Colosseum-turer

Colosseum är överraskande från utsidan, men inuti är det ett riktigt spektakel. Att besöka det med en specialiserad guide kommer att förhöja upplevelsen och ta dig tillbaka i tiden för att upptäcka gladiatorernas värld i det antika Rom.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Colosseum-turer

Colosseum i Rom | © Jametlene Reskp

Det finns många platser i Rom som gör dig mållös bara genom att titta på dem, men Colosseum kommer att vinna ditt hjärta och din själ som resenär.

Det billigaste alternativet

Guidad tur kring Colosseum med tillträde till Forum Romanum och arenan

Utforska Colosseum med en guidad tur och tillgång till arenaområdet.

Upplev Colosseum som en romersk gladiator. Gå runt varje hörn och gå till och med in i arenaområdet där de största spektaklen i det antika Rom uppfördes.

Jag ska berätta alla detaljer så att ditt besök på världens mest berömda amfiteater blir oslagbart. Denna3-timmars guidade tur tar dig tillbaka i tiden. Du får möjlighet att besöka detta gladiatortempel tillsammans med en expert som berättar detaljer om historien och anekdoter.


Det mest kompletta alternativet

Guidad tur kring Colosseum, Forum Romanum och Palatinen

Upptäck Colosseum, Forum Romanum och Palatinkullen med en expertguide

Res till det antika Rom och upplev en komplett upplevelse med denna guidade tur till de platser som präglade imperiets historia och ödet för dagens civilisation.

Du kommer att kunna ta otaliga unika foton och få ut det mesta av en av de viktigaste attraktionerna i den romerska huvudstaden.Rekommenderas om... du vill få den fulla upplevelsen av Colosseum men inte har mycket tid att ägna åt upplevelsen. . Besök demest ikoniska punkterna i den romerska huvudstaden och vad som konsoliderade imperiet i det förflutna.

Denna 3-timmars tur tar dig med på en resa genom det förflutna och du kommer att kunna känna dig som en gladiator eller en kejsare. Du kommer hela tiden att åtföljas av enprofessionell guide som berättar fakta och händelser på samma plats där de ägde rum.


Rekommenderas om... du har ont om tid i Rom och vill spara tid, så att du slipper problem med att få slut på biljetter. ---


Jämförelse av guidade turer

 • Guidad tur kring Colosseum med tillträde till Forum Romanum och arenan
 • Från 564 kr
 • 3 timmar
 • Colosseum (med tillgång till arena) + Forum Romanum
 • Med guide
 • Boka nu
 • Guidad tur kring Colosseum, Forum Romanum och Palatinen
 • Från 987 kr
 • 3 timmar
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatinkullen
 • Med guide
 • Boka nu

Hur man väljer den bästa guidade turen i Colosseum

Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil

Att välja de bästa guidade turerna i Colosseum är inte lätt, du hittar många alternativ för alla budgetar.

I allmänhet är det viktigaste att leta efter att de inkluderar biljetter (så att du undviker överraskningar att behöva betala extra vid dörren och också behöva köa) och du kan välja mellan de med tillgång till arenan eller de som också inkluderar en rundtur i Forum Romanum och Palatine Hill I Hellotickets inkluderar alla alternativ biljetter medtillgång utan köer och beroende på din budget kan du välja mellan de olika alternativen. Dessutom har alla gratis avbokning om din resa drabbas av ändringar i sista minuten. Du kan hitta dem alla här:

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinkullen

Hur länge varar de guidade turerna i Colosseum?

Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil
Detalj av Colosseums fasad| ©Adèle Beausoleil

I allmänhet varar de guidade turerna i Colosseum och Forum i tre timmar. Först tyckte jag inte att det var tillräckligt länge, men sedan insåg jag att om man besöker Colosseum med en specialiserad guide är tiden dubbelt så lång som om man skulle ha gått på egen hand.

Det finns också en expresstur till Colosseum som bara är en och en halv timme lång om du inte har så mycket tid eller bara föredrar en kortare tur. Senare kommer jag att jämföra min upplevelse med andra resenärer som gjorde längre turer och de flesta av dem var överens om samma sak: det var svårt att hålla uppmärksamheten hela tiden och de sista förklaringarna var för täta.

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinkullen

Besök Colosseum i en liten grupp

Detaljer av Colosseums interiör| ©Unsplash
Detaljer av Colosseums interiör| ©Unsplash

Att besöka Colosseum under en guidad tur har många fördelar: du får lära dig mer om dess historia, legender och arkitektur. Dessutom, med turer som också inkluderar entrébiljetter och ett guidat besök på Forum Romanum och Palatinkullen, är upplevelsen mycket mer komplett.

Men om du letar efter ett mer intimt och autentiskt besök rekommenderar jag att du väljer en liten grupptur. Om den genomsnittliga allmänna turen till Colosseum och Forum är 25 personer, finns det andra turer som den här som har möjlighet till i genomsnitt16 personer.

Du kan överväga detta alternativ om du reser med en stor grupp och på så sätt kommer guiden att vara praktiskt taget privat för dig. Efter turen kan jag säga att det jag uppskattade mest var det faktum att vi kunde besöka Colosseumutan att vänta eller köa, i en grupp på 25 personer och med tillgång till områden som normalt inte ses på den individuella turen på egen hand.

Det är något jag älskade att göra under mitt besök i Rom. Anas resenärstips Om du vill få en fantastisk utsikt över Forum utan att betala en entréavgift, gå från Piazza del Campidoglio.

Vad du ska se när du besöker Colosseum och Forum Romanum

Utsikt över Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash

Här är de vanliga stoppen på alla turer, men om du väljer den privata guidade turen till Colosseum och Forum Romanum kan du avvika från standardrutten och be guiden att skräddarsy den efter din smak.

Colosseum i Rom

Det här är turens huvudpunkt och det som får mest tid. De flesta av oss hade sett Gladiator och kände till gladiator- och djurstriderna som ägde rum i den romerska amfiteatern, men vad jag till exempel inte visste och vad vi fick höra på turen var att sjöslag också återskapades här.

Det var mycket intressant att föreställa sig Colosseum i ett annat sammanhang och att se hur alla de föreställningar som ägde rum här var möjliga tack vare att amfiteaterns teknik utnyttjades maximalt.

Palatinkullen

Nära Colosseum och intill Forum är detta en av stadens äldsta platser och den mest centrala av Roms sju kullar. Jag minns mycket väl att de valde denna plats för att berätta historien om Romulus och Remus eftersom det var här som Romulus grundade staden.

Om du inte känner till historien eller har glömt den, rekommenderar jag att du inte slår upp något före besöket utan lyssnar på guidens förklaringar som om du fick höra historien för första gången. Även om du väljer den vanliga guidade rundturen i Colosseum kommer du att besöka den här delen av Forum, eftersom den ingår.

Forum Romanum

Efter att ha sett Palatinkullen gick vi vidare till Forum Romanum; det var en av de delar jag såg fram emot mest eftersom det under den individuella turen inte finns någon information tillgänglig för att bättre förstå vad vi ser. På den guidade turen till Forum Romanum, Palatinkullen och Colosseum har man förmodligen mer tid att ställa frågor till guiden, men de är alla mycket professionella och kommer att försöka svara på ens frågor under besöket.

Efter att ha pekat ut de olika delarna av Forum (Saturnus, Venus, Vestas tempel etc.) förklarade han för oss vilken typ av aktiviteter och ceremonier som ägde rum här.

Vi visste alla att denna enklav var centrum för romarnas sociala liv, men jag tror att vi efter förklaringarna verkligen förstod varför.

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinkullen

Organisera din guidade tur till Colosseum i Rom

Inuti Colosseum| ©Unsplash
Inuti Colosseum| ©Unsplash

Har du redan bokat ditt besök på Colosseum? Här är några rekommendationer som du bör känna till så att du, när du väl är där, inte råkar ut för några motgångar som förstör ditt besök i ett av de viktigaste monumenten i den romerska staden.

Vad du ska ta med dig

När du packar ryggsäcken, glöm inte den voucher som du får via e-post när du bokar turen (biljetterna får du av guiden); om du inte kan skriva ut den, oroa dig inte eftersom det räcker att visa din e-post eller ge dina uppgifter. Det är mycket varmt i Colosseum och särskilt i Forum, så ta med vatten, hatt, solskyddsmedel och svala kläder om det är sommar. Även om de guidade turerna vanligtvis inte är långa, ta med något att äta eftersom mat normalt inte ingår i turerna i detta område.

Hur man tar sig till mötesplatsen

Mötesplatsen ligger nästan alltid i närheten av Colosseum och guiden berättar hur du hittar dit, så att du inte går vilse. För att ta dig till Colosseum från centrala Rom kan du ta tunnelbanans linje B till hållplatsen Colosseo (det enklaste alternativet), bussarna C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 eller spårvagn nummer 3. Om du bor i centrala Rom kan du också promenera dit; Colosseum ligger inte i centrum men kan nås till fots.

Äta i området

Om du avslutar din rundtur i Colosseum och Forum vid lunch- eller middagstid är det bäst att hålla dig borta från området för att undvika trängsel och överhettad mat (en synd med tanke på de pizzor och pastor du kan äta i Rom), men på den guidade turen har du möjlighet att be guiden att rekommendera ett närliggande ställe som inte är för turistigt för en mer autentisk måltid.

Colosseum-turer med barn

Om du ska besöka Colosseum med barn kan den privata guidade turen till Colosseum och Forum vara ett bra alternativ eftersom guiden, om det finns barn i gruppen, ofta berättar anekdoter som kan intressera dem och anpassar en del av talet till dem. Men du kan också hitta turer som är helt anpassade till barn och kan vara ett bra alternativ för att väcka deras intresse för platsens historia.

Särskilda alternativ

Om du reser med någon med nedsatt rörlighet, se till att den guidade turen du väljer är anpassad för denna grupp. Colosseum har flera rullstolar som är tillgängliga för besökare.

Boka en nattlig rundtur i Colosseum och underjorden

Praktiska tips för guidade turer

Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash
Utsikt över Colosseum och Forum från Campidoglio| ©Unsplash

Bilderna

Det viktigaste tipset jag tänker ge dig är användbart för alla guidade turer i Rom. Om du älskar att fotografera finns det hundratals platser i Rom som kommer att glädja dig, men försök inte att ta för många bilder under den guidade turen.

Du kommer att ha gott om tid att ta bilder av Colosseum från utsidan. Under besöket kan du njuta av förklaringarna och låta dig förföras av omgivningen. I gengäld har vi här ett par platser där du kan ta imponerande bilder av dessa två monument:

 • Utsikten över Forum från Piazza del Campidoglio och de kapitolinska museerna är spektakulär och du behöver inte betala inträde som vid andra utsiktsplatser i staden.
 • Mellan gatorna Via del Colosseo och Via Nicola Salvi finns en hög punkt från vilken du kan ta ett fantastiskt foto av Colosseum. Jag rekommenderar också att du, även om amfiteatern inte blir "hel" i bilden, försöker experimentera vid olika tidpunkter på dagen från torget som omger den.

Akta dig för värmen

Jag måste också upprepa att du ska vara försiktig med de höga temperaturerna. Tänk på att Forum är en esplanad där det inte finns någon skugga och att värmen kan vara mycket intensiv under besöket. Ta med dig mycket vatten för att få i dig vätska och skydda dig mot solen.

Vad gör man med ryggsäckar och bagage?

Observera slutligen att du inte kommer att kunna komma in i Colosseum med stora ryggsäckar eller bagage, så undvik att ta den här guidade turen dagen innan du åker till flygplatsen eller precis vid ankomsten utan att stanna på ditt hotell.

Andra guidade turer som du kanske är intresserad av

Vatikanens museer| ©Ana Rey
Vatikanens museer| ©Ana Rey

Tillsammans med Colosseum är Vatikanmuseerna den mest emblematiska platsen i Rom och har så mycket att erbjuda att det är värt att besöka dem med någon som kan berätta allt om deras historia på ett underhållande sätt. Du kan kolla in den här artikeln jag skrev om Vatikanens guidade turer.

Jag skulle inte glömma Galleria Borghese, en av de mest spektakulära platserna i staden och en som ofta går obemärkt förbi av turister. Jag lämnar dig här guiden till Borghese trädgårdar och galleri Turer och biljetter

Om du föredrar mer kompletta turer i staden rekommenderar jag att du läser Turer i Rom stad. Jag är säker på att du kommer att hitta den som bäst passar din smak, eftersom utbudet av turer och guidade besök i staden är oändligt!

Boka ett besök till Colosseum, Forum och Palatinkullen