Cave of the Winds i Niagara Falls

Cave of Winds är en av Niagaras främsta attraktioner. Du har den bästa utsikten över vattenfallet och du kan ta ett djupdyk i denna otroliga vildmark.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Cave of the Winds i Niagara Falls

Vindarnas grotta från Fallsviews gångbro | ©John Linton

Att besöka Cave of the Winds är en fantastisk upplevelse. Och rekommenderas varmt för alla som vill njuta av en resa till Niagarafallen. Det är utan tvekan en av Niagaras bästa attraktioner.

Trots sitt namn är det inte så mycket ett grottrelaterat besök. Snarare är det en snabb och enkel tillgång till den nedre delen av floden där du kan se några av de mest hisnande vyerna över Niagarafallen.

Njut av ett besök i Cave of the Winds i Niagarafallen

Ingång till Cave of the Winds| ©KristyB
Ingång till Cave of the Winds| ©KristyB

Grottorna ligger på en ö mitt i en flod. Besöket börjar med en hissfärd ner. Det är varken mer eller mindre än en 50 meter lång nedstigning som lämnar oss på en plattform som vi måste gå längs. Vi måste naturligtvis vara väl utrustade med en poncho och sandaler. Denna stig leder er till Hurricane Desk, en utsiktsplats med utsikt över ett av de mest imponerande fallen i Niagarafallen: Bridal Veil.

Denna attraktion kan endast besökas efter att ha betalat en inträdesavgift till Niagara Falls State Park. De tillgängliga turerna inkluderar vanligtvis entréavgiften, så du behöver inte oroa dig för att köpa den separat. Du kan boka online för så lite som 56 €. På så sätt får du bättre rabatter och, viktigast av allt, du sparar på köer! Vi kommer att gå in på detta mer i detalj senare.

Hur länge varar ett besök i Cueva de los Vientos?

Turer till Cueva de los Vientos varar vanligtvis mellan 4 och 5 timmar. Särskilt eftersom de består av flera etapper, t.ex. rundvandringen på gångvägen och utsikten över fallen från Hurricane Desk och andra observationspunkter.

Boka en rundtur i Vindarnas grotta

Besök Cave of the Winds genom att boka en organiserad rundtur till Niagarafallen

Cave of the Winds hem| ©Deborah Osborne
Cave of the Winds hem| ©Deborah Osborne

Det finns många turer som kommer att introducera dig till Cave of the Winds när du bokar din Niagara Falls-tur. Det är upp till dig vad du vill njuta av. Till exempel finns det turer:

  • Som inkluderar en båtkryssning på floden som badar Goat Island, där denna naturattraktion ligger.
  • Många av dem inkluderar också transport från hotellet och en reseledare som berättar om naturattraktionens särdrag.
  • Och om du reser med barn till Niagarafallen och vill att upplevelsen ska vara lärorik finns det turer med pedagogisk inriktning.

Hur ser en organiserad tur till Cave of the Winds ut?

Det beror på vilken typ av rundtur du bokar. Alla kan inkludera aktiviteter som andra inte gör. Till exempel ett besök på den kanadensiska sidan av Niagarafallen. I allmänhet inkluderar alla en guide som kommer att förklara allt du kommer att se. På vissa turer följer guiden faktiskt med besökarna under busstransporten.

Du kommer vanligtvis att försesmed allt du behöver för turen. Det vill säga en mackintosh och sandaler. Detta är dock en punkt som du bör konsultera villkoren för den specifika tur du vill boka. Det är dock alltid tillrådligt att ta med en väska för att förvara dina skor.

Boka en rundtur till Niagarafallen

Följ dessa tips för att besöka Cave of the Winds vid Niagarafallen

Börja turen till Cave of the Winds| ©Bobistraveling
Börja turen till Cave of the Winds| ©Bobistraveling

Våra råd om hur du väljer den bästa rundturen till Niagarafallen är i princip tvåfaldiga. Det första är att se till att turen inkluderar ett besök på den kanadensiska sidan. Kom ihåg att Niagarafallen sträcker sig över gränsen mellan USA och Kanada. Det är av den anledningen som vissa turer till Cave of the Winds också inkluderar ett besök på den kanadensiska sidan. Om du slutligen väljer en sådan tur, glöm inte att ta med dig ditt pass.

Det andra tipset är att vara uppmärksam på vädret. Från april till november är turerna något längre tack vare det goda vädret. Detta är inte fallet under de kallare månaderna, då det inte är möjligt att komma lika nära fallen. Så om du är ute efter en helt uppslukande upplevelse är det bäst att välja de varmare månaderna, även om det är en upplevelse i sig att besöka Niagarafallen på vintern.

När du har valt ditt bästa alternativ kan du boka online. Var noga med att kontrollera vilka avbokningsalternativ som finns. Vissa turer inkluderar återbetalning vid avbokning minst 24 timmar i förväg, och till och med gratis avbokning. Även gratis avbokning är en fördel vid oförutsedda omständigheter!

Boka en rundtur till Niagarafallen

Besök Cave of the Winds med egna ögon på din rundtur till Niagarafallen

Karta över Niagara Falls State Park| ©Larry Koester
Karta över Niagara Falls State Park| ©Larry Koester

Om du vill åka på egen hand när du har bokat din rundtur i Niagarafallen från New York kan du alltid boka din biljett online eller köpa den direkt från biljettkontoret i Niagarafallen. Detta görs vanligtvis på Cave Winds Plaza, som ligger på Goat Island. Fördelen med att kunna planera i din egen takt är att du kan bestämma om du vill besöka fallen från den amerikanska eller kanadensiska sidan. Detta är ett alternativ som inte alla guidade turer erbjuder.

Vilka resealternativ finns tillgängliga för dig?

Det är också mycket viktigt att planera din resa. Rundresor inkluderar vanligtvis det i priset, något du måste tänka på på egen hand om du bestämmer dig för att göra det ensam. Oavsett om du vill göra resan med buss eller hyrbil bör du veta att resan från New York till Niagarafallen tar mellan 6 och 7 timmar.

Behöver jag ta med utrustning?

Ett annat tips är att ta med en ryggsäck eller väska för att förvara dina skor under ditt besök i Cave of the Winds. Väl där kommer du att få några sandaler så att du kan gå bekvämare. Det är därför en bra idé att ha en plats där du tillfälligt kan förvara dina skor.

Hur man hittar Cave of the Winds en gång i Niagara Falls State Park

Vindarnas grotta ligger på Goat Island, där Niagara Falls State Park ligger. Specifikt är det vid den nordvästra änden av ön. Du kan ta dig till Cave of the Winds på flera olika sätt. Det vanligaste sättet är med buss eller båt. Dessa alternativ tillhandahålls ofta av det reseföretag du anlitar.

Om du vill åka till Niagara Falls State Park på egen hand är det möjligt att ta bussen direkt från närliggande städer som Lornamead. Även från Niagara Falls International Airport, en restid på cirka 50 minuter.

Boka en rundtur i Cave of the Winds

Fundera på hur mycket det kostar att besöka Cave of the Winds på din resa till Niagara

Biljettkontor för att köpa inträde till Cave of the Winds| ©Sabiy Qnzyat
Biljettkontor för att köpa inträde till Cave of the Winds| ©Sabiy Qnzyat

Priserna beror på vilken säsong du vill besöka Cave of the Winds. Från 1 maj till 30 november, då vädret är som bäst, är priserna 12 USD för vuxna, 9 USD för barn mellan 6 och 12 år och gratis inträde för barn upp till 5 år. Biljetter kan dock endast köpas via Niagara Falls State Park när man väl är på plats.

Från och med den 1 december börjar de kallare månaderna, då besöken är kortare och upplevelsen av säkerhetsskäl är mindre uppslukande. Det är därför priset är väsentligt reducerat. Under den här säsongen kostar biljetterna 7 USD för vuxna, 5 USD för barn 6-12 år och gratis för barn 0-5 år.

Så tänk på detta och lägg till det i priset för resan till Niagarafallen från New York.

Boka en resa till Niagarafallen

Passar det alla att besöka Cave of the Winds?

Människor som njuter av turen| ©Bobistraveling
Människor som njuter av turen| ©Bobistraveling

Att besöka Cave of the Winds är i princip lämpligt för alla oavsett ålder. Det är dock sant att en del av besöket innebär en promenad längs gångbroar. En aktivitet som kan vara något olämplig för äldre besökare. Det är också en karg naturmiljö, så tillgängligheten för rullstolsburna är mycket begränsad.

Boka en rundtur i Cueva de los Vientos

Och efter besöket... var kan jag äta lunch i Niagara Falls?

Utsikt från Skylon Tower-restaurangen| ©Mark
Utsikt från Skylon Tower-restaurangen| ©Mark

När du har gjort turen behöver du inte omedelbart återvända till ett bebyggt område för att äta. När du bokar din rundtur i Niagarafallen bör du komma ihåg att det finns gott om mat i och omkring Niagarafallen. Från restauranger till glassbarer.

Så du behöver inte oroa dig för det: här hittar du alternativ på var du kan äta i Niagara Falls.

Boka en rundtur till Niagarafallen

Vad du kan se vid Cave of the Winds när du besöker Niagarafallen

Restaurangen på tornet Hurricane Deck| ©Todd Fowler
Restaurangen på tornet Hurricane Deck| ©Todd Fowler

Att besöka Cave of the Winds är en helt uppslukande upplevelse som du kan njuta av på din Niagara Falls-tur från New York. Den består av flera "steg" eller ögonblick. Dessa är som följer:

  • Nedstigningi flodravinen: En 50 meter lång resa med hiss.
  • Gå längs gångbroarna: Röda plattformar som tar dig, mellan utsikten och vattenbruset, till en privilegierad observationsplats.
  • Hurricane Desk Lookout: Utsiktspunkten från vilken man kan se det största vattenfallet på den amerikanska sidan: det som kallas Bridal Veil.

Boka en rundtur till Niagarafallen

Är det värt att besöka Cave of the Winds vid Niagarafallen?

Utsikt från toppen av gångvägen| ©Bobistraveling
Utsikt från toppen av gångvägen| ©Bobistraveling

Naturligtvis är det värt det! Med sitt 51 meter höga vattenfall är Niagarafallen en av de mest imponerande naturattraktionerna i världen. Cave of the Winds är i detta avseende ett oslagbart sätt att komma nära dem, eftersom du kommer att kunna betrakta dem från en av de bästa platserna. Faktum är att det anses vara det bästa stället att se fallen på den nordamerikanska sidan.

Och att besöka denna attraktion är mycket mer än att bara njuta av panoramautsikten eller ta bra foton. Det är en intressant aktivitet för dem som älskar äventyr. Även om miljön är helt försäkrad är det en unik upplevelse att kunna gå längs gångvägarna med de imponerande vattenfallen i bakgrunden.

Kompletterande aktiviteter till Cave of the Winds i Niagarafallen

Som du kan se är Cave of the Winds en av de bästa attraktionerna i Niagara Falls. När du väl har fått chansen att se den kan du komplettera ditt besök med några av de utställningar som äger rum här. En av de mest intressanta är paviljongen World Changed Here.

Här kan du ta reda på hur Nikola Tesla använde kraften i fallande vatten för att skapa växelström. Du kan också upptäcka hur man besökte fallen förr i tiden, när det var mycket mer komplicerat att ta sig dit och platsen var mer avlägsen och svårtillgänglig.

Boka en rundtur vid Niagarafallen