Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Boston - Dagsresor från NYC

Om du känner för att fly från Big Apples liv och rörelse är charmen, kulturen och lugnet i Boston ett utmärkt alternativ.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Boston - Dagsresor från NYC

Typiska gator i Boston | ©Michael Browning

Boston är födelseplatsen för den amerikanska revolutionen för självständighet från Storbritannien och är fylld av museer, bibliotek och viktiga historiska byggnader som vittnar om ursprunget till en av landets äldsta städer, som grundades av brittiska bosättare 1630.

Boston anses vara USA:s kultur- och utbildningshuvudstad och är hemvist för prestigefyllda universitet som Harvard och MIT Massachusetts Institute of Technology, konstskolor, laboratorier, konservatorier samt stora banker och finansinstitut. Hamnen är också en av de viktigaste på östkusten. Av dessa och andra skäl är en resa till Boston från New York en av desaker man bör göra om man tillbringar 15 dagar i skyskrapornasstad.

Det bästa alternativet

Boston och Freedom Trail Day Trip från New York

Det bästa av Boston på en dag

Upplev en av de mest symboliska städerna i USA med en expertguide. Du kommer också att besöka Harvard och MIT.

Längd: från 11 till 13 timmar

Om du vill lära känna Massachusetts huvudstad men inte vill oroa dig för hur du ska transportera dig, är ett mycket bekvämt och rekommenderat alternativ den här dagsutflykten till Boston med besök på Harvard och MIT från 1.723 kr.

Boston ligger cirka 350 km från New York, så äventyret börjar tidigt, klockan 6.30 när gruppen på högst 50 personer samlas på mötesplatsen i Midtown Manhattan för att åka iväg till Boston med guiden i en bekväm minibuss. En fyra timmar lång bilresa längs Connecticuts kust väntar dig, men med Wi-Fi i minibussen och det vackra landskapet längs vägen är det bara en kort resa bort. Du kommer att se stadens centrum, den berömda Freedom Trail, Queency Market, Harvard och MIT, men mer om rundturen kommer senare. Lunch ingår.

Varför jag gillar det här alternativet: Det här är det billigaste och mest bekväma sättet att besöka Boston på en guidad tur. Tillsammans med en expertguide besöker du stadens viktigaste sevärdheter och återvänder till New York samma kväll. Så enkelt och bekvämt är det.

Rekommenderas om .... du vill ta en paus från din resa till New York för att lära känna en annan av de viktigaste städerna på USA:s östkust.

Boka en resa till Boston från New York


Hur lång tid tar en organiserad resa till Boston från New York?

Promenera genom centrala Boston| ©Audrey Odom
Promenera genom centrala Boston| ©Audrey Odom

Resor till Boston från New York tar mellan 11 och 13 timmar inklusive restid. Det innebär att du har ungefär 4 timmar på dig att se staden, oftast som en del av en organiserad rundtur. Körningen, som du gör i antingen en buss eller en lyxig minivan, tar cirka 4 timmar (inte lång tid med tanke på de stora avstånden mellan de amerikanska städerna).

Mitt råd: Det kan ta lite längre tid att åka på en organiserad resa än att åka på egen hand, eftersom du måste ta hänsyn till exempelvis de stopp du måste göra längs vägen. Men det är värt det, för genom att följa med en expertguide får du ut det mesta av din tid i Boston och du kommer att se mycket mer än om du hade valt att resa på egen hand.

Om du är ny i Boston är en organiserad rundtur från New York ett utmärkt sätt att få ett första intryck av staden. Du har också gott om tid att utforska på egen hand och välja var du vill äta lunch.

Boka en rundtur i Boston från New York

Hur tar man sig från Boston till New York på egen hand?

New York Highway| ©Tetiana Bykovets
New York Highway| ©Tetiana Bykovets

Kanske föredrar du att inte hålla dig till en viss dag och tid för att besöka Boston under ditt besök i New York. Men bara för att du inte gillar organiserade turer betyder det inte att du inte kan göra resan. Här får du en kort översikt över de transportalternativ som står till buds så att du kan välja det som passar bäst för dina reseplaner:

 • Bussen: Detta är samma transportmedel som används av de flesta turer och du kan köpa en biljett för så lite som 10 dollar per väg. Det är viktigt att boka biljetten i förväg så att priserna inte stiger. Några av de företag som trafikerar är Megabus, Greyhound och Boltbus. Resan tar ungefär fyra och en halv timme om det inte är någon trafik.

 • Tåget: Om du väljer snabbtåget tar resan från New York till Boston mindre än fyra timmar. Ändå tycker jag inte att det är värt det om du inte får ett bra erbjudande på nätet. Priset kan ligga runt 100 dollar, vilket är för högt för att spara på trafiken.

 • Hyrbilen: Om du reser i en grupp är detta ett kostnadsbesparande alternativ, men om du inte reser i en grupp är det förmodligen inte värt det. Resan tar cirka fem timmar och parkeringarna är dyra.

 • Med flyg: det snabbaste alternativet? Är det det snabbaste alternativet? På ytan är det så att flyget tar mindre än en timme, men glöm inte att räkna in den tid det tar att ta sig till New Yorks flygplats och från Bostons flygplats till stadens centrum. I slutändan kan flygbiljetten på cirka 60 dollar vara värd det, men det totala priset och resans längd kanske inte är det.

Vad får du se på organiserade turer till Boston från New York?

Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe

På en organiserad tur har du en stor fördel: du behöver inte tänka på vad du ska se när du anländer till Boston eftersom guiden tar dig direkt till de viktigaste sevärdheterna. På så sätt får du en fullständig bild av staden utan att behöva planera din tid i staden i detalj.

Besök vid MIT och Harvard University

Den här rundturen i Boston tar dig till Harvard University med campuset Harvard Yard (den äldsta delen och hjärtat av campuset, ett grönområde med almar och tallar som kontrasterar mot den urbana karaktären på det intilliggande Harvard Square) och det fantastiska Widener-biblioteket (vars samlingar utgör en av de mest omfattande samlingarna inom humaniora och naturvetenskap i världen). Det finns också tid att besöka Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Den guidade rundturen i stadens centrum

När du väl är i centrum kommer du att besöka intressanta platser som Trinity Church, det finaste exemplet på Richardsons romanska arkitektur på Copley Square. Därefter fortsätter Bostonrundturen med en promenad längs den historiska Freedom Trail, som börjar vid Boston Common och slingrar sig genom centrum på en 4 kilometer lång väg till hamnområdet och flaggskeppet USS Constitution.

Tur på Freedom Trail

Det är en minnesstig som markeras av en rad röda tegelstenar och som leder till de 16 platser som spelade en viktig roll i den amerikanska revolutionen för självständighet. I Boston Common Park, där Freedom Trail börjar, finns ett besökscenter där du kan få kartor och extra information som kompletterar den information som guiden ger under aktiviteten.

Du får lära dig anekdoter och legender om denna del av den amerikanska historien samtidigt som du beundrar arkitekturen i koloniala byggnader som var mycket viktiga för utvecklingen av händelserna, till exempel revolutionen:

 • Old South Meeting House (där det möte som utlöste teupproret hölls).
 • The Old State House (säte för den brittiska kolonialregeringen fram till 1776)
 • Faneuil Hall (där revolutionens tal hölls, känd som "frihetens vagga").

Quincy Market

Det bästa stället för att få en fullständig upplevelse av det historiska Boston är Quincy Market, stadens äldsta marknad (1800) med en mängd stånd och vagnar som säljer läckra rätter (pasta, korv, smörgåsar, nudlar...) även om stadens signaturrätter är musselsoppa och hummerrullar. Marknaden ligger mittemot Faneuil Hall och de öppna ytorna i området är perfekta för att koppla av och samtidigt njuta av underhållningen och gatukonsten.

Tea Party Ships och museum

Sista stoppet på denna rundtur i Boston är Boston Tea Party Ships and Museum, ett flytande museum där skådespelare förklarar episoden som tände stubinen för revolutionen mot England - en rolig upplevelse! Efter flera timmar i Boston är det dags att avsluta rundturen och hoppa in i minibussen för att åka tillbaka till New York.

Boka en resa till Boston från New York

Lunchstopp och fritid under den organiserade rundturen

Trinity-kyrkans interiör| ©Audrey Odom
Trinity-kyrkans interiör| ©Audrey Odom

Freedom Trail i Boston är en lång sträcka, så det finns en paus mitt på dagen för lunch och för att återhämta sig. Vill du veta vad du kan se under din lediga tid i staden?

 • Harvard Yard: Harvard Yard är den äldsta delen av campus och är fylld av historiska byggnader i rött tegel, stora träddungar och murgröna gångar som utstrålar den akademiska och intellektuella anda som kännetecknar denna plats.
 • Widener-biblioteket: Harvards huvudbibliotek donerades av familjen Widener för att hedra minnet av Harry Widener, en Harvardstudent som dog i Titanic-tragedin. Dess häpnadsväckande samling omfattar 6,5 miljoner böcker och en av de få fullständiga kopiorna av Gutenbergbibeln som fortfarande finns kvar.
 • Copley Square: Det är ett torg i stadsdelen Back Bay där viktiga byggnader som Boston Public Library och Trinity Church ligger.
 • Trinity Church: Den är det bästa exemplet på Richardsons romanska arkitektur i Boston. Den yttre delen av kyrkan är känd för sin stora portik och sin korsgång i sidled, medan den inre delen är full av väggmålningar och glasmålningar, som nästan alla är gjorda av konstnären John LaFarge.

Andra intressanta utflykter

Bostons centrums skyline| ©Lance Anderson
Bostons centrums skyline| ©Lance Anderson

Om du är redo att lämna Big Apples liv och rörelse, men fortfarande inte vet vilken destination du ska välja, rekommenderar jag att du tar en titt på den här praktiska guiden om de bästa utflykterna från New York som jag har skrivit. Du hittar alla alternativ här, men mina favoriter är resan till Washington, utflykten till Philadelphia och ett besök till Niagarafallen.

Det är därför jag har skrivit ner mina erfarenheter och analyserat de bästa organiserade resorna till dessa destinationer i följande artiklar:

Vanliga frågor

 • Ligger Boston nära New York?

  Boston ligger 320 kilometer från New York och det tar cirka 4 timmar med bil att ta sig dit. När det gäller turerna, så avgår de tillräckligt tidigt från New York för att komma till Boston i god tid.

 • Vad kan man göra i Boston?

  Bostons intressanta historia gör staden till ett av de mest besökta resmålen i USA. Bland sevärdheterna finns Museum of Fine Arts, Boston Public Garden, Fenway Park och Boston Tea Party-båtarna.

 • Vad brukar folk i Boston äta?

  Några av Bostons signaturrätter är musselsoppa, hummerrullar, bakade bönor och gräddpaj.