Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Saker att göra i London på 3 dagar

London är en magisk plats full av detaljer som är värda att se. Tre dagar är kort, men tillräckligt länge för att kunna skryta med att du har sett staden.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Saker att göra i London på 3 dagar

Utsikt över London från The Shard | ©Jaanus Jagomägi

Många människor tycker om att ta en sightseeingbuss eller en rundvandring för att få en bra överblick över en stad innan de ger sig ut på egen hand för att utforska den. Om det är du rekommenderar jag att du gör det på din första dag i London för att få en bra orientering.

Under dessa tre dagar kommer jag dock att guida dig steg för steg till hur du kan besöka London på bästa möjliga sätt och med hänsyn till den tidsåtgång du behöver. Nu börjar vi!

Dag 1: Utforska Westminster

Parlamentets hus och Big Bem| ©Berit
Parlamentets hus och Big Bem| ©Berit

Jag rekommenderar att du börjar din resa till London i Westminster, eftersom det är stadens geografiska, kulturella och politiska centrum - City of Westminster är faktiskt en egen stad i London! Här hittar du några av Londons mest ikoniska byggnader, som Buckingham Palace, Palace of Westminster och Westminster Abbey.

Du kan gå dagens rutt till fots, men du kan också ta dig runt med kollektivtrafik, taxi eller turistbuss.

Parlamentstorget

Vi börjar vår resa på Parliament Square, som är ett välkänt torg i Westminster som är lätt att nå med kollektivtrafiken och som också är en hållplats för alla större sightseeingbussar i London. Runt torget finns också statyer av flera kända personer, som Winston Churchill, Abraham Lincoln, Robert Peel och Gandhi.

Detta populära torg är omgivet av berömda byggnader som Westminster Abbey, St Margaret's Church, Storbritanniens högsta domstol och Palace of Westminster.

Westminster Abbey

Westminster Abbey är en av de mest kända och imponerande kyrkorna i England. Den är från 1245 och byggdes mestadels i gotisk stil. Inne i kyrkan finns gravar och monument till minne av några av de mest framstående britterna under de senaste 1 000 åren, däribland kungar, vetenskapsmän, aristokrater och konstnärer.

Om du planerar att besöka Westminster Abbey, se till att du har extra tid på dig för att komma in och se allt, eftersom det är en mycket speciell plats som tar tid att utforska. Det är förstås också en bra idé att ta reda på Westminster Abbey priser och Westminster Abbey öppettider innandu åker.

 • Öppettider: måndag-söndag 9:30-15:30
 • Pris: Vuxna: 20 pund (23,80 euro)
 • Adress: 20 Deans Yd, London SW1P 3PA, Storbritannien.

Boka biljetter till Westminster Abbey

Churchills krigsrum

Churchill War Rooms består av två sammanhängande museer: Cabinet War Rooms och Churchill Museum. I Kabinettets krigsrum kan besökarna utforska den enorma hemliga underjordiska bunkern från andra världskriget. Jag rekommenderar att du tar med dig en guide för att bättre förstå labyrinten, dess delar och vad som hände där inne.

Churchillmuseet är ett stort rum som är tillägnat Winston Churchills liv. Här finns information om hans liv från hans tidiga år till hans död 1965, med fokus på hans långa politiska karriär.

 • Öppettider: Varje dag från 9:30 till 18:00.
 • Pris: £23.00 (27,58 euro)
 • Adress: Clive Steps, King Charles St, London SW1A 2AQ, Storbritannien.

Boka en rundtur i London med Churchill's War Rooms

St. James's Park

Vi rekommenderar nu att du går genom St James' Park i riktning mot Buckingham Palace för att få lite grönska.
Parken är en av Londons finaste parker och är känd för sina berömda pelikaner. Det finns ett kafé i parken om du behöver en paus för te, kaffe eller en lätt lunch.

 • Öppettider: Varje dag från 05:00 till 00:00.

Buckingham Palace

Utanför Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Utanför Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Buckingham Palace är det mest kända palatset i Storbritannien och fungerar som huvudresidens i London för Storbritanniens regerande suverän.

Det kungliga palatset är från 1703 och byggdes ursprungligen som ett hem för hertigen av Buckingham, men köptes senare av kung George III. Drottning Victoria var den första monarken som officiellt bodde i palatset.

Om du vill se ceremonin för vaktbytet bör du hoppa över morgonbesöket i Westminster Abbey eller Churchills krigsrum och anlända till Buckingham Palace före kl. 11.00 - det är ditt val!

Drottningens ceremoni för att byta ut vakten äger rum de flesta dagar på Buckingham Palace vid 11-tiden på morgonen och varar cirka 45 minuter.

 • Öppettider: 21 juli - 31 augusti: Öppet dagligen från 9:30 till 17:15.
 • Pris: Buckingham Palace: Vuxna: 25 £ (29,80 €)
 • Adress: The Mall, London SW1A 1AA

Boka en tur till Buckingham Palace och vaktbytet

Piccadilly Circus

Nu rekommenderar jag att du åker till Piccadilly Circus på väg till Trafalgar Square. Piccadilly Circus har inga clowner, men det är en berömd cirkulär vägkorsning som är känd för sina neon- och reklamskyltar.

Här hittar du den legendariska Shaftesbury Memorial Fountain.

Trafalgar Square

Trafalgar Square är ett av Londons mest populära torg och här finns Nelsons kolonn (ett monument över amiral Horatio Nelson) och Londons berömda lejonstatyer av sten.

På torget finns också gatukonstnärer och samtidskonst som du kan njuta av och ta en paus.

Whitehall

Nu rekommenderar jag att du går längs Whitehall, som är gatan som löper söderut från Trafalgar Square mot Parliament Square.

Whitehall har fått sitt namn efter Whitehallpalatset, ett stort kungligt palats från medeltiden som stod kvar här tills det förstördes i en brand 1698.

**En gång i tiden var det världens största palats med över 1 500 rum!
**
När du fortsätter din vandring kommer du tillbaka till Parliament Square, där du började din dag.

Westminster Bridge

Nu rekommenderar jag att du går över Parliament Square till Westminster Bridge.

Bron är från 1862 och härifrån har du en fantastisk utsikt över parlamentshuset och Themsen. Du kan sedan ta en promenad längs Themsen eller till och med ta en middagskryssning på Themsen.

Dag 2: Londons stad

Tornet i London| ©Ray in Manila
Tornet i London| ©Ray in Manila

Under den andra dagen rekommenderar jag att du utforskar City of London. City of London är en annan "stad i staden". Här finns en stor del av stadens finans- och banktjänster och det är också den äldsta delen av staden.
Tornet i London

Tornet i London

Tower of London byggdes först av Vilhelm Erövraren år 1078 som ett kungligt slott och försvarstorn. Under århundradena har det sedan tjänat många syften, bland annat som fästning, fängelse och vapenförråd.

Tower of London är definitivt en av de mest populära attraktionerna och ett av de bästa monumenten i London, så jag rekommenderar att du är där nära öppningstiden.

Om du har ett London Pass behöver du inte köpa biljetter till Tower of London.

 • Öppettider: Tisdag till lördag: 9-17.30. Söndag och måndag: 10-17.30.
 • Pris: Vuxna: 24,70 £ (29,40 €)
 • Adress: London EC3N 4AB, Storbritannien

Köp biljetter till Tower of London

Himmelsträdgården

Om du gillar vackra vyer rekommenderar jag att du stannar till vid Sky Garden, Londons högst belägna offentliga trädgård.

Även om Sky Garden tekniskt sett är en offentlig trädgård och kan besökas gratis, rekommenderar jag att du bokar en plats i förväg, eftersom den ofta är fullbokad och det inte alltid är möjligt att få den bästa utsikten utan att boka tid.

Du kan också gå till St Paul's Cathedral**(cirka 15 minuters promenad**) eller ta tunnelbanan från hållplatsen The Monument till hållplatsen St Paul's Cathedral.

 • Öppettider: Måndag till onsdag (10:00-23:30). Torsdag ( 10:00 till 00:00). Fredag (09:00 till 02:00). Lördag (08:30 till 02:00).Söndag (08:30 till 23:00).
 • Adress: 1 SKY GARDEN WALK, London EC3M 8AF, Storbritannien

St Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral| ©Loco Steve
St Paul's Cathedral| ©Loco Steve

St Paul's Cathedral byggdes 1697 efter att den tidigare katedralen förstördes svårt i Londons stora brand 1666.

Katedralens kupol är ett välkänt inslag i Londons skyline och kyrkan har länge setts som en symbol för det brittiska folkets anda, särskilt under andra världskriget.

Kyrkan kan besökas och i inträdet till St Paul's Cathedral ingår en självguidad rundtur. Guidade turer ges ofta under hela dagen av kyrkans personal.

 • Öppettider: Måndag till lördag: 8:30-16:30.
 • Pris: 20 pund (23,80 euro)
 • Adress: St Paul's Churchyard, London EC4M 8AD, Storbritannien

Köp biljetter till St Paul's Cathedral

Shakespeare Globe

Nu rekommenderar jag att du går över Millennium Bridge, en hängbro av stål för fotgängare, för att se Shakespeares Globe.

Återuppbyggnaden av The Globe var ett drömprojekt för den amerikanske skådespelaren och regissören Sam Wanamaker. Om du vill se in i teatern kan du besöka museets utställning och förstå hur den byggdes.

 • Öppettider: Varje dag från 9 till 17.00.
 • Pris: Vuxna: 13,50 £ (16,10 €)
 • Adress: 21 New Globe Walk, London SE1 9DT, Storbritannien.

Borough Market

Borough Market är den mest kända och en av de äldsta marknaderna i Storbritannien och tros ha funnits i drift sedan 1014!

I dag är marknaden full av färska produkter, färskt kött och fisk, bakverk, ost, blommor, vin, kryddor och andra livsmedel. Det finns också kaféer, demonstrationskök och restauranger som ingår i marknaden, liksom många matstånd som säljer färdigmat, inklusive smörgåsar och alla typer av gatukost. Det här är en utmärkt plats för en god måltid!

Marknaden är normalt öppen från 10 till 17.00 och är stängd de flesta söndagar under året.

 • Öppettider: Måndag till torsdag (10.00-17.00). Fredag ( 10:00 till 18:00). Lördag ( 08:00 till 17:00). Söndag ( 10:00 till 14:00).
 • Adress: 8 Southwark St, London SE1 1TL, Storbritannien.

Shard

Shard är en modern pyramidformad skyskrapa som rymmer flera restauranger, ett hotell, kontor, butiker och ett utsiktsgalleri. Den färdigställdes 2012 och är för närvarande den högsta byggnaden i Västeuropa med sina 309 meter och 87 våningar.

Utsikten från Shard är gratis för dem som har ett London Pass, men inte så billig för dem som inte har ett London Pass, så jag rekommenderar att du kollarbiljettpriserna för The Shard.

Ett annat sätt att njuta av utsikten är att gå till GŎNG Bar på 21:a våningen, och även om den inte är lika hög som observationsdäcket erbjuder den fortfarande panoramautsikt över staden till priset av en cocktail. Detta är ett utmärkt ställe att ta en drink före eller efter middagen.

 • Öppettider: Torsdag-lördag: 10-22.00 (tillträde till 20.30). Söndag - onsdag: 10-19.00 (tillträde till 17.30).
 • Pris: Vuxna: 32 pund (38,10 euro)
 • Adress: 32 London Bridge St, London SE1 9SG, Storbritannien

Köp biljetter till The Shard

Dag 3: Kensington

Exteriör av Kensington Palace| ©Steve Cadman
Exteriör av Kensington Palace| ©Steve Cadman

För din sista dag föreslår jag att du utforskar ett område som Kensington på förmiddagen och sedan åker till Windsor Castle på eftermiddagen.

Kensington Palace

Kensington Palace är ett storslaget 1600-talshus som först användes som kungligt residens av kung William II och drottning Mary II.

Trots att det är ett fungerande kungligt palats kan besökare besöka många av palatsets rum under hela året. Det finns mycket att se här och du kan lätt tillbringa flera timmar med att vandra genom labyrinten av rum.

Jag rekommenderar också att du besöker slottet en vardag snarare än en helg. Här finns ett kafé som serverar måltider och förfriskningar, och även en trädgård som är värd att utforska om du har tid och vädret är fint.

 • Öppettider: mars-oktober: 10-18.00. November-februari: kl. 10-16.
 • Pris: Vuxna: 17,50 £ (20,80 €)
 • Adress: Kensington Gardens, London W8 4PX, Storbritannien

Kensington Gardens

Efter att ha besökt palatset rekommenderar jag att du ägnar lite tid åt att utforska det omgivande området Kensington Gardens. Det är ett vackert grönområde som rekommenderas för en promenad.

Det mest slående monumentet i parken är förmodligen Albert Memorial, ett gigantiskt minnesmärke över prins Albert som dog av tyfus 1861 och lämnade sin fru, drottning Victoria, svårt drabbad.

 • Öppettider: Varje dag från kl. 6.00 till kvällen.

Kensington Afternoon Tea

Dricka te| ©CocinaViajera
Dricka te| ©CocinaViajera

Traditionen med afternoon tea har sitt ursprung i de aristokratiska hemmen i England på 1800-talet, och det finns inget bättre ställe för afternoon tea än London.

I London har du ett stort urval, eftersom det finns tusentals ställen som serverar te, från avslappnade kaféer där du kan få en kopp kaffe och en scone till lyxhotell som erbjuder en otrolig teupplevelse.

Victoria & Albert-museet

Victoria & Albert Museum, ofta kallat V&A, är ett av världens ledande konst- och designmuseer. Museets samling är omfattande och omfattar allt från kinesiska broderier till målningar av John Constable.

Det är gratis att se den permanenta samlingen på V&A. Vissa tillfälliga utställningar är också gratis, men det kostar vanligtvis en avgift att komma in i de stora utställningarna, om du inte har ett London Pass.

 • Öppettider: Varje dag från 10:00 till 17:30.
 • Adress: Cromwell Rd, London SW7 2RL, Storbritannien

Igår kväll i West End

Finns det något bättre sätt att avsluta ditt Londonäventyr än att återvända till stadens hjärta, till den plats där allting började och njuta av den ikoniska atmosfären i West End?

West End är en av världens mest kända spelplatser för professionell teater, tillsammans med New York Citys Broadway. I West End finns över 30 teatrar som erbjuder ett brett utbud av musikaler och pjäser.

Men om teater och musikaler inte är din grej finns det ett antal kvällsföreställningar i London varje dag, från rockkonserter till operor, filmer och komedier.

London har också ett fantastiskt nattliv med hundratals barer, pubar, diskotek och klubbar. Oavsett vad du gillar, hittardu garanterat något intressant!

Köp biljetter till musikaler i London