St Peter's Basilica Biljetter i Rome: allt du behöver veta

Låt dig inte skrämmas av de långa köerna utanför: Peterskyrkan måste ses inifrån och jag ska ge dig de bästa tipsen för att du ska kunna hoppa över köerna och njuta av den till fullo genom att lära känna den på djupet.

Alex Grande

Alex Grande

4 minsta läsning

St Peter's Basilica Biljetter i Rome: allt du behöver veta

Interiören i Peterskyrkan | ©Anna Church

Peterskyrkan är byggd över Petrus' grav och är den plats från vilken påven i dag riktar sin bön till hela världen. Bland de saker man kan göra i Rom kan ett besök i Peterskyrkan vara en mycket intressant upplevelse, men bara om du känner till några tips för att undvika de ändlösa köerna.

Det mest kompletta alternativet

Guidad tur i Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

Besök Vatikanens mest ikoniska sevärdheter utan att behöva oroa dig för köer.

Under den här guidade rundturen, som tar cirka två och en halv timme, får du utforska Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna med en expertguide och utan att behöva köa.

Med den här biljetten får du en två och en halv timme lång rundtur, full av arkitektur, konst och historia, där du får lära känna Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna på djupet tack vare de detaljerade förklaringarna från en expertguide.

Dessutom kommer du att kunna betrakta de populära målningarna av italienska renässanskonstnärer som Caravaggio, Rafael och Michelangelo. Allt detta utan att behöva köa.

Och om du vill kan du be om hörlurar så att du kan lyssna tydligt på alla förklaringar och inte missa någon detalj.Rekommenderas om...

Du har ont om tid på din resa till Rom, är detta den perfekta upplevelsen eftersom du kan hoppa över kön och få en effektiv och kortfattad rundtur i Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna.

Den bästa köfria entrén till Peterskyrkan utan köer

Utsidan av Peterskyrkan| ©Wikimedia
Utsidan av Peterskyrkan| ©Wikimedia

Interiören i Peterskyrkan är så imponerande rik på detaljer att en organiserad rundtur är det perfekta sättet att se till att du inte missar något. På den här guidade rundturen har du till ditt förfogande en officiell guide från Vatikanen, en expert på symbolik och konst som du kommer att se inuti Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna, plus den stora fördelen att du kan hoppa över köerna.

Boka ditt besök till Peterskyrkan och Vatikanmuseerna

Vad ska du tänka på innan du bokar en biljett till Peterskyrkan?

Kupolen i Peterskyrkan| ©Briana Tozour
Kupolen i Peterskyrkan| ©Briana Tozour
  • Först och främst bör du veta att inträdet till Peterskyrkan är helt gratis. Om du vill besöka denna plats på egen hand kan du göra det utan att behöva en guide eller en bokning. Köerna för att komma in utan att vara en del av en organiserad tur är ganska långa, men oroa dig inte, jag berättar nedan hur du undviker dem!
  • När du bokar någon av turerna får du ett bekräftelsemail, så det är mycket viktigt att du anger en giltig e-postadress som du normalt använder när du handlar. Kontrollera att allt är korrekt i mejlet och ha det till hands för att visa guiden.
  • Om du av någon anledning inte vill göra turen efter att du har bokat den behöver du inte oroa dig, du kan få pengarna tillbaka, men du måste initiera återbetalningsprocessen inom 24 timmar efter turen. Du kommer att få instruktionerna i posten.

Boka din tur till Peterskyrkan och Vatikanmuseerna

Hoppa över köerna vid Peterskyrkan

Detär gratis att gå in i Peterskyrkan och du behöver ingen biljett för att komma in, men de långa köerna som du hittar vid dörren nästan när som helst på dygnet får dig att tänka dig för. Därför finns det alternativ för att hoppa över de långa köerna och komma in i basilikan direkt.

Med detta alternativ för en guidad tur till Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna kommer du till exempel in i kyrkan direkt efter att ha passerat Vatikanmuseerna (med en expertguide) och du sparar väntetid. Mitt råd är att om du ska besöka Peterskyrkan på egen hand, avsättaminst tre timmar för att se allt i din egen takt och utnyttja klättringen till kupolen.

Boka ditt besök till Peterskyrkan och Vatikanmuseerna

Praktisk information om Peterskyrkan

Peterskyrkan exteriör| ©Aldo Loya
Peterskyrkan exteriör| ©Aldo Loya
  • Peterskyrkan öppnar sina dörrar klockan 7 på morgonen och stänger klockan 19 på sommaren(april-september) och klockan 18.30 på vintern (oktober-mars). På onsdagar är basilikan stängd för allmänheten för påvens audiens och återupptar sina vanliga öppettider från kl 13.00.
  • Den bästa tiden att besöka Peterskyrkan är vanligtvis först på morgonen, när dörrarna öppnas, fram till kl. 9.00. I vilket fall som helst råder jag dig att kontrollera Vatikanens kalender för att förutse eventuella händelser som kan ändra öppettiderna och inflödet av besökare.
  • För att ta sig till Peterskyrkan, på Piazza San Pietro, är det bäst att ta tunnelbanelinje A till hållplatsen Ottaviano - San Pietro. Missa inte den teatrala storheten under promenaden till torget.
  • Inträdet till basilikan är som sagt gratis. Endast sakristian och skattkammarmuseet samt kupolen kräver en särskild entrébiljett.
  • Kom ihåg klädkoden som gäller för alla gudstjänstlokaler i Rom: axlar och knän täckta, vilket innebär inga shorts, kjolar eller ärmlösa toppar.
  • Om du har fler frågor kan du läsa min guide med de bästa tipsen för att besöka Vatikanen.

Boka ditt besök till Peterskyrkan och Vatikanmuseerna

Besök även Vatikanmuseerna

Interiören i Peterskyrkan| ©Unsplash
Interiören i Peterskyrkan| ©Unsplash

Detta alternativ som inkluderar ett besök till Vatikanmuseerna samt Peterskyrkan är idealiskt, eftersom Vatikanmuseerna är den plats där den heliga stolens juvel i kronan finns: Sixtinska kapellet.

Förutom andra rum av stort intresse som Raphaels rum, Vatikanens bildgalleri eller Kartgalleriet. Upplevelsen i Vatikanmuseerna kommer att ledas av en officiell guide från Vatikanen som ger dig en djupgående bild av de rum du kommer att besöka.

Boka ditt besök i Peterskyrkan och Vatikanmuseerna

Vad ska du göra i slutet av ditt besök?

Det Sixtinska kapellet| ©Unsplash
Det Sixtinska kapellet| ©Unsplash

Om ditt besök har gjort dig lite hungrig och du vill döda din aptit i Vatikanområdet, se upp för de fällor som denna del av staden har förberett för turister.

Här berättar jag var du kan äta i närheten av Vatikanen så att du lämnar platsen med en god smak i munnen. Och efter att ha besöktkristendomens säte i all sin prakt kanske du vill gå tillbaka till ursprunget av denna kult. För detta är ett besök i Roms katakomber en mycket intressant upplevelse, eftersom du kommer att kunna se gravarna för några av de första påvarna och de första kristnas konstnärliga och religiösa uttryck. För information om turer i stadens underjordiska värld, klicka här: Rome Catacombs Biljetter: allt du behöver veta

Och här är ett inlägg om vad du ska göra i Rom, så att du kan planera resten av din resa.

Boka ditt besök i katakomberna