Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Forum Romeanum biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, är de värda det, osv.

När du besöker Forum Romanum kan du komplettera din bild av det antika Rom med ett besök i Colosseum. Här är hur du skaffar biljetter så att du inte missar något.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minsta läsning

Forum Romeanum biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, är de värda det, osv.

Panoramautsikt över Forum Romanum | Fabio Fistarol

Det var epicentrum för det sociala och ekonomiska livet under romarriket: här fanns hus, tempel, palats och torg där romarna samlades.

Den ligger bredvid Colosseum och är en av de sevärdheter som man måste se i Rom.

Den bästa kombinationen

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget biljetter

Res till det antika Rom med denna kombination av biljetter

Njut av de mest imponerande sevärdheterna i den italienska huvudstaden: Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen. Få ut det mesta av din vistelse i Rom och maximera din sightseeingtur med det här alternativet.

S kaffa biljetter till Forum Romanum i förväg för att undvika de enorma turistköerna som bildas vid grindarna. Med dessa biljetter kan du besöka deviktigaste sevärdheterna i den eviga staden som Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen. Utan köer eller väntan kan du organisera din dag med sightseeing i staden och besöka dem i den ordning du vill.

Besök Colosseum, ett av den antika världens underverk och ett av Unescos världsarv.

Biljetten innehåller också en digital audioguide, så att du kan lära dig allt om Roms historia och den här amfiteaterns betydelse för det antika Rom. Inom 24 timmar före eller efter besöket på Colosseum har du tillgång till följande:

  • Forum Romanum: det antika Roms epicentrum som samlade kommersiella, politiska, sociala och till och med militära parader. Det är en av de viktigaste arkeologiska sevärdheterna i världen och bevarar fortfarande monument som Titusbågen och Janustemplet.
  • Palatinkullen - det moderna Roms ursprung, från vilken Romulus på sin tid beslutade att grunda en ny stad. Där kan du idag se strukturen av Apollon Palatins tempel, som på sin tid hade dekorationer i vit marmor och dörrar täckta med guld och elfenben.

Hur man köper biljetter till Forum Romanum

Forum Romanum| ©Blaz Erzetic
Forum Romanum| ©Blaz Erzetic

Mycket enkelt: Alla biljetter till Colosseum inkluderar även tillträde till Forum Romanum, så du behöver inte köpa en separat biljett eller betala extra för detta besök.

Det bästa råd jag kan ge dig för att få biljetter till Forum Romanum är dock att inte dröja för länge och köpa dem online i förväg: eftersom det är en av de mest populära och mest besökta platserna i staden är biljetterna mycket eftertraktade.

Det brukar vara långa köer vid biljettkontoret, så om du kan, köp dem i förväg och online. På nätet kan du jämföra tidtabeller, priser, typer av guidade turer och säkra en plats för den dag och tid du vill besöka Forum Romanum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget

Biljettpriser för Forum Romanum

Besök Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev
Besök Forum Romanum med en guide| ©Victor Malyushev

Priset ingår som sagt i biljettpaketet för Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen: det ligger på cirka 23 euro i Hellotickets.

Om du bara vill köpa en vanlig biljett och besöka Forum på egen hand kostar inträdet till Colosseum och Forum Romanum cirka 17 € i biljettkassan, men du vet att köerna kan vara långa. Dessutom kommer du utan en rundtur att missa mycket av sammanhanget för det du ska se. I det här fallet skulle jag rekommendera att du hyr en audioguide separat.

Se mer information om hur mycket det kostar att gå in på Forum Romanum i min artikel om biljettpriser för Colosseum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget

Är det värt att ta en guidad tur till Forum Romanum?

Återupplev historien| ©Victor Malyushev
Återupplev historien| ©Victor Malyushev

Ja, i högsta grad. Om vi redan rekommenderar guidade turer vid Colosseum, är det ännu viktigare vid Forum Romanum. Tänk på att det mesta du kommer att se är ruiner och arkeologiska lämningar.

Även om vissa av dem är mycket välbevarade kommer en expertguides syn och förklaringar att hjälpa dig att mentalt rekonstruera konstruktionerna. Du kommer att förstå hur vardagen såg ut under romarriket, vad de ägnade sina viktigaste timmar åt och hur det sociala livet i forumet utvecklades.

En resa tillbaka i tiden som det vore synd att missa om du bara vandrar genom de smala gatorna utan att förstå vad du ser.

Boka en guidad tur till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen

Hur mycket tid behöver jag för att besöka Forum Romanum?

Utsikt över forumet från de kapitolinska museerna| ©David Bruggink
Utsikt över forumet från de kapitolinska museerna| ©David Bruggink

Oavsett om du gör det på egen hand eller med en expertguide tar det minst en och en halv timme att gå genom Forum. På vägen stannar du till för att se de viktigaste byggnaderna, promenera längs Via Sacra, beundra triumfbågen och Trajanuskolonnen...

När du väl har gått in i Forum kan du naturligtvis inte använda biljetten igen, så du måste tänka noga på när du vill använda den. Jag har gjort en liten praktisk guide omvaraktigheten av besöket i Colosseum och hela det arkeologiska området Forum Romanum som kan hjälpa dig att organisera ditt besök.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget

Kan jag besöka Forum Romanum gratis?

Utsikt över Forum från Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy
Utsikt över Forum från Via del Fiori Imperiali| ©Alexander Russy

Roman Forum är visserligen utomhus, men det är inhägnat och avgiftsbelagt, så du behöver en biljett för att komma in. Den första söndagen i varje månad öppnar dock både Colosseum och Forum Romanum sina dörrar gratis för alla besökare som vill besöka dem.

Tänk på att folkmassorna dessa dagar brukar vara massiva, så om du inte känner för att göra detta besök omgiven av tusentals turister är min rekommendation att undvika dessa datum och köpa en biljett för att besöka dem på egen hand under veckan med mer lugn och ro. Om du ändå vill hålla din budget nere finns det ett alternativ för att få enbra utsikt över Forum (från längre bort, förstås) gratis. Från Via dei Fori Imperiali (gågata hela dagen på söndagar), som förbinder Piazza Venezia med Colosseum, har du en upphöjd utsikt över stora delar av Forum, en av de bästa vyerna i Rom.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen

När är den bästa tiden att besöka Forum Romanum?

Forumet på en ljus morgon| ©Fabio Fistarol
Forumet på en ljus morgon| ©Fabio Fistarol

Tidigt på morgonen är definitivt den bästa tiden: tänk på att det knappt finns någon skugga i detta område, så under de centrala timmarna blir värmen för mycket och besöket kan bli obekvämt.

Å andra sidan tenderar stora grupper av besökare att anlända senare på dagen, så om du går upp tidigt kan du sannolikt undvika dem. Om du kan, undvik om möjligt helger och helgdagar, då Colosseum och dess omgivningar också är överfulla av inhemska turister.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget

Tips för att besöka Forum Romanum

Klä dig bekvämt och skydda dig mot solen.| ©Yolanda
Klä dig bekvämt och skydda dig mot solen.| ©Yolanda

Om du vill att ditt besök på Forum Romanum ska bli en avkopplande och trevlig upplevelse finns det några saker att tänka på:

  • Marken är kullerstensbelagd eller täckt av sand, så jag skulle undvika obekvämaskor, klackar eller sandaler som inte passar dina fötter ordentligt.
  • Skydda dig mot solen: med förfriskningar, kepsar, hattar och solkräm. Tro mig, även om du inte reser på sommaren är temperaturen (eller vindkylan) här mer tryckande än i resten av staden.
  • Köp biljetter i förväg för att undvika köer: de långa köerna vid portarna till Forum och Colosseum kan vara kilometerlånga. Köp biljetter online för att undvika att gå in på Forum redan trött.
  • Akta digför turistfällor: restaurangerna är varken de bästa eller de billigaste (se min artikel om var du kan äta i närheten av Colosseum). Akta dig också för män klädda som gladiatorer: de kommer att närma sig dig artigt för att hälsa på dig, men om du tar ett foto med dem kommer de att be om dricks efteråt.
  • Akta dig för inofficiella guider eller biljetter: Området runt Colosseum är fullt av utförsäljare eller inofficiella guider som erbjuder dig biljetter och guidade turer till "fyndpriser". Var försiktig med allt de erbjuder dig eftersom du kan bli besviken om biljetterna inte är giltiga eller om rundturen inte är vad du förväntade dig.

Om du vill ha fler tips eller detaljer, tveka inte att läsa min artikel med tips för att besöka Colosseum.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen

Besöka Forum Romanum med barn

Återupplev det förflutna| ©tommao wang
Återupplev det förflutna| ©tommao wang

Att besöka Forum Romanum med barn rekommenderas starkt. De kommer att njuta av de fascinerande berättelserna om det gamla Rom, de kommer att låta fantasin flöda när de mentalt rekonstruerar tempel, byggnader och torg och de kommer att känna sig som om de är stjärnor i en film.

Det finns en virtuell rundtur där guiden förser dem med virtual reality-glasögon som hjälper dem att rekonstruera vardagliga scener på Forum. De kommer att bli förvånade! Om du funderar på att åka tillRom som familj kan du vara intresserad av att läsa min artikel om att besöka Colosseum och Forum Romanum med barn.

Köp biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen