Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Bakom den spektakulära fasaden lämnar Westminster Abbey ingen besökare oberörd. Så här får du tag på biljetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minsta läsning

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey är världsberömd och är känd som "kungafamiljens kyrka", eftersom det är monarkernas pantheon och platsen för deras kröningar sedan 1066.

Jag råder dig att köpa din biljett online och i förväg, annars kommer du att få vänta fruktansvärt länge vid biljettkontoret. Det finns två huvudsakliga sätt att ta sig in i Abbey, jag ska sammanfatta dem och ge dig detaljerna så att du kan välja vilket som är bäst för dig.

Det mest ekonomiska alternativet

London Westminster Abbey Biljetter

Upptäck Westminster Abbey på det snabbaste och mest bekväma sättet

Besök denna ikoniska byggnad i din egen takt och lär dig den brittiska kronans hemligheter. Med din audioguide får du lära dig allt om klostrets och dess omgivningars historia.

Om du köper dina biljetter till Westminster Abbey i förväg behöver du inte oroa dig för att köa vid biljettkontoret när du väl kommer dit. Eftersom det är en av de viktigaste byggnaderna i London och en byggnad som tar emot tusentals besökare är det utan tvekan bäst att köpa dina biljetter till Abbey i förväg och upptäcka historien om de kungliga kröningarna bakom den.

Tack vare den audioguide som ingår i detta pass kommer du inte att missa någon detalj av historien om de kungar som ligger begravda där, och du kommer att kunna besöka varje hörn av Abbey i din egen takt. Du kan stanna när du vill och betrakta vart och ett av monumenten som finns i denna mytomspunna kyrka, som varit platsen för stora kungliga bröllop.


Det mest kompletta alternativet

London Westminster Abbey och House of Parliament guidad tur

Se Westminster Abbey och Big Ben med en expertguide

Om du vill komplettera upplevelsen med en guidad tur och även se Houses of Parliament - där Big Ben ligger - är detta ditt alternativ.

Det bästa man kan göra när man besöker Westminster Abbey är att passa på att besöka Houses of Parliament. Det bästa sättet att göra detta är att förboka en guidad tur till Westminster Abbey och Houses of Parliament och undvika de långa köerna som bildas varje dag för att komma till två av huvudstadens största attraktioner.

Den här guidade turen ger dig rätt till en fyra timmar lång guidad tur genom Storbritanniens historia med stora bokstäver. Du kommer att gå in i det fascinerande Westminster Abbey för att bland annat se kröningsstolen, den 900 år gamla universitetsträdgården och poeternas hörn, och parlamentshusen, hemvist för den berömda Big Ben och mötesplats för den brittiska regeringen, med dess berömda underhus och överhus.

Turen börjar kl. 9.15 vid Westminster Abbey, Westminster Abbey Shop, som är startpunkt och även slutpunkt för turen.

Den okände soldatens grav i klostret.| ©Dean and chapter of Westminster
Den okände soldatens grav i klostret.| ©Dean and chapter of Westminster

Varför jag gillar det här alternativet: Att besöka de viktigaste sevärdheterna i en stad med en expertguide tar alltid upplevelsen till en annan nivå. Med den här turen får du lära känna sammanhanget, detaljerna och en stor del av den brittiska kulturen genom två av dess stora religiösa och politiska ikoner.

Rekommenderas om... du vill veta lite mer om historien och detaljerna kring två av den brittiska huvudstadens stora symboler.


Sparalternativet

London-passet

Stadens bästa sevärdheter till ett specialpris

Om du inte bara planerar att besöka Westminster Abbey, utan också vill få en inblick i andra sevärdheter i London, kommer London Pass att spara tid och pengar under din resa.

Som en grundläggande attraktion ingår Westminster Abbey i flera av de turistpass, till exempel Londonpasset, som du kan köpa för att lära känna London och samtidigt spara tid och pengar. Om du ska resa minst tre eller fyra dagar till den brittiska huvudstaden och vill se flera av dess sevärdheter är detta utan tvekan det alternativ som jag rekommenderar mest.

Biljetter, inte bara till Westminster Abbey utan till de allra flesta av Londons sevärdheter, är dyra och de långa köerna kan slita ut dig. Om du känner för att överväga detta alternativ har jag skrivit en detaljerad artikel om London-Pass och andra pass med all information som du behöver veta.

Explorer Pass är det perfekta alternativet för att upptäcka det mest sevärda London på minst fyra dagar och för att lägga till ett besök på några av de roligaste attraktionerna, särskilt om du reser med barn, till exempel London Eye, Madame Tussauds vaxmuseum eller de spännande tematurerna i London Dungeon, bland annat. Priset för detta turistpass varierar beroende på hur många attraktioner du vill besöka.


Sammanfattningsvis jämför vi alternativen


Vad du bör veta om Westminster Abbey

Westminster Abbey kloster| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey kloster| ©grassrootsgroundswell

Öppettider för Westminster Abbey

Westminster Abbey är i allmänhet öppet dagligen från 9.30 till 15.30, men på onsdagar är det till exempel öppet till 18.00.

Öppettiderna för vissa av de inre områdena varierar dock, och öppettiderna för klostret kan ändras eftersom det är en kyrka som används.

Lite av dess historia

Som en viktig plats för det brittiska kungahuset ägde till exempel kröningen av Englands nuvarande drottning Elizabeth II och begravningen av prinsessan av Wales rum här. Förutom de ursprungliga trädgårdarna och de fyra klostren ligger i hjärtat av detta imponerande tempel, dess högaltare, kvarlevorna av medeltida kungar och drottningar som Edvard I och Eleonor av Kastilien, och monarker som Mary Queen of Scots och Henry VII.

I det 31 meter långa skeppet finns konstskatter, den viktigaste samlingen av monumentala skulpturer i Storbritannien och "vetenskapsmännens hörn", där illustra namn som Issac Newton och Charles Darwin är begravda. Samtidigt finns ett av de mest berömda områdena i södra gången, "poeternas hörn", med gravar av oförglömliga namn som Charles Dickens och Rudyard Kipling.

Den historia som finns inom murarna i denna religiösa byggnad i gotisk stil är verkligen fascinerande. Beläget i centrum för Englands politiska och religiösa makt i över tusen år, Whitehall och Westminster-distriktet, är de långa köerna nu en del av den monumentala helheten Westminster Abbey. Idag besöker mer än en miljon turister den varje år.

Vickys restips

Westminster Abbey är en arbetskyrka, så kom ihåg att klä dig lämpligt (eller ta med en halsduk för att täcka axlar och halsringningar).

Hur man tar sig till Westminster Abbey

Utanför klostret
Utanför klostret

Westminster Abbey ligger i hjärtat av centrala London och det finns många sätt att ta sig till Westminster Abbey, där stadens kollektivtrafik är det mest bekväma.

 • Tunnelbana: De närmaste tunnelbanestationerna till Westminster Abbey är Westminster (Jubilee, District och Circle Lines) och James's Park (District och Circle Lines)
 • Buss: Det finns många busslinjer till Westminster Abbey. Du kan hitta dem alla på Transport Of Londons användbara officiella webbplats. Dessutom stannar alla turistbussar, som du kan få tillgång till med ett London Pass, vid Westminster Abbey.
 • Tåg: London Victoria och London Waterloo är de bästa alternativen för att ta sig till Westminster Abbey med tåg.
 • Cykel: Det finns flera cykelvägar som tar dig in i centrala London. På Transport for Londons webbplats hittar du de mest bekväma och säkraste rutterna.

Boka din guidade tur till Westminster Abbey

Några tjänster som finns tillgängliga i Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
 • Rullstolsanvändare och deras följeslagare har fri entré, eftersom inte alla delar av klostret är tillgängliga
 • På begäran kan du begära punktskriftsrundturer för blinda och synskadade
 • Klostret är också utrustat med ett hörselslingesystem för hörselskadade. hörselslinga för hörselskadade
 • Det är möjligt att komma in med barnvagn och det finns till och med en särskild rundtur för de små
 • Du kan ta ett snabbt mellanmål och en kaffe i "Kiosken" eller äta lunch och till och med middag i "Cellarium Café and Terrace".

Vickys resetips

Passa på att utforska området runt klostret: floden Themsen och London Eye.

Andra sevärdheter i området runt Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktiga område där den formidabla Westminster Abbey ligger är fullt av andra sevärdheter som du måste utforska under ditt besök i London. Bredvid den, bara 160 meter bort, ligger Palace of Westminster, hemvist för Houses of Parliament och den legendariska Big Ben.

Därifrån kan du gå ombord på en av Themsens flodkryssningar, en bra plan för att vila upp dig efter att ha besökt Abbey. Det här är den artikel som jag skrev om den: Kryssningar på Thames.

Lite längre bort, cirka 450 meter, kan du vila upp dig från ditt långa besök på dessa två arkitektoniska underverk tack vare de underbara trädgårdarna i Londons äldsta och mest älskade park, St James's Park, som är idealisk att njuta av med barn.

Du kan också se Londons skyline från höjderna på Europas högsta pariserhjul, London Eye, mindre än 700 meter från Westminster Abbey, eller ta del av århundraden av den finaste brittiska konsten på det berömda museet Tate Britain, mindre än en kilometer från Abbey. Här är guiden som jag skrev om London Eye Biljetter: allt du behöver veta ....

Boka din guidade tur till Westminster Abbey

Vanliga frågor

 • Finns det en klädkod för tillträde till Westminster Abbey?

  Ja, tänk på att detta är ett religiöst tempel, så undvik korta byxor eller kjolar och täck dina axlar.

 • Hur får jag gratis tillträde till Westminster Abbey?

  Westminster Abbey ingår i London Pass, som ger dig tillträde till Westminster Abbey utan extra kostnad om du har London Pass.

 • Är det värt att ta en guidad tur eller kan jag besöka den på egen hand?

  Du kan göra ett besök på egen hand, men det finns en guidad tur som också tar dig till parlamentshuset och berättar om historien och viktiga händelser som ägde rum på båda platserna. Det finns också möjlighet att ta en audioguide.

 • Vad kan jag se i närheten av Westminster Abbey?

  Du kan utnyttja besöket för att se Houses of Parliament och Big Ben, London Eye och till och med ta en kryssning på Themsen.