Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa ställena att äta i Niagara Falls

Från fina middagar vid fantastiska utsikter, italiensk mat till utsökt grillat kött. Kolla in de bästa ställena att äta i Niagara Falls.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Bästa ställena att äta i Niagara Falls

De hisnande Niagarafallen | ©Salah Alawadhi

Det är ett sant nöje att äta gott till den spektakulära utsikten över Niagarafallen. Men under hela året kommer tusentals människor för att titta på det imponerande vattenfallet, så ibland är det svårt att hitta ett lugnt och originellt ställe att äta på.

Trots detta är gastronomin i detta gränsområde mellan USA och Kanada mycket rik och varierad och det finns en mängd erbjudanden som passar alla smaklökar. Med priser på mellan 20 och 70 euro finns det allt från lokala rätter med den bästa utsikten till restauranger som specialiserar sig på italiensk mat eller till och med engelsk brunch.

Var man kan äta nära Niagarafallen

Skylon-tornet i Niagarafallen| ©Gary J. Wood
Skylon-tornet i Niagarafallen| ©Gary J. Wood

Om ditt främsta mål med att besöka detta världens underverk är att se det och komma så nära det som möjligt, ger den här listan dig en sammanfattning av de tre bästa ställena där du kan få en ganska privilegierad utsikt tillsammans med en god måltid. Du kanske måste boka i förväg, men det är det värt.

Lokal mat och vacker natur på Table Rock House Restaurant

Om du älskar Niagarafallen och verkligen är intresserad av att få en av de bästa utsikterna i området, är Table Rock House Restaurant ett av de bästa ställena att äta på. Det här stället ser bokstavligen ut att vara byggt på en av sluttningarna närmast vattenfallet och erbjuder en enastående natur.

Restaurangen har en varierad meny med enkla, lokala rätter som inte överskuggar det attraktiva läget, men som gör det möjligt att njuta av kvällen. Dess signaturrätt, smörgås med rökt lax, är en av de mest populära rätterna bland turister, som måste boka i förväg för att få ett bord.

Detaljer av intresse

 • Var: 6650 Niagara Pkwy, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person: €25 till €40.

Den bästa utsikten från Skylon Tower Revolving Dining Room

En annan av de mest spektakulära vyerna över hela Niagarafallen erbjuds av Skylon Tower-byggnaden, ett enormt observationsdäck nära vattenfallet som högst upp har en 360-graders roterande matsal, som erbjuder en panoramautsikt som kan nås från helikopterresor. Tveka inte, boka hela Niagara Falls-upplevelsen med helikoptertur och lunch på Skylon Tower och njut av den med stil.

Rätterna som tillagas i Skylon Tower Revolving Dining Room är perfekta för dejter eller speciella tillfällen tack vare upplevelsen av att äta på hög höjd och den kontinentala stilen och variationen av rätter som får alla gommar att trivas. Den marinerade laxen och skaldjurspastan är några av deras mest populära rätter.

Detaljer av intresse

 • Var: 5200 Robinson St, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person: mellan 40 € och 60 €.

Boka en lunch på Skylon Tower

Romantisk dejt på Morton's Grille

Morton's Grille erbjuder en familjär måltid med lokala råvaror i hjärtat av Niagara Falls. De grillade recepten och de många lokala råvarorna gör det till ett säkert kort för en god kvalitetsmåltid under ditt besök på attraktionen.

Det har också fantastisk utsikt över fallen, men ligger lite längre bort från det trånga turistområdet, så det erbjuder mer lugn och avskildhet om du funderar på att ha en romantisk stund med din partner eller fira en familjesemester. Det stora utbudet av grillad fisk och kött är dess starka sida.

Intressanta detaljer

 • Var: 6740 Fallsview Blvd, Niagara Falls
 • Genomsnittspris per person och besök: mellan 20 € och 40 €.

Boka en 2-dagars rundtur i Niagara Falls

Var man kan äta runt Niagarafallen och staden Niagarafallen

Drottning Charlottes tesalong| ©Queen Charlotte Tea Room
Drottning Charlottes tesalong| ©Queen Charlotte Tea Room

En fantastisk utsikt över Niagarafallen är inte fel, men om du vill fördjupa dig i charmen och traditionerna i staden som omger dessa imponerande fall, bör du prova det stora utbudet av restauranger. Från lokala rätter, baserade på kött och fisk, till internationella rätter. Allt är utformat för att se till att ingen går hungrig.

Smaka på gott vin på vingården Reif Estate Winery

Och om din resa till Niagarafallen är en vinprovarupplevelse kan du besöka Reif Estate Winery och njuta av en vinprovning medan du beundrar den underbara utsikten från vingården.

Du får också lära dig allt om vinframställningsprocessen och historien om dessa populära vingårdar.

Intressanta detaljer

 • Var: 15608 Niagara River Parkway.
 • Genomsnittspris per person: Från €14.

Boka en rundtur på Reif Estate vingård

Njut av en god hamburgare på Hard Rock Coffee

Att njuta av en god burgare är ett annat bra sätt att äta i Niagara Falls och få tillbaka krafterna för resten av dagen, och ett alternativ som inte sviker är Hard Rock Cafe, där du hittar ett brett utbud som passar alla smaker och preferenser.

Intressanta detaljer

 • Var: 5705 Falls Ave, Niagara Falls, ON L2H 6T3, Kanada
 • Genomsnittspris per person: Från €37.

Boka en meny på Hard Rock Cafe

Engelsk stil på Queen Charlotte Tea Room

För den som älskar engelsk mat och stil är restaurangen Queen Charlotte utan tvekan det bästa valet. Detta pittoreska lilla ställe i närheten av Niagara Falls kallas för ett "tea room" och erbjuder en liten bit av England på den nya kontinenten.

Recepten, estetiken och stilen är tydligt engelska, så oavsett om du är sugen på fish and chips under ditt besök i Niagara eller vill ta en paus med ett gott te och några fluffiga sötsaker, är Queen Charlotte rätt ställe för dig.

Intressanta detaljer

 • Var: 5689 Main St, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person: 10 till 15 euro.

Prova ostronen på Tide&Vine Oyster House

Som namnet antyder hyllar Tide&Vine Oyster House ostron och alla produkter som kan komma från havet. Med ett brett utbud av recept och ett starkt fokus på skaldjur är Tide&Vine Oyster House en fantastisk upplevelse för turister som besöker fallen och vill njuta av en förstklassig produkt.

Varje år i juni anordnar denna restaurang en ostronfestival, dess signaturrätt. Men oavsett när du kommer har de färska skaldjur på menyn för att se till att du lämnar platsen med en komplett upplevelse.

Detaljer av intresse

 • Var: 3491 Portage Road, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person: mellan 10 € och 40 €.

Hantverksöl på Taps Brewhouse

För den som inte är ute efter att sitta ner och äta en för- och efterrätt, utan vill njuta av en god hantverksöl och en bit mat, är Taps Brewhouse rätt ställe att gå till. Detta pittoreska lilla ställe ligger nära parkmuseet och erbjuder bra priser.

Deras specialitet är hantverksöl, av vilka du hittar flera alternativ på kran att välja mellan. Det finns också flera vegetariska alternativ som passar alla smaker. På denna prisbelönta bar är en god öl eller lemonad tillsammans med en pizza från huset normen.

Detaljer av intresse

 • Var: 4680 Queen St, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person: 15-30 euro.

Vinodlingarna Two Sisters Vineyards

Om vi går lite längre bort från Niagara Falls Park kan vi hitta en fantastisk upplevelse för våra sinnen på en av de viktigaste vingårdarna i området. Two Sisters Vine yards är en ung vingård som började göra sig ett namn 2007 med sin första vingård, som skryter med att den badar i Niagarafloden.

Förutom en spektakulär rundtur i vingårdarna erbjuder denna magiska plats också en omfattande kulinarisk meny som låter dig njuta av ett gott vin med en ursprungsbeteckning. Min rekommendation är att prova avsmakningsmenyn och låta dig ryckas med av smakerna från detta underbara land.

Detaljer av intresse

 • Var: 240 John Street East, PO Box 608, Niagara on the Lake.
 • Genomsnittspris per person och besök: 80-150 euro.

Det bästa grillade köttet på Brasa Brazilian Steakhouse

Gränsområdet mellan USA och Kanada må ha en lång tradition av steak, men om du letar efter ett ställe där du kan få ett utsökt grillat recept i brasiliansk stil är Brasa Brazilian Steakhouse rätt ställe att gå till. Att njuta av en av den brasilianska matens starka sidor i Niagara Falls privilegierade omgivningar är en fantastisk upplevelse.

Med det bästa av det lokala köttet och den typiska brasilianska tillagningen hittar du en perfekt balans i denna restaurang med en blandning av kulturer som kommer att förhöja och förbättra ditt besök. Bufféstilen gör att du kan välja vilken typ av kött och tillagning du gillar bäst.

Detaljer av intresse

 • Var: 6361 Fallsview Blvd, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person och besök: mellan 30 € och 40 €.

Det bästa av Italien på Casa Mia Ristorante

Vi fortsätter på den inslagna vägen med internationell mat och hittar Casa Mia Ristorante, för alla som älskar pasta och det italienska köket. Det kanske inte är ett av de mest typiska ställena i området, men den här restaurangen tar emot hundratals turister varje dag och är en av de bäst rankade i området.

Casa Mia har flera menyer för olika typer av tillfällen, samt ett brett utbud av pasta, pizza och kött som kommer att förflytta dig till Italien. Restaurangen är särskilt inriktad på par och besökare som vill ha något exklusivt och intimt.

Intressanta detaljer

 • Var: 3518 Portage Road, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person och besök: €40 till €60.

Familjär atmosfär på Betty's Restaurant

Om du vill smälta in i den lokala miljön rekommenderar jag att du äter en bit mat på Betty's Restaurant. Stället har en gammaldags, familjevänlig känsla som gör det till ett utmärkt ställe för barnfamiljer eller semestergrupper.

Dess specialitet är panerad fish and chips, men det finns också flera typer av grönsaker och lokala produkter och några läckra desserter som är perfekta för dem med en söt tand.

Detaljer av intresse

 • Var: 8921 Sodom Road, Niagara Falls.
 • Genomsnittspris per person och besök: 20 till 30 euro.

Boka Niagara Falls 3-dagars rundtur

Niagaras signaturrätter

Putine-rätt| ©Mack Male
Putine-rätt| ©Mack Male

Även om Niagarafallsparken är ett populärt turistområde med ett brett utbud av lokala och internationella restauranger, har Niagararegionen sitt eget unika kök. Flodens betydelse och den frodiga grönskan gynnar lokala produkter och de engelska och amerikanska influenserna är också tydliga.

Dess signaturrätt är poutin, en måltid med friterad potatis, granulerad ost och sås. Dessutom finns det ett brett utbud av fisk och kött, där specialiteten är panerad eller grillad.

Boka en dagsutflykt till Niagarafallen

Budget för lunch vid Niagara Falls Park

Utsikt från Skylon Tower Observation Deck över fallen| ©Ansel Adams
Utsikt från Skylon Tower Observation Deck över fallen| ©Ansel Adams

Priset per person för en måltid vid Niagarafallen varierar mellan 25 € och 80 €, beroende på vad du är ute efter. Glöm inte att detta är ett mycket upptaget turistområde, så priserna kan verka lite uppblåsta när det gäller att äta ute. Men om du tar det lugnt och kollar in det omgivande området kan du hitta några riktiga skatter till överkomliga priser.

Boka en 4-dagars resa till Niagarafallen

Öppettider för lunch, middag och restauranger i parken

Natt vid fallen| ©Ken Lund
Natt vid fallen| ©Ken Lund

Det är vanligt att äta lunch runt kl. 12-13 och middag runt kl. 20. Därför kan du hitta restauranger som är öppna redan kl. 11.00 och erbjuder sina menyer.

I Kanada och norra USA är det vanligt att lunch och middag anpassas efter soluppgång och solnedgång, som på dessa platser tenderar att inträffa tidigare än i de centrala delarna av landet.

Boka en 5-dagars rundtur vid Niagarafallen

Hur fungerar det med dricks i Niagara Falls park restauranger

Tallrik för dricks| ©Lea Latumahina
Tallrik för dricks| ©Lea Latumahina

Det är inte obligatoriskt att ge dricks i Niagarafallen, vilket det inte är någon annanstans i USA. Men på grund av tradition och kultur i Niagara Falls ses det inte med blida ögon om man efter god service och en trevlig måltid inte uppmuntras att lämna lite extra. Dricks är vanligtvis mellan 15% och 20% av den totala notan.

Boka en 2-dagars rundtur vid Niagarafallen