Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Roms Piazza Campo dei Fiori: allt du behöver veta innan du besöker den

När du besöker Rom bör du inte förbise den populära Piazza Campo dei Fiori som är full av turist- och lokal charm. Attraktionerna på dag- och kvällstid skiljer sig något åt, men atmosfären är alltid livlig och det finns massor av saker att göra - prova det!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minsta läsning

Roms Piazza Campo dei Fiori: allt du behöver veta innan du besöker den

Berömda Piazza Campo dei Fiori | © Circum Navigation

Italiens huvudstad är känd för sina torg fyllda med fontäner, statyer och monument med vacker arkitektur och mycket historia i bakgrunden. Roms Piazza Campo dei Fiori är ett av de bästa torgen i Rom, tack vare sitt förflutna och sina intressanta nuvarande egenskaper.

Om du besöker den kommer du att stöta på många lokalbefolkningen och turister, särskilt när marknaden är öppen på dagtid. På torget och de angränsande gatorna hittar du betydande konstverk och utmärkta platser. Här kan du tillbringa lite kvalitetstid och/eller smaka på italiensk mat. För att du ska veta vilka du ska besöka när du väl har gjort din resa, kommer här några rekommendationer.

Njut av en promenad på den livliga och varierade marknaden

Njuta av torget| ©Mike Kire
Njuta av torget| ©Mike Kire

Roms Piazza Campo dei Fiori är utan tvekan den mest framstående attraktionen på den livliga marknaden. Detta är den mest centrala och största av huvudstadens utomhusmarknader. Här hittar du färska produkter av alla slag, inklusive frukt, ost, kött, grönsaker och andra högkvalitativa livsmedel.

I vissa fall får du till och med gratis prover att smaka på. Du hittar också en mängd olika föremål som du kan köpa som souvenirer och ta med dig hem när du återvänder. Naturligtvis är det fritt inträde och du kan besöka marknaden vilken dag som helst i veckan.

De flesta av stånden är öppna från 7:00 till 14:00. Även om det finns stånd som fortsätter att arbeta till senare, stänger hela marknaden mellan 16.00 och 17.00. Om du vill ha den bästa upplevelsen av alla, rekommenderar jag att du går runt 9.00 på morgonen och går runt.

Boka en gastronomisk rundtur på Campo dei Fori

Se Giordano Bruno-monumentet

Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia
Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia

Giordano Bruno-monumentet är en av de saker som fångar din uppmärksamhet på Piazza Campo dei Fiori i Rom. Runt omkring finns flera platser där du kan njuta av livets glädjeämnen. Men denna imponerande skulptur är en påminnelse om de mörka händelser som ägde rum där.

Berättelsen om denna staty, som står på torget, kommer att fascinera dig med den lärdom som den förmedlar. Giordano var en kosmolog och matematiker som var emot vissa dogmer. En katolsk dogm säger till exempel att jorden är universums centrum.

Den sa att allt annat kretsade kring den, något som Bruno förkastade och sa att det inte fanns något centrum. På grund av detta fängslades han, ställdes inför rätta och dödades där hans staty står idag. Därför är detta monument en representation eller en påminnelse om rätten till frihet från förtryck och yttrandefrihet, något som kommer att förklaras för dig på någon av de rundturer i Rom som inkluderar detta torg i sin resplan.

Boka en tur till Roms fontäner och torg

Tillbringa lite kvalitetstid på ett kafé

Beredning av kaffe| ©Chevanon Photography
Beredning av kaffe| ©Chevanon Photography

Att ta en drink på ett café med italiensk stil är ett lugnt men trevligt sätt att fördriva tiden. Före eller efter rundturen på marknaden eller på de omgivande gatorna kan du gå in på ett café. Det finns flera alternativ som fungerar som en fristad där du kan ta en paus från din hektiska rundtur på torget.

Det är bättre att välja ett av de ställen som har en terrass, så att du kan vara utomhus. På så sätt har du en bra utsikt över Roms Piazza Campo dei Fiori och du missar ingenting. Det finns två mycket populära ställen i området som du kan överväga att välja när du åker dit:

  • Taba Café: Det ligger tvärs över gatan från torget och dess rock 'n' roll-atmosfär är toppen, mycket mysig. De har en terrass, vänlig personal och är öppna från 8:00 till 2:00. Du kan beställa hantverksöl, cappuccino, cocktail, macchiato eller någon annan dryck.
  • Roma Beer Company: Roma Beer Company ligger på andra sidan torget, priserna är mer överkomliga och terrassen är cool. De erbjuder olika typer av kaffe, drycker, snacks och till och med mat med bra service. Öppettiderna är från 10:00 till 15:00.

Ta ett foto vid den vackra fontänen Campo de' Fiori

Fontänen Campo de' Fiori| ©Wikimedia
Fontänen Campo de' Fiori| ©Wikimedia

De minnen som du gör på Fontana di campo de' Fiori kommer garanterat att bli värdefulla. Det är en bra idé att ta med kameran och ta några bilder av dig själv på denna vackra plats. Den är så attraktiv att många utländska turister besöker den och beundrar den som en av Roms viktigaste fontäner.

Originalet byggdes 1590 och har en bassängfigur som ger den en unik stil. Den nuvarande är en kopia av den som då ritades av konstnären Giacomo Della Porta. Det har fortfarande kvar sina attraktiva detaljer och ligger på västra sidan av torget.

Titta på en film på Cinema Farnese

Inträde till biografen| ©Dugong Films
Inträde till biografen| ©Dugong Films

Cinema Farnese erbjuder ett högkvalitativt filmprogram med pedagogiska och lärorika filmer. För att välja vad du ska se kan du enkelt besöka deras webbplats. Där kan du också se att de anordnar utmärkta filmfestivaler på olika språk.

Filmerna finns på originalspråken. Eftersom urvalet av vad som visas i allmänhet är utmärkt, rekommenderar jag att du går dit. Du kommer att kunna se de flesta filmer som är klassiker och som framkallar minnen från mycket intressanta epoker.

Det är också ett mycket bekvämt ställe med tillräckligt med utrymme, ganska elegant och vackert. I deras säten kan du sitta bekvämt och ha en utmärkt utsikt över skärmen. Till och med deras biljetter presenterar vad du kommer att få genom att använda frasen "Enjoy it" på dem.

Ha kul i en bar med goda drinkar

Att njuta av dryckerna| ©Tembela Bohle
Att njuta av dryckerna| ©Tembela Bohle

Vill du veta hur du ska tillbringa kvällen på Piazza Campo dei Fiori i Rom? Det bästa sättet att göra det är att tillbringa tiden i en underhållande bar med goda drinkar. Jag försäkrar dig att det är inte samma sak att ta en drink i Italiens huvudstad som att ta en drink någon annanstans.

Om du dessutom vill uppleva hur det fantastiska nattlivet i Rom ser ut finns det ingen plats som är mer perfekt än denna. Denna sektor är faktiskt känd för sitt stora utbud av barer och pubar som erbjuder många kreativa alkoholhaltiga drycker. Här kan du smaka på exotiska drinkar som tillagas enligt dina önskemål. Ett viktigt stopp på en nattlig rundtur i Rom.

Se i alla fall till att ha med ett av dessa ställen på din lista:

  • The Drunken Ship: Priserna är inte alltför höga, de har en mängd olika öl, bra musik och det är oftast mycket folk. Du kommer att bli väl behandlad av den leende och hjälpsamma personalen, och du kan sitta vid de små borden utanför om du föredrar det. Om du är student får du dessutom rabatt.
  • Gastone A Kampo: En trevlig bartender som vet hur man blandar bra drinkar i en rolig atmosfär. Resten av personalen är lika trevlig, vilket gör det till ett nöje att vara där. Dessutom är utsikten oslagbar tack vare uteserveringarna.

Boka en nattlig Segway-tur i Rom

Ta en promenad på de omgivande gatorna

Snö i Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci
Snö i Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci

Roms Piazza Campo dei Fiori är omgiven av flera vackra gator. Om du tar dig tid att strosa genom dem kan du koppla av, se intressanta scener och köpa saker. Det beror på att området runt piazzan är ett område med flera butiker.

Att gå igenom dem är därför ett svar på frågan om vad man kan se och göra i Rom. Dessa gator är fulla av historia och namnen är representativa för vad som gjordes på dessa gator. Några exempel är följande:

-Nyckelmakare - Via dei Chiavari -Nyckelmakare - Via dei Baullari -Hattmakare - Via dei Cappellari -Armborstmakare - Via dei Balestrari -Armborstmakare - Via dei Balestrari.

Gläd dina smaklökar med en äkta italiensk gelato

Länge leve gelato| ©Rahul Pandit
Länge leve gelato| ©Rahul Pandit

Piazza Campo de' Fiori är en del av den privilegierade listan över de bästa torgen i Rom, och i närheten av Piazza Campo de' Fiori finns flera intressanta platser. Bland dessa finns några av de bästa gelatobutikerna i Rom där du kommer att älska att vara** och beställa din favoritsmak eller en som du aldrig har provat förut.

Om du åker till den italienska huvudstaden under den varma sommaren är det uppfriskande och härligt att äta en gelato. Om du är som jag kommer du till och med att bli sugen på gelato även om du åker dit under de kalla dagarna. Stilla din längtan efter en sådan godbit på Piazza Campo dei Fiori i Rom genom att gå in på:

  • Maravé Gelateria: Den ligger i ett hörn som vetter mot torget och erbjuder sina kunder mer än bara vanilj. Det är ljust, snyggt och rent och det finns en artig och effektiv personal. Att gå dit, mer än ett besök, är en ny upplevelse av rika smaker.
  • Sweet Gelato Roma: Ett kvarter från torget, där man har stor frihet att skräddarsy och kombinera smaker och pålägg. Bland de utmärkta smakerna finns hasselnöt, mango, pistage och citronmaräng. Priserna är bra, eftersom de beräknas enligt vikt, och atmosfären är trevlig.

Besök en välkänd bokhandel med mysig atmosfär

Fahrenheit 451 Bokhandel| ©2post
Fahrenheit 451 Bokhandel| ©2post

Om du gillar att läsa och vill köpa intressanta böcker ska du besöka bokhandeln. Fahrenheit 451 Di Kaos Di Gabrielli Catia står framför Piazza campo dei Fiori i Rom. Den mysiga och vackra atmosfären och läsningen förflyttar dig till olika platser och händelser.

Jag rekommenderar att du besöker den så att du, som jag och många andra, kan fördjupa dig i en djup läsning. När du börjar läsa de böcker som finns där kommer du att förlora dig i tiden och ha roligt. Men om du vill köpa litterära verk för att läsa dem senare hemma kan du fortfarande göra det.

Det oberoende biblioteket är som en öppen dörr som ger dig tillgång till fantasifull frihet. Å andra sidan gör dekorationen, organisationen och distributionen av böckerna det lätt för dig att hitta dem. Mångfalden av begagnade och antika böcker ger också stället en speciell och karakteristisk prägel.

Ät en utsökt middag på en kvalitetsrestaurang

Besök på Antica Hostaria Romanesca på Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca
Besök på Antica Hostaria Romanesca på Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca

Det finns många restauranger där du kan prova romersk gastronomi, eftersom de erbjuder en mängd olika kulinariska rätter som kommer att glädja din utsökta smak. Detta beror på att Piazza Campo dei Fiori i Rom är ett turistområde. Du kan äta middag med din partner, eftersom det finns flera romantiska ställen i Rom

Alla kan naturligtvis inte garantera samma kvalitet på service och mat. På samma sätt varierar atmosfären och priserna från en plats till en annan. För att du inte ska bli överväldigad av så många alternativ att välja mellan, har vi här tre rekommendationer att jämföra och jag rekommenderar det här inlägget om var man kan äta i Rom.

  • Antica Hostaria Romanesca: Exceptionell service från personalen i en traditionell, historisk och originell miljö. Viktigast av allt är att maten är riktigt god och att de inte begränsar sig till typiska pizzor och pastorätter. Om du går dit kan du beställa och smaka på okända italienska rätter.
  • La Carbonara: Namnet anger platsens mest kända maträtt, men den utmärker sig också för sina ravioli, tiramisu, cannelloni och pasta all'amatriciana. Det är ett elegant, centralt, klassiskt och diskret ställe med rimliga priser och vänliga servitörer.
  • Giordi Ristorante: Stor terrass med en trevlig, informell atmosfär och smakfull musik i bakgrunden. På menyn finns en mängd olika drycker och traditionellt romerska rätter som är värda att prova, samt läckra desserter. De serveras av artiga, vänliga och effektiva servitörer.