Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man köper biljetter till en basebollspel i New York

Vill du njuta av en av de mest populära amerikanska sporterna under ditt besök i New York? Här finns alla detaljer om hur du köper biljetter till MLB-basebollmatcher, Yankees eller något annat lag.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minsta läsning

Hur man köper biljetter till en basebollspel i New York

Yankee Stadium | ©Hellotickets

En av de mest fascinerande upplevelserna man kan få i USA är att gå på en MLB-match. Oavsett om det är för att du älskar baseball eller för att du vill njuta av atmosfären i New York är det definitivt något du måste uppleva under din resa.

Vilka MLB-matcher kan du se i New York?

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorks mest kända baseballlag är Yankees, vars hemmaarena är Yankee Stadium, och Mets, vars hemmaarena är Citi Field. Yankees är föga förvånande rivaler och båda tävlar i MLB (Major League Baseball), som pågår från början av april till oktober. Även om de tävlar i samma liga (MLB) spelar Yankees i AL (American League) och Mets i NL (National League).

New York Yankees

New Yorks mest ikoniska lag med flest titlar i de fyra största professionella ligorna (MLB, NBA, NFL och NHL). New York Yankees grundades 1901 och har vunnit 27 World Series av de 40 som de har spelat. De tillhör Eastern Division i American League och spelar på det legendariska Yankee Stadium i Bronx.

 • Var: One E 161st Street.
 • Så tar du dig dit: Med buss på linje Bx13 (hållplats 161st Street/River Avenue) och med tunnelbana på linje B och D (hållplats 161st Street Yankee Stadium).

New York Mets

Stadens andra stora lag är New York Mets. De grundades 1962 och har hittills vunnit två World Series, även om de nästan vann ytterligare en 2015. De ingår också i Eastern Division i National League och spelar på Citi Field i Queens.

 • Var: 41 Seaver Way.
 • Så tar du dig dit: Med tunnelbana med linje 7 (Mets/Willets Point station).

Köp MLB-biljetter

Var kan man köpa MLB-biljetter i New York?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

Det finns många matcher i MLB, och lagen spelar faktiskt med några dagars mellanrum och till och med varje dag under några veckor. Baseballbiljetter är vanligtvis lätta att få tag på, särskilt jämfört med NBA-biljetter. För att köpa basebollbiljetter har du två alternativ:

Köp biljetter online och i förväg för baseballmatcher i NYC

Om du vill se en basebollmatch på din resa till New York rekommenderar jag att du köper MLB-biljetter online innan du reser.

 • Efterfrågan på att gå på en basebollmatch i New York är stor, så det är normalt att biljetterna säljs ut snabbt. Nyckeln är att köpa dem hellre förr än senare för att få den bästa platsen till det billigaste priset.
 • Den amerikanska biljettmarknaden är dynamisk, vilket innebär att priserna stiger när datumet för matchen närmar sig och utbudet minskar (precis som med flyg, till exempel). Om du väntar för länge riskerar du att få slut på biljetter eller att det blir få biljetter tillgängliga till ett högt pris och i sektorer med mindre spektakulär synlighet.
 • När du bokar online kan du dessutom välja din egen plats på arenan. Enligt min mening är detta det enklaste, säkraste och snabbaste alternativet.

Köpa MLB-biljetter i biljettkontoret på arenan

Enligt min erfarenhet tror jag inte att detta är det bästa alternativet. Det finns flera anledningar, här är varför:

 • Att köpa baseballbiljetter på biljettkontoret innebär att du måste köpa dem när du kommer till New York, så du måste anpassa dig till biljettluckornas öppettider, resa till arenan och vänta i en mycket lång kö för att köpa dem.
 • Det innebär att du slösar dyrbar tid på din resa till New York när du skulle kunna besöka staden eller shoppa i Big Apple i stället för att stå i kö vid stadions portar.
 • Det dröjer flera månader innan du får dina basebollbiljetter på biljettkontoret jämfört med om du kunde ha köpt dem hemma. Det kommer alltså att finnas ett mycket mindre utbud och kanske till ett orimligt högt pris. Eller så kommer de att vara slutsålda på grund av den höga efterfrågan i MLB.

Akta dig för återförsäljning

Om jag måste ge dig ett sista råd när det gäller att köpa basebollbiljetter är det att akta dig för scalpers. Det är troligt att du får betala ett högt pris för biljetter som har dålig synlighet eller, i värsta fall, inte är äkta och som inte ger dig tillträde till matchen.

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar MLB-biljetter i New York?

Bläckarna på Yankee Stadium| ©Dan Gold
Bläckarna på Yankee Stadium| ©Dan Gold

Priset på basebollbiljetter till New York Yankees eller New York Mets beror på motståndarlaget och vilken veckodag matchen spelas samt hur nära du befinner dig till planen och kastaren. Priserna varierar från 20 dollar på toppen av stadion till 500 dollar i ett VIP-område. I genomsnitt bör du lägga undan cirka 80 dollar för att få bra biljetter för att kunna njuta av showen.

Kom ihåg att priserna varierar från match till match och tenderar att stiga när matchdatumet närmar sig. Om du vill se en baseballmatch under din resa till New York är det därför bäst att köpa biljetter i förväg.

Köp MLB-biljetter

Hur kan du spara på biljetter till basebollmatcher i New York?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

De första tipsen jag kan ge dig för att spara pengar när du köper MLB-biljetter är de som du säkert kan tänka dig: köp dina biljetter i förväg och välj ett lag eller en match som inte är bland de viktigaste under säsongen. Det tredje tipset är förstås att välja sin plats på arenan med omsorg.

Vilken plats ska du välja på arenan?

När du väljer en plats på arenan är det viktigt att hitta en balans mellan en bra plats och din budget. De billigaste biljetterna motsvarar de högsta och mest avlägsna platserna, medan priset är högre ju lägre platserna är.

När du köper basebollbiljetter online får du dock en bild av den exakta utsikten från varje plats så att du vet vad du kan förvänta dig från varje plats.

Kort sagt beror priset på MLB-biljetter på hur nära du befinner dig till planen. När du kommer längre bort från fältet sjunker priset.

Är det värt att köpa de dyrare biljetterna?

Det beror på hur mycket baseballfan du är. Om du bara ska gå på en match för att uppleva atmosfären och ha roligt, kanske en biljett i någon sektion av arenan, mer eller mindre nära kastaren, gör att du kan njuta av upplevelsen lika mycket, även om du tittar på långt håll.

Om du däremot är riktigt intresserad av baseball och vill se spelarna på nära håll, är mitt råd att investera lite mer pengar för att få bra platser - upplevelsen är värd det!

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar biljetter till New York Yankees?

Flygfoto av stadion
Flygfoto av stadion

Även om du kan hitta billigare biljetter om du sitter i ett område utanför Yankee Stadium ligger det genomsnittliga priset för en baseballmatch på Yankee Stadium mellan 35 och 90 dollar. Om du investerar denna summa kan du försäkra dig om att du får bra platser med god sikt som gör att du kan njuta av spelet.

Vilken är den bästa platsen på Yankee Stadium?

Försök alltid att välja en rad som är så låg som möjligt och nära första basen, eftersom det är där 80 % av poängen kommer att tas. De bästa platserna finns mellan sektionerna 14 och 18 i varje rad, eftersom de är för hemmalaget och ligger nära plattan.

På den här arenan kan du dock se matcherna från nästan var som helst, så om ditt mål är att bara njuta av upplevelsen kan du hitta billiga biljetter i sektion 400.

Köp MLB-biljetter

Hur mycket kostar biljetter till New York Mets?

Flygfoto av stadion
Flygfoto av stadion

Om du investerar mellan 20 och 80 dollar får du en bra plats på New York Mets' Citi Field-stadion. Om du dessutom väljer en vardag för att gå på matchen kommer biljetten förmodligen att vara billigare än om du går på en lördag eller söndag (även om det alltid beror på Mets motståndare och när på säsongen matchen i fråga äger rum).

Var är den bästa platsen på Citi Field Mets Stadium?

Mets-stadion har fem stora sektioner (100, 200, 300, 400 och 500) som är uppdelade i olika sektioner. Ju närmare du befinner dig på sektion 100, desto närmare är du planen och desto bättre kan du se matchen. Om du också befinner dig i basområdet kan du ännu bättre njuta av de flesta av de spel som äger rum under matchen.

De bästa platserna finns mellan zonerna 111 och 128, men de är också de dyraste. Ett mellanställt alternativ kan vara zonerna 310 till 330, där du har god sikt utan att behöva göra avkall på din budget för New York-resan.

Köp MLB-biljetter

Hur ser MLB-säsongen ut och hur länge varar den?

MLB-bollar| ©Lesly Juárez
MLB-bollar| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) består av 30 lag som spelar i American League (AL ) och National League (NL), med 15 lag i varje liga. Intressant nog tillhör Yankees och Mets olika MLB-divisioner, även om de tävlar i samma liga, eftersom Yankees och Mets spelar i American League (AL) och National League (NL).

Varje säsong spelar lagen 162 matcher och fem lag från varje liga kvalificerar sig för ett mästerskap med fyra lag efter säsongen, som avslutas med World Series, en mästerskapsserie med sju matcher mellan vinnarna i varje liga som har hållits sedan 1903.

Försäsong (februari - mars)

Under försäsongen äger vänskapsresor rum mellan februari och mars för att förbereda lagen och få fansen att bli glada inför den nya säsongen.

Det är oftast billigare att köpa basebollbiljetter till försäsongsmatcher, även om kvaliteten på matcherna är lägre, eftersom lagen ofta har reserverat sina stjärnor och är mitt i sitt träningsläger.

Ordinarie säsong (april - början av oktober)

Den spelas från april till början av oktober med ett schema på 162 matcher. Under dessa månader kan du se Yankees eller Mets spela på sina respektive arenor.

Under den ordinarie säsongen finns det två datum som är av stor betydelse:

 • Traditionell dag för öppet hus: hålls i början av april. Alla 30 MLB-lag spelar denna dag, som är säsongens öppningsdag.
 • MLB All Star: Detta äger rum i mitten av juli. Detta är en årlig basebollmatch mellan de bästa spelarna i National League och American League.

Slutspelet (oktober)

Slutspelet börjar i oktober. Vinnarna i varje division - East, Central och West - kvalificerar sig till slutspelet. Dessa lag definieras som de lag som har flest segrar under säsongen. Mästarna i varje division får en direkt plats i Divisional Series och de två wildcard-lagen som kvalificerar sig spelar mot varandra i Wild Card Game.

Vinnarna i Divisional Series kvalificerar sig sedan för Championship Series. I dessa semifinaler möts de två bästa lagen från varje liga, American League och National League.

I detta skede av tävlingen är det bara de bästa lagen kvar och de möts i slutspelet. Matcherna blir ännu mer spännande och priset på baseballbiljetter till slutspelet stiger, men skådespelet är absolut värt det.

MLB World Series (slutet av oktober - början av november)

När vinnarna i varje liga är kända kommer en av de mest efterlängtade stunderna för MLB-fans, World Series. Hela landet står stilla för att titta på en av årets största idrottsevenemang.

I World Series möts mästaren i American League och mästaren i National League i en serie med sju matcher i bäst av sju. Detta mästerskap äger rum mellan slutet av oktober och början av november.

Naturligtvis är baseballbiljetter till World Series de dyraste under hela MLB-säsongen, men detta är matchernas match. Den stora finalen!

 • Vilka är de sex baseballlag som har flest titlar i World Series: NY Yankees med 27, St Louis med 11, Oakland med 9, Boston med 9, San Francisco med 8 och LA Dodgers med 6.

Köp MLB-biljetter

Hur lång är en MLB-match?

Fasad av Yankee Stadium
Fasad av Yankee Stadium

Baseballmatcher är långa. De kan pågå i tre till fyra timmar, och det mesta av matchen är lugnt, men plötsligt kommer det några spännande spel som får fansen att gå igång.

Blir matcherna tråkiga med denna längd? Det beror på hur mycket baseballfan du är. Om du tycker mycket om det kommer du att trivas eftersom du förstår spelet, och om du inte är någon basebollexpert kommer du säkert att trivas också, eftersom atmosfären är livlig och det är lätt att komma in i svängarna.

Du kan ta selfies, göra videor av evenemanget och kommentera spelningarna medan du äter tacos eller korv. Enligt min erfarenhet är baseboll underhållande och du kommer att tillbringa en dag med att göra något annorlunda under din resa - det är värt det!

Köp MLB-biljetter

Tips för matchdagen

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

När ska man gå till arenan?

MLB-dagar i New York är speciella. Du kan känna det i luften och gatorna är livligare än vanligt i Big Apple. Mitt råd är att inte komma för tidigt, utan minst en timme i förväg för att gå till lagbutiken, hitta sina platser och köpa ett mellanmål. Du kommer att se hur stadion fylls lite efter lite och hur den vrålar när spelarna går in på planen.

 • Hur man tar sig till Yankee Stadium i Bronx. Det enklaste sättet att ta sig till Yankee Stadium är med tunnelbana. Du kommer att få en avsättning vid hållplats 161st (linje 4) precis intill stadion. Du har all information om hur du använder New Yorks tunnelbana i den här artikeln, men oroa dig inte, du kan inte gå vilse.
 • Så tar du dig till Mets Stadium i Queens. Tunnelbanelinje 7 har en hållplats precis framför Citi Field (Mets-Willets Point Station), och det är det snabbaste alternativet om du bor på Manhattan, eftersom en taxi över bron till Queens blir mycket dyr.

Är det möjligt att äta på arenan?

Inne på arenan finns det många mat- och dryckesstånd där du kan köpa snacks medan du tittar på matchen (hamburgare, varmkorv, nachos, chips, pommes frites...), även om priserna kan vara lite högre än utanför.

 • Fans är dock välkomna att ta med sig snacks in på Yankee Stadium för egen konsumtion. Hela frukter, t.ex. äpplen och apelsiner, ska skäras i skivor eller delar. Vattenflaskor av plast på högst en liter är också tillåtna så länge de är fabriksförseglade.
 • Fabriksförseglade vattenflaskor av plast på högst 0,59 liter får tas med in på Citi Field. Fans kan också ta med sig en juiceförpackning för barn som är förseglad och har mjuka sidor. Båda produkterna får inte frysas.

Kan ryggsäckar eller kameror tas med in?

 • Enligt Yankee Stadiums policy får ryggsäckar eller väskor som är större än 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm inte tas med in på stadion. Hårda väskor är inte tillåtna på arenan. Inte heller videokameror eller annan utrustning som är utformad enbart för att spela in video och/eller ljud, eller selfiepinnar, stativ eller annan professionell kamerautrustning.
 • När det gäller Citi Field står det i policyn att ryggsäckar av säkerhetsskäl är förbjudna inne på arenan. Väskor, bärväskor, blöjväskor eller små kylväskor som inte är större än 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm får dock medföras. Helt genomskinliga ryggsäckar utan dolda innerfickor är också tillåtna.

Köp MLB-biljetter

Användbar information för att titta på MLB

Ingången till Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Ingången till Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

När ska jag välja att se en baseballmatch i New York?

Mellan april och oktober är det baseballmatcher i New York nästan varje dag. Om du reser till New York på sommaren, mellan maj och september, kan det vara en bra idé att se en eftermiddagsmatch. Kontrollera i vilket fall som helst ditt favoritlags spelschema för att avgöra vilken tid som är bäst för att njuta av denna upplevelse och kom ihåg att matcherna tenderar att vara lite dyrarehelgerna.

Betalar barnen inträde?

MLB är i hög grad en familjeföreställning, så det är vanligt att föräldrar tar med sig sina barn till matcherna. När det gäller frågan om barn betalar inträde till basebollmatcher är sanningen den att det beror på laget.

 • I New York Yankees policy för inträde för barn står det till exempel att barn som är 3 år eller yngre och under 30″ (76 cm) långa inte behöver någon biljett, men måste sitta i en vuxens knä under matchen för att inte blockera sikten för andra åskådare.
 • New York Mets anger i sin tillträdespolicy att barn som är 81 cm (32") eller längre behöver en egen biljett. Barn under 32" får komma in gratis men måste sitta i en vuxens knä under evenemanget.

I vilket format får jag mina biljetter?

Yankees- och Mets-biljetter är mobilbiljetter, så för att få tillgång till evenemanget måste de visas på din mobiltelefon och behöver inte skrivas ut. Din telefon är din biljett!

Jag har ingen internetuppkoppling i New York! Hur får jag tillgång till biljetterna?

Om du inte har någon internetuppkoppling under din resa till New York kan du alltid använda internetuppkopplingen på lägenheten eller hotellet där du bor och öppna dina biljetter där så att de är klara på din telefon när du kommer till arenan. Du kan också gå till någon offentlig inrättning, t.ex. en restaurang eller ett kafé i närheten av stadion, eftersom de har gratis WiFi för kunderna.

Köp MLB-biljetter

Kan jag besöka Yankee Stadium även om det inte pågår någon match?

Runt Yankee Stadium
Runt Yankee Stadium

Ja, verkligen! Yankee Stadium är en institution i New York City, så det finns ett antal sätt att besöka stadion även om du reser till staden under MLB:s lågsäsong. Här är några tips om hur du besöker Yankee Stadium, men det finns flera rundturer som tar dig runt på läktarna och museet, och anläggningen har också ett Hard Rock Café där du kan stanna till för att få en helamerikansk upplevelse.

Är området kring Yankee Stadium säkert?

Svaret är ja. Området där Yankee Stadium ligger är säkert och stämningen är mycket festlig i omgivningarna, så du kan njuta av evenemanget utan bekymmer.

Köp MLB-biljetter

Vad händer när det inte finns någon basebollsäsong i New York?

Fasad av Yankee Stadium
Fasad av Yankee Stadium

När World Series avslutas är det inga basebollmatcher i New York under de följande sex månaderna fram till slutet av mars. Om du vill se ett sportevenemang under din semester i staden rekommenderar jag dock andra alternativ, till exempel: