Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Helikoptertur Niagarafallen

Att flyga över Niagarafallen är en otrolig upplevelse där man får uppleva den vildaste av natur. Ombord på helikoptern kommer du att kunna besöka de viktigaste vattenfallen och ta det bästa fotot.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Helikoptertur Niagarafallen

Flygning över Niagara | © Shankar S.

Att besöka Niagarafallen från himlen i en helikopter är något man inte får göra varje dag. Du kan välja mellan olika flygalternativ som passar dina önskemål och ditt schema.

Det mest populära är en kort flygning över den mest spektakulära gränsen mellan USA och Kanada där du får se de mest fotogeniska vattenfallen. Om du också vill ha ett andra perspektiv från höjderna är en flygning med lunch på Skylon Tower 236 meter ovanför fallen något för dig. Och för de mer exklusiva finns det inget bättre än en privat flyg ning för att njuta av landskapet med ett glas vin i handen.

Helikopterflygningar över Niagarafallen ser ut så här

Helikopterbilder av fallen| ©Zachary DeBottis
Helikopterbilder av fallen| ©Zachary DeBottis

Om du har kommit till Niagarafallen efter en resa till New York har du kanske tagit en helikoptertur över Manhattan. I så fall vet du att det inte är helt billigt, och samma sak gäller för fallen. Men oroa dig inte, du har flera alternativ för att njuta av upplevelsen att flyga över magnifika landskap utan att belåna resten av din nordamerikanska semester.

De korta flygningarna

Det billigaste alternativet är en 12-minuters helikopterflygning som tar dig över områdets naturliga landmärken, inklusive Whirlpool Rapids och Horseshoe, American och Bridal Veil Falls, samt en fantastisk panoramautsikt. Om du vill uppleva och se detta naturlandskap från luften är detta alternativet för dig. Det finns tillgängligt för cirka 140 euro.

Långa flygningar

Längre flygningar, runt 20 minuter, är dyrare och kan kosta runt 280 euro. I Niagarafallen finns det turer som erbjuder flygningar på **upp till fyrtio minuter totalt inklusive lunch vid Skylon Tower som gör att du kan njuta av flodlandskapet från två olika perspektiv. Helikopterflygningen tar dig över Whirlpool Rapids och Horseshoe, American och Bridal Veil Falls. Till detta kommer en andra upplevelse från Skylon Tower. Där njuter ni av en lunch med lokala råvaror. Jag rekommenderar att du frågar om de viner som produceras där.

Om du planerar att äta i det lugna området: Skylon Tower är inte ditt enda alternativ. Här är några fler rekommendationer om var man kan äta lunch i Niagara Falls.

Guiden, ett mervärde för resan

Alla flygningar har en specialiserad guide som ser till att du inte missar en enda detalj. Känslan du får när du är där uppe kommer förmodligen att vara så intensiv att du inte vet vad du tittar på. Guiden som följer med dig kommer att berätta och när du väl är nere i parken kommer du att kunna relatera Niagarafallens huvudattraktioner till det underverk du såg från ovan.

Boka en dagstur till Niagarafallen

Vi jämför olika alternativ för att flyga över Niagarafallen med helikopter

Helikoptern är redo att starta din resa över fallen| ©Todd Dow
Helikoptern är redo att starta din resa över fallen| ©Todd Dow

Du har redan sett att beroende på din budget har du olika alternativ när det gäller att besöka Niagarafallen med helikopter, men du kanske fortfarande tvekar. Här är en jämförelse av de två huvudturerna:

  • Den mest populära
  • Ungefärligt pris: Från 140 euro
  • Flygtid: Cirka 12 minuter
  • Lunch ingår: Nej
  • Schema: Dagtid
  • Lunch på hög höjd
  • Ungefärligt pris: Från 280€.
  • Flygtid: Ca 20 min
  • Lunch ingår: Ja
  • Tidtabell: Från kl. 9.00

Boka en rundtur vid Niagarafallen

Vad du kommer att se vid Niagarafallen

Utsikt med helikopter| ©Todd Dow
Utsikt med helikopter| ©Todd Dow

Enkelt: en av de mest spektakulära naturliga gränserna mellan två länder. USA och Kanada har sin geografiska gräns i detta område av de stora sjöarna vid Niagarafloden, som förbinder sjöarna Ontario och Erie.

Fallen

Niagarafallen består huvudsakligen av tre vattenfallszoner. Det största är Horseshoe Falls, även känt som Canadian Falls, som skiljer de två länderna åt. De andra två, något mindre, är de amerikanska fallen och Bridal Veil. De två sistnämnda ligger i delstaten New York och skiljs åt av Luna Island. Goat Island skiljer Bridal Veil från Horseshoe, och du kommer också att se Whirlpool Rapids.

Niagarafallen är det största och mest kraftfulla vattenfallet i Nordamerika. När det är som störst rör det sig med 168 000 m3 vatten, en naturskönhet som är värd ett besök.

Bortom vattnet

Helikopterresan ger dig dessutom möjlighet att se staden Toronto på avstånd och Niagara-on-the-Lake mycket närmare. Ja, det är namnet på den kanadensiska stad som ligger närmast fallen och som också är känd för sina vingårdar. Och som om inte det vore nog kan du ta del av den nordamerikanska kontinentens historia genom att besöka Fort George, en militärbyggnad som byggdes av britterna på 1790-talet.

Ta reda på varför det är värt att besöka Niagarafallen med helikopter

Fallen| ©Tony Manco
Fallen| ©Tony Manco

Oss emellan, hur många gånger i livet kommer du att besöka Niagarafallen? Du har tur om du upprepar det, men om din bucket list är oändlig som min, måste du få ut det mesta av din resa till Niagarafloden. Och jag kan inte tänka mig något bättre sätt än att göra det från luften om dina besparingar tillåter det.

Att njuta av Niagarafallens storslagenhet är oöverträffat. Om du bara ser det från marken eller ombord på en färja ser du bara en liten del av hela landskapet. Och perspektivet kommer inte att vara detsamma som från ett fågelperspektiv. Du rör dig upp och ner för vattenfallen och uppskattar deras 50 meter långa fall på ett unikt sätt. En resa som denna förtjänar en perfekt avslutning.

Här är några andra turer som du kan göra på den amerikanska sidan av fallen.

Bästa tiden att besöka Niagarafallen från luften

En annan vy av Niagara| ©Shankar S
En annan vy av Niagara| ©Shankar S

Helikopterflygningar över Niagarafallen är tillgängliga året runt, men varje säsong erbjuder olika egenskaper som du bör ta hänsyn till.

Bästa tiden på året

Sommaren är definitivt den bästa tiden på året att flyga över Niagarafallen. Juni till augusti är högsäsong, med allt vad det innebär av högre priser och fler besökare, men temperaturerna är idealiska och alla attraktioner är öppna. På våren blommar de botaniska trädgårdarna och på hösten skördas druvorna och temperaturerna är fortfarande behagliga. På vintern, med temperaturer under noll grader, är det bara de mest våghalsiga som tar helikopterflygningen, men se upp! Att besöka Niagarafallen på vintern kan vara en riktig upplevelse; uteslut inte det.

Här är en länk med alla detaljer om vädret i området under hela året och en artikel om den bästa tiden att besöka Niagara Falls Park.

Vilken är den bästa tiden att besöka

När som helst på dagen är det en bra tid att besöka Niagarafallen med helikopter om solen skiner. Kvällsljuset ger dock landskapet en speciell charm. Molnen och horisonten får en orange färg som kommer att se fantastisk ut på alla foton du kan ta.

Vad du bör tänka på innan du bokar din helikoptertur till Niagarafallen

Passagerare njuter av turen| ©Todd Dow
Passagerare njuter av turen| ©Todd Dow

Helikopterflygningen i Niagarafallen är öppen för alla och är helt säker. Barn över två år kommer inte att ha några problem med att delta i aktiviteten, men för spädbarn och gravida kvinnor rekommenderas det inte. Mitt råd är dock att om du funderar på att flyga med barn, välj ett annat alternativ bland de många aktiviteter som du kan göra med barn i Niagara Falls eftersom det är möjligt att de små kan bli rädda och du kanske inte kan njuta av resan till fullo.

Säkerhet

Helikopterturer i Niagarafallen är helt säkra. De har varit i drift i årtionden med erfarna piloter och helikoptrar i perfekt skick. Innan ombordstigning får du en kort utbildning för att göra din flygning så bekväm som möjligt och för att undvika riskfyllda situationer.

Helikoptermodell

De helikoptrar som används för att flyga över Niagarafallen är toppmoderna. Två av de modeller som används är BELL 206 LONGRANGER och BELL 206 JETRANGER.

Tips på hur du får ut det mesta av din helikoptertur över Niagarafallen

Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph

Gör kameran redo för de bästa bilderna

Dina sociala medier kommer att surra när du lägger upp bilder som du tar ombord på helikoptern. Oavsett om det är en mobiltelefon med en bra kamera eller en mer professionell enhet, se till att den är i bästa skick för att få den perfekta bilden. Men ägna inte hela resan åt att titta på landskapet genom en lins, utan njut av upplevelsen eftersom tid är pengar.

Kontrollera väderprognosen

Aktiviteten kan inte genomföras vid regn eller dålig sikt. Därför bör du kontrollera väderprognosen för att se till att solen skiner och njuta av flygningen i det bästa vädret.

Ta med varma kläder

Tänk på att temperaturen ombord på helikoptern kommer att vara lägre än på marken, så det är en bra idé att packa ner varma kläder. Årstiden kommer också att avgöra vad du ska packa.

Tänk framåt och var förberedd

En helikoptertur över Niagarafallen är förmodligen något du bara kommer att göra en gång i livet. Så lämna dina nerver bakom dig och fokusera på upplevelsen. Även om du aldrig har flugit i en helikopter tidigare kommer instruktörerna att få dig att känna dig bekväm så att du kan övervinna eventuella hinder. Om du är benägen att drabbas av åksjuka eller yrsel bör du rådfråga en läkare eller specialist så att du är förberedd för aktiviteten. Det vore verkligen synd att backa ur.