Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Rome Capitoline Museums Biljetter: all information du behöver veta

Jag berättar vad du inte får missa på Kapitolium och ger dig tips om hur du får biljetter till bästa pris.

Alex Grande

Alex Grande

5 minsta läsning

Rome Capitoline Museums Biljetter: all information du behöver veta

Inuti de kapitolinska museerna | ©Mike Bradley

Kapitolinska museerna är historiens första konstmuseum. De ligger på toppen av Capitolinkullen och består av två byggnader som innehåller en samling av den katolska kyrkans konst som donerades av påven Sixtus IV.

Om du funderar på att besöka dem under din resa till Rom ska jag berätta hur du ska göra:

Det mest ekonomiska alternativet

Biljetter till Rome Capitoline Museum

Tillträde till Capitolinska museerna utan köer och till bästa pris

Perfekt om du vill utforska museet i din egen takt och inte följa med på en guidad tur. Med det här alternativet sparar du tid genom att slippa köerna vid biljettkontoret.

Attköpa biljetter till de Kapitolinska museerna online är ett mycket bra alternativ för att undvika köerna vid ingången och säkerställa ditt besök. Detta museum arbetar med tidsscheman för att dela ut biljetter till besökare, så jag rekommenderar starkt att du köper din biljett i förväg.

Du kommer att kunna utforska rummen fulla av skulpturer, artefakter och arkeologiska lämningar från romarriket i din egen takt och utan att ha bråttom, för även om du har en fast inträdestid kan du stanna i Capitolinska museets byggnader så länge du vill.

Varför jag gillar detta alternativ: Det är det enklaste och billigaste sättet att besöka Capitolinska museerna i din egen takt. Du behöver inte hålla dig till en guides resplan och har tid att besöka i din egen takt.

Jag rekommenderar det om... du organiserar din resa på egen hand eller om du känner till Roms historia tillräckligt bra för att inte behöva en guide under besöket.


:::product-card|aliases|badge=Det mest kompletta alternativet|title=Upptäck museet med en expertguide|description=Det här är det bästa alternativet för att delta i en guidad tur på engelska i Capitolium-museerna. Du går igenom alla rum med en specialiserad guide som ser till att du njuter av rundturen till fullo.|productName=Rome Capitoline Museum guidad tur|url=/italien/rom/capitoline-museum-guidad-tur/a/pa-249|textButton=Från 0 kr hos Hellotickets|thumbnailHiResUrl=|first=false:::

Ett annat sätt att göra det här besöket är att göra en guidad tur till Kapitolium-museerna, där en professionell guide som är expert på romarrikets historia tar dig med till de mest unika konstverk och föremål som museet har att erbjuda.

Något som skiljer den här turen från de andra är att den sker i en liten grupp på högst 13 personer, vilket garanterar en nära relation med guiden och undviker stressen av att vara en del av en massa turister.

Varför jag gillar det här alternativet: En guidad tur på en plats med så mycket historisk kontext och så många detaljer är enligt min mening alltid en bra idé. Du kommer att kunna förstå allt du ser och en expertguide kommer att se till att du inte missar de viktigaste verken.

Jag rekommenderar det om... du vill förstå och sätta det du ser i ett bättre sammanhang, samt om du är omgiven av en liten grupp, vilket gör besöket mycket mer intimt.


Köp din biljett till Kapitolium-museerna på biljettkontoret

Staty av en varg på Kapitolium| ©Malditofriki
Staty av en varg på Kapitolium| ©Malditofriki

Du kan köpa dina biljetter på biljettkontoret, som ligger på bottenvåningen i Palazzo dei Conservatori. Allmän entré kostar 15 euro, och reducerad entré för personer mellan 6 och 25 år eller över 65 år kostar 13 euro. Min rekommendation, både för den här upplevelsen och för alla andra besök i Rom som kräver biljett, är att köpa biljetter online i förväg.

Den enda fördelen med att bestämma sig för att köpa biljetter på biljettkontoret är att du kan improvisera besöket och lämna det till den tidpunkt du känner för det, men i gengäld förlorar du mycket tid i kön och ingenting garanterar att du får en biljett för den tid du vill ha.

Boka biljetter till de kapitalienska museerna

Vad finns att se på de kapitalienska museerna?

Utsikt från Tabularium| ©Andrés Alvarado
Utsikt från Tabularium| ©Andrés Alvarado

Kapitolinska museerna är spridda över två byggnader som omger Piazza del Campidoglio och betraktas som ett enda museum där du kan se allt: romerska brons- och marmorstatyer från antiken, imponerande fresker från medeltiden och renässansen och från museet har du dessutom en fantastisk utsikt över Forum Romanum.

Här är några av de utrymmen som du inte får missa:

Palazzo dei Conservatori

Börja ditt besök med att gå in i byggnaden som ligger mittemot Palazzo Nuovo. På gården kan du beundra fragmenten av den imponerande Konstantins koloss, en staty som tidigare hade en framträdande plats på Forum Romanum.

Fortsätt till gobelinsalen, även känd som tronrummet, eftersom den på 1700-talet användes som befälsrum för Roms påve. Du kommer att se imponerande gobelänger som föreställer historiska scener från det antika Rom och reproduktioner av verk av Rubens.

Lapidary Gallery (stenhuggargalleri)

Detta är ett underjordiskt galleri som visar mer än hundra steninskriptioner som användes för både det offentliga och privata livet i Rom under antiken. Du kan läsa informativa texter om gravar, lagar, handel och handelsaffärer samt militära ordnar.

Palazzo Nuovo

Detta är, enligt min och många andra som besöker Capitolium-museerna, den flygel av museet som man absolut inte får missa. Här finns några av konsthistoriens vackraste marmorstatyer, och när du går in faller du under hypnos av statyn av Marforio, flodens gud, som välkomnar dig i en portiko flankerad av nischer bebodda av statyer i perfekt symmetri med golvets utformning. En riktig fantasi.

Boka en guidad visning av de kapitolinska museerna

Vad du bör tänka på innan du bokar

Ryttarstatyn av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Ryttarstatyn av Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Du får ett bekräftelsemail när du bokar dina biljetter eller din tur till den e-postadress som du har angett. Öppna det för att kontrollera att allt är korrekt, och mitt råd är att du behåller det i en framträdande post eftersom du kommer att behöva visa upp det vid biljettkassan eller för din guide vid mötesplatsen.
  • Du kan returnera biljetterna eller avbryta turen när som helst, vilket är en fördel jämfört med att köpa biljetter på annat sätt. För att få 100 % återbetalning måste du dock göra det 24 timmar innan upplevelsen börjar. Du kommer att se instruktionerna i bekräftelsemailet.

Boka en guidad visning av de kapitalienska museerna

Tips för att besöka Kapitolinska museerna

Kapitolinska museernas sal| ©Mike Steele
Kapitolinska museernas sal| ©Mike Steele
  • Förutom det som jag har berättat om i min resplan har museet många andra saker att se, som mynt och smycken från antiken som du kommer att älska att titta på om du brinner för historia.
  • Kapitolinska museerna är öppna för allmänheten från tisdag till söndag från 9:30 till 19:30, utom den 24 och 31 december då de stänger klockan 14:00. Den 1 januari, 1 maj och 25 december är museet stängt hela dagen.
  • Du kan ta bilder inne i museet, men blixtar och stativ är inte tillåtna.
  • Om du bär på en stor ryggsäck eller väska måste du lämna den vid biljettkontoret, vilket kostar 1 euro. Om du gör det, kom ihåg att ta med dig småpengar.
  • Den närmaste tunnelbanestationen till Capitolinska museerna är Colosseo (linje B), som ligger ungefär 15 minuters promenad bort. Några närliggande busshållplatser är Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali och Plebiscito.

Boka biljetter till de kapitalienska museerna

Andra aktiviteter som kan intressera dig

Efter att ha besökt Capitolinska museerna rekommenderar jag att du, om du inte redan har gjort det, besöker Forum Romanum. Det finns gott om guidade turer och upplevelser som tar dig till dem tillsammans med Colosseum, och du kan läsa mer om biljetter till Colosseum i Rom och guidade turer till Colosseum.

Och om du är en av dem som outtröttligt besöker museerna i de städer du besöker, får du inte missa Vatikanmuseerna. Rikedomen från århundraden och århundraden av konst är skatten i dess samling, som rymmer verk av Da Vinci, Titian, Caravaggio, Rafael och ett måste i Rom som det Sixtinska kapellet.

Läs mer om hur du får dina Vatikanbiljetter till bästa pris eller ta en guidad tur i Vatikanen med en expertguide för att få ut det mesta av ditt besök.