London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Bakom den spektakulära fasaden lämnar Westminster Abbeys interiör ingen besökare oberörd. Så här får du tag på biljetter

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minsta läsning

London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey är världsberömd och är känd som "den kungliga familjens kyrka", eftersom den är monarkernas pantheon och platsen för deras kröningar sedan 1066.

Jag råder dig att köpa din biljett online och i förväg, annars kommer du att möta fruktansvärda väntetider i biljettkontoret. Det finns två huvudsakliga sätt att komma in i klostret, jag ska sammanfatta dem och berätta detaljerna så att du kan välja vilket som är bäst för dig.

Biljettpriser till Westminster Abbey

Person med biljetter i handen|© Igal Ness
Person med biljetter i handen|© Igal Ness

Biljetter till Westminster Abbey kostar cirka 37 euro för vuxna och 17 euro för barn under 17 år. Det är bäst att boka online i förväg för att undvika köer vid ingången.

Du kan också köpa ett familjepass som inkluderar tillgång för två vuxna och två barn för cirka 73 euro.

Inträde är gratis endast för besökare med funktionsnedsättning och deras vårdare och för personal från Storbritanniens väpnade styrkor.

Boka biljetter till Westminster Abbey

Hur man köper biljetter till Westminster Abbey

Man vid datorn|© Austin Distel
Man vid datorn|© Austin Distel

Du kan köpa biljetter till Westminster Abbey online eller köpa dem på plats i biljettkontoret. Ärligt talat rekommenderar jag inte det andra alternativet, eftersom det är en av de mest besökta attraktionerna i London och du kan stöta på långa köer och väntetider, eller till och med få slut på biljetter.

Det bästa alternativet för den här typen av sightseeing är att boka dina biljetter online i förväg. På så sätt är du säker på att få tillgång till klostret, och du kan välja dag och tid och bättre organisera din London-sightseeingplan.

Boka dina biljetter till Westminster Abbey

Westminster Abbey Öppettider

Entré till klostret|©Christian Córdova
Entré till klostret|©Christian Córdova

Om du funderar på att köpa biljetter i förväg, observera att Westminster Abbey i allmänhet är öppet dagligen från kl. 9.30 till 15.30, och på onsdagar är det till exempel öppet till kl. 18.00.

Öppettiderna för vissa av de inre delarna varierar dock och öppettiderna för Abbey kan ändras eftersom det är en kyrka som används.

Boka dina biljetter till Westminster Abbey

Vad du bör veta om Westminster Abbey

Klostret i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell
Klostret i Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbey är en viktig plats för brittiska kungligheter och här ägde till exempel kröningen av den nuvarande drottningen av England, Elizabeth II, och begravningen av prinsessan av Wales rum. Förutom de ursprungliga trädgårdarna och de fyra klostren finns i hjärtat av detta imponerande tempel, högaltaret, kvarlevorna av medeltida kungar och drottningar som Edward I och Eleonora av Kastilien, och monarker som Mary Queen of Scots och Henry VII.

I det 31 meter långa långhuset finns konstskatter, den viktigaste samlingen av monumentalskulpturer i Storbritannien och "forskarnas hörna", där berömda namn som Issac Newton och Charles Darwin ligger begravda. I South Aisle finns ett av de mest berömda områdena, "poeternas hörn", med gravar för oförglömliga namn som Charles Dickens och Rudyard Kipling.

Den historia som ryms inom väggarna i denna religiösa byggnad i gotisk stil är verkligen fascinerande. I centrum för Englands politiska och religiösa makt under mer än tusen år, i Whitehall- och Westminster-distrikten, är de långa köerna nu en del av Westminster Abbeys monumentala ensemble. Idag besöks den av mer än en miljon turister varje år. Det är därför jag rekommenderar att du bokar dina biljetter i förväg och ser till att du besöker denna ikon i engelsk historia.

Vicky's Traveller Tip

Westminster Abbey är en arbetskyrka, så kom ihåg att klä dig lämpligt (eller ta med en halsduk för att täcka axlar och halsringningar).

Hur man tar sig till Westminster Abbey

Utanför klostret
Utanför klostret

Westminster Abbey ligger i hjärtat av centrala London och det finns många sätt att ta sig till Westminster Abbey, och stadens kollektivtrafik är det mest praktiska.

  • Tunnelbana: Närmaste tunnelbanestationer till Westminster Abbey är Westminster (Jubilee, District and Circle Lines) och James's Park (District and Circle Lines).
  • Buss: Det finns en mängd busslinjer till Westminster Abbey. Du hittar dem alla på Transport of Londons officiella webbplats. Dessutom stannar alla turistbussar, som du kan få tillgång till med ett London Pass, vid Westminster Abbey.
  • Tåg: London Victoria och London Waterloo är de bästa alternativen för att ta sig till Westminster Abbey med tåg.
  • Cykla: Det finns flera cykelvägar som tar dig in till centrala London. På Transport for Londons webbplats hittar du de mest bekväma och säkraste rutterna.

Köp din biljett till Westminster Abbey

Några av de tjänster som finns tillgängliga på Westminster Abbey

Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inne i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
  • Rullstolsanvändare och deras följeslagare har gratis inträde eftersom inte hela klostret är tillgängligt.
  • Braille-turer för blinda och synskadade är tillgängliga på begäran med förhandsbokning.
  • Klostret är också anpassat med ett hörselslingesystem för hörselskadade.
  • Det är möjligt att komma in med barnvagn och det finns även en särskild rundtur för de små (på engelska).
  • Du kan ta ett snabbt mellanmål och en kaffe i "Kiosken" eller äta lunch eller middag i "Cellarium Café and Terrace".

Vicky's Traveller Tip

Passa på att utforska området runt Abbey: Themsen och London Eye.

Andra intressanta platser i området kring Westminster Abbey

Londons Big Ben| ©Oleg Magni
Londons Big Ben| ©Oleg Magni

Det viktiga området där den formidabla Westminster Abbey ligger är fullt av andra sevärdheter som du måste utforska under ditt besök i London. Bredvid, bara 160 meter bort, ligger Palace of Westminster, där parlamentshuset och den legendariska Big Ben ligger.

Därifrån kan du åka på en av kryssningarna på Themsen, en bra plan för att vila upp sig efter besöket i Abbey. Det här är artikeln jag skrev om det: Kryssningar på Thames.

Lite längre bort, ca 450 meter bort, kan du vila upp dig från ditt långa besök i dessa två arkitektoniska underverk tack vare de underbara trädgårdarna i Londons äldsta och mest älskade park, St James's Park, som är perfekt att njuta av med barn.

Du kan också se Londons skyline från höjderna i Europas högsta pariserhjul, London Eye, mindre än 700 meter från Westminster Abbey, eller ta del av århundraden av den finaste brittiska konsten på det berömda Tate Britain Museum, mindre än en kilometer från Westminster Abbey. Här är guiden som jag skrev om London Eye Biljetter: allt du behöver veta ....

Boka dina biljetter till Westminster Abbey