Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

11 saker att göra med barn i NYC

Vet du redan vilka planer du ska göra med barnen när du besöker New York? Här är några roliga idéer för alla smaker.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minsta läsning

11 saker att göra med barn i NYC

Att njuta av New York | © Leo Rivas

Om du planerar en familjeresa till New York är det troligt att du vill avsätta en del av din tid i staden för att göra planer med barnen. På så sätt kan de också ha roligt och få ut det mesta av sin semester i staden.

Med de här 10 sakerna att göra med barn i New York kommer du garanterat att ha roligt och få många minnen och anekdoter att ta med dig hem när du återvänder.

1. Upplev Broadways magi som en familj!

Pass till Aladdin-showen på New Amsterdam| ©Julian Paredes
Pass till Aladdin-showen på New Amsterdam| ©Julian Paredes

Att ta med barnen på en Broadway-musikal (New Yorks teatermecka) är en av de roligaste sakerna man kan göra som familj i staden.

Även om du inte gillar den här typen av föreställningar eller inte talar engelska kommer barnen att älska att fördjupa sig i den fantasivärld som de fantastiska musikaliska numren, karaktärerna och den spektakulära scenografin full av färg, musik och specialeffekter förflyttar dem till.

Magin i Broadway-musikaler är unik och du hittar den inte någon annanstans - det är en upplevelse som barnen aldrig kommer att glömma!

Jag vill se en Broadway-musikal

2. Gå till Bronx Zoo

Utfodring av fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Utfodring av fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Att besöka Bronx Zoo är en av de roligaste sakerna att göra med barnen i New York, alla älskar djur och ännu mer om de är lika nyfikna som de som bor i den här djurparken!

Här lever cirka 6 000 djur av hundratals olika arter. Fantastiskt, eller hur? Många av dessa varelser är utrotningshotade, så en resa till Bronx Zoo är ett utmärkt sätt att lära barnen om vikten av att ta hand om miljön samtidigt som man har roligt att se dem på nära håll.

Bronx Zoo har faktiskt ett område i parken som är speciellt för barn och som heter Children's Zoo, där de kan klappa och mata djuren i hägnet - de kommer att ha jättekul och det kommer att bli ett av de bästa minnena från deras New York-semester!

Kom ihåg att köpa biljetter till Bronx Zoo online eftersom du måste boka ditt besök i förväg - jag berättar allt om det i inlägget om biljetter till Bronx Zoo!

Boka dina biljetter till Bronx Zoo

3. Njut av julbelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julhus| ©Hellotickets
Dyker Heights julhus| ©Hellotickets

Om din resa till New York sammanfaller med julperioden och du älskar juldekorationer och julbelysning måste du ta med barnen till Brooklyn för att se Dyker Heights-kvarteret!

En plats som har blivit berömd för att lokalbefolkningen varje år, som är uppfyllda av julstämning, sätter upp en enorm uppvisning av dekorationer och ljus för att noggrant dekorera sina hem "på amerikansk manér" under julsäsongen.

Barnen kommer att älska den eftersom det finns snögubbar, alver, renar och jultomten överallt. När du går genom gatorna kan du tro att du befinner dig på inspelningen av en typisk amerikansk julfilm som "Home Alone" och liknande. Det finns till och med guidade turer i Dyker Heights som tar dig till de mest pittoreska platserna i området!

Gör dig redo, för du har aldrig sett något liknande! Om du gillar tanken på att se julbelysningen i denna stadsdel i Brooklyn rekommenderar jag att du läser min artikel Hur man besöker julbelysningen i Dyker Heights i New York innan du åker dit med barnen, där jag berättar hur du får ut det mesta av den här upplevelsen.

Boka en guidad tur i Dyker Heights

4. Åka skridskor i New York

Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Om du besöker New York på vintern har du möjlighet att åka skridskor på någon av de isbanor som finns över hela staden. Det är en av de häftigaste sakerna att göra med barnen i New York och den perfekta platsen för dem att leka en stund och ha kul med trick.

Dessutom får du fantastiska bilder med ett mycket vintrigt utseende. Vilka isbanor kan du åka till i New York?

 • Wollman Rink (Central Park): Här finns en vacker utsikt över parklandskapet på ena sidan och stadens ikoniska skyskrapor på den andra. När du har åkt skridskor kan du ta en varm choklad på Wollman Café, ishallens café.

 • The Rink (Bryant Park): Den ligger på gräsytan i parken, mitt bland julmarknadsstånden. Om du tar med dig dina egna skridskor är det gratis, men om du inte har några kan du hyra dem.

 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Du känner igen denna isbana från hundratals filmer. Det är en av de mest typiska, men ibland är det köer för att komma in. Att åka skridskor bredvid den gigantiska julgranen i Rockefeller Center är dock en oförglömlig upplevelse.

5. Hoppa och springa på New Yorks lekplatser

Besök i Domino Park på sommaren| ©David Wilson
Besök i Domino Park på sommaren| ©David Wilson

Även om New York kan verka som en asfaltsdjungel finns det faktiskt många parker där du kan ta en promenad med familjen och låta barnen leka fritt. Både i trädgårdarna och på de lekplatser som ofta finns där. Här är några av de parker i New York som du kan besöka på din semester.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): En av de minsta parkerna i staden där du kan koppla av och njuta av naturen. Här finns en liten vintage karusell som barnen kan åka i för att ha roligt. Resan kostar 3 dollar.

 • Battery Park (nedre Manhattan): Detta är en av de vackraste parkerna i New York med fantastisk utsikt över hamnen. Nära Castle Clinton ligger Battery Fountain, en märklig fontän med strålar som kommer upp ur marken och som barnen älskar att leka i på sommaren (ta med badkläder för säkerhets skull!). Öster om parken ligger SeaGlass Carousel, som du kan åka på för 5 dollar.

 • Domino Park (Brooklyn): Parken har en mycket unik industriell stil eftersom den byggdes på platsen för ett tidigare sockerraffinaderi i området. Barnen kommer att älska att leka i rutschkanorna och vuxna kommer att älska den vackra utsikten över New York City i bakgrunden.

 • Slide Hill (Governor's Island): På den här ön i New York Bay kan de små leka i de gigantiska rutschkanorna på Slide Hill, och om du är redo för det, även om du inte är barn längre, kan du ta dig ut i vattnet.

6. Åka Roosevelt Cable Car

Roosevelt linbana| ©Joisey Showaa
Roosevelt linbana| ©Joisey Showaa

Om barnen aldrig har åkt linbana förut kan du åka Roosevelt Cable Car på Upper East Side i New York, som förbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det är roligt för hela familjen och ganska billigt, eftersom allt du behöver är ett Metrocard, samma kort som du använder för att resa med buss eller tunnelbana.

Även om Roosevelt Cable Car inte är en av de mest populära turistattraktionerna har den mycket charm och vacker utsikt över New York, och du kommer att bli förvånad när du ser att du svävar i luften över East River! På vägen ner kan du ta en kort sightseeingtur på Roosevelt Island, eftersom det finns flera häftiga saker att se.

Barnen kan passa på att springa och hoppa på öns lekplatser på Main Street och Octagon. Du kan till och med besöka ett katthem och träffa dessa söta små djur - de kommer att ha roligt!

7. Ta en promenad genom New Yorks leksaksaffärer

Ingång till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Ingång till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Om du vill köpa några souvenirer till barnen från deras vistelse i staden finns det många butiker i staden där de kommer att få ögonen att bländas och förlora tidsuppfattningen. Allt handlar om leksaksaffärer i New York! Här är några av de mest intressanta att besöka med barn.

 • FAO Schwarz: Detta är den mest ikoniska leksaksaffären i staden och du hittar den i Rockefeller Center. Vid ingången möts du av en anställd som är utklädd till tennsoldat och som, om du ber om det, tar ett souvenirfoto med barnen. Där inne kommer du att upptäcka leksakshimlen - jag överdriver inte!

 • Disney Store: Om du älskar Disney-, Marvel- eller Star Wars-universumet får du inte missa butiken på Times Square, i hjärtat av New York. Den är fantastisk!

 • Lego Store: Även i Rockefeller Center och framför St Patrick's Cathedral hittar du den berömda byggklossbutiken, med två våningar! Om du gillar Lego kommer du att älska det.

 • Build-A-Bear Workshop I den här leksaksaffären kan barnen få en egen personlig souvenir av New York. Allt de behöver göra är att välja ett uppstoppat djur som de kan fylla i och klä upp som de vill, vilket är fantastiskt, eller hur?

8. Och glöm inte de söta butikerna

M&M's World i New York| ©Cameo Bryan
M&M's World i New York| ©Cameo Bryan

Även om de reser tusentals kilometer hemifrån har barn fortfarande ett sötsug och förlåter inte ett sötsug (och det gör inte heller vuxna!). Om du vill njuta av ditt sötsug under din semester i New York måste du besöka några av de mest originella godisbutikerna i New York - det finns något för alla!

 • Economy Candy: Du hittar detta godisparadis på Lower East Side. Trots sin ringa storlek är butiken fylld till bredden med godis i alla smaker, färger och former. Priserna är dessutom ganska billiga (objekt finns för 0,99 dollar), därav namnet.

 • M&M's World: Ett annat obligatoriskt stopp på Times Square för den som är sugen på sötsaker. Här kan du köpa en hel del av varumärkets godis och merchandising. Det är svårt att inte gå därifrån med en påse choklad.

 • Dylan's Candy Bar: Ett måste för den som är sugen på sötsaker på Upper East Side, butiken har tre våningar som är överfulla med över 7 000 sorters godis! En dröm som går i uppfyllelse för miljontals barn.

9. Bli förvånad över vaxfigurerna på Madame Tussauds New York

Inträde till Madame Tussauds-museet| ©Ajay Suresh
Inträde till Madame Tussauds-museet| ©Ajay Suresh

Om du under din resa till New York känner för att gå till ett museum för att ha kul och få en annorlunda tid, är Madame Tussauds vaxmuseum på Times Square definitivt rätt ställe för dig.

Detta är en av de bästa sakerna att göra med barnen i New York eftersom de kommer att ha roligt och det är en upplevelse som de kommer att minnas för alltid. De kan gå runt i Madame Tussauds Museum från botten till toppen och ta alla bilder de vill av vaxfigurerna och posera på scen med figurer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.

Och om du älskar superhjältar får du inte missa Marvel 4-D Cinema Experience, en 4D-film med specialeffekter som vind, vatten och till och med dofter och med 3D-filmteknik. Under filmvisningen kommer du att känna dig som om du befinner dig mitt i en strid mellan det goda och det onda - helt lysande!

10. Segla i New Yorks vatten med NYC Ferry

Färja till New York City| ©Jana Markova
Färja till New York City| ©Jana Markova

Jag är säker på att barnen kommer att älska att åka båt och segla runt New York City som oförskräckta sjömän på jakt efter äventyr, så vad sägs om att ta med dem på NYC Ferry en stund under semestern? Om de aldrig har varit på en båt tidigare kommer de att bli glada!

Med det här alternativet kan du dessutom se Manhattans vackra skyline från ett annat perspektiv, och du kan åka till andra stadsdelar i New York, till exempel Brooklyn eller Governors Island, om du känner för att utforska andra delar av staden. Och det för väldigt lite pengar, eftersom NYC Ferry-biljetten kostar bara 2,75 dollar och barn under 1,10 meter får åka gratis.

Det är en fantastisk upplevelse, särskilt på våren och sommaren när vädret är fint och du kan njuta av solen, havsbrisen och utsikten från färjans övre däck.

Resan med NYC Ferry är mycket trevlig och det finns till och med en cafeteria ombord där du kan köpa ett mellanmål om barnen skulle bli hungriga.

11. Njut av atmosfären i NBA, den bästa ligan i världen!

Inne i Madison Square Garden under NBA-matcherna.| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden under NBA-matcherna.| ©Emmanuel Milou

Om du alltid tittar på NBA-matcher på TV som en familj hemma, hur kan du då inte dra nytta av att vara i New York för att uppfylla en dröm och gå på en match med New York Knicks eller Brooklyn Nets?

Du kommer att ha det jättebra! Inte bara för att du brinner för basket, utan också för att NBA-matcher är ett riktigt spektakel av musik, dans och fest- en show med stora bokstäver! Galenskapen och stämningen som denna sport väcker i staden är en fantastisk upplevelse som du inte får missa med barnen i New York och som kommer att bli ett oförglömligt minne av din semester!

Så nu vet du det, skaffa biljetter till NBA i New York och köp lagets tröjor för att heja fram dem till titeln!

Jag vill se en NBA-match

Tips för att få ut det mesta av dessa familjeupplevelser i New York City

Solnedgång i New York från en takås| ©Quintin Gellar
Solnedgång i New York från en takås| ©Quintin Gellar

Vid Broadway-musikaler

Det finns flera saker att tänka på när du köper biljetter till Broadway:

 • Alla musikaler har inte samma tema och längd, så när du tittar på listan bör du se till att du väljer en Broadway-musikal som passar barnens smak och ålder.

 • Valet är mycket varierat. Om du inte vet vilken du ska välja, är mitt råd att välja en musikal som du redan har sett på bio, till exempel Aladdin, Lejonkungen eller Frozen, vilket gör det lättare för dig att följa föreställningen!

 • De flesta teatrar släpper inte in barn under 4 år (detta är en policy som fastställs av enskilda teatrar).

 • Ingen av teatrarna säljer barnbiljetter till Broadway-musikaler, så alla besökare måste betala samma pris för biljetterna.

Boka en Disney on Broadway-turné

På New Yorks isbanor

En bra tid att åka skridskor med barn på isbanorna är tidigt på morgonen och på vardagar, eftersom det då knappt är någon folkmassa. Dessutom är skridskoåkning och stående "hjälpmedel" gratis före kl. 11.00.

På New Yorks lekplatser

Barn älskar att springa vilt på lekplatser, hoppa och springa runt. Detta kan dock leda till en resa om de inte är försiktiga. Packa med några plåster och lite vatten i ryggsäcken om du behöver behandla eventuella skrapsår, samt några sanitetshanddukar om de skulle få lera på händerna och i ansiktet.

På djurparken i Bronx

Även om det är frestande att mata djuren i djurparken eftersom de är så söta och roliga, kom ihåg att det är förbjudet- det kan vara farligt för både barn och djur! Det är också förbjudet att röra växter, blommor och träd i djurparken.

Se julbelysningen i Dyker Heights

Om du vill se denna pittoreska stadsdel i Brooklyn under din semester föreslår jag att du åker till Dyker Heights lite före mörkrets inbrott så att du hinner fånga när ljusen tänds, vilket i New York sker runt 16.30 i december. Det är ett magiskt ögonblick!

På Roosevelt Cable Car

Jag rekommenderar att du tar linbanan vid middagstid när det inte är så mycket folk. Glöm inte att det är ett transportmedel som förbinder Roosevelt Island med Manhattan och att New York-borna använder det för att ta sig runt. Därför är det bäst att undvika topptiderna mellan kl. 7 och 9 och mellan kl. 17 och 19.

På Madame Tussauds Museum i New York City

Madame Tussauds har ganska långa öppettider (fredag och lördag från 10.00 till 22.00 och söndag till torsdag från 10.00 till 20.00) så du kan besöka dem när det passar dig bäst. Men om du vill gå dit när det är mindre trångt, rekommenderar jag att du besöker det på morgonen en vardag.

På NYC-färjan

Färjetrafiken är mindre frekvent än tunnelbanan, så om du inte vill vänta för länge på kajen på att färjan ska anlända bör du planera din utflykt i god tid så att du kommer i tid.

Beroende på sträckan och veckodagen varierar turtätheten, så kontrollera tidtabellerna på webbplatsen i förväg så att du kan gå ombord i tid.

På en NBA-match

Dagar då NBA spelar är en speciell tid i New York. Jag rekommenderar att du tar dig till arenan minst en timme i förväg så att du inte hamnar mitt i händelsernas centrum. På så sätt kan du gå igenom säkerhetskontrollen i lugn och ro, titta in i souvenir- och snacksbutikerna, hitta dina platser på läktaren och uppleva stämningen före matchen med cheerleaders danser, hymnen och spelarnas intåg på planen.

När det gäller om barn kan få gratis inträde till NBA-matcher är sanningen den att det beror på laget. I New York har lagen sina egna regler. Låt oss ta en titt på dem:

 • New York Knicks: Enligt Madison Square Gardens policy måste barn som fyllt två år ha en biljett.

 • Brooklyn Nets: Enligt Barclays Center arena kan barn som är upp till 34" tum långa gå in gratis om de delar plats med en vuxen med biljett som följer med dem. Om detta höjdkrav inte uppfylls behöver de en egen biljett för att komma in på arenan.