Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hop-on Hop-off Bussturer

Hoppa på sightseeingbussen till Rom och upptäck den eviga stadens charm! Jag berättar hur du bokar dina biljetter och hur du får ut det mesta av den här upplevelsen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Hop-on Hop-off Bussturer

Buss Hop on Hop off | ©Chris Sampson

Rom är en av de äldsta städerna i världen och har därför ett stort historiskt och kulturellt arv.

Att njuta av de många skatterna till fots kan vara utmattande, särskilt på sommaren. Så hur kan man ta sig igenom allt på ett kort besök utan att det blir utmattande? Med en sightseeingbuss till Rom!

Det bästa alternativet

Rome Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bus Tur

Bussrundtur i Rom till bästa pris för 1, 2 eller 3 dagar

Om du vill upptäcka den eviga staden utan långa promenader eller sommarvärme kan du välja hur länge din biljett ska vara giltig (24, 48 eller 72 timmar). Det ingår också ljudkommentarer under rundturen som förklarar de viktigaste punkterna av intresse.

Om du aldrig har åkt sightseeingbuss förut ska jag börja med att berätta hur det fungerar. Före resan kan du boka din biljett till sightseeingbussen på nätet och aktivera den när du är i staden, när du stiger på bussen den dag du vill göra aktiviteten. Beroende på vilket alternativ du har valt**(24, 48 eller 72 timmar**) kan du använda bussen under obegränsad tid från och med den första användningen.

Du kan använda turistbussen på två sätt. Å ena sidan kan du använda den som ett transportmedel för att snabbt och enkelt ta dig till de turistattraktioner du vill besöka. Med systemet med fria hållplatser kan du kliva av vid de hållplatser du vill för att utforska området i lugn och ro och sedan stiga på igen för att fortsätta din rundtur i Rom.

Ett annat intressant sätt är att göra hela rutten minst en gång: det ger dig möjlighet att upptäcka Rom från ett annat perspektiv och njuta av panoramautsikten över landskapet medan du reser bekvämt sittande och lyssnar på audioguideens kommentarer om stadens olika monument.

Varför jag gillar det här alternativet: Förutom att det är billigast är det ett flexibelt alternativ.

Rekommenderas om... du funderar på att boka dina bussbiljetter för sightseeing i förväg till bästa pris.


Vad ingår i din biljett

Buss för sightseeing| ©Chris Sampson
Buss för sightseeing| ©Chris Sampson

Du bör veta att om du väljer en 48-timmarsbiljett kan du välja det överlägsna alternativet som inkluderar inträde till några mycket populära turistattraktioner i den italienska huvudstaden, t.ex. Colosseum, Vatikanmuseerna eller Peterskyrkan.

 • Inbyggd ljudguide på åtta olika språk (spanska, engelska, franska, italienska, portugisiska, tyska, ryska och traditionell eller förenklad kinesiska).
 • Gratis Wi-Fi på bussen- alltid praktiskt om du vill söka på internet efter en närliggande restaurang att äta på efter turen eller dela dina bilder direkt på sociala medier utan att använda din mobildata.
 • Gratis mobilapp Sightseeing Experience.
 • Biljetter till vissa sevärdheter (om de väljs), t.ex. Vatikanen, Colosseum och Peterskyrkan. Hoppa över kön vid ingången till Colosseum (om du väljer).

Boka en rundtur i Rom med Big Bus

Varför rekommenderar jag att du tar en sightseeingbuss till Rom?

Buss för sightseeing på din rundtur i Rom| ©Chris Sampson
Buss för sightseeing på din rundtur i Rom| ©Chris Sampson

Först och främst för att jag tycker att det är det mest praktiska sättet att lära känna Rom om du inte har så mycket tid eller om det är första gången du besöker den italienska huvudstaden, eftersom du ombord på turistbussen kommer att kunna beundra flera av stadens huvudattraktioner som Vatikanstaten, Colosseum och Trevi-fontänen (en av de vackraste fontänerna i Rom), bland annat.

För det andra för att du kan använda bussen som transportmedel. Det är ett mycket bekvämt och roligt sätt att utforska Rom, särskilt om du reser med barn. De kommer inte att tröttna på att gå från ett monument till ett annat eftersom du med denna turistbuss kan kliva av vid vilken hållplats som helst för att utforska ett område och sedan kliva på igen för att fortsätta turen till nästa sevärdhet.

För det tredje kan du ladda ner den kostnadsfria mobilappen "Sightseeing Experience" som visar en interaktiv karta med bussarnas position i realtid och väntetiden vid varje hållplats så att du bättre kan planera din rutt. Dessutom innehåller appen en gratis rundvandring i stadens centrum på fem språk, vilket jag tycker är en mycket bra idé om du inte vet var du ska börja ditt besök.

Och slutligen, om du väljer att köpa en 48-timmars bussbiljett för sightseeing i Rom kan du välja det överlägsna alternativet som inkluderar inträde till Colosseum, Vatikanmuseerna eller Sixtinska kapellet. Låter bra, eller hur?

Boka Big Bus sightseeingbuss i Rom

Vad kommer du att se under rundturen?

Fontana di Trevi| ©kat kye
Fontana di Trevi| ©kat kye

Fontana di Trevi

Världens vackraste barockfontän. Dess ursprung går tillbaka till 19 f.Kr. även om det egentliga monumentet är från 1700-talet.

Det är ett fantastiskt utomhuskonstverk som är fäst vid Palazzo Poli:s fasad och som föreställer guden Neptunus som tämjer vattnet. Legenden säger att om du vill återvända till Rom måste du kasta ett mynt i vattnet.

Om du vill veta mer om den vackra Fontana di Trevi, missa inte artikeln Fontana di Trevi: historier, kuriosa och vad du kan se i närheten av fontänen i Rom.

Cirkus Maximus i Rom

Idag finns det knappt några rester av det som en gång var Circus Maximus, stadens största, så du måste föreställa dig hur det var under sin storhetstid. Det var här som de offentliga spelen hölls, som bestod av hästdragna vagnslopp, fotlopp, riddarutställningar och skenstrider.

Piazza Venezia

Det är ett av Roms viktigaste torg och har fått sitt namn från Palazzo Venezia, det första torget i renässansstil som byggdes i staden. I mitten av torget finns det nationella monumentet för kung Vittorio Emanuele II, en av arkitekterna bakom Italiens enande tillsammans med Giuseppe Garibaldi.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Den anses vara den största av de kyrkor som är tillägnade Jungfru Maria i Rom. Den är från 400-talet e.Kr. och enligt legenden visade sig Jungfru Maria själv för påven Liberius för att ge honom instruktioner om hur den skulle byggas. Basilikan har mycket olika arkitektoniska stilar som återspeglar den kristna konstens olika stadier i Rom. Det är en av Roms fyra stora basilikor som du inte får missa.

Colosseum

Det är Roms emblem och ett av den moderna världens sju underverk. Den är nästan 2 000 år gammal och är den största amfiteatern som byggdes under romarriket och som var värd för gladiatorspel, sjöslag, djurstrider och till och med avrättningar av fångar.

Vill du se det personligen utan att behöva stå i kö i timmar vid dörren, ta då en titt på post Colosseum of Rome Tickets!

Piazza Barberini

Det är ett av Roms mest ikoniska torg, känt för sina fontäner Triton och Bee av Gian Lorenzo Bernini. I närheten ligger Palazzo Barberini, där National Gallery of Ancient Art ligger.

Piazza Vittorio Emanuele II

Den är också känd som Piazza Vittorio och var en av Roms viktigaste matmarknader. I mitten finns en trädgård där du kan se resterna av Alexanders nymféum och den så kallade magiska porten, ingången till den antika Villa Palombara, som var residens för alkemisten Massimiliano Palombara.

Vatikanstaten

Det är en stadsstat som ligger i hjärtat av Rom och är den katolska kyrkans högkvarter.

Det finns tre saker som du måste besöka under en resa hit: Petersplatsen och basilikan samt Vatikanmuseerna där Sixtinska kapellet ligger.

Om du undrar hur du ska få tag på biljetter till denna pärla kan du klicka på Var man köper biljetter till Vatikanen eller De bästa guidade turerna i Vatikanen.

Boka City Sightseeing Bus

Roms sightseeingbuss resväg

Besök Colosseum| ©Mike Swigunski
Besök Colosseum| ©Mike Swigunski

Roms klassiska öppna dubbeldäckade sightseeingbuss väntar på dig för en rolig, bekväm och dynamisk rundtur1 timme och 40 minuter i den eviga staden.

Stoppar

 • Via Marsala, 7 - Terminal A
 • Via dell'Esquilino, 8 - Hållplats nr 2 Santa Maria Maggiore
 • Via di San Gregorio - Hållplats nr 3 Colosseum
 • Piazzale Ugo la Malfa - Hållplats nr 4 Circo Massimo
 • Via del Teatro di Marcello, 12 - hållplats nr 5 Piazza Venezia
 • Lungotevere Tor di Nona, 7 - hållplats nr 6 Vaticano
 • Via Ludovisi - hållplats nr 7 Piazza di Spagna
 • Via Barberini, 2 - hållplats nr 8 Piazza Barberini

Boka City Sightseeing Bus

Tidtabell för bussar för sightseeing i Rom

Tur i Rom med sightseeingbuss| ©Chris Sampson
Tur i Rom med sightseeingbuss| ©Chris Sampson

Vinter 2020/2021:

 • Fredag till söndag: 9.00-19.30 var 30:e minut (lunchpaus mellan 13.00 och 14.00).

Till och med den 31 mars 2021

 • Fredag till söndag: 9.00-19.30 var 30:e minut (en timmes paus mellan 13.00 och 14.00).

Boka Big Bus sightseeingbuss i Rom

Vad du bör tänka på innan du bokar denna upplevelse

Monument till Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
Monument till Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
 • Välj det datum som du vill genomföra aktiviteten och hur många personer som ska delta. Välj sedan alternativet 24, 48 eller 72 timmar. Du kommer till en sida där du blir ombedd att ange dina personuppgifter och en e-postadress.
 • Viktigt: ange en giltig e-postadress eftersom du kommer att få ett bekräftelsemail i slutet av bokningen. Kontrollera att alla uppgifter i bokningen är korrekta och spara e-postmeddelandet så att du har det till hands när du ska visa det för busschauffören för att komma ombord.
 • Om du av någon anledning inte kan delta i den här upplevelsen och vill ha full återbetalning måste du avboka din bokning minst 24 timmar före aktivitetens startdatum. Du hittar instruktionerna för avbokning i e-postbekräftelsen.

Isabels resetips

Jag rekommenderar att du skriver ut biljetten som du får i ditt e-postmeddelande när du bekräftar din bokning för att undvika problem om något händer med din mobiltelefon eller om du blir ombedd att lämna ut den för säkerhets skull.

Om du är intresserad av Roms sightseeingbuss kanske du också är intresserad av

Besök Florens| ©Jonathan Körner
Besök Florens| ©Jonathan Körner

Rom är ett friluftsmuseum. Runt varje hörn finns det en fontän, ett palats eller ett gammalt monument med en fascinerande historia.

Om du efter att ha åkt sightseeingbuss i Rom känner för att lära dig mer om Italiens huvudstad, dess kultur, gastronomi och seder, rekommenderar jag att du tar en guidad tur.

Utbudet är mycket varierat: till fots, på cykel, på dagen, på natten, i en liten grupp, i en privat grupp, gastronomiskt... Ta en titt på artikeln De bästa turerna i Rom för att välja den som du gillar mest.

Och om du har tillräckligt med tid för att ta dig ut ur staden under din resa till Rom, glöm inte att besöka de omgivande områdena, det finns underbara platser som du kommer att älska! I artikeln De bästa utflykterna från Rom hittar du några av de häftigaste förslagen.

Boka City Sightseeing-bussrundturen