Hur man köper biljetter till en basebollspel i New York

Vill du njuta av en av de mest populära amerikanska sporterna på ditt besök i New York? Här hittar du alla detaljer om hur du köper biljetter till MLB-basebollmatcher, Yankees eller något annat lag.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en basebollspel i New York

Yankee Stadium | ©Hellotickets

En av de mest fascinerande upplevelserna man kan ha i USA är att gå på en MLB-match. Oavsett om det är för att du älskar baseboll eller för att du vill njuta av atmosfären kring sporten i New York, är det definitivt något du måste uppleva under din resa.

De mest kända basebollagen i New York är Yankees, vars hemmaarena är Yankee Stadium, och Mets, vars hemmaarena är Citi Field. De är föga förvånande rivaliserande lag och båda tävlar i MLB (Major League Baseball) som pågår från början av april till oktober. Trots att de tävlar i samma liga (MLB) spelar Yankees i AL (American League) och Mets i NL (National League). Läs vidare för att ta reda på mer om båda lagen.

Biljetter till New York Yankees: favoritalternativet

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorks mest ikoniska lag med flest vunna titlar i de fyra stora professionella ligorna (MLB, NBA, NFL och NHL). New York Yankees grundades 1901 och har vunnit 27 World Series av de 40 de har spelat. De tillhör American Leagues östra division och spelar på legendariska Yankee Stadium i Bronx.

Köp biljetter för att se New York Yankees

Biljetter till New York Mets, de stora rivalerna

Mets stadion
Mets stadion

Det andra stora laget i stan är New York Mets. De grundades 1962 och har hittills vunnit 2 World Series, även om de nästan vann en till 2015. De är också en del av den östra divisionen i National League och spelar på Citi Field i Queens.

Köp biljetter för att se New York Mets

Var kan man köpa MLB-biljetter i New York?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

Det finns många matcher i MLB, i själva verket spelar lagen varannan dag och till och med varje dag i några veckor. Så basebollbiljetter är vanligtvis lätta att få tag på, särskilt jämfört med NBA-biljetter. För att köpa basebollbiljetter har du två alternativ:

Köp biljetter online och i förväg till basebollmatcher i NYC

Om du vill inkludera en basebollmatch i din New York-resa rekommenderar jag att du köper MLB-biljetter online innan du reser.

 • Efterfrågan på att gå på en basebollmatch i New York är hög så det är normalt att biljetterna säljs ut snabbt. Nyckeln är att köpa dem förr snarare än senare för att få den bästa platsen till det billigaste priset.
 • Den amerikanska biljettmarknaden är dynamisk, vilket innebär att priserna stiger när speldatumet närmar sig och utbudet minskar (precis som till exempel flygresor). Om du väntar för länge riskerar du att få slut på biljetter eller att det finns få biljetter till ett högt pris och i sektorer med mindre spektakulär synlighet.
 • Genom att boka online kan du dessutom välja din egen plats på arenan. Enligt min mening är detta det enklaste, säkraste och snabbaste alternativet.

Köpa MLB-biljetter i biljettkassan på arenan

Enligt min erfarenhet tycker jag inte att detta är det bästa alternativet. Det finns flera anledningar, här är varför:

 • Att köpa basebollbiljetter i biljettkontoret innebär att du måste köpa dem när du anländer till New York, så du måste anpassa dig till biljettfönstrets öppettider, resa till arenan och vänta i en mycket lång kö för att köpa dem.
 • Detta innebär att du kommer att slösa bort dyrbar tid på din resa till New York när du skulle kunna ta en stadsrundtur eller shoppa i Big Apple istället för att vänta i kö vid grindarna till en stadion.
 • Att få dina basebollbiljetter i biljettkassan kommer att vara månader senare än när du kunde ha köpt dem hemma. Så det kommer att finnas mycket färre alternativ kvar och kanske till ett orimligt pris. Eller så kommer de att vara slutsålda på grund av den stora efterfrågan som MLB har.

Se upp för återförsäljning

Om jag måste ge dig ett sista råd när det gäller att köpa dina basebollbiljetter, är det att vara försiktig med scalpers. Du kommer sannolikt att betala ett uppblåst pris för biljetter som har dålig synlighet eller, i värsta fall, inte är äkta och inte ger dig tillgång till spelet.

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar MLB-biljetter i New York?

Läktaren på Yankee Stadium| ©Dan Gold
Läktaren på Yankee Stadium| ©Dan Gold

Priset på New York Yankees eller New York Mets basebollbiljetter beror på motståndarlaget och vilken veckodag matchen spelas samt hur nära du befinner dig planen och kastaren. Priserna varierar från 20 USD högst upp på arenan till 500 USD i ett VIP-område. I genomsnitt bör du lägga undan ca 80 USD för att få bra biljetter och kunna njuta av showen.

Kom ihåg att priserna varierar från match till match och tenderar att öka ju närmare speldatumet du kommer. Av den anledningen, om du vill se en basebollmatch under din resa till New York, är det bäst att köpa biljetter i förväg.

Köp MLB-biljetter

Hur sparar man på biljetter till basebollmatcher i NYC?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

De första tipsen jag kan ge dig för att spara pengar när du köper MLB-biljetter är de som du förmodligen kan föreställa dig: köp dina biljetter i förväg och välj ett lag eller en match som inte är bland de viktigaste under säsongen. Det tredje tipset är naturligtvis att välja din plats på arenan klokt.

Vilken plats ska jag välja på stadion?

När du väljer en plats på arenan är tanken att hitta en balans mellan en bra plats och din budget. De billigaste biljetterna motsvarar de högsta och mest avlägsna platserna, medan ju lägre platserna är, desto högre är priset.

Men när du köper basebollbiljetter online kommer du att se en bild av den exakta vyn från varje plats så att du vet vad du kan förvänta dig från varje plats.

Kort sagt, priset på MLB-biljetter beror på hur nära du är planen. När du kommer längre bort från planen sjunker priset.

Är det värt att köpa de dyrare biljetterna?

Det beror på hur mycket av ett basebollfan du är. Om du bara går på en match för att uppleva atmosfären och ha trevligt, kanske en biljett i någon sektion av stadion, mer eller mindre nära pitcher, kommer att ge dig samma njutning även om du tittar på matchen på avstånd.

Om du däremot är riktigt intresserad av baseboll och vill se spelet och spelarna på nära håll, är mitt råd att investera lite mer pengar i bra platser - upplevelsen är värd det!

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar New York Yankees-biljetter?

Flygfoto över arenan
Flygfoto över arenan

Även om du kan hitta billigare biljetter om du sitter i ett område bort från Yankee Stadium, är det genomsnittliga priset för en basebollmatch på Yankee Stadium mellan $ 35 och $ 90. Att investera detta belopp kommer att säkerställa att du får bra platser med en sikt som gör att du kan njuta av spelet.

Vilken är den bästa platsen på Yankee Stadium?

Försök alltid att välja en rad som är så låg som möjligt och så nära första basen som möjligt, eftersom det är där 80% av poängen kommer att göras. De bästa platserna är mellan sektionerna 14 och 18 på varje rad, eftersom de tillhör hemmalaget och är nära hemmaplan.

På den här arenan kan du dock titta på matcherna från nästan var som helst, så om ditt mål bara är att njuta av upplevelsen kan du hitta billiga biljetter i sektion 400.

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar New York Mets-biljetter?

Flygfoto över stadion
Flygfoto över stadion

Om du investerar mellan 20 $ och 80 $ får du en bra plats på New York Mets Citi Field-stadion. Om du dessutom väljer en vardag för att gå på matchen blir biljetten förmodligen billigare än om du går på en lördag eller söndag (även om det alltid beror på Mets motståndare och när på säsongen den aktuella matchen äger rum).

Var är den bästa platsen på Citi Field Mets Stadium?

Mets-stadion har 5 stora sektioner (100, 200, 300, 400 och 500) som är indelade i olika undersektioner. Ju närmare 100-sektionen du befinner dig, desto närmare kommer du att vara planen och desto bättre kommer du att se matchen. Om du också befinner dig i basområdet kommer du att kunna njuta ännu bättre av de flesta av de spel som äger rum under matchen.

De bästa platserna finns mellan zon 111 och 128, men de är också de dyraste; ett mellanklassalternativ kan vara zon 310 till 330, där du har bra sikt utan att offra din New York-resebudget.

Köp biljetter till MLB

Hur ser MLB-säsongen ut och hur länge pågår den?

MLB-bollar| ©Lesly Juárez
MLB-bollar| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) består av 30 lag som spelar i American League (AL ) och National League (NL), med 15 lag i varje liga. Intressant nog tillhör Yankees och Mets olika MLB-divisioner, även om de tävlar i samma liga, den förstnämnda spelar i American League (AL) och den senare i National League (NL).

Varje säsong spelar lagen 162 matcher och fem lag från varje liga kvalificerar sig för ett fyra-lagsmästerskap efter säsongen, som avslutas med World Series, en sju matcher lång serie mellan vinnarna av varje liga som har arrangerats sedan 1903.

Försäsongen (februari - mars)

Under försäsongen spelas vänskapsmatcher mellan februari och mars för att förbereda lagen och få fansen glada inför starten av den nya säsongen.

Att köpa basebollbiljetter till försäsongsmatcher är vanligtvis billigare, även om kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ofta reserverar sina stjärnor och är mitt uppe i sitt träningsläger.

Ordinarie säsong (april - början av oktober)

Denna spelas från april till början av oktober med ett 162-spelsschema. Under dessa månader kan du se Yankees eller Mets spela på sina respektive arenor.

Under Regular Season finns det två datum av stor betydelse:

 • Traditionell Open Day: Hålls i början av april. Alla 30 MLB-lag spelar på denna dag, som är öppningsdagen för säsongen.
 • MLB All Star: Detta äger rum i mitten av juli. Detta är en årlig basebollmatch mellan de bästa spelarna i National League och American League.

Slutspelet (oktober)

Playoffs eller slutspelet börjar i oktober. Vinnarna i varje division - East, Central och West - kvalificerar sig för slutspelet. Dessa lag definieras som de lag som har flest segrar under säsongens gång. Mästarna i varje division får en direktplats till Divisional Series och de två wildcard-lagen som kvalificerar sig spelar mot varandra i Wild Card Game.

Vinnarna av Divisional Series kvalificerar sig sedan till Championship Series. I dessa semifinaler möts de två bästa lagen från varje liga, American League och National League.

I detta skede av tävlingen är det bara de bästa lagen kvar och de spelar mot varandra i slutspelet. Matcherna blir ännu mer spännande och priset på basebollbiljetter till slutspelet går upp, men spektaklet är absolut värt det.

MLB World Series (slutet av oktober - början av november)

När vinnarna i varje liga är kända kommer en av de mest efterlängtade stunderna för MLB-fans, World Series. Hela landet står stilla för att titta på ett av årets största sportevenemang.

I World Series möts mästarna i American League och National League i en serie som avgörs i bäst av sju matcher. Detta mästerskap äger rum mellan slutet av oktober och början av november.

Naturligtvis är basebollbiljetter till World Series de dyraste under hela MLB-säsongen, men det här är spelens spel. Den stora finalen!

 • Vilka är de sex basebollagen med flest World Series-titlar: NY Yankees med 27, St Louis med 11, Oakland med 9, Boston med 9, San Francisco med 8 och LA Dodgers med 6.

Köp MLB-biljetter

Hur lång är en MLB-match?

Fasad på Yankee Stadium
Fasad på Yankee Stadium

Basebollmatcher är långa. De kan pågå i 3 till 4 timmar och större delen av matchen är lugn, men plötsligt dyker det upp några spännande matcher som får fansen att gå igång.

Med denna längd, blir matcherna tråkiga? Det beror på hur mycket av ett basebollfan du är. Om du gillar det mycket kommer du att njuta av det eftersom du kommer att förstå spelen, och om du inte är en baseballexpert kommer du säkert att njuta av det också, eftersom atmosfären är livlig och det är lätt att komma in i svängarna.

Du kan ta selfies, göra videor av evenemanget och kommentera spelen medan du äter några tacos eller varmkorv. Enligt min erfarenhet är baseboll underhållande och du kommer att tillbringa en dag med att göra något annorlunda under din resa - det är värt det!

Köp MLB-biljetter

Tips för speldagen

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

När ska man gå till arenan?

MLB-dagar i New York har en speciell atmosfär. Du kan känna det i luften och gatorna är livligare än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt, utan minst en timme i förväg för att gå till lagbutiken, hitta dina platser eller köpa ett mellanmål. Du kommer att se hur arenan fylls lite i taget och hur det vrålar när spelarna kommer ut på planen.

 • Hur man tar sig till Yankee Stadium i Bronx. Det enklaste sättet att ta sig till Yankee Stadium är med tunnelbana. Den 161:a hållplatsen (linje 4) släpper av dig bredvid stadion. Du har all information om hur du använder New Yorks tunnelbana i den här artikeln, men oroa dig inte, du kan inte gå vilse.
 • Hur man tar sig till Mets stadion i Queens. Tunnelbanelinje 7 har en hållplats precis framför Citi Field (Mets-Willets Point Station), vilket kommer att vara det snabbaste alternativet med tanke på att om du bor på Manhattan kommer en taxi över bron till Queens att vara mycket dyr.

Är det möjligt att äta inne på arenan?

Inne på arenan finnsdet gott om mat- och dryckesstånd där du kan köpa något att äta medan du tittar på matchen (hamburgare, varmkorv, nachos, chips, pommes frites...) även om priserna kan vara lite högre än utanför.

 • Fans kan dock ta med sig snacks till Yankee Stadium för egen konsumtion. Hel frukt, t.ex. äpplen eller apelsiner, måste skäras i skivor eller delar. Vattenflaskor av plast på högst en liter är också tillåtna så länge de är fabriksförseglade.
 • Citi Field är tillgängligt med fabriksförseglade plastvattenflaskor på högst 0,59 liter. Fans får även ta med sig en juice box för barn som är förseglad och har mjuka sidor. Båda produkterna får inte vara frysta.

Är det möjligt att ta med ryggsäckar eller kameror?

 • Enligt Yankee Stadiums policy får ryggsäckar eller väskor som är större än 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm inte tas med in på arenan. Hårda väskor är inte tillåtna på arenan. Inte heller videokameror eller annan utrustning som endast är avsedd för inspelning av video och/eller ljud, selfiepinnar, stativ eller annan professionell kamerautrustning.
 • När det gäller Citi Field anges i policyn för Citi Field att ryggsäckar av säkerhetsskäl är förbjudna inne på arenan. Handväskor, tygkassar, blöjväskor eller små kylväskor som inte överstiger 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm är dock tillåtna. Helt genomskinliga ryggsäckar utan dolda innerfickor är också tillåtna.

Köp biljetter till MLB

Användbar information för att titta på MLB

Biljetter till Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Biljetter till Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

När ska jag välja att titta på en basebollmatch i New York?

Mellan april och oktober är det basebollmatcher i New York nästan varje dag. Om du reser till New York på sommaren, mellan maj och september, kan det vara en bra idé att se en eftermiddagsmatch. Hur som helst, kolla ditt favoritlags schema för att bestämma den bästa tiden att njuta av denna upplevelse och kom ihåg att matcherna tenderar att vara lite dyrarehelgerna.

Betalar barn inträde?

MLB är i mångt och mycket ett familjeprogram, så det är vanligt att föräldrar tar med sig sina barn till matcherna. När det gäller frågan om barn betalar inträde till baseboll är sanningen den att det beror på laget.

 • New York Yankees policy för barn säger till exempel att barn som är 3 år eller yngre och mindre än 30″ (76 cm) långa inte behöver någon biljett, men måste sitta i en vuxens knä under matchen för att inte blockera sikten för andra åskådare.
 • New York Mets anger i sin policy att barn som är 32" (81 cm) eller längre behöver en egen biljett. Barn under 32" kommer in gratis men måste sitta i en vuxens knä under evenemanget.

I vilket format kommer jag att få mina biljetter?

Yankees och Mets biljetter är mobilbiljetter så för att få tillgång till evenemanget måste de visas på din mobiltelefon och behöver inte skrivas ut. Din telefon är din biljett!

Jag har ingen internetuppkoppling i New York - hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda internetuppkopplingen på den lägenhet eller det hotell där du bor och öppna dina biljetter där så att de är redo på din telefon när du anländer till arenan. Du kan också gå till någon offentlig inrättning som en restaurang eller ett kafé nära stadion eftersom de har gratis WiFi för kunderna.

Köp MLB-biljetter

Kan jag besöka Yankee Stadium även om det inte är någon match?

Runt Yankee Stadium
Runt Yankee Stadium

Ja, det kan man verkligen säga! Yankee Stadium är en institution i New York City, så det finns flera sätt att besöka den även om du reser till staden under MLB:s lågsäsong. Här är några tips på hur du besöker Yankee Stadium, men det finns flera turer som tar dig runt läktarna och museet och anläggningen har också ett Hard Rock Café där du kan stanna till för en helamerikansk upplevelse.

Är Yankee Stadium-området säkert?

Svaret är ja. Området där Yankee Stadium ligger är säkert och atmosfären är mycket festlig i det omgivande området, så du kommer att kunna njuta av evenemanget utan några bekymmer.

Köp MLB-biljetter

Vad händer när det inte är någon basebollsäsong i New York?

Fasaden på Yankee Stadium
Fasaden på Yankee Stadium

När World Series är slut och under de kommande sex månaderna fram till slutet av mars spelas inga basebollmatcher i New York. Men om du vill gå på ett sportevenemang under din semester i staden rekommenderar jag andra alternativ: