Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Rockefeller Center i jul

Julen i New York är en värld för sig. Om du har turen att besöka Big Apple under denna magiska tid på året kommer Rockefeller Center att vara epicentrum för din jul.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

4 minsta läsning

Rockefeller Center i jul

Njut av julbelysningen i Rockefeller Center | ©Johnell Pannell

En av de viktigaste sakerna att se och göra i New York under julen är att besöka Rockefeller Center. Det är ett privilegium att kunna se det majestätiska trädet, belysningen, åka skridskor på rinken...

Jag ska berätta lite mer i detalj vad du hittar på Rockefeller Center om du åker dit under julen så att du kan känna magin under en av de mest efterlängtade tiderna på året för New York-borna. Gör din kamera redo!

1. Skridskoåkning på Rockefeller Center

Ishallen| ©Tim Hufner
Ishallen| ©Tim Hufner

En annan signaturattraktion under julhelgen är Rockefeller Centers berömda skridskobana, "The Rink".

The Rink är mycket välbesökt och vid juletid är det ofta långa köer. Så jag råder dig att köpa din biljett till Rockefeller Cent ers isbana i förväg.

Den enorma isbanan, vid foten av det gigantiska trädet, med julsånger som spelas över högtalarna.

Öppettider för The Rink

The Rink är öppen från den första veckan i december till slutet av april året därpå. Den är öppen från 9:00 till midnatt.

Den bästa tiden på dagen att åka skridskor på Rockefeller Center är tidigt på morgonen. Det kommer inte att vara trångt ännu och biljetterna är billigast.

Hur mycket kostar det att åka skridskor på The Rink?

 • Vuxna (13 år och äldre): från 17 € till 47 €.
 • Barn (6-12 år): 17 € - 47
 • Barn under 6 år: från 7 € till 19 €.
 • Skridskouthyrning: ca 8,70 € (10 USD) och biljettkassan är gratis.
 • Tillträdesom åskådare: du kan köpa en "Chaperone"-biljett gratis och den gäller för en vuxen som följer med åkaren.

Boka en biljett till isbanan på Rockefeller Center

2. Fördjupa dig i Rockettes show

Rockettes| ©iStock
Rockettes| ©iStock

New York erbjuder många julattraktioner och traditioner. En av dem är att gå och se The Rockettes show på Radio City Music Hall i Rockefeller Center.

The Rockettes är ett kompani av dansare som sedan 1933 har satt upp en 90 minuter lång show för julsäsongen, Radio City Christmas Spectacular. Detta är den typiska julshowen i New York och du får inte missa den.

Jag rekommenderar att du köper biljetter till Rockettes på Radio City Christmas Spectacular i förväg på Hellotickets, eftersom efterfrågan är mycket hög.

Användbar information för att se till att du inte missar det

Boka din guidade rundtur på Radio City Stage

3. Klättra upp till toppen av berget

Toppen av klippan| ©iStock
Toppen av klippan| ©iStock

Om du besöker New York under julen och besöker Rockefeller Center-området bör du boka en tur till Top of the Rock för att se Manhattan från ovan och, om du har tur, täckt av snö.

Du kan även gå upp till Top of the Rock på natten för att se Big Apple lysa upp från toppen av Midtown. Låter bra, eller hur?

Jag rekommenderar också att du läser den här guiden till de bästa matställena nära Top of the Rock för att värma upp och ladda batterierna före eller efter klättringen.

Boka din biljett till Top of the Rock

4. Njut av julgranen i Rockefeller Center

Julgranen i Rockefeller Center| ©Elías Andrés José
Julgranen i Rockefeller Center| ©Elías Andrés José

Att besöka Manhattan i juletid är ett spektakel. Och en av ikonerna som du inte får missa denna säsong är Rockefeller Centers julgran.

Varje år i mitten av november börjar monteringen av denna gran, som redan har vunnit alla New York-bors och besökares hjärtan. Den är dekorerad med mer än 50 000 flerfärgade LED-lampor och kröns av en stjärna med mer än 3 miljoner Swarovski-kristaller.

Lamporna tänds officiellt på onsdagen veckan efter Thanksgiving och trädet är tänt från kl. 06.00 till midnatt. På juldagen är granen tänd 24 timmar om dygnet och på nyårsafton från kl . 06.00 till kl. 21.00.

Julgranens ursprung

Traditionen att installera en julgran i Rockefeller Center började redan 1931. Arbetarna som arbetade med att bygga byggnadskomplexet bestämde sig för att sätta upp en gran och dekorera den med prydnadssaker som deras egna familjer hade gjort.

Detta initiativ var ursprunget till det som nu är en av stadens största turistattraktioner. Och 1933 hölls den första ljusceremonin, som idag drar folkmassor.

En anekdot: solidaritetsträdet

Sedan 2007 doneras trädet till stiftelsen Habitat for Humanity när julen är över och dekorationerna har plockats ner. Denna organisation bränner träet och använder det för att bygga och återställa hem för familjer utan resurser.

Utan att förlora miljön ur sikte väljer Rockefeller Center ut granar i sin sista livscykel, så att de kan användas för detta välgörande ändamål.

5. Ta ut svängarna under ljusceremonin

Ljusceremonin| ©iStock
Ljusceremonin| ©iStock

En av de mest efterlängtade och spännande stunderna under julen i Big Apple är när ljusen tänds på Rockefeller Centers träd. Denna ceremoni är känd som Christmas Tree Lightning och är en spektakulär show med gigantiska skärmar och levande musik.

Varje år uppträder olika kändisar, som Mariah Carey, John Legend och Diana Ross, bland andra.

Om du vill se denna ceremoni rekommenderar jag att du kommer 3 eller 4 timmar i förväg för att hitta en bra plats.

Användbar information

 • När: Första onsdagen efter Thanksgiving.
 • Pris: Kostnadsfritt.
 • Var: Rockefeller Center Plaza.
 • Öppettider: mellan 7:00 PM/20:00 PM och 9:00 PM/22:00 PM
 • Hur sent kan jag se ljusen: Från början av december till början av januari, från kl. 06.00 till midnatt.
 • Andra alternativ: Om du inte kan komma eller vill se vad det hela handlar om, sänder NBC ceremonin live varje år.

6. Strosa genom Rockefeller Centers Channel Gardens i juletid

Rockefellers juldekorationer| ©Freestocks
Rockefellers juldekorationer| ©Freestocks

En annan attraktion som Rockefeller Center förbereder inför julen är dekorationen av trädgårdarna.

Channel Gardens är dekorerade med lysande statyer av änglar som spelar trumpet, nötknäppare, jättebollar och olika figurer fulla av ljus. Du kommer inte tröttna på att ta bilder!

Julen i New York är magisk och speciell, särskilt i området kring Rockefeller Center. Det är därför jag rekommenderar att du också går runt och beundrar skyltfönstren, gatorna, byggnaderna och all iscensättning som staden sätter upp för detta känslomässiga datum.

Cecilias restips

Saks Fifth Avenue-butiken är känd för de juldekorationer de förbereder varje år och de bilder de projicerar på sin fasad, spännande!