Bästa tiden att besöka Niagarafallen

De underbara Niagarafallen kan besökas när som helst på året. Men beroende på när du väljer att resa kommer din upplevelse att vara annorlunda.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Bästa tiden att besöka Niagarafallen

Utsikt över Niagarafallen | © Salah Alawadhi

Du är på besök i New York och på din lista över saker att göra i New York finns förmodligen en resa till Niagarafallen. En monumental utsikt, fantastiska bilder, det lugnande ljudet av vattnet som faller över de stora sjöarna... Ett absolut måste på din resa.

När är den bästa tiden för ett besök? Nationalparken Falls är öppen dygnet runt, men vissa av dess huvudattraktioner är det inte. Därför kan vädret, tiden eller veckodagen påverka ditt val.

Här är en guide med allt du behöver veta om det:

När är bästa tiden för en resa till Niagarafallen?

Maid of Mist-tur från den amerikanska sidan för att se Niagarafallen| ©Sue Waters
Maid of Mist-tur från den amerikanska sidan för att se Niagarafallen| ©Sue Waters

Den bästa tiden att besöka fallen är definitivt under sommaren. Du undviker regnet och drar nytta av de längre dagarna under denna tid. Vid denna tidpunkt är alla attraktioner öppna för allmänheten. Men det är också den tid då du träffar flest människor. Hur kan du inte utnyttja dina lediga dagar med en trevlig resa till Niagarafallen?

Om du vill undvika de långa köerna för att komma ombord på Maid of the Mist, en attraktion som du definitivt inte får missa, föreslår jag att du tar tureni slutet av maj eller början av juni.

Ett annat bra alternativ är september och oktober. Du behöver inte ha en kappa med dig, bara bekväma kläder som är tillräckligt bekväma. Och du kan ta bilder och njuta av utsikten utan att det finns så många människor omkring dig.

Välj den tur som passar bäst för din resplan och njut av detta naturens underverk.

Boka din Niagara Falls-tur

Sommaren är den bästa tiden för att njuta av alla attraktioner och den klara himlen

Resa med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Resa med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Nationalparken Falls är öppen året runt, men det är under juni månad som du kan få ut det mesta av detta naturparadis och dess attraktioner.

Sommarens ankomst ger behagliga temperaturer i nordvästra New York. Vi talar om ett genomsnitt på 21-25 °C under dagen. Dessutom är juni den månad då vi har flest soltimmar, vilket du kan se på den här vädersajten. Det är den perfekta tiden för att dra nytta av det naturliga ljuset och fånga vattenfallens skönhet i dina fotografier.

Det är också mycket viktigt att känna till öppettiderna för en av huvudattraktionerna: Maid of the Mist. Båten seglar på både den amerikanska och den kanadensiska sidan så att du kan se fallen på nära håll. Tjänsterna är dock endast tillgängliga från maj till november. Res med så få föremål och kläder som möjligt på den här resan. Glöm naturligtvis inte att skydda din mobiltelefon och/eller kamera, eftersom luftfuktigheten kan påverka utrustningen.

Trångt och trångt: sommarens mörka sida

Eftersom det är en månad då vädret är idealiskt, kommer du troligen att stöta på stora grupper av turister som har samma mål som du. Attraktioner och hotell fylls upp mycket snabbt under denna tid, vilket är anledningen till att priserna tenderar att stiga.

Det är också den här tiden på året som många familjer väljer att besöka Niagarafallen. Detta beror på att många turister planerar sina resor efter barnens skoltider.

Tips för att besöka vattenfallen på sommaren

Det viktigaste för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök är att undvika att boka utflykter på helgdagar eller helger. Jag rekommenderar första halvan av juni som den bästa tiden. Du njuter av det behagliga sommarvädret och slipper de stora folkmassorna som kommer när skolloven börjar i slutet av månaden.

Boka din Niagara Falls-tur

Hösten, den perfekta tiden att fly från folkmassorna

Höstlandskap vid vattenfallen| ©Ken Lund
Höstlandskap vid vattenfallen| ©Ken Lund

Om du är en av dem som inte tål stora folkmassor är tidig höst den perfekta tiden att planera ditt besök till Niagarafallen. Förutom temperaturen, som är högst 22 °C och lägst 8 °C, börjar priserna på attraktioner och folkmassorna att sjunka när säsongen ändras. En lättnad för din plånbok.

Den goda nyheten är att du fortfarande har fram till november på dig att gå ombord på Maid of Mist. Du behöver inte vänta i långa köer som på sommaren, så du kan njuta ännu mer av landskapet och färgerna som följer med årstidsskiftet.

Tips för att besöka vattenfallen på hösten

Med hösten börjar dagarna bli kortare och kortare. Därför rekommenderar vi att du tar det lugnt. Välj till exempel en tvådagarsresa och se fallen vid olika tider på dagen. Du kan ta bilder som fångar alla dessa landskap och utnyttja din lediga tid för att smaka och upptäcka de läckerheter som hösten ger regionen. Det sägs att det inte finns något bättre än att uppleva vin- eller fruktplockning under hösten.

Det är viktigt att du packar med dig kappa och jacka, eftersom nätterna tenderar att vara kyliga vid den här tiden på året.

Boka din resa till Niagarafallen

Njut av naturens underverk på våren

Våren i Niagara| ©Belinda Fewings
Våren i Niagara| ©Belinda Fewings

Området kring de stora sjöarna är inte bara en viktig energi- och sötvattenkälla i världen, det är också hemvist för en mängd växt- och djurarter som du kan se på din tur i Falls National Park.

När den sista snön faller i mitten av april återvänder till exempel flyttande arter som monarkfjärilen till regionen. Från och med den här månaden börjar floderna tina. Ett fantastiskt tillfälle att observera och fotografera naturens effekter under säsongsskiftet. Och om du gillar att titta på fåglar kommer ditt vårbesök att bli ännu roligare. Det är också då som de flesta attraktionerna återkommer.

Men var försiktig, även om temperaturen har börjat stiga ligger den fortfarande i genomsnitt mellan 19 och 8 °C. Dessutom finns det en stor risk för regn på våren. Glöm inte din mackintosh på hotellet.

Tips för att besöka vattenfallen på våren

Ett intressant evenemang vid den här tiden på året är Niagara Folk Arts Festival på den kanadensiska sidan. Under större delen av maj månad har du möjlighet att uppleva kulinariska specialiteter från hela världen och att delta i gratis föreställningar med musik, dans, teater osv. som du kan se i den här videon.

Boka din resa till Niagarafallen

Niagarafallen på vintern - för dig som älskar kallt väder

Vinter i Niagarafallen| ©Christian Collins
Vinter i Niagarafallen| ©Christian Collins

Tyvärr är Maid of the Mist och andra attraktioner stängda på grund av den kraftiga frosten vid den här tiden på året. Men om du är en person som inte har problem med kalla temperaturer kan du ha tur och se fallen täckta av snö. Du kan fortfarande njuta av landskapet i de natursköna tunnlarna.

Ta med dig bra termiska strumpbyxor och en tjock kappa eftersom temperaturen kan sjunka ned till -7 °C. Det som är bra är att du vid den här tiden på året inte behöver oroa dig för stora grupper av turister.

Tips för att besöka vattenfallen på vintern

Om din resa till New York handlar om att njuta av nyårsafton och om du älskar ljusceremonier kan detta vara den perfekta tiden på året för ett besök till Niagarafallen. Du kommer garanterat att bli förblindad av charmen i Winter Festival of Lights.

På den kanadensiska sidan kan du under 101 dagar njuta av en speciell belysning som är kopplad till den julstämning som är så typisk för Nordamerika. Det är ett bra sätt att göra de korta vinterdagarna mer uthärdliga. Du har möjlighet att ta unika bilder som du kommer att minnas, som de du kan se här.

Som du kan se har varje årstid sin egen sak. Nu är det dags att tänka lugnt på saken och planera ditt besök under den säsong som bäst motsvarar dina förväntningar.

 • Sommar
 • Juni - augusti
 • Väder: Varmt
 • Bäst: Klar himmel, öppna sevärdheter
 • Värst: Långa köer, trängsel
 • Höst
 • September - november
 • Klimat: Milt under dagen, svalt på natten.
 • Bäst: Mindre folkmassor, höstens läckerheter (vin, frukt, etc.)
 • Sämst: Lite kyligt på natten,
 • Våren
 • mars - maj
 • Klimat: Kylt
 • Bäst: Årstidsväxling, natur, kulturfestivaler
 • Värst: Fortfarande kalla nätter, attraktionerna återkommer i maj
 • Vinter
 • December - februari
 • Väder: Mycket kallt, ofta frost
 • Bäst: Julstämning, mycket få människor, ljusfestivalen.
 • Värst: Temperaturer under noll grader, stängda attraktioner

Boka din Niagara Falls-tur