Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Om Colosseum i Rom är spektakulärt på utsidan, är det inte heller dess insida som lämnar någon oberörd. Vill du veta hur du kan besöka det utan att behöva stå i kö i flera timmar vid dörren? Läs vidare!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minsta läsning

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum är Roms hjärta. När du ser det krymper din resandes själ lite. Du har sett det på foton, filmer... men när du tittar upp och ser det live inser du att du äntligen är i Rom. Ta reda på allt du behöver veta om biljetter: hur du köper dem, priser och öppettider.

Det bästa alternativet

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska berget biljetter

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen: biljetter utan kö till biljettkassan

Perfekt om du vill upptäcka det bästa av det antika Rom genom att köpa dina biljetter i förväg och få prioriterad tillgång.

Med dessa biljetter kan du se insidan av det världsberömda Colosseum, världens mest kända amfiteater. Jag försäkrar dig att oavsett hur många gånger du ser det från utsidan och tar bilder av dess fasad, är dess insida om möjligt ännu mer fantastisk. Dessutom får du tillträde utan att behöva köa vid biljettkassan, vilket sparar mycket tid och inkluderar en audioguide som låter dig lära dig allt om dess historia och de hemligheter som den döljer.

Denna biljett ger dig också möjlighet att besöka Palatinkullen, som är den mest centrala av Roms sju kullar och en av stadens äldsta delar. Du får också tillgång till Forum Romanum, det centrala området i det antika Rom, en enorm esplanad med arkeologiska lämningar som, om du lyckas njuta av dem utanför de varma timmarna, kommer att lämna dig imponerad.


Varför välja dessa biljetter: Detta är det billigaste alternativet för att besöka Colosseums insida, Forum Romanum och Palatinska kullen utan de långa köerna vid biljettkassan.Rekommenderas om... du vill få tillträde till Colosseums insida och besöka Forum Romanum och Palatinska kullen till ett mycket överkomligt pris med prioriterad tillgång.


Så här bokar du biljetter till Colosseum

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Det bästa är att, som vid praktiskt taget alla besök i Rom, boka biljetter online och i förväg. Tänk på att det romerska Colosseum rymmer upp till 3 000 personer och att köerna vid biljettkontoret kan vara i timmar. Att boka biljetter till Colosseum i Rom i förväg är det första tipset inför varje besök i staden.

På webbplatser som Hellotickets hittar du det bästa priset för både entrébiljetter och guidade turer och dessutom har du rätt till gratis avbokning, . Det bästa av allt är att dugenom att köpa dina biljetter till Colosseum också får tillgång till Forum Romanum och Palatinska kullen. Kom ihåg att du också kan komplettera ditt besök genom att lägga till en guidad tur eller ta en audioguide.

Om du undrar hur mycket biljetter eller guidade turer kostar ska jag berätta mer i detalj senare, men biljetter för vuxna kan fås för cirka 24 euro och guidade turer brukar inte kosta mer än 40 euro, beroende på om du bokar dem under högsäsong, om du vill ha en expressvisning eller en mer komplett visning som även tar med forumet, osv.

Boka en guidad tur i Colosseum med tillträde till arenan

Biljetter med guidade turer i Colosseum: är det värt det?

Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio.| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio.| ©Unsplash

Absolut ja. Colosseums dimensioner, mängden detaljer som bevaras, dess historier och anekdoter under det antika Rom och naturligtvis promenaden genom Forum Romanum är inte samma sak utan en expertguide. Under en guidad visning av Colosseum får du ut det mesta av din tid: du vet var och vad du ska leta efter, du förstår vad du ser och du kommer att gå hem med många minnen.

En annan stor fördel med att besöka Colosseum med en guide är att det finns många tidtabeller på engelska, så du behöver inte oroa dig för att göra turen på engelska. Å andra sidan, och beroende på hur mycket tid du har (eller vill spendera), kan du välja mellan fullständiga turer som tar dig runt Palatinska kullen och Forum Romanum eller expressturer som bara visar dig insidan av amfiteatern.

Och av alla de guidade turer som erbjuds vid Colosseum kan du också välja mellan de som inkluderar ett besök i arenan och Gladiatorernas port eller de som är begränsade till en rundtur i amfiteatern från läktarna. Som du ser finns det alternativ, budgetar och smaker för alla, så det finns ingen ursäkt för att inte delta i en guidad tur - du kommer inte att ångra dig!

Boka en guidad tur i Colosseum

Så här köper du biljetter till Forum Romanum

Besök på Palatinska kullen| ©Fred Romero
Besök på Palatinska kullen| ©Fred Romero

Biljetter till Forum Romanum ingår i inträdet till Colosseum och i praktiskt taget alla dess guidade turer. Även om det är ett avgiftsbelagt område behöver du därför inte betala extra eller köpa en separat biljett.

Om du bestämmer dig för att ta en guidad tur följer guiden med dig längs hela vägen, i Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen. Om du föredrar att besöka Colosseum och Forum Romanum på egen hand kan du besöka Colosseum och Forum Romanum på olika dagar.

Boka din biljett till Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen

Köp dina biljetter till Colosseum och Vatikanen i kombination

Peterskyrkan i Vatikanen| ©Carlos Graterol
Peterskyrkan i Vatikanen| ©Carlos Graterol

Ja, du läste rätt. Det finns ett sätt att spara tid och pengar genom att köpa biljetter till Colosseum och Vatikanen tillsammans. Båda får du inte missa under din resa till Rom, så jag uppmuntrar dig att skaffa biljetter som ger dig tillgång till båda attraktionerna.

Under besöket kommer du hela tiden att åtföljas av en expertguide och du kommer också att ha prioriterad tillgång, så att du kan hoppa över köerna vid Vatikanen och Colosseum.

Boka dina biljetter till Vatikanen och Colosseum

Besök Colosseum Arena

Colosseum arena| ©Henry Paul
Colosseum arena| ©Henry Paul

Om du planerar ditt besök till Colosseum bör du veta att det finns möjlighet att gå ner till själva amfiteaterns arena för att få ett unikt perspektiv på dess läktare och en mycket mer detaljerad vy av dess tunnlar och underjordiska gallerier.

Denna del av besöket är för mig den mest intressanta: du kommer att känna dig som en riktig gladiator och du fullbordar upplevelsen genom att besöka en unik del som inte alla har tillgång till (kapaciteten är mer begränsad och du kan bara besöka den som en del av en guidad tur, tillsammans med en expertguide). För mer information kan du läsa min artikel om besöket i arenan och Colosseums underjordiska tunnelbana.

Boka din guidade tur med tillträde till arenan

Hur mycket kostar det egentligen att gå in i Colosseum?

Euro på ett träbord| ©Markus Spiske
Euro på ett träbord| ©Markus Spiske

Du kan få en enkelbiljett för 17 euro vid biljettkassan, men du måste vänta i långa köer i solen.

Det är bäst att köpa biljetter på nätet i förväg. En guidad expressvisning av Colosseum, som varar ungefär en timme, kostar cirka 40 euro och för lite mer (46 euro) får du full tillgång till den guidade visningen av Forum Romanum och Palatinska berget.

Boka dina biljetter till Colosseum

Finns det några rabatter för att komma in i Colosseum?

Utsikt över Colosseums arena från läktarna| ©Unsplash
Utsikt över Colosseums arena från läktarna| ©Unsplash

Det finns inga rabattkuponger eller gratisbiljetter till Colosseum som sådana, men det finns rabatterade priser för lärare, barn, konststudenter och personer med funktionshinder.

Om du vill veta mer om vad du kan se gratis eller hur du får billiga biljetter och rabatter till Colosseum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Colosseums öppettider och dagar

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum är öppet året runt med undantag för jul och nyår. Även om öppnings- och stängningstiderna alltid är desamma, observera att sista tillträde för besökare sker en timme före stängningstid.

Min rekommendation: Om du har bestämt dig för att köpa din biljett på biljettkontoret, gå upp (mycket) tidigt.

Du kan kontrollera Colosseums öppettider här. För att kontrollera inflödet av turister måste du, oavsett om du köper dina biljetter i förväg eller inte,välja en inträdestid. Sista inträdet är en timme före stängningstid och du måste vara på biljettkontoret (inga köer) 30 minuter före den valda tiden. Du får bara vara 15 minuter senare än den valda tiden. När du väl är inne har du ingen tidsbegränsning utöver öppettiderna.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Köp dina biljetter till Colosseum med Roma Pass

Baksidan av Colosseum| ©Unsplash
Baksidan av Colosseum| ©Unsplash

Det finns så mycket att se och göra i Rom att om du ska vara i staden under en längre tid överväger du förmodligen redan att köpa ett pass som Roma Pass, som gör att du kan spara tid och pengar på dina besök till de mest emblematiska monumenten. Roma Pass turistkort inkluderargratis inträde till Colosseum med audioguide och låter dig hoppa över köerna. Du kan också besöka Peterskyrkan och andra museer med förmånstillträde och audioguide med 20 % rabatt. Det inkluderar även transfer till och från flygplatserna Ciampino eller Fiumicino.

Du har möjlighet att köpa det för 48 eller 72 timmar och under den tiden kan du använda alla stadstransporter gratis. Förutom rabatter eller förmånstillträde på vissa museer kan du med detta kort välja ett eller två valfria museer med gratis inträde. Läs mer om det här: Rom Pass och andra pass.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Köp biljetter till Colosseum vid biljettkontoret

Framsidan av Colosseum| ©Unsplash
Framsidan av Colosseum| ©Unsplash

Om du bestämmer dig för att köpa dina biljetter på dagen på biljettkontoret trots att du kan råka ut för långa köer, rekommenderar jag att du går tidigt (även innan biljettkontoret öppnar kl. 8.30) eller köper dem på biljettkontoret på Palatinska kullen, där det vanligtvis är färre människor.

Om du ändå bestämmer dig för att köpa dina biljetter "på det gamla vanliga sättet", dvs. på biljettkontoret, rekommenderar jag att du tar med dig en hatt eller keps och en läskedryck eller vattenflaska, eftersom väntetiden oftast är i solen (det finns väldigt lite skugga i området).

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Bästa veckodagen och tiden på dygnet att gå in i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum i dag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum i dag| ©Unsplash

När det gäller ditt val av inträdestid: undvik de varma timmarna (som i Rom är mycket, mycket varma timmar).

Naturligtvis har Colosseum mer skugga än Forum Romanum och Palatinska kullen; tänk på detta om du ska besöka dem samma dag. Ett annat tips jag kan ge dig är attundvika helgdagar och helger så mycket som möjligt. Det brukar vara mer folk än vanligt och det kan dämpa din upplevelse, eftersom du måste "sortera bland" vandrare på Forum Romanum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Hur man tar sig till Colosseum

Buss förbi Colosseum| ©Neil
Buss förbi Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger på gångavstånd från Roms centrum, så om du bor i ett centralt område rekommenderar jag att du tar promenaden; det är vackert och Rom är en stad som ska upptäckas till fots. Som en riktlinje säger Google att det är en 20-minuters promenad från Colosseum till Fontana di Trevi.

I vilket fall som helst kan du ta en taxi till Piazza del Colosseo 1 eller, om du befinner dig lite längre från centrum och inte vill spendera för mycket, ta tunnelbanelinje B till hållplatsen Colosseo eller använda bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nr 3.

Colosseum är Roms mest emblematiska monument, så du kommer inte att ha några problem att ta dig dit vare sig du frågar med kollektivtrafiken eller blir förvirrad till fots. Om du vill organisera ett besök till Colosseum i detalj finns här min artikel om hur du tar dig till Colosseum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Hur lång tid tar det att besöka Colosseum?

Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson
Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson

Även om det vore idealiskt att ha all tid i världen för att besöka vart och ett av Roms monument är sanningen den att när vi åker på resa tittar vi nästan alltid på klockan. Därför är det bra att veta att den uppskattade längden på ett besök på Colosseum på djupet är mellan 2 och 3 timmar ungefär. Du kan se det på kortare tid, men minst 1 lång timme för att gå utan att skynda dig.

Om du organiserar ditt besök och vill planera allt på ett tidseffektivt sätt rekommenderar jag min artikel om längden på besöket av Colosseum och Forum Romanum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Var man kan äta i närheten av Colosseum

Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez
Njut av Roms välsmakande pizza| ©nelson suarez

Inne i Colosseum hittar du ingen mat, men du kanske hittar ett gatustånd i närheten för ett mellanmål.

Mitt råd är dock att hålla hungern tillbaka tills du avslutar det kombinerade besöket av Colosseum och Forum Romanum (om du börjar tidigt är det genomförbart) och sedan leta efter en restaurang längre bort från området för att spara på priset och vinna i kvalitet. I vilket fall som helst, oroa dig inte: jag har förberett dessa listor med de 5 bästa ställena att äta nära Colosseum och de 10 bästa glassarna i Rom så att du inte går hungrig därifrån.

Boka en matvisning i Trastevere

Besök Colosseum med barnen

Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab
Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab

Den romerska amfiteatern är ett utmärkt ställe att besöka med barn (kom ihåg att barn under 18 år inte betalar inträde); särskilt de som gillar historier om romare kommer att ha roligt när de springer runt i korridorerna. Kom ihåg att ta med dig mycket vatten och vätska för att hålla dem hydrerade och skydda dem från solen med hattar, solglasögon och solkräm. För att organisera din familjeutflykt rekommenderar jag att du läser min artikel om attbesöka Colosseum med barn.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Virtuell rundtur i Colosseum

Virtuell verklighet| ©Giu Vicente
Virtuell verklighet| ©Giu Vicente

Om du vill att din resa till det antika Rom genom dess amfiteater ska bli ännu mer komplett finns alternativet med entré i virtuell verklighet. Det är också tillgängligt utan köer och med en audioguide på flera språk och virtual reality-goggles till ditt förfogande under hela besöket.

Det är ett idealiskt alternativ om du letar efter en annorlunda upplevelse som tar dig direkt till det första århundradet utan att lämna Colosseums trappor. Denna guidade rundtur i Colosseum är utan tvekan denmest originella och informativa (och säkert ett bra val om du reser med din familj, eftersom de yngre inte vill missa någon detalj i den virtuella verkligheten). Under rundturen i Colosseum kommer du, förutom guidens kommentarer, att bära virtual reality-glasögon som föreställer Colosseums trappor som de var i det gamla Rom. Det är en helt uppslukande och fullständig upplevelse.

Boka en rundtur i Colosseum med virtuell verklighet

Vad du ska ta med dig på ditt besök i Colosseum och andra tips

Runt Colosseum| ©Unsplash
Runt Colosseum| ©Unsplash

Om du redan är övertygad om att ett besök på världens mest berömda amfiteater är ett måste på din resa till Rom behöver du bara ta hänsyn till följande punkter för att göra ditt besök mycket bekvämare och anpassat till dina behov.

Jag lämnar den här informationen här, men om du vill veta mer detaljer kan du läsa min guide med tips för besök i Colosseum och Forum Romanum.

  • Du kan gå in med en liten eller medelstor ryggsäck, men du måste passera metalldetektorn. Glöm campingryggsäckar, skrymmande väskor eller resväskor och trolleys; du måste lämna dem vid biljettkontoret vid ingången mot en extra avgift.
  • Colosseum är tillgängligt för personer med nedsatt rörlighet: det finns tre rullstolar på första våningen och fem rullstolar vid huvudingångarna till Colosseum och Forum Romanum.
  • När du upptäcker Colosseums dimensioner kommer du att vilja ta tusen och ett foto: jag rekommenderar att du avsätter lite tid för detta före eller efter besöket och letar efter ett bra perspektiv från de omgivande hörnen.
  • Det är viktigt att ta med sig gott om vatten, solkräm och solskydd. I Colosseum finns det många soliga områden där det är mycket varmt och de höga temperaturerna kan förstöra ditt besök. Jag vill ta tillfället i akt att lämna er med en rad planer :::link|text=för saker att göra i Rom på sommaren|element=sc-124-2092::
  • Om du är intresserad av ett djupgående besök i Colosseum kan du hyra en audioguide, hyra en virtual reality-tur eller, för TOP-nivån, kolla in informationen om guidade turer.
  • Om du vill använda den officiella audioguiden eller videoguiden måste du be om den vid biljettkontoret. Den första tar en timme och 10 minuter och den andra 45 minuter. Audioguiden kostar cirka 5,50 euro och videoguiden 6 euro, båda återlämnas i slutet av besöket.
  • Enligt min mening är det en mycket bra idé att göra båda besöken på en dag och lämna resten av dagarna för att njuta av en pizza, ta trevliga promenader genom de smala gatorna eller njuta av nätterna i Trastevere
  • Det är bäst att köpa biljetter online i förväg för att få ett bra pris på Colosseumbiljetter.

Anas resetips Gå upp så tidigt som möjligt för att besöka Colosseum med ett rimligt antal turister så kommer du att få ett mer avslappnat och mindre hett besök.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinska kullen

Vad du behöver veta innan du besöker Colosseum i Rom

Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini
Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini

Colosseum är förmodligen ett av Roms mest ikoniska monument och beställdes 72 e.Kr. av kejsar Vespasianus och användes som en amfiteater för föreställningar som var gratis för folket att se. De viktigaste evenemangen på Colosseum i Rom var de berömda gladiatormatcherna och matcherna med vilda djur.

Colosseum är världens mest berömda amfiteater och ett av de mest besökta monumenten. Av de sex miljoner turister som besöker Rom varje år lämnar fem miljoner inte staden utan att ha gått genom de 80 välvda ingångarna, iakttagit de tre våningarna med kolonner, vandrat genom gallerierna, tittat på arenan från läktarna och förundrats över nätverket av underjordiska rum där djuren hölls.

Historien om detta underverk av romersk arkitektur (vars namn kommer från en enorm staty av "Neros koloss" som stod bredvid amfiteatern) skulle kunna fylla bibliotek, men det är bättre att upptäcka den genom att utforska dess vrår och vrår. För att göra det är det första steget att skaffa biljetter till det romerska Colosseum.

Boka en virtuell verklighetsvisning av Colosseum

Om du är intresserad av att besöka Colosseum kommer du också att vara intresserad av

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Om du är intresserad av att besöka Colosseum och antik historia kanske du också är intresserad av att besöka Pompeji. Du kan läsa det här inlägget som jag gjorde om Pompeii - Dagsresor från Rom

... Om du efter att ha besökt Colosseum vill fortsätta att vandra på stadens gator är det bästa att anlita en guidad tur så att du inte missar någon detalj. Det finns också möjlighet att ta en guidad tur i staden på natten, där du kan betrakta all dess upplysta prakt. I den här guiden kommer jag att sammanfatta vad jag anser vara de viktigaste sevärdheterna.Turer i Rom stad.

Boka en utflykt till Pompeji och Vesuvius