Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Om Colosseum i Rom är spektakulärt på utsidan, är det inte heller dess insida som lämnar någon oberörd. Vill du veta hur du kan besöka det utan att behöva stå i kö i flera timmar vid dörren? Läs vidare!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minsta läsning

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum är Roms hjärta. När du ser den krymper din resandes själ lite. Du har sett den på foton, i filmer... men när du tittar upp och ser den live inser du att du äntligen är i Rom.

Det bästa alternativet

Colosseum guidad tur med tillgång till arenan, Forum Romeanum och Palatinen

Colosseum och Forum Romanum: biljetter inklusive guidad tur

Perfekt om du vill upptäcka det bästa av det antika Rom med en specialiserad lokal guide. Biljetter ingår och du kan hoppa över kön till Colosseum och Forum.

Längd: 3 timmar

Turen tar 3 timmar, leds av en professionell guide och är tillgänglig på engelska. Du kommer att få se Colosseum, världens mest berömda amfiteater. Jag försäkrar er att oavsett hur många gånger ni ser det från utsidan och tar bilder av dess fasad, så är dess inre om möjligt mycket mer överraskande. Faktum är att min första tanke när jag kom in var att vi inte hade sett något!

Forum Romanum var det centrala området i det antika Rom (liknande de centrala torgen i de städer vi känner till idag). Det är en enorm esplanad med arkeologiska lämningar som, om du lyckas njuta av dem utanför de varma timmarna, kommer att imponera på dig.

I anslutning till forumet ligger Palatinkullen, som är den mest centrala av Roms sju kullar och en av de äldsta delarna av staden. En rundvandring är utan tvekan en resa tillbaka i tiden.

Varför välja den här turen: Detta är det billigaste alternativet för att besöka Colosseum och Forum Romanum med en engelsktalande guide.

Rekommenderas om... du vill komma in i Colosseum och besöka Forum Romanum med en guide utan att behöva köa i evigheter och utan att spendera för mycket pengar.


Sparpaketet

Rome Combo: Vatikanen guidad tur och Colosseum biljetter

Entrébiljetter till Colosseum och Vatikanen på en guidad tur

Det bästa av Rom på en dag till bästa möjliga pris. Inträdesbiljetter ingår och du kan hoppa över köerna till både Vatikanen och Colosseum.

Du kan inte lämna Rom utan att besöka Colosseum och Vatikanen. Om du har möjlighet att göra båda besöken till ett mycket rimligt pris och med en expertguide är det bästa alternativet för att undvika att din resebudget går åt helvete.

Med det här alternativet får du tillträde till både Vatikanen och Colosseum utan att behöva köa (biljetter ingår) och guiden följer med dig in på båda platserna för att förklara anekdoter och historier som du bör känna till. Det Sixtinska kapellet, de spektakulära Vatikanmuseerna och det antika Rom kommer att göra dig andfådd.

Efter den här dagen med sightseeing har du möjlighet att fortsätta att besöka Rom i din egen takt med sinnesro för att du redan har sett det viktigaste från insidan.

Varför välja den här turen: Detta är det mest kompletta alternativet för att se det bästa av Rom på en dag till ett mycket överkomligt pris.

Rekommenderas om... du vet att du inte vill lämna Rom utan att se det viktigaste med en specialiserad guide.Hur man bokar biljetter till Colosseum

Colosseums interiör| ©Unsplash
Colosseums interiör| ©Unsplash

Det bästa är att boka biljetter på nätet och i förväg, precis som för nästan alla besök i Rom. På webbplatser som Hellotickets hittar du det bästa priset för både entrébiljetter och guidade turer, och du har också rätt till kostnadsfri avbokning om du råkar ut för oförutsedda händelser under din resa.

Tänk på att det romerska Colosseum rymmer upp till 3 000 personer och att köerna till biljettkontoret kan vara långa i timmar. Att boka biljetter till Colosseum i förväg är det första tipset för varje besök i staden.

Det bästa av allt är att om du köper biljetter till Colosseum får du också tillgång till Forum Romanum och Palatinska berget. Kom ihåg att du också kan komplettera ditt besök genom att lägga till en guidad tur till dina biljetter eller genom att ta en audioguide (för mig är den guidade turen alltid det mest rekommenderade alternativet).

Om du undrar hur mycket biljetter eller rundturer kostar, ska jag berätta mer i detalj senare, men biljetter för vuxna kan köpas för cirka 18 euro och guidade turer kostar vanligtvis inte mer än 40 euro, beroende på om du bokar dem under högsäsong, om du vill ha en snabbtur eller en mer komplett tur som också tar dig runt Forum, osv.

Boka dina biljetter till Colosseum

Biljetter med guidade turer i Colosseum: är det värt det?

Absolut ja. Colosseums dimensioner, mängden detaljer som bevaras, historier och anekdoter från det gamla Rom och naturligtvis promenaden genom Forum Romanum är inte samma sak utan en expertguide.

Under en guidad visning av Colosseum får du ut det mesta av din tid: du vet var och vad du ska leta efter, du kommer att förstå vad du ser och du kommer att gå hem med många minnen. Om du ska se Colosseum en gång i ditt liv, gör det med en guide.

En av de stora fördelarna med att besöka Colosseum med en guide är att du inte bara får ut mycket mer av själva monumentet, utan att det på grund av den stora efterfrågan på rundturer finns många scheman tillgängliga på engelska, så du behöver inte oroa dig för att göra rundturen på engelska.

Beroende på hur mycket tid du har (eller hur mycket tid du vill spendera) kan du välja mellan fullständiga rundturer som tar dig runt Palatinska kullen och Forum Romanum eller expressrundturer som bara visar dig insidan av amfiteatern.

Och av alla guidade turer som erbjuds på Colosseum kan du välja mellan de som inkluderar ett besök i arenan och Gladiatorernas port eller de som är begränsade till en rundtur på amfiteatern från läktaren. Som du ser finns det alternativ, budgetar och smaker för alla, så det finns ingen ursäkt för att inte delta i en guidad tur - du kommer inte att ångra dig!

Boka en guidad tur till Colosseum

Hur man köper biljetter till Forum Romanum

Inträdet till Forum Romanum ingår i inträdet till Colosseum och i praktiskt taget alla guidade turer. Trots att det är ett avgiftsbelagt område behöver du inte betala extra eller köpa en separat biljett.

Om du väljer en guidad tur följer guiden med dig längs hela vägen, i Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen. Om du föredrar att besöka Colosseum och Forum Romanum på egen hand kan du besöka Colosseum och Forum Romanum på olika dagar.

Boka ditt besök på Forum Romanum

Få kombinerade biljetter till Colosseum och Vatikanen

Ja, du läste rätt. Det finns ett sätt att spara tid och pengar genom att köpa biljetter till Colosseum och Vatikanen tillsammans. Båda är något du inte får missa under din resa till Rom, så jag rekommenderar att du köper biljetter som ger dig tillgång till båda attraktionerna.

Under besöket får du hela tiden sällskap av en expertguide och du får också prioriterad tillgång, så att du kan hoppa över köerna i Vatikanen och Colosseum.

Jag tycker att det är en mycket bra idé att göra båda besöken på en dag och låta resten av dagarna i Rom vara till för att helt enkelt njuta av dess gastronomi, de eviga promenaderna på de smala gatorna, nätterna i Trastevere...

Boka dina biljetter till Colosseum

Besök Colosseum Arena

Om du planerar ditt besök till Colosseum bör du veta att det finns möjlighet att gå ner i amfiteaterns egen arena för att få ett unikt perspektiv på läktarna och en mycket mer detaljerad bild av tunnlarna och de underjordiska gångarna.

Den här delen av besöket är för mig den mest intressanta: du kommer att känna dig som en riktig gladiator och du kommer att fullborda upplevelsen genom att besöka en unik del som inte alla har tillgång till (kapaciteten är mer begränsad och du kan bara besöka den som en del av en guidad tur, tillsammans med en expertguide). För mer information kan du läsa min artikel om besöket på arenan och Colosseums tunnelbana.

Boka en guidad tur till Colosseum

Hur mycket kostar det egentligen att gå in i Colosseum?

Du kan få en enkelbiljett för 17 euro i biljettkassan, men du måste vänta i långa köer i solen. Det är bäst att köpa biljetter online i förväg för att få ett bra pris på Coliseum-biljetter.

En expressvisning av Colosseum, som tar ungefär en timme, kostar cirka 40 euro och för lite mer (46 euro) får du full tillgång till den guidade rundturen på Forum Romanum och Palatinska kullen.

Boka dina biljetter till Colosseum

Finns det några rabatter för att komma in i Colosseum?

Utsikt över Colosseum Arena från läktarna| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum Arena från läktarna| ©Unsplash

Det finns inga rabattkuponger eller gratis biljetter till Colosseum som sådana, men det finns rabatterade priser för lärare, barn, konststudenter och personer med funktionshinder.

Om du vill veta mer om vad du kan se gratis eller hur du får billiga biljetter till Colosseum kan du klicka här.

Boka dina biljetter till Colosseum

Öppettider och dagar för Colosseum

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum är öppet året runt med undantag för jul och nyår. Även om öppnings- och stängningstiderna alltid är desamma, bör du notera att den sista entrén för besökare sker en timme före stängningstid.

Min rekommendation: Om du har bestämt dig för att köpa din biljett vid biljettkontoret, gå upp (mycket) tidigt. Du kan se Colosseums öppettider här.

För att kontrollera tillströmningen av turister måste du, oavsett om du köper dina biljetter i förväg eller inte, välja en tid för inträde. Sista inträdet är en timme före stängningsdags och du måste vara på biljettkontoret (inga köer) 30 minuter före den valda tiden.

Du får bara gå in i Colosseum15 minuter senare än den valda tiden. När du väl är inne har du ingen tidsbegränsning utöver monumentets öppettider.

Boka dina biljetter till Colosseum

Skaffa biljetter till Colosseum med Roma Pass

Baksidan av Colosseum| ©Unsplash
Baksidan av Colosseum| ©Unsplash

Det finns så mycket att se och göra i Rom att om du ska vara i staden under en längre tid har du förmodligen redan övervägt att köpa ett pass som Roma Pass, som sparar både tid och pengar på dina besök till de mest symboliska monumenten.

Roma Pass inkluderar fri entré till Colosseum med en audioguide och gör att du slipper köerna. Du kan också besöka Peterskyrkan och andra museer med förmånstillträde och audioguide med 20 % rabatt. I priset ingår även transfer till och från flygplatserna Ciampino och Fiumicino.

Du kan köpa den för 48 eller 72 timmar och under den tiden kan du använda alla stadstransporter gratis. Förutom rabatter eller förmånstillträde på vissa museer kan du med detta kort välja ett eller två valfria museer med gratis inträde. Läs mer om det här: Rom Pass och andra pass.

Boka dina biljetter till Colosseum

Köp biljetter till Colosseum i biljettkassan

Framsida av Colosseum i detalj| ©Unsplash
Framsida av Colosseum i detalj| ©Unsplash

Om du bestämmer dig för att köpa biljetter på dagen på biljettkontoret, även om det kan uppstå långa köer, rekommenderar jag att du går tidigt (redan innan biljettkontoret öppnar kl. 8.30) eller köper dem på biljettkontoret på Palatinska kullen, där det vanligtvis är mindre folk.

Om du ändå bestämmer dig för att köpa biljetter "på gammaldags vis", dvs. vid biljettkontoret, rekommenderar jag att du tar med dig en hatt eller keps och en läskedryck eller vattenflaska, eftersom väntetiden oftast är i solen (det finns väldigt lite skugga i området).

Boka dina biljetter till Coliseum

Bästa veckodagen och tiden att gå in i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash

När det gäller val av tidpunkt för inträde: undvik de varma timmarna (som i Rom är mycket, mycket varma timmar). Colosseum har naturligtvis mer skugga än Forum Romanum och Palatinska kullen, så tänk på detta om du ska besöka dem samma dag.

Ett annat tips jag kan ge dig är att undvika helgdagar och helger så mycket som möjligt. Det brukar vara mer trångt än vanligt och det kan försämra upplevelsen eftersom du måste "slänga dig runt" bland de som går på Forum Romanum.

Boka dina biljetter till Colosseum

Hur man tar sig till Colosseum

Buss som passerar Colosseum| ©Neil
Buss som passerar Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger på gångavstånd från Roms centrum, så om du bor i ett centralt område rekommenderar jag att du tar en promenad; det är vackert och Rom är en stad som bör upptäckas till fots. Google anger som riktlinje att det tar 20 minuter att gå från Colosseum till Fontana di Trevi.

I vilket fall som helst kan du ta en taxi till Piazza del Colosseo 1 eller, om du befinner dig lite längre från centrum och inte vill spendera för mycket pengar, ta tunnelbanelinje B till hållplatsen Colosseo eller använda bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nummer 3.

Colosseum är Roms mest emblematiska monument, så du kommer inte att ha några problem med att ta dig dit, vare sig du frågar med kollektivtrafiken eller blir förvirrad till fots. Om du vill organisera ett besök till Colosseum i detalj kan du läsa min artikel om hur du tar dig till Colosseum.

Boka dina biljetter till Colosseum

Hur lång tid tar besöket i Colosseum?

Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson
Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson

Även om det skulle vara idealiskt att ha all tid i världen för att besöka alla Roms monument, är sanningen den att när vi åker på en resa tittar vi nästan alltid på klockan. Därför är det bra att veta att den beräknade längden på ett besök på Colosseum är mellan 2 och 3 timmar. Du kan se den på kortare tid, men du måste ha minst en lång timme på dig utan att skynda dig.

Om du organiserar ditt besök och vill planera ditt besök och anpassa din tid, rekommenderar jag min artikel om hur länge besöket av Colosseum och Forum Romanum kan pågå.

Boka dina biljetter till Colosseum

Var du kan äta nära Colosseum

Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez
Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez

Du hittar ingen mat i Colosseum, men du kan hitta ett gatustånd i närheten för ett mellanmål.

Mitt råd är dock att hålla tillbaka hungern tills du har avslutat det kombinerade besöket av Colosseum och Forum Romanum (om du börjar tidigt är det möjligt) och sedan leta efter en restaurang längre bort från området för att spara på priset och vinna i kvalitet. I vilket fall som helst, oroa dig inte: jag har förberett denna lista med de 5 bästa ställena att äta nära Colosseum så att du inte går hungrig därifrån.

Boka dina biljetter till Colosseum

Besök Colosseum med barn

Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab
Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab

Den romerska amfiteatern är ett utmärkt ställe att besöka med barn (kom ihåg att barn under 18 år har gratis inträde); särskilt de som gillar romerska berättelser kommer att ha roligt när de springer runt i korridorerna.

Kom ihåg att ta med dig mycket vatten och dryck för att hålla dem väckta och skydda dem från solen med hattar, solglasögon och solskyddsmedel. För att organisera din familjeutflykt rekommenderar jag att du läser min artikel om att besöka Colosseum med barn.

Boka dina biljetter till Colosseum

Virtuell rundtur i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash

Om du vill göra din resa till det antika Rom genom dess amfiteater ännu mer komplett, kan du välja att gå in i en virtuell verklighet. Dessutom utan köer och med en audioguide på flera språk och med virtual reality-glasögon till ditt förfogande under hela besöket. Det är ett idealiskt alternativ om du letar efter en annorlunda upplevelse som tar dig direkt till det första århundradet utan att lämna Colosseums trappor.

Den här guidade rundturen i Colosseum är utan tvekan den mest originella och informativa (och säkert ett bra val om du reser med din familj, eftersom de yngre inte vill missa någon av detaljerna i den virtuella verkligheten). Under rundturen i Colosseum får du förutom guidens kommentarer bära virtual reality-glasögon som visar hur Colosseums trappor såg ut i det gamla Rom. Det är en heltäckande och mycket komplett upplevelse.

Boka dina biljetter till Colosseum

Vad du ska ta med dig till Colosseum och andra tips

Runt Colosseum| ©Unsplash
Runt Colosseum| ©Unsplash

Om du redan är övertygad om att ett besök på världens mest berömda amfiteater är ett måste på din resa till Rom behöver du bara ta hänsyn till följande punkter för att göra ditt besök mycket bekvämare och anpassat till dina behov.

Jag lämnar den här informationen här, men om du vill veta mer detaljer kan du läsa min guide med tips för att besöka Colosseum och Forum Romanum.

 • Du kan gå in med en liten eller medelstor ryggsäck, men du måste passera metalldetektorn. Glöm campingryggsäckar, skrymmande väskor, resväskor och vagnar; du måste lämna dem vid biljettkontoret vid ingången mot en extra avgift.
 • Colosseum är tillgängligt för personer med nedsatt rörlighet: det finns tre rullstolar på första våningen och fem rullstolar vid huvudingångarna till Colosseum och Forum Romanum.
 • När du upptäcker detta arkitektoniska monument kommer du att vilja ta tusen och ett foto: jag rekommenderar att du avsätter lite tid för detta före eller efter besöket och letar efter ett bra perspektiv från de omgivande hörnen.
 • Det är viktigt att ta med sig mycket vatten, solkräm och solskydd. Det finns många soliga områden i Colosseum där det är mycket varmt och de höga temperaturerna kan förstöra ditt besök.
 • Om du är intresserad av att besöka Colosseum på djupet kan du hyra en audioguide, hyra en virtual reality-tur eller, för TOP-nivån, läsa informationen om guidade turer.
 • Om du vill använda den officiella audioguiden eller videoguiden måste du be om den i biljettkontoret. Den första pågår i en timme och 10 minuter och den andra i 45 minuter. Ljudguiden kostar cirka 5,50 euro och videoguiden 6 euro, och båda återlämnas i slutet av besöket.

Anas resetips

Gå upp så tidigt som möjligt för att besöka Colosseum med ett rimligt antal turister, så får du ett mer avslappnat och mindre hett besök.

Vad du bör veta innan du besöker Colosseum i Rom

Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini
Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini

Det som förmodligen är ett av Roms mest ikoniska monument beställdes 72 e.Kr. av kejsar Vespasianus (som var yrkessoldat innan han blev kejsare) och användes som amfiteater för föreställningar som var gratis för folket att se. De viktigaste evenemangen på Colosseum i Rom var de berömda gladiatormatcherna och matcherna med vilda djur.

Colosseum är ett av de mest besökta monumenten i världen. Av de sex miljoner turister som årligen besöker Rom lämnar fem miljoner inte staden utan att ha gått genom de 80 välvda ingångarna, tittat på de tre kolonnnivåerna (doriska, joniska och korintiska, för att få en uppfriskning i klassisk kultur), vandrat genom gallerierna, tittat på arenan från läktarna som rymde 55 000 åskådare och förundrats över det underjordiska nätverket av rum där djuren hölls.

Historien om detta underverk av romersk arkitektur (namnet kommer för övrigt från en stor staty av "Neros koloss" som stod bredvid amfiteatern) skulle kunna fylla bibliotek, men det är bäst att upptäcka den genom att utforska dess vrår och vrår. Det första steget är att skaffa biljetter till det romerska Colosseum.

Boka dina biljetter till Colosseum

Om du är intresserad av att besöka Colosseum, kommer du också att vara intresserad av

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Om du är intresserad av att besöka Colosseum och antik historia kan du också vara intresserad av att besöka Pompeji. Du kan läsa mitt inlägg om Pompeii - Dagsresor från Rom.

Om du efter att ha besökt Colosseum vill fortsätta att vandra på stadens gator är det bäst att boka en guidad tur så att du inte missar något. Det finns också möjlighet att ta en guidad tur i staden på natten, där du kan beskåda all dess upplysta prakt. I den här guiden sammanfattar jag vad jag anser vara de viktigaste sevärdheterna. Turer i Rom stad.

Vanliga frågor

 • Är den underjordiska delen av Colosseum tillgänglig?

  Ja, du kan besöka Colosseums underjordiska område och titta på det område där gladiatorerna väntade innan de gick ut för att slåss.

 • Hur mycket kostar biljetter till Colosseum?

  17€ för vuxna för en standardbiljett. En guidad rundtur i Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget kostar 46 euro.

 • Finns det något värt att besöka i närheten av Colosseum?

  Ja, du kan besöka La Salita del Grillo och Trajanmarknaden, Mamertina-fängelset och San Clemente-basilikan.