Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

14 saker att göra med barn i NYC

Vet du redan vad du ska göra med barnen när du besöker New York? Här är några roliga idéer för alla smaker.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minsta läsning

14 saker att göra med barn i NYC

Att njuta av New York | © Leo Rivas

Om du planerar en familjeresa till New York är det troligt att du vill avsätta lite tid för att göra upp planer med barnen. På så sätt kan de också ha roligt och få ut det mesta av sin semester i den här staden.

Med dessa 14 saker att göra med barn i New York kommer du garanterat att få en fantastisk tid och massor av minnen och anekdoter att ta med dig hem när du återvänder.

1. Upplev Broadways magi som en familj

Pass till New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes
Pass till New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes

Att ta med barnen och se en Broadway-musikal (New Yorks teatermecka) är en av de roligaste sakerna man kan göra som familj i staden.

Även om du inte gillar den här typen av shower eller inte talar engelska så kommer barnen att älska att få leva sig in i den fantasivärld som de fantastiska musiknumren, karaktärerna och den spektakulära iscensättningen full av färg, musik och specialeffekter kommer att förflytta dem till.

De bästa musikalerna för barn

Dessutom finns det många och varierande alternativ av musikaler som är speciellt utformade för barn, en upplevelse som de små aldrig kommer att glömma!

 • Boka biljetter till Radio City Christmas Spectacular: denna musikal för alla åldrar hade premiär 1933 och är en jultradition i New York City. Om du reser med familjen till Big Apple över julen får du inte missa detta!
 • Boka biljetter till Cirque du Soleil: Twas The Night Before: om du föredrar en modernare show, men också med jultema och för hela familjen, kan du se den på Broadway med den största och mest fantastiska cirkusen i världen, och du kommer att bli överlycklig!
 • Boka biljetter till Lejonkungen på Broadway: denna berömda Disney-film finns också på Broadway. Det är en klassiker som redan har setts av 60 miljoner människor från hela världen. Denna show rekommenderas dock för barn över 8 år.
 • Boka biljetter till Aladdin Broadway: en annan Disneyklassiker som också är en succé på Broadway och som du kan njuta av med dina barn, så länge de är över 6 år, de kommer att bli glada!
 • Boka biljetter till Harry Potter and the Cursed Child: Om du har ett fan av Harry Potter-universumet i familjen är detta den perfekta planen om du reser till New York med barn över 10 år.
 • Boka biljetter till Tillbaka till framtiden: Vem minns inte Doc Brown, Marty McFly och hans oskiljaktiga DeLorean? Ja, jag vet, dina barn är för unga för att känna till Tillbaka till framtiden-trilogin, men denna Broadway-show är lämplig för åldrarna 6 och uppåt, så att ni alla kan njuta av den tillsammans.
 • Boka biljetter till Wicked: finns det något bättre sätt att återupptäcka den magiska världen i Oz med dina barn än på Broadway? Denna musikal rekommenderas från 8 år och uppåt.

Jag vill se en musikal på Broadway

2. Vibrera med atmosfären i NBA, den bästa ligan i världen

Inne i Madison Square Garden på NBA-matcher| ©Emmanuel Milou
Inne i Madison Square Garden på NBA-matcher| ©Emmanuel Milou

Om du alltid tittar på NBA-matcher på TV hemma med familjen, hur kan du då inte utnyttja att du är i New York för att uppfylla en dröm och gå på en match med New York Knicks eller se Brooklyn Nets på plats?

Du kommer att ha jättekul! Inte bara för att du brinner för basket, utan för att NBA-matcherna är ett verkligt spektakel av musik, dans och fest- en show med stora bokstäver! Galenskapen och atmosfären som denna sport väcker i staden är en fantastisk upplevelse som du inte får missa med barnen i New York. Det kommer att bli ett oförglömligt minne av din semester!

Så nu vet du, skaffa dina biljetter till NBA i New York och skaffa ditt lags tröjor för att heja fram dem till titeln!

Jag vill se en NBA-match

3. Gå till Bronx Zoo

Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Mata fåren på Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Att besöka Bronx Zoo är en av de roligaste sakerna att göra med barn i New York. Här bor omkring 6 000 djur av hundratals olika arter. Visst är det fantastiskt? Många av dessa varelser är utrotningshotade, så en resa till Bronx Zoo är ett utmärkt sätt att lära barnen om vikten av att värna om miljön samtidigt som man har roligt att se dem på nära håll.

Faktum är att Bronx Zoo har ett område inne i parken speciellt tillägnat barn som kallas The Children's Zoo där de kan klappa och mata djuren i hagen - de kommer att ha jättekul och det blir ett av de bästa minnena från deras semester i New York!

Kom ihåg att köpa dina Bronx Zoo biljetter online eftersom du måste boka ditt besök till parken i förväg - jag kommer att berätta allt om det i Bronx Zoo Tickets inlägget!

Boka dina biljetter till Bronx Zoo

4. Njut av julbelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julhus| ©Hellotickets
Dyker Heights julhus| ©Hellotickets

Om din resa till New York sammanfaller med julsäsongen och du älskar juldekorationer och julbelysning, måste du ta med barnen till Brooklyn för att se stadsdelen Dyker Heights! Det är en plats som har blivit känd för att lokalbefolkningen, som är genomsyrad av julstämning, varje år sätter upp en enorm uppvisning av dekorationer och ljus för att noggrant dekorera sina hem i "amerikansk stil" inför julen.

Barnen kommer att älska det eftersom det finns snögubbar, tomtar, renar och jultomten överallt. När du går genom gatorna kommer du att tro att du är på inspelningsplatsen för en typisk amerikansk julfilm som "Ensam hemma" och liknande. Det finns även guidade turer i Dyker Heights som tar dig till de mest pittoreska platserna i området!

Gör dig redo för du har aldrig sett något liknande! Om du gillar tanken på att se julbelysningen i denna stadsdel i Brooklyn, innan du åker med barnen, rekommenderar jag att du läser min artikel How to visit the Dyker Heights Christmas lights in New York där jag berättar hur du får ut det mesta av denna upplevelse.

Boka en rundtur i Brooklyn

5. Åka skridskor i New York City

Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skridskoåkning på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Om du besöker New York under vintern har du möjlighet att åka skridskor på någon av de rinkar som finns över hela staden. Det är en av de coolaste sakerna att göra med barn i New York och den perfekta platsen för dem att leka ett tag och ha kul med att göra trick.

Dessutom kommer du att få några fantastiska bilder med en mycket vintrig look. Vilka isbanor kan du besöka i New York?

 • Wollman Rink (Central Park): har vacker utsikt över parklandskapet på ena sidan och stadens ikoniska skyskrapor på den andra. När du har åkt färdigt kan du ta en varm choklad på Wollman Café, isbanans kafé.
 • The Rink (Bryant Park) ligger på gräsytan inne i parken och mitt bland julmarknadsstånden. Om du har med dig egna skridskor är det gratis, men om du inte har det kan du hyra dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): du kommer att känna igen denna isbana från hundratals filmer. Det är en av de mest typiska, men ibland är det köer för att komma in. Att åka skridskor bredvid den gigantiska julgranen på Rockefeller Center är dock en oförglömlig upplevelse.

6. Hoppa och spring på New Yorks lekplatser

Besök Domino Park på sommaren| ©David Wilson
Besök Domino Park på sommaren| ©David Wilson

New York kan verka som en betongdjungel, men här finns faktiskt gott om parker där man kan ta en promenad som familj och låta barnen leka fritt. Både i trädgårdarna och på de lekplatser som brukar finnas där. Här är några av parkerna i New York som du kan besöka på din semester.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): en av de minsta parkerna i staden där du kan koppla av och njuta av naturen. Här finns en liten gammaldags karusell som barnen kan åka på för att ha lite kul. Åkturen kostar 3 dollar.
 • Battery Park (Lower Manhattan): en av de vackraste parkerna i New York med spektakulär utsikt över hamnen. Nära Castle Clinton ligger The Battery Fountain, en märklig fontän med jetstrålar som kommer upp ur marken och som barnen älskar att leka i under sommaren (ta med badkläder för säkerhets skull!). Och öster om parken ligger SeaGlass-karusellen, som du kan åka för 5 dollar.
 • Domino Park (Brooklyn): Denna park har en mycket unik industriell stil eftersom den byggdes på platsen för ett tidigare sockerraffinaderi i området. Barnen kommer att älska att leka på rutschkanorna och de vuxna kommer att älska den vackra utsikten över New York City i bakgrunden.
 • Slide Hill (Governor's Island): På denna ö i New York Bay kan de små leka i de gigantiska rutschkanorna i Slide Hill och om du känner för det kan du till och med ta steget själv, även om du inte är ett barn längre.

och du får inte missa Central Park

Central Park , den mest besökta parken i USA, förtjänar ett särskilt omnämnande. Den kommer att glädja både unga och gamla, oavsett om man bara promenerar genom dess 340 hektar eller njuter av de många fritids- och nöjesalternativ som denna park har att erbjuda:

 • Ta en guidad tur i Central Park: under två timmar kan du utforska parkens skrymslen och vrår och en guide kommer att förklara dess hemligheter och kuriosa. De små kommer att bli fascinerade när de kommer till djurparken, där filmen Madagaskar utspelar sig, och om de är lite äldre kommer de att förundras över Bethesda-fontänen, där slutscenen i The Avengers utspelar sig.
 • Boka biljetter till Central Park Zoo: överraska dina småttingar genom att ta med dem till inspelningsplatsen för filmen Madagaskar. Och vem vet, ni kanske till och med får träffa Alex, Melman eller Gloria...
 • Hyr några cyklar för att cykla runt i Central Park: vad kan göra ett barn gladare än att cykla? På det här sättet får de roa sig, sporta lite och göra av med sin energi medan ni cyklar runt i världens mest berömda park på ett snabbt och roligt sätt.

Boka en rundtur i Central Park

7. Besök New Yorks mest speciella museer

Entré till Madame Tussauds museum| ©Ajay Suresh
Entré till Madame Tussauds museum| ©Ajay Suresh

Vem har sagt att det är tråkigt att besöka museer? Detta skulle kunna vara en kliché i vilken stad som helst, men i New York finns det ett brett utbud av museer för alla smaker och åldrar, inklusive, naturligtvis, för de små:

 • Låt digförbluffas av vaxfigurerna på Madame Tussauds: barnen kommer att ha jätteroligt och det är en upplevelse de kommer att minnas för alltid. De kan gå runt i Madame Tussauds Museum från botten till toppen och ta alla foton de vill av vaxfigurerna och posera på uppsättningarna med karaktärer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.
 • Bli spioner på Spyscape Museum: Drömmer dina barn om att bli spioner? I detta interaktiva äventyr som utformats av en tidigare chef för underrättelsetjänsten kommer både unga och gamla att upptäcka vilken typ av spion de skulle vara och sätta sig själva på prov genom att klara av olika utmaningar.
 • Upptäck American Museum of Natural History: Besök vad som utan tvekan är den bästa familjeattraktionen i New York. American Museum of Natural History har inte mindre än 35 miljoner föremål, inklusive djurfossiler, reproduktioner i naturlig storlek och mineraler, som kommer att förvåna både unga och gamla!
 • Boka biljetter till Sea, Air and Space Museum: om dina småttingar är galna i fartyg, ubåtar, flygplan eller rymdskepp får ni inte missa detta museum, som också ligger på hangarfartyget Intrepid, vid pir 86.
 • Njutmed alla fem sinnen på glassmuseet: vilket barn gillar inte glass? I detta originella interaktiva museum kan du smaka på exotiska glass orter från hela världen, åka rutschkana i tre våningar eller ta ett dopp i ett badkar fullt av färgade spån - en sinnesupplevelse!

Boka biljett till Sea, Air and Space Museum

8. Ta en tur med Roosvelt Cable Car

Roosevelt linbanevagn| ©Joisey Showaa
Roosevelt linbanevagn| ©Joisey Showaa

Om barnen aldrig har åkt linbana förut kan ni åka till Upper East Side i New York och åka med Roosevelt Cable Car, som förbinder Manhattan med Roosevelt Island. Det är roligt för hela familjen och ganska billigt eftersom du bara behöver ett Metrocard, samma kort som du använder för att resa med buss eller tunnelbana.

Även om Roosevelt Cable Car inte är en av de mest populära turistattraktionerna, har den mycket charm och vacker utsikt över New York. Du kommer att bli förvånad när du ser att du svävar i luften ovanför East River! På vägen ner kan du ta en kort sightseeingtur på Roosevelt Island eftersom det finns flera häftiga saker att se.

Barnen kan passa på att springa och hoppa runt på öns lekplatser i Main Street-området och The Octagon. Du kan även besöka ett kattreservat och träffa de söta små djuren - de kommer att ha jätteroligt!

9. Utforska stadens temaparker

Fiskar i vattnet|©Andreas L
Fiskar i vattnet|©Andreas L

Akvarier, botaniska trädgårdar, sensoriska upplevelser... New York är den perfekta staden för att göra allt som dina barn alltid har drömt om och mer därtill!

Se till att besöka en eller flera av dessa attraktioner under ditt besök i staden som aldrig sover, det kommer att bli helt oförglömligt!:

 • Boka biljetter till New York Aquarium: detta är det äldsta akvariet i USA och här finns 350 marina arter. Du kommer inte bara att kunna titta på pingviner, hajar och sjölejon, utan du kommer också att kunna se hur deras skötare matar dem och interagerar med dem.
 • Boka biljetter till New Yorks botaniska trädgård: att vara omgiven av natur mitt i asfalten är en paus för sinnena som dina barn kommer att uppskatta. Dessutom kan du åka spårvagn genom de 50 olika trädgårdarna i denna botaniska trädgård, något som dina barn kommer att älska.
 • Boka biljetter till Sloomo-upplevelsen i New York: minns du hur det är att vara kladdig? Föreställ dig nu hur roligt dina barn kommer att ha när de leker, lär sig och experimenterar med detta ämne på olika sätt: doftande, med glitter, reaktivt mot UVA-strålar... Fantastiskt!

Boka en biljett till Sloomo-upplevelsen

10. Segla ombord på en kryssning på Hudson River

Kryssning vid solnedgången|©Daniel Wang
Kryssning vid solnedgången|©Daniel Wang

Att ta en kryssning är alltid en bra plan om du reser med barn av flera skäl: å ena sidan gillar nästan alla barn att prova olika transportmedel, och de älskar definitivt att segla på en båt. Å andra sidan är det ett bra sätt att varva ner efter en dag med promenader eller besök på de olika attraktioner som New York City har att erbjuda. Beroende på din smak har du flera alternativ:

Boka en dagskryssning med Circle Line på Hudsonfloden

11. Se New Yorks skyline när den är som mest hisnande

pojke som går uppför en hög byggnad|©Maarten van den Heuvel
pojke som går uppför en hög byggnad|©Maarten van den Heuvel

Om det är något New York har så är det en fantastisk skyline. Och om det är något som de flesta barn gillar att göra, så är det att klättra upp på höjderna och betrakta utsikten framför sina fötter, som om de vore fåglar.

Därför är ett besök på en eller flera av utsikt splatserna i staden som aldrig sover en utmärkt plan för både barn och vuxna:

Boka biljetter till SUMMIT One Vanderbilt

12. Segla på New York Citys vatten ombord på NYC Ferry

New York City-färja| ©Jana Markova
New York City-färja| ©Jana Markova

Jag är säker på att barnen kommer att älska att åka båt och segla runt New York City som orädda sjömän på jakt efter äventyr, så vad sägs om att ta med dem på NYC Ferry en liten stund under semestern? Om de aldrig har varit på en båt förut kommer de att bli överlyckliga!

Dessutom kommer detta alternativ att låta dig se den vackra Manhattan skyline från ett annat perspektiv, och medan du är på det, kommer du att kunna resa till andra New York-stadsdelar för en resa till Brooklyn eller Governors Island om du känner för att utforska andra delar av staden. Och det för väldigt lite pengar eftersom det bara kostar 2,75 USD att åka med NYC Ferry och barn under 1,10 meter är gratis.

Det är en fantastisk upplevelse, särskilt på våren och sommaren när det är fint väder och du kan njuta av solskenet, havsbrisen och utsikten från färjans övre däck.

Resan med NYC Ferry är mycket trevlig och det finns till och med en cafeteria ombord där du kan köpa ett mellanmål om barnen blir sugna på något.

13. Ta en promenad genom New Yorks leksaksaffärer

Ingången till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Ingången till FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Om du vill köpa några souvenirer till barnen från deras vistelse i staden kommer du att hitta många butiker i staden där deras ögon kommer att bli glansiga och de kommer att tappa tidsuppfattningen. Det är på grund av leksaksbutikerna i New York! Här är några av de mest intressanta att besöka med barn.

 • FAO Schwarz: detta är den mest ikoniska leksaksbutiken i staden och du hittar den i Rockefeller Center. Vid entrén möts du av en anställd klädd som en tennsoldat som, om du ber honom, tar ett souvenirfoto med barnen. Inuti kommer du att upptäcka ett leksaksparadis - jag överdriver inte!
 • Disney Store: om du älskar Disney, Marvel eller Star Wars får du inte missa butiken på Times Square, i hjärtat av New York. Den är fantastisk!
 • Lego Store: även i Rockefeller Center och framför St Patrick's Cathedral hittar du den berömda byggklodsbutiken, med två våningar! Om du är ett Lego-fan kommer du att älska det.
 • Build-A-Bear Workshop I denna leksaksaffär kan barnen få sin egen personliga souvenir från New York. Allt de behöver göra är att välja ett gosedjur som de kan fylla i och klä som de vill, vilket är fantastiskt, eller hur?

14. Och glöm inte godisbutikerna!

M&M:s värld i New York| ©Cameo Bryan
M&M:s värld i New York| ©Cameo Bryan

Även om de reser tusentals mil hemifrån har barn fortfarande ett sötsug och kommer inte att förlåta ett sötsug (och det kommer inte vuxna heller att göra!). Om du vill unna dig något sött under din semester i New York måste du besöka några av de mest originella godisbutikerna i New York- här finns något för alla!

 • Economy Candy: Du hittar detta godisparadis på Lower East Side. Trots att butiken är liten är den fullproppad med godis i alla smaker, färger och former. Dessutom är priserna ganska billiga (varor finns tillgängliga för 0,99 USD), därav namnet.
 • Dylan's Candy Bar: Ett måste för alla sötsugna på Upper East Side, butiken har tre våningar fyllda med över 7 000 olika sorters godis! En dröm som går i uppfyllelse för miljontals barn.
 • M&M's World: ett annat måste på Times Square för den som gillar sötsaker. Här kan du köpa massor av godis och merchandising från varumärket. Det blir svårt att inte gå därifrån med en chokladpåse.

Tips för att få ut det mesta av dessa familjeupplevelser i New York City

Solnedgång i New York från en rooftop| ©Quintin Gellar
Solnedgång i New York från en rooftop| ©Quintin Gellar

Köp dina biljetter i förväg

New York är en av de mest besökta städerna i världen varje år och det är inte konstigt att många av dess attraktioner är fullpackade med besökare.

Det är viktigt att planera din resa till New York och boka dina biljetter i förväg för att se till att allt går smidigt. Och kom ihåg att på Hellotickets hittar du många biljetter med direkt tillgång, för att undvika långa köer som kan tråka ut och göra dina barn otåliga.

När du köper biljetter bör du ta hänsyn till följande tips:

 • De flesta Broadway-teatrar tar inte emot barn under 4 år (detta är policyer som fastställs av enskilda teatrar).
 • Ingen av teatrarna säljer barnbiljetter till Broadway-musikaler, så alla besökare måste betala samma pris för biljetterna.
 • När det gäller om barn kan gå på NBA-matcher gratis beror det verkligen på laget: policyn på Madison Square Garden (där New York Knicks spelar) säger att barn som har fyllt två år måste ha en biljett. På Barclays Center (där Brooklyn Nets spelar) kan barn upp till 34 tum komma in gratis om de delar sittplats med en vuxen som har biljett och som följer med dem.

Välj den bästa tiden för aktiviteter

Barn går i allmänhet upp tidigt och lägger sig tidigt. Detta är perfekt i en stad som New York, där många av attraktionerna har färre besökare tidigt på morgonen:

 • En bra tid att åka skridskor med barn på isbanorna är tidigt på morgonen och på vardagar, eftersom det då knappt finns några människor. Dessutom är skridskoåkning och stående "hjälpmedel" gratis före kl. 11.00.
 • Om du vill se julbelysningen i Dyker Heights rekommenderar jag att du anländer lite innan mörkret så att du kan delta i belysningen, som i New York sker runt 16:30 i december. Det är ett magiskt ögonblick!
 • Jag rekommenderar att du åker linbana runt lunchtid när det inte är så mycket folk. Glöm inte att det är ett transportmedel som förbinder Roosevelt Island med Manhattan och att New York-borna använder det för att ta sig runt. Därför är det bäst att undvika rusningstiderna mellan 7 och 9 på morgonen och 17 och 19 på kvällen.
 • Den bästa tiden att besöka museer är vanligtvis tidigt på morgonen på vardagar. Då är barnen mer mottagliga och mindre trötta efter dagen. Efteråt är det bara att ge sig ut och utforska!
 • NBA-matchdagar är en speciell tid i New York. Jag rekommenderar att du tar dig till arenan minst en timme i förväg så att du inte fastnar mitt i matchen. På så sätt kan du lugnt gå igenom säkerhetskontrollen, titta i souvenir- och snacksbutikerna, hitta dina platser på läktaren och uppleva stämningen före matchen med cheerleadernas danser, nationalsången och spelarnas entré på planen.

Planera hur du ska ta dig runt

Ingen gillar att slösa tid på att ta sig runt, allra minst otåliga barn som är otåliga att komma fram till sin destination. Så i en så stor stad som New York är det ännu viktigare att tänka på hur man bäst tar sig till varje sevärdhet.

NYC Ferry går till exempel mer sällan än tunnelbanan, men beroende på rutt och veckodag är det olika turtäthet. Mitt råd är att kontrollera tidtabellerna på webbplatsen i förväg så att du kan gå ombord i tid.

Ett bra sätt att ta sig runt och samtidigt utnyttja tiden till att se sevärdheterna i Big Apple är dock att boka en plats på New Yorks sightseeingbuss, som har många fördelar:

 • Du kan välja biljetter för en eller två dagar, beroende på hur länge du ska vara i staden.
 • Du kan hoppa på och av hur många gånger du vill, så du kan använda den för att få en första titt på staden, som transportmedel mellan attraktioner eller bara för att vila benen en stund.
 • Tack vare mobilappen vet du exakt när bussen kommer, så att du kan planera dina transferresor perfekt.
 • Det finns två rutter att välja mellan: Uptown, som passerar Madison Square Garden, Fifth Avenue, Times Square, Metropolitan Museum, MoMa och Central Park; och DownTown, som passerar Broadway, Wall Street, Battery Park, Little Italy, Chinatown och Soho.

Boka en plats på New York Sightseeing Bus