Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Bakom den spektakulära fasaden finns Westminster Abbeys interiör som inte lämnar någon besökare oberörd. Så här får du tag på biljetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minsta läsning

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey är världsberömt och kallas "kungafamiljens kyrka", eftersom det är monarkernas pantheon och platsen för deras kröningar sedan 1066.

Jag råder dig att köpa din biljett online och i förväg, annars kommer du att få vänta i fruktansvärda köer vid biljettkontoret. Det finns två huvudsakliga sätt att ta sig in i klostret, jag ska sammanfatta dem och ge dig detaljerna så att du kan välja vad som är bäst för dig.

Det mest ekonomiska alternativet

London Westminster Abbey Biljetter

Upptäck Westminster Abbey på det snabbaste och bekvämaste sättet

Besök denna ikoniska byggnad i din egen takt och lär dig den brittiska kronans hemligheter. Med din audioguide får du lära dig allt om klostrets och dess omgivnings historia.

Köp dina biljetter till Westminster Abbey i förväg så behöver du inte oroa dig för att köa vid biljettkontoret när du väl kommer dit. Som en av de viktigaste byggnaderna i London och en som tar emot tusentals besökare är det utan tvekan bäst att köpa dina biljetter till kl ostret i förväg och upptäcka historien om de kungliga kröningarna bakom det.

Tack vare den ljudguide som ingår i detta pass kommer du inte att missa någon detalj i historien om de kungar som ligger begravda där, och du kan besöka varje hörn av klostret i din egen takt. Du kan stanna när du vill och begrunda vart och ett av monumenten i denna mytomspunna kyrka, där stora kungliga bröllop har ägt rum.

Rekommenderas om... vad du föredrar är att göra turen i din egen takt, utan tidtabeller eller grupper.


Det mest kompletta alternativet

London Westminster Abbey och House of Parliament guidad tur

Se Westminster Abbey och Big Ben med en expertguide

Om du vill komplettera upplevelsen med en guidad tur och även se Houses of Parliament - där Big Ben ligger - är detta ditt alternativ.

Det bästa du kan göra när du besöker Westminster Abbey är att passa på att besöka Houses of Parliament. Det bästa sättet att göra detta är att förboka en guidad tur till Westminster Abbey och Houses of Parliament och undvika de långa köer som bildas varje dag för att komma in på två av huvudstadens största sevärdheter.

Denna guidade tur ger dig rätt till en 4 timmar lång tur genom Storbritanniens historia med stora bokstäver. Ni kommer att besöka det fascinerande Westminster Abbey och bland annat se kröningsstolen, den 900 år gamla universitetsträdgården och Poets' Corner, samt Houses of Parliament, hem till den berömda Big Ben och mötesplatsen för den brittiska regeringen, med dess berömda House of Commons och House of Lords.

Rekommenderas om... du vill lära dig lite mer om historien och detaljerna kring två av den brittiska huvudstadens stora symboler.


Sparalternativet

London-passet

Stadens bästa attraktioner till specialpris

Om du inte bara planerar att besöka Westminster Abbey, utan också vill få en inblick i andra av Londons sevärdheter, kommer London Pass att spara dig tid och pengar under din resa.

Som en stor attraktion ingår Westminster Abbey i flera av turistpassen, till exempel London Pass, som du kan köpa för att se London samtidigt som du sparar tid och pengar. Om du ska resa minst 3 eller 4 dagar till den brittiska huvudstaden och vill se flera av dess sevärdheter, är detta utan tvekan det alternativ som jag rekommenderar mest.

Biljetter, inte bara till Westminster Abbey utan till de allra flesta av Londons attraktioner, är dyra och de långa köerna kan trötta ut dig. Om du känner för att överväga detta alternativ har jag skrivit en detaljerad artikel på London-Pass och andra pass med all information du behöver.

Rekommenderas om... du vill få ut så mycket som möjligt av din vistelse i London och besöka så många sevärdheter som möjligt. Detta alternativ sparar pengar och tid eftersom det innehåller ett brett utbud av alternativ.


Sammanfattningsvis jämför vi alternativen

Westminster Abbey trädgård|©londonv8
Westminster Abbey trädgård|©londonv8

Biljettpriser för Westminster Abbey

Person med biljetter i handen|© Igal Ness
Person med biljetter i handen|© Igal Ness

Biljetter till klostret kostar ca 37 euro för vuxna och 17 euro för barn under 17 år. Det är bäst att boka online i förväg för att undvika köer vid ingången.

Du kan också köpa ett familjepass som inkluderar inträde för två vuxna och två barn för cirka 73 euro.

Inträde är gratis endast för besökare med funktionsnedsättning och deras vårdare samt för personal från Storbritanniens väpnade styrkor.

Boka biljetter till Westminster Abbey

Hur man köper biljetter till Westminster Abbey

Man vid datorn|© Austin Distel
Man vid datorn|© Austin Distel

Du kan köpa biljetter till Westminster Ab bey online eller så kan du köpa dem på plats i biljettkassan. Ärligt talat rekommenderar jag inte det andra alternativet, eftersom det är en av de mest besökta attraktionerna i London och du kan stöta på långa köer och väntetider, eller till och med få slut på biljetter.

Det bästa alternativet för denna typ av sightseeing är att boka dina biljetter online i förväg. På så sätt får du garanterat tillgång till klostret och kan välja dag och tid och bättre organisera din sightseeing i London.

Boka dina biljetter till Westminster Abbey

Westminster Abbeys öppettider

Entré till klostret|©Christian Córdova
Entré till klostret|©Christian Córdova

Om du funderar på att köpa biljetter i förväg bör du veta att Westminster Abbey i allmänhet är öppet dagligen från kl. 9.30 till 15.30, med onsdagar till exempel öppna till kl. 18.00.

Öppettiderna för vissa av de inre utrymmena varierar dock och öppettiderna för klostret kan ändras eftersom det är en kyrka som används.

Boka dina biljetter till Westminster Abbey

Vad du bör veta om Westminster Abbey

Klostergången i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell
Klostergången i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbey är en viktig plats för brittiska kungligheter och här ägde till exempel kröningen av den nuvarande drottningen av England, Elizabeth II, och begravningen av prinsessan av Wales rum. Förutom de ursprungliga trädgårdarna och de fyra klostren ligger i hjärtat av detta imponerande tempel, högaltaret, kvarlevorna av medeltida kungar och drottningar som Edward I och Eleanor av Kastilien, och monarker som Mary Queen of Scots och Henry VII.

I det 31 meter långa långhuset hittar vi konstskatter, den viktigaste samlingen av monumental skulptur i Storbritannien och "forskarhörnan", där berömda namn som Issac Newton och Charles Darwin är begravda. I södra mittgången finns ett av de mest berömda områdena, "poeternas hörn", med gravar för oförglömliga namn som Charles Dickens och Rudyard Kipling.

Den historia som finns inom murarna i denna religiösa byggnad i gotisk stil är verkligen fascinerande. De långa köerna till Whitehall och Westminster, som under mer än tusen år var centrum för Englands politiska och religiösa makt, är nu en del av Westminster Abbeys monumentala ensemble. Idag besöks det av mer än en miljon turister varje år. Därför rekommenderar jag att du bokar dina biljetter i förväg och ser till att du besöker denna ikon för engelsk historia.

Vickys tips

Westminster Abbey är en arbetskyrka, så kom ihåg att klä dig lämpligt (eller ta med en halsduk för att täcka axlar och urringningar).

Hur man tar sig till Westminster Abbey

Utanför klostret
Utanför klostret

Westminster Abbey ligger mitt i centrala London och det finns många sätt att ta sig till klostret, men stadens kollektivtrafik är det bekvämaste.

  • Tunnelbana: De närmastetunnelbanestationerna till Westminster Abbey är Westminster (Jubilee, District och Circle Lines) och James's Park (District och Circle Lines).
  • Buss: Det finns en mängd olika busslinjer i närheten av Westminster Abbey. Du hittar dem alla på den användbara officiella Transport Of London-webbplatsen. Dessutom stannar alla turistbussar, som du kan få tillgång till med ett London Pass, vid Westminster Abbey.
  • Tåg: London Victoria och London Waterloo är de bästa alternativen för att ta sig till Westminster Abbey med tåg.
  • Cykla: Det finns flera cykelvägar som tar dig in till centrala London. På Transport for Londons webbplats hittar du de bekvämaste och säkraste rutterna.

Köp din biljett till Westminster Abbey

Vissa tjänster som finns tillgängliga på Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
  • Rullstolsanvändare och deras följeslagare har gratis inträde eftersom inte alla delar av klostret är tillgängliga.
  • Braille-turer för blinda och synskadade finns tillgängliga på begäran med förhandsbokning.
  • Klostret är också anpassat med ett hörslingesystem för hörselskadade.
  • Det är möjligt att gå in med barnvagn och det finns till och med en särskild rundtur för de minsta (på engelska).
  • Du kan ta ett snabbt mellanmål och en kaffe i "Kiosken" eller äta lunch eller middag i "Cellarium Café and Terrace".

Vicky's Traveller Tip

Ta chansen att utforska området runt Abbey: Themsen och London Eye.

Andra intressanta platser i området runt Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktiga området där den formidabla Westminster Ab bey ligger är fullt av andra sevärdheter som du måste utforska under ditt besök i London. Bredvid, bara 160 meter bort, ligger Palace of Westminster, hemvist för Houses of Parliament och den legendariska Big Ben.

Därifrån kan du åka på en av kryssningarna på Themsen, en bra plan för att vila upp sig efter besöket i Abbey. Här är artikeln jag skrev om det: Kryssningar på Thames.

Lite längre bort, ca 450 meter bort, kan du vila upp dig efter ditt långa besök i dessa två arkitektoniska underverk tack vare de underbara trädgårdarna i den äldsta och mest älskade parken i London, St James's Park, perfekt att njuta av med barn.

Du kan också se Londons skyline från Europas högsta pariserhjul, London Eye, mindre än 700 meter från Westminster Abbey, eller se århundraden av den finaste brittiska konsten på det berömda museet Tate Britain, mindre än en kilometer från Abbey. Här är guiden som jag skrev om London Eye Biljetter: allt du behöver veta ....

Boka dina biljetter till Westminster Abbey