Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Trastevere, Campo dei Fiori och Jewish Ghetto MatTur

4.9
(75 Recensioner)

Om denna aktivitet

Längd: 3 timmar 30 minuter
Denna aktivitet har EXCEPTIONELLA recensioner
Bekräftelsen är omedelbar
GRATIS avbokning
Från
1.014 kr 922 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Kombinera sightseeing med gastronomi och upplev en lyxig upplevelse på en rundtur på cirka 3,5 timmar. Promenera genom gatorna i Trastevere, Campo de' Fiori och det judiska gettot medan du smakar på läckra italienska rätter. Njut av en guidad tur för cirka 12 personer.

 • Du får smaka på typiska rätter som pasta och gelato. Det finns också några lokala favoriter som friterad kronärtskocka.
 • Om du väljer morgonens guidade tur kan du se den berömda marknaden Campo de' Fiori. Om du väljer eftermiddagsutflykten får du möjlighet att se de lokala butikerna.
 • Du får smaka på rött eller vitt vin under din promenad genom Trastevere eller de judiska kvarteren.
 • Du får sällskap av en lokal guide.

Vad ingår

 • Vandring i det judiska gettot, Trastevere och Campo de' Fiori.
 • Provsmakning av typiska italienska rätter.
 • Ett glas rött eller vitt vin
 • Glass.

Välj deltagare och datum

Vad du kan förvänta dig

Njut av en gastronomisk rundtur i Rom i cirka 3,5 timmar. Besök symboliska platser som Trastevere, Campo de' Fiori-torget och det judiska gettot. Du får också smaka på klassiska rätter som pasta, pizza och italienskt vin.

Turen är utformad för grupper på cirka 12 personer så att din guide kan ge dig personlig uppmärksamhet.

Under ditt besök på Campo de Fiori , om du väljer morgonturen, kan du se den berömda marknaden där man säljer mat, blommor och olika produkter. Om du väljer eftermiddagsutflykten har du möjlighet att titta på butikerna i området.

På Campo de' Fiori kan du också se Statua di Giordano Bruno, som anklagades för att vara kättare och brändes levande på bål.

Du kommer att besöka Trastevere, den mest livliga stadsdelen i Rom på kvällarna. Gatorna kantas av restauranger, nattklubbar och butiker.

Du vandrar längs Via Portico d'Ottavia och smakar på stekta specialiteter. Pizzaälskare kommer att älska att stanna vid Antico Forno Roscioli, det äldsta bageriet i huvudstaden, känt för sina utsökta romerska pizzor.

Du anländer till det judiska gettot och förflyttas tillbaka i tiden för cirka 500 år sedan. Påven Paul IV skapade detta område 1555 för att isolera det judiska folket. Nästan 3 000 judar bodde här under överfulla förhållanden. På din promenad genom området kommer du att se Templo Maggiore, den äldsta synagogan i Rom.

Du kommer att bli förtjust över Tiberön, en liten ö på 270 meter som ligger i floden Tiber, och för att ta dig dit passerar du Fabriciusbron, som byggdes 62 f.Kr. och som är den äldsta bron från den tiden och som fortfarande är bevarad i sitt ursprungliga skick.

En god efterrätt är ett måste på denna gourmetresa. En hantverksmässig glassbutik väntar på dig med sina utsökta naturglassar. På menyn hittar du pistage, apelsin, jordgubbar, melon, mandel och många andra smaker.

Recensioner

4.9
· 75 Recensioner
 • I
  Isabel
  5
  (0 Recensioner)
  Trastevere och det judiska gettot är fulla av aromer och en formidabel historia som ger Rom en unik gastronomisk identitet. Tack för den här rundturen.
 • M
  Mercedes
  5
  (0 Recensioner)
  Rom och dess mat har mycket historia! Fantastisk upplevelse.
 • P
  Paola
  4
  (0 Recensioner)
  Mycket bra utflykt!
 • L
  Lucas
  5
  (0 Recensioner)
  Jag visste att Campo de' Fiori var en exceptionell marknad med ett gott rykte, men att få möjlighet att gå dit och köpa var fantastiskt.
 • Se mer

  Ut- och returresa

  Ytterligare info

  Avbokningspolicy