Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Om du köper en biljett till en NBA-match på Madison Square Garden eller Barclays Center kan du se Knicks och Nets live. Är du med?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Inne i Madison Square Garden | ©Christian Reimer

Ett av de mest fascinerande spektaklena du kan se i USA är en NBA-match. Oavsett om det är för att basket är din passion eller för att du vill uppleva galenskapen och atmosfären som denna sport för med sig till New York, är det en unik känsla som du måste uppleva minst en gång i ditt liv.

Vilka NBA-matcher kan du se i New York?

New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

Det finns två NBA-lag i New York, New York Knicks och Brooklyn Nets. Båda tävlar från oktober till april under ordinarie säsong och från april till juni i slutspelet om de kvalificerar sig.

New York Knicks

New York Knicks spelar i den legendariska Madison Square Garden, som ligger på Manhattan. Laget grundades 1946 och är det lag som har funnits längst. Även om de bara har vunnit två titlar (den senaste 1972!) är de det mest kända laget i NBA. Och de är äntligen en fröjd att titta på: de gjorde slutspel förra säsongen och har superstjärnor som Julius Randle och veteranen Derrick Rose.

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets bytte hemmaplan för några år sedan och spelar nu i det moderna Barclays Center i Brooklyn. De har kanske det bästa laget i NBA med duon James Harden och Kevin Durant. De börjar som favoriter till titeln och ser till att det blir mer underhållning än något annat lag i ligan.

Titta på NBA-biljetter

Var kan man köpa biljetter till NBA i New York?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

NBA-biljetter kan endast köpas online, eftersom alla biljetter är digitala. Hellotickets har ett avtal med New York Knicks och Brooklyn Nets om att sälja deras biljetter i Spanien.

Efter COVID är det inte längre möjligt att köpa biljetter i biljettkassan, även om de fortfarande arbetar för att samla in vissa företagsbiljetter eller säsongsbiljettinnehavare som har säsongsbiljetter.

Visa NBA-biljetter

Hur mycket kostar det att se en NBA-match i New York?

Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh

Priset varierar beroende på vilka lag som spelar mot varandra, men genomsnittspriset är cirka 150 euro per biljett för både New York Knicks och Brooklyn Nets. Minimipriset är vanligtvis 50 euro för ett litet spel och en plats långt från planen. Det högsta priset är långt över 1 000 euro för en plats vid sidan av planen.

Det är viktigt att biljettpriserna ändras varje dag, precis som priset på en flygbiljett. Om efterfrågan är större och det finns få biljetter kvar blir priset dyrare, medan priset sjunker om efterfrågan inte tillgodoses.

Priset varierar också under säsongen. Knicks julmatcher är de dyraste på året, eftersom staden fylls av internationella och amerikanska turister som vill åka till Madison. Mot slutet av grundserien (april) tenderar de dock att bli billigare eftersom båda lagens fans föredrar att vänta på slutspelet.

Visa NBA-biljetter

Hur kan du spara när du köper NBA-biljetter i New York?

Basketboll i spelen.| ©Markus Spiske
Basketboll i spelen.| ©Markus Spiske

Om du vill spara pengar på NBA-biljetter när du reser till New York är det viktigt att tänka på att biljettpriserna ständigt förändras. Det vill säga, varje dag stiger eller sjunker priserna beroende på efterfrågan, precis som en flygbiljett.

Problemet är att Knicks och Nets har sålt ut större delen av arenan till sina säsongskortsinnehavare innan säsongen börjar. Det är därför inte ovanligt att biljetterna blir slutsålda, så efterfrågan är alltid stor. Med detta i åtanke finns det några saker du kan göra för att spara pengar.

Köp biljetter i förväg

Det viktigaste sättet att spara på biljettpriserna i NBA är att köpa biljetter så långt i förväg som möjligt. Biljetter till Knicks och Nets börjar säljas i mitten av augusti och då är priserna lägst för alla matcher under säsongen. Om det är möjligt, är detta den bästa tiden att köpa dem. Detta är ungefär som att boka en flygresa eller ett hotell.

Om det fortfarande är mer än två månader kvar till matchen har biljettpriserna ändrats, men de har ännu inte ökat kraftigt.

Det största problemet är om det är mindre än två veckor kvar: då finns det inget annat val än att betala ett högre pris, eftersom efterfrågan är stor och det finns få biljetter tillgängliga.

Välj en mindre attraktiv motståndare

En annan viktig faktor för att bestämma priset på matchen är motståndaren till Knicks eller Nets. En match mot ett av de bästa lagen i ligan eller ett av de mest kända lagen (t.ex. Lakers) kan vara upp till tre gånger dyrare än en match mot ett mindre bra lag. De stora matcherna är naturligtvis de mest efterfrågade, men om du bryr dig om upplevelsen och har lite flexibilitet när det gäller datum kan du spara genom att gå på en mindre attraktiv match.

Välj en plats bakom korgen

Det sista spartipset är att välja ett säte som ger en bra upplevelse men inte är för dyrt. Priset på platser bakom korgen (oavsett om du befinner dig nära eller långt från planen) är alltid billigare än platser på sidan av Madison Square Garden eller Barclays Center.

De bästa platserna när det gäller värde för pengarna är dock hörnplatserna. Dessa biljetter har en bra synvinkel och priset är betydligt billigare än en biljett i mitten av sidan.

Visa NBA-biljetter

Hur mycket kostar en biljett till New York Knicks?

Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton
Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton

En biljett till New York Knicks kostar i genomsnitt 148 € per biljett. Minimipriset är 52 euro om det är en oviktig match i slutet av säsongen.

Den dyraste tiden under den ordinarie säsongen (före slutspelet) att åka och se Knicks är vid jul, eftersom efterfrågan då är som störst. Om de kvalificerar sig för slutspelet varierar det genomsnittliga priset från 200 euro för den första omgången till uppskattningsvis 1 000 euro om de når NBA-finalen.

Visa Knicks biljetter

Hur mycket kostar en biljett till Brooklyn Nets?

Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton

En biljett till Brooklyn Nets har ett genomsnittligt pris på €172 per biljett. Minimipriset är 55 euro om motståndaren är oattraktiv och det inte står något på spel i slutet av grundserien, strax före slutspelet.

Den genomsnittliga kostnaden för en slutspelsbiljett för att se Nets är 225 euro i den första omgången och beräknas kosta cirka 850 euro om de går hela vägen till NBA-finalen.

Visa Nets biljetter

Hur undviker man falska NBA-biljetter i New York?

Halvtid i matchen| ©Daniel Torres Bonatto
Halvtid i matchen| ©Daniel Torres Bonatto

Det enda sättet att undvika falska biljetter är att köpa från officiella webbplatser, till exempel Hellotickets. Det finns webbplatser med företag som säljer obehöriga biljetter för återförsäljning. Alla biljetter är inte ett problem, men det finns en chans att de kopieras och även om de senare återbetalar pengarna kan du inte komma in på arenan.

Det finns också folk utanför arenan som erbjuder biljetter. De gör det inte öppet, utan går förbi fansen och frågar diskret om någon letar efter biljetter. Dessa biljetter är alltid falska. Deras metod är att ta dig till en avskild plats för att samla in biljetterna i kontanter. När de har blockerat dig när du försöker få tillgång till dem har de försvunnit med dina pengar.

Visa NBA-biljetter

Vilka är de bästa platserna i varje arena?

Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Upplevelsen av en NBA-match beror till stor del på vilken plats du väljer när du köper din biljett. Även om basketarenor har mindre kapacitet än en fotbollsarena är de enorma arenor i förhållande till den lilla arenan, och en biljett på de bakre raderna är långt ifrån spelarna.

Vilka är de bästa platserna på Madison Square Garden?

De bästa platserna på Madison Square Garden finns i sektionerna 1 till 12. I hörnen eller bakom korgen (sektionerna 1, 2, 3, 7, 8 och 9) kan du uppleva spelet på nära håll och även om du inte ser spelet så bra är upplevelsen fantastisk. 100-sektionerna är också mycket uppskattade eftersom det är där du kan njuta av basket på bästa sätt och fortfarande är nära planen.

Vilka är de bästa platserna på Barclays Center?

De bästa platserna på Barclays Center finns mellan sektionerna 1 och 31. Hörnsektionerna, som erbjuder ett bra pris/visningsförhållande, är 3, 13, 19 och 29. En av de sista raderna i dessa sektioner är att föredra framför en av de första raderna i sektionerna 200.

Hur många NBA-matcher spelas i New York?

Ingång till Barclays Center| ©Reading Tom
Ingång till Barclays Center| ©Reading Tom

New York spelar 82 NBA-matcher från oktober till april: 41 New York Knicks-matcher och 41 Brooklyn Nets-matcher. Om något av lagen kvalificerar sig för slutspelet är siffran högre.

Kan jag gå på en NBA-match i jul?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, det är verkligen en av säsongens mest populära stunder och stämningen är spektakulär. NBA ser till att alla lag, inklusive New York Knicks och Brooklyn Nets, spelar flera matcher i sin hemstad under julen, så det är nästan säkert att det blir minst en match under resan.

Kan jag gå på en NBA-match på sommaren?

Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium i New York City| ©Marco Verch

Tyvärr inte, eftersom NBA:s ordinarie säsong börjar i oktober och slutar i april, och slutspelet slutar i juni.

Om du reser på sommaren och vill ha ett alternativ till NBA för att uppleva amerikansk sport kan du se New York Yankees eller New York Mets, två baseballlag som är mitt i säsongen på sommaren. Baseballlagen spelar många matcher, så det är lätt att hinna med en av dem. Du kanske inte ens gillar baseboll, men du kommer garanterat att få den typiska kepsen, hymnen och varmkorven.

Du kan köpa biljetter till New York Yankees här och New York Mets här.

Om du reser i slutet av augusti eller i september har fotbollssäsongen redan börjat. I New York spelar New York Giants och New York Jets. Det finns bara några få matcher, men du kan kontrollera om ett datum passar dig på den här länken för Giants-biljetter och på den här länken för Jets-biljetter.

Hur lång är NBA-säsongen?

Inne i Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland
Inne i Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland

Försäsongen (början av oktober)

NBA-lagen spelar normalt mellan fem och åtta matcher under försäsongen, som vanligtvis varar drygt tre veckor, för att mäta sin styrka inför ligastarten. Det är oftast billigare att köpa NBA-biljetter för att se dessa matcher, även om det är sant att kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ännu inte är i full gång och ofta reserverar sina stjärnor.

NBA:s ordinarie säsong (mitten av oktober - början av april)

Under dessa månader spelar varje lag 82 matcher, en varannan dag. Under den ordinarie säsongen finns det flera datum som du måste markera i kalendern eftersom det är viktiga matcher:

  • 25 december (jul). En mycket speciell dag då NBA brukar planera de bästa matcherna.
  • Årets första match. Årets första match i både Madison Square Garden och Barclays Center brukar vara en fest. Många New York-bor och turister tar tillfället i akt att titta på denna match.
  • Knicks VS. Nets. En klassisk match i New York som brukar locka en stor publik är "derbyt" mellan stadens två lag. Om du har tur och råkar vara där får du inte missa det.
  • Februari (NBA All-Star). All-Star-matchen där de bästa spelarna från varje lag i ligan samlas för att spela en uppvisningsmatch.

NBA-slutspelet (mitten av april - början av juni)

När den ordinarie säsongen är över börjar de 16 bästa lagen i NBA slutspelet om titeln: 8 lag från Eastern Conference och 8 lag från Western Conference möts.

Slutspelet är en serie med sju matcher i bäst av sju och innan man når NBA-finalen finns det tre omgångar: kvartsfinaler, semifinaler och konferensfinaler. Slutspelet pågår vanligtvis i nästan två månader och i slutet är det bara de två konferensvinnarna som är kvar för att slåss i finalen om NBA-titeln.

Förra säsongen lyckades både New York Knicks och Brooklyn Nets kvalificera sig till slutspelet.

NBA-finalerna (juni)

Det kan bara finnas en vinnare. Med två lag kvar av de 16 som tog sig till slutspelet börjar NBA-finalerna, som återigen spelas som en serie med sju matcher i bäst av sju. Dessa matcher är utan tvekan de mest efterlängtade och årets bästa eftersom de innehåller de två bästa lagen i USA.

Men naturligtvis är biljetterna till dessa NBA-matcher de dyraste under hela säsongen. Ändå blir de snabbt slutsålda eftersom det, förutom Superbowl, är årets sportevenemang i USA.

När ska du resa till New York för att njuta av NBA?

Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry
Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry

Om du reser till staden innan den ordinarie säsongen börjar, dvs. under försäsongen, rekommenderar jag dig att ta en titt på lagens program inför säsongen, eftersom de brukar spela vänskapsmatcher i början av oktober.

Men NBA-matcherna som äger rum i New York garanteras endast mellan oktober och april. Därefter beror allt på om New York Knicks eller Brooklyn Nets har kvalificerat sig för slutspelet och slutligen NBA-finalen.

Betalar barn inträde till NBA?

NBA-fans| ©Seth Hoffman
NBA-fans| ©Seth Hoffman

NBA är ett mycket familjevänligt spektakel, men när det gäller frågan om barn ska betala inträde beror det på laget. När det gäller New York Knicks säger Madison Square Garden att barn som fyllt två år måste ha en biljett.

När det gäller Brooklyn Nets kan barn upp till 86,36 centimeter (34 tum) enligt Barclays Center stadium för alla sportevenemang gå in gratis i Barclays Center, men de måste sitta tillsammans med en vuxen som har biljett och som följer med dem. Barn som inte uppfyller detta krav på längd måste ha en biljett för att komma in på arenan och får endast sitta på den plats som de har biljett för.

Om du går till arenan med barn under två år ska du ta med dig ett bevis på barnens ålder om du skulle bli ombedd att visa det i entrén. Giltiga identitetshandlingar är födelseattest eller pass.

På matchdagen

I shoppingkön inne på arenan| ©David Jones
I shoppingkön inne på arenan| ©David Jones

När ska man gå till arenan?

NBA-dagar i New York är speciella. Du kan känna det i luften och det är mer liv och rörelse på gatorna än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt. Inne på arenan finns det snabbmat-, snack- och souvenirbutiker som du kan besöka när du har tid och inte vill missa hymnen.

Madison Square Garden ligger i hjärtat av Manhattan, så du kan gå dit om du går runt i området efter att ha besökt en annan turistattraktion i närheten. Om du å andra sidan tar dig till Barclays Center behöver du lite mer tid om du tar kollektivtrafiken, så tänk på trafiken eller rusningstid så att du kan ta dig till stadion utan att ha bråttom.

På matchdagen rekommenderar jag att du går dit minst en timme i förväg så att du kan ta det lugnt, gå igenom säkerhetsbågen, hitta dina platser, uppleva stämningen före matchen med cheerleaders musik och danser, lyssna på den amerikanska hymnen innan matchen börjar och se spelarna gå in på arenan. Det är en film!

Är det möjligt att ta med sig ryggsäckar eller kameror?

Enligt Madison Square Gardens policy får ryggsäckar och onödiga väskor inte tas med in på arenan. Alla kommer att genomgå en strikt säkerhetskontroll som kan fördröja tillträdet till arenan. Dessutom är det inte tillåtet att använda videokameror, ljudupptagningsutrustning, professionella kameror (inklusive tele- eller zoomobjektiv), selfiepinnar eller stativ.

Enligt Barclays Centers tillträdespolicy tillåts inte ryggsäckar eller väskor som är större än 14 "x14 "x6" eller har hårda sidor. Inte heller professionell kamerautrustning, ljud- och/eller videoinspelningsutrustning eller selfiepinnar och stativ.

Var kan du äta före eller efter matchen?

Inne på arenan finns det många mat- och dryckesstånd, men priserna är betydligt högre än utanför. Till exempel kan en flaska vatten kosta cirka 5 dollar, en varmkorv cirka 7 dollar och en läsk cirka 6,5 dollar.

Eftersom du inte får ta med dig egen mat eller dryck in på arenan är mitt råd att om du är hungrig före matchen köpa något att äta på någon av restaurangerna runt Madison Square Garden och Barclays Center, till exempel Shake Sack eller Five Guys. Eller vänta tills matchen är slut för att gå dit, fira lagets seger och unna dig något.

Användbar information för att titta på NBA

Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Även om NBA är en av de mest populära sporterna i världen kan det alltid uppstå tvivel i sista minuten.

Hur länge pågår en NBA-match?

Officiellt varar den 48 minuter (4 kvartaler på 12 minuter vardera), men mellan halvtid och halvtid brukar de flesta matcher vara 2 timmar eller mer. Efter de två första kvartalen är det en halvtid på 15 minuter där du kan passa på att köpa något att äta eller gå på toaletten.

Jag har ingen internetuppkoppling i New York, hur får jag tillgång till biljetter?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda hotellets internetuppkoppling och öppna dina biljetter där så att de är redo på din mobiltelefon när du kommer till spelplatsen. Du kan också gå till någon offentlig inrättning, t.ex. ett kafé eller en restaurang i närheten av stadion, eftersom de har gratis WiFi.