Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Om du köper en biljett till en NBA-match på Madison Square Garden eller Barclays Center kan du se Knicks och Nets live. Är du med?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en NBA-spel i New York

Inne i Madison Square Garden | ©Christian Reimer

Ett av de mest fascinerande spektaklena du kan se i USA är en NBA-match. Oavsett om det är för att basket är din passion eller för att du vill uppleva galenskapen och atmosfären som denna sport för med sig till New York, är det en unik känsla som du måste uppleva åtminstone en gång i ditt liv.

Vilka NBA-matcher kan du se i New York?

New York Knicks mot Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks mot Phoenix Suns på Madison Square Garden| ©James Trosh

Det finns två NBA-lag i New York, New York Knicks och Brooklyn Nets. Båda tävlar från oktober till april under den ordinarie säsongen och från april till juni i slutspelet om de kvalificerar sig.

New York Knicks

New York Knicks spelar i den legendariska Madison Square Garden, som ligger i mitten av Manhattan. Laget grundades 1946 och är det lag som har funnits längst. Även om de bara har vunnit två titlar (den senaste i... 1972!) är de det mest kända laget i NBA. Och de är äntligen en fröjd att titta på: de tog sig till slutspel förra säsongen och har superstjärnor som Julius Randle och veteranen Derrick Rose.

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets bytte hemmaplan för några år sedan och spelar nu i det moderna Barclays Center i Brooklyn. De har det tveklöst bästa laget i NBA med duon James Harden och Kevin Durant. De börjar som favoriter till titeln och garanterar mer underhållning än något annat lag i ligan.

Visa NBA-biljetter

Var kan man köpa biljetter för att se NBA i New York?

Boston Celtics mot Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics mot Brooklyn Nets på Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Biljetter till NBA kan endast köpas online, eftersom alla biljetter är digitala. Hellotickets har ett avtal med New York Knicks och Brooklyn Nets om att sälja deras biljetter i Spanien.

Efter COVID är det inte längre möjligt att köpa biljetter i biljettkassan, även om de fortfarande arbetar för att samla in vissa företagsbiljetter eller säsongskortsinnehavare som har säsongskort.

Se NBA-biljetter

Hur mycket kostar det för att se en NBA-match i New York?

Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, hemmaarena för New York Knicks| ©Ajay Suresh

Priset varierar beroende på vilka lag som spelar mot varandra, men genomsnittspriset ligger runt 150 euro per biljett för både New York Knicks och Brooklyn Nets. Minimipriset är vanligtvis 50 euro för en liten match och en plats långt från planen. Högsta priset är långt över 1 000 euro för en plats vid sidan av planen.

Det är viktigt att biljettpriserna ändras dagligen, precis som priset på en flygbiljett. Om efterfrågan är större och det finns få biljetter kvar blir priset dyrare, medan priset sjunker om efterfrågan inte tillgodoses.

Priset fluktuerar också under hela säsongen. Knicks julmatcher är årets dyraste, eftersom staden fylls av internationella och amerikanska turister som vill åka till Madison. Mot slutet av grundsäsongen (april) tenderar de dock att bli billigare eftersom fansen i båda lagen föredrar att vänta på slutspelet.

Se NBA-biljetter

Hur kan du spara när du köper NBA-biljetter i New York?

Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske
Basketboll från matcherna.| ©Markus Spiske

För att spara pengar när du köper NBA-biljetter när du reser till New York är det viktigt att tänka på att biljettpriserna ständigt förändras. Det vill säga, varje dag stiger eller sjunker priserna beroende på efterfrågan, precis som en flygbiljett.

Problemet är att Knicks och Nets har större delen av arenan såld till sina säsongsbiljettinnehavare innan säsongen börjar. Därför är det inte ovanligt att biljetterna blir slutsålda, så efterfrågan är alltid hög. Med detta i åtanke finns det några saker du kan göra för att spara pengar.

Köp biljetter i förväg

Det viktigaste för att spara på biljettpriserna i NBA är att köpa biljetter så långt i förväg som möjligt. Biljetter till Knicks och Nets börjar säljas i mitten av augusti och det är då priserna är lägst för alla matcher under säsongen. Om möjligt är detta den bästa tiden att köpa dem. Det är ungefär som att boka flyg eller hotell.

Om det fortfarande är mer än två månader kvar till matchen har biljettpriserna ändrats, men ännu inte stigit kraftigt.

Det största problemet är om det är mindre än två veckor kvar till matchen: då har du inget annat val än att betala ett högre pris, eftersom efterfrågan är stor och det finns få biljetter tillgängliga.

Att välja en mindre attraktiv motståndare

En annan viktig faktor som avgör priset på matchen är Knicks eller Nets motståndare. En match mot ett av de bästa lagen i ligan eller ett av de mest kända lagen (t.ex. Lakers) kan vara upp till tre gånger dyrare än en match mot ett mindre bra lag. Självklart är de stora matcherna de mest efterfrågade, men om du bryr dig om upplevelsen och har viss flexibilitet med datumen kan du spara genom att gå på en mindre attraktiv match.

Välj en plats bakom korgen

Det sista spartipset är att välja en plats som ger en bra upplevelse men som inte är överprisad. Priset på platserna bakom korgen (oavsett om du befinner dig nära eller långt från planen) är alltid billigare än platserna vid sidan av Madison Square Garden eller Barclays Center.

De bästa platserna när det gäller värde för pengarna är dock de som ligger i hörnen. Dessa biljetter har en hyfsad betraktningsvinkel och priset är betydligt billigare än en biljett mitt på sidan.

Visa NBA-biljetter

Hur mycket kostar en biljett till New York Knicks?

Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton
Knicks laglogotyp| ©Michael Tipton

En biljett till New York Knicks kostar i genomsnitt €148 per biljett. Minimipriset är 52 euro om det är en liten match i slutet av säsongen.

Den dyraste tiden under ordinarie säsong (före slutspelet) för att se Knicks är under julen, eftersom efterfrågan då är som störst. Om de kvalificerar sig för slutspelet varierar genomsnittspriset från 200 euro för den första omgången till uppskattningsvis 1 000 euro om de tar sig till NBA-finalen.

Visa Knicks biljetter

Hur mycket kostar biljetter till Brooklyn Nets?

Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets laglogotyp| ©Michael Tipton

En biljett till Brooklyn Nets kostar i genomsnitt 172 € per biljett. Minimipriset är 55 € om motståndaren är oattraktiv och det inte står något på spel i slutet av grundserien, strax före slutspelet.

Den genomsnittliga kostnaden för en slutspelsbiljett för att se Nets är 225 € i den första omgången och beräknas kosta cirka 850 € om de går hela vägen till NBA-finalen.

Visa Nets-biljetter

Hur undviker man falska NBA-biljetter i New York?

Halvlek av matchen| ©Daniel Torres Bonatto
Halvlek av matchen| ©Daniel Torres Bonatto

Det enda sättet att undvika falska biljetter är att köpa från officiella webbplatser, till exempel Hellotickets. Det finns webbplatser för företag som säljer obehöriga återförsäljningsbiljetter. Alla deras biljetter är inte ett problem, men det finns en risk att de kopieras och även om de senare återbetalar pengarna kommer du inte att kunna komma in på arenan.

Det finns också personer utanför arenan som erbjuder biljetter. De gör det inte öppet, utan går förbi fansen och frågar diskret om någon letar efter biljetter. Dessa biljetter är alltid falska. Deras metod är att ta med dig till en avskild plats för att hämta biljetterna kontant. När de har blockerat dig när du försöker få tillträde har toutan försvunnit med dina pengar.

Se NBA-biljetter

Vilka är de bästa platserna på varje stadion?

Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Upplevelsen av en NBA-match beror till stor del på vilken plats du väljer när du köper din biljett. Även om basketarenor har mindre kapacitet än en fotbollsarena är de enorma arenor för hur liten planen är och en biljett på de bakre raderna är verkligen långt ifrån spelarna.

Vilka är de bästa platserna på Madison Square Garden?

De bästa platserna på Madison Square Garden finns i sektionerna 1 till 12. I hörnen eller bakom korgen (sektionerna 1, 2, 3, 7, 8 och 9) kan du uppleva matchen på nära håll och även om du inte ser matchen så bra är upplevelsen fantastisk. Sektionerna 100 är också mycket uppskattade eftersom det är där du kan njuta av basket på bästa sätt och de är fortfarande nära planen.

Vilka är de bästa platserna på Barclays Center?

De bästa platserna på Barclays Center finns mellan sektionerna 1 och 31. Hörnsektionerna, som erbjuder ett bra pris- och tittarförhållande, är 3, 13, 19 och 29. Det är bättre att vara en av de sista raderna i dessa sektioner än en av de första raderna i sektionerna 200.

När du bokar biljetter på Hellotickets webbplats kan du se en interaktiv karta och välja de platser du är mest intresserad av beroende på hur nära du vill vara till planen. Du kommer att kunna kontrollera de olika priserna och du kommer att se en bild för att få en uppfattning om avståndet till domstolen.

Se NBA-biljetter

Hur många NBA-matcher finns det i New York?

Ingången till Barclays Center| ©Reading Tom
Ingången till Barclays Center| ©Reading Tom

82 NBA-matcher spelas i New York från oktober till april: 41 New York Knicks-matcher och 41 Brooklyn Nets-matcher. Om något av lagen kvalificerar sig för slutspelet är antalet högre.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på julafton?

New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks mot Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, det är verkligen en av de mest populära tiderna under säsongen och stämningen är spektakulär. NBA ser till att alla lag, inklusive New York Knicks och Brooklyn Nets, spelar flera matcher i din stad under julen, så det är nästan garanterat att det blir minst en match under din resa.

Visa NBA-biljetter

Kan jag gå på en NBA-match på sommaren?

Yankee Stadium i New York| ©Marco Verch
Yankee Stadium i New York| ©Marco Verch

Tyvärr inte, eftersom NBA:s ordinarie säsong börjar i oktober och slutar i april, och slutspelet slutar i juni.

Om du reser till New York på sommaren och vill ha ett alternativ till NBA för att uppleva amerikansk sport kan du gå och se New York Yankees eller New York Mets, två basebolllag som har mellansäsong på sommaren. Baseballlagen i NYC spelar många matcher, så det är lätt att hinna med en av dem. Du kanske inte ens gillar baseball, men du kommer garanterat att få den typiska looken med keps, hymn och varmkorv.

Du kan köpa biljetter till New York Yankees här och biljetter till New York Mets här.

Alternativt, om du reser i slutet av augusti eller september, har fotbollssäsongen redan börjat. I New York spelar New York Giants och New York Jets. Det är bara några få matcher men du kan kontrollera om ett datum passar dig på denna länk för Giants-biljetter och på denna länk för Jets-biljetter.

Hur lång är NBA-säsongen?

Inuti Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland
Inuti Knicks omklädningsrum| ©AtlasMasland

Försäsongen (början av oktober)

NBA-lagen spelar vanligtvis fem till åtta matcher under försäsongen, som vanligtvis varar drygt tre veckor, för att mäta sin styrka inför ligastarten. Att köpa NBA-biljetter för att se dessa matcher är vanligtvis billigare, även om det är sant att kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ännu inte befinner sig i fullt träningsläger och ofta reserverar sina stjärnor.

NBA:s ordinarie säsong (mitten av oktober - början av april)

Under dessa månader spelar varje lag 82 matcher, en varannan dag. Under grundserien finns det flera datum som du måste markera i din kalender eftersom det är avgörande matcher:

  • Den25 december (jul). En mycket speciell dag då NBA brukar planera de bästa matcherna.
  • Årets första match. Årets första match på både Madison Square Garden och Barclays Center brukar vara en fest. Många New York-bor och turister tar tillfället i akt att titta på den här matchen.
  • Knicks VS. Nets. En klassisk match i New York som brukar locka en stor publik är "derbyt" mellan stadens två lag. Om du har tur och råkar vara där får du inte missa det.
  • Februari (NBA All-Star). All-Star-matchen där de bästa spelarna från varje lag i ligan samlas för att spela en uppvisningsmatch.

NBA-slutspelet (mitten av april - början av juni)

När grundserien är slut börjar de 16 bästa lagen i NBA slutspelet om titeln: 8 lag från den östra konferensen och 8 lag från den västra konferensen möts.

Slutspelet är bäst av 7 matcher och innan man når NBA-finalen finns det tre omgångar: kvartsfinaler, semifinaler och konferensfinaler. Slutspelet brukar pågå i nästan två månader och i slutet är det bara de två konferensvinnarna som är kvar för att slåss om NBA-titeln i finalen.

Förra säsongen kvalificerade sig både New York Knicks och Brooklyn Nets för slutspelet.

NBA-finalerna (juni)

Det kan bara finnas en vinnare. Med två lag kvar av de 16 som tog sig till slutspelet börjar NBA-finalerna, som återigen spelas som en serie med sju matcher i bäst av sju. Dessa matcher är utan tvekan de mest efterlängtade och årets bästa eftersom de innehåller de två bästa lagen i USA.

Men föga förvånande är biljetterna till dessa NBA-matcher de dyraste under hela säsongen. Ändå säljs de snabbt ut eftersom det, förutom Superbowl, är årets sportevenemang i USA.

Se NBA-biljetter

När ska du resa till New York för att njuta av NBA?

Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry
Inne i Barclays Center| ©LunchboxLarry

Med vetskap om allt detta rekommenderar jag dig som reser till staden innan den ordinarie säsongen börjar, dvs. under försäsongen, att ta en titt på lagens försäsongsprogram eftersom de brukar spela vänskapsmatcher i början av oktober.

Men NBA-matcherna som kommer att äga rum i New York garanteras endast mellan oktober och april. Efter det beror allt på om New York Knicks eller Brooklyn Nets har kvalificerat sig för slutspelet och slutligen NBA-finalen.

Betalar barn inträde till NBA?

NBA-fans| ©Seth Hoffman
NBA-fans| ©Seth Hoffman

NBA är ett mycket familjevänligt spektakel, men när det gäller frågan om barn betalar inträde är sanningen att det beror på laget. När det gäller New York Knicks säger Madison Square Gardens policy att barn som har fyllt två år måste ha en biljett.

När det gäller Brooklyn Nets gäller enligt Barclays Center stadium för alla sportevenemang att barn som är upp till 86,36 centimeter långa kan gå in gratis i Barclays Center, men måste dela plats med en vuxen med biljett som följer med dem. Barn som inte uppfyller detta längdkrav behöver en biljett för att komma in på stadion och får bara sitta på den plats som de har biljett för.

Om du kommer till stadion med barn under två år, ta med dig ett bevis på barnens ålder om du skulle bli ombedd att visa det i entrén. Giltiga identitetshandlingar är födelsebevis eller pass.

Visa NBA-biljetter

På matchdagen

I biljettkön inne på arenan| ©David Jones
I biljettkön inne på arenan| ©David Jones

När ska du gå till arenan?

NBA-dagarna i New York är speciella. Du kan känna det i atmosfären och det är mer liv och rörelse på gatorna än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt. Inne på stadion finns det snabbmat, snacks och souvenirbutiker som du kan bläddra igenom medan du tar dig tid och inte vill missa hymnens ögonblick.

Madison Square Garden ligger i hjärtat av Manhattan så du kan gå dit om du går runt i området efter att ha sett en annan turistattraktion i närheten. För att ta dig till Barclays Center behöver du dock lite mer tid om du tar kollektivtrafiken, så var uppmärksam på trafik eller rusningstid så att du kan ta dig till arenan utan att ha bråttom. Här är New Yorks tunnelbaneguide.

På matchdagen råder jag dig att gå minst en timme i förväg så att du kan ta det lugnt, gå igenom säkerhetsbågen, hitta dina platser, uppleva stämningen före matchen med musik och dans från hejaklacksledarna, lyssna på den amerikanska hymnen innan matchen börjar och titta på när spelarna går in i stadion. Det är som en film!

Är ryggsäckar och kameror tillåtna?

Enligt Madison Square Gardens policy avråds ryggsäckar och onödiga väskor på stadion. Alla kommer att genomgå en strikt säkerhetskontroll vilket kan fördröja tillträdet till arenan. Dessutom är inga videokameror, ljudupptagningsenheter, professionella kameror (inklusive tele- eller zoomobjektiv), selfiepinnar eller stativ tillåtna.

När det gäller Barclays Center är ryggsäckar eller väskor som är större än 14 "x14 "x6" eller med hårda sidor inte tillåtna enligt dess tillträdespolicy. Inte heller professionell kamerautrustning, ljud- och/eller videoinspelningsapparater eller selfiepinnar och stativ är tillåtna.

Var kan man äta före eller efter matchen?

Inne på arenan finns det många mat- och dryckesstånd men priserna är betydligt dyrare än utanför. Till exempel kan en flaska vatten kosta cirka 5 dollar, en varmkorv cirka 7 dollar och en läsk cirka 6,5 dollar.

Eftersom du inte får ta med dig egen mat eller dryck in på arenan är mitt råd att du före matchen, om du är hungrig, köper något att äta på någon av restaurangerna runt Madison Square Garden och Barclays Center, till exempel Shake Sack eller Five Guys. Eller vänta tills matchen är slut för att gå dit, fira ditt lags seger och unna dig något.

Visa NBA-biljetter

Användbar information för att se NBA

Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Utanför Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Även om NBA är en av de mest populära sporterna i världen kan det alltid uppstå frågor i sista minuten.

Hur lång är en NBA-match?

Officiellt varar den 48 minuter (4 quarters på 12 minuter vardera), men mellan timeouts och halvtid brukar de flesta matcherna pågå i 2 timmar eller mer. Efter de två första kvartarna är det 15 minuters paus där du kan passa på att äta något eller gå på toaletten.

Jag har ingen internetuppkoppling i New York, hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda hotellets internetuppkoppling och öppna dina biljetter där så att de är klara på din mobiltelefon när du kommer till arenan. Du kan också gå till någon offentlig inrättning, till exempel ett kafé eller en restaurang i närheten av arenan, eftersom de har gratis WiFi.

Se NBA-biljetter