Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Tur omfattande basilikan San Clemente och de fyra krönta helgonen

4.9
(217 Recensioner)

Om denna aktivitet

Längd: 3 timmar
Denna aktivitet har EXCEPTIONELLA recensioner
Bekräftelsen är omedelbar
GRATIS avbokning
Från
511 kr 465 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Upptäck Roms religiösa arkitektoniska underverk på denna cirka tre timmar långa rundtur till basilikan San Clemente och de fyra krönta helgonen.

Upplev en resa tillbaka i tiden till 1000-, 400- och 1100-talen i små grupper om cirka 13 personer när du utforskar dessa två tempel från det antika Rom fyllda med barockfresker och medeltida detaljer som troget speglar deras historia.

 • Besök basilikanerna San Clemente och de fyra krönta helgonen
 • Lär dig mer om de båda religiösa templens historia med en expertguide.
 • Se barockfresker från första, fjärde och tolfte århundradet.

Vad ingår

 • Besök i basilikan San Clemente
 • Besök i basilikan för de fyra krönta helgonen
 • Historisk expertguide
 • Erfarenhet av små grupper

Välj deltagare och datum

Vad du kan förvänta dig

Återupplev det antika Roms religiösa historia genom att besöka basilikan San Clemente och de fyra krönta helgonen på Via Labicana i den "eviga staden", mycket nära Colosseum.

En professionell guide kommer att avslöja alla historiska och vetenskapliga detaljer om de båda religiösa templen, två av de mest långlivade och legendariska i den italienska huvudstaden, som du kan besöka med personlig uppmärksamhet i små grupper på cirka 13 personer. Biljetter ingår inte i bokningen, men du kommer att kunna köpa dem med hjälp av din guide på besöksdagen, så oroa dig inte för det.

Du kommer att kunna utforska Basilica of San Clemente, en kyrka med tre fantastiska våningar, var och en byggd under ett annat århundrade.

Den övre, från medeltiden, har ett atrium från 1100-talet och en vacker mosaik som täcker den inre delen av absiden.

En våning nedanför ligger den andra religiösa byggnaden, från 400-talet, med medeltida fresker som anspelar på San Clemente. Den tredje nivån motsvarar ett tempel från 1000-talet, där guden Mithras dyrkades.

När du passerar genom Basilica of the Four Crowned Saints kommer du att upptäcka legenden om Severus, Severinus, Carpophorus och Victorinus, martyrerna som kyrkan är uppkallad efter.

Inomhus finns fresker från medeltiden och gotisk stil som är en fröjd av konst och historia att betrakta.

Recensioner

4.9
· 217 Recensioner
 • M
  Micaela
  5
  (0 Recensioner)
  Mer än nöjd, superfascinerad av den här turen!
 • M
  Merino
  5
  (0 Recensioner)
  En av de bästa sakerna jag gjorde i Rom, det är alltid mycket bättre att gå med en guide till denna typ av monument, för om du går ensam får du inte förstå väl varje utrymme eller detaljer av historien som är bra att veta och uppskatta live!
 • M
  Michel
  5
  (0 Recensioner)
  100% nöjd med denna utflykt, jag rekommenderar den varmt!
 • C
  Cristopher
  5
  (0 Recensioner)
  Jag lärde mig i detalj allt om Basilica of St. Clement och dess olika våningar. Särskilt om St. Alexius och St. Clement, deras fresker är imponerande! Jag hade en fantastisk guide som guidade mig mycket bra i varje steg på vägen och berättade om platsens historia.
 • Se mer

  Ut- och returresa

  Ytterligare info

  Avbokningspolicy