Sistine Chapelbiljetter: hur du köper biljetter till Vatican museums, hur du hoppar över kön osv.

Att se Sixtinska kapellet under ditt besök i Rom är praktiskt taget obligatoriskt. Så här gör du för att få ut det mesta av ditt besök i denna konstnärliga skatt.

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

Sistine Chapelbiljetter: hur du köper biljetter till Vatican museums, hur du hoppar över kön osv.

Michelangelos berömda fresk i Sixtinska kapellet | ©Agatha Depine

Freskerna i Sixtinska kapellet är en av de få konstnärliga ensembler som verkar stå utanför tid och rum: när du tittar upp för att beundra dem har du känslan av att se något både antikt och modernt på samma gång, och vördnaden är så stor att du bara kan undra hur något så imponerande kunde skapas. Det är endel av Vatikanmuseerna, så för att besöka det måste du köpa en biljett eller ta en guidad tur i museet.

Det bästa alternativet

Rome Vatikanen och Sixtinska kapellet Hoppa över biljetter

Med dina biljetter till Vatikanmuseerna kan du också komma in i Sixtinska kapellet utan att vänta.

Glöm köerna vid biljettkontoret och säkra din entré till Sixtinska kapellet till bästa pris med dessa biljetter som ger dig prioriterad tillgång till insidan av Vatikanmuseerna.

Läs vidare för att ta reda på vilka alternativ du har för att besöka en av världens största konstskatter och några tips för att få ut det mesta av ditt besök. Upptäck det Sixtinska kapellets dolda värde med dinaskip-the-line-biljetter till Vatikanmuseerna. Med allt som finns att se i Roms huvudattraktion kommer du att ångra att du slösade tid på att köa för biljetter i biljettkontoret.

Det är därför min första rekommendation är att boka dem i förväg. Om du föredrar att gå i din egen takt så att du kan spendera så mycket tid som du behöver på vart och ett av de konstnärliga underverken i Vatikanmuseerna, är det bäst att köpa biljetter utan guider eller grupper. När du väl kommer till Sixtinska kapellet, inne i museet, kommer du att kunnaöverväga de imponerande freskerna av Michelangelos "Den sista domen" utan att rusa.

Rekommenderas om...

Din vistelse i Rom är inte särskilt lång, eftersom skip-the-line-entrén sparar dig mycket tid som du kan spendera på att besöka andra emblematiska platser.

Hur man köper biljetter för att besöka Sixtinska kapellet

Sixtinska kapellet detalj| ©Slices of Light
Sixtinska kapellet detalj| ©Slices of Light

Som jag angav måste du ha en biljett till Vatikanmuseerna för att få tillgång till Sixtinska kapellet: det är bäst att boka online och i förväg för att undvika köer och se till att du får tillgänglighet till bästa pris. I Hellotickets hittar du de billigaste guidade turerna på engelska och du kommer att ha möjlighet att avboka biljetten eller turen om du har en oförutsedd händelse.

Boka dina biljetter till Sixtinska kapellet

Är det möjligt att köpa biljetter till Sixtinska kapellet i biljettkontoret?

Sixtinska kapellet| ©Richard Mortel
Sixtinska kapellet| ©Richard Mortel

Biljetter kan köpas i Vatikanmuseets biljettkontor, men jag rekommenderar inte detta alls. Kön är så lång att den bokstavligen går runt Vatikanens murar (du kommer att se det om du någonsin går runt och du kommer att bli riktigt förvånad över att se en så lång kö). Mitt råd är att köpa dem online och i förväg för att säkerställa att du har en plats på den dag och tid du väljer.

Boka dina biljetter till Sixtinska kapellet

Gratis besök på Vatikanmuseerna

Vatikanmuseernas hall| ©Corey Buckley
Vatikanmuseernas hall| ©Corey Buckley

För ett självguidet besök är det bästa alternativet att köpa dina biljetter online till Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet.

Du slipper köa för att komma in i denna livliga turistattraktion, vars folkmassor är det enda som kan förstöra din upplevelse. Du kommer att ha prioriterad tillgång till Vatikanmuseerna, vid ingången får du en karta och en kort orientering om den rekommenderade rutten, och du kommer att kunna komma in i Sixtinska kapellet och Raphaels rum.

Med dessa biljetter kan du stanna i Vatikanmuseerna så länge du vill och besöka rummen i din egen takt.Jag rekommenderar det om ... du vill undvika folkmassorna och inte behöver en guide för att besöka Vatikanmuseerna.

Boka dina biljetter till Vatikanmuseerna

Besök Vatikanen med en Early Access Premium-biljett

Rotundahallen, Vatikanmuseerna| ©Richard Mortel
Rotundahallen, Vatikanmuseerna| ©Richard Mortel

Om du letar efter premiumupplevelsen för att besöka Sixtinska kapellet är det här rätt. Detta är en privat rundtur i Vatikanstaten, med den extra bonusen att komma in i Vatikanen i gryningen, undvika folkmassorna och utforska denna fantastiska plats i exklusivt sällskap med din grupp.

Som du kan föreställa dig är Sixtinska kapellet en av de mest besökta turistattraktionerna i världen, så att undvika folkmassorna och beundra det i fred kommer att förändra din upplevelse helt.Jag rekommenderar det om ... du letar efter den perfekta Sixtinska kapellet-upplevelsen, för att undvika folkmassorna av turister och turnera i Vatikanen vid första ljuset.

Boka en tidig morgontur i Vatikanen

Hur man hoppar över köerna till Sixtinska kapellet

Besök Sixtinska kapellet| ©Calvin Craig
Besök Sixtinska kapellet| ©Calvin Craig

Köerna till Vatikanmuseerna och det populära Sixtinska kapellet kan vara flera timmar långa, vilket kan göra det svårt att njuta av upplevelsen. Därför är det bäst att köpa dina biljetter online, undvika att gå till biljettkontoret och när du bokar, välj ett alternativ som garanterar att du hoppar över köerna. Med den här guidade turen till Sixtinska kapellet, Vatikanmuseerna och Peterskyrkan får du till exempel direkt tillgång utan att behöva vänta.

Boka en guidad visning av Sixtinska kapellet utan köer

Sixtinska kapellets öppettider och bästa tiden att besöka Sixtinska kapellet

Sixtinska kapellet| ©Richard Mortel
Sixtinska kapellet| ©Richard Mortel

Här är all information du behöver veta om öppettiderna för ditt besök.

 • Måndag till lördag från 9:00 till 18:00.
 • Den sista entrén är kl. 16.30 och omkring kl. 17.30 börjar alla besökare i Vatikanen att lämna byggnaden.
 • Den bästa tiden att besöka Sixtinska kapellet är tidigt på morgonen, antingen med en Early Bird-tur eller vid den första ingången efter öppnandet.
 • Det brukar vara mindre trångt på torsdagar och fredagar.
 • Du kan också besöka Vatikanmuseerna strax före stängningsdags för att undvika folkmassorna, men då riskerar du att bli stängd innan du hunnit avsluta ditt besök.
 • Den sista söndagen i varje månad är Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet öppna från kl. 9.00 till 14.30, med sista insläpp kl. 12.00. Den här dagen är det gratis inträde till Sixtinska kapellet, så det kan vara ett bra alternativ om du har en snäv budget, men jag rekommenderar det inte eftersom köerna och folkmassorna är enorma.
 • En mycket trevlig upplevelse är att besöka Vatikanmuseerna på kvällen. De är öppna fredagar från kl. 19.00 till 23.00, från mitten av april till slutet av oktober.

Boka ett besök i Sixtinska kapellet tidigt på morgonen

Tips för att besöka Sixtinska kapellet

Sixtinska kapellet| ©Dennis Jarvis
Sixtinska kapellet| ©Dennis Jarvis

Här är några tips som jag lärde mig under mitt besök i Sixtinska kapellet och som hjälper dig att spara tid och besöka Vatikanens vidsträckta område som om du redan hade varit där.

Hur man hittar Sixtinska kapellet

För att komma till Sixtinska kapellet så snart du kommer in i Vatikanen, gå upp för rulltrapporna och sväng vänster in på innergården till Pineapple Courtyard. Gå genom innergården och sväng vänster, där du hittar en trappa.

Gå genom den åttkantiga innergården och in i det runda rummet, där du kan se Neros badkar. Sväng nu vänster, gå genom rummet med Konstantins grav, uppför trappan, in i gobelänghallen och rakt fram hittar du Sixtinska kapellet.

Kläder och fotografier

När man besöker en plats vars smeknamn är Heliga stolen vet man att man måste klä sig lämpligt (som man gör på så många andra platser i Rom, så efter besöket i Sixtinska kapellet kommer man att vara van vid det). Knän och axlar bör vara helt täckta, även på sommaren.

Mitt råd är att bära en lätt jumper som du lätt kan ta på dig. Och nej, du kaninte ta bilder inne i Sixtinska kapellet av flera skäl, särskilt för att undvika att en eventuell blixt förstör freskerna som dekorerar det. Vakterna är mycket uppmärksamma på detta och kommer att skrika åt dig om de ser dig ta bilder, antingen med en kamera eller en mobiltelefon, och om de kommer på dig flera gånger kan de till och med kasta ut dig ur rummet. Så du vet, njut av ditt besök och beundra med dina egna ögon den hisnande skönheten framför dig.

Boka din guidade tur i Vatikanen

Vad du bör veta innan du bokar

Vatikanmuseernas innergård| ©robertsharp
Vatikanmuseernas innergård| ©robertsharp
 • När du bokar dina biljetter eller din rundtur får du ett bekräftelsemejl till den adress du har angett. Mitt råd är att öppna det för att kontrollera att allt stämmer och förvara det så att du har det till hands vid entrén till Vatikanen eller vid mötesplatsen med din guide.
 • Du kan få 100% återbetalning om du vill avboka upplevelsen, men var försiktig eftersom du bara kan få det om du returnerar dina biljetter 24 timmar före dagen för upplevelsen. För att returnera dina biljetter eller avboka din tur, vänligen kontrollera e-postmeddelandet för instruktioner.
 • onsdagar kan du inte komma in i Peterskyrkan eftersom det är dagen för den påvliga audiensen. Mitt råd är att boka till någon annan dag än onsdag så att du kan inkludera detta besök i din rundtur i Vatikanen.
 • Om du har köpt eller planerar att köpa Omnia Card, kom ihåg att det inkluderar int räde till Vatikanmuseerna, så att du kan spara dig själv från att behöva köpa det separat. Men om du vill gå en rundtur måste du boka den separat.

Boka en guidad visning av Sixtinska kapellet

Vad mer finns att se på Vatikanmuseerna

Galleri med kartor| ©Northfielder
Galleri med kartor| ©Northfielder

Här är de rum som imponerade mest på mig under mitt besök på Vatikanmuseerna, utan inbördes ordning, bara så att du vet. Totalt tog det mig cirka 3 timmar att se allting direkt på morgonen och utan särskild brådska.

 • Vatikanens bildgalleri: I detta palats finns mer än 400 konstverk av målare som Giotto och Fra Angelico, de största representanterna för den tidiga renässansen, och Rafael, Leonardo da Vinci och Caravaggio.
 • Samling av samtida religiös konst: I 55 rum hittar du ca 800 verk av konstnärer som Chagall, Dalí, Gauguin, Kandinsky eller Van Gogh, något som jag definitivt inte förväntade mig att hitta i Vatikanen.
 • Museo Pio-Clementino: Det finns flera rum som är avsedda för utställning av grekiska och romerska skulpturer, några av dem mycket berömda som Apollo av Belvedere, Apoxymene eller Afrodite av Cnido. Jag rekommenderar särskilt att du tar en promenad här.
 • Gregorianska egyptiska museet: Här förvaras arkeologiska lämningar och konstverk från egyptiska, assyriska, mesopotamiska och andra antika kulturer, främst från Hadrianus villa i Tivoli.
 • Raphaels rum: Det viktigaste besöket i Vatikanmuseerna efter Sixtinska kapellet. Det finns 4 rum som visar fresker av Raphael och medlemmar av hans skola.
 • Rummet förden obefläckade avlelsen: Ett rum som är helt dekorerat med fresker tillägnade Jungfru Marias liv.
 • Gallery of Maps: Här finns världens förmodligen största kartografiska samling, som visas på väggarna i ett imponerande galleri.
 • Sixtinska kapellet: Jag tror inte att du kommer att glömma att besöka Sixtinska kapellet under ditt besök i Vatikanmuseerna, men eftersom konstigare saker har setts lämnar jag det här för att avsluta listan för säkerhets skull.

Boka din guidade tur i Vatikanen

Andra värdefulla upplevelser i Rom

Fasaden på de kapitolinska museerna| ©Erik Drost
Fasaden på de kapitolinska museerna| ©Erik Drost

Allt i Rom handlar inte om att besöka monumenten och de historiska byggnaderna. Det finns många som fokuserar på alla platser de måste besöka och alla sevärdheter de måste se, bara för att i slutet av sin resa inse att de har missat det som verkligen betyder något: att lära känna staden. För att du inte ska missa något lämnar jag dig med en artikel som hjälper dig att välja den bästa rundturen i Rom, en upplevelse som jag starkt rekommenderar: Turer i Rom stad

Och även om de inte har samma prakt och enorma omfattning som Vatikanens utställningshallar, är de kapitolinska museerna ett värdefullt besök som vanligtvis inte ingår i de mer typiska turistkretsarna. Om du vill läsa mer om detta museum har jag skrivit en guide som kan vara till hjälp när du planerar ett besök: Rome Capitoline Museums Biljetter: all information du behöver veta. Kom också ihåg att du också kan köpa en biljett som gör att du kan besöka Colosseum och Forum Romanum utöver Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet.

Boka en guidad rundtur i Rom