset ligger på cirka 150 euro per biljett för både New York Knicks och Brooklyn Nets. Minimipriset är vanligtvis 50 euro för en liten match och en plats en bit bort från planen. Maxpriset är långt över 1 000 euro för en plats vid sidan av planen.

Det är viktigt att notera att biljettpriserna ändras dagligen, precis som priset på en flygbiljett. Om efterfrågan är större och det finns få biljetter kvar blir priset dyrare, medan priset sjunker om efterfrågan inte tillgodoses.

Priset varierar också under säsongen. Knicks julmatcher är de dyraste på året, eftersom staden fylls av internationella och amerikanska turister som vill åka till Madison. Mot slutet av den ordinarie säsongen (april) tenderar de dock att vara billigare eftersom fans från båda lagen föredrar att vänta på slutspelet.

Se NBA-biljetter

Hur sparar man när man köper NBA-biljetter i New York?

Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske
Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske

För att spara pengar när du köper NBA-biljetter när du reser till New York är det viktigt att komma ihåg att biljettpriserna ständigt förändras. Det vill säga, varje dag går priserna upp eller ner beroende på efterfrågan precis som en flygbiljett.

Problemet är att Knicks och Nets har sålt ut större delen av arenan till sina säsongsbiljettinnehavare innan säsongen börjar. Därför är det inte ovanligt att biljetter säljs ut, så efterfrågan är alltid hög. Med detta i åtanke finns det några saker du kan göra för att spara pengar.

Köp biljetter i förväg

Det viktigaste för att spara på NBA-biljettpriser är att köpa biljetter så långt i förväg som möjligt. Knicks och Nets biljetter börjar säljas i mitten av augusti och det är då deras priser är lägst för alla matcher under säsongen. Om möjligt är detta den bästa tiden att köpa dem. Det är ungefär som att boka flyg eller hotell.

Om det fortfarande är mer än två månader kvar till matchen har biljettpriserna ändrats, men ännu inte stigit kraftigt.

Det största problemet är om det är mindre än två veckor kvar: då har du inget annat val än att betala ett högre pris, eftersom det kommer att finnas stor efterfrågan och få biljetter tillgängliga.

Att välja en mindre attraktiv motståndare

En annan viktig faktor för att bestämma priset på matchen är Knicks eller Nets motståndare. En match mot ett av de bästa lagen i ligan eller ett av de mest kända lagen (t.ex. Lakers) kan vara upp till tre gånger dyrare än en match mot ett mindre bra lag. Självklart är det de stora matcherna som är mest efterfrågade, men om du bryr dig om upplevelsen och har lite flexibilitet med datumen kan du spara genom att gå på en mindre attraktiv match.

Välj plats bakom korgen

Det sista spartipset är att välja en plats som erbjuder en bra upplevelse men som inte är för dyr. Priset på platserna bakom korgen (oavsett om du befinner dig nära eller långt från planen) är alltid billigare än platserna vid sidan av Madison Square Garden eller Barclays Center.

De bästa platserna när det gäller valuta för pengarna är dock de som ligger i hörnen. Dessa biljetter har en anständig betraktningsvinkel och priset är betydligt billigare än en biljett i mitten av sidan.

Visa NBA-biljetter

Hur mycket kostar en biljett till New York Knicks?

Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton
Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton

En biljett till New York Knicks kostar i genomsnitt €148 per biljett. Minimipriset är 52 € om det är en liten match mot slutet av säsongen.

Den dyraste tiden under den ordinarie säsongen (före slutspelet) att gå och se Knicks är vid jul, eftersom det är då efterfrågan är som störst. Om de kvalificerar sig för slutspelet varierar genomsnittspriset från 200 euro för första omgången till uppskattningsvis 1 000 euro om de tar sig till NBA-finalen.

Visa Knicks biljetter

Hur mycket kostar Brooklyn Nets-biljetter?

Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton

En Brooklyn Nets biljett har ett genomsnittspris på 172 € per biljett. Minimipriset är 55 € om motståndaren är oattraktiv och det inte står något på spel i slutet av den ordinarie säsongen, precis före slutspelet.

Den genomsnittliga kostnaden för en slutspelsbiljett för att se Nets är 225 € i första omgången och beräknas kosta cirka 850 € om de går hela vägen till NBA-finalen.

Se biljetter till Nets

Hur undviker man falska NBA-biljetter i New York?

Halvtid av matchen| ©Daniel Torres Bonatto
Halvtid av matchen| ©Daniel Torres Bonatto

Det enda sättet att undvika falska biljetter är att köpa från officiella webbplatser, till exempel Hellotickets. Det finns webbplatser för företag som säljer obehöriga återförsäljningsbiljetter. Alla deras biljetter är inte ett problem, men det finns en risk att de kopieras och även om de senare återbetalar pengarna kommer du inte att kunna komma in på arenan.

Det finns också personer utanför arenan som erbjuder biljetter. De gör inte detta öppet, utan går förbi fansen och frågar diskret om någon letar efter biljetter. Dessa biljetter är alltid falska. Deras metod är att ta dig till en avskild plats för att samla in biljetterna i kontanter. När de väl har blockerat dig när du försöker komma in har försäljaren försvunnit med dina pengar.

Se NBA-biljetter

Vilka är de bästa platserna i varje stadion?

Inuti Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inuti Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Upplevelsen av en NBA-match beror till stor del på vilken plats du väljer när du köper din biljett. Även om basketarenor har mindre kapacitet än en fotbollsarena är de enorma arenor för hur liten planen är och en biljett i de bakre raderna är verkligen långt borta från spelarna.

Vilka är de bästa platserna på Madison Square Garden?

De bästa platserna på Madison Square Garden finns i sektionerna 1 till 12. I hörnen eller bakom korgen (sektion 1, 2, 3, 7, 8 och 9) kan du uppleva spelet på nära håll och även om du inte kan se spelet så bra är upplevelsen fantastisk. Sektionerna 100 är också högt värderade eftersom det är där du bäst kan njuta av basket och de är fortfarande nära banan.

Vilka är de bästa platserna på Barclays Center?

De bästa platserna på Barclays Center är mellan sektionerna 1 och 31. Hörnsektionerna, som erbjuder ett bra förhållande mellan pris och tittande, är 3, 13, 19 och 29. Det är bättre att vara en av de sista raderna i dessa sektioner än en av de första raderna i 200-sektionerna.

När du bokar biljetter på Hellotickets webbplats kan du se en interaktiv karta och välja de platser du är mest intresserad av beroende på hur nära du vill vara till banan. Du kommer att kunna kontrollera de olika priserna och du kommer att se en bild för att få en uppfattning om avståndet till banan.

Se NBA-biljetter

Hur många NBA-matcher finns det i New York?

Entrén till Barclays Center| ©Reading Tom
Entrén till Barclays Center| ©Reading Tom

82 N BA-matcher spelas i New York från oktober till april: 41 New York Knicks-matcher och 41 Brooklyn Nets-matcher. Om något av lagen kvalificerar sig för slutspelet blir antalet högre.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på julafton?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, det är verkligen en av de mest populära tiderna under säsongen och atmosfären är spektakulär. NBA ser till att alla lag, inklusive New York Knicks och Brooklyn Nets, spelar flera matcher i din stad under julen, så det är nästan garanterat att det kommer att finnas minst en match under din resa.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på sommaren?

Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch

Tyvärr inte, eftersom NBA:s ordinarie säsong börjar i oktober och slutar i april, och slutspelet slutar i juni.

Om du reser till New York på sommaren och vill ha ett alternativ till NBA för att uppleva amerikansk sport kan du gå och se New York Yankees eller New York Mets, två basebollag som är mitt i säsongen på sommaren. Basebollag i NYC spelar många matcher, så det är lätt att hinna med en av dem. Du kanske inte ens gillar baseboll, men du kommer garanterat att få den typiska looken med keps, hymn och varmkorv.

Du kan köpa biljetter till New York Yankees här och biljetter till New York Mets här.

Om du reser i slutet av augusti eller september har fotbollssäsongen redan börjat. I New York spelar New York Giants och New York Jets. Det är bara ett fåtal matcher men du kan kolla om ett datum passar dig på den här länken för Giants biljetter och på den här länken för Jets biljetter.

Hur lång är NBA-säsongen?

Inuti Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland
Inuti Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland

Försäsongen (början av oktober)

NBA-lagen spelar vanligtvis fem till åtta matcher under försäsongen, som vanligtvis varar i drygt tre veckor, för att mäta sin styrka inför ligastarten. Att köpa NBA-biljetter för att se dessa matcher är vanligtvis billigare, även om det är sant att kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ännu inte är i fullt träningsläger och ofta reserverar sina stjärnor.

NBA:s ordinarie säsong (mitten av oktober - början av april)

Under dessa månader spelar varje lag 82 matcher, en varannan dag. Under den reguljära säsongen finns det flera datum som du måste markera i din kalender eftersom de är avgörande matcher:

 • 25 december (jul). En mycket speciell dag då NBA brukar planera de bästa matcherna.
 • Årets första match. Årets första match på både Madison Square Garden och Barclays Center brukar vara en fest. Många New York-bor och turister tar tillfället i akt att se denna match.
 • Knicks VS. Nets. Ett klassiskt spel i New York som brukar locka en stor publik är "derbyt" mellan de två lagen i staden. Om du har tur och du råkar vara där, missa inte det.
 • Februari (NBA All-Star). All-Star-matchen där de bästa spelarna från varje lag i ligan möts för att spela en uppvisningsmatch.

NBA-slutspelet (mitten av april - början av juni)

När den ordinarie säsongen är över inleder de 16 bästa lagen i NBA slutspelet om titeln: 8 lag från Eastern Conference och 8 lag från Western Conference möts.

Slutspelet spelas i bäst av 7 matcher och innan man når NBA-finalen spelas tre omgångar: kvartsfinaler, semifinaler och konferensfinaler. Slutspelet pågår vanligtvis i nästan två månader och i slutet är det bara de två konferensvinnarna kvar för att kämpa om NBA-titeln i finalen.

Förra säsongen kvalificerade sig både New York Knicks och Brooklyn Nets till slutspelet.

NBA-finalerna (juni)

Det kan bara finnas en vinnare. Med 2 lag kvar av de 16 som tog sig till slutspelet börjar NBA-finalerna, som återigen spelas i bäst av sju matcher. Dessa matcher är utan tvekan de mest efterlängtade och de bästa på året eftersom huvudpersonerna är de två bästa lagen i USA.

Men föga förvånande är biljetterna till dessa NBA-matcher de dyraste under hela säsongen. Och ändå säljs de ut snabbt eftersom det, förutom Superbowl, är årets sportevenemang i USA.

Se NBA-biljetter

När ska man resa till New York för att njuta av NBA?

Knicks T-shirts| ©NBA.com
Knicks T-shirts| ©NBA.com

Om du reser till staden innan den ordinarie säsongen börjar, dvs. under försäsongen, råder jag dig att ta en titt på lagens försäsongsschema eftersom de vanligtvis spelar vänskapsmatcher i början av oktober.

Men NBA-matcherna som kommer att äga rum i New York är endast garanterade mellan oktober och april. Efter det beror allt på om New York Knicks eller Brooklyn Nets har kvalificerat sig för slutspelet och i slutändan NBA-finalen.

Betalar barn inträde till NBA?

NBA-fans| ©Seth Hoffman
NBA-fans| ©Seth Hoffman

NBA är ett mycket familjevänligt spektakel, men när det gäller frågan om barn betalar inträde är sanningen att det beror på laget. När det gäller New York Knicks säger Madison Square Gardens policy att barn som har fyllt två år måste ha en biljett.

När det gäller Brooklyn Nets, enligt Barclays Center-stadion för alla sportevenemang, kan barn upp till 34" inches långa, eller 86,36 centimeter, komma in i Barclays Center gratis men måste dela en plats med en vuxen med biljett som följer med dem. Alla barn som inte uppfyller detta längdkrav måste ha en biljett för att komma in på arenan och måste endast sitta på sin biljettplats.

Om du besöker arenan med barn under två år, ta med dig bevis på barnens ålder om du blir ombedd att göra det vid grinden. Giltiga former av identifiering är födelsebevis eller pass.

Visa NBA-biljetter

På matchdagen

I biljettkön inne på arenan| ©David Jones
I biljettkön inne på arenan| ©David Jones

När ska man gå till stadion?

NBA-dagar i New York är speciella. Du kan känna det på atmosfären och det är mer liv och rörelse på gatorna än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt. Inne på arenan finns det snabbmats-, snacks- och souvenirbutiker som du kan besöka medan du har tid och inte vill missa ögonblicket med nationalsången.

Madison Square Garden ligger i hjärtat av Manhattan så du kan promenera dit om du går runt i området efter att ha sett en annan närliggande turistattraktion. För att komma till Barclays Center behöver du dock lite mer tid om du tar kollektivtrafiken, så var medveten om trafik eller rusningstid så att du kan komma till stadion utan att rusa. Här är New Yorks tunnelbaneguide.

På matchdagen råder jag dig att gå minst en timme i förväg så att du kan ta det lugnt, gå igenom säkerhetsbågen, hitta dina platser, uppleva stämningen före matchen med cheerleadernas musik och dans, lyssna på den amerikanska hymnen innan matchen börjar och se spelarna gå in på stadion. Det är som en film!

Är det tillåtet med ryggsäckar och kameror?

Enligt Madison Square Gardens policy är ryggsäckar och onödiga väskor inte tillåtna på arenan. Alla kommer att bli föremål för strikt säkerhetskontroll som kan försena tillgången till arenan. Dessutom är inga videokameror, ljudinspelningsenheter, professionella kameror (inklusive tele- eller zoomobjektiv), selfiepinnar eller stativ tillåtna.

När det gäller Barclays Center, enligt dess tillträdespolicy, kommer ryggsäckar eller väskor som är större än 14"x14"x6" eller med hårda sidor inte att tillåtas. Inte heller professionell kamerautrustning, ljud- och/eller videoinspelningsenheter eller selfiesticks och stativ.

Var kan jag äta före eller efter matchen?

Inne på arenan finns det många mat- och dryckesstånd men priserna är betydligt dyrare än utanför. Till exempel kan en flaska vatten kosta runt 5 dollar, en varmkorv runt 7 dollar och en läsk runt 6 dollar.5.

Eftersom du inte får ta med dig egen mat eller dryck in på arenan är mitt råd att du före matchen, om du är hungrig, köper något att äta på någon av restaurangerna runt Madison Square Garden och Barclays Center, till exempel Shake Sack eller Five Guys. Eller vänta tills matchen är slut med att gå dit, fira ditt lags seger och unna dig något gott.

Visa NBA-biljetter

Användbar information för att titta på NBA

Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Även om NBA är en av de mest populära sporterna i världen kan det alltid dyka upp frågor i sista minuten.

Hur lång är en NBA-match?

Officiellt varar den 48 minuter (4 quarters om 12 minuter vardera), men mellan timeouts och halvtid varar de flesta matcher vanligtvis 2 timmar eller mer. Efter de två första quartern är det en 15-minuters paus där du kan passa på att äta något eller gå på toaletten.

Jag har ingen internetuppkoppling i New York! Hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda ditt hotells internetuppkoppling och öppna dina biljetter där så att de är redo i din mobiltelefon när du kommer till arenan. Du kan också gå till någon offentlig inrättning som ett kafé eller en restaurang nära arenan, eftersom de har gratis WiFi.

Se NBA-biljetter