Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Bakom den spektakulära fasaden lämnar Westminster Abbey ingen besökare oberörd. Så här får du biljetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minsta läsning

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey är världsberömd och är känd som "kungafamiljens kyrka", eftersom det är monarkernas pantheon och platsen för deras kröningar sedan 1066.

Jag råder dig att köpa din biljett på nätet och i förväg, annars kommer du att få vänta länge vid biljettkassan. Det finns två huvudsakliga sätt att komma in i klostret, jag ska sammanfatta dem och ge dig detaljerna så att du kan välja vilket som är bäst för dig.

Det mest ekonomiska alternativet

London Westminster Abbey Biljetter

Upptäck Westminster Abbey på det snabbaste och mest bekväma sättet

Besök denna ikoniska byggnad i din egen takt och lär dig den brittiska kronans hemligheter. Med din audioguide får du lära dig allt om klostrets och dess omgivningars historia.

Om du köper dina biljetter till Westminster Abbey i förväg behöver du inte oroa dig för att köa till biljettkontoret när du kommer dit. Eftersom det är en av de viktigaste byggnaderna i London och en byggnad som tar emot tusentals besökare är det definitivt bäst att köpa biljetter till Abbey i förväg och ta del av de kungliga kröningarnas historia bakom den.

Tack vare den audioguide som ingår i passet missar du inga detaljer i historien om de kungar som ligger begravda där, och du kan besöka varje hörn av klostret i din egen takt. Du kan stanna när du vill och betrakta varje monument i denna mytomspunna kyrka, som har varit platsen för stora kungliga bröllop.


Det mest kompletta alternativet

London Westminster Abbey och House of Parliament guidad tur

Se Westminster Abbey och Big Ben med en expertguide

Om du vill komplettera upplevelsen med en guidad tur och även se Houses of Parliament - där Big Ben ligger - är detta ditt alternativ.

Det bästa man kan göra när man besöker Westminster Abbey är att passa på att besöka Houses of Parliament. För att göra detta är det bästa att boka en guidad tur till Westminster Abbey och Houses of Parliament i förväg så att du slipper slösa tid på de långa köerna som bildas varje dag för att komma till två av huvudstadens viktigaste sevärdheter. Denna guidade tur ger dig rätt till en fyra timmar lång guidad tur genom Storbritanniens historia med stora bokstäver. Du kommer att gå in i det fascinerande Westminster Abbey för att bland annat se kröningsstolen, den 900 år gamla universitetsträdgården och poeternas hörn samt parlamentshusen, där den berömda Big Ben står och där den brittiska regeringen möts, med sina berömda underhus och överhus.

Turen börjar kl. 9.15 vid Westminster Abbey, Westminster Abbey Shop, som är start- och slutpunkt för turen.

Den okände soldatens grav i klostret| ©Dean and chapter of Westminster
Den okände soldatens grav i klostret| ©Dean and chapter of Westminster

Varför jag gillar det här alternativet: Att besöka de viktigaste sevärdheterna i en stad tillsammans med en expertguide gör att upplevelsen alltid tar en ny nivå. På den här turen får du lära känna sammanhanget, detaljerna och mycket av den brittiska kulturen genom två av dess stora religiösa och politiska ikoner.

Rekommenderas om... du vill veta lite mer om historien och detaljerna kring två av den brittiska huvudstadens stora symboler.


Sparalternativet

London-passet

Stadens bästa sevärdheter till ett specialpris

Om du inte bara planerar att besöka Westminster Abbey, utan också vill få en inblick i andra sevärdheter i London, kommer London Pass att spara tid och pengar under din resa.

Westminster Abbey är en stor attraktion och ingår i flera av de turistpass, t.ex. London Pass, som du kan köpa för att lära känna London och samtidigt spara tid och pengar. Om du ska resa minst 3-4 dagar till den brittiska huvudstaden och vill se flera av dess sevärdheter är detta utan tvekan det alternativ som jag rekommenderar mest.

Biljetter, inte bara till Westminster Abbey utan till de allra flesta av Londons sevärdheter, är dyra och de långa köerna kan slita ut dig. Om du vill överväga detta alternativ har jag skrivit en detaljerad artikel om London-Pass och andra pass med all information som du behöver veta.

Explorer Pass är det idealiska alternativet för att upptäcka det viktigaste av London på minst fyra dagar och för att lägga till ett besök på några av de roligaste attraktionerna, särskilt om du reser med barn, till exempel London Eye, Madame Tussauds vaxmuseum eller de fascinerande tematurerna i London Dungeon, bland annat. Priset för detta turistpass varierar beroende på hur många sevärdheter du vill besöka.


I korthet jämför vi alternativen

Det mest ekonomiska alternativet

London Westminster Abbey Biljetter

Upptäck Westminster Abbey på det snabbaste och mest bekväma sättet

Utforska denna ikoniska byggnad i din egen takt och lär dig den brittiska kronans hemligheter. Med din audioguide får du lära dig allt om klostrets och dess omgivningars historia.


Vad du behöver veta om Westminster Abbey

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Öppettider för Westminster Abbey

Westminster Abbey är i allmänhet öppet dagligen från 9.30 till 15.30, men till exempel på onsdagar är det öppet till 18.00.

Öppettiderna för vissa av de inre utrymmena varierar dock och klostrets öppettider kan ändras eftersom det är en kyrka som används.

En liten bit av dess historia

Det är en viktig plats för det brittiska kungahuset, och kröningen av Englands nuvarande drottning Elizabeth II och begravningen av prinsessan av Wales ägde till exempel rum här. Förutom de ursprungliga trädgårdarna och de fyra klostren ligger i hjärtat av denna imponerande kyrka, i högaltaret, kvarlevorna av medeltida kungar och drottningar som Edvard I och Eleonor av Kastilien och monarker som Maria, drottning av Skottland, och Henrik VII.

I det 31 meter långa skeppet finns konstskatter, den viktigaste samlingen av monumentala skulpturer i Storbritannien och "vetenskapsmännen", där illustra namn som Isaac Newton och Charles Darwin ligger begravda. Samtidigt finns en av de mest berömda delarna i södra gången, "poeternas hörn", med gravar av oförglömliga namn som Charles Dickens och Rudyard Kipling.

Historien bakom väggarna i denna religiösa byggnad i gotisk stil är verkligen fascinerande. De långa köerna i Whitehall och Westminster, som ligger i centrum för Englands politiska och religiösa makt i över tusen år, är numera en del av Westminster Abbey, en monumental helhet. Idag besöker mer än en miljon turister den varje år.

Vickys restips

Westminster Abbey är en arbetskyrka, så kom ihåg att klä dig lämpligt (eller ta med en halsduk för att täcka axlar och halsringningar).

Hur man tar sig till Westminster Abbey

Klostrets exteriör
Klostrets exteriör

Westminster Abbey ligger i hjärtat av centrala London och det finns många sätt att ta sig till Westminster Abbey, varav stadens kollektivtrafik är det mest bekväma.

 • Tunnelbana: De närmaste tunnelbanestationerna till Westminster Abbey är Westminster (Jubilee, District och Circle Lines) och James's Park (District och Circle Lines)
 • Buss: Det finns många busslinjer till Westminster Abbey. Du hittar dem alla på Transport Of Londons officiella webbplats. Dessutom stannar alla turistbussar, som du får tillgång till med ett Londonpass, vid Westminster Abbey.
 • Tåg: London Victoria och London Waterloo är de bästa alternativen för att ta sig till Westminster Abbey med tåg.
 • Cykla: Det finns flera cykelvägar som tar dig in till centrala London. Du hittar de bekvämaste och säkraste rutterna på Transport for Londons webbplats.

Boka en guidad tur till Westminster Abbey

Några av de tjänster som erbjuds i Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
 • Rullstolsanvändare och deras följeslagare har fri entré, eftersom inte hela klostret är tillgängligt
 • Du kan begära punktskriftsrundturer för blinda och synskadade på begäran
 • Klostret är också anpassat för hörselskadade med en hörselslinga för hörselskadade
 • Det är möjligt att gå in med barnvagn och det finns till och med en särskild rundtur för de små
 • Du kan ta ett snabbt mellanmål och en kaffe i "Kiosken" eller äta lunch eller till och med middag i "Cellarium Café and Terrace".

Vickys restips

Passa på att utforska området runt klostret: floden Themsen och London Eye.

Andra sevärdheter i närheten av Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktiga området där den formidabla Westminster Abbey ligger är fullt av andra platser som du måste utforska under ditt besök i London. Bara 160 meter bort ligger Palace of Westminster, där parlamentshuset och den legendariska Big Ben ligger.

Därifrån kan du gå ombord på en av Themsens flodkryssningar, ett bra alternativ för att vila upp dig efter att ha besökt klostret. Här är artikeln jag skrev om det: Kryssningar på Thames.

Lite längre bort, cirka 450 meter, kan du vila upp dig efter ett långt besök i dessa två arkitektoniska underverk tack vare de underbara trädgårdarna i den äldsta och mest älskade parken i London, St James's Park, som är idealisk för att njuta av den med barn.

Du kan också se Londons skyline från höjden på Europas högsta pariserhjul, London Eye, mindre än 700 meter från Westminster Abbey, eller se århundraden av den finaste brittiska konsten på det berömda Tate Britain Museum, mindre än en kilometer från Westminster Abbey. Här är guiden som jag skrev om London Eye Biljetter: allt du behöver veta ....

Boka en guidad tur till Westminster Abbey

Vanliga frågor

 • Finns det en klädkod för tillträde till Westminster Abbey?

  Ja, tänk på att detta är ett religiöst tempel, så undvik korta byxor eller kjolar och täck dina axlar.

 • Hur får jag gratis tillträde till Westminster Abbey?

  Westminster Abbey ingår i London Pass, som ger dig tillträde till Westminster Abbey utan extra kostnad om du har London Pass.

 • Är det värt att ta en guidad tur eller kan jag besöka den på egen hand?

  Du kan göra ett besök på egen hand, men det finns en guidad tur som också tar dig till parlamentshuset och berättar om historien och de viktigaste händelserna som ägde rum på båda platserna. Det finns också möjlighet att ta med sig en audioguide.

 • Vad kan jag se i närheten av Westminster Abbey?

  Du kan utnyttja besöket för att se Houses of Parliament och Big Ben, London Eye och till och med ta en kryssning på Themsen.