Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Saker att göra på Hudson Yards

Hudson Yards är Manhattans nyaste stadsdel och här finns bland annat ett av stadens mest spektakulära observationsdäck, The Edge och The Vessel-strukturen, Big Apples nya MUST-see.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minsta läsning

Saker att göra på Hudson Yards

The Vessel och några av områdets nya skyskrapor | | ©Hellotickets

I New York finns det alltid tusen nya saker att se och göra: det är en levande, föränderlig plats. Det är svårt att föreställa sig att det på en så överbelastad ö som Manhattan fortfarande fanns utrymme att bygga, men sedan hände miraklet med Hudson Yards.

Vilket är det bästa sättet att lära känna Hudson Yards?

Hudson Yards skyline| ©Hellotickets
Hudson Yards skyline| ©Hellotickets

Oavsett om du besöker New York för första gången eller om du regelbundet besöker Big Apple kommer du att vilja ta en av turerna till Hudson Yards, den trendiga nya stadsdelen i Midtown, som byggdes på det som en gång var en trist tågdepå längs Hudsonfloden.

Detta område, som är tillgängligt till fots från Times Square, kombinerar skyskrapor med superinnovativ design, stadens högsta observatorium, lyxiga köpcentra och, naturligtvis, The Vessel, Manhattans nyaste turistattraktion. High Line, den upphöjda parken som byggts på en gammal järnvägslinje, slutar här. Kort sagt är det en av de bästa parkerna i New York- ett måste!

Hudson Yards anses vara det största privata fastighetsprojektet i USA:s historia. Denna nya stadsdel, som byggdes ovanpå ett industriområde, var för centralt belägen för att vara så underutnyttjad. I en stad som New York, där kvadratmetern är högt värderad, var det många som siktade in sig på detta område för att ge det nytt liv.

Vad finns att se i Hudson Yards?

Du kan räkna med att tillbringa ungefär en halv dag i det här området (beroende på hur mycket fritid du vill lägga på shopping eller att äta på restaurangerna). För att få ut det mesta av din tid, här är min föreslagna resplan:

1. Börja med att gå längs High Line

Gatukonst sedd från High Line| ©Hellotickets
Gatukonst sedd från High Line| ©Hellotickets

Hudson Yards är platsen där ett av Manhattans grönaste promenadstråk, High Line, börjar (eller slutar). High Line är i princip en linjär park på cirka en och en halv kilometer, byggd på ett gammalt järnvägsspår som löper längs Manhattan-sidan av Hudsonfloden. Mitt råd är att gå med i High Line från Chelsea Market (Gansevoort St. tunnelbana: 14th St - 8th Ave) för att gradvis närma sig Hudson Yards och fördjupa dig i dess skyskrapor.

Börja gå efter lunch: det tar ungefär en timme att slutföra High Line-rutten, även om det tar lite längre tid om du stannar för att njuta av utsikten, ta bilder eller vila på en av bänkarna eller solstolarna. På High Line anordnas också gratis astronomievenemang, pilates och guidade turer (se kalendern på den officiella webbplatsen).

Låt inte kylan ta överhanden om du åker dit på vintern - High Line är värt en promenad när som helst på året (även om våren och sommaren är när det är som frodigast).

Användbar information

 • Start: Gansevoort St (tunnelbana: 14th St - 8th Ave)
 • Slut: 34th St (tunnelbana: 34th St - Hudson Yards)
 • Tatrapporna: Gansevoort St, 14th St, 16th St, 18th St, 20th St, 23rd St, 26th St, 28th St, 30th St och 34th St.
 • Hiss: Gansevoort St, 14th St, 16th St, 23rd St och 30th St.
 • Pris: gratis
 • Mer information: Guide till Hög linje New York City

Boka en rundtur i Hudson Yards och High Line

2. Ha kul på The Vessel

Poserar framför The Vessel| ©Hellotickets
Poserar framför The Vessel| ©Hellotickets

Omgiven av skyskrapor och lyxlägenheter kommer du att se att miljön är helt annorlunda: välkommen till framtiden! I slutet av High Line kommer du till The Vessel, ett slags gigantisk bikupa som har blivit en symbol för stadsdelen Hudson Yards.

The V essel är en futuristisk 45-metersstruktur som ger dig fantastisk utsikt över staden från olika höjder, infallsvinklar och vinklar (glöm inte att ta med din telefon eller kamera med gott om batteritid). Du kan klättra uppför denna labyrint från fyra olika trappor som tar dig till toppen: mitt råd är att tillbringa lite tid där med att njuta av utsikten över staden och själva strukturen och leka med din kamera.

Köp dina biljetter till The Vessel i god tid och se ut över Hudson River, kulturcentret The Shed, parken High Line och de omgivande skyskraporna från toppen. Även om du tittar noga kommer du att se One World Trade Center och Empire State Building på horisonten.

Användbar information

 • Adress: 20 Hudson Yards, New York, NY 10001
 • Hur man tar sig dit: 34th Street-Hudson Yards Station tunnelbanestation (linje 7)
 • Öppettider: dagligen, 11:00 - 7:00
 • För att veta mer: Hur man tar sig vidare och hur mycket det kostar att komma in i The Vessel

Boka en rundtur i Hudson Yards och High Line

3. Hoppa på och låt dig förbluffas av The Edge

Utsikt från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt från The Edge| ©Hellotickets

Nu börjar solen gå ner och det är dags att testa din svindel. The Edge är en av de mest spektakulära utsiktsplatserna i New York, särskilt med sitt imponerande glasgolv. Skyskrapan som den hänger på heter 30 Hudson Yards och dess silhuett har förändrat Manhattans skyline.

Detta futuristiska, pilformade utomhusobservatorium på 100:e våningen är 345 meter högt och därmed det högsta utomhusobservatoriet på västra halvklotet. Att klättra upp för The Edge är en spännande upplevelse. Från den 700 kvadratmeter stora glasterrassen känner du vindens inverkan och får en enastående 360-graders panoramautsikt över New York.

Precis som med The Vessel rekommenderar jag att du köper dina biljetter till The Edge i förväg för att vara säker på att du kan komma in på den tid du vill, den dag du planerar att gå.

Användbar information

Boka biljetter till The Edge

4. Shoppa lite på The Shops at Hudson Yards

Inne i köpcentret| ©Hellotickets
Inne i köpcentret| ©Hellotickets

För att komma upp till The Edge har du varit tvungen att gå in i det lyxiga shoppingcentret The Shops at Hudson Yards och gå till fjärde våningen. Shopaholics kommer att bli galna i denna sju våningar höga moderna galleria i 20 Hudson Yards-byggnaden, där det bästa från "modevärlden" samlas.

Här finns mer än 100 modebutiker och butiker som Dior, Fendi och Kenzo samt varumärken som Zara, H&M och Uniqlo som passar alla budgetar.

Användbar information

 • Adress: 20 Hudson Yards, New York City, NY
 • Hur man kommer dit: 34th Street-Hudson Yards Station tunnelbanestation (linje 7)
 • Öppettider: Måndag till lördag 11:00 till 19:00 och söndag 11:00 till 19:00

Boka en rundtur på Hudson Yards och High Line

5. Middag på Hudson Yards

Lilla Spaniens marknad av New York Eater
Lilla Spaniens marknad av New York Eater

Efter shopping och adrenalinkickar på The Edge har du säkert fått upp aptiten för en middag. Hudson Yards erbjuder också några fantastiska matställen i New York.

En bit mat i Little Spain

Little Spain Market, en gastronomisk plats i 10 Hudson Yards-byggnaden, är tillägnad smakerna från det traditionella spanska köket av den berömda kocken José Andrés i samarbete med bröderna Ferrán och Albert Adriá.

Bravas, tortilla de patata, pintxos och churros har kommit till New York för att stanna och erövra USA. Little Spain har ett dussintal stånd där du kan njuta av den spanska gastronomins stora klassiker som tapas, smörgåsar, cocas, alla typer av friterad mat och, naturligtvis, spanska ostar, charkuterier och viner.

Shake Shack

Shake Shack ligger i The Shops and Restaurants at Hudson Yards och började som en korvvagn i Madison Square Park som blev en enorm succé. År 2004 öppnade de sin första restaurang och sedan dess har de gjort tusentals människor lyckliga med sina hamburgare, varmkorvar, shakes och wavy fries.

Kawi

Kawi är en koreansk restaurang som ligger på femte våningen i The Shops and Restaurants at Hudson Yards på 20 Hudson Yards. Det är det perfekta stället att äta på om du letar efter en mer exklusiv matupplevelse. Missa inte deras musselrätt med kryddig sås och wagyu-riskakor. Om du vill kan du boka bord på deras webbplats.

Peach Mart

Detta take away-stånd med japansk stil ligger på femte våningen i The Shops and Restaurants at Hudson Yards på 20 Hudson Yards och säljer utsökt kryddig kycklingkimbap och katsumackor med panerat fläsk och sås med en samurajsmak som tar dig till Fjärran Östern utan att du behöver lämna Manhattan. Du kan se deras meny här: Peach Mart.

Andra restauranger

Förutom dessa snacksställen kompletteras utbudet av restaurangerna Mar, Leña och Spanish Diner, med en uteservering och en livsmedelsbutik där du kan köpa alla typer av typiska spanska produkter som olivolja, konserver och arroz bomba, bland många andra. Att äta på Little Spain Market är utan tvekan en av de bästa sakerna att göra i Hudson Yards.

6. Kolla in The Sheds schema

The Shed i skymningen
The Shed i skymningen

The Shed är en annan ultramodern byggnad som kommer att fånga din uppmärksamhet så fort du ser den. Den är utformad som ett kulturcentrum som samlar alla typer av konstnärliga upplevelser (teater, dans, musik, teknik ...) och för samman de mest lysande nationella och internationella talangerna just nu. För att göra detta har de utformat ett vågat, intressant och originellt program. Du kan kolla in det på deras officiella webbplats.

Som en kuriositet kan nämnas att taket är infällbart och kan inta en eller annan position beroende på programmets behov vid den aktuella tidpunkten, vilket lämnar en andra byggnad obevakad. Jag sa ju att ett besök på Hudson Yards skulle vara en resa till framtiden, eller hur?

Var exakt ligger Hudson Yards?

Karta över Hudson Yards på Manhattan
Karta över Hudson Yards på Manhattan

Hudson Yards är området mellan 10th och 11th Avenues och 30th och 34th Streets längs Hudson River(jag kan inte låta bli att berätta att utvecklingen av hela detta område har kostat hela 25 miljarder dollar!)

Hur tar man sig till Hudson Yards?

Utsikt över Hudson Yards från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt över Hudson Yards från The Edge| ©Hellotickets

För att ta sig till Hudson Yards-området rekommenderar jag 100% kollektivtrafik; som alltid i New York är det snabbaste sättet att ta sig runt vanligtvis New Yorks tunnelbana. Närmaste station är: 34th Street - Hudson Yards Station (linje 7, den lila). Du kan också promenera till Hudson Yards om du befinner dig i Midtown.

Ett annat alternativ för att ta sig till Hudson Yards är att ta en taxi eller Uber, vilket är mycket bekvämt, men beroende på rusningstid kanske inte lika snabbt. Om du promenerar runt i Midtown kan du förmodligen dit.

Är det värt att åka till Hudson Yards med barn?

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

Svaret på frågan är ja. Överallt där det finns grönska och spektakulära byggnader får barnen tid att leka, men de kan också bli distraherade av skyskrapornas former. Dessutom har till exempel The Vessel hissar om du har en barnvagn och The High Line har också ramper och hissar.

Och det är just i High Line-parken som du kommer att se många New York-familjer promenera på helgerna. Om du har åkt hela vägen till New York med dina barn, ta med dem för att njuta av det modernistiska Hudson Yards.

Vanliga frågor

 • Är Hudson Yards värt ett besök?

  Ja, det är ett helt nyrenoverat område på Manhattan, fullt av avantgardistiska skyskrapor, nya restauranger och lyxbutiker - en sevärdhet!

 • Vad kommer jag att se på Hudson Yards?

  Bland sevärdheterna i Hudson Yards finns: The Vessel, The Edge Observatory, lyxshoppingcentret The Shops och High Line.

 • Hur tar man sig till Hudson Yards?

  Det är enkelt att ta sig till Hudson Yards: du kan promenera dit från Times Square.

 • Hur lång tid behöver jag för att komma till Hudson Yards?

  Du kan tillbringa cirka två timmar i området, men om du vill gå in i The Vessel eller upp till The Edge behöver du mer tid. Det kan ta ytterligare två timmar att gå hela High Line, men det är värt det för utsikten från strandpromenaden.