14 saker att göra med barn i NYC

Vet du redan vad du ska göra med barnen när du besöker New York? Här är några roliga idéer för alla smaker.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minsta läsning

14 saker att göra med barn i NYC

Att njuta av New York | © Leo Rivas

Om du planerar en familjeresa till New York är chansen stor att du vill avsätta lite tid för att göra upp planer med barnen. På så sätt kan de också ha roligt och få ut det mesta av sin semester i den här staden.

Med de här 14 sakerna att göra med barn i New York kommer ni garanterat att få en fantastisk tid och massor av minnen och anekdoter att ta med er hem när ni kommer tillbaka.

1. Upplev magin på Broadway som en familj

Pass till New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes
Pass till New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes

Att ta med barnen på en musikal på Broadway (New Yorks teatermecka) är en av de roligaste sakerna man kan göra som familj i staden.

Även om du inte är ett fan av den här typen av föreställningar eller inte talar engelska kommer barnen att älska att fördjupa sig i den fantasivärld som de fantastiska musikalnumren, karaktärerna och den spektakulära iscensättningen full av färg, musik och specialeffekter kommer att transportera dem till.

De bästa musikalerna för barn

Dessutom finns det många och varierande alternativ av musikaler som är speciellt utformade för barn, en upplevelse som de små aldrig kommer att glömma!

 • Boka biljetter till Radio City Christmas Spectacular: denna musikal för alla åldrar framfördes för första gången 1933 och är en jultradition i New York City. Om du reser med din familj till Big Apple över jul får du inte missa den!
 • Boka biljetter till Lejonkungen Broadway: denna berömda Disney-film ges också på Broadway. Det är en klassiker som redan har setts av 60 miljoner människor från hela världen. Den här föreställningen rekommenderas dock för barn över 8 år.
 • Boka biljetter tillAladdin Broadway: en annan Disney-klassiker som också är en hit på Broadway och som du kan njuta av med dina barn, så länge de är över 6 år gamla, de kommer att bli glada!
 • Boka biljetter tillHarry Potter and the Cursed Child: Om du har ett fan av Harry Potter-universumet i din familj är det här den perfekta planen om du reser till New York med barn över 10 år.
 • Boka biljetter till Tillbaka till framtiden: Vem minns inte Doc Brown, Marty McFly och hans oskiljaktiga DeLorean? Ja, jag vet, dina barn är för små för att känna till Tillbaka till framtiden-trilogin, men den här Broadway-showen är lämplig för åldrarna 6 och uppåt, så att ni alla kan njuta av den tillsammans.
 • Boka biljetter till Wicked: finns det något bättre sätt att återupptäcka den magiska världen Oz med dina barn än på Broadway? Denna musikal rekommenderas för åldrarna 8 och uppåt.

Jag vill se en musikal på Broadway

2. Vibrera med atmosfären i NBA, den bästa ligan i världen

Inne i Madison Square Garden på NBA-matcher| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden på NBA-matcher| ©Emmanuel Milou

Om du alltid ser NBA-matcher på TV med din familj hemma, hur kan du då inte passa på att vara i New York och uppfylla en dröm och gå på en match med New York Knicks eller se Brooklyn Nets i verkligheten? Du kommer att ha jättekul! Inte bara för att du är passionerad basketspelare, utan för att NBA-matcherna är ett riktigtspektakel med musik, dans och fest- en show med stora bokstäver!

Galenskapen och atmosfären som denna sport väcker i staden är en fantastisk upplevelse som du inte får missa med barnen i New York. Det kommer att bli ett oförglömligt minne av din semester! Så nu vet du, skaffa dinabiljetter till NBA i New York och skaffa ditt lags tröjor för att heja fram dem till titeln!

Jag vill se en NBA-match

3. Gå till Bronx Zoo

Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Att besöka Bronx Zoo är en av de roligaste sakerna att göra med barn i New York. Här bor cirka 6 000 djur av hundratals olika arter. Visst är det fantastiskt? Många av dessa varelser är utrotningshotade, så en resa till Bronx Zoo är ett utmärkt sätt att lära barnen om vikten av att ta hand om miljön samtidigt som de har roligt när de ser dem på nära håll.

Faktum är att Bronx Zoo har ett område i parken som är särskilt tillägnad barn som heter The Children 's Zoo där de kan klappa och mata djuren i hagen - de kommer att ha det jättekul och det kommer att bli ett av de bästa minnena från deras semester i New York! Kom ihåg att köpa dina Bronx Zoo biljetter online eftersom du måsteboka ditt besök i parken i förväg - jag berättar allt om det i Bronx Zoo biljetter inlägg!

Boka dina biljetter till Bronx Zoo

4. Njut av julbelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julhus| ©Hellotickets
Dyker Heights julhus| ©Hellotickets

Om din resa till New York sammanfaller med julsäsongen och du älskar dekorationer och ljus med jultema, måste du ta med barnen till Brooklyn för att se stadsdelen Dyker Heights! Det är en plats som har blivit berömd för att lokalbefolkningen, som genomsyras av julstämning, varje år sätter upp en enorm uppvisning av dekorationer och ljus för att noggrant dekorera sina hem på "amerikansk stil" till jul.

Barnen kommer att älska det eftersom det finns snögubbar, tomtar, renar och jultomten överallt.

När du går genom gatorna kommer du att tro att du är på inspelningen av en typisk amerikansk julfilm som "Ensam hemma" och liknande. Det finns till och med guidade turer i Dyker Heights som tar dig till de mest pittoreska platserna i grannskapet! Var beredd för du har aldrig sett något liknande! Om du gillar tanken på att se julbelysningen i den här stadsdelen i Brooklyn rekommenderar jag att du läser min artikelHow to Visit Dyker Heights Christmas Lights in New York där jag berättar hur du får ut det mesta av den här upplevelsen innan du åker dit med barnen.

Boka en jultur i Brooklyn

5. Hoppa och spring på lekplatserna i New York City

Besöka Domino Park på sommaren| ©David Wilson
Besöka Domino Park på sommaren| ©David Wilson

Även om New York kan verka som en asfaltsdjungel har staden faktiskt gott om parker där du kan ta en promenad som familj och låta barnen leka fritt. Både i trädgårdarna och i lekplatserna som brukar finnas där. Här är några av parkerna i New York som du kan besöka på din semester.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): en av de minsta parkerna i staden där du kan koppla av och njuta av naturen. Här finns en liten vintage-karusell som barnen kan åka i för att ha lite kul. Åkturen kostar 3 dollar.
 • Battery Park (Lower Manhattan): en av de vackraste parkerna i New York med spektakulär utsikt över hamnen. Nära Castle Clinton ligger The Battery Fountain, en märklig fontän med jetstrålar som kommer upp ur marken och som barnen älskar att leka i under sommaren (ta med badkläder för säkerhets skull!). Och öster om parken ligger SeaGlass Carousel, som du kan åka i för 5 dollar.
 • Domino Park (Brooklyn): Den här parken har en mycket unik industriell stil eftersom den byggdes på platsen för ett tidigare sockerraffinaderi i området. Barnen kommer att älska att leka i rutschkanorna och de vuxna kommer att älska den vackra utsikten över New York City i bakgrunden.
 • Slide Hill (Governor's Island): På den här ön i New York Bay kan de små leka i de gigantiska rutschkanorna på Slide Hill och om du är sugen kan du till och med ta steget själv, även om du inte är ett barn längre.

och missa inte Central Park

Central Park, den mest besökta parken i USA, förtjänar ett särskilt omnämnande. Den kommer att glädja både unga och gamla, oavsett om man bara promenerar genom dess 340 hektar eller njuter av de många fritids- och nöjesalternativ som denna park har att erbjuda:

 • Ta enguidad tur i Central Park: under två timmar kan du utforska parkens skrymslen och vrår och en guide kommer att förklara dess hemligheter och kuriosa. De små kommer att bli fascinerade när de kommer till djurparken, där filmen Madagaskar utspelar sig, och om de är lite äldre kommer de att bli förvånade över Bethesda Fountain, där slutscenen i The Avengers utspelar sig.
 • Boka biljetter till Central Park Zoo: överraska dina barn genom att ta med dem till inspelningsplatsen för filmen Madagaskar. Och vem vet, du kanske till och med träffar Alex, Melman eller Gloria...
 • Hyr några cyklar för att cykla runt i Central Park: vad kan göra ett barn gladare än att cykla? På det här sättet kommer de att ha roligt, göra lite sport och använda upp sin energi medan du cyklar runt i världens mest kända park på ett snabbt och roligt sätt.

Boka en rundtur i Central Park

6. Besök New Yorks mest speciella museer

Entré till Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh
Entré till Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh

Vem säger att det är tråkigt att besöka museer? Detta skulle kunna vara en kliché i vilken stad som helst, men i New York finns det ett brett utbud av museer för alla smaker och åldrar, inklusive, naturligtvis, för de små:

 • Förundras över vaxfigurerna på Madame Tussauds: barnen kommer att ha jättekul och det är en upplevelse som de kommer att minnas för alltid. De kan gå runt Madame Tussauds Museum från botten till toppen och ta alla foton de vill av vaxfigurerna och posera på kulisserna med karaktärer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.
 • Bli spioner på Spyscape Museum: Drömmer dina barn om att bli spioner? I det här interaktiva äventyret som utformats av en före detta chef för underrättelsetjänsten kan både stora och små upptäcka vilken typ av spion de skulle vara och sätta sig själva på prov genom att klara olika utmaningar.
 • Upptäck American Museum of Natural History: Besök vad som utan tvekan är den bästa familjeattraktionen i New York. American Museum of Natural History har inte mindre än 35 miljoner föremål, inklusive djurfossiler, reproduktioner i naturlig storlek och mineraler, som kommer att förvåna både unga och gamla!
 • Boka biljetter utan kö till Sea, Air and Space Museum: om dina små är galna i fartyg, ubåtar, flygplan eller rymdskepp får du inte missa detta museum, som också ligger på hangarfartyget Intrepid, vid pir 86.
 • Njut med alla fem sinnena på Museum of Ice Cream: vilket barn gillar inte glass? I detta originella interaktiva museum kan du smaka på glass med exotiska smaker från hela världen, åka rutschkana i tre våningar eller ta ett dopp i ett badkar fullt av färgade spån. En riktig sensorisk upplevelse!

Boka biljett till Sea, Air and Space Museum

7. Utforska stadens temaparker

fisk i vattnet|©Andreas L
fisk i vattnet|©Andreas L

Akvarier, botaniska trädgårdar, sensoriska upplevelser... New York är den perfekta staden för att göra allt som dina barn alltid har drömt om och mer därtill!

Passa på att besöka en eller flera av dessa attra ktioner under ditt besök i staden som aldrig sover, det kommer att bli helt oförglömligt!

 • Boka biljetter till New York Aquarium: detta är det äldsta akvariet i USA, hem till 350 marina arter. Du kommer inte bara att kunna observera pingviner, hajar och sjölejon, utan du kommer också att kunna se hur deras skötare matar dem och interagerar med dem.
 • Boka biljetter till New York Botanical Garden: att vara omgiven av natur mitt i asfalten är en paus för sinnena som dina barn kommer att uppskatta. Dessutom kan du ta en spårvagnstur genom de 50 olika trädgårdarna i den botaniska trädgården, vilket dina barn kommer att älska.
 • Boka biljetter till temaparken Nickelodeon Universe i New Jersey: få en superrolig dag på en av New Yorks bästa nöjesparker. Karaktärer som Ninja Turtles och SvampBob Fyrkant väntar på dig i berg- och dalbanor för alla åldrar. Dessutom är parken täckt, så den är perfekt för en regnig dag.

Boka biljetter till Nickelodeon Universe nöjespark i New Jersey:

8. Segla ombord på en kryssning på Hudson River

Kryssning i solnedgången|©Daniel Wang
Kryssning i solnedgången|©Daniel Wang

Att ta en kryssning är alltid en bra plan om du reser med barn av flera skäl: å ena sidan gillar nästan alla barn att prova olika transportmedel, och de älskar definitivt att segla på en båt. Å andra sidan är det ett utmärkt sätt att varva ner efter en dag med promenader eller besök på de olika attraktionerna som New York City har att erbjuda. Beroende på din smak har du flera alternativ:

Boka en Circle Line-dagskryssning på Hudsonfloden

9. Se New Yorks skyline när den är som mest hisnande

pojke som går upp för en hög byggnad|©Maarten van den Heuvel
pojke som går upp för en hög byggnad|©Maarten van den Heuvel

Om det är något som New York har så är det en fantastisk skyline. Och om det är något som de flesta barn gillar att göra så är det att klättra upp på höjderna och betrakta utsikten vid sina fötter, som om de vore fåglar.

Därför är ett besök på en eller flera av utsiktsplatserna i staden som aldrig sover en utmärkt plan för både barn och vuxna:

 • Boka biljetter tillEmpire State Building: gå upp till huvudobservatoriet i Empire State Building, som ligger på 86:e våningen, och beundra den otroliga utsikten över Big Apple från alla möjliga perspektiv. Dina barn kommer att bli förvånade!
 • Boka biljetter till observationsdäcket Top of the Rock: från toppen av Rockefeller Center får du ytterligare en 360º panoramautsikt över Empire State Building och Central Park. Ta fram kameran och gör dig redo att ta några fantastiska bilder.
 • Boka biljetter tillSUMMIT One Vanderbilt: Om dina barn tycker att det är spännande att gå upp till molnens höjd, kommer de att få öppna munnar när du tar med dem till spegelsalen. Får inte missas!
 • Boka biljetter till The Edge Observatory: Observationsdäcket ligger 345 meter över havet och från det kan du njuta av en fullständig panoramautsikt över Big Apple. Glasgolven kommer att testa de små barnens svindel... eller din!

Boka biljetter till SUMMIT One Vanderbilt

10. Åk med Roosevelt Cable Car

Roosevelt kabelspårvagn| ©Joisey Showaa
Roosevelt kabelspårvagn| ©Joisey Showaa

Om barnen aldrig har åkt linbana förut kan ni i New York bege er till Upper East Side för att åka Roosevelt Cable Car, som förbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det är jättekul för hela familjen och ganska billigt eftersom du bara behöver ett Metrocard, samma kort som du använder för att åka buss eller tunnelbana. Även om det inte är en av de mest populära turistattraktionerna har RooseveltCable Car mycket charm och vackra vyer över New York. Du kommer att bli förvånad när du ser att du svävar i luften ovanför East River!

På vägen ner kan du ta en kort sightseeingtur på Roosevelt Island eftersom det finns flera häftiga saker att se. Barnen kan passa på att springa och hoppa runt på önslekplatser i Main Street-området och The Octagon. Ni kan även besöka ett kattreservat och träffa de söta små djuren - de kommer att ha jättekul!

11. Skridskoåkning i New York

Åka skridskor på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Åka skridskor på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Om du besöker New York under vintern har du chansen att åka skridskor på någon av de rinkar som finns över hela staden. Det är en av de häftigaste sakerna att göra med barn i New York och det perfekta stället för dem att leka en stund och ha kul med tricks.

Dessutom får du några fantastiska foton med en mycket vintrig look. Vilka isbanor kan du åka till i New York?

 • Wollman Rink (Central Park): har vacker utsikt över parklandskapet på ena sidan och stadens ikoniska skyskrapor på den andra. När du har åkt färdigt kan du ta en varm choklad på Wollman Café, isrinkens café.
 • The Rink (Bryant Park) ligger på gräsytan inne i parken och mitt bland julmarknadsstånden. Om du har med dig egna skridskor är det gratis, men om du inte har det går det bra att hyra dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): du kommer att känna igen den här isbanan från hundratals filmer. Det är en av de mest typiska, men ibland är det kö för att komma in. Att åka skridskor bredvid den gigantiska julgranen vid Rockefeller Center är dock en oförglömlig upplevelse.

12. Segla över New Yorks vatten ombord på NYC Ferry

New Yorks stadsfärja| ©Jana Markova
New Yorks stadsfärja| ©Jana Markova

Jag är säker på att barnen skulle älska att åka båt och segla på vattnen runt New York City som orädda sjömän på jakt efter äventyr, så vad sägs om att ta med dem på NYC Ferry en liten stund under din semester?

Om de aldrig har varit på en båt förut kommer de att bli glada! Dessutom kommer det här alternativet att låta dig se den vackra Manhattan-silhuetten från ett annat perspektiv, och du kommer att kunna resa till andra stadsdelar i New York för en resa till Brooklyn eller Governors Island om du känner för att utforska andra delar av staden.

Och det för en billig penning eftersom det bara kostar 2,75 USD att åka med NYC Ferry och barn under 1,10 meter är gratis. Det är en fantastisk upplevelse, särskilt påvåren och sommaren när vädret är fint och du kan njuta av solskenet, havsbrisen och utsikten från färjans övre däck.

Resan med NYC Ferry är mycket trevlig och det finns till och med en cafeteria ombord där du kan köpa ett mellanmål om barnen blir sugna.

13. Ta en promenad genom New Yorks leksaksaffärer

Ingången till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Ingången till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Om du vill köpa några souvenirer till barnen från deras vistelse i staden finns det många butiker i staden där deras ögon kommer att tindra och de kommer att tappa tidsuppfattningen. Det beror på leksaksaffärerna i New York! Här är några av de mest intressanta att besöka med barn.

 • FAO Schwarz: det här är den mest ikoniska leksaksaffären i staden och du hittar den i Rockefeller Center. Vid entrén möts du av en anställd klädd som en tennsoldat som, om du ber honom, tar ett souvenirfoto med barnen. Inuti kommer du att upptäcka ett leksaksparadis - jag överdriver inte!
 • Disney Store: om du älskar Disney-, Marvel- eller Star Wars-universumet får du inte missa butiken på Times Square, i hjärtat av New York. Den är fantastisk!
 • Lego Store: även i Rockefeller Center och framför St. Patrick's Cathedral hittar du den berömda byggklossbutiken, med två våningar! Om du är ett Lego-fan kommer du att älska det.
 • Build-A-Bear Workshop I den här leksaksaffären kan barnen få sin egen personliga souvenir från New York. Allt de behöver göra är att välja ett gosedjur som de sedan kan fylla i och klä upp som de vill, vilket är fantastiskt, eller hur?

14. Och glöm inte godisbutikerna!

M&M:s värld i New York| ©Cameo Bryan
M&M:s värld i New York| ©Cameo Bryan

Även om de reser tusentals mil hemifrån har barn fortfarande ett sötsug och de förlåter inte ett sötsug (och det gör inte vuxna heller!). Om du vill njuta av din sötsug under din semester i New York måste du besöka några av de mest originella godisbutikerna i New York- det finns något för alla!

 • Economy Candy: Du hittar det här godisparadiset på Lower East Side. Trots sin ringa storlek är butiken fullproppad med godis i alla smaker, färger och former. Dessutom är priserna ganska billiga (varor finns för 0,99 dollar), därav namnet.
 • Dylan's Candy Bar: Ett måste för alla sötsugna på Upper East Side, butiken har tre våningar fyllda med över 7 000 sorters godis! En dröm som går i uppfyllelse för miljontals barn.
 • M&M's World: ett annat måste på Times Square för den sötsugne. Här kan du köpa massor av godis och merchandising från varumärket. Det blir svårt att inte gå därifrån med en påse choklad.

Tips för att få ut det mesta av dessa familjeupplevelser i New York City

Solnedgång i New York från en Roftop| ©Quintin Gellar
Solnedgång i New York från en Roftop| ©Quintin Gellar

Köp dina biljetter i förväg

New York är en av de mest besökta städerna i världen varje år och det är inte konstigt att många av dess attraktioner är fullpackade med besökare.

Det är viktigt att planera din resa till New York och boka dina biljetter i förväg för att säkerställa att allt går smidigt. Åh, och kom ihåg att i Hellotickets hittar du många biljetter med direktåtkomstalternativ, för att undvika långa köer som kan tråka och otåliga dina barn.

När du köper biljetter bör du ta hänsyn till följande tips:

 • De flesta Broadway-teatrar släpper inte in barn under 4 år (detta är policyer som fastställs av enskilda teatrar).
 • Ingen av teatrarna säljer barn biljetter till Broadways musikaler, så alla besökare måste betala samma pris för biljetterna.
 • När det gäller huruvida barn kan gå gratis på NBA-matcher beror det verkligen på laget: policyn på Madison Square Garden (hemmaplan för New York Knicks) säger att barn som har fyllt två år måste ha en biljett. På Barclays Center (hemmaarena för Brooklyn Nets) kan barn upp till 34 tum komma in gratis om de delar plats med en vuxen som har biljett och som följer med dem.

Välj den bästa tiden för aktiviteter

Barn går i allmänhet upp tidigt och går och lägger sig tidigt. Det är perfekt i en stad som New York, där många av attraktionerna har färre besökare tidigt på morgonen:

 • En bra tid att åka skridskor med barn på isbanorna är tidigt på morgonen och på vardagar, då det knappt finns några människor. Dessutom är skridskoåkning och stående "hjälpmedel" gratis före kl. 11.00.
 • Om du vill se julbelysningen i Dyker Heights rekommenderar jag att du anländer lite innan det blir mörkt för att hinna med tändningen, som i New York sker i december runt kl. 16.30. Det är ett magiskt ögonblick!
 • Jag rekommenderar att du åker med linbanan runt middagstid när det är mindre folk. Glöm inte att det är ett transportmedel som förbinder Roosevelt Island med Manhattan och att New York-borna använder den för att ta sig runt. Så det är bäst att undvika rusningstiderna mellan 7 och 9 och 5 och 7.
 • Den bästa tiden att besöka museer är vanligtvis tidigt på morgonen på vardagar. Dessutom är barnen mer mottagliga och mindre trötta efter dagen. Efteråt kan du gå ut och utforska!
 • NBA-matchdagar är en speciell tid i New York. Jag rekommenderar att du kommer till arenan minst en timme i förväg så att du inte blir fast mitt i matchen. På så sätt kan du i lugn och ro gå igenom säkerhetskontrollen, botanisera bland souvenir- och snacksbutikerna, hitta din plats på läktaren och uppleva stämningen före matchen med cheerleadernas dans, nationalsången och spelarnas intåg på planen.

Planera hur du ska ta dig runt

Ingen gillar att slösa tid på att ta sig runt, allra minst otåliga barn som är ivriga att komma till sin destination.

Så i en så stor stad som New York är det ännu viktigare att fundera över hur man bäst tar sig till varje sevärdhet. NYC Ferry går till exempel mer sällan än tunnelbanan, men beroende på rutt och veckodag är det olika turtäthet. Mitt råd är att kolla tidtabellerna påhemsidan i förväg så att du kan gå ombord i tid.

Ett bra sätt att ta sig runt och samtidigt utnyttja tiden för att se sevärdheterna i Big Apple är att boka plats på New Yorks sightseeingbuss, som har många fördelar:

 • Du kan välja biljetter för en eller två dagar, beroende på hur länge du ska vara i staden.
 • Du kan hoppa på och av så många gånger du vill, så du kan använda den för att få en första titt på staden, som transportmedel mellan attraktioner eller bara för att vila benen en stund.
 • Tack vare mobilappen vet du exakt när bussen kommer, så att du kan planera dina byten perfekt.
 • Det finns två rutter att välja mellan: Uptown, som passerar Madison Square Garden, Fifth Avenue, Times Square, Metropolitan Museum, MoMa och Central Park; och DownTown, som passerar Broadway, Wall Street, Battery Park, Little Italy, Chinatown och Soho.

Boka en plats på New York City Sightseeing Bus