Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Colosseum-turer

Om Colosseum är överraskande från utsidan så är det ett riktigt skådespel på insidan. Att besöka det med en specialiserad guide förhöjer upplevelsen och tar dig tillbaka i tiden för att upptäcka gladiatorernas värld i det antika Rom.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Colosseum-turer

Colosseum i Rom | © Jametlene Reskp

Det finns många platser i Rom som gör en mållös bara genom att titta på dem, men Colosseum kommer att vinna ditt hjärta och själ som resenär. Jag ska berätta alla detaljer så att ditt besök på världens mest berömda amfiteater blir oslagbart.

Det billigaste alternativet

Guidad tur kring Colosseum med tillträde till Forum Romanum och arenan

Utforska Colosseum med en guidad tur och tillgång till arenaområdet.

Upplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå runt varje hörn och gå till och med in i arenaområdet där de största skådespelen i det antika Rom utfördes.

Denna 3-timmars guidade tur tar dig tillbaka i tiden. Ni får möjlighet att besöka detta gladiatortempel med en expert som berättar detaljer om dess historia och anekdoter.

Du kommer att kunna ta otaliga unika bilder och få ut det mesta av en av de viktigaste attraktionerna i den romerska huvudstaden.

Rekommenderas om... du vill få en fullständig upplevelse av Colosseum men inte har mycket tid att ägna åt upplevelsen.


Det mest kompletta alternativet

Guidad tur kring Colosseum, Forum Romanum och Palatinen

Upptäck Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen med en expertguide

Res till antikens Rom och upplev en komplett upplevelse med denna guidade tur till de platser som präglade imperiets historia och ödet för dagens civilisation.

.

Besök de mest ikoniska punkterna i den romerska huvudstaden och vad som konsoliderade imperiet i det förflutna. Denna 3-timmars tur tar dig med på en resa genom det förflutna och du kommer att kunna känna dig som en gladiator eller en kejsare.

Du kommer hela tiden att åtföljas av en professionell guide som berättar fakta och händelser på samma plats där de ägde rum.

Rekommenderas om... du har lite tid i Rom och vill spara tid, så att du slipper få slut på biljetter.Sparpaketet

Erbjudande: guidad tur i Colosseum och Forum Romanum + Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet

Besök Vatikanen och Colosseum på en och samma tur och glöm köerna.

Res till antikens Rom och upplev en komplett upplevelse med denna guidade tur till de platser som präglade imperiets historia och ödet för dagens civilisation.

.

Fördjupa dig i det antika Roms och katolicismens alla skrymslen och vrår. Besök inte mindre än Vatikanen och Colosseum på en och samma tur med en expertguide. Strosa genom Forum Romanum och Palatinkullen. Upptäck historier och kuriosa som har format och påverkat dagens samhälle.

Denna heldagsguidning tar dig till de mest symboliska platserna i Rom, så att du får en komplett och detaljerad upplevelse utan att behöva oroa dig för köer eller väntan.

Rekommenderas om... du har väldigt lite tid att utforska staden och vill maximera varje punkt på din resplan, utan att behöva tänka på entréavgifter eller rutten.

Jämförelse av guidade turer

 • Guidad tur kring Colosseum med tillträde till Forum Romanum och arenan
 • Från 504 kr
 • 3 timmar
 • Colosseum (med tillgång till arenan) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Boka nu
 • Guidad tur kring Colosseum, Forum Romanum och Palatinen
 • Från 521 kr
 • 3 timmar
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinkullen
 • Med guide
 • Boka nu
 • Erbjudande: guidad tur i Colosseum och Forum Romanum + Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet
 • Från 940 kr
 • Halv dag
 • Vatikanmuseerna + Sixtinska kapellet + Colosseum + Forum Romanum + Palatinkullen
 • Med guide
 • Boka nu

Hur man väljer den bästa guidade rundturen i Colosseum

Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil

Att välja de bästa guidade turerna i Colosseum är inte lätt, du hittar många alternativ för alla budgetar. I allmänhet är det viktigaste att leta efter att de inkluderar biljetter (så att du undviker överraskningar att behöva betala extra vid dörren och också behöva köa) och du kan välja mellan dem med tillgång till arenan eller de som också inkluderar en rundtur i Forum Romanum och Palatinkullen

I Hellotickets inkluderar alla alternativ biljetter med tillgång utan köer och beroende på din budget kan du välja mellan de olika alternativen. Dessutom har alla gratis av bokning om din resa drabbas av ändringar i sista minuten. Du hittar dem alla här:

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Hur länge varar de guidade turerna i Colosseum?

Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil

I allmänhet varar de guidade turerna i Colosseum och Forum i tre timmar. Först tyckte jag inte att det var tillräckligt länge, men jag insåg att om du besöker Colosseum med en specialiserad guide är tiden dubbelt så lång som den skulle vara om du var på egen hand. Det finns också en expressrundtur i Colosseum som bara är en och en halv timme lång om du inte har så mycket tid eller bara föredrar en kortare tur.

Senare kommer jag att jämföra min erfarenhet med andra resenärer som gjorde längre turer och de flesta av dem var överens om samma sak: det var svårt att behålla din uppmärksamhet under hela tiden och de sista förklaringarna var för täta.

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Besök Colosseum i en liten grupp

Detaljer av Colosseums interiör| ©Unsplash
Detaljer av Colosseums interiör| ©Unsplash

Att besöka Colosseum på en guidad tur har många fördelar: du får lära dig mer om dess historia, legender och arkitektur. Med turer som också inkluderar entrébiljetter och ett guidat besök på Forum Romanum och Palatinerberget blir upplevelsen dessutom mycket mer komplett. Men om du är ute efter ett mer intimt och autentiskt besök rekommenderar jag att du väljer en liten grupp.

Om den genomsnittliga allmänna turen till Colosseum och Forum är 25 personer, finns det andra turer som den här som har möjlighet till ett genomsnitt på 16 personer. Du kan överväga detta alternativ om du reser med en stor grupp och på så sätt kommer guiden att vara praktiskt taget privat för dig.

Efter turen kan jag säga att det jag uppskattade mest var det faktum att vi kunde besöka Colosseum utan att vänta eller köa, i en grupp på 25 personer och med tillgång till områden som normalt inte ses på den enskilda turen på egen hand. Det är något jag älskade att göra under mitt besök i Rom.

Ana's Traveller Tip

Om du vill få en fantastisk utsikt över Forum utan att betala inträdesavgift, gå från Piazza del Campidoglio.

Vad du kan se när du besöker Colosseum och Forum Romanum

Utsikt över Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash

Här är de vanliga stoppen på alla turer, men om du väljer den privata guidade turen till Colosseum och Forum Romanum kan du avvika från standardrutten och be guiden att skräddarsy den så att den passar din smak.

Colosseum i Rom

Detta är huvudpunkten på rundturen och den som får mest tid. De flesta av oss hade sett Gladiator och kände till gladiator- och djurstriderna som ägde rum i den romerska amfiteatern, men vad jag till exempel inte visste och vad vi fick höra på turen var att sjöslag också återskapades här.

Det var mycket intressant att föreställa sig Colosseum i ett annat sammanhang och att se hur alla de shower som ägde rum här var möjliga tack vare den maximala användningen av amfiteaterns teknik.

Palatinerberget

Nära Colosseum och bredvid Forum är detta en av de äldsta punkterna i staden och den mest centrala av Roms sju kullar. Jag minns mycket väl att de valde den här platsen för att berätta historien om Romulus och Remus eftersom det var här som Romulus grundade staden.

Om du inte känner till historien eller har glömt den rekommenderar jag att du inte slår upp någonting före besöket utan lyssnar på guidens förklaringar som om du fick höra historien för första gången. Även om du väljer den guidade standardrundturen i Colosseum kommer du att besöka denna del av Forum också, eftersom den ingår.

Forum Romanum

Efter att ha sett Palatinkullen gick vi vidare till Forum Romanum; det var en av de delar som jag såg fram emot mest eftersom det under den individuella turen inte finns någon information tillgänglig för att bättre förstå vad vi ser. Förmodligen på den guidade rundturen i Forum Romanum, Palatine Hill och Colosseum kommer du att ha mer tid att ställa dina frågor till guiden, men de är alla mycket professionella och kommer att försöka svara på dina frågor under besöket.

Efter att ha pekat ut de olika delarna av Forum (templen för Saturnus, Venus, Vesta, etc.) förklarade han för oss vilken typ av aktiviteter och ceremonier som ägde rum här. Vi visste alla att denna enklav var centrum för det romerska samhällslivet, men jag tror att efter förklaringarna förstod vi verkligen varför.

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinerberget

Organisera din guidade rundtur i Colosseum i Rom

Inne i Colosseum| ©Unsplash
Inne i Colosseum| ©Unsplash

Har du redan bokat ditt besök till Colosseum? Här är några rekommendationer som du bör känna till så att när du väl är där finns det inga motgångar som kan förstöra ditt besök på ett av de viktigaste monumenten i den romerska staden.

Vad du ska ta med dig

När du packar din ryggsäck, glöm inte kupongen du får via e-post när du bokar turen (biljetterna kommer att ges till dig av guiden); om du inte kan skriva ut den, oroa dig inte för att visa din e-post eller ge dina uppgifter kommer att räcka. Det är mycket varmt i Colosseum och särskilt i Forum, så ta med vatten, en hatt, solskyddsmedel och svala kläder om det är sommar. Även om de guidade turerna vanligtvis inte är långa, ta med något att äta eftersom mat normalt inte ingår i turerna i detta område.

Hur man tar sig till mötesplatsen

Mötesplatsen kommer nästan alltid att vara nära Colosseum och guiden kommer att berätta för dig hur du hittar dit, så att du inte kan gå vilse. För att ta dig till Colosseum från centrala Rom kan du ta tunnelbanans linje B till Colosseo-hållplatsen (det enklaste alternativet), bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nummer 3. Om du bor i centrala Rom kan du också promenera dit; Colosseum ligger visserligen inte i centrum men är tillgängligt till fots.

Äta i området

Om du avslutar din rundtur i Colosseum och Forum vid lunch- eller middagstid är det bäst att hålla sig borta från området för att undvika trängsel och överhettad mat (synd med tanke på de pizzor och pastarätter du kan äta i Rom), men på den guidade turen har du möjlighet att be guiden rekommendera ett närliggande ställe som inte är alltför turistigt för en mer autentisk måltid.

Colosseum-turer med barn

Om du ska besöka Colosseum med barn kan den privata guidade turen till Colosseum och Forum vara ett bra alternativ eftersom de, om det finns barn i gruppen, ofta introducerar anekdoter som kan intressera dem och anpassar en del av talet för dem. Men du kan också hitta turer som är helt anpassade för barn och kan vara ett bra alternativ för att väcka deras intresse för platsens historia.

Särskilda alternativ

Om du reser med någon som har nedsatt rörlighet, se till att den guidade tur du väljer är anpassad för denna grupp. Colosseum har flera rullstolar tillgängliga för besökare.

Boka en nattguidning av Colosseum och de underjordiska områdena

Praktiska tips för guidade turer

Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash

Foton

Det viktigaste tipset jag ska ge dig är användbart för alla guidade turer i Rom. Om du älskar fotografering finns det hundratals platser i Rom som kommer att glädja dig, men försök inte ta för många bilder under den guidade turen.

Du kommer att ha gott om tid att ta bilder av Colosseum från utsidan. Under besöket kan du njuta av förklaringarna och låta dig förföras av omgivningen. I utbyte har vi ett par platser där du kan ta imponerande bilder av dessa två monument:

 • Utsikten över Forum från Piazza del Campidoglio och Kapitolinska museerna är spektakulär och du behöver inte betala inträde som vid andra utsiktsplatser i staden.
 • Mellan gatorna Via del Colosseo och Via Nicola Salvi finns en hög punkt från vilken du kan ta ett fantastiskt foto av Colosseum. Jag rekommenderar också att du, även om amfiteatern inte kommer ut "hel" i bilden, försöker experimentera vid olika tidpunkter på dagen från torget som omger den.

Se upp för värmen

Jag måste också upprepa att du ska vara försiktig med de höga temperaturerna. Tänk på att Forum är en esplanad där det inte finns någon skugga och att värmen kan vara mycket intensiv under besöket. Ta med rikligt med vatten för att få i dig vätska och skydda dig mot solen.

Vad gör vi med ryggsäckar och bagage?

Observera slutligen att du inte kommer att kunna gå in i Colosseum med stora ryggsäckar eller bagage, så undvik att ta den här guidade turen dagen innan du åker till flygplatsen eller bara vid ankomsten utan att stanna vid ditt hotell.

Andra guidade turer som du kanske är intresserad av

Vatikanens museer| ©Ana Rey
Vatikanens museer| ©Ana Rey

Tillsammans med Colosseum är Vatikanmuseerna den mest symboliska platsen i Rom och de har så mycket att erbjuda att det är värt att besöka dem tillsammans med någon som kan berätta allt om deras historia på ett underhållande sätt. Du kan kolla in den här artikeln som jag skrev om Vatikanens guidade turer.

Jag skulle inte glömma Galleria Borghese, en av de mest spektakulära platserna i staden och en som ofta går obemärkt förbi av turister. Jag lämnar dig här guiden till Borghese trädgårdar och galleri Turer och biljetter för dig att konsultera.

Om du föredrar mer kompletta rundturer i staden rekommenderar jag dig att läsa Turer i Rom stad. Jag är säker på att du kommer att hitta den som bäst passar din smak, eftersom utbudet av turer och guidade besök i staden är oändligt!

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinerberget