Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Borghese trädgårdar och galleri Turer och biljetter

Här är allt du behöver veta för att köpa biljetter till Borghese Gallery.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Borghese trädgårdar och galleri Turer och biljetter

Utsikt över Villa Borghese | © Jordan Brierley

Borghese-galleriet är ett av de mest kända konstgallerierna i världen för sina smycken av Bernini, Rafael, Botticelli och Rubens. Är det värt ett besök? Naturligtvis, och inte bara för de verk som finns där utan också för dess ojämförliga läge i Villa Borghese-trädgården.

Det mest premiumalternativet

Rome Galleri Borghese Privat guidad tur

Besök Borghese-galleriet med en expertguide

Perfekt om du vill få ut det mesta av ditt besök på ett av Roms mest charmiga museer. Du kommer hela tiden att åtföljas av en sakkunnig konstguide som tar dig genom historien om de fascinerande konstverken i Borghese-galleriet.

Om du är en sann konstälskare och vill ha en ännu mer berikande upplevelse kan du ta en privat rundtur i Borghese-galleriet tillsammans med en konsthistorisk expert som förklarar alla detaljer om Borghese-galleriets historia och dess konstverk.

Guiden ger dig en guidad tur i galleriet, följt av en guidad tur i villans trädgårdar. Slutligen tar han dig till den närliggande stora Piazza del Popolo, omgiven av två imponerande kyrkor. Där kan du jämföra ordningen och harmonin i Rafaels renässanskappa Cappella Chigi med den känslomässiga och sinnliga styrkan i Caravaggios barockkonstverk i Santa Maria del Popolo-kyrkan, med två av målarens mest berömda kompositioner: "Petrus' korsfästelse" och "Paulus' omvändelse".

Du kan till och med anpassa guidens förklaringar genom att ange vad du är mest intresserad av att lära dig om på museet, så att han eller hon kan gå in mer i detalj på museets historia, skulpturer eller målningar.

Turen inkluderar en professionell konsthistorisk guide hela tiden, inträde till Borghese-galleriet utan kö och en guidad rundtur i trädgårdarna och på Piazza del Popolo. Eftersom det här är en privat tur är det bara du och dina kompanjoner som deltar.


Köp biljetter till Galleria Borghese på internet

Detalj av galleriets interiör| ©Unsplash
Detalj av galleriets interiör| ©Unsplash

Den bästa rekommendationen jag kan ge dig för att besöka Borghese-galleriet är att köpa biljetter i god tid före resan så att du inte går miste om den här upplevelsen, och att göra det på nätet. Det är den grundläggande biljetten och med den kan du komma in i museet vid en förbokad tid och utan att vänta. Om du köper en biljett utan köer kan du, precis som på alla andra museer i världen, besöka museet i din egen takt utan att behöva följa någon särskild rutt. På grund av det stora antalet besökare rekommenderar jag dock att du är mycket punktlig i ditt schema för att undvika problem med tillträdet.

Detta är utan tvekan en av de bästa sakerna att göra i Rom för den resenär som inte vill missa denna fantastiska samling utan att behöva betala extra för en professionell guide. Om detta är det alternativ som passar dig bäst rekommenderar jag att du skaffar dig en god uppfattning om vad du ska se innan besöket, så att du får ut det mesta av denna unika samling i världen.

Köp dina biljetter till Borghese Gallery

Köp biljetter till Galleria Borghese per telefon

Villa Borghese-sjön| ©Unsplash
Villa Borghese-sjön| ©Unsplash

På grund av det stora antalet turister som Borghese-galleriet lockar till sig kan biljetter endast köpas i förväg, per telefon eller på nätet. Detta är telefonnumret: (0039) 06 841 3979. För mig är detta inte det mest praktiska alternativet, eftersom samtalet kostar och du inte kan jämföra priserna på olika typer av biljetter i lugn och ro.

Ingången till Galleria Borghese med Roma Pass

Borghese-trädgårdarna| ©Gabriella Clare
Borghese-trädgårdarna| ©Gabriella Clare

Besöket på Borghese-galleriet ingår i Roma Pass, som innehåller ett fast pris för tillträde till de största sevärdheterna. På så sätt sparar du mycket pengar på enskilda museibiljetter och mycket tid i köer.

Rom är en av de mest turistiska huvudstäderna i världen, så om du ska tillbringa flera dagar i staden och vill besöka de flesta av dess underverk utan att behöva dö i ett försök, rekommenderar jag dig att skaffa ett Roma Pass utan att tveka. Du kan ta reda på vad den består av och hur du får tag på den i denna andra artikel som jag har skrivit om Rom Pass och andra pass.

Kom dock ihåg att även om du har Roma Pass måste du boka din entrétid i förväg för att besöka Borghese-galleriet. Du kan boka på telefon 0039 06 32 810 eller genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected] (svar inom 48 timmar).

Öppettider för Galleria Borghese

Detalj av galleriets interiör| ©Unsplash
Detalj av galleriets interiör| ©Unsplash

Borghese-galleriet kan besökas från tisdag till söndag kl. 8.30 till 19.30. Museet är öppet alla dagar året runt utom måndagar samt den 1 januari och 25 december.

Anas restips

Försök om möjligt att undvika de dagar då det är mest folk på plats för att kunna besöka galleriet på ett bekvämare sätt, det vill säga vanligtvis på helgerna vid middagstid.

Hur man tar sig till Borghese-galleriet

Hur man tar sig till Villa Borghese| ©Gabriella Clare
Hur man tar sig till Villa Borghese| ©Gabriella Clare

Liksom i de flesta andra delar av Rom kan man ta sig till Borghese-galleriet med tunnelbana eller buss, eftersom det ligger lite längre bort från den centrala kärnan där många av stadens största attraktioner finns.

Metro

Närmaste tunnelbanestation är Piazza di Spagna, linje A.

Buss

För att ta dig dit med buss finns det olika alternativ, beroende på var ditt boende ligger eller var du besöker staden när du åker till Galleria:

 • Buss 52 (var 15:e minut): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Den släpper av dig utanför parken, 200 meter från ingången.
 • Buss 53 (var 25:e minut): V.Tritone, Piazza Barberini, V.Veneto... Du kliver av på samma plats som den föregående.
 • Buss 95 (var 15:e minut): Bocca Verità, V.Teatro Marcelo, P.Venezia, V.Corso. Du kommer in i själva parken och 10 minuters promenad från galleriet.
 • Bussarna 86 och 116 (elektriska, genom smala gator, var 5-10 minut): V. Giulia, V. dei Baullari, Corso Rinascimento, V. Zanardelli... Du måste kliva av vid Porta Pinciana, mer än 10 minuter från parken.

Observera att det är viktigt att vara punktlig när du kommer till galleriet, så om du tar dig dit med kollektivtrafiken bör du lämna hotellet i god tid om den kaotiska romerska trafiken skulle försena bussen mer än vanligt.

Anas resetips

Kom i god tid före besöket, om du kommer för sent till din tur får du inte komma in.

En liten historia om Borghese-galleriet

David mot Goliat| ©Mateus Campos
David mot Goliat| ©Mateus Campos

Borghese-galleriet har en extraordinär samling italiensk målning från 1500-1700-talet, med verk av Titian, Antonello da Messina, Bellini, etc.... Här finns äkta pärlor av måleri som en "Pietà" av Rubens, "Damen med en enhörning" av Rafael och "Pauline Bonaparte" av Canova.

Museet

Det finns rum tillägnade Caravaggio, mästaren på ljus och skugga, med sin imponerande "David med Goliats huvud" och andra rum med skulpturer från den briljante Berninis första period, som "Apollon och Daphne" och "David", samt romerska antikviteter med en "Mosaik med gladiatorer" från 400-talet e.Kr. och en "Dansande satyr" från 400-talet f.Kr.

Det är också ett verkligt vackert utsmyckat museum med två våningar som kan besökas på två timmar (den maximala tiden för varje besök) och inga trängsel - endast 360 personer får komma in samtidigt. Detta garanterar en mycket avslappnad tur.

Galleriet är en palatsbyggnad från 1600-talet, det så kallade "Casino Nobile" i denna villa, som byggdes 1633 som bostad och utställningslokal för den redan då berömda privata samlingen av kardinal Scipione Borghese, Berninis beskyddare och brorson till påve Paul V. Galleriet och trädgården där det är beläget har fått sitt namn av denne.

Byggnaden

Borghese-galleriet är faktiskt en av de första byggnaderna i världen som byggdes uttryckligen för utställningsändamål, vilket i jämförelse med andra moderna konstgallerier ger en viss ålderdom. Detta trots att museet byggdes om 1775 under ledning av arkitekten Antonio Asprucci, som samlade skulpturer och antikviteter under ett enda tematiskt kriterium.

I slutet av 1700-talet byggdes byggnaden om till ett offentligt museum. En tid senare, 1808, tvingades familjen sälja en del av skulpturerna och antikviteterna till kejsar Napoleon Bonaparte, svåger till prins Camillo Borghese, eftersom det var omöjligt att bevara arvet. Som ett resultat av detta finns en del av de smycken som fanns i galleriet nu på Louvren i Paris, till exempel den anmärkningsvärda statyn av "Borghese Gladiatorn".

Anas resetips

Det är gratis att gå in i Villa Borghese-parken och du kan njuta av den även om du inte har någon biljett till galleriet. För mig är parken ett måste på varje resa till Rom.

Vad kan jag se runt Borghese-galleriet?

Villa Borghese-trädgårdarna| ©Jordan Brierley
Villa Borghese-trädgårdarna| ©Jordan Brierley

Trädgårdarna i Villa Borghese

I närheten av Borghese-galleriet finns många andra sevärdheter som du kan besöka samma dag som du besöker museet. Om du redan har bestämt dig för att köpa en biljett till Borghese-galleriet kommer du att passera genom den magnifika trädgården Villa Borghese, som är värd ett separat besök eftersom den är en av de största stadsparkerna i Europa, där naturen och konsten möts för att skapa en drömlik miljö.

Förutom gallerier, skulpturer, dammar, lusthus och lundar finns Roms zoo, Bioparco, med mer än 1 000 djur av 200 olika arter, Pincios vattenklocka, ett exempel på 1800-talets ingenjörskonst som fortfarande är fullt fungerande, och till och med en kopia av Shakespeares Globe Theatre i London, Silvano Toti Globe Theatre. Ett riktigt spektakel för sinnena.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

I närheten av området, ungefär en kilometer bort, finns två berömda kyrkor. Kyrkan Santa Maria della Concezione dei Cappuccini är en av Roms mest speciella kyrkor eftersom den innehåller en krypta som är dekorerad med benen från mer än 4 000 kapucinerbröder som dog mellan 1528 och 1870 och som byggdes mellan 1626 och 1631 på order av påven Urban VIII.

Santa Maria della Vittoria är den andra intressanta basilikan i området, som byggdes på 1600-talet för att fira kejsar Ferdinand II:s seger i slaget vid Monte Blanco, och som du kommer att känna igen om du har sett filmen som bygger på Dan Browns bästsäljare Änglar och demoner, eftersom den är platsen för en del av filmen.

Piazza di Spagna och andra gator och torg som du inte får missa

En kort bit därifrån kan du besöka en annan av Roms viktigaste enklaver, den berömda Spanska trappan, som byggdes i början av 1700-talet för att förbinda torget med kyrkan Trinità dei Monti, och som alltid är full av turister, gatukonstnärer, gatuförsäljare och romarna själva.

Lite mer än en kilometer bort kan du njuta av ett annat av stadens mest emblematiska torg, Piazza Barberini, som ligger i slutet av Via Veneto och som är särskilt slående tack vare de två viktiga fontäner av Bernini som pryder den, Triton och Bifontänen.

Bara en kort bit från torget ligger Palazzo Barberini, ett underbart barockpalats som rymmer Nationalgalleriet för antik konst, med mer än 1 400 verk av kända konstnärer från 1200- till 1700-talet, bland annat verk av Titian, El Greco, Caravaggio, Tintoretto och Rafael, med sitt briljanta verk "La Fornarina".

Guidade rundturer i det bästa av Rom

Om du inte vill missa någon av stadens mest otroliga gator eller torg rekommenderar jag att du tar en guidad tur. Antalet gränder, statyer, fontäner och konstverk som du kan hitta på Roms gator kan gå obemärkt förbi om du inte följer med en expert som förklarar dem för dig. Jag skrev den här guiden om Turer i Rom stad som kan hjälpa dig att välja vilken guidad tur som är rätt för dig.

Om du är intresserad av Borghese-galleriet är du också intresserad av

Rom i sig är ett friluftsmuseum, men när du väl har besökt dess huvudattraktioner är det också ett bra sätt att avsluta din resa att lämna den italienska huvudstaden. Runt Rom finns det några riktiga underverk som man kan besöka på en dagsutflykt. I min artikel om Dagsresor och utflykter från Rom Jag föreslår de mest intressanta.

Om du föredrar att fortsätta utforska huvudstaden, tveka inte att lära känna Trastevere på djupet, eftersom det är en av de mest pittoreska och bohemiska stadsdelarna i staden. I den här artikeln berättar jag hur: Trastevere-turer.

Vanliga frågor

 • Är det möjligt att fotografera i Borghese-galleriet?

  Det är tillåtet att fotografera utan blixt i galleriet. Selfiepinnar och stativ är inte tillåtna.

 • Finns det en särskild etikett för Borghese-galleriet?

  Nej, det finns ingen klädkod för Borghese Gallery. Vi rekommenderar dock att du bär bekväma kläder och är beredd på det varma vädret, särskilt under sommarsäsongen.

 • Hur lång tid tar det att besöka Borghese-galleriet?

  Borghese-galleriet har en tvåtimmarsgräns för besök, och det rekommenderas starkt att man efteråt besöker de vackra trädgårdarna i Galleria Borghese (där det också finns en liten djurpark). Hela besöket tar cirka tre timmar.