Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Helikoptertur Niagarafallen

Att flyga över Niagarafallen är en otrolig upplevelse för att uppskatta den vildaste naturen. Ombord på helikoptern kan du se de viktigaste vattenfallen och ta de bästa bilderna.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Helikoptertur Niagarafallen

Flygning över Niagara | © Shankar S.

Att besöka Niagarafallen från himlen i en helikopter är något man inte får göra varje dag. Du kan välja mellan olika flygalternativ som passar dina önskemål och ditt schema.

Denmest populära är en kort flygning över den mest spektakulära gränsen mellan USA och Kanada där du kan se de mest fotogeniska vattenfallen. Om du också vill ha ett andra perspektiv från höjden är en flygning med lunch vid Skylon Tower 236 meter ovanför fallen något för dig. Och för de mer exklusiva finns det inget bättre än en privat flygning för att njuta av landskapet med ett glas vin i handen.

Helikopterflygningar över Niagarafallen

Bilder från helikoptern från Falls| ©Zachary DeBottis
Bilder från helikoptern från Falls| ©Zachary DeBottis

Om du har kommit till Niagarafallen efter en resa till New York har du kanske tagit en helikoptertur över Manhattan. Om så är fallet vet du att det inte är helt billigt, och detsamma gäller för fallen. Men oroa dig inte, för du har ett antal alternativ för att njuta av upplevelsen av att flyga över ett magnifikt landskap utan att behöva belåna resten av din semester i Nordamerika.

Korta flygningar

Det billigaste alternativet är en 12-minuters helikopterflygning där du får se områdets naturliga landmärken, inklusive Whirlpool Rapids och Horseshoe, American och Bridal Veil Falls, samt en fantastisk panoramautsikt. Om du vill uppleva upplevelsen och se detta naturlandskap från luften är detta alternativet för dig. Den är tillgänglig för cirka 140 euro.

Långa flygningar

Längre flygningar, cirka 20 minuter, är dyrare och kan kosta cirka 280 euro. I Niagarafallen finns det turer som erbjuder flygningar på **upp till fyrtio minuter totalt, inklusive lunch vid Skylon Tower, så att du kan njuta av flodlandskapet från två olika perspektiv. Helikopterflygningen tar dig över Whirlpool Rapids och Horseshoe, American och Bridal Veil Falls. Du får dessutom en andra upplevelse från Skylon Tower. Där kan du njuta av en lunch med lokala produkter. Jag rekommenderar att du frågar om de viner som produceras på plats.

Om du planerar att äta i ett lugnt område: Skylon Tower är inte det enda alternativet. Här är några fler rekommendationer om var du kan äta lunch i Niagarafallen.

Guiden, ett mervärde för utflykten

Alla flygningar har en specialiserad guide som ser till att du inte missar någon detalj. Känslan du får när du är där uppe är förmodligen så intensiv att du inte vet vad du tittar på. Guiden som följer med dig kommer att berätta för dig och när du väl är nere i parken kommer du att relatera Niagarafallens huvudattraktioner till det underverk som du såg från ovan.

Boka en dagstur till Niagarafallen

Vi jämför alternativen för att flyga över Niagarafallen med helikopter

Helikoptern är redo att påbörja resan över fallen| ©Todd Dow
Helikoptern är redo att påbörja resan över fallen| ©Todd Dow

Du har redan sett att det finns olika alternativ beroende på din budget när det gäller att besöka Niagarafallen med helikopter, men du kanske fortfarande tvekar. Här är en jämförelse mellan de två huvudturerna:

  • Mest populära
  • Ungefärligt pris: Från 140 €
  • Flygtid: Ca. 12 minuter
  • Lunch ingår: Nej
  • Schema: Dagtid
  • Lunch på höjderna
  • Ungefärligt pris: Från 280€.
  • Flygtid: ca 20 minuter
  • Lunch ingår: Ja
  • Tidtabell: Från kl. 9.00.

Boka en Niagara Falls-tur med natttur

Vad du kommer att se vid Niagarafallen

Helikoptervy| ©Todd Dow
Helikoptervy| ©Todd Dow

Enkelt: en av de mest spektakulära naturliga gränserna mellan två länder. USA och Kanada har sin geografiska gräns i detta område av de stora sjöarna vid Niagarafloden, som förbinder sjöarna Ontario och Erie.

Niagarafallen

Niagarafallen består huvudsakligen av tre vattenfall. Det största är Horseshoe Falls, även känt som Canadian Falls, som skiljer de två länderna åt. De andra två, något mindre, är American Falls och Bridal Veil. De två sistnämnda ligger i delstaten New York och skiljs åt av Luna Island. Goat Island skiljer Bridal Veil från Horseshoe, och du kan också se Whirlpool Rapids.

Niagarafallen är det största och mest kraftfulla vattenfallet i Nordamerika. När den är som störst rör den 168 000 m3 vatten, en naturskönhet som är värd att besöka.

Bortom vattnet

Under helikopterturen kan du också se staden Toronto i fjärran och Niagara-on-the-Lake mycket närmare. Ja, det är namnet på den kanadensiska stad som ligger närmast fallen och som också är känd för sina vingårdar. Och som om det inte vore nog kan du ta del av den nordamerikanska kontinentens historia genom att besöka Fort George, en militärbyggnad som byggdes av britterna på 1790-talet.

Upptäck varför det är värt att besöka Niagarafallen med helikopter

Vattenfallen| ©Tony Manco
Vattenfallen| ©Tony Manco

Hur många gånger i ditt liv kommer du att besöka Niagarafallen? Du har tur om du upprepar det, men om din bucket list är oändlig som min, måste du göra det mesta av din resa till Niagarafloden. Och jag kan inte komma på något bättre sätt än att göra det från luften om dina besparingar tillåter det.

Att njuta av Niagarafallens storslagenhet är oöverträffat. Om du bara ser det från marken eller ombord på en färja ser du bara en liten del av hela landskapet. Och perspektivet är inte detsamma som från fågelperspektiv. Du rör dig upp och ner för vattenfallen och kan uppskatta deras 50 meter höga fallhöjd på ett unikt sätt. En resa som denna förtjänar den perfekta grädden på moset.

Här är några andra turer som du kan göra på den amerikanska sidanav fallen.

Bästa tiden att besöka Niagarafallen från luften

En annan vy av Niagara| ©Shankar S
En annan vy av Niagara| ©Shankar S

Helikopterflygningar över Niagarafallen är tillgängliga året runt, men varje säsong har olika egenskaper som du bör vara medveten om.

Den bästa tiden på året

Sommaren är definitivt den bästa tiden på året för att flyga över Niagarafallen. Juni-augusti är högsäsong, med allt vad det innebär, högre priser och fler besökare, men temperaturen är idealisk och alla sevärdheter är öppna. På våren blommar de botaniska trädgårdarna och på hösten skördas druvorna och temperaturen är fortfarande behaglig. På vintern, när det är minusgrader, är det bara de mest våghalsiga som tar helikopterflyget, men var försiktig, ett besök vid Niagarafallen på vintern kan vara en upplevelse - uteslut inte det.

Här finns en länk med alla detaljer om vädret i området under hela året och en annan med en artikel om bästa tiden att besöka Niagara Falls Park.

Vilken är den bästa tiden på dagen?

Det går bra att besöka Niagarafallen med helikopter när som helst på dagen om solen skiner. Kvällsljuset ger dock landskapet en speciell charm. Molnen och horisonten får en orange färg som kommer att se fantastisk ut på alla foton du kan ta.

Vad du bör tänka på innan du bokar din helikoptertur till Niagarafallen

Passageraren njuter av resan| ©Todd Dow
Passageraren njuter av resan| ©Todd Dow

Helikopterflygning vid Niagarafallen är en aktivitet som är öppen för alla och helt säker. Barn över två år har inga problem med aktiviteten, men för spädbarn och gravida kvinnor rekommenderas den inte. Mitt råd är dock att om du planerar att göra flygningen med barn, välj ett annat alternativ bland de många aktiviteter du kan göra med barn i Niagarafallen eftersom det är möjligt att de små blir rädda och inte kan njuta av resan fullt ut.

Säkerhet

Helikopterturer till Niagarafallen är helt säkra. De har varit verksamma i årtionden med erfarna piloter och helikoptrar i perfekt skick. Innan du går ombord får du en kort utbildning för att göra flygningen så bekväm som möjligt och undvika riskfyllda situationer.

Helikoptermodell

De helikoptrar som används för att flyga över Niagarafallen är toppmoderna. Två av de modeller som används är BELL 206 LONGRANGER och BELL 206 JETRANGER.

Tips för att få ut det mesta av din helikoptertur till Niagarafallen

Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph

Gör kameran redo för de bästa bilderna

Dina sociala medier kommer att bli fulla av bilder när du lägger ut dem som du tar ombord på helikoptern. Oavsett om det är en mobiltelefon med en bra kamera eller en mer professionell enhet, se till att den är i bästa skick för att få den perfekta bilden. Men spendera inte hela resan med att titta på landskapet genom ett objektiv, utan njut av upplevelsen, för tid är pengar.

Kontrollera väderprognosen

Aktiviteten kan inte genomföras om det regnar eller om sikten är dålig. Därför bör du kontrollera väderprognosen för att se till att solen skiner och njuta av flygningen i bästa möjliga väderförhållanden.

Ta med varma kläder

Tänk på att temperaturen ombord på helikoptern är lägre än på marken, så det är en bra idé att packa varma kläder i resväskan. Tiden på året är också avgörande för vad du ska packa för flygresan.

Var förberedd och gå förberedd

En helikoptertur över Niagarafallen är förmodligen något du bara kan göra en gång i livet. Låt nervositeten vara och fokusera på upplevelsen. Även om du aldrig har flugit i en helikopter tidigare kommer instruktörerna att få dig att känna dig bekväm så att du kan övervinna eventuella hinder. Om du är känslig för åksjuka eller svindel bör du rådgöra med en läkare eller specialist så att du är förberedd för aktiviteten. Det vore verkligen synd att backa ur.