Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Niagarafallen med barn: 11 bästa saker att göra

Oavsett om du gillar natur eller äventyr är Niagarafallen den perfekta bakgrunden för en familjeutflykt. Det finns mycket att se, så vi har valt ut de bästa alternativen för dig - njut!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Niagarafallen med barn: 11 bästa saker att göra

Besök vid Niagarafallen | © VV Nincic

Du vet säkert redan vad du kan se och göra i Niagarafallen, men vet du hur du ska anpassa besöket till de små? Niagarafallen är ett unikt naturområde. Om vuxna är fascinerade av dem är barnen inte långt efter och det är vanligt att se dem fascinerade av det fallande vattnet.

Dessutom har olika attraktioner och fritidscenter byggts runt fallen för att göra det mesta av ett besök i denna naturpark. Naturligtvis är många av dessa attraktioner särskilt utformade för barn och tonåringar: vi kommer att berätta om dem i detalj så att du kan planera din resa.

Oavsett vilken semester du vill njuta av med de små, gör dig redo för en oförglömlig resa.

1. Segla med kryssningsfartyget Maid of the Mist eller Hornblower och du kommer att bli förvånad.

Resa med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Resa med Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Båda kryssningarna följer samma rutt, även om Maid of the Mist avgår från den amerikanska sidan och Hornblower från den kanadensiska sidan. Du kan skilja dem åt på färgen på de mackintoscher som du får när du stiger på, vilket är mycket praktiskt eftersom du under de tjugo minuter det tar att komma så nära fallen att du inte bara kommer att få en öppen mun av det storslagna spektaklet utan också bli blöt.

Barnen (och de som inte är det) har det jättetrevligt. Båda kryssningarna har flera däck och inomhusutrymmen, så du kan njuta av showen även om vädret är dåligt. I vilket fall som helst är det ingen dålig idé att byta kläder för att undvika att bli förkyld.

Boka en 2-dagars utflykt med kryssningsfartyget Maid of the Mist

2. Ta med barnen till Cave of the Winds och låt dem häpna över hissen

Början av Cave of the Winds| ©Deborah Osborne
Början av Cave of the Winds| ©Deborah Osborne

Det finns många platser där utsikten över Niagarafallen är fantastisk, men längst ner i floden finns en mycket speciell plats: Cave of the Winds. Om du bokar den här turen, antingen som en del av en organiserad tur eller på egen hand, kommer barnen att åka med en hiss till en plattform som leder till en av de mest hisnande vyerna över fallen.

Var försiktig, du har vattenfallen ovanför dig, så räkna med att bli blöt - även om det bara blir ännu roligare för de små, förstås.

3. Gör en av vandringarna i State Park för att njuta av det hisnande landskapet

Utsikt över Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page
Utsikt över Whirlpool State Park| ©Niagara Falls Page

Om dina barn är friluftsintresserade är detta en tur för dig. Whirlpool State Park erbjuder en fantastisk utsikt över fallen. Det är lite av en klättring till toppen, men det är väl värt det och det finns plats för en picknicklunch på toppen av parken med utsikt över Niagarafloden - det får du inte missa!

Du behöver inte boka biljetter eller betala någon extra avgift - följ bara de markerade lederna i de små barnens takt till picknickplatser och utsiktsplatser.

4. Låt dem lära sig genom att göra det på Bird Kingdom, ett fågelparadis.

Skarlakans ibis i fågelriket| ©Gary J. Wood
Skarlakans ibis i fågelriket| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom är en av Niagaras mest kända attraktioner, vilket inte är så konstigt eftersom det är världens största fritt flygande fågelholk. Ja, det stämmer: en stor byggnad som är avsedd för fritt flygande fåglar.

Besöket omfattar en utställning om Niagarafallen och fåglar, men den mest populära delen är den där du kan komma nära djuren - det är väldigt spännande! Barnen älskar att hålla papegojor och araar, eller att se andra djur som ormar, sköldpaddor och till och med skäggagamer på nära håll. Om du gör lite efterforskningar innan du åker kan du förklara för barnen vilka djur de ser och besöket blir både lärorikt och roligt.

5. Vem sa rädsla? För de modigaste, linbanan!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Vi har alla känt den där adrenalinkicken när vi åker zipline och slutar röra marken, eller hur? Föreställ dig att linbanan i fråga färdas i 70 km/h. nerför den spektakulära nedgången mot Niagarafallen, en upplevelse du aldrig kommer att glömma!

Linbanan är lämplig för barn från sju års ålder, men upp till tretton års ålder måste de åtföljas av en vuxen. Ser du fram emot det redan? Biljetter kan köpas vid biljettkontoret vid foten av Clifton Hill och kostar cirka 50 euro per person.

6. Promenera tillsammans längs Clifton Hill, en unik gata

Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar
Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar

Clifton Hill är känd som "världens mest berömda nöjesgata" av en anledning: det är en nöjespark tio minuter från fallen. Barnen kommer att ha roligt i de hemsökta husen, minigolfbanan med dinosaurietema och det 54 meter höga pariserhjulet med en utsikt som på en klar dag sträcker sig... hela vägen till Ontario!

Oavsett vad de små har för smak finns det mycket att upptäcka på Clifton Hill. För de vuxna finns det också souvenirbutiker och museer för nyfikna: Guinness World Records Museum, Ripley's Museum och 4D Theatre of Oddities. En komplett och idealisk plan om du väljer en tvådagarsresa till Niagarafallen i stället för en dagstur.

7. Ta med dem på lunch på Rainforest Café, som är en favorit bland de små

Inuti Rainforest Cafe| ©Sue Thompson
Inuti Rainforest Cafe| ©Sue Thompson

Vi vet alla att när man reser med barn kan maten vara en svår fråga, men oroa dig inte, Clifton Hills matliv är också mycket varierat. Även om det aldrig skadar att ta med sig ett mellanmål eller ha barnens favoritsnack till hands erbjuder Clifton Hill allt från snabbmat till fina restauranger.

Och om du inte bara vill äta utan också ha en unik upplevelse kan du besöka Rainforest Café: en temarestaurang vars dörrar öppnas mot regnskogen. Inuti finns en tropisk atmosfär med växtlighet, djur, omgivande ljud och enstaka åskväder. När det gäller restauranger i Niagara Falls har du också många alternativ - kolla in dem innan du kommer till parken!

8. Se till att de tar med sig en souvenir hem med en filmliknande vy

Utsikt från restaurangen i Skylon Tower| ©Mark
Utsikt från restaurangen i Skylon Tower| ©Mark

Höjden har aldrig varit så nära: på bara 52 sekunder tar hissen i Skylon Tower dig till den översta våningen, som ligger 230 meter upp. Och det är inte allt, för det finns en restaurang på en roterande våning så att du inte missar något när du äter. Om du vill gå hela vägen och boka en helikoptertur till Niagarafallen finns det faktiskt ett alternativ som inkluderar lunch i tornet.

Från utsiktsplattformen kan du inte bara se vattenfallen, utan också en vidsträckt utsikt över USA och Kanada. Särskilt rekommenderat i slutet av dagen, när stadens ljus börjar tändas - hisnande!

9. Om fjärilar är din grej... kommer du att älska det!

Fjärilskonservatorium nära vattenfallen| ©Robert Linsdell
Fjärilskonservatorium nära vattenfallen| ©Robert Linsdell

Nio kilometer norr om Niagarafallen ligger Butterfly Conservatory, där en mängd arter flyger på 40 hektar. Du kan observera över två tusen fjärilar av sextio olika tropiska arter.

Om du vill att barnen ska få en helhetsupplevelse rekommenderar jag att du klär upp dig i ljusa färger på dagen, eftersom fjärilarna då är mer benägna att attraheras av dessa färger och komma till sittbrunnen så att de små barnen kan observera dem på nära håll.

10. Promenera runt i Niagara on the Lake: områdets pärla

Gatorna i Niagara on the Lake| ©A Yee
Gatorna i Niagara on the Lake| ©A Yee

Om du vill ha en lugn semester med de små finns det en stad strax norr om fallen som erbjuder en bildskön miljö. Det kallas Niagara on the Lake efter sjön som ligger över det, och är omgivet av stugor som är en fröjd att vandra igenom.

I den här lilla staden kan barnen ta en lugn promenad i en mer avslappnad kultur- och naturmiljö än den som bildats runt Niagarafallen. Landskapet i den lilla staden är väl omhändertaget för en dag av sightseeing med familjen.

11. Njut av ett fyrverkeri i slutet av dagen

Fyrverkerier vid vattenfallen| ©Romain Pontida
Fyrverkerier vid vattenfallen| ©Romain Pontida

Det säger sig självt: På fredagar, lördagar och helgdagar blir Niagarafallens unika miljö ännu mer speciell genom fyrverkerier.

Även om utsikten från Skylon Tower är privilegierad kan fyrverkerierna njutas fullt ut vid fallens fot. En upplevelse för sinnena, både för barn och vuxna, och en perfekt avslutning på besöket.

Tips för att organisera en resa med barn till vattenfallen

Barn i Niagara| ©Illini Gardner
Barn i Niagara| ©Illini Gardner

Planera din resa i förväg

Det är inte alltid lätt att samordna hela familjens smaker, särskilt inte när man reser med barn, men som du har sett har Niagarafallen alla möjliga attraktioner. Det kan vara en upplevelse att förbereda resan tillsammans, så att de små kan delta i förberedelserna och njuta av den i förväg. På så sätt kan ni alla välja vad ni tycker bäst om och ni kommer inte att missa något som intresserar er. Om du börjar planera resan tillsammans med barnen får du ut det mesta av den!

Förklara vad de kommer att få se

För att få ut så mycket som möjligt av det kan du ge barnen ett sammanhang för att få ut så mycket som möjligt av resan. Du kan till exempel titta på Pixars Up och uppmuntra deras entusiasm för Niagarafallen (även om Pixar inte baserade filmen på Niagarafallen är det en bra introduktion för dem) eller, om dina barn är lite äldre, kan du använda Pirates of the Caribbean.

Skaffa biljetter i förväg

Det viktigaste är att boka Niagara Falls-turen från New York eller någon annanstans i förväg. När du väl är där, oavsett om det är middag på Skylon Tower eller en kryssning med Maid of the Mist, är det bäst att boka eller skaffa biljetter i förväg: du undviker köer eller, direkt, att bli lämnad utan plan på plats och behöva improvisera, vilket kan vara mycket frustrerande, särskilt om de små redan har bestämt sig. Ha det så trevligt!

Se till att de bär lämpliga kläder och skor

Ett besök till Niagarafallen erbjuder mycket aktivitet för både barn och vuxna, men för barn är det ännu viktigare att de har bekväma kläder så att de kan njuta fullt ut.

Det kan bidra till att göra det till en oförglömlig upplevelse att utrusta de små så att om de blir blöta vid vattenfallen har de något torrt (ta med ett par extra strumpor) och om ni ger er ut i parkerna kan de gå bekvämt (inga nya skor på dagen, så att de inte får skavsår på promenaden).