Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa ställena att äta i Niagara Falls

De bästa ställena att äta i Niagara Falls är allt från fina middagar i storslagna lusthus till italiensk mat, läckra grillade kötträtter och de mest fluffiga sötsakerna. Kolla in de bästa ställena att äta i Niagara Falls.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Bästa ställena att äta i Niagara Falls

Hisnande Niagarafall | ©Salah Alawadhi

En god måltid till den spektakulära utsikten över Niagarafallen är en av de saker du måste göra under ditt besök i detta världsunder. Under hela året är det dock tusentals turister som vill tillbringa dagen med att titta på det mäktiga vattenfallet, så det är ibland svårt att hitta ett lugnt och originellt ställe att äta på.

Trots detta är gastronomin i detta gränsområde mellan USA och Kanada mycket rik och varierad, och det finns en mängd erbjudanden som passar alla smaklökar. På gatorna runt fallen finns det restauranger med priser mellan 20 och 70 euro, från lokala rätter med den bästa utsikten till restauranger som specialiserar sig på italiensk mat eller till och med engelsk brunch.

Matställen i närheten av Niagarafallen

Skylon Tower vid Niagarafallen| ©Gary J. Wood
Skylon Tower vid Niagarafallen| ©Gary J. Wood

Om ditt främsta mål när du besöker detta världsunder är att se det och komma så nära det som möjligt, får du i den här listan en sammanfattning av de tre bästa platserna där du kan få en ganska privilegierad utsikt tillsammans med en utsökt måltid. Du kanske måste boka i förväg eftersom det är en så turisttät plats, men det är värt det.

Lokal mat och landskap på Table Rock House Restaurant

Om du älskar Niagarafallen och verkligen vill ha en av de bästa vyerna i området är Table Rock House Restaurant ett av de bästa ställena att äta på. Det ser ut som om stället är byggt på en av sluttningarna närmast fallen och erbjuder en oöverträffad natur.

Restaurangen har en varierad meny med enkla, lokala rätter som inte överskuggar det attraktiva läget, men som gör det till en trevlig kväll. Dess signaturrätt, smörgåsen med rökt lax, är en av de mest populära rätterna bland turister, som måste boka i förväg för att få ett bord.

Intressanta detaljer

 • Var: 6650 Niagara Pkwy, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person: mellan 25 och 40 euro.

Bästa utsikten på Skylon Tower Revolving Dining Room

En annan av de mest spektakulära vyerna över hela Niagarafallen erbjuds av Skylon Tower, ett enormt utsiktsdäck nära vattenfallet som på toppen har en restaurang som gör en 360 graders vändning och erbjuder en panoramautsikt som kan nås från helikopterturer.

Rätterna som tillagas i Skylon Tower Revolving Dining Room är idealiska för dejter eller speciella tillfällen, eftersom de ger en upplevelse av att äta på hög höjd och den kontinentala och varierade stilen övertygar alla smaklökar. Marinerad lax eller pasta med skaldjur är de mest kända rätterna.

Intressanta detaljer

 • Var: 5200 Robinson St, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person: mellan 40 och 60 euro.

Romantisk träff på Morton's Grille

Morton's Grille erbjuder sina gäster en välbekant och lokal måltid i hjärtat av Niagarafallen. De grillade recepten och de olika lokala råvarorna gör det till ett säkert kort för en välsmakande måltid av hög kvalitet när du besöker sevärdheterna.

Det har också en privilegierad utsikt över vattenfallen, men ligger lite längre bort från det trånga turistområdet, så det erbjuder mer lugn och avskildhet om du funderar på att ha en romantisk stund med din partner eller fira en familjesemester. Det stora utbudet av grillad fisk och kött är dess starka sida.

Intressanta detaljer

 • Var: 6740 Fallsview Blvd, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person och besök: mellan 20 och 40 euro.

Boka en 2-dagars resa till Niagarafallen

Var du kan äta runt Niagarafallen och i din stad

Drottning Charlottes tesalong| ©Queen Charlotte Tea Room
Drottning Charlottes tesalong| ©Queen Charlotte Tea Room

En bra utsikt över Niagarafallen är inte dåligt, men om du vill fördjupa dig i charmen och traditionen i den stad som omger dessa imponerande vattenfall är det bästa du kan göra att prova det stora utbudet av restauranger som erbjuds. Från lokala rätter baserade på kött och fisk till internationella rätter. Allt är utformat för att ingen ska behöva gå hungrig.

Engelsk distinktion på Queen Charlotte Tea Room

För dem som älskar engelsk mat och stil är Queen Charlotte Restaurant definitivt det bästa valet. Detta pittoreska lilla ställe i närheten av Niagarafallen, som kallas "tearoom", är en liten bit av England på den nya kontinenten.

Recepten, estetiken och stilen är tydligt engelska, så oavsett om du är sugen på fish and chips när du besöker Niagara eller om du vill ta en paus med ett gott te och några söta godbitar, är Queen Charlotte rätt ställe för dig.

Intressanta detaljer

 • Var: 5689 Main St, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person: mellan 10 och 15 euro.

Prova ostron på Tide&Vine Oyster House

Som namnet säger är restaurangen en hyllning till ostron och alla produkter som kommer från havet. Tide&Vine Oyster House har ett brett utbud av recept och fokuserar på fisk och skaldjur och är en upplevelse för turister som besöker Falls och vill njuta av en förstklassig produkt.

I juni varje år anordnar restaurangen en ostronfestival, som är dess signaturrätt. Men oavsett när du kommer, har restaurangen färska skaldjur som gör att du kan lämna stället med en komplett upplevelse.

Intressanta detaljer

 • Var: 3491 Portage Road, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person: mellan 10 och 40 euro.

Hantverksöl på Taps Brewhouse

För personer som inte vill äta en för- och efterrätt utan vill njuta av en god hantverksöl och en bit mat är Taps Brewhouse rätt ställe att vara på. Denna pittoreska plats ligger nära parkens museum och erbjuder bra priser.

Deras specialitet är hantverksöl, som du kan välja mellan flera olika alternativ på kran. Det finns också flera vegetariska alternativ för alla smaker. I den här prisbelönta baren dominerar en god öl eller lemonad tillsammans med en huspizza.

Intressanta detaljer

 • Var: 4680 Queen St, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person: mellan 15 och 30 euro.

Källaren på Two Sisters Vineyards

Om vi rör oss lite längre bort från Niagara Falls Park kan vi hitta en fantastisk upplevelse för våra sinnen i en av de viktigaste vingårdarna i området. Two Sisters Vineyards är en ung vingård som började göra sig ett namn 2007 med sin första vingård, som har en vingård som badar i Niagarafloden.

Förutom en spektakulär rundtur i vingårdarna erbjuder denna magiska plats också en omfattande kulinarisk meny där du kan njuta av ett gott vin med ursprungsbeteckning. Jag rekommenderar att du provar avsmakningsmenyn och låter dig hänföras av smakerna från detta underbara land.

Intressanta detaljer

 • Var: 240 John Street East, PO Box 608, Niagara-on-the-Lake, Niagara on the Lake
 • Genomsnittligt pris per person och besök: mellan 80 € och 150 €.

Det bästa grillade köttet på Brasa Brazilian Steakhouse

Gränsområdet mellan USA och Kanada må ha en lång tradition av stek, men om du letar efter ett ställe där du kan få ett utsökt grillat recept i brasiliansk stil är Brasa Brazilian Steakhouse rätt ställe att gå till. Att njuta av en av de starkaste delarna av brasiliansk mat i Niagara Falls privilegierade miljö är en fantastisk upplevelse.

Med det bästa av det lokala köttet och den typiska brasilianska tillagningen hittar du en perfekt balans mellan olika kulturer i den här restaurangen som kommer att förhöja och förbättra ditt besök. Buffén ger dig möjlighet att välja vilken typ av kött och tillagning du tycker bäst om.

Intressanta detaljer

 • Var: 6361 Fallsview Blvd, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person och besök: mellan 30 och 40 euro.

Det bästa av Italien på Casa Mia Ristorante

På den internationella matlinjen hittar vi Casa Mia Ristorante, för alla som älskar pasta och italiensk gastronomi. Det kanske inte är ett av de mest typiska ställena i området, men restaurangen tar emot hundratals turister varje dag och är en av de bäst rankade i området.

Casa mía har flera olika menyer för olika typer av tillfällen, samt ett brett utbud av pasta, pizza och kött som förflyttar dig till Italien. Den är särskilt inriktad på par och besökare som vill ha något exklusivt och intimt.

Intressanta detaljer

 • Var: 3518 Portage Road, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person och besök: mellan 40 och 60 euro.

Familjestämning på Betty's Restaurant

Om du vill smälta in i de typiska landskapen och utrymmena i området rekommenderar jag att du äter en bit mat på Betty's Restaurant. Här finns en gammaldags, familjär atmosfär som gör att den rekommenderas varmt för barnfamiljer och semestergrupper.

Dess specialitet är panerad fisk och pommes frites, men det finns också flera olika typer av rätter baserade på grönsaker och lokala produkter samt läckra efterrätter som är idealiska för dem som är sötsugna.

Intressanta detaljer

 • Var: 8921 Sodom Road, Niagara Falls
 • Genomsnittligt pris per person och besök: mellan 20 och 30 euro.

Boka en 3-dagars resa till Niagarafallen

Typiska Niagara-rätter

Putinfat| ©Mack Male
Putinfat| ©Mack Male

Även om Niagara Falls Park är ett populärt turistområde med ett brett utbud av lokala och internationella restauranger har Niagara-regionen sitt eget unika kök. Floden och den frodiga grönskan är viktiga för de lokala produkterna och de engelska och amerikanska influenserna är också tydliga.

Den mest kända rätten är poutin, en måltid med stekt potatis, ost och sås. Det finns också ett stort utbud av fisk och kött, där specialiteten är panerad eller grillad.

Budget för måltider i Niagara Falls Park

Utsikt från Skylon Tower Observation Deck mot vattenfallen| ©Ansel Adams
Utsikt från Skylon Tower Observation Deck mot vattenfallen| ©Ansel Adams

Det ungefärliga priset per person för en måltid vid Niagarafallen varierar mellan 25 och 80 euro, beroende på vad du vill ha.

Glöm inte att detta är ett mycket livligt turistområde, så priserna kan verka lite överdrivna när det gäller att äta ute. Men om du tar det lugnt och ser dig omkring kan du hitta riktiga skatter till överkomliga priser.

Öppettider för lunch, middag och restauranger i parken

Natt vid vattenfallen| ©Ken Lund
Natt vid vattenfallen| ©Ken Lund

Det är vanligt att äta lunch runt 12-13 och middag runt 20.00. Därför finns det restauranger som öppnar redan klockan 11 och erbjuder sina menyer och a la carte-menyer.

Det är typiskt för det kanadensiska området, liksom för norra USA, att lunch och middag anpassas till tiderna för soluppgång och solnedgång, som på dessa platser tenderar att inträffa tidigare än i de centrala delarna av landet.

Hur dricks fungerar på restauranger i Niagara Falls Park

Spetsplatta| ©Lea Latumahina
Spetsplatta| ©Lea Latumahina

Det är inte obligatoriskt att ge dricks i Niagarafallen, och det är inte heller obligatoriskt att ge dricks i någon del av USA. På grund av tradition och kultur är det dock inte populärt att efter god service och en trevlig måltid inte vilja lämna lite extra. Dricks är vanligtvis mellan 15 och 20 % av den totala notan.

Boka din Niagara Falls-tur