Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

De bästa nattutflykterna i Rom

Lär känna Roms mest romantiska och gåtfulla sida med en mycket speciell nattvandring till stadens mest emblematiska platser. Det kommer att bli en upplevelse som du alltid kommer att minnas!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minsta läsning

De bästa nattutflykterna i Rom

Vatikanstaten på natten | ©Giuseppe Milo

Roms forntid ger staden en oemotståndlig charm och skönhet. I varje hörn finns ett palats, ett tempel eller ett antikt monument som omsluter staden med en speciell atmosfär. Och även om detta unika är tydligt redan på morgonen, förvandlas Rom till en magisk och spännande stad när solen går ner.

I skymningen, när ljusen som pryder staden tänds, är det perfekta tillfället att ta en lugn promenad genom Roms monumentala gator och upptäcka den mest romantiska sidan av den eviga staden. Här är de 5 bästa nattvandringarna i Rom att göra under din semester.

1. Ta en nattvandring i Rom

Romerska Colosseum på natten| ©Raul Valdizan
Romerska Colosseum på natten| ©Raul Valdizan

Att ta en nattvandring i Rom är det bästa sättet att beundra stadens monument i all sin prakt.

Tillsammans med en guide kan du ta en trevlig promenad genom gatorna i den historiska stadskärnan och upptäcka några av stadens mest symboliska platser med en annan atmosfär och som du aldrig har sett dem förut (Colosseum, Trevifontänen, Pantheon, Forum Romanum, etc.).

Det är en fantastisk plan som jag rekommenderar dig att göra om det är första gången du besöker staden eftersom du förutom att njuta av utsikten och landskapet också kommer att lära dig mycket om Roms historia.

Guiden kommer att följa med dig under turen genom några av de bästa sevärdheterna i Rom (Terrazza del Pincio, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, etc.) så att du kan ta några fantastiska bilder som en souvenir av upplevelsen. Dessutom vet han en hel del intressanta fakta och kommer att ge den kulturella rundturen en mycket underhållande touch så att du kommer att ha en fantastisk tid.

Boka en rundtur i det upplysta Rom

2. Följ med på äventyret med en nattlig rundtur i Rom på hjul!

Nattvandring i Spanska trappan| ©Allie_Caulfield
Nattvandring i Spanska trappan| ©Allie_Caulfield

Om du känner för att upptäcka Rom nattetid på ett roligt och annorlunda sätt... har du någonsin funderat på att ta en natttur med segway eller cykel? Det är en fantastisk plan att göra i staden, särskilt om du reser med din familj - barnen kommer att älska idén!

Dessutom, genom att gå på hjul täcker du mycket mer mark än om du var till fots, med fördelen att du kommer att se mycket mer utan att sluta med ömma fötter efter en lång promenad.

Tillsammans med en guide längs rutten får du höra många anekdoter och historier om de monument du ser längs vägen (Trevifontänen, Pantheon, Colosseum, Forum Romanum...) och du får njuta av det vackra upplysta romerska landskapet från ikoniska platser som Piazza di Spagna, Piazza Venezia, Piazza Navona eller Capitolium, bland andra.

På bara en natt får du en sensationell fotografisk rapport från Rom medan du besöker staden på ett mycket originellt och spännande sätt. Vågar du prova det? Det kommer att bli en plan du inte kommer att glömma!

Boka en nattlig Segway-tur i Rom

3. Våga upptäcka Roms mest gåtfulla sida med en spökvandring på natten

Utsikt mot bron och Castel Sant'Angelo| ©Jose Mateo Jurado
Utsikt mot bron och Castel Sant'Angelo| ©Jose Mateo Jurado

En gammal stad som Rom har under årens lopp skapat en mängd överraskande och intressanta historier. Om du inte besöker Rom för första gången och känner för att göra något annorlunda för att utforska andra sidor av staden är en nattlig rundtur bland Roms legender ett mycket underhållande alternativ. Du har också några mer specifika som Angels and Demons-turen i Rom baserad på Dan Browns arbete.

Med denna typ av aktiviteter kommer du att kunna beundra flera av stadens mest emblematiska monument och platser som Castel Sant'Angelo, Palazzo Farnese, Basilica Sant'Andrea della Valle eller Ponte Sisto under stjärnornas ljus och under ett nytt perspektiv medan du lyssnar på fantastiska berättelser, legender och myter som har hänt i Rom i århundraden.

Roms nattliga legendturer brukar inte vara alltför långa (ca 1 timme och 30 minuter) så de är ganska coola aktiviteter att göra om du inte har mycket tid i staden men du inte vill ge upp att se den upplyst på natten och med en touch av mysterium- du kommer att ha en blast!

Boka en nattlig spökrundtur i Rom

4. Ta en tugga av den romerska natten med en nattvandring med en gastronomisk twist!

Njut av italiensk pizza| ©Nik Owens
Njut av italiensk pizza| ©Nik Owens

Om två av dina största passioner är konst och gastronomi är Rom rätt plats för dig att njuta av båda. Och det bästa sättet att göra det på är att ta en nattvandring i Rom med en gastronomisk twist.

Det är vanligt att äta pizza i Rom på natten, så du börjar kvällen med en utsökt tunnbrödspizza på en italiensk restaurang. Därefter tar ni en månskensrundtur på stadens gator för att se den mer gåtfulla sidan av staden och dess vackra monument som Colosseum, Trevifontänen, Pantheon, Petersplatsen och Basilikan, Kapitoliumkullen och Piazza Navona.

Som pricken över i:et för en oförglömlig kväll serveras en äkta italiensk gelato. Detta är landet där denna delikatess uppfanns och gelato har en speciell smak - när du väl har provat den kommer du säkert att vilja prova den igen! Det är därför jag i det här inlägget ger dig en lista över de bästa gelato-butikerna i Rom så att du kan komma tillbaka när du vill.

Natturer av det här slaget tar vanligtvis lite längre tid än resten av natturerna i Rom**(lite mer än 3 timmar**) men det är det värt eftersom du förutom att njuta av den eviga stadens upplysta landskap också får en liten och rolig gastronomisk upplevelse som alltid muntrar upp humöret.

Boka en nattlig matrundtur i Rom

5. Njut av en intim kväll med en privat nattvandring i Rom.

Natt vid Trevifontänen| ©Henning Klokkeråsen
Natt vid Trevifontänen| ©Henning Klokkeråsen

Om du föredrar att lära känna Rom nattetid på ett mer intimt sätt, utan att vara en del av en stor grupp turister, eller om du vill överraska din partner med en romantisk plan bara för två genom gatorna i den eviga staden och se dess vackra monument upplysta under stjärnorna, är ett annat intressant alternativ att överväga de privata natturerna i Rom.

Med denna typ av rundtur får du möjlighet att utforska Rom på natten i ett privat fordon med chaufför och anpassa din egen resväg runt staden och besöka de monument du gillar mest: Colosseum, Trevifontänen, Pantheon, Vatikanen, Petersplatsen, Circus Maximus eller Piazza Navona, bland andra.

Dessutom är privata natturer i Rom ett utmärkt alternativ för att njuta av den speciella charm som staden ger vid skymningen om du inte har så mycket tid eller om du inte vill bli för trött, eftersom de bara varar ca 2 timmar och 30 minuter och vanligtvis inkluderar transfer till hotellet.

Boka en Vespa-nattrundtur i Rom

6. Låt dig fascineras av det upplysta Rom på en rundtur med minibuss

Ta ett foto av Colosseum| ©David Monje
Ta ett foto av Colosseum| ©David Monje

Föreställ dig att titta på de upplysta romerska monumenten och gatorna från en bekväm minibuss. Under en tvåtimmars tur till de mest symboliska platserna i staden kan du njuta av de bästa vyerna utan att bli trött och låta dig ryckas med av chauffören som inte lämnar något åt improvisation.

Under denna tur kommer du att se de mest representativa torgen i Rom som Piazza della Repubblica, Piazza Venezia eller Piazza Navona, utan att glömma det spektakulära Petersplatsen som, när den är upplyst, är ännu mer imponerande.

Men på rutten med denna bekväma minibuss kommer du inte att missa Colosseum eller Circus Maximus, vars belysning inte kommer att lämna någon likgiltig, liksom berget Gianicolo, som anses vara den mest romantiska platsen i Rom.


Är det värt att ta en nattvandring i Rom?

Pantheon på natten| ©Ricardo Ramírez Gisbert
Pantheon på natten| ©Ricardo Ramírez Gisbert

Självklart är det det! Om Roms skönhet är slående i dagsljus, lyser den eviga staden med en speciell charm när natten faller.

Jämfört med på morgonen är det dessutom oftast inte så många turister på kvällen och promenaden genom centrala Rom är lugnare. Du kan till exempel njuta mycket mer av vissa monument som Trevifontänen eller Sant'Angelo-bron, som alltid är fulla av människor.

Även om dessa turer äger rum under natten är de monument du besöker väl upplysta för att förstärka deras charm och detta gör att du kan uppskatta deras arkitektoniska och dekorativa element från en annan synvinkel än under dagen.

Därför, om du är en fotoentusiast, rekommenderar jag dig att ta en nattvandring i Rom eftersom du under vägen kommer att ta några av de bästa bilderna på din resa. Det kommer att vara en aktivitet som du kommer att njuta mycket av!

Och glöm inte att ta en promenad på natten genom det monumentala Rom är en mycket romantisk och intim upplevelse, särskilt om du väljer en privat nattvandring i den eviga staden. En bra plan för att överraska din partner under din semester.

Hur mycket kostar det att ta en nattvandring i Rom?

Nattvy av Triumfbågen| ©Dennis Jarvis
Nattvy av Triumfbågen| ©Dennis Jarvis

Från 24 € kan du hitta alternativ i Hellotickets för att göra en nattur i Rom som passar alla smaker och plånböcker.

Priset på turerna beror på faktorer som aktivitetens varaktighet och antalet turistattraktioner som ska besökas, om det är en standard eller privat tur, om det görs till fots eller på hjul, om det ingår en gastronomisk upplevelse under turen eller transfer till och från hotellet, för att nämna några.

Hur långa är nattvandringarna i Rom?

Johannesbasilikan i Rom vid nattetid| ©Mark CjC
Johannesbasilikan i Rom vid nattetid| ©Mark CjC

Nattvandringar i Rom varar vanligtvis ca 3 timmar, vilket gör dem till en utmärkt aktivitet att göra före middagen.

Några av nattvandringarna i Rom inkluderar även en liten matupplevelse längs vägen, så när turen är över kan du hoppa över den tiden för att fortsätta utforska staden på egen hand.

Kan jag göra en nattvandring i Rom med barn?

Hela familjen på nattvandring i Rom| ©Dale Cruse
Hela familjen på nattvandring i Rom| ©Dale Cruse

Ja, absolut! De flesta nattvandringar i Rom börjar vanligtvis runt 18-19-tiden, så det är en bra sak att göra i Rom med barn före middagen. Guiderna är alltid mycket vänliga mot barn och turerna är mycket familjevänliga.

I vilket fall som helst är det föräldrarna som känner barnen bäst för att veta om en rundtur av det här slaget är något de kanske gillar. Enligt min mening tror jag det, för under en kvällstur kommer de inte bara att njuta av vackra vyer över Roms centrum och dess monument, utan de kommer också att lära sig saker på ett roligt och underhållande sätt.

Dessutom finns det kvällsturer runt Rom som kan göras med cykel eller Segway för att ge dem en extra touch av originalitet och äventyr. En plan som tonåringar säkert kommer att älska att göra under sin vistelse i den eviga staden!