Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Om Colosseum i Rom är spektakulärt på utsidan, är det inte heller dess insida som lämnar någon oberörd. Vill du veta hur du kan besöka det utan att behöva stå i kö i flera timmar vid dörren? Läs vidare!

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minsta läsning

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum är Roms hjärta. När man ser det får man som resenär att krypa lite ihop. Du har sett den på foton, i filmer... men när du tittar upp och ser den live inser du att du äntligen är i Rom.

Det bästa alternativet

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget biljetter

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget: biljetter utan kö till biljettkassan

Perfekt om du vill upptäcka det bästa av det antika Rom genom att köpa dina biljetter i förväg och få prioriterad tillgång.

Med dessa biljetter kan du se insidan av det världsberömda Colosseum, världens mest kända amfiteater. Jag försäkrar er att oavsett hur många gånger ni ser det från utsidan och fotograferar dess fasad är dess inre, om möjligt, mycket mer överraskande. Faktum är att min första tanke när jag kom in var att vi inte hade sett något!

Forum Romanum var det centrala området i det antika Rom (liknande de centrala torgen i de städer vi känner till idag). Det är en enorm esplanad med arkeologiska lämningar som, om du lyckas njuta av dem utanför de varma timmarna, kommer att imponera på dig.

I anslutning till forumet ligger Palatinkullen, som är den mest centrala av Roms sju kullar och en av de äldsta delarna av staden. Att strosa runt här är definitivt en resa tillbaka i tiden.

Varför välja dessa biljetter: Detta är det billigaste alternativet för att besöka Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen utan långa köer vid biljettkontoren.

Rekommenderas om... du vill komma in i Colosseum och besöka Forum Romanum och Palatinska kullen till ett mycket överkomligt pris med prioriterad tillgång.


Hur man bokar biljetter till Colosseum

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Det bästa är att boka biljetter på nätet och i förväg, precis som för nästan alla besök i Rom. På webbplatser som Hellotickets hittar du det bästa priset för både entrébiljetter och guidade turer, och du har också rätt till kostnadsfri avbokning om du råkar ut för oförutsedda händelser under din resa.

Tänk på att det romerska Colosseum rymmer upp till 3 000 personer och att köerna till biljettkontoret kan vara långa i timmar. Att boka biljetter till Colosseum i Rom i förväg är det första tipset inför varje besök i staden.

Det bästa av allt är att om du köper biljetter till Colosseum får du också tillgång till Forum Romanum och Palatinska berget. Kom ihåg att du också kan komplettera ditt besök genom att lägga till en guidad tur till dina biljetter eller genom att ta en audioguide (för mig är den guidade turen alltid det mest rekommenderade alternativet).

Om du undrar hur mycket biljetter eller rundturer kostar, så berättar jag mer i detalj senare, men biljetter för vuxna kan köpas för cirka 24 euro och guidade turer brukar inte kosta mer än 40 euro, beroende på om du bokar dem under högsäsong, om du vill ha en snabbtur eller en mer komplett tur som också tar dig runt Forum, osv.

Boka biljetter till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Biljetter med guidade turer i Colosseum: är det värt det?

Absolut ja. Colosseums dimensioner, mängden detaljer som bevaras, historier och anekdoter från det gamla Rom och naturligtvis promenaden genom Forum Romanum är inte samma sak utan en expertguide.

Under en guidad visning av Colosseum får du ut det mesta av din tid: du vet var och vad du ska leta efter, du kommer att förstå vad du ser och du kommer att gå hem med många minnen. Om du ska se Colosseum en gång i ditt liv, gör det med en guide.

En av de stora fördelarna med att besöka Colosseum med en guide är att du inte bara får ut mycket mer av själva monumentet, utan att det på grund av den stora efterfrågan på guidade turer finns många scheman tillgängliga på engelska, så du behöver inte oroa dig för att göra turen på engelska.

Beroende på hur mycket tid du har (eller hur mycket tid du vill spendera) kan du välja mellan fullständiga turer som tar dig runt Palatinska kullen och Forum Romanum eller expressturer som bara visar dig insidan av amfiteatern.

Och av alla guidade turer som erbjuds på Colosseum kan du välja mellan de som inkluderar ett besök i arenan och Gladiatorernas port eller de som är begränsade till en rundtur på amfiteatern från läktaren. Som du ser finns det alternativ, budgetar och smaker för alla, så det finns ingen ursäkt för att inte delta i en guidad tur - du kommer inte att ångra dig!

Boka en guidad tur i Colosseum

Hur man köper biljetter till Forum Romanum

Biljetter till Forum Romanum ingår i biljetterna till Colosseum och i nästan alla guidade turer. Trots att det är ett avgiftsbelagt område behöver du inte betala extra eller köpa en separat biljett.

Om du väljer en guidad tur följer guiden med dig längs hela vägen, i Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen. Om du föredrar att besöka Colosseum och Forum Romanum på egen hand kan du besöka Colosseum och Forum Romanum på olika dagar.

Boka biljetter till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Köp biljetter till Colosseum och Vatikanen tillsammans

Ja, du läste rätt. Det finns ett sätt att spara tid och pengar genom att köpa biljetter till Colosseum och Vatikanen tillsammans. Båda är något du inte får missa under din resa till Rom, så jag rekommenderar att du köper biljetter som ger dig tillgång till båda attraktionerna.

Under besöket får du alltid sällskap av en sakkunnig guide och du får också prioriterad tillgång, så att du kan hoppa över köerna i Vatikanen och Colosseum.

Jag tycker att det är en mycket bra idé att göra båda besöken på en dag och låta resten av dagarna i Rom vara till för att helt enkelt njuta av dess gastronomi, de eviga promenaderna på de smala gatorna, nätterna i Trastevere...

Boka ditt besök i Vatikanen med biljetter till Colosseum

Besök Colosseum Arena

Om du planerar ditt besök till Colosseum bör du veta att det finns möjlighet att gå ner till själva amfiteaterns arena för att få ett unikt perspektiv på läktarna och en mycket mer detaljerad bild av dess tunnlar och underjordiska gallerier.

Den här delen av besöket är för mig den mest intressanta: du kommer att känna dig som en riktig gladiator och du kommer att fullborda upplevelsen genom att besöka en unik del som inte alla har tillgång till (kapaciteten är mer begränsad och du kan bara besöka den som en del av en guidad tur, tillsammans med en expertguide). För mer information kan du läsa min artikel om besöket på arenan och Colosseums tunnelbana.

Boka en guidad tur i Colosseum med tillträde till arenan

Hur mycket kostar det egentligen att gå in i Colosseum?

Du kan köpa en enkelbiljett för 17 euro på biljettkontoret, men du måste vänta i långa köer i solen. Det är bäst att köpa biljetter online i förväg för att få ett bra pris på Colosseum-biljetter.

En expressvisning av Colosseum, som tar ungefär en timme, kostar cirka 40 euro och för lite mer (46 euro) får du full tillgång till den guidade rundturen på Forum Romanum och Palatinska kullen.

Boka dina biljetter till Colosseum

Finns det några rabatter för att komma in i Colosseum?

Utsikt över Colosseum Arena från läktarna| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum Arena från läktarna| ©Unsplash

Det finns inga rabattkuponger eller gratis inträde till Colosseum som sådant, men det finns rabatterade priser för lärare, barn, konststudenter och personer med funktionshinder.

Mer information om vad du kan se gratis eller hur du får billiga biljetter till Colosseum finns på

.

Colosseums öppettider och öppettider

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum är öppet året runt utom på jul och nyår. Även om öppnings- och stängningstiderna alltid är desamma, bör du notera att sista tillträde för besökare sker en timme före stängningstid.

Min rekommendation: Om du har bestämt dig för att köpa din biljett vid biljettkontoret, gå upp (mycket) tidigt. Du kan se Colosseums öppettider här.

För att kontrollera tillströmningen av turister måste du, oavsett om du köper dina biljetter i förväg eller inte, välja en tid för inträde. Sista inträde är en timme före stängningsdags och du måste vara på biljettkontoret (inga köer) 30 minuter före den valda tiden.

Du får bara gå in i Colosseum15 minuter senare än den valda tiden. När du väl är inne har du ingen tidsbegränsning utöver monumentets öppettider.

Skaffa biljetter till Colosseum med Roma Pass

Baksidan av Colosseum| ©Unsplash
Baksidan av Colosseum| ©Unsplash

Det finns så mycket att se och göra i Rom att om du ska vara i staden under en längre tid har du förmodligen redan övervägt att köpa ett pass som Roma Pass, som ger dig möjlighet att spara tid och pengar på dina besök till de mest symboliska monumenten.

Roma Pass inkluderar fri entré till Colosseum med audioguide och gör att du slipper köerna. Du kan också besöka Peterskyrkan och andra museer med förmånstillträde och audioguide med 20 % rabatt. I priset ingår även transfer till och från flygplatserna Ciampino och Fiumicino.

Du kan köpa den för 48 eller 72 timmar och under den tiden kan du använda alla stadstransporter gratis. Förutom rabatter eller förmånstillträde på vissa museer kan du med detta kort välja ett eller två valfria museer med gratis inträde. Läs mer om det här: Rom Pass och andra pass.

Köp biljetter till Colosseum i biljettkassan

Framsidan av Colosseum| ©Unsplash
Framsidan av Colosseum| ©Unsplash

Om du bestämmer dig för att köpa dina biljetter samma dag på biljettkontoret, även om det kan bli långa köer, rekommenderar jag att du går tidigt (redan innan biljettkontoret öppnar kl. 8.30) eller köper dem på biljettkontoret på Palatinska kullen, där det vanligtvis är mindre folk.

Om du ändå bestämmer dig för att köpa biljetter "på gammaldags vis", dvs. vid biljettkontoret, rekommenderar jag att du tar med dig en hatt eller keps och en läskedryck eller vattenflaska, eftersom väntetiden oftast är i solen (det finns väldigt lite skugga i området).

Bästa veckodagen och tiden att gå in i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash

När det gäller tiden för inträde: undvik de varmaste timmarna (som i Rom är mycket varma timmar). Colosseum har naturligtvis mer skugga än Forum Romanum och Palatinska kullen, så tänk på detta om du ska besöka dem samma dag.

Ett annat tips jag kan ge dig är att undvika helgdagar och helger så mycket som möjligt. Det är vanligtvis mer folk än vanligt och det kan förstöra din upplevelse eftersom du måste "sortera bland" vandrare på Forum Romanum.

Hur man tar sig till Colosseum

Buss som passerar Colosseum| ©Neil
Buss som passerar Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger på gångavstånd från Roms centrum, så om du bor i ett centralt område rekommenderar jag att du tar en promenad; det är vackert och Rom är en stad som bör upptäckas till fots. Google anger som riktlinje att det tar 20 minuter att gå från Colosseum till Fontana di Trevi.

I vilket fall som helst kan du ta en taxi till Piazza del Colosseo 1 eller, om du befinner dig lite längre från centrum och inte vill spendera för mycket pengar, ta tunnelbanelinje B till Colosseo-hållplatsen eller använda bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nummer 3.

Colosseum är Roms mest emblematiska monument, så du kommer inte att ha några problem med att ta dig dit, vare sig du frågar med kollektivtrafiken eller blir förvirrad till fots. Om du vill organisera ett besök till Colosseum i detalj finns här min artikel om hur du tar dig till Colosseum.

Hur lång tid tar det att besöka Colosseum?

Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson
Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson

Även om det skulle vara idealiskt att ha all tid i världen för att besöka alla Roms monument, är sanningen den att när vi åker på en resa håller vi nästan alltid ett öga på klockan. Därför är det bra att veta att den beräknade längden på ett besök på Colosseum är mellan 2 och 3 timmar. Du kan se den på kortare tid, men du måste ha minst en lång timme på dig utan att skynda dig.

Om du organiserar ditt besök och vill planera ditt besök och anpassa din tid, rekommenderar jag min artikel om hur länge besöket av Colosseum och Forum Romanum kan pågå.

Var du kan äta nära Colosseum

Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez
Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez

Inne i Colosseum finns det ingen mat, men du kan hitta ett gatustånd i närheten för ett mellanmål.

Mitt råd är dock att hålla tillbaka hungern tills du har avslutat det kombinerade besöket av Colosseum och Forum Romanum (om du börjar tidigt är det möjligt) och sedan leta efter en restaurang längre bort från området för att spara på priset och vinna i kvalitet. I vilket fall som helst, oroa dig inte: jag har förberett denna lista med de 5 bästa ställena att äta nära Colosseum så att du inte går hungrig därifrån.

Besöka Colosseum med barn

Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab
Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab

Den romerska amfiteatern är ett utmärkt ställe att besöka med barn (kom ihåg att barn under 18 år inte betalar inträde); särskilt de som gillar romerska historier kommer att ha roligt när de springer runt i korridorerna.

Kom ihåg att ta med dig mycket vatten och dryck för att hålla dem väckta och skydda dem från solen med hattar, solglasögon och solskyddsmedel. För att organisera din familjeutflykt rekommenderar jag att du läser min artikel om att besöka Colosseum med barn.

Virtuell rundtur i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash

Om du vill att din resa till det antika Rom genom dess amfiteater ska bli ännu mer komplett finns det ett alternativ för inträde i virtuell verklighet. Dessutom utan köer och med en audioguide på flera språk och virtual reality-goggles till ditt förfogande under hela besöket. Det är ett idealiskt alternativ om du letar efter en annorlunda upplevelse som tar dig direkt till det första århundradet utan att lämna Colosseums trappor.

Den här guidade rundturen i Colosseum är utan tvekan den mest originella och informativa (och säkert ett bra val om du reser med din familj, eftersom de yngre inte vill missa någon av detaljerna i den virtuella verkligheten). Under rundturen i Colosseum får du förutom guidens kommentarer bära virtual reality-glasögon som visar hur Colosseums trappor såg ut i det gamla Rom. Det är en heltäckande och mycket komplett upplevelse.

Vad du ska ta med dig på ditt besök till Colosseum och andra tips

Runt Colosseum| ©Unsplash
Runt Colosseum| ©Unsplash

Om du redan är övertygad om att ett besök på världens mest berömda amfiteater är ett måste på din resa till Rom behöver du bara ta hänsyn till följande punkter för att göra ditt besök mycket bekvämare och anpassat till dina behov.

Här finns lite användbar information, men om du vill veta mer detaljer kan du läsa min guide med tips om hur du besöker Colosseum och Forum Romanum.

 • Du kan gå in i Colosseum med en liten eller medelstor ryggsäck, men du måste passera metalldetektorn. Glöm campingryggsäckar, skrymmande väskor, resväskor och vagnar; du måste lämna dem vid biljettkontoret vid ingången mot en extra avgift.
 • Colosseum är tillgängligt för personer med nedsatt rörlighet: det finns tre rullstolar på första våningen och fem rullstolar vid huvudingångarna till Colosseum och Forum Romanum.
 • När du upptäcker detta arkitektoniska monument vill du ta tusen och ett foto: jag rekommenderar att du avsätter lite tid för detta före eller efter besöket och letar efter ett bra perspektiv från de omgivande hörnen.
 • Det är viktigt att ta med sig mycket vatten, solkräm och solskydd. Det finns många soliga områden i Colosseum där det är mycket varmt och de höga temperaturerna kan förstöra ditt besök.
 • Om du är intresserad av att besöka Colosseum på djupet kan du hyra en audioguide, hyra en virtual reality-tur eller, för TOP-nivån, läsa informationen om guidade turer.
 • Om du vill använda den officiella audioguiden eller videoguiden måste du be om den i biljettkontoret. Den första pågår i en timme och 10 minuter och den andra i 45 minuter. Ljudguiden kostar cirka 5,50 euro och videoguiden 6 euro, och båda återlämnas i slutet av besöket.

Anas resetips

Gå upp så tidigt som möjligt för att besöka Colosseum med ett rimligt antal turister, så kommer du att få ett mer avslappnat och mindre hett besök.

Vad du bör veta innan du besöker Colosseum i Rom

Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini
Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini

Colosseum är förmodligen ett av Roms mest ikoniska monument och beställdes 72 e.Kr. av kejsar Vespasianus (som var yrkessoldat innan han blev kejsare) och användes som en amfiteater för föreställningar som var gratis för folket att se. De viktigaste evenemangen på Colosseum i Rom var de berömda gladiatormatcherna och matcherna med vilda djur.

Colosseum är ett av de mest besökta monumenten i världen. Av de sex miljoner turister som årligen besöker Rom lämnar fem miljoner inte staden utan att ha gått genom de 80 välvda ingångarna, tittat på de tre våningarna med kolonner (doriska, joniska och korintiska, för att få en uppfräschning av den klassiska kulturen), vandrat genom gallerierna, tittat på arenan från läktarna som rymde 55 000 åskådare och förundrats över det underjordiska nätverket av rum där djuren hölls.

Historien om detta underverk av romersk arkitektur (namnet kommer förresten från en stor staty av "Neros koloss" som stod bredvid amfiteatern) skulle kunna fylla bibliotek, men det är bättre att upptäcka den genom att utforska dess vrår och vrår. Det första steget är att skaffa biljetter till det romerska Colosseum.

Boka ett besök till Colosseum och Undergrounds

Om du är intresserad av att besöka Colosseum, kommer du också att vara intresserad av

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Om du är intresserad av att besöka Colosseum och antik historia kan du också vara intresserad av att besöka Pompeji. Du kan läsa mitt inlägg om Pompeii - Dagsresor från Rom.

Om du efter att ha besökt Colosseum vill fortsätta att vandra på stadens gator är det bäst att boka en guidad tur så att du inte missar något. Det finns också möjlighet att ta en guidad tur genom staden på kvällen, där du kan beskåda all dess upplysta prakt. I den här guiden sammanfattar jag vad jag anser vara de viktigaste sevärdheterna. Turer i Rom stad.

Vanliga frågor

 • Är den underjordiska delen av Colosseum tillgänglig?

  Ja, du kan besöka Colosseums underjordiska område och ta en titt på det område där gladiatorerna väntade innan de gick ut för att slåss.

 • Hur mycket kostar biljetter till Colosseum?

  17€ för vuxna för en standardbiljett. En guidad rundtur i Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget kostar 46 euro.

 • Finns det något värt att besöka i närheten av Colosseum?

  Ja, du kan besöka La Salita del Grillo och Trajanmarknaden, Mamertina-fängelset och San Clemente-basilikan.