Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Om Colosseum i Rom är spektakulärt på utsidan, lämnar dess interiör ingen oberörd. Vill du veta hur du kan besöka det utan att behöva köa i timmar vid dörren? Läs vidare!

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minsta läsning

Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv....

Colosseum i Rom | © Yoal Desurmont

Colosseum är Roms hjärta. När du ser det krymper din resesjäl en aning. Du har sett det på foton, filmer... men när du tittar upp och ser det live inser du att du äntligen är i Rom. Ta reda på allt du behöver veta om biljetter: hur man köper dem, priser och öppettider.

Det bästa alternativet

Biljetter till Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen och Rome Open Bus

Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget: direktbiljetter i biljettkassan

Perfekt om du vill upptäcka det bästa av det antika Rom genom att köpa dina biljetter i förväg och med prioriterad tillgång.

Med dessa biljetter kan du se insidan av det världsberömda Colosseum, den mest berömda amfiteatern i världen. Jag försäkrar dig att oavsett hur många gånger du ser den från utsidan och tar bilder av dess fasad, är dess interiör, om möjligt, ännu mer fantastisk. Dessutom får du tillträde utan att behöva köa vid biljettkontoret, vilket sparar mycket tid och inkluderar en audioguide som låter dig lära dig allt om dess historia och de hemligheter den döljer.

Med denna biljett kan du också besöka Palatinkullen, som är den mest centrala av de sju kullarna i Rom och en av de äldsta delarna av staden. Du får också tillgång till Forum Romanum, det centrala området i det antika Rom, en enorm esplanad med arkeologiska lämningar som, om du lyckas njuta av dem utanför de varma timmarna, kommer att lämna dig imponerad.

Varför välja dessa biljetter: detta är det billigaste alternativet för att besöka insidan av Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen utan de långa köerna vid biljettkontoret.

Rekommenderas om... du vill få tillgång till insidan av Colosseum och besöka Forum Romanum och Palatinkullen till ett mycket överkomligt pris med prioriterad åtkomst.


Hur man bokar biljetter till Colosseum

Insidan av Colosseum| ©Unsplash
Insidan av Colosseum| ©Unsplash

Det bästa du kan göra, som med praktiskt taget alla besök i Rom, är att boka dina biljetter online och i förväg. Tänk på att det romerska Colosseum rymmer upp till 3 000 personer och att köerna till biljettkassorna kan vara flera timmar långa. Att boka biljetter till Colosseum i Rom i förväg är det första tipset för alla besök i staden. På webbplatser som Hellotickets hittar du det bästa priset för både entrébiljetter och guidade turer och dessutom har du rätt till gratis avbokning,

. Det bästa av allt är att genom att köpa dina biljetter till Colosseum får du också tillgång till Forum Romanum och Palatinkullen. Kom ihåg att du också kan komplettera ditt besök genom att lägga till en guidad tur eller ta en audioguide.

Om du undrar hur mycket biljetter eller rundturer kostar ska jag berätta mer i detalj senare, men vuxenbiljetter kan köpas för ca 24 € och guidade rundturer kostar vanligtvis inte mer än 40 €, beroende på om du bokar dem under högsäsong, om du vill ha en expressrundtur eller ett mer komplett besök som också tar dig genom Forum, etc.

Boka en guidad tur i Colosseum med tillgång till arenan

Biljetter inklusive guidade turer i Colosseum: är det värt det?

Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash

Ja, det är det absolut. Colosseums dimensioner, mängden bevarade detaljer, dess berättelser och anekdoter om det antika Rom och, naturligtvis, promenaden genom Forum Romanum, är inte samma sak med en expertguide. Under en guidad tur i Colosseum får du ut det mesta av din tid: du vet var och vad du ska leta efter, du förstår vad du ser och du går hem med en massa minnen.

En annan stor fördel med att besöka Colosseum med en guide är att det finns många tidtabeller på engelska, så du behöver inte oroa dig för att göra turen på engelska. Å andra sidan, och beroende på hur mycket tid du har (eller vill spendera), kan du välja mellan fullständiga turer som tar dig runt Palatinkullen och Forum Romanum eller express-turer som bara visar dig insidan av amfiteatern.

Och av alla de guidade turer som erbjuds på Colosseum kan du också välja mellan de som inkluderar ett besök i arenan och gladiatorernas port eller de som är begränsade till en rundtur i amfiteatern från läktarna. Som ni ser finns det alternativ, budgetar och smaker för alla, så det finns ingen ursäkt för att inte följa med på en guidad tur - ni kommer inte att ångra det!

Boka en guidad rundtur i Colosseum

Hur man köper biljetter till Forum Romanum

Besök på Palatinerberget| ©Fred Romero
Besök på Palatinerberget| ©Fred Romero

Biljetter till Forum Roman um ingår i inträdet till Colosseum och i nästan alla dess guidade turer. Även om det är ett avgiftsbelagt område behöver du alltså inte betala extra eller köpa en separat biljett.

Om du väljer en guidad tur kommer guiden att följa med dig hela vägen, till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget. Om du föredrar att besöka Colosseum och Forum Romanum på egen hand, kan du besöka Colosseum och Forum Romanum på olika dagar.

Boka din biljett till Colosseum, Forum Romanum och Palatinerberget

Köp biljetter till Colosseum och Vatikanen kombinerat

Peterskyrkan i Vatikanen| ©Carlos Graterol
Peterskyrkan i Vatikanen| ©Carlos Graterol

Ja, du läste rätt. Det finns ett sätt att spara tid och pengar genom att köpa biljetter till Colosseum och Vatikanen tillsammans. Båda är inte att missa under din resa till Rom, så jag uppmuntrar dig att få biljetter som ger dig tillgång till båda attraktionerna.

Under besöket kommer du hela tiden att åtföljas av en expertguide och du kommer också att ha prioriterad tillgång, så att du kan hoppa över köerna vid Vatikanen och Colosseum.

Besök Colosseum Arena

Colosseum-arenan| ©Henry Paul
Colosseum-arenan| ©Henry Paul

Om du planerar ditt besök på Colosseum bör du veta att det finns möjlighet att gå ner i själva amfiteaterarenan för att få ett unikt perspektiv på läktarna och en mycket mer detaljerad bild av tunnlarna och de underjordiska gallerierna.

Denna del av besöket är för mig den mest intressanta: du kommer att känna dig som en riktig gladiator och du kommer att fullborda upplevelsen genom att besöka en unik del som inte alla har tillgång till (kapaciteten är mer begränsad och du kan bara besöka den som en del av en guidad tur, tillsammans med en expertguide). För mer information kan du läsa min artikel om besöket på arenan och underjorden i Colosseum.

Boka din guidade tur med tillgång till arenan

Hur mycket kostar det egentligen att gå in i Colosseum?

Euro på ett träbord| ©Markus Spiske
Euro på ett träbord| ©Markus Spiske

Du kan köpa en enkelbiljett för 17 euro i biljettkassan, men du måste vänta i långa köer i solen. Det är bäst att köpa biljetterna online i förväg.

En expressguidning i Colosseum, som tar ungefär en timme, kostar ca 40 euro och för lite mer (46 euro) får du full tillgång till den guidade turen i Forum Romanum och Palatinerberget.

Boka dina biljetter till Colosseum

Finns det några rabatter för att komma in på Colosseum?

Utsikt över Colosseums arena från läktarna| ©Unsplash
Utsikt över Colosseums arena från läktarna| ©Unsplash

Det finns inga rabattkuponger eller gratisbiljetter till Colosseum som sådana, men det finns reducerade priser för lärare, barn, konststudenter och personer med funktionsnedsättning.

Om du vill veta mer om vad du kan se gratis eller hur du får billiga biljetter och rabatter till Colosseum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Colosseums öppettider och dagar

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum är öppet året runt med undantag för jul och nyår. Även om öppnings- och stängningstiderna alltid är desamma, observera att den sista insläppet av besökare kommer att vara en timme före stängningstiden.

Min rekommendation: om du har bestämt dig för att köpa din biljett i biljettkassan, gå upp (mycket) tidigt. Du kan kontrollera Colosseums öppettider här.

För att kontrollera tillströmningen av turister, oavsett om du köper dina biljetter i förväg eller inte, måste du välja en inträdestid. Sista insläpp är en timme före stängning och du måste vara vid biljettkontoret (inga köer) 30 minuter före den valda tiden. Du får endast vara 15 minuter senare än den valda tiden. Väl inne finns det ingen tidsbegränsning utöver öppettiderna.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Köp biljetter till Colosseum med Roma Pass

Baksidan av Colosseum| ©Unsplash
Baksidan av Colosseum| ©Unsplash

Det finns så mycket att se och göra i Rom att om du ska vara i staden under en längre tid kommer du förmodligen redan att överväga att köpa ett pass som Roma Pass, som sparar tid och pengar på dina besök till de mest emblematiska monumenten.

Roma Pass inkluderar gratis inträde till Colosseum med en ljudguide och gör att du kan undvika köerna. Du kan också besöka Peterskyrkan och andra museer med företräde och audioguide med 20% rabatt. I priset ingår också transfer till och från flygplatserna Ciampino eller Fiumicino.

Du har möjlighet att köpa den för 48 eller 72 timmar och under den tiden kan du använda alla stadstransporter gratis. Förutom rabatter eller förmånligt inträde på vissa museer kan du med det här kortet välja ett eller två museer som du vill ha gratis inträde till. Läs mer om det här: Rom Pass och andra pass.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Köp biljetter till Colosseum i biljettkassan

Vy från framsidan av Colosseum| ©Unsplash
Vy från framsidan av Colosseum| ©Unsplash

Om du bestämmer dig för att köpa dina biljetter på dagen vid biljettkontoret trots att du kan stöta på långa köer, rekommenderar jag att du går tidigt (redan innan biljettkontoret öppnar kl. 8.30) eller köper dem vid biljettkontoret på Palatinkullen, där det vanligtvis är färre människor.

Om du ändå väljer att köpa dina biljetter "på det gamla hederliga sättet", dvs. vid biljettkontoret, rekommenderar jag att du tar med en hatt eller keps och en läsk eller vattenflaska, eftersom väntan vanligtvis är i solen (det finns mycket lite skugga i området).

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Bästa veckodag och tid på dygnet för att gå in i Colosseum

Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash
Gammalt foto av Colosseum idag| ©Unsplash

När det gäller val av entrétid: undvik de var ma ** timmarna** (som i Rom är mycket, mycket varma timmar). Colosseum har naturligtvis mer skugga än Forum Romanum och Palatinkullen; tänk på detta om du ska besöka dem samma dag.

Ett annat tips jag kan ge dig är att undvika allmänna helgdagar och helger så mycket som möjligt. Då brukar det vara mer folk än vanligt och det kan försämra din upplevelse, eftersom du måste "sortera" bland de som går på Forum Romanum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Hur man tar sig till Colosseum

Buss som passerar Colosseum| ©Neil
Buss som passerar Colosseum| ©Neil

Colosseum ligger på gångavstånd från Roms centrum, så om du bor i ett centralt område rekommenderar jag att du tar en promenad - det är vackert och Rom är en stad som bör upptäckas till fots. Som en riktlinje säger Google att det är 20 minuters promenad från Colosseum till Trevifontänen.

Hur som helst kan du ta en taxi till Piazza del Colosseo 1 eller, om du är lite längre från centrum och inte vill spendera för mycket, ta tunnelbanans linje B till Colosseo-hållplatsen eller använda bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nummer 3.

Colosseum är Roms mest emblematiska monument, så du kommer inte att ha några problem att ta dig dit oavsett om du frågar på kollektivtrafiken eller blir desorienterad till fots. Om du vill planera ditt besök i Colosseum i detalj kan du läsa min artikel om hur man tar sig till Colosseum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Hur lång tid tar det att besöka Colosseum?

Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson
Sidovy av Colosseum| ©Den Harrson

Även om det skulle vara perfekt att ha all tid i världen för att besöka alla Roms monument, är sanningen den att när vi åker på en resa tittar vi nästan alltid på klockan. Därför är det bra att veta att den beräknade tiden för ett besök i Colosseum på djupet är mellan 2 och 3 timmar ungefär. Du kan se det på kortare tid, men minst 1 lång timme att gå utan att rusa.

Om du organiserar ditt besök och vill planera allt på ett tidseffektivt sätt rekommenderar jag min artikel om hur lång tid det tar att besöka Colosseum och Forum Romanum.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Var man kan äta nära Colosseum

Njut av Roms goda pizza| ©nelson suarez
Njut av Roms goda pizza| ©nelson suarez

Inne i Colosseum hittar du ingen mat, men du kanske hittar ett gatustånd i närheten för ett mellanmål.

Mitt råd är dock att hålla hungern borta tills du är klar med det kombinerade besöket på Colosseum och Forum Romanum (om du börjar tidigt är det möjligt) och sedan leta efter en restaurang längre bort från området för att spara på priset och vinna i kvalitet.

Hur som helst, oroa dig inte: jag har förberett dessa listor med de 5 bästa ställena att äta nära Colosseum och de 10 bästa glassarna i Rom så att du inte kommer att gå hungrig.

Boka en matrundtur i Trastevere

Besök Colosseum med barn

Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab
Upptäck Colosseums hemligheter| ©Square Lab

Den romerska amfiteatern är ett utmärkt ställe att besöka med barn (kom ihåg att barn under 18 år inte betalar inträde); särskilt de som gillar romerska historier kommer att ha roligt när de springer runt i korridorerna.

Kom ihåg att ta med mycket vatten och vätska för att hålla dem mätta och skydda dem mot solen med hattar, solglasögon och solkräm. För att organisera din familjeresa rekommenderar jag att du läser min artikel om att besöka Colosseum med barn.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Virtuell rundtur i Colosseum

Virtuell verklighet| ©Giu Vicente
Virtuell verklighet| ©Giu Vicente

Om du vill att din resa till det antika Rom genom dess amfiteater ska bli ännu mer komplett, finns entréalternativet med virtuell verklighet. Det är också tillgängligt utan köer och med en audioguide på flera språk och virtual reality-glasögon till ditt förfogande under hela besöket. Det är ett perfekt alternativ om du är ute efter en annorlunda upplevelse som tar dig direkt till det första århundradet utan att lämna Colosseums trappor.

Denna guidade rundtur i Colosseum är utan tvekan den mest originella och informativa (och verkligen ett bra val om du reser med familjen, eftersom de yngre inte vill missa någon detalj i den virtuella verkligheten). Under rundturen i Colosseum kommer du, förutom guidens kommentarer, att bära virtual reality-glasögon som föreställer trappstegen i Colosseum som de såg ut i antikens Rom. Det är en helt upp slukande och komplett upplevelse.

Boka en rundtur i Colosseum med virtual reality

Vad du ska ta med dig till Colosseum och andra tips

Runt Colosseum| ©Unsplash
Runt Colosseum| ©Unsplash

Om du redan är övertygad om att ett besök på världens mest berömda amfiteater är ett måste på din resa till Rom, behöver du bara ta hänsyn till följande punkter för att göra ditt besök mycket bekvämare och anpassat till dina behov.

Jag lämnar denna information här, men om du vill veta mer kan du läsa min guide med tips för att besöka Colosseum och Forum Romanum.

  • Du kan gå in med en liten eller medelstor ryggsäck, men du måste passera genom metalldetektorn. Glöm campingryggsäckar, skrymmande väskor eller resväskor och vagnar; du måste lämna dem vid biljettkontoret vid ingången mot en extra avgift.
  • Colosseum är tillgängligt för personer med nedsatt rörlighet: det finns tre rullstolar på första våningen och fem rullstolar vid huvudingångarna till Colosseum och Forum Romanum.
  • När du upptäcker Colosseums dimensioner kommer du att vilja ta tusen och en bilder: jag rekommenderar att du avsätter lite tid för detta före eller efter besöket och letar efter ett bra perspektiv från de omgivande hörnen.
  • Det är viktigt att ta med mycket vatten, solkräm och solskydd. I Colosseum finns det många soliga områden där det är mycket varmt och de höga temperaturerna kan förstöra ditt besök. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att ge dig några tips på vad du kan göra i Rom på sommaren.
  • Om du är intresserad av ett djupgående besök i Colosseum kan du hyra en audioguide, hyra en virtual reality-tur eller, för TOP-nivå, kolla in informationen om guidade turer.
  • Om du vill använda den officiella audioguiden eller videoguiden måste du be om det i biljettkassan. Den första varar en timme och 10 minuter och den andra varar 45 minuter. Audioguiden kostar cirka 5,50 euro och videoguiden kostar 6 euro; båda kommer att återlämnas i slutet av besöket.
  • Enligt min mening är det en bra idé att göra båda besöken på en dag och låta resten av dagarna gå åt till att njuta av en pizza, ta trevliga promenader genom de smala gatorna eller njuta av nätterna i Trastevere
  • Det är bäst att köpa dina biljetter online i förväg för att få ett bra pris på Colosseum-biljetter.

Ana's Traveller's Tip

Gå upp så tidigt du kan för att besöka Colosseum med ett rimligt antal turister och du kommer att njuta av ett mer avslappnat och mindre hett besök.

Boka din biljett till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Vad du behöver veta inför ditt besök på Colosseum i Rom

Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini
Njut av vad historien kan lära dig| ©Serena Repice Lentini

Colosseum är förmodligen ett av Roms mest ikoniska monument och byggdes 72 e.Kr. av kejsar Vespasianus och användes som en amfiteater för föreställningar som var gratis för folket. De viktigaste evenemangen på Colosseum i Rom var de berömda gladiatorstriderna och striderna med vilda djur.

Colosseum är den mest berömda amfiteatern i världen och ett av de mest besökta monumenten; av de sex miljoner turister som besöker Rom varje år lämnar fem miljoner inte staden utan att ha promenerat genom de 80 välvda ingångarna, betraktat de tre pelarvåningarna, vandrat i gallerierna, sett arenan från läktarna och förundrats över det nätverk av underjordiska rum där djuren hölls.

Historien om detta underverk av romersk arkitektur (vars namn kommer från en enorm staty av "Neros koloss" som stod bredvid amfiteatern) skulle kunna fylla bibliotek, men det är bättre att upptäcka den genom att utforska dess skrymslen och vrår. För att göra det är det första steget att få dina biljetter till det romerska Colosseum.

Boka en rundtur i Colosseum med virtuell verklighet

Om du är intresserad av att besöka Colosseum är du säkert också intresserad av

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Om du är intresserad av att besöka Colosseum och antik historia kanske du också är intresserad av att besöka Pompeji. Du kan läsa det här inlägget jag gjorde om Pompeii - Dagsresor från Rom.

Om du efter att ha besökt Colosseum vill fortsätta att promenera på stadens gator är det bästa att hyra en guidad tur så att du inte missar någon detalj. Det finns också möjlighet att ta en guidad rundtur i staden på natten, där du kan betrakta all dess upplysta prakt. I den här guiden kommer jag att sammanfatta vad jag anser vara de viktigaste sevärdheterna. Turer i Rom stad.

Boka en utflykt till Pompeji och Vesuvius