Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hop-on Hop-off Bussturer

Hoppa på sightseeingbussen till Rom och upptäck charmen i den eviga staden! Jag berättar hur du bokar dina biljetter och hur du får ut det mesta av denna upplevelse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minsta läsning

Hop-on Hop-off Bussturer

Buss Hop on Hop off | ©Chris Sampson

Rom är en av de äldsta städerna i världen och har ett stort historiskt och kulturellt arv. Det kan vara ansträngande att ta sig runt till fots, särskilt på sommaren. Så hur kan man hinna med allt under ett kort besök utan att det blir ansträngande? Med Roms sightseeingbuss!

Innan resan kan du boka din biljett online och aktivera den när du är i staden, när du kliver på bussen den dag du vill göra aktiviteten. Beroende på vilket alternativ du har valt**(24, 48 eller 72 timmar**) kommer du att kunna använda den obegränsat under den valda tiden från den första användningen.

Det mest ekonomiska alternativet

Rome Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bus Tur

Rundresa i Rom med buss till bästa pris i 1, 2 eller 3 dagar.

Om du vill upptäcka den eviga staden utan långa promenader eller sommarvärme kan du med detta alternativ välja hur länge biljetten ska gälla (24, 48 eller 72 timmar). Det inkluderar också ljudkommentarer under turen som förklarar de viktigaste sevärdheterna.

.

Turistbussen City Sightseeing kan användas på två sätt. Å ena sidan kan du använda den som ett transportmedel för att snabbt och enkelt ta dig till de turistattraktioner du vill besöka. Med systemet med fria hållplatser kan du gå av vid de hållplatser du vill för att utforska området på egen hand och sedan gå på igen för att fortsätta din rundtur i Rom.

Ett annat intressant sätt är att göra hela rutten minst en gång: det gör att du kan upptäcka staden Rom från ett annat perspektiv och njuta av panoramautsikten över landskapet medan du reser bekvämt sittande och lyssnar på audioguidens kommentarer om de olika monumenten i staden.

Motivering: Förutom att det är billigast är det ett flexibelt alternativ.

Rekommenderas om... du funderar på att boka dina biljetter i förväg till turistbussen till bästa pris.

Ett mycket intressant alternativ

Rome Hop-On Hop-Off Big Bus Tur

Upptäck Rom bekvämt och flexibelt

Med din 24, 48 eller 72 timmars Big Bus-biljett kan du upptäcka den italienska huvudstaden på ett mycket bekvämt sätt och göra gratis stopp vid alla intressanta platser längs rutten medan du upptäcker stadens historia med den inspelade kommentaren.

Med Roms turistbuss Big Bus kan du göra gratis stopp vid alla sevärdheter längs rutten och hoppa på igen när du vill. När du sitter på bussen kan du dessutom lyssna på inspelade kommentarer som håller dig uppdaterad om stadens alla sevärdheter och historia.

Bussarna kör från morgon till kväll och en buss avgår var 20:e minut och täcker de viktigaste monumenten i staden som Colosseum, Circus Maximus, Castel San Angelo, Basilica Santa Maria Maggiore och Piazza Venezia, bland andra. Dessutom ger detta alternativ dig möjlighet att åka med bussarna City Sightseeing Rome och Vatican&Rome Open Bus, samt Big Bus.

Varför jag gillar det här alternativet: det är ett mycket bekvämt och flexibelt alternativ för att lära känna staden och innehåller många alternativ eftersom du kan åka med bussarna City Sightseeing Rome och Vatican&Rome Open Bus, samt Big Bus.

Rekommenderas om... du vill få en allmän uppfattning om staden och sedan vill gå djupare in på de olika intressanta platserna och monumenten.


Vad ingår i din biljett

Sightseeingbuss| ©Chris Sampson
Sightseeingbuss| ©Chris Sampson

Med din biljett till City Sightseeing Bus eller Big Bus of Rome kan du köpa 24-, 48- eller 72-timmarspass.

 • Audioguide ombord på flera olika språk (engelska, franska, spanska, italienska, portugisiska, tyska, ryska och traditionell eller förenklad kinesiska).
 • Gratis Wi-Fi på bussen: alltid praktiskt om du vill söka på internet efter en närliggande restaurang efter turen eller dela dina foton direkt på sociala medier utan att använda din mobildata.
 • Gratis mobilapp.

Boka Roms sightseeingbuss Big Bus

Varför rekommenderar jag dig att se Rom med turistbuss?

Sightseeingbuss på din rundtur i Rom| ©Chris Sampson
Sightseeingbuss på din rundtur i Rom| ©Chris Sampson

Först och främst för att jag tycker att det är det mest praktiska sättet att se Rom om du har lite tid eller om det är första gången du besöker den italienska huvudstaden, eftersom du ombord på turistbussen kan beundra flera av stadens huvudattraktioner på en komplett rundtur, till exempel Vatikanstaten, Colosseum och Trevifontänen (en av de vackraste font änerna i Rom) bland andra.

För det andra kan du använda bussen som transportmedel. Det är ett mycket bekvämt och roligt sätt att utforska Rom, särskilt om du reser med barn. De blir inte trötta av att gå från ett monument till ett annat, för med den här turistbussen kan du kliva av vid vilket stopp som helst på rutten för att utforska ett område och sedan kliva på igen för att fortsätta turen till nästa sevärdhet.

För det tredje kan du med turistbussen ladda ner en kostnadsfri mobilapp som visar en interaktiv karta med bussarnas position i realtid och väntetiden vid varje stopp så att du kan planera din rutt på ett bättre sätt. Appen innehåller också en gratis vandringsrutt, vilket jag tycker är en bra idé om du inte vet var du ska börja ditt besök. Låter bra, eller hur?

Boka bussen för City Sightseeing

Resplan för sightseeingbuss till Rom

Besök Colosseum| ©Mike Swigunski
Besök Colosseum| ©Mike Swigunski

Roms klassiska öppna dubbeldäckade sightseeingbuss väntar på dig för en rolig, bekväm och dynamisk rundt ur i den eviga staden som varar i 1 timme och 40 minuter.

Hållplatser

 • Via Marsala, 7 - Terminal A
 • Via dell'Esquilino, 8 - Hållplats nr. 2 Santa Maria Maggiore
 • Via di San Gregorio - Hållplats nr 3 Colosseum
 • Piazzale Ugo la Malfa - Hållplats nº 4 Circo Massimo
 • Via del Teatro di Marcello, 12 - Hållplats nr 5 Piazza Venezia
 • Lungotevere Tor di Nona, 7 - Hållplats nr 6 Vaticano
 • Via Ludovisi - Hållplats nr 7 Piazza di Spagna
 • Via Barberini, 2 - Hållplats nr 8 Piazza Barberini

Boka bussen för City Sightseeing

Vad kommer du att se under rundturen?

Fontänen Trevi| ©kat kye
Fontänen Trevi| ©kat kye

Fontänen Trevi

Den vackraste barockfontänen i världen. Dess ursprung går tillbaka till 19 f.Kr. även om själva monumentet går tillbaka till 1700-talet.

Det är ett fantastiskt utomhuskonstverk som är fäst vid fasaden på Palazzo Poli och föreställer guden Neptunus som tämjer vattnet. Legenden säger att om du vill återvända till Rom måste du kasta ett mynt i dess vatten.

För att ta reda på mer om den vackra Trevifontänen, missa inte artikeln Trevifontänen: berättelser, kuriosa och vad man kan se nära fontänen i Rom.

Cirkus Maximus i Rom

Idag finns det knappt några rester kvar av det som en gång var Circus Maximus, den största i staden, så du måste föreställa dig hur det var under dess storhetstid. Det var här de offentliga spelen hölls, bestående av hästdragna vagntävlingar, fottävlingar, ryttaruppvisningar och låtsasstrider.

Piazza Venezia

Ett av Roms viktigaste torg som fått sitt namn från Palazzo Venezia, det första palatset i renässansstil som byggdes i staden. I mitten av torget står nationalmonumentet över kung Vittorio Emanuele II, en av arkitekterna bakom Italiens enande tillsammans med Giuseppe Garibaldi.

Basilikan Santa Maria Maggiore

Den anses vara den största av kyrkorna tillägnade Jungfru Maria i Rom. Den uppfördes på 400-talet e.Kr. och enligt legenden visade sig Jungfru Maria själv för påven Liberius för att ge honom instruktioner om hur den skulle byggas. Basilikan har mycket varierande arkitektoniska stilar som återspeglar den kristna konstens olika stadier i Rom. Det är en av de fyra stora basilikorna i Rom som du inte bör missa.

Colosseum

Colosseum är Roms emblem och ett av den moderna världens 7 underverk. Den är nästan 2 000 år gammal och är den största amfiteatern som byggdes under romarriket och som var värd för gladiatorspel, sjöslag, djurstrider och till och med avrättningar av fångar.

Vill du se det personligen utan att behöva vänta i kö i timmar vid dörren, ta då en titt på inlägget Colosseum biljetter Rom!

Piazza Barberini

Detta är ett av de mest ikoniska torgen i Rom, berömt för fontänerna Triton och Bina av Gian Lorenzo Bernini. I närheten ligger Palazzo Barberini, som rymmer National Gallery of Ancient Art.

Piazza Vittorio Emanuele II

Även känt som Piazza Vittorio, var detta en av Roms viktigaste matmarknader. I mitten finns en trädgård där man kan se resterna av Alexanders nymfeum och den så kallade Magiska porten, ingången till den antika Villa Palombara, som var alkemisten Massimiliano Palombaras residens.

Vatikanstaten

Det är en stadsstat belägen i hjärtat av Rom och den katolska kyrkans högkvarter.

Det finns tre sevärdheter som man måste se på en resa hit: Petersplatsen och basilikan samt Vatikanmuseerna där Sixtinska kapellet ligger.

Om du undrar hur du skaffar biljetter till denna pärla kan du klicka på Var man köper biljetter till V atikanen eller De bästa guidade turerna i Vatikanen.

Boka en rundtur i Rom med Big Bus

Tidtabell för sightseeingbussar i Rom

Rundtur i Rom med sightseeingbuss| ©Chris Sampson
Rundtur i Rom med sightseeingbuss| ©Chris Sampson

Öppettider är måndag till söndag från kl. 9.00 till 18.00.

Boka Big Bus Sightseeingbuss till Rom

Vad du bör tänka på innan du bokar denna upplevelse

Monument över Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
Monument över Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
 • Välj det datum du vill göra denna aktivitet och antalet personer som ska delta. Välj sedan alternativet 24, 48 eller 72 timmar. Du kommer till en sida där du ombeds ange dina personuppgifter och en e-postadress.
 • Viktigt: ange en giltig e-postadress eftersom du kommer att få ett bekräftelsemeddelande i slutet av bokningen. Kontrollera att all information om din bokning är korrekt och spara e-postmeddelandet så att du har det till hands när du måste visa det för busschauffören för att komma ombord.
 • Om du av någon anledning inte kan delta i denna upplevelse och vill ha full återbetalning, kom ihåg att du måste avboka din bokning minst 24 timmar före aktivitetens startdatum. Du hittar instruktioner om hur du avbokar i bekräftelsemeddelandet.

Jämförande tabell över de två alternativen

 • Rome Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bus Tur
 • Från 269 kr
 • 24, 48 eller 72 timmars pass.
 • Varje dag från morgon till kväll.
 • Audioguide på bussen.
 • Gratis hållplatser.
 • Gratis WiFi på bussen.
 • Barnvagnar finns tillgängliga.
 • Tillgänglig för rullstol.
 • Denna biljett är giltig för City Sightseeing Roma, Big Bus och Vatican&Rome Open Bus.
 • Boka nu
 • Rome Hop-On Hop-Off Big Bus Tur
 • Från 370 kr
 • 24, 48 eller 72 timmars pass.
 • Varje dag från morgon till kväll.
 • Audioguide på bussen.
 • Gratis hållplatser.
 • Inspelade kommentarer.
 • Gratis WiFi på bussen.
 • Barnvagnar finns tillgängliga.
 • Tillgänglig för rullstol.
 • Boka nu

Om du är intresserad av sightseeingbussen till Rom, kommer du också att vara intresserad av

Besök Florens| ©Jonathan Körner
Besök Florens| ©Jonathan Körner

Rom är ett friluftsmuseum med mycket att erbjuda. I varje hörn finns en fontän, ett palats eller ett antikt monument med en fascinerande historia. Om du efter att ha åkt sightseeingbuss i Rom vill veta mer om Italiens huvudstad, dess kultur, gastronomi och seder, rekommenderar jag att du tar en guidad tur.

Utbudet är mycket varierat, särskilt på sommaren: till fots, på cykel, på dagen, på natten, i små grupper, i privata grupper, gastronomiska turer ... Ta en titt på artikeln De bästa turerna i Rom för att välja den du gillar mest.

Och om du har tillräckligt med tid för att ta dig ut ur staden under din resa till Rom, glöm inte att besöka de omgivande områdena, det finns underbara platser som du kommer att älska! Kolla in artikeln De bästa utflykterna från Rom för några av de coolaste förslagen.

Boka en resa till Toscana