Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Topp 10 Broadway-musikaler 2023

Låt dig hänföras av Broadways magi: fördjupa dig i en av musikalerna på programmet och låt fantasin flöda fritt i hjärtat av Big Apple. Här är en lista över favoriterna och de vanligaste frågorna om hur man får tag på biljetter.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

19 minsta läsning

Topp 10 Broadway-musikaler 2023

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue | ©Hellotickets

Oavsett vilken tid på året du besöker New York är en av de saker du måste göra att se en musikal på Broadway, den berömda teaterboulevard som löper genom Manhattans centrum, inklusive Times Square.

Med hundratals föreställningar per år är Broadway New Yorks teatermekka. Många Hollywoodskådespelare har stått på dess scener för att glädja oss med sin talang och stora skådespelare (även om de inte är så kända) arbetar hårt varje föreställning för att bli etablerade.

Jag minns första gången jag såg en Broadway-musikal i New York och det var en av de mest spännande stunderna på resan. Inte bara för att jag älskar teater, utan för att magin på Broadway är något unikt som du inte hittar någon annanstans.

Dess musikalnummer och majestätiska iscensättningar förflyttar dig till en fantasivärld och lämnar dig mållös, även om du inte ens brinner för teater! Här är en lista över vad som, för mig, är de bästa.

1. Lejonkungen

Scen från Lejonkungen| ©Hellotickets
Scen från Lejonkungen| ©Hellotickets

Tronen bland Broadway-musikaler tillhör Simba, de som köper biljetter till The Lion King kommer att stå inför anpassningen av den berömda animerade Disneyfilmen och vid flera tillfällen har den erkänts som den bästa musikalen av alla. Med fantastisk scenografi och musik av Elton John har den vunnit sex Tony Awards och en Evening Standard Award.

Sedan 1997 har den varit den mest sålda musikalen i New York eftersom den är en av de mest kraftfulla produktionerna på Broadway. Det finns inget som liknar den!

Om du har sett filmen känner du till historien om lille Simba, lejonprinsen vars onda farbror Scar vill ta tronen ifrån honom. För att göra detta ställer han honom i en fälla där hans far Mufasa, savannens kung, dör.

Scar lurar honom att tro att hans far har dött på grund av honom, så Simba flyr från kungariket. Flera år senare får den unge prinsen veta att savannen har försämrats under hans farbrors styre, och det är då han bestämmer sig för att konfrontera usurpatorn och återta sin plats i "livets kretslopp".

Varför du inte får missa den

Lejonkungens soundtrack är fantastiskt, liksom skådespelarnas karaktärisering och iscensättningen. Dessutom lär berättelsen ut värden som aldrig går ur tiden. Otvivelaktigt en fantastisk show som lyckas undvika den verkliga världen i mer än två timmar.

Perfekt för...

Alla publiker, både barn och vuxna kommer att gilla den.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till The Lion King Broadway på Hellotickets officiella webbplats: Biljetter The Lion King Broadway

Användbar information

 • Var: Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hur lång tid tar den: 2 timmar och 30 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om musikalen The Lion King

Biljetter till The Lion King Broadway

2. Aladdin

Scen från Aladdin| ©Aladdin
Scen från Aladdin| ©Aladdin

Ordet som bäst beskriver känslan du får när du köper biljetter till Aladdin på Broadway är magi. I denna teaterversion av den populära animerade 90-talsfilmen är allt överraskande, fantastiskt och extraordinärt. Ännu en Disney-klassiker som förtjänar sin musikalversion!

Tack vare en briljant iscensättning, en noggrann karaktärisering av karaktärerna, några nya sånger och den alltid lika roliga humorn hos Genie är detta en av de Broadway-musikalfilmer som väcker mer uppståndelse bland publiken. Och alla som kommer till New Amsterdam Theatre för att se Aladdin för första gången kommer tillbaka för mer!

Historien börjar när Aladdin, en ung småtjuv från Agrabah, hittar en magisk lampa med vilken han kan önska sig tre saker för att få ordning på sitt liv och slippa fattigdomen. Med en av dem vill han bli prins för att erövra Yasmine, sultanens vackra dotter som han har förälskat sig i. Men den ondskefulle kungliga visiren har andra planer för lampans ande som kommer att äventyra alla stadens invånare.

Varför du inte får missa den

Musikalen Aladdin är en av New Yorks musikaler som måste ses. Alla som känner till låtarna från filmen kommer att kunna nynna med i musiken och det är så roligt att de 2,5 timmarna kommer att flyga förbi.

På tal om att flyga är scenen i numret "An Ideal World", där huvudpersonerna flyger över staden på en magisk matta, helt enkelt magnifik och kommer att göra dig mållös!

Perfekt för...

Alla publiker, både barn och vuxna, kommer att gilla den.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Aladdin på Hellotickets officiella webbplats: Aladdin Broadway Tickets

Användbar information om Aladdin Broadway

 • Var: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Speltid: 2 timmar och 30 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om Broadwaymusikalen Aladdin.

Biljetter till Aladdin Broadway

3. Chicago

Chicago Scene| ©Chicago
Chicago Scene| ©Chicago

En annan av Broadways stora musikalproduktioner som du kan köpa biljetter till : Chicago Broadway. En klassiker som varje säsong tar oss tillbaka till det glada 20-talet.

Med jazzmusiken som bakgrund och förbudet som gynnade hemlig verksamhet, korruption och mord i storstaden riktar sig denna föreställning till en mer vuxen publik, men smyger sig in på höga placeringar på topp 10 eftersom den är en av Broadways storheter. Den är så framgångsrik att den har vunnit sex Tony Awards och inspelningen av musikalens låtar har även vunnit ett Grammy Award.

Chicago berättar historien om Roxie Hart, en oskyldig debutantskådespelerska som drömmer om att gå i fotspåren på den berömda vaudevilleartisten Velma Kelly. En rad missriktade händelser leder dock till att båda hamnar i fängelse på grund av mordanklagelser.

Under fängelsedirektör Mortons försåtliga ledning får Roxie den legendariske och smarta advokaten Billy Flynn att ta sig an hennes fall mot en rejäl avgift. I fängelset tar Roxies karriär fart till sin mentors och Velma Kellys förtret, men konstnären har ett ess i rockärmen för den andra akten...

Varför du inte får missa den

Om du har sett filmen från 2002 med Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger och Richard Gere i huvudrollerna kan du få en uppfattning om de fantastiska musikaliska numren som du kommer att få se på scenen, men att se dessa spektakulära koreografier live, fint iscensatta och känna musiken från din plats är en unik upplevelse och rekommenderas verkligen.

Perfekt för...

Vuxna. Den här föreställningen kanske inte är lämplig för barn 12 år och yngre.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Chicago på den officiella webbplatsen Hellotickets: Biljetter Chicago Broadway.

Användbar information

 • Var: Ambassador Theatre (219 West 49th Street, mellan Broadway och 8th Avenue).
 • Längd: 2 timmar och 30 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om Broadwaymusikalen Chicago.

Biljetter till Chicago Broadway

4. Moulin Rouge

Scen från Moulin Rouge| ©NY Theater
Scen från Moulin Rouge| ©NY Theater

Om du är ett fan av Baz Luhrmanns prisbelönta film med Ewan McGregor och Nicole Kidman i huvudrollerna från 2001 får du inte missa biljetter till Broadway-musikalen Moulin Rouge. En sensationell upplevelse full av färg, ljus och känslor som fördjupar dig i 1900-talets bohemiska Paris.

Teatern där den spelas har faktiskt en struktur och finish som passar perfekt till musikalens tema och får dig att känna dig som en del av berättelsen. Det är det perfekta tillfället att återuppleva magin i det spektakulära Moulin Rouge-soundtracket med "Can-can" eller "Lady Marmelade" och den romantiska kärlekshistorien mellan den unge författaren Christian och Satine, kabaréns stjärna. En hyllning till sanningen, skönheten, friheten och framför allt kärleken!

Varför du inte får missa det

Även om musikalen inte är en kopia av filmen, har den behållit hela essensen av filmen, eftersom scenografin i musikalen till och med innehåller den symboliska röda väderkvarnen, den jättelika elefanten och all smak av kabarén, men den har också moderniserats genom att lägga till nya låtar i repertoaren, vilket gör att man identifierar sig mer med historien. Resultatet är djärvt, bländande och spännande- är du redo att dansa?

Perfekt för...

Vuxna. Vi rekommenderar biljetter för barn över 12 år.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Moulin Rouge på Hellotickets officiella webbplats: Moulin Rouge Broadway Tickets

Användbar information om Moulin Rouge

 • Var: Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street mellan 8th och 9th Avenue).
 • Hur lång tid tar föreställningen: 2 timmar och 35 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om Broadwaymusikalen Moulin Rouge.

Biljetter till Moulin Rouge Broadway

5. Michael Jacksons livshistoria

Scen från MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Scen från MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Alla känner till hans musik och nästan alla känner till hans liv, vilket är just därför biljetter till Michael Jackson-musikalen är så eftertraktade. Få fans av King of Pop kommer att kunna motstå showen på Broadways Neil Simon Theatre. Om du har sett någon av hans musikvideor (och det har du säkert) kan du redan få en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Regissören och koreografen Christopher Wheeldon ansvarar för showen som revolutionerar Broadway och som naturligtvis innehåller låtar som "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" och "I'll be there". Sammanlagt 30 av hans låtar, med utgångspunkt i repetitionerna av hans Dangerous-turné 1992 och med en tillbakablick på hans förflutna, som omfattar hans barndom i Jackson 5 och hans ungdomsår.

Varför du inte får missa det

För att det inte bara är ännu en hyllning till Michael Jackson, eftersom föreställningen har gjorts i samarbete med hans barn och prioriterar King of pops musikaliska arv framför kontroverserna kring karaktären.

Perfekt för...

Musikälskare i allmänhet, oavsett om de är Michael Jackson-fans eller inte, eftersom både berättelsen och iscensättningen underhåller alla målgrupper.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Michael Jacksons musikal på Hellotickets officiella webbplats: Michael Jackson Broadway Tickets.

Användbar information

 • Var: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street mellan 7th och 8th Avenue).
 • Hur lång tid tar det: 2 timmar

Biljetter till Michael Jackson Broadway

6. Mormons bok

Mormons bok| ©SMUDailyCampus
Mormons bok| ©SMUDailyCampus

Om du vill skratta dig ihjäl på en Broadway-musikal måste du se The Book of Mormon. Denna satir om ett mormonpar som försöker predika sin religion i Uganda kommer att lämna dig med en god smak i munnen.

De problem som de två olikartade missionärerna hamnar i i en orolig del av det afrikanska landet kommer att få dig att skratta under hela föreställningen. Den kontroversiella humorn i denna musikal av skaparna av South Park-serien är utan tvekan dess höjdpunkt.

Varför du inte får missa den

Den här musikalen är lika kritiserad i början som den hyllades och belönades efteråt och lämnar ingen oberörd, för sitt respektfulla budskap om religion och social rättvisa. Dessutom kommer dess visuella effekter, dess omsorgsfullt utformade scenografi och dess artister att få dig att förstå varför den är bland de bästa Broadway-musikalerna.

Perfekt för

Vuxna med ett gott sinne för humor som vill se en pjäs med vackra värden som är erkänd över hela världen.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till The Book of Mormon i New York på Hellotickets officiella webbplats: Biljetter till The Book of Mormon

Användbar information

Biljetter till The Book of Mormon

7. Hamilton

Scen från Hamilton| ©Concrete Playground
Scen från Hamilton| ©Concrete Playground

Kan du tänka dig att höra berättelsen om USA:s födelse ur munnen på en av dess grundare och till rapens rytm? Köp bara biljetter för att se Hamilton på Broadway. Ett fenomen de senaste åren!

Föreställningen berättar historien om Alexander Hamilton, en föräldralös barnunge från Karibien som genom en rad händelser hamnar i USA och blir en viktig person både i det amerikanska revolutionskriget och i landets första regering.

Även om jag älskade den är Hamilton en av de få Broadway-musikaler för vilka du behöver ha en god grund i engelska, eftersom de använder många ordlekar och sjunger snabbt, så det kan vara lätt att gå vilse ibland.

Varför du inte får missa den

Det som är fascinerande med denna musikal är att historien berättas på ett okonventionellt sätt genom en interaktiv iscensättning med spektakulära ljud- och ljuseffekter. Dessutom är det en pjäs där det knappt finns någon dialog annat än genom sånger. Var och en av dem är unik för denna musikal.

Faktum är att Hamilton är en fantastisk upplevelse som fördjupar dig i en av de mest spännande episoderna i amerikansk historia. Det är inte förvånande att denna Broadwaymusikal är en av de mest eftertraktade musikalerna av publiken och har vunnit 11 Tony Awards, även om den var nominerad till 16. Fler än någon annan show någonsin har vunnit!

Perfekt för...

Vuxna och barn från 10 år och uppåt med goda kunskaper i engelska.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Hamilton på den officiella Hellotickets-webbplatsen: Hamilton Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street mellan Broadway och 8th Avenue).
 • Speltid: 2 timmar och 40 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om Broadwaymusikalen Hamilton.

Biljetter till Hamilton Broadway

8. Harry Potter och det fördömda barnet

Harry Potter och det förbannade barnet skådespelare| ©NY Times
Harry Potter och det förbannade barnet skådespelare| ©NY Times

Musikalen om en av de mest kända karaktärerna genom tiderna har äntligen kommit till New York; du kan nu köpa biljetter till Harry Potter and the Cursed Child på Broadway. Denna superproduktion kommer direkt från London och har fått fantastiska recensioner. Även om den bara har spelats på Lyric Theatre i New York sedan 2018 är den redan utan tvekan en av de mest populära bland publiken.

Handlingen replikerar inte någon av filmerna, utan är en handling som du bara kommer att se i musikalen. Manuset skrevs av J.K. Rowling själv och utspelar sig 17 år efter att Harry besegrade Voldemort. Harry är nu anställd på det magiska ministeriet, gift och far till tre barn. Denna utgångspunkt är början på en pjäs som har vunnit flera Tony Awards, bland annat för bästa musikal, och som har rekordet för den högsta biljettförsäljningen under en enda vecka i Broadways historia.

Varför du inte får missa den

Musikalens scenografi, specialeffekter och soundtrack är magnifika. Men mest av allt för att den fullbordar Harry Potter-historien på ett sätt som ingen annan film, spin-off eller roman har gjort. Det är en sann uppföljare skriven av författaren och inget fan av sagan kan missa den.

Perfekt för...

Muggles, förstås!

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Harry Potter på Hellotickets officiella webbplats: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Lyric Theatre, mycket nära Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Speltid: 2 timmar och 40 minuter med en paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om Harry Potter-musikalen på Broadway.

Biljetter till Harry Potter och det förbannade barnet på Broadway

9. Wicked

Wicked Scene| ©Broadway
Wicked Scene| ©Broadway

Wicked-biljetter ger dig tillgång till den mest trollbindande Broadway-musikalen någonsin! Wicked är en föregångare till den berömda berättelsen om Trollkarlen från Oz och är en spännande och spännande pjäs om vänskap, ett tema som passar alla målgrupper.

Den berättar historien om Elphaba och Glinda, två unga elever som studerar häxkonst som möts i landet Oz och som trots sina olikheter knyter en fantastisk vänskap. Å ena sidan är Elphaba en intelligent men något tillbakadragen trollkvinna som kämpar för att skapa sig en plats i världen. Å andra sidan är Glinda utåtriktad och mycket populär på universitetet. Livets omständigheter för dem samman för några roliga stunder, men något händer och de två kommer att glida isär tills de blir den onda häxan i väst och den goda häxan.

Varför du inte får missa det

Sedan premiären 2003 har Wicked varit en av Broadways största succéer. Som en fräsch och underhållande föreställning med intriger, humor och imponerande iscensättning har den vunnit tre Tony Awards och en Grammy för bästa musik för en musikal. Den står också fortfarande på podiet över de mest inkomstbringande Broadway-musikalerna tillsammans med The Phantom of the Opera och Lejonkungen.

Gör dig redo att se de flygande aporna! Du kommer aldrig att se på Trollkarlen från Oz med samma ögon igen.

Perfekt för...

Alla målgrupper, både barn och vuxna kommer att gilla den.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Wicked på den officiella Hellotickets-webbplatsen: Wicked Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Speltid: 2 timmar och 45 minuter, inklusive 15 minuters paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om musikalen Wicked på Broadway.

Biljetter till Wicked Broadway

10. Och om du ska resa i julklapp... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes-scenen| ©Billboard
Rockettes-scenen| ©Billboard

När du reser till New York har du säkert ett fullspäckat schema med besök på en mängd museer och alla möjliga rundturer i staden, men om din resa sammanfaller med julen får du inte missa den legendariska Radio City Christmas Spectacular, som bara finns tillgänglig under julsäsongen.

Det är en magisk julberättelse som framfördes för första gången 1933 och har blivit en riktig jultradition.

Det är verkligen så spektakulärt som namnet säger! En föreställning som liknar den från förr med musik, humor, dans och ljuseffekter med de fantastiska Rockettes i huvudrollen, som får dig att återuppleva julen med ett barns illusioner.

Varför du inte får missa det

Det roliga med Radio City Christmas Spectacular är att showen ändras varje år och alltid är en överraskning. Om du ska åka till New York med din familj rekommenderar jag det starkt eftersom Radio City Christmas Spectacular passar alla åldrar och barnen kommer att ha jättekul.

Perfekt för...

En resa till New York i juletid. Lika fantastiskt för barn och vuxna, som kommer att njuta lika mycket av det.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Radio City Christmas Spectacular på Hellotickets officiella webbplats: Radio City Christmas Spectacular Tickets

Användbar information

 • Var: Radio City Music Hall Theatre i Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020).
 • Hur lång tid tar det: 1 timme och 30 minuter utan paus.
 • Vill du veta mer? Kolla in den här artikeln om musikalen Radio City Christmas och ta reda på allt du behöver veta om föreställningen.

Biljetter till Radio City Christmas Spectacular


Hur man köper biljetter till Broadway på nätet

Flygblad för musikaler| ©Hellotickets
Flygblad för musikaler| ©Hellotickets

Om du vill gå på en Broadway-musikal under din resa till New York är mitt råd att köpa dina biljetter online innan du reser, eftersom det finns föreställningar som är mycket efterfrågade, teatrarna fylls upp och biljettkassorna hänger snabbt upp skylten Sold Out (slutsåld).

 • Av erfarenhet råder jag dig att köpa biljetter online så långt i förväg som möjligt för att du ska få de bästa platserna det datum du vill ha och till ett bättre pris än vid biljettkassan, där du också slipper vänta i ändlösa köer.
 • Den amerikanska biljettmarknaden är dynamisk, vilket innebär att priserna stiger när datumet för musikalen närmar sig och utbudet minskar (precis som med flyg, till exempel). Om du väntar för länge riskerar du att få slut på biljetter eller att få för få biljetter till ett högt pris och i sektorer med mindre spektakulär synlighet.
 • Genom att boka online kan du dessutom välja din egen plats på teatern. För mig är detta det enklaste, snabbaste och säkraste alternativet.

Hur man köper Broadway-biljetter vid teaterns biljettkassa

Enligt min erfarenhet tror jag inte att detta är det mest tillrådliga alternativet. Det finns flera skäl till detta, som jag kommer att förklara nedan:

 • Att köpa biljetter till en Broadway-musikal vid biljettkassan innebär att du måste köpa dem när du landar i New York, så du måste anpassa dig till teaterns schema, resa dit och vänta i en lång kö för att köpa dem.
 • Detta innebär att du förlorar värdefull tid från din resa till New York som du skulle kunna spendera på att besöka staden eller några av dess bästa museer i stället för att köa utanför en teater.
 • Att skaffa biljetter vid biljettkassan kommer att dröja månader senare än när du kunde ha köpt dem hemma, med mycket färre alternativ kvar och kanske till ett orimligt högt pris. Eller så kommer de att vara slutsålda med tanke på den höga efterfrågan på Broadway-musikaler.

Hur väljer du den bästa platsen för att se musikalen?

På teatern| ©Denise Jans
På teatern| ©Denise Jans

En annan stor fråga som du kanske har när du köper biljetter till en Broadway-musikal är hur du ska få de bästa platserna på teatern för att se showen. Mitt råd är att försöka hitta en balans mellan den typ av biljetter som teatern erbjuder och den budget du har till förfogande.

I allmänhet är de dyraste platserna i orkesterområdet i mitten och därifrån kan du se hela föreställningen perfekt. Mezzanin- och balkongområdena är den andra respektive tredje ringen. Beroende på hur stor teatern är kommer dessa sektioner att ligga mer eller mindre långt från scenen.

Tänk på detta!

När du köper biljetter till en Broadway-musikal finns det några grundläggande saker att tänka på:

 • Om du sitter väldigt nära scenen i teatern kommer du att se skådespelarna på första raden och fånga detaljerna perfekt, men du kommer sannolikt att missa en del av koreografin.
 • Om du däremot väljer en plats vid sidan av scenen riskerar du att missa en del av scenen.
 • Det finns också vissa biljetter som kallas Obstructed View, vilket innebär att de har en pelare framför sig eller något annat element som gör det svårt att se musikalen. Dessa är vanligtvis mycket billigare, så om du har en stramare budget kan de vara ett utmärkt sätt att uppleva Broadways magi!

Och om jag inte talar engelska, är det då värt att gå på en musikal?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absolut ja! En del människor tvekar att gå på teater i USA eftersom de inte talar engelska, men det är inget problem på Broadway. Kom ihåg att musikaler inte är filmer med långa dialoger utan handlingen är full av musikalnummer, koreografier och sånger som hjälper dig att följa handlingen lätt.

Om du fortfarande tvekar är mitt råd i alla fall att välja en musikal som har blivit filmad, till exempel Chicago, Lejonkungen eller Aladdin. Om du kollar filmen innan du reser blir det mycket lättare att följa med eftersom de oftast har samma manus.

Teatrarna i New York är dock medvetna om att de lockar utländsk publik till sina teatrar, så de är förberedda i detta avseende. De största kassasuccéerna brukar erbjuda möjligheten att hyra hörlurar som sammanfattar varje scen på spanska, så att du är uppdaterad om allt som händer på scenen.

De kostarcirka 10 dollar och du måste lämna ditt pass vid fönstret som garanti, som du får tillbaka i slutet av föreställningen när du lämnar tillbaka hörlurarna.

De musikaler som för närvarande har denna tjänst är följande: The Lion King, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon och Come From Away. Om du vill hyra en av dessa hörlurar rekommenderar jag dock att du frågar i teaterns biljettkassa om de är tillgängliga för en viss pjäs.

Hur långt i förväg bör jag komma till teatern?

Teatern Hamilton| ©Hellotickets
Teatern Hamilton| ©Hellotickets

New York är en stad med långa avstånd och tät trafik, så för att undvika att komma för tidigt till föreställningens starttid rekommenderar jag att du anländer 30-45 minuter tidigare för att komma in i teatern i lugn och ro, köpa en skål popcorn eller lite merchandising och hitta dina platser.

Det är viktigt att komma till teatern i tid, för om du kommer för sent kommer personalen inte att släppa in dig när musikalen väl har börjat. Det vore synd om du missar föreställningen på grund av trafiken!

Hur länge pågår musikalen?

En Broadway-musikal brukar pågå mellan 2 och 2,5 timmar. Den är uppdelad i akter och det finns pauser däremellan, så du kan gå ut på toaletten och sträcka på benen utan att missa en minut av föreställningen.

Det är viktigt att veta hur länge den föreställning du har valt varar för att du ska kunna organisera de aktiviteter du ska göra den dagen.

Barn och Broadway-musikaler

Att gå på en Broadway-musikal är en av de saker man måste göra på en resa till New York med barn- det är en fantastisk uppvisning av ljus, färg, musik och dans som barnen kommer att älska! Det finns många shower vars teman och iscensättning är perfekta för familjepublik.

Inträde för barn

Du bör dock veta att de flesta Broadwayteatrar inte släpper in barn under 4 år. Dessa riktlinjer fastställs av de enskilda teatrarna. Dessutom säljer tyvärr ingen av Broadway-musikalerna särskilda biljetter för barn, så alla teaterbesökare måste betala samma pris för biljetterna.

Hur väljer man en musikal?

När man väljer en Broadway-musikal bör föräldrarna veta lite om handlingen i föreställningen i fråga, men andra aspekter att ta hänsyn till är föreställningens längd, specialeffekterna och språket som används i dialogen. På så sätt kan du välja den musikal som passar bäst för din familj.

Vad händer om ett barn får ett raseriutbrott under föreställningen?

Ibland kan ett barn få ett raseriutbrott mitt under föreställningen, antingen för att det är trött, hungrig eller sömnigt. Om detta händer kan vaktmästaren vänligt be barnet och en förälder att lämna auditoriet tills barnet lugnat ner sig och kan komma tillbaka senare för att fortsätta titta på föreställningen.

Finns det någon etikett för att gå på en Broadway-musikal?

En av Broadway-teatrarna| ©Hellotickets
En av Broadway-teatrarna| ©Hellotickets

Även om det inte finns någon särskild klädkod för att gå på en musikal är ingen vanligtvis överklädd och bekväma, lämpliga kläder är normen. Så du kan tillbringa dagen med sightseeing och avsluta dagen med att njuta av en fascinerande Broadway-musikal - dina ben kommer att tacka dig för det efter alla promenader i New York!

Var kan man äta i närheten av teatrarna?

Italiensk meny| ©Inatteso
Italiensk meny| ©Inatteso

Det är ganska vanligt att de mest populära tiderna för att gå på en Broadwaymusikal är sent på kvällen, dvs. runt 19 eller 20 på kvällen. Främst för att det gör att du kan spendera hela dagen med sightseeing och komma till musikalen precis när du behöver ta en paus.

När föreställningen är slut kommer du garanterat att få aptit. Vad ska du äta till middag den dagen? Här är en lista över de bästa ställena att äta i New York

Broadway ligger i hjärtat av Times Square och allt är öppet hela tiden, så det är lätt att hitta ett ställe där du kan äta en bit mat och njuta av läckra hamburgare som Shake Shack (691 8th Ave), läckra arepas som Empanada Mama (763 9th Ave) eller smakfulla tacos som Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York är en stad med oändliga kulinariska möjligheter. Om du vill undvika turistfällorna och äta gott utan att gå i konkurs när du försöker, rekommenderar jag att du tar en titt på min artikel The 10 best places to eat in New York.

Vilka andra evenemang kan jag gå på i New York?

NBA-match| ©NBA
NBA-match| ©NBA

New York är en stad full av möjligheter till nöjen, där det finns mycket att se och göra. Om du vill gå på ett annat evenemang under din semester och du är ett sportfan rekommenderar jag andra alternativ som t.ex: