Frihetsgudinnan Biljetter: alternativ, när man köper dem, hur man får tillgång till...

Det är New Yorks obestridda symbol. Från Liberty Island vakar den över staden och välkomnar varje dag tusentals besökare som är redo att utforska den och njuta av utsikten. Vill du veta hur? Jag ska berätta för dig hur du skaffar biljetter.

Alex Grande

Alex Grande

10 minsta läsning

Frihetsgudinnan Biljetter: alternativ, när man köper dem, hur man får tillgång till...

Utsikt över statyn från färjan | ©Hellotickets

Om det finns en ikon som representerar New York är det Frihetsgudinnan.

Att besöka den eller åka runt den med båt är en upplevelse som du inte får missa på din resa till New York, om inte annat för att få en vykortsutsikt över Manhattan från Liberty Island. Om du köper dina biljetter iförväg slipper du två köer: färjan till Liberty Island och den till statyn.

Det mest kompletta alternativet

Frihetsgudinnan, Ellis Island och 9/11 Memorial Tur

Besök tre av New Yorks mest ikoniska landmärken

På den här fem timmar långa rundturen med en expertguide får du besöka Frihetsgudinnan och Ellis Island, samt en rundvandring på Ground Zero.

Här är de bästa sätten att besöka statyn: På denhär turen får du se tre av de viktigaste sevärdheterna i New Yorks historia: Frihetsgudinnan, Ellis Island och 9/11 Memorial. En guidad tur på cirka fem timmar där du får möjlighet att uppleva en mycket komplett upplevelse med en expertguide med vilken du inte kommer att missa någon detalj.

I planen ingår även färjan från vilken du kommer att ha en spektakulär utsikt.

Varför jag gillar det här alternativet: Det är det mest kompletta alternativet eftersom turer vanligtvis inkluderar Frihetsgudinnan och Ellisöarna men inte 9/11 Memorial, ett obestridligt besök.

Rekommenderas om... Du är någon som gillar att få alla detaljer om besöket.


Ett intressant alternativ

Frihetsgudinnan och Ellis Island - Early Access

Upptäck statyn med en guidad tur

Perfekt om du vill se Frihetsgudinnan utan att behöva oroa dig för transport och väntetid. En expertguide följer med dig på turen först på morgonen. Du kommer också att besöka Ellis Island. Färjan är inkluderad.

Längd: 4 timmar

En av de punkter jag vill ta upp (och som gäller det här alternativet lika mycket som alla andra som tar dig dit) är att utsikten över Manhattans skyline från färjan och från Liberty Island är spektakulär. Frihetsgudinnan ligger på en liten ö söder om Manhattan och det enda sättet att ta sig dit är med båt.

Det jag gillar mest med den här biljetten är att förutom det historiska sammanhanget som din lokala guide kommer att förklara under den fyra timmar långa rundturen och invandrarmuseet, ingår även transport. Du tar sedan färjan till Ellis Island och besöker invandrarmuseet.

En av de fantastiska sakerna med den här turen är att du inte behöver vänta i köer på färjorna eftersom du har prioriterad tillgång.Varför jag gillar det här alternativet: Det här är det bästa alternativet för pengarna som jag har hittat.

Rekommenderas om... du funderar på att åka till Frihetsgudinnan och Ellis Island och vill se båda platserna på djupet med bekvämligheten av att transporten ingår och att du får sällskap av en expertguide.


Det ekonomiska alternativet

Frihetsgudinnan och Ellis Island Tur

Ta en färjetur till statyn för att se den på nära håll.

Om du vill se stadens mest berömda kvinna utan att lägga ner mycket tid och pengar kan du ta en båttur till henne för att få de bästa bilderna. Utsikten över Manhattan från färjan kommer att göra resan värd att göra.

Detta kan vara ditt bästa alternativ om du besöker New York i några dagar med lite tid eller om du har varit där förut och bara vill ta en avkopplande kryssning runt Frihetsgudinnan för att minnas ditt tidigare besök och njuta av sevärdheterna.

Även om den här turen bara inkluderar Frihetsgudinnemuseet är fördelarna med den här aktiviteten för mig tydliga: du slipper köa, du behöver inte lägga extra tid på att gå av och på igen, du kan njuta av den bästa utsikten över Manhattan samtidigt som du tar en trevlig båttur och det ingår en audioguide med vilken du kan få mer information om ditt besök.

Varför jag gillar det här alternativet: Det här är den billigaste turen för att komma nära statyn utan att behöva betala inträdesavgift.

Rekommenderas om... du inte vill ge upp chansen att se den på nära håll, även om du inte har tid eller budget att gå in.


Vi jämför de tre alternativen


Hur mycket kostar det att besöka Frihetsgudinnan?

Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Priserna för att besöka Frihetsgudinnan kan variera beroende på om du väljer att köpa en vanlig biljett eller en guidad tur, men turer börjar vanligtvis från cirka 50 euro och inkluderar biljetter, färja och en expertguide.

Om du föredrar att gå på egen hand kan du hitta biljetter från cirka 20 euro för piedestalen, men du måste köpa separata färjebiljetter och betala för en guidad tur om du väljer att besöka statyn och Liberty Island med en guide.

Köp biljetter till Frihetsgudinnan vid biljettkassan

Den stora nackdelen med att köpa biljetter på plats är att du måste stå i kö och att du kanske också måste vänta på nästa färja om det är stora turistmassor.

Boka en tur till Frihetsgudinnan

Ingår biljetter till Frihetsgudinnan i något av stadens sightseeingpass?

Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Frihetsgudinnans lockelse gör den också till en obligatorisk sevärdhet på stadens viktigaste turistpass. Om du fortfarande inte vet vad de är, hur man använder dem eller om de är lämpliga för dig eller inte, uppmanar jag dig att läsa min artikel om New York-Pass och andra pass.

Om du i alla fall är intresserad av att komma till saken och se vilka pass som inkluderar inträde till Frihetsgudinnan, så finns här en lista över vilka de är och förresten länkar jag dig till den praktiska guide som jag har utarbetat om vart och ett av dem. Jag är säker på att detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilket pass som passar bäst för din resa!

Boka en tur till Frihetsgudinnan

Hur tar man sig till Frihetsgudinnan?

Solen går ner bakom Frihetsgudinnan, sett från färjan.| ©Hellotickets
Solen går ner bakom Frihetsgudinnan, sett från färjan.| ©Hellotickets

Om du funderar på att åka till Liberty Island på egen hand finns det bara ett företag som kör färjor till Frihetsgudinnan, och det är Statue of Liberty Cruises. Du kan ta en expresskryssning till Frihetsgudinnan om du har ont om tid men inte vill gå miste om upplevelsen.

Ombordstigningsplatser

 • Battery Park, som ligger söder om Manhattan. Som huvudbrygga är det mest trångt, så återigen, försök att komma dit tidigt på morgonen. För att komma dit är det bäst att ta tunnelbanan till Bowling Street eller South Ferry.
 • Liberty State Park, som ligger i New Jersey. Om du inte vill vänta i en lång kö till färjan, eller om du bor i närheten, är detta ett bra alternativ.

Tidtabeller

Det går en färja till Frihetsgudinnan var 25:e minut. När du anländer till piren vid Battery Park, om du redan har köpt din biljett, går du helt enkelt genom säkerhetskontrollen och går ombord på färjan direkt.

Färjan tar dig direkt till Liberty Island på cirka 15 minuter, och du kommer gradvis att se Frihetsgudinnan komma allt närmare. I slutet av ditt besök kan du ta färjan till Ellis Island (där du kan besöka invandrarmuseet) eller åka direkt tillbaka till Manhattan. Att besöka Liberty Island, Frihetsgudinnan och Ellis Island tar ungefär 5 timmar. Detta kan tyckas självklart, men försök att inte missafärjan tillbaka! Vakterna på Liberty Island måste beställa en särskild upphämtningstjänst för dig, och gissa vem de låter betala för det?

Boka en tur till Frihetsgudinnan

När ska du besöka Frihetsgudinnan?

Som du kanske kan förvänta dig är Frihetsgudinnan en av New Yorks mest populära attraktioner, så det är svårt att missa ett stort antal turister. Med det sagt bör du försöka ta dig dit så tidigt som möjligt på morgonen.

Om du lyckas ta dig till Liberty Island före klockan 10 på morgonen slipper du en hel del trängsel. De flesta besökare åker förstås till Frihetsgudinnan på helgerna, så om du kan, försök att åkamåndag till fredag. Om du ändå bara kan åka på helgerna är söndagar den bästa dagen när det gäller trängsel.

Boka en tur till Frihetsgudinnan

Hur kan jag klättra upp på statyns krona?

Frihetsgudinnans krona| ©Erik Lindgren
Frihetsgudinnans krona| ©Erik Lindgren

Du kan bestiga Frihetsgudinnans krona genom att betala ett tillägg eller genom att köpa en särskild biljett. Attraktionen med att klättra på Frihetsgudinnans krona är mer att se själva monumentet som är byggt inifrån, eftersom utsikten från toppen inte är lika spektakulär.

Om du väljer detta alternativ rekommenderar jag att du bokar dina biljetter i god tid, eftersom de säljs ut först.

Boka en tur till Frihetsgudinnan

Var ska du äta när du besöker Frihetsgudinnan?

Inatteso Pizzabar italiensk meny| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabar italiensk meny| ©Inattesopizzabar.com

När du planerar var du ska äta under ditt besök på Frihetsgudinnan har du två alternativ: ät före eller efter besöket eller gå till cafeterian på Liberty Island eller Ellis Island, där en meny vanligtvis kostar mellan 12 och 15 dollar, med alternativ som sallader, hamburgare och smörgåsar. Om du följer min rekommendation och besöker Frihetsgudinnan tidigt på morgonen är du tillbaka i Battery Park lagom till lunch och det är därför jag rekommenderar några läckra restauranger. Men om följande lista inte övertygar dig kan du kolla in debästa ställena att äta i New York här.

 • Inatteso Pizzabar - ett populärt pizzeria i finansdistriktet där du kan hitta sallader, köttbullar, pasta och pizza, som alla ser läckra och autentiska ut.
 • Toro Loco NYC - en mexikanskinspirerad restaurang med en fantastisk meny med tacos, nachos, quesadillas och burritos. Perfekt för en snabb bit att äta på plats eller att ta med sig och fortsätta utforska New York.
 • Café 11 - här hittar du sushi, wraps och vegetariska alternativ, främst take away, om du föredrar en lätt och hälsosam måltid. Nackdelen är att de inte har öppet på helgerna, så tänk på det innan du går dit.
 • Luke's Lobster - Hummerrullen, en av de viktigaste delarna av den amerikanska smörgåsrepertoaren, är den här restaurangens specialitet. I grund och botten är det en brioche-smörgås fylld med hummerkött och sås. Den är inte för alla, men om din mun vattnas när du läser detta, tänk inte två gånger och prova den!

Alex' resetips Se upp för de försäljare runt Battery Park som erbjuder dig biljetter - de flesta av dem är falska!

Tips för att besöka Frihetsgudinnan

Foto med frihetsgudinnan i bakgrunden| ©Hellotickets
Foto med frihetsgudinnan i bakgrunden| ©Hellotickets

Om du redan mentalt har satt en fot på färjan och ser fram emot dagen för din utflykt kan du ta del av några tips som kommer att vara till nytta innan du organiserar ditt besök:

 • Undvik helgen: Försök att åka måndag till fredag och helst på morgonen.
 • Skåp: När du anländer till piren på Liberty Island kommer du att gå en kort sträcka och komma fram till foten av Frihetsgudinnan. Innan du går in på statyns piedestal måste du lämna dina tillhörigheter i ett skåp (förutom mobiltelefon, kamera och plånbok) i skåpen vid statyns fot.
 • Glöm inte att ha med dig småpengar: Skåpen kostar 25 cent, så kom ihåg att ta med lös växel (eller sedlar till växelautomaterna).
 • Ta med det nödvändigaste: För att klättra upp på Frihetsgudinnans krona måste du lämna alla dina ägodelar vid biljettluckorna utom biljetten och kameran. Därför rekommenderar jag att du vid detta besök tar med dig det nödvändigaste och inget annat.
 • Besök Ellis Island: Som jag nämnde tidigare kan du, när du har besökt Frihetsgudinnan färdigt, återvända till Liberty Island-piren och om den vackra utsikten över Manhattan tillåter dig att komma iväg kan du hoppa på färjan till Ellis Island, ett måste att besöka.

Boka en tur till Frihetsgudinnan

Besök Ellis Island

Ellis Island sett från färjan| ©Tania Fernández
Ellis Island sett från färjan| ©Tania Fernández

Ellis Island kan du besöka Immigration Museum, med över trettio rum med utställningar om den tid då New York tog emot invandrare från hela världen. Något som jag tyckte var ganska intressant med det här museet är att det har en tjänst för att spåra förfäder där du kan se om någon från din mest avlägsna släkt någonsin bott i New York.

Turer på Ellis Island

Om du vill se området där Frihetsgudinnan ligger mer ingående finns det flera alternativ för dig. Du kan ta en privat rundtur på Ellis Island med biljetter till Frihetsgudinnan eller så kan du boka en guidad tur som inkluderar Ellis Island och Frihetsgudinnan samt 9/11 Memorial.

Boka en rundtur till Frihetsgudinnan och Ellis Island

Andra intressanta aktiviteter i New York

Helikopterutsikt över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Helikopterutsikt över Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Om du är sugen på att se Frihetsgudinnan från en annan synvinkel finns det ett antal platser i staden som ger dig den bästa utsikten över Frihetsgudinnan. Men det är också möjligt att flyga över Manhattan i en helikopter: en 15-20 minuters flygning över Hudson gör att du kommer nära att se inte bara statyn utan också Manhattans mest imponerande skyskrapor. Låter bra, eller hur?

Om du vill läsa mer om det här alternativet rekommenderar jag min artikel om hur man tar en helikoptertur över Manhattan. Oavsett om det är första gången du är i New York eller om du redan är en flitig besökare vet du att staden är enorm och att utbudet av attraktioner, saker att göra och sevärdheter är enormt. Att ta en guidad tur är viktigt för att lära känna de viktigaste sevärdheterna och förstå stadens historia och sedvänjor. Här är min rapport om dessa två turer, som för mig är de mest kompletta:Rundtur på övre och nedre Manhattan y New York-Kontrastturer

Om du däremot har gott om tid och känner att du vill lämna staden för att upptäcka dess omgivningar, lämnar jag här min artikel om 5 dagsturer från New York så att du kan utforska alla alternativ.

Boka en nattlig helikopterflygning