Museum of Natural History New York Biljetter: hur man köper dem, alternativ och organisation av ditt besök

Det är min favorit: ett filmmuseum som jag besöker varje gång jag är i New York. Här får du veta hur du köper biljetter och vad du inte får missa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minsta läsning

Museum of Natural History New York Biljetter: hur man köper dem, alternativ och organisation av ditt besök

Inne i museet | ©6sqft

New York Museum of Natural History är ett av de bästa museerna i New York och ett av de mest besökta museerna i USA. Sedan det grundades 1869 har det toppat alla listor över de bästa vetenskapliga museerna i världen.

Många känner till det från Ben Stillers film "Night at the Museum", särskilt de yngre. Även om samlingen i verkligheten inte blir levande efter mörkrets inbrott är det ändå värt ett besök. Här är de bästa sätten att göra det på!

Det bästa alternativet

Biljetter till American Museum of Natural History i NYC

Du kan besöka Natural History Museum genom att slippa köerna vid biljettkontoret.

Med den här biljetten för tidig entré kan du besöka Natural History Museum utan att behöva vänta i biljettkassan. När du väl är inne kan du ta god tid på dig och utforska galleriet i lugn och ro.

Om du köper biljetter till New York Museum of Natural History kan du hoppa över köerna vid biljettkassan och njuta av de permanenta utställningarna. Säkerhetskontroller är dock oundvikliga och kan fördröja ditt tillträde till samlingen, vilket jag beskriver nedan.

När du har köpt din biljett ber museet dig också, för att kunna vidta sanitära åtgärder mot COVID-19 under ditt besök, att göra en bokning och ett schemalagt inträde på museets webbplats för att få tillträde till museet. När du har fått bekräftelsemailet hittar du alla instruktioner för att få tillträde till museet.

Varför jag gillar det här alternativet: Med den här förhandsbiljetten är du garanterad tillträde till naturhistoriska museet utan att behöva köa vid biljettkassan. Dessutom kan du stanna inne så länge du vill och utforska galleriet i din egen takt.

Rekommenderas om... du funderar på att besöka Natural History Museum och vill få en förtidsbiljett till bästa pris.


Biljettpriser för museet vid biljettkontoret

Inträde till museet| ©Wikimedia
Inträde till museet| ©Wikimedia

Natural History Museum är en av de väsentliga turistattraktionerna. Det tilltalar både barn och vuxna och är därför ett av de mest besökta museerna i staden där långa köer kan bildas. Det är bäst att undvika museets biljettkassor och boka din biljett till Natural History Museum i förväg för att spara tid och gå direkt till museet, eftersom det finns mycket att se.

Men om du gillar att improvisera och planera din resa i farten kan du köpa biljetter vid biljettkassan till dessa priser:

  • Vuxen 28 dollar
  • Barn (3-12) 16 dollar
  • Senior (60+) 22 dollar
  • Student (med legitimation) 22 dollar

Köp biljetter till Natural History Museum

Turistkort som inkluderar Natural History Museum

Inuti| ©Time Out
Inuti| ©Time Out

För att få ut så mycket som möjligt av din resa till New York kan du köpa ett New York City Sightseeing Card som erbjuder ett slags fast pris för att besöka stadens mest populära sevärdheter. Med dessa kort sparar du tid (i köer vid biljettkassorna) och pengar, eftersom priserna för varje biljett är mer kostnadseffektiva.

De New York City Sightseeing Passes som inkluderar tillträde till Naturhistoriska museet är följande:

Vilket pass ska du köpa?

Innan du börjar välja pass bör du veta att det finns två typer av pass: de som du betalar per dag (och därför har du fri entré till så många attraktioner du kan under dessa dagar) eller de som du betalar för det antal attraktioner du vill besöka (de mest effektiva om du redan vet vad du vill se på din resa). Min artikel om de bästa sightseeingkorten för New York City hjälper dig att välja det som passar dig bäst.

Planera ditt besök på Natural History Museum

Besök utställningarna| ©Wikimedia
Besök utställningarna| ©Wikimedia

Plats och vägbeskrivning

  • Plats: 200 Central Park West. New York, NY 10024-5102
  • Vägbeskrivning: New York Museum of Natural History kan nås med buss (M7, M10, M11, M79, M86 och M104) eller tunnelbana (81st St. Museum of Natural History Station, linjerna B och C).

Öppettider

  • Öppettider: Museet är öppet dagligen mellan 10 och 17.30.
  • Stängningsdagar: Thanksgiving och jul.

Guidad tur

Goda nyheter, den guidade rundturen på Naturhistoriska museet är gratis. Du behöver bara registrera dig vid informationsdisken i Theodore Roosevelt Memorial Hall på första våningen. Den guidade rundturen tar cirka 75 minuter och erbjuds på flera språk.

Det finns dock ett begränsat antal platser per grupp, så om du vill vara säker på att få en guidad tur rekommenderar jag att du anmäler dig så fort du kommer fram.

Isabels resetips

Natural History Museum är enormt och det finns mycket att se, så planera ditt besök väl. Avsätt minst 3 timmar för att utforska i lugn och ro.

Vad du kan se på Natural History Museum

Ett av de viktigaste rummen| ©Wikimedia
Ett av de viktigaste rummen| ©Wikimedia

Naturhistoriska museet ligger i ett anlagt trädgårdsområde som vetter mot Central Park och består av 28 sammankopplade byggnader som rymmer dussintals permanenta utställningslokaler, forskningslaboratorier och dess populära bibliotek. Dess anläggningar rymmer vad som anses vara världens mest omfattande samling med mer än 35 miljoner föremål, som på grund av platsbrist inte kan visas samtidigt.

Till de tio permanenta utställningarna, som är fördelade på mer än fyrtio rum, kommer tillfälliga utställningar och ett planetarium:

Stora galleriet

Fossiler och den stora kanoten, som byggdes av indianer i slutet av 1800-talet, visas i detta område.

Biologisk mångfald och miljöhallar

Erbjuder en glimt av livet på jorden och dess skönhet. En 28 meter lång modell av en blåval visas i en av salarna som är tillägnad livet i haven.

Fåglar och reptiler och groddjur

Dess salar representerar den stora mångfalden av fåglar på planeten, med särskilt fokus på fåglarna i Nordamerika och New York. Å andra sidan handlar denna utställning också om reptiler och amfibier.

Salar för jord- och planetariska vetenskaper

Denna utställning har tre rum som ägnas åt meteoriter, mineraler och ädelstenar. Här visas spektakulära stenar som Patricia Emerald, Midnight Star Ruby och planetens största safir: Star of India, som var föremål för ett rån på museet på 1960-talet.

Fossila salar

Fossilutställningen har den största samlingen av dinosaurie- och däggdjursreliker. Den är uppdelad i sex salar med fokus på ryggradsdjurens, dinosauriernas, de stora däggdjurens och de tidiga däggdjurens ursprung, inklusive Triceratops, Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus och Brontosaurus.

Människans ursprung och kulturella salar

Denna utställning utforskar den mänskliga evolutionens historia samt de olika kulturerna hos folken i Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika och Stilla havet.

Salen för däggdjur

Utställningen om däggdjur omfattar egenskaperna hos små däggdjur, asiatiska däggdjur, afrikanska däggdjur, nordamerikanska däggdjur, däggdjur från New York och primathallen.

Rose Center for Earth and Space (centrum för jorden och rymden)

Rose Center är en av museets mest unika utställningar. Dess utställning är tillägnad studiet av universum, galaxer, planeter och stjärnor. I detta område kan du besöka Hayden Planetarium.

Theodore Roosevelt Memorial

I denna sal finns det officiella monumentet över Theodore Roosevelt, guvernör i delstaten New York och president i USA. Dessutom visas ett jättelikt Barosaurusskelett.

Discovery Room

I det här rummet kan barn mellan 5 och 12 år lära sig om vetenskap, forskning och natur i vuxnas sällskap genom att experimentera interaktivt med pussel, artefakter och vetenskapliga utmaningar.

Köp biljetter till Natural History Museum

New York Museum of Natural History över tid

En av de viktigaste salarna| ©Unsplash
En av de viktigaste salarna| ©Unsplash

Efter att ha fått stöd av personligheter som Theodore Roosevelt Sr. (far till USA:s berömda president och en av institutionens medgrundare) förverkligade naturforskaren Albert S. Bickmore sin dröm om att skapa New York Museum of Natural History 1869 för att studera universum, jorden, människan och sprida vetenskap.

Från och med då reste museets team till alla kontinenter och deltog i expeditioner som upptäckte Nordpolen, korsade Mongoliet och Gobiöknen, trängde in i Kongos tjocka skogar och kartlade outforskade områden i Sibirien. Sedan dess har museet fortsatt sitt arbete och sponsrar cirka 120 expeditioner per år och sysselsätter mer än 225 forskare.

Köp biljetter till Natural History Museum

Andra intressanta museer i New York

Museet för staden New York| ©Filip Wolak
Museet för staden New York| ©Filip Wolak

Vid det här laget borde du veta att New York har ett turistutbud som sticker ut jämfört med många andra huvudstäder i världen. Och "musealt" sett är det inte heller någon höjdare. Om du känner för att besöka några av de mest populära museerna, tveka inte att börja din rundtur med MoMa, ett av de mest kända museerna i världen:

Köp biljetter till Natural History Museum