Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Forum Romeanum biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, är de värda det, osv.

En rundtur i Forum Romanum kompletterar din bild av det antika Rom när du besöker Colosseum. Så här får du tag på biljetter så att du inte missar något.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minsta läsning

Forum Romeanum biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, är de värda det, osv.

Panoramautsikt över Forum Romanum | Fabio Fistarol

Det var epicentrum för det sociala och ekonomiska livet under romarriket: här fanns hus, tempel, palats och torg där romarna samlades.

Forum Romanum ligger bredvid Colosseum och är en av de viktigaste sevärdheterna i Rom. Köp biljetter till Forum Romanum i förväg för att undvika de enorma kö erna av turister som bildas vid grindarna.

Den bästa kombinationen

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget biljetter

Res till antikens Rom med denna kombination av biljetter

Njut av de mest imponerande sevärdheterna i den italienska huvudstaden: Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen. Få ut det mesta av din vistelse i Rom och maximera din sightseeingtur med detta alternativ.

Med dessa biljetter kan du besöka huvudattraktionerna i den eviga staden som Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen. Utan köer eller väntetider kan du organisera din dag med sightseeing runt staden och besöka dem i den ordning du vill.

Besök Colosseum, ett av den antika världens underverk och ett av UNESCO:s världsarv. Denna biljett inkluderar också en digital ljudguide, så att du kan lära dig allt om Roms historia och betydelsen av denna amfiteater i det antika Rom.

Under 24 timmar före eller efter besöket på Colosseum kommer du att ha tillgång till:

  • Forum Romanum: det antika Roms epicentrum som samlade kommersiella, politiska, sociala och till och med militära parader. Det är en av de viktigaste arkeologiska sevärdheterna i världen och bevarar fortfarande monument som Titusbågen och Janustemplet.
  • Palatinkullen - ursprunget till det moderna Rom, där Romulus på sin tid bestämde sig för att grunda en ny stad. Där kan du idag se strukturen i Apollo Palatins tempel, som på sin tid hade dekorationer i vit marmor och dörrar täckta med guld och elfenben.

Rekommenderas om... du inte vill missa någon av Roms turistattraktioner och föredrar att organisera din resväg i förväg. Med denna kombinerade biljett kan du maximera din tid, din vistelse och dina pengar.

Hur man köper biljetter till Forum Romanum

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Mycket enkelt: alla Colosseum-biljetter inkluderar även tillgång till Forum Romanum, så du behöver inte en separat biljett eller betala extra för detta besök.

Men det bästa rådet jag kan ge dig för att få biljetter till Forum Romanum är att inte vänta för länge och köpa dem online i förväg: eftersom det är en av de mest populära och mest besökta platserna i staden är biljetterna mycket eftertraktade.

Det brukar vara långa köer vid biljettkontoret, så om du kan, köp dem i förväg och online. På nätet kan du jämföra scheman, priser, typer av guidade turer och säkra en plats för den dag och tid du vill besöka Forum Romanum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Biljettpriser till Forum Romanum

Besök Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev
Besök Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev

Som jag sa ingår priset i biljettpaketet för Colosseum, Forum Romanum och Palatine Hill: det är cirka 23 € i Hellotickets.

Om du bara vill köpa en vanlig biljett och besöka Forum på egen hand kostar inträdet till Colosseum och Forum Romanum ca 17 € i biljettkassan, men du vet att köerna kan vara långa. Utan en rundtur missar du dessutom en hel del av sammanhanget i det du ska se. I det här fallet skulle jag rekommendera att du hyr en audioguide separat.

Se mer information om hur mycket det kostar att komma in i Forum Romanum i min artikel om biljettpriser till Colosseum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Är det värt att ta en guidad tur på Forum Romanum?

Återuppleva historien| ©Victor Malyushev
Återuppleva historien| ©Victor Malyushev

Ja, det är det verkligen. Om vi redan rekommenderar guidade turer på Colosseum är det ännu viktigare på Forum Romanum. Tänk på att det mesta av det du kommer att se är ruiner och arkeologiska lämningar.

Även om vissa av dem är mycket välbevarade, kommer en expertguides syn och förklaringar att hjälpa dig att mentalt rekonstruera konstruktionerna. Du kommer att förstå hur det dagliga livet såg ut under romarriket, vad de ägnade sina huvudsakliga timmar åt och hur det sociala livet på Forum utvecklades.

En resa tillbaka i tiden som det vore synd att missa om du bara vandrar genom de smala gatorna utan att riktigt förstå vad du ser.

Boka en guidad tur till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Hur mycket tid behöver jag för att besöka Forum Romanum?

Utsikt över Forum Romanum från Kapitolinska museerna| ©David Bruggink
Utsikt över Forum Romanum från Kapitolinska museerna| ©David Bruggink

Oavsett om du gör det på egen hand eller med en expertguide kommer det att ta dig minst en och en halv timme att gå genom Forum. Längs vägen stannar du för att se de viktigaste byggnaderna, promenerar längs Via Sacra, beundrar Triumfbågen och Trajanuskolonnen.

När du väl har gått in i Forum kan du naturligtvis inte använda biljetten igen, så du måste tänka noga på när du vill använda den.

Jag har gjort en liten praktisk guide om hur lång tid det tar att besöka Colosseum och hela det arkeologiska området Forum Romanum som kan hjälpa dig att organisera ditt besök.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Kan jag besöka Forum Romanum gratis?

Utsikt över Forum Romanum från Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy
Utsikt över Forum Romanum från Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy

Även om Forum Romanum är ett friluftsområde är det inhägnat och avgiftsbelagt, så du behöver en biljett för att komma in. Den första söndagen i varje månad öppnar dock både Colosseum och Forum Romanum sina dörrar gratis för alla besökare som vill besöka dem.

Tänk på att folkmassorna under dessa dagar vanligtvis är enorma, så om du inte känner för att göra detta besök omgiven av tusentals turister är min rekommendation att undvika dessa datum och köpa en biljett för att besöka dem på egen hand under veckan med mer lugn och ro.

Om du fortfarande vill hålla din budget låg finns det ett alternativ att få en bra utsikt över Forum (från längre avstånd, naturligtvis) gratis. Från Via dei Fori Imperiali (gågata hela dagen på söndagar), som förbinder Piazza Venezia med Colosseum, har du en upphöjd utsikt över en stor del av Forum, en av Roms bästa utsikter.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

När är den bästa tiden att besöka Forum Romanum?

Forum Romanum en ljus morgon| ©Fabio Fistarol
Forum Romanum en ljus morgon| ©Fabio Fistarol

Tidigt på morgonen är definitivt den bästa tiden: tänk på att det knappast finns någon skugga i detta område, så under de centrala timmarna kommer värmen att bli för mycket och besöket kan bli obekvämt.

Å andra sidan tenderar stora grupper av besökare att anlända senare på dagen, så om du går upp tidigt undviker du dem troligen. Undvik om möjligt helger och helgdagar, då Colosseum och dess omgivningar också är fulla av inhemska turister.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Tips för att besöka Forum Romanum

Klä dig bekvämt och skydda dig mot solen.| ©Yolanda
Klä dig bekvämt och skydda dig mot solen.| ©Yolanda

Om du vill att ditt besök på Forum Romanum ska bli en avkopplande och trevlig upplevelse finns det några saker du bör tänka på:

  • Använd bekvämaskor. marken är kullerstensbelagd eller täckt av sand, så jag skulle undvika obekväma skor, klackskor eller sandaler som inte passar dina fötter ordentligt.
  • Skyddadig mot solen: med förfriskningar, kepsar, hattar och solkräm. Tro mig, även om du inte reser på sommaren är temperaturen (eller vindkylan) här mer tryckande än i resten av staden.
  • Köp biljetter i förväg för att undvika köer: de långa köerna vid portarna till Forum och Colosseum kan vara kilometerlånga. Köp biljetter online för att undvika att gå in i Forum redan trött.
  • Se upp förturistfällor: restaurangerna är varken de bästa eller de billigaste (se min artikel om var man kan äta nära Colosseum). Se också upp för män klädda som gladiatorer: de kommer artigt fram till dig för att hälsa, men om du tar ett foto med dem kommer de att be om dricks efteråt.
  • Var försiktig med inofficiella guider eller biljetter: området runt Colosseum är fullt av försäljare eller inofficiella guider som erbjuder dig biljetter och guidade turer till "fyndpriser". Var försiktig med vad de erbjuder dig eftersom du kan bli besviken om biljetterna inte är giltiga eller om turen inte är vad du förväntade dig.

Om du vill ha fler tips eller detaljer, tveka inte att läsa min artikel med tips för att besöka Colosseum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Besöka Forum Romanum med barn

Återupplev det förflutna| ©tommao wang
Återupplev det förflutna| ©tommao wang

Att besöka Forum Romanum med barn rekommenderas starkt. De kommer att njuta av de fascinerande berättelserna om det antika Rom, de kommer att låta fantasin flöda när de mentalt rekonstruerar tempel, byggnader och torg och de kommer att känna sig som om de vore stjärnorna i en film.

Det finns en virtuell rundtur där guiden förser dem med virtual reality-glasögon som hjälper dem att rekonstruera vardagliga scener i Forum. De kommer att bli förbluffade!

Om du funderar på att åka till Rom som familj kanske du är intresserad av att läsa min artikel om att besöka Colosseum och Forum Romanum med barn.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget