Tower of London Biljetter och turer: bästa alternativet, var du kan köpa dem, vad du kan se inuti...

Att besöka fästningen Tower of London är väl värt besväret: så här får du tag på biljetter eller följer med på en guidad tur på insidan

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minsta läsning

Tower of London Biljetter och turer: bästa alternativet, var du kan köpa dem, vad du kan se inuti...

Londons torn | ©Joseph Gilbey

Tower of London ligger vid Themsens strand och är ett av de mest kända monumenten i Storbritannien. Nästan 3 miljoner turister besöker denna exceptionellt välbevarade medeltida normandiska fästning varje år. Det finns flera sätt att lära känna Tower of London: om du föredrar att se det i lugn och ro kan du köpa en skip-the-line-biljett, och om du föredrar att lära dig mer om dess historia och få en bra förståelse för varje hörn, finns det guidade turer.

Det bästa alternativet

Tower of London biljetter inklusive kronjuveler och Beefeater Tur

Besök insidan av Tower of London med en expertguide

En perfekt plan för att lära känna det legendariska Tower of London på djupet. Gör det mesta av det och fråga expertguiden om råd och rekommendationer för att göra din upplevelse så komplett som möjligt.

Om du verkligen vill ta del av historien bakom murarna i Tower of London och det är första gången du besöker det, är det bästa sättet att göra det med denna Tower of London-tur. På detta alternativ kommer du att åtföljas av en guide, så att du kan ställa alla frågor du kan ha.

Den guidade turen tar mellan 2 och 3 timmar och ger dig den bästa vägen för att se de viktigaste delarna av detta enorma arkitektoniska komplex, inklusive utställningen med kronjuvelerna, och förklarar steg för steg allt som är värt att veta om Tower of London.

Rekommenderas om... du vill lära dig de bäst bevarade hemligheterna om det mystiska Tower of London av en expertguide.

Köp biljetter till Tower of London i biljettkassan

Fasaden på Towern i London
Fasaden på Towern i London

Ett annat alternativ är att gå till entrén och köpa dina biljetter i biljettkassan. Där kan du välja en biljett som inkluderar tillgång till kronjuvelerna. Det ger dig chansen att se den glittrande samlingen av kronjuveler på en dag eller utforska platsen på egen hand i din egen takt, men du måste vänta i de långa köerna vid ingången.

Du kan också ta en gratis guidad tur inuti med en äkta "Beefeater"-vakt. Om du vill gå med på denna tur startar den varje halvtimme och varar i 60 minuter. Du kommer att tas med in i Towern genom de spännande historier som berättas av dessa "Yeomen Warders", guider klädda som de vakter som en gång vakade över Towerns fångar och bevakade säkerheten för dess kungliga juveler.

Boka biljetter till Tower of London

Priser för Tower of London

Bron till Tower of London|©Vecino de Dunwich
Bron till Tower of London|©Vecino de Dunwich

Priset på biljetten till Tower of London börjar på £ 40 i Hellotickets. Men om du vill att din upplevelse ska vara så komplett som möjligt kan du välja en biljett till Tower of London med tillgång till kronjuvelerna och turné med en Beefeater-vakt, vars pris är från 44 €.

Dessutom kan du också kombinera biljetten till Tower of London med andra sightseeingplaner som en kryssning , så det är ett erbjudande till Tower of London, Changing of the Guard och Thames kryssning, som kostar cirka 150 € eller en rundtur i London och biljetter till Tower of London från 119 €.

Boka en rundtur i London och biljetter till Tower of London

Alla alternativ för att besöka Tower of London

londons torn med panoramautsikt|©Abariltur
londons torn med panoramautsikt|©Abariltur

Tower of London är ett måste och 100% rekommenderat på din resa till den brittiska huvudstaden. Om du bestämmer dig för att åka dit kan du besöka det på egen hand eller komplettera med en rundtur i London eller till och med en kryssning på Themsen. Här är alla alternativ som finns:

Boka biljetter till Tower of London och kryssning på Themsen

Ingår Tower of London i något sightseeingpass?

TORNET I LONDON 4|©MANUEL ZALDÍVAR
TORNET I LONDON 4|©MANUEL ZALDÍVAR

Som en av Londons viktigaste sevärdheter ingår Tower of London i flera av sightseeingpassen, vilket du kan läsa om i denna andra artikel om Tower of London. London-Pass och andra pass. London Pass inkluderar allt du kan besöka i London när det gäller kulturell och historisk sightseeing. Du har tillgång till över 80 attraktioner, och du sparar tid genom att hoppa över kön vid attraktioner och pengar genom att inte behöva betala för enskilda biljetter till varje attraktion.

Priset för London Pass varierar beroende på hur många dagar du använder det. Den maximala längden är 10 dagar, men du kan anpassa det och betala för 1, 2, 3, 4, 5 eller 6 dagar. För att ge dig en uppfattning om bekvämligheten: med ett 6-dagars London Pass för vuxna, som kostar cirka 171 £, kan du till exempel besöka ett antal attraktioner som om du betalade för dem separat skulle uppgå till över 600 £.

Om du å andra sidan vill se de viktigaste sevärdheterna i London på minst 4 dagar, men också vill krydda din resa med andra fritidsaktiviteter, som ett besök på Madame Tussauds, London Dungeon eller London Eye, är London Explorer Pass det bästa alternativet. Med detta pass kan du välja hur många attraktioner du vill besöka, undvika långa köer vid varje attraktion och spara upp till 35% på entréavgifterna.

Boka ditt London Pass

Vad du kan se på Tower of London

De klassiska kråkorna runt Tower of London
De klassiska kråkorna runt Tower of London

Tower of Londons monumentala ensemble kan vara överväldigande om du inte har mycket tid för ditt besök, så jag skulle vilja rekommendera några av de områden som du måste se.

  • Vita tornet är huvudtornet i komplexet, som sägs ha använts som kungens bostad och rymmer den bästa samlingen av kungliga rustningar och ett annat av dess vakttorn, Beauchamp Tower, på vars väggar du fortfarande kan se skrifter från flera av de fångar som passerade genom det.

  • Kronjuvelerna: Du kommer att bli bländad av den unika samlingen som ingår i Jewellery House, varav en del fortfarande bärs av drottning Elizabeth II.

  • Wakefield Tower: längst ner kan du se en utställning om hur fångar torterades med repliker av de föremål som användes av deras bödlar och runt omkring bor den mest berömda kråkfågelkolonin i världen. Dessa fåglar var på den tiden kända som väktare av Towern i London.

Boka biljetter till Tower of London

Öppettider för Tower of London

Towern i London| ©Francesco Gasparetti
Towern i London| ©Francesco Gasparetti

Tower of London är öppet varje dag året runt, utom 24, 25 och 26 december samt 1 januari.

Öppettiderna för Tower of London varierar under olika tider på året, ibland från kl 9.00 till 16.30 och ibland från kl 10.00 till 17.30, så kontrollera den officiella webbplatsen, beroende på vilka datum i kalendern du reser.

Boka biljetter till Tower of London

Hur man tar sig till Tower of London

Väggarna i Tower of London
Väggarna i Tower of London

Tower of London ligger i St Katharine's & Wapping (Tower Hamlets), i Londons historiska och finansiella centrum, den berömda "City", och är därför väl försörjt med kollektivtrafik. När du anländer bör du skaffa ett Oyster Card, som du kan köpa på alla tunnelbanestationer, för att ta dig runt i huvudstaden på ett smidigare och mer ekonomiskt sätt:

Tunnelbana

Närmaste tunnelbanestation till Tower of London är Tower Hill (District Line, Circle Line), 5 minuters promenad bort. Du kan också ta dig dit med Docklands Light Railway (DLR), eftersom DLR:s Tower Gateway Station ligger precis bredvid tunnelbanestationen Tower Hill.

Buss

De flesta av Londons sightseeingbussar, som du har tillgång till om du väljer ett London Pass eller London Explorer Pass, stannar vid Tower of London. Med stadsbuss kan du ta dig dit med 15, 42, 78, 100 och RV1.

Tåg

Du kan också ta dig till Tower of London genom att gå av vid tågstationen Fenchurch Street, som ligger 5 minuters promenad bort, eller från London Bridge, som ligger 15 minuters promenad bort.

Båt

Det finns flera flodkryssningar på Themsen, inklusive London Pass och London Explorer Pass, som gör stopp för att besöka Towern. Närmaste pir är Tower Pier, som kan nås från Charing Cross, Westminster och Greenwich.

För att ta dig från ena änden av staden till den andra rekommenderar jag att du överväger att ta en kryssning på Themsen. Det finns olika typer av kryssningar, jag förklarar allt i den här artikeln på Kryssningar på Thames.

Boka biljetter till Tower of London

Andra intressanta detaljer om Tower of London

Ingång till Towern i London
Ingång till Towern i London

En viktig sak att tänka på när du besöker Tower of London är att även om det är tillgängligt och tilltalar alla typer av resenärer, bör du vara medveten om att det inte är tillgängligt med vissa behov, t.ex. rullstol.

Det finns dock ett antal volontärer (i mån av plats) som kan hjälpa besökare med särskilda behov. För de senare finns det också möjlighet att få tillgång till ett assistansdjur och information i punktskrift, i de flesta av attraktionerna, för blinda eller synskadade, samt möjlighet att hyra en teckenspråkstolk för döva eller hörselskadade.

Det finns också audioguider (ca 4 pund), en hiss till en av de mest ikoniska delarna av attraktionen, "Vita tornet", och sittplatser där man kan vila benen på olika ställen i fästningen, samt flera toaletter, varav några är anpassade (främst de som finns på utsidan av tornet).

Boka biljetter till Tower of London

Lite historia om Tower of London

Utsikt över Tower Bridge från Tower of London
Utsikt över Tower Bridge från Tower of London

Denna fästning med utsikt över centrala London byggdes år 1066 och har under sina nio århundraden verkligen blivit "avskriven". Det var en gång ett fruktansvärt fängelse med omänskliga förhållanden, en avrättningsplats för ökända förrädare mot kronan och blev senare ett kungligt residens.

Under sin historia har det också använts som vapenförråd, kungligt myntverk och skattkammare och till och med som förvaringsplats för kronjuvelerna och som zoo för vilda djur. Det finns massor av historia att upptäcka inom dess väggar. Faktum är att en rundtur i hela den arkitektoniska ensemblen tar dig inte mindre än 3 timmar.

Av alla dessa skäl förklarades Tower of London som ett världsarv av UNESCO 1988.

Boka biljetter till Tower of London

Vad man kan besöka runt Tower of London

Beefeater i Towern i London| ©Paul Hudson
Beefeater i Towern i London| ©Paul Hudson

Tack vare Tower of Londons exceptionella läge kan du dra nytta av ditt besök för att upptäcka några av de viktigaste platserna i staden. Bara 293 meter från Tower of London kan du upptäcka City Hall, den futuristiska byggnaden som rymmer Londons rådhus och lite längre bort, 343 meter, kan du gå över stadens mest berömda bro, Tower Bridge.

I närheten, 569 meter från Tower of London, kan du beundra Monument to the Great Fire, en 61 meter lång dorisk stenkolonn som representerar den stora brand som ödelade London 1666 och dess efterföljande återuppbyggnad.

Om du är intresserad av marinhistoria kan du besöka HMS Belfast (244 m från Tower of London), ett flytande museum som var den brittiska flottans flaggskepp. Inom detta område har du också möjlighet att korsa London Bridge, bron över Themsen som förbinder City of London med stadsdelen Southwark.

Vicky's Traveller Tip

När du är i området, ta tillfället i akt att gå upp till den otroliga utsiktsplatsen The View from the Shard, på andra sidan floden.

Om du är intresserad av Tower of London kommer du också att vara intresserad av

Brun byggnad|©Gary Woodland
Brun byggnad|©Gary Woodland

Om du förutom historien och arkitekturen i det berömda Tower of London är intresserad av att besöka andra viktiga platser i Englands historia, uppmanar jag dig att läsa den här andra artikeln jag skrev om Tower of London. London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver vetaEn av de mest emblematiska platserna i staden.

Ett smart sätt att ta sig runt i storstaden är med hop-on, hop-off-bussen. Låt dig inte övertygas av att det är för turistigt, eftersom det trots allt gör att du snabbt kan ta dig mellan stadens sevärdheter samtidigt som du njuter av sevärdheterna. Jag berättar allt om det i Hop-on Hop-off-Bussturer.

Boka biljetter till Tower of London