Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Topp 10 Broadway-musikaler 2023

Låt dig hänföras av Broadways magi: fördjupa dig i en av musikalerna på programmet och låt fantasin flöda fritt i hjärtat av Big Apple. Här är en lista över favoriterna och de vanligaste frågorna om hur du får biljetter.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

21 minsta läsning

Topp 10 Broadway-musikaler 2023

Korsningen mellan Times Square och Broadway Avenue | ©Hellotickets

Oavsett vilken tid på året du besöker New York är en av de saker du måste göra att se en musikal på Broadway, den berömda teaterboulevard som löper genom Manhattans centrum, inklusive Times Square.

Med hundratals föreställningar per år är Broadway New Yorks teatermecka. Många Hollywoodskådespelare har stått på scenerna för att glädja oss med sin talang och stora skådespelare (även om de inte är så kända) arbetar hårt varje gång de spelar för att bli etablerade.

Jag minns första gången jag såg en Broadway-musikal i New York och det var en av de mest spännande stunderna på resan. Inte bara för att jag älskar teater, utan också för att Broadways magi är något unikt som du inte hittar någon annanstans.

De musikaliska numren och de majestätiska iscensättningarna förflyttar dig till en fantasivärld och lämnar dig mållös, även om du inte ens är intresserad av teater! Här är en lista över de som för mig är de bästa.

1. Lejonkungen

Scen från Lejonkungen| ©Hellotickets
Scen från Lejonkungen| ©Hellotickets

Simba har tronen bland Broadway-musikaler, och de som köper biljetter till Lejonkungen kommer att få se en förlaga av den berömda animerade Disneyfilmen, som vid flera tillfällen har erkänts som den bästa musikalen av alla. Med en fantastisk scenografi och musik av Elton John har den vunnit sex Tony Awards och en Evening Standard Award.

Sedan 1997 har den varit den mest sålda musikalen i New York eftersom den är en av de mest kraftfulla produktionerna på Broadway - det finns inget liknande!

Om du har sett filmen känner du till historien om lejonprinsen Simba, vars onda farbror Scar vill ta tronen ifrån honom. För att göra detta ställer han upp en fälla där hans far Mufasa, savannens kung, dör.

Scar lurar honom att tro att hans far har dött på grund av honom, så Simba flyr från kungariket. Flera år senare får den unge prinsen veta att savannen har försämrats under hans farbrors styre och det är då han bestämmer sig för att konfrontera usurpatorn och återta sin plats i "livets kretslopp".

Varför du inte får missa det

Lövkungen har ett fantastiskt soundtrack, liksom skådespelarnas karaktärsbeskrivning och iscensättningen. Dessutom lär berättelsen ut värden som aldrig går ur tiden. Utan tvekan en fantastisk föreställning som lyckas undvika den verkliga världen i mer än två timmar.

Perfekt för...

Den kommer att vara till glädje för alla, både barn och vuxna.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till The Lion King Broadway på Hellotickets officiella webbplats: Biljetter till The Lion King Broadway

Användbar information

 • Var: Minskoff-teatern Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 30 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om musikalen Lejonkungen

The Lion King Broadway biljetter

2. Aladdin

Scen från Aladdin| ©Aladdin
Scen från Aladdin| ©Aladdin

Det ord som bäst beskriver den känsla du kommer att uppleva om du köper biljetter till Aladdin på Broadway är magi. I denna teaterversion av den populära animerade 90-talsfilmen är allt överraskande, fantastiskt och extraordinärt- ännu en Disney-klassiker som förtjänar sin egen musikalversion!

Tack vare en briljant iscensättning, en noggrann karaktärisering av karaktärerna, några nya sånger och den alltid lika roliga humorn hos Genie är detta en av de Broadway-musikaler som väcker mest uppståndelse bland publiken. Och alla som kommer till New Amsterdam Theatre för att se Aladdin för första gången skulle komma tillbaka för en andra gång!

Historien börjar när Aladdin, en ung småtjuv från Agrabah, hittar en magisk lampa med vilken han kan önska sig tre saker för att få ordning på sitt liv och slippa fattigdomen. Med en av dem vill han bli prins för att erövra Yasmine, sultanens vackra dotter som han har förälskat sig i. Men den ondskefulle kungliga visiren har andra planer för lampans ande som kommer att äventyra alla stadens invånare.

Varför du inte får missa det

Musikalen Aladdin är en av New Yorks mest populära musikaler. Alla som känner till låtarna från filmen kommer att kunna nynna med i musiken och det är så roligt att de 2,5 timmarna flyger förbi.

På tal om att flyga, scenen i numret "An ideal world", där huvudpersonerna flyger över staden på en magisk matta, är helt enkelt magnifik och kommer att göra dig mållös!

Perfekt för...

Den kommer att vara till glädje för alla, både barn och vuxna.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Aladdin på den officiella webbplatsen Hellotickets: Aladdin Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd Street) New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 30 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om musikalen Aladdin på Broadway.

Aladdin Broadway biljetter

3. Chicago

Chicago Scene| ©Chicago
Chicago Scene| ©Chicago

En annan av de stora Broadwaymusikalproduktioner som du kan köpa biljetter till är Chicago Broadway. En klassiker som tar oss tillbaka till det brinnande 20-talet varje säsong.

Med jazzmusiken som bakgrund och förbudet som gynnade hemlig verksamhet, korruption och mord i storstaden riktar sig den här föreställningen till en mer vuxen publik, men smyger sig in på topp 10 eftersom den är en av Broadways stora klassiker. Den är så framgångsrik att den har vunnit sex Tony Awards och inspelningen av musikalens låtar har även vunnit en Grammy Award.

Chicago berättar historien om Roxie Hart, en oskyldig debutantskådespelerska som drömmer om att följa i fotspåren på den berömda vaudevilleartisten Velma Kelly. Men en rad missriktade händelser leder till att de båda hamnar i fängelse för mord.

Under fängelsedirektör Mortons försåtliga ledning får Roxie den legendariske och smarta advokaten Billy Flynn att ta sig an hennes fall mot en rejäl avgift. I fängelset tar Roxies karriär fart till hennes mentors och Velma Kellys förtret, men konstnären har ett ess i rockärmen för den andra akten...

Varför du inte får missa det

Om du har sett filmen från 2002 med Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger och Richard Gere i huvudrollerna kan du få en uppfattning om de fantastiska musikaliska numren som du kommer att få se på scenen, men att se dessa spektakulära koreografier live, med en känslig iscensättning och känna musiken från din plats är en unik upplevelse och rekommenderas verkligen.

Perfekt för...

Vuxna. Denna föreställning är kanske inte lämplig för barn under 12 år.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Chicago på Hellotickets officiella webbplats: Chicago Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Ambassador Theatre (219 West 49th Street) Ambassador Theatre (219 West 49th Street, mellan Broadway och 8th Avenue).
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 30 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om Broadway-musikalen Chicago.

Biljetter till Chicago Broadway

4. Fantomen på operan

Scen från Fantomen på operan| ©Playbill
Scen från Fantomen på operan| ©Playbill

Sedan premiären 1986 har Phantom of the Opera Broadway-biljetterna alltid varit slutsålda flera säsonger i rad. The Phantom of the Opera är en av Broadways mest framgångsrika musikaler och har vunnit sju Tony Awards (bland annat för årets bästa musikal) för sin underbara bearbetning av Gaston Lerouxs populära roman.

Den utspelar sig på 1800-talet på Paris operahus och berättar historien om en missbildad man som gömmer sig i operahusets källare och terroriserar teaterarbetarna med sina brott. Spöket förälskar sig i en ung dansare vid namn Christine, adopterar henne som sin musa och lär henne att sjunga för att bli operans stjärna. Men när han upptäcker att hans kärlek är omöjlig svär han på hämnd.

Min favoritscen är den i båten när spöket leder Christine till sin lya. Den är full av intriger och kemi - helt enkelt sensationell!

Varför du inte får missa det

Den gåtfulla och kusliga miljön, skådespelarnas kostymer och det fantastiska soundtracket gör Phantom of the Opera till en klassiker som du inte får missa på din resa till New York. Det är inte konstigt att den är den musikal som spelats längst på Broadway och har setts av 80 miljoner människor världen över.

Perfekt för...

Vuxna, men barn över 4 år är välkomna, även om det finns vissa specialeffekter och scener som kan skrämma de små.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till The Phantom of the Opera på Hellotickets officiella webbplats: Phantom of the Opera Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Majestic Theatre (245 Broadway) Majestic Theatre (245 W 44th St, New York, 10036)
 • Hur länge varar det? 2 timmar och 30 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om Phantom of the Opera på Broadway.

Fantomen på operan Broadway biljetter

5. Moulin Rouge

Scen från Moulin Rouge| ©NY Theater
Scen från Moulin Rouge| ©NY Theater

Om du är ett sant fan av Baz Luhrmanns prisbelönta film med Ewan McGregor och Nicole Kidman i huvudrollerna från 2001 får du inte missa att köpa biljetter till Broadway-musikalen Moulin Rouge. En sensationell upplevelse full av färg, ljus och känslor som fördjupar dig i 1900-talets bohemiska Paris.

Teatern där den spelas har en struktur och en finish som passar perfekt till musikalens tema och får dig att känna dig delaktig i berättelsen. Det är det perfekta tillfället att återuppleva magin i det spektakulära Moulin Rouge-soundtracket med "Can-can" eller "Lady Marmelade" och den romantiska kärlekshistorien mellan den unge författaren Christian och Satine, kabaréns stjärna- en hyllning till sanningen, skönheten, friheten och framför allt kärleken!

Varför du inte får missa det

Även om det inte är en kopia av filmen har musikalen behållit alla delar av filmen, eftersom scenografin i musikalen till och med innehåller den symboliska röda väderkvarnen, den jättelika elefanten och all smak av kabarén, men den har också moderniserats genom att lägga till nya låtar i repertoaren, vilket gör att man identifierar sig mer med berättelsen. Resultatet är djärvt, bländande och spännande. Är du redo att dansa?

Perfekt för...

Vuxna. Biljetter rekommenderas för barn över 12 år.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Moulin Rouge på den officiella webbplatsen Hellotickets: Biljetter Moulin Rouge Broadway

Användbar information

 • Var: Al Hirschfeld Theatre (Al Hirschfeld Theatre) Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street mellan 8th och 9th Avenue).
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 35 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om musikalen Moulin Rouge på Broadway.

Moulin Rouge Broadway biljetter

6. Michael Jacksons livshistoria

Scen från MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Scen från MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Alla känner till hans musik och nästan alla känner till hans liv, och det är just därför som biljetter till Michael Jackson-musikalen är så eftertraktade. Få fans av King of Pop kommer att kunna motstå showen på Broadways Neil Simon Theatre. Om du har sett någon av hans musikvideor (och det har du säkert) kan du redan få en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Regissören och koreografen Christopher Wheeldon ansvarar för showen som revolutionerar Broadway och som, föga förvånande, innehåller låtar som "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" och "I'll be there". Sammanlagt 30 av hans låtar, med utgångspunkt i repetitionerna under Dangerous-turnén 1992 och en tillbakablick på hans förflutna, från barndomen i Jackson 5 till ungdomsåren.

Varför du inte får missa det

För det är inte bara ännu en hyllning till Michael Jackson, eftersom showen har gjorts i samarbete med hans barn och prioriterar King of Pop's musikaliska arv framför kontroverserna kring karaktären.

Perfekt för...

Musikälskare i allmänhet, oavsett om de är Michael Jackson-fans eller inte, eftersom både berättelsen och iscensättningen underhåller alla målgrupper.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Michael Jacksons musikal på Hellotickets officiella webbplats: Michael Jackson Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street) Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street mellan 7th och 8th Avenue).
 • Hur länge pågår det? 2 timmar

Michael Jackson Broadway biljetter

7. Mormons bok

Mormons bok| ©SMUDailyCampus
Mormons bok| ©SMUDailyCampus

Om du vill skratta dig ihjäl av en Broadway-musikal måste du se The Book of Mormon. Denna satir om ett mormonpar som försöker predika sin religion i Uganda kommer att lämna en god smak i munnen.

De två olikartade missionärerna hamnar i trubbel i en orolig del av det afrikanska landet och kommer att få dig att skratta hela vägen genom föreställningen. Den kontroversiella humorn i denna musikal av skaparna av South Park-serien är utan tvekan dess höjdpunkt.

Varför du inte får missa det

Denna musikal, som kritiserades i början av sin karriär och som har fått beröm och priser, lämnar ingen oberörd med sitt respektfulla budskap om religion och social rättvisa. Dessutom kommer de visuella effekterna, den omsorgsfullt utformade scenografin och de många artisterna att få dig att förstå varför det är en av de bästa musikalerna på Broadway.

Perfekt för

Vuxna med ett gott sinne för humor är redo att se en pjäs med vackra värden som är erkänd över hela världen.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till The Book of Mormon i New York på den officiella webbplatsen Hellotickets: Biljetter till The Book of Mormon

Användbar information

 • Var: Eugene O'Neill Theatre Eugene O'Neill Theatre (230 West 49th Street, mellan Broadway och 8th Avenue, New York)
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 30 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om The Book of Mormon på Broadway; allt om denna musikal.

Biljetter till The Book of Mormon

8. Hamilton

Scen från Hamilton| ©Concrete Playground
Scen från Hamilton| ©Concrete Playground

Kan du tänka dig att höra historien om USA:s födelse ur munnen på en av dess grundare och till rappens rytm? Köp bara biljetter för att se Hamilton på Broadway, ett fenomen de senaste åren!

Föreställningen berättar historien om Alexander Hamilton, en föräldralös barnunge från Karibien som genom en rad händelser kommer till USA och blir en viktig person i både det amerikanska revolutionskriget och landets första regering.

Även om jag älskade den är Hamilton en av de få Broadway-musikaler där du måste ha goda kunskaper i engelska, eftersom de använder många ordlekar och sjunger snabbt, så det kan vara lätt att gå vilse ibland.

Varför du inte får missa det

Det fascinerande med denna musikal är att historien berättas på ett okonventionellt sätt genom interaktiv iscensättning med spektakulära ljud- och ljuseffekter. Dessutom är det en pjäs där det knappt finns någon annan dialog än genom sånger. Var och en av dem är unik för denna musikal.

Hamilton är verkligen en fantastisk upplevelse som fördjupar dig i en av de mest spännande händelserna i amerikansk historia. Det är inte förvånande att denna Broadway-musikal är en av de mest eftertraktade musikalerna av publiken och har vunnit 11 Tony Awards, även om den var nominerad till 16. Mer än någon annan show någonsin har vunnit!

Perfekt för...

Vuxna och barn från 10 år och äldre med goda kunskaper i engelska.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Hamilton på den officiella webbplatsen Hellotickets: Hamilton Broadway Tickets

Användbar information

 • Var: Richard Rodgers Theatre (226) Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street mellan Broadway och 8th Avenue).
 • Hur länge pågår det? 2 timmar och 40 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om Broadway-musikalen Hamilton.

Biljetter till Hamilton Broadway

9. Harry Potter och det fördömda barnet

Harry Potter och det förbannade barnet Skådespelare| ©NY Times
Harry Potter och det förbannade barnet Skådespelare| ©NY Times

Musikalen med en av de mest kända karaktärerna genom tiderna har äntligen kommit till New York; du kan nu köpa biljetter till Harry Potter och det förbannade barnet på Broadway. Denna superproduktion kommer direkt från London och har fått fantastiska recensioner. Trots att den bara har spelats på Lyric Theatre i New York sedan 2018 är den redan utan tvekan en av de mest populära bland publiken.

Handlingen är inte en kopia av någon av filmerna, utan är en handling som du bara kommer att se i musikalen. Manuset skrevs av J.K. Rowling själv och utspelar sig 17 år efter att Harry besegrade Voldemort. Harry är nu anställd vid magiska ministeriet, gift och far till tre barn. Denna utgångspunkt är början på en föreställning som har vunnit flera Tony Awards, bland annat för bästa musikal, och som har rekordet för den högsta biljettförsäljningen under en vecka i Broadways historia.

Varför du inte får missa det

Musikalens scenografi, specialeffekter och soundtrack är magnifika. Men framför allt för att den fullbordar Harry Potter-historien på ett sätt som ingen annan film, spin-off eller roman har gjort. Det är en riktig uppföljare skriven av författaren och inget fan av sagan får missa den.

Perfekt för...

Mugglare, förstås!

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Harry Potter på den officiella webbplatsen Hellotickets: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets

Användbar information

 • Vart ska jag åka?: Lyric Theatre, mycket nära Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Hur länge varar det? 2 timmar och 40 minuter med paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om Harry Potter-musikalen på Broadway.

Biljetter till Harry Potter och det förbannade barnet på Broadway

10. Wicked

Scen från Wicked| ©Broadway
Scen från Wicked| ©Broadway

Wicked-biljetter ger dig tillgång till den mest fascinerande Broadway-musikalen någonsin! Det här är en föregångare till den berömda berättelsen om trollkarlen från Oz, en spännande och spännande pjäs om vänskap, ett tema som passar alla målgrupper.

Den berättar historien om Elphaba och Glinda, två unga elever som studerar häxkonst som möts i landet Oz och som trots sina olikheter får en god vänskap. Å ena sidan är Elphaba en intelligent men lite tillbakadragen trollkvinna som kämpar för att skapa sig en plats i världen. Å andra sidan är Glinda utåtriktad och mycket populär på universitetet. Livets omständigheter för dem samman för några roliga stunder, men något händer som kommer att driva de två isär tills de blir den onda häxan i väst och den goda häxan.

Varför du inte får missa det

Sedan premiären 2003 har Wicked varit en av Broadways största succéer. Som en fräsch och underhållande föreställning med intriger, humor och imponerande iscensättning har den vunnit tre Tony Awards och en Grammy för bästa musik för en musikal. Den är också fortfarande en av de mest inkomstbringande Broadway-musikalerna tillsammans med The Phantom of the Opera och Lejonkungen.

Gör dig redo att se de flygande aporna! Du kommer aldrig att se trollkarlen från Oz med samma ögon igen.

Perfekt för...

Den kommer att vara till glädje för alla, både för barn och vuxna.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Wicked på den officiella webbplatsen Hellotickets: Wicked Broadway Tickets

Användbar information

 • Var? Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Hur länge håller den? 2 timmar och 45 minuter, inklusive 15 minuters paus.
 • Vill du veta mer? Läs den här artikeln om musikalen Wicked på Broadway.

Biljetter till Wicked Broadway

Och om du reser under julen... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes Scene| ©Billboard
Rockettes Scene| ©Billboard

När du reser till New York har du säkert ett fullspäckat schema, du besöker en mängd museer och gör alla möjliga turer runt om i staden, men om din resa sammanfaller med julen får du inte missa den legendariska Radio City Christmas Spectacular, som bara finns tillgänglig under julen.

Det är en magisk julsaga som framfördes första gången 1933 och som har blivit en riktig jultradition.

Den är verkligen lika spektakulär som namnet säger! En gammaldags föreställning med musik, humor, dans och ljuseffekter med de fantastiska Rockettes i huvudrollen, som väcker julen till liv igen med barnens spänning.

Varför du inte får missa det

Det roliga med Radio City Christmas Spectacular är att showen ändras varje år och alltid är en överraskning. Om du ska åka till New York med din familj rekommenderar jag det starkt, eftersom Radio City Christmas Spectacular passar alla åldrar och barnen kommer att ha jättekul.

Perfekt för...

En resa till New York i julklapp. Den är lika fantastisk för barn som för vuxna, som kommer att njuta lika mycket av den.

Hur man köper biljetter

Du kan köpa biljetter till Radio City Christmas Spectacular på Hellotickets officiella webbplats: Radio City Christmas Spectacular Tickets

Användbar information

 • Var finns den? Radio City Music Hall Theatre i Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020)
 • Hur länge varar det? 1 timme och 30 minuter utan paus.
 • Vill du veta mer? Läs denna artikel om Radio City Christmas Spectacular och få reda på allt du behöver veta om showen.

Radio City Christmas Spectacular biljetter


Hur du köper Broadway-biljetter online

Flygblad för musikaler| ©Hellotickets
Flygblad för musikaler| ©Hellotickets

Om du vill se en Broadway-musikal under din resa till New York är mitt råd att köpa biljetter på nätet innan du reser, eftersom det finns föreställningar som är mycket efterfrågade, teatrarna fylls och biljettkassorna hänger snabbt upp skylten "Sold Out" (slutsåld).

 • Erfarenhetsmässigt rekommenderar jag att du köper biljetter online så långt i förväg som möjligt för att försäkra dig om att du får de bästa platserna på det datum du vill ha och till ett bättre pris än vid biljettkassan, där du också slipper köa i oändlighet.
 • Den amerikanska biljettmarknaden är dynamisk, vilket innebär att priserna stiger när musikalens datum närmar sig och utbudet minskar (precis som för flygresor). Om du väntar för länge riskerar du att få slut på biljetter eller att få för få biljetter till ett högt pris och i sektorer med mindre spektakulär synlighet.
 • När du bokar online kan du dessutom välja din egen plats i teatern. För mig är detta det enklaste, snabbaste och säkraste alternativet.

Hur du köper Broadway-biljetter i teaterns biljettkassa

Enligt min erfarenhet verkar detta inte vara det mest tillrådliga alternativet. Det finns flera orsaker till detta, som jag kommer att förklara nedan:

 • Att köpa biljetter till en Broadway-musikal vid biljettkassan innebär att du måste köpa dem när du landar i New York, så du måste anpassa dig till teaterns schema, resa dit och vänta i en lång kö för att köpa dem.
 • Detta innebär att du förlorar värdefull tid från din resa till New York som du skulle kunna använda till att besöka staden eller några av dess bästa museer i stället för att köa utanför en teater.
 • Biljetter som du köper i biljettkassan kommer att vara flera månader senare än när du kunde ha köpt dem hemma, med mycket färre alternativ kvar och kanske till ett orimligt högt pris. Eller så kommer de att vara slutsålda med tanke på den stora efterfrågan på Broadway-musikaler.

Hur väljer man den bästa platsen för att se musikalen?

På teatern| ©Denise Jans
På teatern| ©Denise Jans

En annan stor fråga som du kan ställa dig när du köper biljetter till en Broadway-musikal är hur du ska få de bästa platserna på teatern för att se föreställningen. Mitt råd är att försöka hitta en balans mellan den typ av biljetter som teatern erbjuder och den budget du har till förfogande.

De dyraste platserna finns i allmänhet i orkesterområdet i mitten och därifrån kan du se hela föreställningen perfekt. Mezzanin- och balkongområdena är den andra respektive tredje ringen. Beroende på teaterns storlek ligger dessa sektioner mer eller mindre långt från scenen.

Tänk på detta!

När du köper biljetter till en Broadway-musikal finns det några grundläggande saker att tänka på:

 • Om du sitter mycket nära scenen på teatern kan du se skådespelarna på första raden och fånga detaljerna perfekt, men du missar sannolikt en del av koreografin.
 • Om du däremot väljer en plats vid sidan av scenen riskerar du att missa en del av scenen.
 • Det finns också biljetter som kallas Obstructed View, vilket innebär att de har en pelare framför sig eller något annat element som gör det svårt att se musikalen. Dessa är vanligtvis mycket billigare, så om du har en mindre budget kan detta vara ett bra sätt att uppleva Broadways magi!

Och om jag inte talar engelska, är det värt att gå på en musikal?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absolut ja! En del människor tvekar att gå på teater i USA eftersom de inte talar engelska, men det är inget problem på Broadway. Kom ihåg att musikaler inte är filmer med långa dialoger, men att handlingen är full av musikaliska nummer, koreografier och sånger som gör att du lätt kan följa handlingen.

Om du fortfarande tvekar är mitt råd i alla fall att välja en musikal som har filmatiserats, till exempel Chicago, Lejonkungen eller Aladdin. Om du kollar filmen innan du reser blir det mycket lättare att följa den eftersom de oftast har samma manus.

Teatrarna i New York är dock medvetna om att de lockar utländsk publik till sina teatrar, så de är förberedda i detta avseende. De största succéfilmerna erbjuder ofta möjligheten att hyra hörlurar som sammanfattar varje scen på spanska, så att du kan hålla dig uppdaterad om allt som händer på scenen.

De kostar cirka 10 dollar och du måste lämna ditt pass i fönstret som en garanti, som du får tillbaka i slutet av föreställningen när du lämnar tillbaka headsetet.

De musikaler som för närvarande har denna tjänst är: Lejonkungen, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon och Come From Away. Men om du vill hyra en av dessa hörlurar rekommenderar jag att du frågar i teaterns biljettkassa om de är tillgängliga för en viss pjäs.

Hur långt i förväg ska jag komma till teatern?

Hamilton-teatern| ©Hellotickets
Hamilton-teatern| ©Hellotickets

New York är en stad med långa avstånd och tät trafik, så för att undvika att komma för tidigt till föreställningen rekommenderar jag att du går 30-45 minuter tidigare för att i lugn och ro komma in i teatern, köpa en skål popcorn eller lite merchandising och hitta dina platser.

Det är viktigt att du kommer till teatern i god tid, för om du kommer för sent kommer personalen inte att släppa in dig när musikalen har börjat- det vore synd att missa föreställningen på grund av trafiken!

Hur lång är musikalen?

En Broadway-musikal pågår vanligtvis mellan 2 och 2,5 timmar. Den är uppdelad i akter och det finns pauser mellan dem, så du kan gå på toaletten och sträcka på benen utan att missa en minut av föreställningen.

Det är viktigt att veta hur länge den utställning du har valt varar för att du ska kunna organisera de aktiviteter som du ska göra den dagen.

Barn och Broadway-musikaler

Att gå på en Broadway-musikal är en av de saker man måste göra på en resa till New York med barn- det är en fantastisk uppvisning av ljus, färg, musik och dans som barnen kommer att älska! Det finns många föreställningar vars teman och iscensättning är perfekta för en familjepublik.

Inträde för barn

Men tänk på att de flesta Broadway-teatrar inte tar emot barn under 4 år. Dessa riktlinjer fastställs av de enskilda teatrarna. Tyvärr säljer ingen av Broadways musikaler särskilda barnbiljetter, så alla besökare måste betala samma pris för biljetterna.

Hur väljer jag en musikal?

När föräldrarna väljer en Broadway-musikal bör de veta lite om handlingen i föreställningen i fråga, men andra aspekter att ta hänsyn till är föreställningens längd, specialeffekterna och språket som används i dialogen. På så sätt kan du välja den musikal som passar bäst för din familj.

Vad händer om ett barn får ett raseriutbrott under föreställningen?

Ibland kan ett barn få ett raseriutbrott mitt under föreställningen, antingen för att det är trött, hungrigt eller sömnigt. Om detta inträffar kan vaktmästaren vänligen be barnet och en förälder att lämna auditoriet tills barnet lugnar ner sig och kan återvända senare för att fortsätta titta på föreställningen.

Finns det någon etikett för att gå på en Broadway-musikal?

En av Broadway-teatrarna| ©Hellotickets
En av Broadway-teatrarna| ©Hellotickets

Även om det inte finns någon särskild klädkod för att gå på en musikal är ingen överklädd och det är vanligt att man bär bekväma och lämpliga kläder. Så du kan tillbringa dagen med sightseeing och avsluta dagen med att njuta av en fascinerande Broadway-musikal - dina ben kommer att tacka dig för det efter alla promenader i New York!

Var kan man äta i närheten av teatrarna?

Italiensk meny| ©Inatteso
Italiensk meny| ©Inatteso

Det är ganska vanligt att de mest populära tiderna för att gå på en Broadway-musikal är sent på kvällen, dvs. runt 19 eller 20.00. Främst för att du kan ägna hela dagen åt sightseeing och komma till musikalen precis när du behöver ta en paus.

När föreställningen är slut kommer du garanterat att få aptit. Vad ska du äta till middag den dagen? Här är en lista över de bästa ställena att äta i New York.

Broadway ligger i hjärtat av Times Square och allt är öppet hela tiden, så det är lätt att hitta ett ställe att äta på och njuta av läckra hamburgare som Shake Shack (691 8th Ave), läckra arepas som Empanada Mama (763 9th Ave) eller läckra tacos som Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York är en stad med oändliga kulinariska möjligheter. Om du vill undvika turistfällorna och äta gott utan att gå i konkurs rekommenderar jag att du tar en titt på min artikel The 10 best places to eat in New York.

Vilka andra evenemang kan jag gå på i New York?

NBA-spel| ©NBA
NBA-spel| ©NBA

New York är en stad full av möjligheter till nöjen, där det finns mycket att se och göra. Om du vill delta i ett annat evenemang under din semester och är ett sportfantast rekommenderar jag andra alternativ, t.ex: