Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Så tar man sig från JFK till Manhattan

Om ditt plan landar på JFK, New Yorks internationella flygplats, och du vill åka till Manhattan ska du ta del av alla möjligheter att ta dig dit.

María Cano

María Cano

6 minsta läsning

Så tar man sig från JFK till Manhattan

Landning på JFK | ©Miguel Ángel Sanz

John Fitzgerald Kennedy Airport (JFK) är den viktigaste och mest kända flygplatsen i New York City. Den ligger i stadsdelen Jamaica i Queens, cirka 30 km från Manhattan.

Det brukar ta ungefär en timme att ta sig dit om det inte är rusningstid och trafiken hindrar det. Jag kommer att förklara de olika möjligheterna i detalj, med hänsyn till varaktighet, komfort och naturligtvis priset.

1. Från JFK Airport till Manhattan i en privat transfer eller delad med andra resenärer

Terminal 1 på JFK-flygplatsen| ©Doug Letterman
Terminal 1 på JFK-flygplatsen| ©Doug Letterman

Om du vill ha komfort till ett rimligt pris är det mest praktiska alternativet att hyra en transfer mellan New York och flygplatsen, antingen ensam eller tillsammans med andra resenärer. Du reser bekvämt i en modern, fullt utrustad minibuss. Här är alla detaljer om hur du bokar den så att du inte har några tvivel.

Denna typ av minibuss har plats för cirka 11 passagerare. Den hämtar dig så snart du landar på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. Du behöver inte slösa tid. Detta är en av dess främsta fördelar.

När det gäller bagage kan varje passagerare ta med sig en resväska och en handväska. Om du tar med dig mer bagage måste du betala ett extra tillägg.

Hur denna tjänst fungerar

Allt du behöver göra för att boka denna delade transporttjänst är att göra en bokning online. För att göra detta kommer du att bli ombedd att lämna detaljerad information om ditt flyg (bolag, flygnummer, tidtabell), så att bolaget kan övervaka det och få mer information om huruvida det är försenat eller om det tvärtom kommer fram i tid.

Dessutom måste du ange hotellets adress så att chauffören vet vart han ska åka och på så sätt kan han förbereda den mest bekväma rutten med hänsyn till var de olika passagerarna bor.

När bokningen har gjorts får du ett bekräftelsemail. Och... du är redo! När du stiger av planet behöver du bara gå till biljettdisken för marktransporter i terminalen där du landar och visa upp din utskrivna biljett. De ger dig all information om vart du ska åka för att fånga minibussen.

Tidtabell

Pendeltrafiken är öppen dygnet runt. Den är öppen 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Så oavsett när du anländer har du en förare som väntar på dig - du kan känna dig trygg!

Hur lång tid det tar att ta sig dit

Restiden från JFK-flygplatsen till ditt hotell på Manhattan beräknas vara mellan 60 och 90 minuter. Flygplatsen ligger i Jamaica-distriktet i Queens, ungefär 30 km från centrum, så en timme borde räcka. Men New York är en stad som kan vara mycket trafikerad under rusningstid, med trafikstockningar, så resan kan ta upp till 90 minuter under rusningstid.

Priser

Ridesharing är en tjänst som ger bra valuta för pengarna. Priset ligger mellan 18 och 20 euro. En av dess främsta fördelar är dessutom att den har ett fast pris. Du betalar ett fast belopp vid bokningstillfället och beloppet ökar inte på grund av trafik, tid eller avstånd till hotellet. Om du tar med dig mer bagage än vad som rekommenderas (en resväska plus en handväska) måste du betala en extra avgift. Dessutom ingår inte dricks i denna tjänst.

Fördelar

Om fördelarna med samåkning fortfarande inte är uppenbara för dig, så finns här en lista över dem:

 • Bokning: Det är mycket enkelt att boka. Du kan göra det bekvämt från din dator.
 • Öppettider: Den är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
 • Dörr till dörr: Det är en direktservice från flygplatsen till hotellet.
 • Du slipper slösa tid: Du slipper alla de extra resor som är typiska när du kommer till en ny plats och känner till transportnätet (leta efter hållplatsen eller stationen, slåss med biljettautomaten, se var plattformen är från vilken tunnelbanan eller bussen avgår, göra omstigningar...). Det verkar inte komplicerat, men när du kommer från en lång flygresa på över sju timmar blir det ganska tröttsamt.
 • Varaktighet: Resan tar mellan 60-90 minuter beroende på trafiken vid tidpunkten för resan. Du vinner inte mycket tid jämfört med andra alternativ.
 • Pris: Priset börjar på 18-20 euro. Dessutom är det ett fast pris som inte ökar på grund av trafik, restid eller avståndet till ditt hotell.
 • Erfaren förare: Chaufförflottan består av förare som kan staden utan och innan och har en lång erfarenhet av att köra bil.
 • Komfort: Det råder ingen tvekan om att det trots allt är ett mycket bekvämt alternativ.

Boka en privat transfer från JFK till Manhattan

2. Det underjordiska, det mest ekonomiska alternativet

Tunnelbanan på Manhattan| ©Malvina Battiston
Tunnelbanan på Manhattan| ©Malvina Battiston

Att åka tunnelbana från JKF-flygplatsen till Manhattan är utan tvekan det mest ekonomiska alternativet. New Yorks tunnelbana går faktiskt inte till JFK-flygplatsen, men det finns ett monorailsystem, AirTrain, som förbinder de olika passagerarterminalerna med New Yorks tunnelbana.

Nedan får du alla detaljer om hur du tar dig från JFK till AirTrain-hållplatsen och all information du behöver veta för att ta dig till Manhattan med AirTrain.

Hur tjänsten fungerar

Tunnelbanan går inte till JFK-flygplatsen, så för att ta sig till närmaste tunnelbanestation måste du ta en monorail som kallas AirTrain och som förbinder de olika passagerarterminalerna med två närliggande tunnelbanestationer, Jamaica och Howard Beach.

Tunnelbanestationen Jamaica betjänas av tunnelbanelinjerna E, J och Z, och Howard Beach-stationen betjänas av A-linjen. Alla dessa tunnelbanelinjer (E, J, Z och A) går in på Manhattan. Nu behöver du bara se vilken linje som tar dig närmast ditt boende.

Kolla in kartan över New Yorks tunnelbana så att du inte har några tvivel om vilken tunnelbanelinje som är bäst att ta och vilken som är den närmaste hållplatsen till ditt boende:

 • Jamaica Station: linjerna E (24 timmars trafik), J och Z.
 • Howard Beach: A Line (24-timmars service).

Tidtabeller

A- och E-linjerna har en 24-timmarstrafik, så du har inga problem oavsett när du anländer.

Priser

Som väntat kan AirTrain-tjänsten röra sig fritt från flygplatsterminal till flygplatsterminal, men inte till närmaste tunnelbanestationer. I det här fallet kostar det 6 euro (7,75 dollar) per person, plus cirka 0,80 euro (1 dollar) för det fysiska kortet.

Observera att när du köper ditt tunnelbanekort måste du fylla på det med 2,5 euro (3 dollar), vilket är det ungefärliga priset för en enkel biljett till New Yorks tunnelbana som tar dig från en av de två stationerna som nämns ovan till den mest bekväma hållplatsen på Manhattan.

Hur lång tid det tar att ta sig dit

AirTrain tar dig till tunnelbanestationerna Jamaica och Howard Beach på cirka 10 minuter. Resan från Jamaica och Howard Beach till Manhattan tar cirka 30-40 minuter och den totala kostnaden för AirTrain-biljetten, det fysiska kortet och enkelbiljetten är cirka 9 euro.

3. Tåg, det snabbaste sättet att ta sig från JFK till Manhattan

Howard Beach Station på AirTrain till JFK-flygplatsen| ©Matthew Rutledge
Howard Beach Station på AirTrain till JFK-flygplatsen| ©Matthew Rutledge

Tåget är ett annat alternativ för att ta sig från JFK till Manhattan. Den liknar tunnelbanan, men du kommer snabbare fram till din destination.

Hur denna tjänst fungerar

Om du vill ta dig från JFK till Manhattan med tåg kan du ta monorailsystemet AirTrain, som förbinder de olika passagerarterminalerna med två närliggande underjordiska stationer, Jamaica och Howard Beach. Från någon av dessa stationer kan du ta tåget till Manhattan.

Hur lång tid det tar att ta sig dit

AirTrain tar dig till tunnelbanestationerna Jamaica och Howard Beach på cirka 10 minuter. Det tar bara 20 minuter att ta sig från Jamaica till Penn Station på Manhattan.

Pris

I det här fallet, och även om användarna jämför med tunnelbanan, är priset betydligt högre, eftersom priset för AirTrain, 6 euro (7,75 dollar), måste du lägga till tågbiljetten, som kostar mer än tunnelbanan. Det är ännu dyrare under rusningstid. Tågpriserna kan vara så höga som 12 euro beroende på tid på dygnet.

4. Minibuss, ett annat alternativ för att ta sig från JFK till Manhattan

Delta Companies, ett flygbolag från JFK Airport| ©Sara Lou
Delta Companies, ett flygbolag från JFK Airport| ©Sara Lou

JFK-flygplatsen erbjuder också en delad minibuss för att ta sig till Manhattan.

Pris

Biljetten till denna minibuss kostar 17 euro, eller cirka 20 dollar. Priset kan variera beroende på destinationen.

Tidsplan

Tjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Om du väljer det här alternativet måste du gå till marktransportdisken och visa upp din bokning.

 • Du kommer att anlända inom.... 60-90 minuter.
 • Det kommer att kosta... från 17 euro.

5. Taxi eller Uber är de dyraste alternativen för att ta sig från JFK-flygplatsen till Manhattan

Skylt för taxibilar och bussar vid JFK Terminal 5| ©Michael Gray
Skylt för taxibilar och bussar vid JFK Terminal 5| ©Michael Gray

Ett annat alternativ för att ta sig från JFK till Manhattan är att ta en taxi eller Uber. Jag rekommenderar det inte, eftersom de är de dyraste av de alternativ som nämns ovan och det finns bekvämare transportmedel.

Varaktighet

Restiden är densamma med Uber som med taxi, mellan 60-90 minuter beroende på tid på dagen och trafik.

Pris

Även om det kan vara det dyraste transportmedlet för att ta sig till Manhattan från JFK, borde det i princip inte finnas några överraskningar när det gäller priset, eftersom taxiresan, precis som i andra spanska och europeiska städer, har ett fast pris som börjar på 50 euro. Till detta pris ska läggas vägtullen, som kostar från 3,5 euro (4,5 dollar) mitt på dagen och en extra avgift på cirka 1 euro för resan till New York.

Uber-priset är cirka 60 euro.

 • Du anländer till.... 60-90 minuter.
 • Det kommer att kosta... 50-60€.