Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

11 saker att göra med barn i NYC

Vet du redan vilka planer du ska göra med barnen när du besöker New York? Här är några roliga idéer för alla smaker.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minsta läsning

11 saker att göra med barn i NYC

Att njuta av New York | © Leo Rivas

Om du planerar en familjeresa till New York är det troligt att du vill avsätta en del av din tid i staden för att göra planer med barnen. På så sätt kan de också ha roligt och få ut det mesta av sin semester i staden.

Med dessa 10 saker att göra med barnen i New York kommer ni garanterat att få en fantastisk tid och massor av minnen och anekdoter att ta med er hem när ni återvänder.

1. Upplev Broadways magi som en familj!

Pass till Aladdin-föreställningen på New Amsterdam.| ©Julian Paredes
Pass till Aladdin-föreställningen på New Amsterdam.| ©Julian Paredes

Att ta med barnen för att se en Broadwaymusikal (New Yorks teatermecka) är en av de roligaste sakerna att göra som familj i staden.

Även om du inte är ett fan av Broadwayföreställningar eller inte talar engelska kommer barnen att älska att bli indragna i en fantasivärld med fantastiska musikalnummer, karaktärer och spektakulära kulisser fulla av färg, musik och specialeffekter.

Magin i Broadway-musikaler är unik och du hittar den inte någon annanstans - det är en upplevelse som barnen aldrig kommer att glömma!

Jag vill se en Broadway-musikal

2. Gå till Bronx Zoo

Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Att besöka Bronx Zoo är en av de roligaste sakerna att göra med barnen i New York City. Alla älskar djur och ännu mer om de är lika nyfikna som de som bor i den här djurparken!

Här bor omkring 6 000 djur av hundratals olika arter. Fantastiskt, eller hur? Många av dessa varelser är utrotningshotade, så ett besök på Bronx Zoo är ett utmärkt sätt att lära barnen om vikten av att ta hand om miljön samtidigt som man har roligt att se dem på nära håll.

Faktum är att Bronx Zoo har ett område inne i parken som är speciellt tillägnat barn, kallat The Children's Zoo, där de kan klappa och mata djuren i hägnet - de kommer att ha jättekul och det kommer att bli ett av de bästa minnena från deras semester i New York!

Kom ihåg att köpa dina biljetter till Bronx Zoo på nätet, eftersom du måste boka ditt besök i parken i förväg - jag berättar allt om det i inlägget om biljetter till Bronx Zoo!

Boka dina biljetter till Bronx Zoo

3. Njut av julbelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julhus| ©Hellotickets
Dyker Heights julhus| ©Hellotickets

Om din resa till New York sammanfaller med julsäsongen och du älskar dekorationer och ljus med jultema, ta med barnen till Brooklyn för att se kvarteret Dyker Heights!

En plats som har blivit berömd för att lokalbefolkningen, som är genomsyrad av julstämning, varje år sätter upp en enorm uppvisning av dekorationer och ljus för att omsorgsfullt dekorera sina hus på "amerikansk manér" inför julen.

Barnen kommer att älska det eftersom det finns snögubbar, alver, renar och jultomten överallt. När man går genom gatorna tror man att man befinner sig på inspelningen av en typisk amerikansk julfilm som "Home Alone" och liknande. Det finns till och med guidade turer i Dyker Heights som tar dig till de mest pittoreska platserna i området!

Var beredd för du har aldrig sett något liknande! Om du gillar tanken på att se julbelysningen i detta Brooklynkvarter rekommenderar jag att du innan du åker dit med barnen läser min artikel How to Visit Dyker Heights Christmas Lights in New York där jag berättar hur du får ut det mesta av den här upplevelsen.

Boka en jultur i Brooklyn

4. Skridskoåkning i New York

Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Om du besöker New York under vintern har du möjlighet att åka skridskor på någon av de isbanor som finns uppställda över hela staden. Det är en av de häftigaste sakerna att göra med barnen i New York och den perfekta platsen för dem att leka en stund och ha kul med att göra tricks.

Dessutom får du några fantastiska bilder med ett mycket vintrigt utseende. Vilka isbanor kan du åka till i New York?

 • WollmanRink (Central Park): Den har en vacker utsikt över parkens landskap på ena sidan och stadens legendariska skyskrapor på den andra. När du har åkt skridskor kan du ta en varm choklad på Wollman Café, isbanans café.
 • The Rink (Bryant Park): Den ligger på gräsytan inne i parken och mitt bland julmarknadsstånden. Om du har med dig egna skridskor är det gratis att komma in, men om inte, oroa dig inte, du kan hyra dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Du kommer att känna igen den här isbanan från hundratals filmer. Det är en av de mest typiska men ibland är det köer för att komma in. Att åka skridskor bredvid den gigantiska julgranen vid Rockefeller Center är dock en oförglömlig upplevelse.

5. Hoppa och springa på New Yorks lekplatser

Besök Domino Park på sommaren| ©David Wilson
Besök Domino Park på sommaren| ©David Wilson

Även om New York kan verka som en betongdjungel finns det faktiskt massor av parker där du kan ta en promenad som familj och låta barnen leka fritt. Både i trädgårdarna och på lekplatserna som ofta är uppställda där. Här är några av de parker i New York som du kan besöka på din semester.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): En av de minsta parkerna i staden där du kan koppla av och njuta av naturen. Här finns en liten vintage karusell som barnen kan åka i för att ha lite roligt. Åkturen kostar 3 dollar.
 • Battery Park (nedre Manhattan): Detta är en av New Yorks vackraste parker med spektakulär utsikt över hamnen. Nära Castle Clinton ligger The Battery Fountain, en märklig fontän med strålar som kommer upp ur marken och som barnen älskar att leka i under sommaren (ta med badkläder för säkerhets skull!). Öster om parken ligger SeaGlass Carousel, som du kan åka på för 5 dollar.
 • Domino Park (Brooklyn): Den här parken har en mycket unik industriell stil eftersom den byggdes på platsen för ett tidigare sockerraffinaderi i området. Barnen kommer att älska att leka i rutschkanorna och vuxna kommer att älska den vackra utsikten över New York City i bakgrunden.
 • Slide Hill (Governor's Island): På denna ö i New York Bay kan barnen leka i de gigantiska rutschkanorna på Slide Hill och om du är sugen kan du till och med ta steget själv, även om du inte är barn längre.

6. Åka Roosevelt Cable Car

Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa
Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa

Om barnen aldrig har åkt linbana förut kan du i New York åka till Upper East Side för att åka Roosevelt Cable Car, som förbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det är väldigt roligt för hela familjen och ganska billigt eftersom du bara behöver ett Metrocard, samma kort som du använder för att resa med buss eller tunnelbana.

Även om det inte är en av de mest populära turistattraktionerna har Roosevelt Cable Car mycket charm och en vacker utsikt över New York. Du kommer att bli förvånad när du ser att du svävar i luften över East River! På vägen ner kan du ta en kort sightseeingtur på Roosevelt Island eftersom det finns flera häftiga saker att se.

Barnen kan passa på att springa och hoppa på öns lekplatser i Main Street-området och The Octagon. Du kan till och med besöka ett kattreservat och träffa dessa söta små djur - de kommer att ha roligt!

7. Ta en promenad genom New Yorks leksaksaffärer

Ingång till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Ingång till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Om du vill köpa några souvenirer till barnen från deras vistelse i staden hittar du många butiker i staden där deras ögon kommer att bli glasartade och de kommer att förlora tidsuppfattningen - det kommer att vara på grund av leksaksaffärerna i New York! Här är några av de mest nyfikna att besöka med barn.

 • FAO Schwarz: Detta är den mest ikoniska leksaksaffären i staden och du hittar den i Rockefeller Center. Vid ingången möts du av en anställd klädd som tennsoldat som, om du ber honom, tar ett souvenirfoto med barnen. Inuti hittar du ett leksaksparadis. Jag överdriver inte!
 • Disney Store: Om du älskar Disneys, Marvels eller Star Wars-universum får du inte missa butiken på Times Square, i hjärtat av New York. Den är fantastisk!
 • Lego Store: Också i Rockefeller Center och mittemot St Patrick's Cathedral hittar du den berömda butiken med byggklossar, med två våningar! Om du är ett Legofan kommer du att älska det.
 • Build-A-Bear Workshop: I denna leksaksaffär kan de små få sin egen personliga souvenir från New York. Allt de behöver göra är att välja en gosedjur och där kan de fylla i den och klä den efter eget tycke och smak. Coolt, eller hur?

8. Och glöm inte godisbutikerna

M&M's World i New York| ©Cameo Bryan
M&M's World i New York| ©Cameo Bryan

Även om de reser tusentals mil hemifrån har barn fortfarande en sötsug och förlåter inte en sötsug (och det gör inte heller vuxna!). Om du vill skämma bort ditt sötsug under din semester i New York måste du besöka några av de mest originella godisbutikerna i New York. Det finns något för alla!

 • Economy Candy: Du hittar detta godisparadis på Lower East Side. Trots sin ringa storlek är butiken fullpackad till bredden med godis i alla smaker, färger och former. Och priserna är ganska billiga (varor finns för 0,99 dollar), därav namnet.
 • M&M's World: Ett annat måste-stopp på Times Square för den sötsugne. Här kan du köpa en massa av märkets prylar och merchandising. Det är svårt att inte gå därifrån med en påse godis.
 • Dylan's Candy Bar: Ett måste för den sötsugne på Upper East Side, butiken har tre våningar fulla av godis! Över 7 000 sorters godis! En dröm som går i uppfyllelse för miljontals barn.

9. Låt dig förundras av vaxfigurerna på Madame Tussauds i New York

Ingång till Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh
Ingång till Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh

Om du under din resa till New York känner för att gå till ett museum för att ha kul och få en annorlunda tid, är Madame Tussauds vaxmuseum på Times Square definitivt platsen för dig.

Detta är en av de bästa sakerna att göra med barnen i New York eftersom de kommer att ha roligt och det är en upplevelse som de kommer att minnas för alltid. De kan gå igenom Madame Tussauds Museum från toppen till botten och ta alla bilder de vill av vaxfigurerna och posera på scen med figurer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.

Och om du älskar superhjältar får du inte missa Marvel 4-D Cinema Experience, en 4D-film med specialeffekter som vind, vatten och till och med dofter och som innehåller 3D-filmteknik. Under filmvisningen kommer du att känna dig som om du befinner dig mitt i en strid mellan de goda och onda krafterna - helt lysande!

10. Segla över New York med NYC Ferry

Färja i New York| ©Jana Markova
Färja i New York| ©Jana Markova

Jag är säker på att barnen skulle älska att åka båt och segla i vattnen runt New York City som oförskräckta sjömän på jakt efter äventyr, så vad sägs om att ta med dem på NYC Ferry en liten stund under din semester? Om de aldrig har åkt båt förut kommer de att bli jätteglada!

Dessutom kan du med det här alternativet se Manhattans vackra skyline från ett annat perspektiv, och när du ändå håller på kan du åka till andra stadsdelar i New York för en tur till Brooklyn eller Governors Island om du känner för att utforska andra delar av staden. Och för väldigt lite pengar eftersom det bara kostar 2,75 dollar att åka med NYC Ferry och barn under 1,10 meter är gratis.

Det är en fantastisk upplevelse att göra, särskilt på våren och sommaren när vädret är fint och du kan njuta av solskenet, havsbrisen och utsikten från färjans övre däck.

Resan på NYC Ferry är mycket trevlig och det finns till och med en cafeteria ombord där du kan köpa ett mellanmål om barnen skulle bli mumsiga.

11. Vibrera till atmosfären i NBA, den bästa ligan i världen!

Inne i Madison Square Garden vid NBA-matcher| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden vid NBA-matcher| ©Emmanuel Milou

Om du hemma alltid tittar på NBA-matcher på TV med familjen, hur kan du då inte utnyttja att du är i New York för att uppfylla en dröm och gå på en match av New York Knicks eller Brooklyn Nets på plats?

Du kommer att ha det jättekul! Inte bara för att du brinner för basket, utan för att NBA-matcher är ett riktigt spektakel av musik, dans och fest- en show med stora bokstäver! Galenskapen och atmosfären som denna sport väcker i staden är en fantastisk upplevelse som du inte får missa med barnen i New York. Det kommer att bli ett oförglömligt minne av er semester!

Så nu vet du, skaffa dina biljetter till NBA i New York och skaffa lagets tröjor för att heja fram dem till titeln!

Jag vill se en NBA-match

Tips för att få ut det mesta av dessa familjeupplevelser i New York City

Solnedgång i New York City från en roftop| ©Quintin Gellar
Solnedgång i New York City från en roftop| ©Quintin Gellar

Om Broadway-musikaler

När du köper biljetter till Broadway finns det flera saker att tänka på:

 • Alla musikaler har inte samma tema och längd, så när du tittar på listorna ska du se till att välja en Broadway-musikal som passar barnens smak och ålder.
 • Det finns ett stort utbud. Om du inte vet vilken du ska välja, är mitt råd att välja en musikal som du redan har sett på bio, till exempel Aladdin, Lejonkungen eller Frozen. Det gör det lättare att följa föreställningen!
 • De flesta teatrar tar inte in barn under 4 år (detta är individuella teaterpolicyer).
 • Ingen av teatrarna säljer barnbiljetter till Broadway-musikaler, så alla besökare måste betala samma pris för biljetterna.

På isbanorna i New York

En bra tid att åka skridskor med barn på isbanorna är tidigt på morgonen och på vardagar, när det knappt är någon folkmassa. Dessutom är skridskoåkning och stående "hjälpmedel" gratis före klockan 11.

På New Yorks lekplatser

Barn älskar att springa vilt på lekplatser, hoppa och springa runt. Detta kan dock leda till att de snubblar om de inte är försiktiga. Packa med plåster och vatten i ryggsäcken om du behöver behandla några skrapsår, samt några våtservetter om de får lera på händer och ansikte.

På Bronx Zoo

Hur frestande det än är att mata djuren på djurparken eftersom de är så söta och roliga, kom ihåg att det är förbjudet- det kan vara farligt för barnen och djuren! Det är inte heller tillåtet att röra vid växterna, blommorna eller träden i djurparken.

Se julbelysningen i Dyker Heights

Om du känner för att kolla in detta pittoreska Brooklynkvarter under julhelgen föreslår jag att du beger dig till Dyker Heights lite före mörkrets inbrott för att hinna med att tända julbelysningen, som i New York sker runt 16.30 i december. Det är ett magiskt ögonblick!

På Roosevelt Cable Car

Jag rekommenderar att du åker med linbanan vid middagstid när det är mindre trångt. Glöm inte att det är ett transportmedel som förbinder Roosevelt Island med Manhattan och att New York-borna använder det för att ta sig runt. Så det är bäst att undvika rusningstiderna mellan 7 och 9 på morgonen och 17 och 19 på kvällen.

På Madame Tussauds Museum i New York City

Madame Tussauds Museum har ganska omfattande öppettider (fredag och lördag från 10 till 22.00 och söndag till torsdag från 10 till 20.00) så du kan besöka museet när det passar bäst i ditt schema. Om du vill gå när det är mindre trångt rekommenderar jag dock att du besöker det på morgonen en vardag.

Med NYC-färja

Frekvensen på färjan är mindre frekvent än tunnelbanan, så för att undvika att behöva vänta för länge på kajen på att färjan ska anlända är det bäst att planera din resa i god tid så att du kommer fram i tid.

Beroende på rutt och veckodag är det olika frekvenser, så kolla tidtabellerna på webbplatsen i förväg så att du kan gå ombord i tid.

På en NBA-match

Dagar med NBA-matcher är en speciell tid i New York. Jag rekommenderar att du tar dig till arenan minst en timme i förväg så att du inte fastnar mitt i matchen. På så sätt kan du gå igenom säkerhetskontrollen i lugn och ro, surfa runt i souvenir- och snackbutikerna, hitta dina platser på läktarna och uppleva stämningen före matchen med cheerleader-danserna, hymnen och spelarnas intåg på planen

När det gäller om barn kan gå gratis på NBA-matcher är sanningen den att det beror på varje lag. I New York har lagen sina egna regler. Låt oss ta en titt:

 • New York Knicks: Madison Square Gardens policy säger att barn som har fyllt två år måste ha en biljett.
 • Brooklyn Nets: Enligt Barclays Center kan barn upp till 34" lång komma in gratis genom att dela plats med en vuxen med biljett som följer med dem. Om detta längdkrav inte uppfylls behöver de en egen biljett för att komma in på arenan.